פורום נטורופתיה ותזונה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוסף בי קומפלקס
    רועי
    30/01/2010

שלום אני בן 28 וסובל שנים רבות מתופעות של התקפי חרדה.
    לאחר ניסיון טיפולי של מספר חודשים בתרופות "רמוטיב" (מיצוי היפריקום) ו"ציפראלקס" אשר גרמו לעלייה במשקל ועלייה בתפקודי כבד,הפסקתי בהדרגה עם התרופות.
    עדיין אני מרגיש שאני זקוק למשהו להרגעה ברצוני לנסות לקחת תוסף של בי קומפלקס משולב עם ויטמין סי.
    האם ניתן ליטול B COMPLEX במינון 50 מ"ג באופן יום יומי קבוע במשך שנים רבות?
    תפקוד הכבד GPT חורג מאוד בבדיקות דם.האם לא מסוכן במצב זה לקחת את התוסף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוסף בי קומפלקס

הוספת תגובה

• B-COMPLEX

01/02/2010

לירן שלום רב,
    אין סכנה ליטו תוסף זה למשך זמן ממושך.
    רמוטיב איננה מסוכנת. ציפראלקס עלול להיות הסיבה לעלייה בתפקודי הכבג והמשקל.
    בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לחולת קרוהן
    א
    30/01/2010

בתי בת 18 אובחנה כחולת קרוהן-קוליטיס , סובלת מאנמיה , ירידה במשקל חסר בויטמין D וחומצה פולית. לפני כ-3 שבועות התחילה לקחת פנטסה גרגרים - 3 גרם ביום ובגין התקף שלשולים עברה לתזונה קלה

כיצד אפשר להתאים תזוה נכונה והאם יש תזונה מתאימה לחולי קרוהן שגם תהיה בריאה יותר וגם תוסיף למשקל?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לחולת קרוהן

הוספת תגובה

• תזונה וקרוהן

01/02/2010

א שלום רב,
    יש להגיע בהקדם לאבחון והתאמה אישיים לבתך.
    לא ניתן לתת תזונה למצב זה ללא אבחנה מקיפה.
    עליך להגיע עמה לייעוץ ואבחון שרק לאחריהם יהיה ניתן לקבוע את אופן הטיפול והתזונה
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת להודעה על בדיקות דם
    רחלי
    30/01/2010

שכחתי לציין בהודעה הקודמת שאני בת 59 והפניה שלי לטיפול נתורופתי היתה בגלל אמבות במעיים.כמו כן אני אוכלת לפעמים גם אורז מלא בסמטי ולחמניות שאני עושה מקמח כוסמין מלא, קישוא ושמן זית.

לקביעת תור
    סגירה
    תוספת להודעה על בדיקות דם

הוספת תגובה

• תוספת להודעה על בדיקות דם

01/02/2010

תקראי את תשובתי.
    בנוסף, אמבת עלולות לגרום לשינויי בבדיקות הדם בחודשים הראשונים לטיפול מכיוון שבעת תמות האמבות משתחררים רעלים העלולים לגרום ל"הרעה" בבדיקות לפני הטבה.
    כל טוב!
    ד"ר גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בידקות דם
    רחלי
    30/01/2010

שלום,
    לפני כשלושה חודשים התחלתי טיפול אצל נתורופתית. מבחינת התזונה הוצאתי מהתפריט שלי סוכר, דברי חלב, קמח לבן וקמח בכלל (משתמשת רק בקמח כוסמין מלא), חלק מהירקות וחלק מהפירות. אני אוכלת בבוקר דיסת שבולת שועל (מה שמעולם לא אכלתי) ממותקת במעט סירופ סיבי אגבה, בצהרים יקרות מבושלים (כרובית, גזר, בטטה וקישוא) עם קצת אורז לבן ובערב שוב ירקות מבושלים (אותם ירקות) עם קצת קינואה. בין הארוחות קצת פריכיות אורז, תפוח עץ ירוק או שניים ולפעמים עוגיה מקמח כוסמין עם ממרח חרובים ללא תוספת סוכר.
    בבדיקות דם שעשיתי השבוע הסתבר שהכולסטרול שלי עלה (203) וכך גם הסוכר (112).
    אני מקפידה לעשות בדיקות כלליות אחת לחצי שנה ואלה הערכים הגבוהים ביותר שהיו לי.
    זה נראה לי מוזר שדווקא בתזונה כמו שאני מתארת, עולים הערכים האלה.
    שאלתי - מה יכול לגרום לעליה זו בהתחשב בתאור הכללי שנתתי כאן.
    תודה,
    רחלי.

לקביעת תור
    סגירה
    בידקות דם

הוספת תגובה

• בדיקות הדם אחרי טיפול נטורופתי

01/02/2010

רחלי שלום רב,
    תחילה, אני ממליץ לפנות לנטורופתית עמה את בקשר. ייתכן וישנם דברים שהיא יכולה לראות בפגישה שאנו כאן לא יכולים.
    שנית- השינויי שעברת יכול לעורר מתח. ץזונה שאינך רגילה אליה, אולי גם אי שביעות ממה שאת אוכלת, יכולים לעלות את רמת המתח בגופך, דבר אשר יכול לגרום להפרשת קורטיזול ומשם גם עלייה בכולסטרול וסוכר.
    במידה ואין מדובר במצב זה, יש לבדוק מספר דברים נוספים:
    1. במזון שהזכרת, ציינת אורז לבן ופריכיות אורז- תנסי להחליף אותם באורז מלא וקרקרים מכוסמין/ שיפון.
    2. פעמים רבות אנו נראה עלייה בכולסטרול בבדיקות, בעקבות שחרור הכולסטרול מדפנות כלי הדם (דבר חיובי), אלא שעד שהוא יוצא את הגוף ייתכן ונראה מדדים גבוהים יותר. בדיקת דם חדשה בעוד כחודשיים אמורה לאשר זאת.
    3. הקפידי לשתות יותר מים וכן- במידה ואת נוטלת תוספי תזונה יש לבחון את יעילותם. במידה ולא, יש להעזר בתוספי תזונה המועילים להורת כולסטרול וסוכר.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים חוזרות
    רוז
    28/01/2010

מה הטיפול המומלץ לילדה בת שלוש בדלקות אוזנים חוזרות בתדירות גבוהה מאוד?????.

לקביעת תור
    סגירה
    דלקות אוזניים חוזרות

הוספת תגובה

• דלקות אוזניים לבת 3

01/02/2010

רוז שלום רב,
    ראשית- להוריד את כלל מוצרי החלב!
    מדובר במרכיב תזונה שאינו מתעכל בקלות ומעורר יצירת ליחה.
    שנית- ריסוס קבוע של מי מלח לאף. לחזור על פעולה זו לפחות 3 פעמים ביום.
    תעדכני בתוצאות!
    בריאות שלמה,
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן סקלרוזיס
    נגה
    28/01/2010

אשמח לקבל המלצה להקלה על גרד מטריד ומעיק באזור הפות פי הבעת והפרטינאום.
    הרופא חושד כי מדובר במחלת עור בשם ליכן סקלורוזיס[אציין כי נלקחה ביופסיה ובשלב זה אנחנו מחכים לאבחנה סופית אך כרגע הגרד הוא בלתי נסבל

לקביעת תור
    סגירה
    ליכן סקלרוזיס

הוספת תגובה

• גרד באיזור הפות ופי הטבעת

31/01/2010

נגה שלום רב,
    בעייתך נפוצה ובד"כ תוצר של פטריית הקנדידה היושבת במערכת העיכול וייתכן וגם פלשה לנרתיק.
    על ידי הפחתת מזונות מתוקים, ממתקים, מזונות המכילים שמרים וגלוטן תוכלי לשפר את מצבך לאין שיעור.
    תנסי שבוע- עשרה ימים בצורה זו ותראי שיפור. היה וכן- יש להגיע לייעוץ רחב לטיפול מקיף במצב זה. במידה ולא תראי שיפור, יש לערוך בדיקות דם לחסרים של מינרלים וויטמינים (אבץ, ברזל, סידן, מגנזיום, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין A) שונים.
    בהצלחה ולבריאות!
    ד"ר רואי גוניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי לא מדובר בקנדידה

נגה
    31/01/2010

זוהי מחלה אוטאימונית ולא קנדידה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן/ קנדידה

01/02/2010

נגה שלום שוב,
    אני יודע את תיאורה של מחלה זו, אבל האם נבדקת והוחלט שזוהי המחלה או שזוהי השארה של הרופאה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה או ליכן סקלורוזה

נגה
    01/02/2010

שלום ד"ר
    1]נבדקתי,ואני מחכה לתשובה של הביופסה
    2]בצעתי בדיקת דם לקנדידה [מכיוון שבתחילת המחלה גם אני חשדתי שמדובר בקנדידה] והתשובה היתי שלילית
    3]ברצוני לציין כי מזה מספר שנים אני משתדלת להקפיד על תזונה נכונה ואורח חיים בריא כך שהסבריות שתתפרץ אצלי קנדידה היא נמוכה
    שוב תודה ואשמח לקבל רעיונות לעזרה כי אני סובלת!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליכן סקלרוזה- המשך

01/02/2010

נגה שלום,
    ברגע שתהיה התשובה יהיה לי קל יותר לעזור לך.
    פעמים רבות בדיקת הקנדידה אינה מדוייקת ולכן ישנם סימנים נוספים היכולים לסייע.
    אבקש לחכות לתשובות
    בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום, יש משהו טבעי להרגעה?
    למתחים
    27/01/2010

שמעתי שיש פסיפלורה שזה הכי טוב.
    זה באמת הכי טוב?

ואיך השם של התכשיר בדיוק?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום, יש משהו טבעי להרגעה?

הוספת תגובה

• מתחים והרגעה

31/01/2010

שלום רב.
    בהחלט ניתן להשתמש בפסיפלורה להרגעה, אך באותה מידה גם חליטות צמחי קמומיל, מליסה או נענע יכולות להרגיע.
    ניתן להשתמש במולטי ויטמין B המסייע למערכת העצבים להתמודד עם סטרס ודבר נוסף- להפחית בקפה, דבר אשר יסייע למנגנוני ההגנה שלנו להוריד את רמות המתח.
    במידה ואין זה עוזר, אני ממליץ לפנות חמי מאיתנו הנטורופתים לסייע.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחול מוגדל
    דור
    27/01/2010

שלום רב
    אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז, תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.בחודש האחרון יש לי כאבים בלתי פוסקים ושילשולים כל יום.
    לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ.שאר הבדיקות:צואה,דם,שתן יצאו בסדר.
    ברצוני לדעת האם לפי הרפואה המשלימה הטחול יכול להיות הגורם לכאבי הבטן והשילשולים?
    האם יש תרופה טבעית או טיפול טבעי לטחול מוגדל?
    והאם פורמולות טבעיות יכולות לחסל חיידקים שאינם נמצאו בבדיקות הצואה(במידה ויש כאלו) ולפתור את בעיות כאבי הבטן והשילשולים לחלוטין?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טחול מוגדל

הוספת תגובה

• טחול

alexander
    28/01/2010

דור שלום.
    דור,תעשה שני דברים:
    ראשית צריך להמשיך את הברור הרפואי,כי מרגיש לי שמשהו מיתפספס.
    שנית,בו זמנית ובהכוונת מנהלי הפורום תתחיל פרוגרמה נטורופתית.
    על מנת לבצע את החלק השני,פשוט קבע עימם,או קבל מהם הפניה.
    אל תדחה.
    בשורות טובות
    אלכסנדר דגן N.Ds

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טחול מוגדל ומעיים רגיזים

01/02/2010

דור שלום רב,
    טחול מוגדל עלול לגרום לכאבי בטן!
    ברפואה הטבעית תשובות למצבים בריאותיים רבים. במידה ומדובר בפרזיטים/ אמבות או כל "בעל חי" היושב במערכת העיכול ולא נתגלה בבדיקות, בהחלט ניתן יהיה לטפל בזה באמצעים טבעיים.
    טחול מוגדל, בדיוק באותו האופן שהוא גדל, גם יכול להצטמצם לגודלו המקורי, לאחר תהליך איזון ממושך, לרבות ניקוי רעלים ואיזון מערכת העיכול.
    אני ממליץ בחום לגשת לאבחון מקיף ולהתחיל לטפל בך.
    כהמלצה ראשונה עוד בטרם תגיע לטיפול- תתחיל ליטול פרוביוטיקה! ומומלץ ליטול לפחות 30 מיליארד חיידקים ליום (מחולק למספר מנות ביום)
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות ותזונה
    מיקה
    27/01/2010

שלום. אני ללא גלולות כבר שבעה חודשים, מנסה להכנס להריון ללא הצלחה.
    אבחנו אצלי לאחרונה P.C.O נטלתי כדורים לסידור המחזור והיום אני מתחילה טיפול ראשון באיקאקלומין.
    אני מרגישה שהגוף שלי לא מאוזן, חולשה כללית, אקנה ונשירת שיער.
    אני לוקחת ברזל עדין ויטמין B12 וחומצה פולית, הנשירה לא השתפרה, ורק עכשיו אני מתחילה לקשר אותה גם כן כתוצאה מה- P.C.O. האם יש קשר בין השניים?
    איך אני צריכה לאכול כדי לאזן את עצמי, ולתת תמיכה לטיפול הרפואי?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות ותזונה

הוספת תגובה

• שחלות

alexander
    28/01/2010

שלום לך.
    את זקוקה ליעוץ מקצועי בפגישה אישית,אם את רוצה להשיג תוצאות.
    הבעייה שלך מורכבת,אך ניתן לעזור.
    פני אל מנהלי הפורום לפרטים.
    נ.ב,,,,, הטיפול ה"משלים" שלקחת על עצמך,הוא דוגמה מצויינת למה
    שקורה ביעוץ/הבנה לא מיקצועיים.
    רק טוב
    אלכסנדר דגן N.Ds

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחלות פוליציסטיות וטיפולי פוריות

31/01/2010

מיקה שלום רב,
    ראשית עלי לומר כי אני מופתע מהמהירות שפנית לטיפולי פוריות. יש כל-כך הרבה מה לעשות טרם התערבות הורמונלית.
    מצבך מחייב הכנת הגוף לפני כניסה להריון, על ידי מתן תוספי תזונה/ צמחי מרפא ו/או הומיאופתיה לאזן את המערכת ההורמונלית ולשפר את רמת האנרגיה ואיכות שיערות ראשך.
    במידה ואת עדיין בוחרת בטיפול ההורמונאלי, עליך לקבל הנחיות מורחבות ומדוייקות לתמיכה טבעית בגופך ונפשך תוך כדי התהליך.
    ציסטות יכולות להיעלם תוך כדי השינויים ההורמונאליים.
    צרי עם מי מאיתנו הנטורופתים קשר על מנת לסייע לך במצבך.
    בריאות שלמה ובהצלחה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחילות וצבירת נוזלים בתחילת הריון
    קיט
    26/01/2010

שלום רב,

אני בת 37, בתחילת הריון שני, שבוע 7, עם בחילות קשות מאד במהלך כל היום במיוחד בשעות אחה"צ והערב. בנוסף, יש לי תופעה של צבירת נוזלים, אין לי בכלל" בטן" אבל המכנסיים מתפוצצים עליי. אני סובלת מאד הן פיזית והן נפשית, ולא זוכרת תופעה דומה בהריון הקודם. מה ניתן לעשות?

אני אוכלת כמה ארוחות קטנות ביום, ללא דברי חלב, ללא מתוקים, שותה הרבה מים ומרגישה פשוט "מנופחת". אגב, אני שמה לב שעל אף שלא שיניתי את התזונה שלי אני עושה במשך היום הרבה פחות פיפי.

אודה לכם אם תפנו אותי לכל מה שיוכל לעזור מבחינת הבחילות והנפיחות.

הוספת תגובה

• בחילות בהריון

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/01/2010

קיט שלום רב,
    לגבי הבחילות, נסי ליטול ג'ינג'ר / זנגביל אך יש להשתמש בו בזהירות ולא ליטול יותר מגרם אחד ליום במהלך ההריון. לתוצאות טובות מומלץ השימוש בו בחליטות תה או בקפסולות.
    מעבר לכך את יכולה לנסות ויטמין B6 .
    תופעה של צבירת נוזלים עשויה להיגרם עקב עודף שתייה או אכילת מזונות שונים או עקב סיבות אחרות. מעבר לכך, התופעה של צבירת נוזלים בהריון מוכרת. ממליצה לך לגשת לאבחון נטורופתי לקבלת עזרה המתאימה לך.
    לבריאות,
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים באזניים
    אורלי
    26/01/2010

הי,

באיזו דרך אלטרנטיבית ניתן לטפל בנוזלים באזניים?

תודה
    אורלי

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים באזניים

הוספת תגובה

• נוזלים באוזניים

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    26/01/2010

אורלי שלום רב,
    ראשית הייתי מחפשת את הגורם לנוזלים באוזניים. הגישה הנטורופתית טוענת כי לרוב הסיבה היא מזונות מעוררי ליחה. מעבר לכך אבקת פרוביוטיקה (תוסף תזונה) עשויה לעזור בנוסף למי מלח אשר מרססים אותם לכל נחיר.
    לבריאות,
    ד"ר מיכל לזרוביץ N.D

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת ייעוץ לקנית לחם
    אמא
    25/01/2010

שלום לכם,
    בעבר הייתי בדיאטת קנדידה ברמה בינונית.מודעת מאוד למזונות השונים
    כבר כמה זמן אני לא בדיאטה אך שומרת לסירוגין ולרוב שומרת על הסוגים
    או הכמות
    מבקשת לשאול איזה סוג (שם) של לחם שיפון בסופר הרגיל הוא מתקרב או יכול
    להחליף את לחם מארק או אדמה (שיפון דחוס)
    מבקשת להחליף את סוג הלחם.
    ניגשתי לסופר אז מה באמת מתאים שיפון עם מח מלא חיטה טרום נבוטה או נבוטה
    קראתי שעם חיטה זה לא טוב נבוטה או טרום נבוטה אין לי מושג.
    האם אפשר לבקש את עזרתכם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מבקשת ייעוץ לקנית לחם

הוספת תגובה

• לחם מומלץ

01/02/2010

שלום רב,
    לחם שיפון בעל 100% שיפון בד"כ מתאים ועושה את העבודה. ניתן למצוא בסופר מרקט של חברות שונות. טוב למצוא לחם מחמצת (ללא שמרים) גם הוא יעיל מאוד לבריאותנו.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קנדידה
    בר
    25/01/2010

לבני אובחנה פטרית קנדידה בגרון והוא סובל מליחה מרובה. טופל בקלורקס במשך כחודש ועדיין הליחה קיימת והלשון לבנה. האם יש מקום להמשיך בקלורקס או לעבור לטיפול אחר .

לקביעת תור
    סגירה
    קנדידה

הוספת תגובה

• קנדידה

31/01/2010

בר שלום רב,
    ראשית, יש לבדוק האם בכלל מדובר בקנדידה או פשוט ליחה הנגרמת כתוצאה מחולשה במערכת העיכול. ברפואה הסינית לשון כמו זו שתיארת מעידה על מערכת העיכול אך לא בהכרח על קנדידה. במידה ואכן מדוהר בקנדידה, יש להמשיך עם הקולורקס (עד לסה"כ חודשיים) אך במקביל גם להיעזר בתכשיר פרוביוטי. במצב שכזה יש לתת כמוסה אחת- שלוש פעמים ביום
    או באבקה- כפית מדידה X 3 ביום.
    בנוסף, יש לשפר את התזונה ולהימנע ממזונות המכילים שמרים ולהמעיט בסוכרים מעובדים ומזוקקים.
    בריאות שלמה
    ד"ר רואי גוניק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת קליינפלטר
    מיכלי
    21/01/2010

שלום בני הופנה לבדיקות עקב תפקוד מיני ירוד. בבדיקות שנעשו לו התגלתה תסמונת קליינפלטר.
    לאחר שהתגלתה תסמונת זו הוא נמצא יותר בחרדות. התחיל בטיפול של זריקת טסטוסטרון אחת ל-28 יום לראות איך הגוף יגיבי. בינתיים אין שום שיפור אבל זה עדיין מוקדם לחוות דעה.
    שאלתי אם יש משהו ברפואה האלטרטיבית שיכולה לעזור לו לחיזוק האון הגברי על מנת שיוכל לנהל לפחות חיים נורמלים. ושזה לא יזיק עם שילוב הטסטוסטרון.

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת קליינפלטר

הוספת תגובה

• תפקוד מיני תקין ומאוזן

21/01/2010

מיכלי שלום רב,
    התשובה היא שכן בהחלט!
    לרפואה הטבעית יש המון מה להציע בתחום מכיוון שבטיפול הטבעי עובדים על איזון כללי ולא רק נקודתית להעאת הטסטוסטרון.
    לכן מומלץ לגשת לאבחון מקיף בו יוכל הנטורופת לבנות פרוטוקול טיפול ייחודי לבנך.
    בריאות שלמה!
    ד"ר רואי גוניק ND, OMD

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בכורכום בר
    דבי
    19/01/2010

שלום,

קראתי מאמר שדיבר בשבחו של צמח הכורכום, אחד השימושים שנעשים עם הכורכום הוא ערבוב מעט כורכום ומים ומריחה על הגוף, במידה ומיושם בדרך קבע תראה דלילות בצמיחת שיער.
    שאלתי היא, האם זה נכון?? ודבר נוסף האם הדבר מותר לשימוש בתינוקות? (4 חודשים). אני שואלת כי בכתבה היה כתוב כי נהוג לעשות זאת בהודו לתינוקות באופן קבוע.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בכורכום בר

הוספת תגובה

• כורכום

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    19/01/2010

שולה שלום רב,
    כורכום נחשב כנוגד חימצון חזק אך אני לא מכירה את השפעתו על השיער.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לשימוש על ילדים?

דבי
    19/01/2010

האם בשימוש עלול להזיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כורכום

ד''ר מיכל לזרוביץ N.D
    19/01/2010

שולה שלום רב,
    לא הייתי ממליצה להשתמש בו לילד בן 4 חודשים בשימוש חיצוני. בשכיחות נמוכה יכול לגרום לתגובה אלרגית או דלקת בעור. כלומר הסיכוי קיים. אם בכל זאת את מחליטה לעשות שימוש חיצוני בו לילדך כדאי שימנע לחשיפה מוגזמת לשמש.
    לבריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה