מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רירית קיבה ומעי רגיזאיי18/08/2008
אנא עצתך לריפוי רירית הקיבה ומעי רגיז - סיימתי אנטיביוטיקות ממושכות שחיסלו את חיידק ההליקובקטר וטיפלו בדלקת הערמונית. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת המעי הרגיז-IBS
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D18/08/2008שלום רב
ראשית, מי אבחן שהמדובר אצלך בתסמונת המעי הרגיז?
תסמונת זו היא הפרעה כרונית שכיחה של המעי ומשפיעה על 10%-20% מהאוכלוסייה. הסימפטומים כוללים כאבי בטן, נפיחות וגאזים, חוסר נוחות בטנית, תנועות מעי בלתי סדירות, הקלה בכאב לאחר פעילות מעיים (יציאות), לעיתים שלשול עם ריר.
הסימפטומים שונים מאדם לאדם, אך המכנה המשותף לכולם - עוברים סדרת בדיקות מקיפה כולל בדיקות חודרניות כגון אנדוסקופיה וקולונוסקופיה , בדיקות צואה ודם שונות והממצאים תקינים.
לאחר התהליך נאמר לאדם כי הוא סובל מתסמונת המעי הרגיז.
בדרך כלל גם ההמלצה תהיה לנסות להפחית מתח וסטרס בו האדם שרוי וכן להוסיף סיבים תזונתיים למזון.
אכן המלצה זו יעילה ולעיתים עוזרת בהקלה על הסימפטומים. אך ברור שהבעיה הבסיסית לא נפתרה.
לעיתים הסיבה היא חוסר סבילות למזונות – זאת ניתן לגלות באמצעות דיאטת אלימינציה.
באמצעות בדיקה אירידולוגית, (לפי קשתית העין) ניתן לנסות להגיע לסיבה של תופעה זו. האם הסיבה היא מתח?
או שמה המדובר בתסמונת המעי הדולף? או אולי סיבה אחרת. בבדיקת קשתית העין ניתן גם לזהות האם המדובר בבעיה של עודף או חוסר חומציות בקיבה או בעיית ספיגה של המעי ועוד.
כמה טיפים קטנים: ניתן להקל על המצב בעזרת חליטות תה צמחים כגון מנטה וקמומיל.
גם מיץ ורסק תפוחי עץ עשוי להקל על המצב. אך ברור כי הבעיה הבסיסית לא נפתרה.
מציעה לגשת לאבחון נטורופתי ולקבל טיפול מותאם באופן אישי
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת ד"ר. והיכן בודקים קשתית עין ו
איי18/08/2008ד"ר את צודקת במדויק לגבי התהליך שעברתי עד לקביעה שמדובר במעי רגיז. היכן עושים בדיקת קשתית עין, ואיך בודקים אם תסמונת מעי דולף (מה זה והאם זה מסוכן?). תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקה אירידולוגית
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D18/08/2008שלום רב
בדיקה אירידולוגית עושה נטורופאת/ית אשר עוסק באירידולוגיה ומתמחה בכך. בבדיקה אירידולוגית יש סימנים מיוחדים במידה והמדובר בתסמונת המעי הדולף. תסמונת המעי הדולף איננה מסוכנת אך יש לטפל בה כי היא עשוייה לגרום לאלרגיות ומחלות נוספות.
במידה ואתה מעוניין באבחון שכזה אשמח לעמוד לרשותך, אתה מוזמן ליצור קשר באמצעות המייל
[email protected]
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ותודה, בהמשך...
איי19/08/2008אין ספק שנכון לעבור את הבדיקה האירידולוגית (כדי למצוא את הגורם), בכוונתי לתאם איתך את האיבחון - לאחר סיום האנטיביוטיקה ארוכת הטווח שלוקח לדלקת הערמונית (הסימפטומים כבר נעלמו) עד 5 לספטמבר ובדיקות הביקורת שאעשה חודש לאחר מכן בסביבת 5 לאוקטובר. בינתיים התחלתי לנסות לממש את עצתך בעניין הסטרס (לוקח זמן:) ומיד עשיתי שינויי תזונה (וכבר הקלה מסויימת). בינתיים (עד לעוד חודש וחצי כשאסיים את האנטיביוטיקה ובדיקות הביקורת), אבקש עצות נוספות אם תאותי, להמשך הקלת הסימפטומים, בהתאם לאינפורמציה הנוספת שלהלן: * הסטוריה רפואית: בריא כל שנותיי. אלרגי לפריחת עץ הזית / אבק / אוויר לא נקי / צמח הרגוויד (בצפון אמריקה). לפני שנתיים בעקבות הפרעות עיכול זוהה חיידק ההליקובקטור בקיבה ובאנטיביוטיקות הושמד (ונעשו מספר בקרות שאומנם הושמד כולל לאחרונה) - קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה בסדר למעט - רירית קיבה פגועה/רגישה והגסטרואנטרולוג אמר ששיקום הרירית לאחר החיידק ייעשה מעצמו. כמו כן אני עומד לסיים בעוד שבועיים אנטיביוטיקה ארוכת טווח נוספת לטיפול בדלקת ערמונית כשהסימפטומים כבר נעלמו. מלבד המצויין לעיל שמסתדר - מה שמדאיג ומפריע לי הם המעי הרגיז ושיקום רירית הקיבה. * התפריט שלי (לאחר שלאחרונה כבר הוצאתי את החשודים כבעיתיים כמו תירס, חלב, קמח לבן): חיטה מלאה, דגני בוקר מלאים, שיבולת שועל, גרנולה, תה צמחים קמומיל-שומר-מנטה, אורז מלא עם שמן זית, כוסמת, קינואה, דוחן, כרוביות מבושלות, חסה,עגבניה (שתיתי כל יום כוס מיץ עגבניות סחוט ביתי אבל כפי הוצאתי וכבר קצת הקלה - האם יכול לקחת כמוסות ליקופן במקום?), פטרוזיליה, בטטה, דלורה, דלעת, תפוח, בננה, מיץ גזר סחוט ביתי, ביצה ללא החלמון, לפעמים שניצל/שווארמה עוף, טחינה משומשום מלא, ממרח תמרים, אגוזי מלך ולוז ושקדים לא קלויים, ושונות אקראיים מהם כנראה צריך להיזהר. * גילי 60 צעיר:) תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבריאות
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D22/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לשון לבנה -הריוןמוטרדת15/08/2008
אני בהריון שבוע 13+ ויש לי פטריה על הלשון ,הלשון לבנה ובחלקה הפנימי הקרוב ללוע יש נקודות אדומות. רופא עור נתן לי ניסטטין +דקטרין. אני מטפלת בתרופה כבר שבוע ימים ושום דבר לא עוזר. תחושה לא נעימה בפה,ודי מגעיל. מה ניתן לעשות למי לפנות???? האם יש רופא שמומחה "לחיסול "פטריות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי
al19/08/2008שלום.
מכיוון שאת בהריון,רוב המטפלים ברפואה טבעית ימנעו מלטפל בך.
יחד עם זאת יש אפשרות שתמצאי מישהו\י שיהיו מוכנים(בהיסתיגות) לעזור.
אל תעשי שום דבר דרסטי,לא רגיל ולא טיבעי.
אחרי הלידה ניתן יהיה לעשות הרבה יותר דברים.
רק בריאות
אלסנדר דגן N,D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטרת על הלשון
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D22/08/2008בוקר טוב
באופן עקרוני הפטרייה משגשת כאשר אנחנו מרבים במזונות המכילים סוכרים פשוטים, קמח לבן מזוקק ועוד. כמו כן להימנע משמרי בירה בשלב הפעיל של המחלה. לכן עדיף להימנע מזונות אלו. חשוב כן להרבות במזונות המכילים ויטמיני B (כגון דגנים מלאים, קטניות ועוד). כן כדאי יוגורט ביו (לא ממותק) המכיל חיידקים טובים, מיסו וכרוב כבוש. בצל, שום לימון יכולים לעזור.
וכן הייתי ממליצה לך ליטול פרוביוטיקה (חיידקים ידידותיים).
להקלה, הייתי משתמשת ביוגורט ביו באופן מקומי על הפטרת.
כל זה באופן כללי ביותר, כל הנאמר לעיל מותר כמובן בהריון
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון לבנה-הריון
24/08/2008שלום רב!
על פי התיאור שלך אינך סובלת מפטריה על הלשון. על פי אבחון הרפואה הסינית המסורתית, את סובלת מעודף ליחה באזור המעיים/ שלפוחית השתן, מלווה בעודף חום פנימי באזור הכליות. בתרגום לעברית... ייתכן וישנה דלקת קלה בדרכי השתן או ליחה של ממש במערכת העיכול הנובעת מאכילת מזונות מעוררי ליחה כגון מוצרי חלב, חטיפים וכן תתפלאי, גם יותר מדי ירקות טריים וקרים. הנקודות האדומות בשורש הלשון מעידות על "עודף חום בכליות" דבר אשר יכול לנבוע מחוסר שתיית מים, פחות מידי שינה או עבודה מאומצת.
חשוב להקפיד לישון 7-8 שעות בלילה. בנוסף, בעת ההריון, הכליות מאבדות מהאנרגיה שלהן לטובת העובר. לכן חשוב להזין את גופך במזון מאוזן (יותר ירקות מאודים/ מבושלים בנוסף לטריים), הרבה נוזלים (לא קפה) ולהמנע ממתקים ומזון מתועש.
אשמח לדעת איך זה השפיע עליך.
לבריאות,
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין לשון לבנה -עדיין מוטרדת
מוטרדת30/08/2008לפני שבוע התחלתי דיאטה שמומלצת למי שיש קנדידה. ללא סוכרים,לחם ללא שמרים,ללא מוצרי חלב.....(הפסקתי עם הננסטטין). אני מרגישה יותר טוב מבחינת ליחהיש פחות ליחה ויש פחות גירוי על הלשון. אבל עדיין זה לא עבר , יש לי לשון לבנה והנקודות האדומות הנמצאות קרוב ללוע עדיין קיימות . פרט חשוב שלא ציינתי אני לוקחת בהריון אינטרפרון עקב קרישיות יתר. תודה על תשובתכם עדיין מוטרדת )-:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשון לבנה-הריון
31/08/2008שלום רב. כפי שהסברתי בתשובתי הראשונה, אינני חושב כי מדובר בפטריה. כמו כן, בזמן ההריון אינני ממליץ לעשות "ניקוי" קנדידה, אלא פשוט להמנע ממזונות המעודדים אותה.
אנא אל תהיי מוטרדת, הנקודות האדומות הבולטות בקרבת הלוע אמורות להיות שם. אם מדובר בנקודות אדומות לא בולטות, הרי שמדובר במצב של "חום עודף" באזור הרחם והכליות וזה אומר שאת לא שותה מספיק ואולי עובדת קשה מידי. שתי מים (כשלושה ליטר ביום), תשני לפחות 8 שעות בלילה. אל תעבדי כ"כ קשה.
מאחל לך הריון קל ובריא!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלהמתי14/08/2008שלום! יש לי בשבועות האחרונים נשירת שיער חזקה. רציתי לדעת האם יש משהו טבעי לטיפול וחיזוק השיער? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרנשירת שיער
18/08/2008מתי שלום!
נשירת שיער יכולה לנבוע כתוצאה ממספר סיבות. אחת מהן היא מחסור באבות מזון חיוניים כגון אבץ/ ברזל וויטמינים שונים. אני ממליץ תחילה ליטול תוסף תזונה שמכיל את המרכיבים הללו (כולל ויטמיני B החיוניים לצמיחת השיער.
יש לבדוק האם החלפתם שמפו/ מרכך שייתכן וישנה רגישות לאחד או יותר מהחומרים?!
נתחיל עם תוסף ברזל ואבץ ממקור צמחי.
אשמח לדעת אם זה עזר
יום טוב
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדהל. נוני08/08/2008רציתי לדעת האם את חושבת ששינוי בתזונה ובדרך חיים יכול להפחית חרדות המטופלות על ידי כדורים קונבנציונליים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרחרדות
10/08/2008שלום רב!
אני בהחלט מאמין שכן. לתזונה ואורך חיים השפעה ישירה על מצב הרוח שלנו, על בריאותנו הפיזית והנפשית גם יחד.
פעמים רבות נמצא כי חרדות מופיעות בשל מצבים חיצוניים בחיינו (עבודה, מצב כלכלי, זוגיות, משפחה...). שינוי באורח חיים, כגון שינוי שעות עבודה, מקום עבודה לדוגמה, יכול פעמים רבות לשנות את הגורם שממנו/ בגללו החרדה עלתה.
הורדת מתח בחיים, הוספת פעילות גופנית, מדיטציה וכו' יכולים לשפר משמעותית את מצב הרוח ולהוריד את רמות החרדה.
לתזונה מרכיב בלתי נפרד בתהליך זה. פעמים רבות חרדה/ מצב רוח ירוד/ דיכאון.. יכולים לנבוע מחסרים תזונתיים. חסרים של ויטמיני B לדוגמה יכולים לגרום לעומס על מערכת העצבים ולגרום לעליה בסטרס. לכן תזונה מאוזנת המכילה את כל אבות המזון החיוניים מאוד חשובה.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומר קריאה להרחבת הידעבתיה07/08/2008אין לי כמעט ידע על הנטרופטיה. האם יש אתר אינטרנט מומלץ או ספר אמין שמסבירים קצת על הנטרופטיה? כיצד אומרים נטרופטיה באנגלית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרתוספת על נטורופתיה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D10/08/2008בתיה ערב טוב לך
יש המון חומר באינטרנט, כותבים נטורופתיה ובאנגלית naturopathic. אחד המקורות המצויינים הוא להיכנס לאוניברסיטת בסטיר bastyr university ושם תמצאי חומר רב ומקצועי ביותר.
אתר נוסף הוא האתר של המרכז לרפואה משלימה בארה"ב שם גם תמצאי חומר רב כולל מחקרים קליניים
חיפוש מעניין ופורה
ד"ר מיכל לזרוביץ, N.D* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוהה בכל רם..אלונה07/08/2008שלום לכולם, אני גולשת מדי פעם בפורום (מחפשת מרפא למיני רגישויות שאני סובלת מהן ולא הצלחתי לקבל מענה להן ברפואה הקונבנציונלית). בכללי מאוד מתעניינת בנושא, ואני מרגישה שחלק גדול מהטיפים באמת עזרו לי לטפל באותן רגישויות, השאלה שלי היא האם לא מדובר רק בתחושות או יותר נכון, האם קיימים מחקרים שיוכלו לאמת את התחושות שלי שהנטורופתיה עובדת? תודה וסופ"ש מקסים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרואגב- כמובן אני תוהה בקול רם טעות..
אלונה07/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים בנטורופתיה
אלונה07/08/2008שלום לך,
לא ציינת באיזה תחום ספציפי את מעוניינת לקבל מחקרים,
כפי שאת וודאי יודעת מקריאתך, הנטורופתיה הוא שם כוללני למגוון תחומים.
בכל מקרה, כיום כל מוסד אקדמי המכבד את עצמו (בכל הקשור לנטורופתיה) משלב את הוראת המקצוע עם מחקרים,
אם תמקדי את השאלה- אמח לנסות לענות.
נתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים בנטורופתיה
07/08/2008אלונה שלום רב,
כיום כל חברת תוספי תזונה שמכבדת את עצמה, מגובה במחקרים על החומרים הפעילים של מוצריהם.
אומגה 3 למשל, הוא אחד החומרים הכי נחקרים כיום בעולם וכבר הוכח מדעית בתומך בטיפול בדיכאון ושינויים במצב הרוח. כמו כן משפר מצבים של ADD ו- ADHD (הפרעות קשב...)
ניתן היום למצוא חומר רב בתחומי המחקר של הרפואה הטבעית, רק תדפדפי באינטרנט..
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחקרים בנושא הנטורופתיה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D10/08/2008אלונה שלום רב
הנטורופתיה היא שילוב בין מדע לטבע, יש הרבה מחקרים, אך נכון כי אחת הבעיות של הרפואה הטבעית היא היעדר מספר גדול יותר של מחקרים מבוקרים וגדולים מסיבות אמיתיות. אחת הסיבות היא כי ברפואה הקונבנציונלית מי שמממן מחקרים אלו הן חברות התרופות אשר מוציאות פטנטים על תרופות דבר שאיננו נכון ברפואה טבעית שם בדרך כלל לא ניתן להוציא פטנט ולכן יש בעיה לממן מחקרים אשר עולים מיליוני שקלים. אך בכל זאת אם תעשי חיפוש באינטרנט תוכלי למצוא כי התחום מגובה במחקר. אחד המקורות המצויינים הוא להיכנס לאוניברסיטת בסטיר bastyr university ושם תמצאי חומר רב ומקצועי ביותר.
לבריאות
מיכל לזרוביץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטליגוחגית07/08/2008שלום אשמח לקבל הסבר על מחלת הויטליגו והאם אפשר לטפל ברפואה טבעית יום טוב ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרויטליגו
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D07/08/2008קארין בוקר טוב
הויטיליגו (בהקת )היא בעיה בעור הקשורה לתאי המלנוציטים, (אלו היוצרים את הפיגמנט בעור).
מאופיינת בתהליך התפשטות כתמים לבנים על העור ובעיקר באיזורים החשופים לשמש.
הבשורה הטובה היא שאצל חלק מהאנשים היא יכולה להיעצר ולא להתפשט יותר.
כמחצית מהאנשים הסובלים מתופעה זו מפתחים אותה לפני גיל 20.
לא יודעים מה הסיבה ולא יודעים איך לרפא אך רואים שהיא מופיעה יותר אצל אנשים עם מחלות אוטואימוניות.
הטיפול הטבעי יהיה למשל: טיפול להפחתת מתחים וצמחי מרפא מרגיעים.
ויטמינים החיוניים לעור והחשובים לצבע העור.
לסיכום: קיים טיפול אך אין ריפוי מוחלט מהמחלה, המטרה שלנו כמטפלים לגרום להאטת ההתפשטות. נסיגה של התופעה יכולה להתרחש אך הסבירות איננה גבוהה.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
נטורופתית ומומחית בטיפולים טבעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעליה בסוכרבתיה07/08/2008שלום בדיקות דם גילו אצלי עליה בסוכר (אם כי עדיין בתוך הנורמה). מה עלי לעשות כדי להוריד את הסוכר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרעליה ברמות הסוכר בדם
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D07/08/2008בתיה בוקר טוב
ראשית הייתי בודקת שוב את רמת הסוכר ולא להתייחס לבדיקה בודדת וחד פעמית. מעבר לכך הטיפול ברמות סוכר גבוהות הוא מורכב ואינני יכולה להרחיב בפורום. אך הייתי מציעה לך לשים לב לתזונה רבת סיבים המורכבת מאינדקס גליקמי נמוך וסיבים המסיסיים במים כגון: סובין שיבולת שועל, גרנולה, קטניות, אגוזים, זרעונים, תפוחים, אשכוליות,תפוז, פאפיה ועוד, כל אלו יעזרו לווסת רמות סוכר בדם. דגנים מלאים גם טובים .שקדים גם טובים לויסות הסוכר בדם.
בעיקרון למזונות הבאים אינדקס גליקמי נמוך: אשכוליות, בוטנים, פולי סויה, דובדבנים, שזיפים, דובדבנים, אגסים, עדשים, אפרסקים, שעועית יבשה, השעורה (הגריסים), לחם פומפרניקל, עגבניות, תפוזים ותפוחים. המשמשים. קיים כמובן טיפול נוסף, הכרוך בצמחי מרפא (למשל ג'ימנמה), תוספי תזונה שונים, חליטות צמחים ועוד. אך הטיפול מותאם לאחר אבחון אישי.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
נטורופתית ומומחית בטיפולים טבעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרולבתיה07/08/2008האם יש לנטרופתיה פיתרון לבעיה של כולסטרול גבוה? אודה לך על פירוט בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהיפרכולסטרולמיה
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D07/08/2008בתיה בוקר טוב
בהחלט קיים טיפול, אך מה שחשוב הוא היחס כולסטרול/ HDL והיחס
LDL/ HDL.
מעבר לכך יש לבצע איבחון על מנת לאתר את סיבת הבעיה. כולסטרול גבוה בדרך כלל נגרם על ידי תזונה מערבית לקוייה כגון: מזון מן החי, שומנים רוויים ופחממות מזוקקות. יכול להיגרם גם על ידי תורשה, או מחלות כגון סוכרת ותנגודת לאינסולין או סינדרום X. גם במקרים אלו לתזונה יש השפעה. כולסטרול גבוה ניתן לשליטה באמצעות שינויים במזון. גם לתוכנית להפחתת מתחים יש השפעה על הורדת כולסטרול.
לכן מומלץ לפני הטיפול בתרופות קונבנציונליות שונות להתחיל ראשית עם הטיפול הטבעי. התרופות כגון הסטטינים, יעילותם גבוהה בהורדת כולסטרול אך הם עלולים להיות טוקסיים לכבד ויכולים לגרום לחסרים תזונתיים.
הטיפול התזונתי יכלול סיבים (בעיקר המסיסיים במים) כגון שיבולת שועל. כמובן שקיימים שומנים שמותרים כגון חומצות שומן חיוניות אשר להם אפקט מגן על הלב כגון דגים מים צפוני ועוד. שמן זית, שום ובצל יעילים. קיימים גם תבלינים אשר מנטרלים רדיקלים חופשיים והתחמצנות הכולסטרול.
קיים טיפול בצמחי מרפא, תוספים, אקופרשר ואפילו שמנים אתרים המפחיתים טוקסינים בגוף. אך המלצות אלו הם כלליות ביותר ויש לגשת לאבחון על מנת להתאים את הטיפול האישי והטוב ביותר.
כל זאת ניסיתי לתאר על קצה המזלג.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
נטורופתית ומומחית בטיפולים טבעיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול נטורופתי לכיב פפטיעדנה05/08/2008שלום, ביתי בת ה- 6 סובלת מזה מספר שנים מכאבי בטן עזים באזור הפופיק. התופעה אינה קבועה ומתרחשת מספר פעמים ואח"כ תקופה של מספר חודשים ללא כאב. כאשר היא סובלת מכאב כזה, אכילה מרגיעה אותו. בנוסף, יש לה לעיתים ריח מהפה ולעיתים נדירות יותר מעין כתם לבן על הלשון. לאחרונה היא עברה בדיקת נשיפה שאיבחנה אצלה הימצאות חיידק הליקובקטר. שאלותי הן האם הטיפול הנטורופתי ניתן בנוסף או במקום הטיפול הקונבציונלי. האם הטיפול הנטורופתי נועד להכחדת החיידק הספציפי, או לחיזוק כללי של הגוף. האם הטיפול הנטורופתי ניתן לזמן מוגבל או שמדובר בשינוי בתזונה ובאורח החיים. אנא ציינו את עיקרי הטיפול במקרה של כיב פפטי. בתודה מראש, עדנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרכיב פפטי
05/08/2008שלום רב,
יש להוריד כל מוצרי החלב מתזונתה של בתך. עליה להרבות בשתייה של מים ולהמנע מכל משקה אחר בשלב זה.
אני ממליץ ליטול פרוביוטיקה. אם היא מסוגלת לבלוע קפסולה, אז כדורים המכילים לפחות 4 מיליארד חיידקים לכל כמוסה, 3 פעמים ביום.
אם איננה מסוגלת לבלוע, ניתן לרכוש מוצר זה באבקה ולתת 3 פעמים ביום 2 כפיות כל פעם לתוך כוס מים.
ג'ל סיליצאה IB של חברת סופר מדיק יעיל במיוחד כעת, יש לתת כף בחצי כוס מים פעמיים ביום.
אשמח לקבל דיווח על מצבה
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גוניק שלוםגילי04/08/2008רציתי לברר איך אני יכולה ללמוד גם להיות דר לרפואה סינית ונטורופתיה איזה מסלול אתה עשית, אם יורשה לשאול. האם בכלל ניתן ללמוד בארץ? כמו כן אשמח לשמוע מה דעתך על גרין מאגמה. הנטורופתית שלי המליצה לי וזה דוחה אבל אם אשמע חווד חיוביות - אתגבר. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתררפואה משלימה
04/08/2008גילי שלום,
את רוב לימודי עשיתי בארה"ב. ישנן מכללות לרפואה נטורופתית במסלולים לדוקטורט. אני למדתי בפיניקס, אריזונה שם מספר מכללות המקיימות מסלולים משולבים. הלימודים הנם 4 שנים אחרי תואר ראשון במדעים או לפחות 3 שנים של מדעים במכללה/ אוניברסיטה מוכרת.
כמו כן, עברתי הכשרה במזרח הרחוק למשך שנה, בתום לימודי, על מנת לסיים את הדרישות לדוקטורט ברפואה סינית
בישראל עדיין אין אפשרות כזאת. כאן אנו עמלים בלקבל הכרה על ידי הממשלה והמל"ג.
בישראל מכללות מצויינות לרפואה סינית ולנטורופתיה. היקף הלימודים הוא טוב ואני ממליץ לגשת למכללות השונות ולקבל מידע. תמיד יהיה ניתן בתום הלימודים להמשיך בחו"ל.
בהצלחה!
גרין מגמה (עשב שאורה) יעיל מאוד לוויסות החומציות במערכת העיכול וכך גם בדם. לכך יתרונות רבים והשפעה על מערכות רבות בגופנו.
אני ממליץ להמשיך לשתות זאת, על אף טעמו.
לבריאות!
רואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר רואישלום01/08/2008שלום, רציתי לדעת איך קיבלת את הכשרתך כדר', ידוע לי כי נטורופתים אינם דר'. תודה וסליחה על השאלה הבוטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרהכשרה לדוקטור בנטורופתיה
04/08/2008תשובתי בשאלתו של גילי
יום נעים
אשמח להעביר לך פרטים נוספים (-:
ד"ר רואי גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי רואי
שלום05/08/2008אני בשנה הרביעית שלי לנטורופתיה, אשמח לדעת איך אוכל להשלים אותה אחכ לדוקטור. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימודים לדוקטורט
06/08/2008שלום רב
ניתן להמשיך את מסלול הלימודים במכללת "בסטיר" בארה"ב, יש לראות מהן הדרישות שלהם. ייתכן ותצטרך להשלים קורסים שונים.
ישנה אפשרות טובה אחרת, לעמוד למבחן הסמכה להייל פרקטיקר בגרמניה. אמנם אין הדבר נותן דוקטורט אבל נחשב כהסמכה טובה.
הנה הכתובת של אונ' בסטיר- www.naturalhealers.com/schools/bastyr
תוכל למצוא מידע נוסף שם
בברכה
רואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ממריצהרינה01/08/2008שלום, איזו תזונה יכולה לגרום לי להיות נמרצת יותר ומלאת חיים ופחות עייפה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרשלום רינה
שלום01/08/2008למרות והפורום אינו מנוהל על ידי אשמח לענות על שאלתך. תזונה אשר תגרום לך לחיוניות היא תזונה צמחונית מגוונת ככל האפשר. לחם מקמח מלא, דגנים מלאים, פירות וירקות, שמנים מסוג אומגה 3 (אשר יש בפשתן ואגוזי מלך), שמן זית כתית מעולה, גבינות עזים וכבשים במקום פרה ומוצרי סויה במתינות. מזון העשיר בסוכרים פשוטים כגון עוגות, עוגיות, בורקסים ושאר מאפים הוא מזון אשר לא מכיל כמעט ויטמינים ומינרלים והפטונציאל שלו לתשישות, עייפות ומחלות רבות הוא מאד גדול. כמו כן, הימנעות מאכילת בשר, עוף ודגים הינה גם גורם חשוב למניעת מחלות מכיוון והם רווים בשומן ובחומרים תעשייתיים אשר מוחדרים לחיות כשהן עוד חיות.... (יש שיגידו אחרת). לקריאת מאמרים ומחקרים בנושא את יכולה להכנס לאתר אנונימוס המסביר על צמחונות אם זה מעניין אותך, אך אני ממליצה באופן כללי להימנע מצריכת חיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה ממריצה
04/08/2008רינה שלום!
אני מודה לידידינו שלום על תגובתו העיניינית!
יחד עם זאת, אינני ממהר להוריד אנשים ממזון מן החי. בבשר, דגים, עוף הודו וכבש יש הרבה מאוד מרכיבים חיוניים אשר אינם קיימים או קשה מאוד להשלימם מהצומח. לכן, החלטה על צמחונות או טבעונות צריכה להעשות באחריות והבנה מרובה.
לשאלתך, אני מצדד בשלום כי יש להרבות מירקות ופירות מכל הצבעים. יש לאכול מזונות עתירי סיבים ופחמימות מורכבות (אורז מלא, בטטה, דלעת, קינואה...)
יש להקפיד על שתיית מים מרובה.
מזונות עתירי סוכר ומזונות מתועשים מאוד מעייפים את הגוף, לכן מומלץ להמנע או להמעיט באכילתם.
לבריאות!
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארשה לי לחלוק על טענתך
שלום05/08/2008אכילת תפריט צמחוני מגוון + תוסף B12 מעניק לאדם את כל מה שגופו צריך. כמו כן מונע מחלות ומחזק את הגוף והנפש. לעומת זאת... אכילת מוצרים מן החי מלווה באכילת שומן רווי, כולסטרול ושאר מרכיבים טוקסיים אשר הוחדרו לחיה בזמן שהיא עוד היתה חיה. אכילת בשר באופן חד משמעי מחליש את הגוף ולא תורם לבריאותו. למחקר רב עוצמה בנושא חפשו בגוגל "מחקר סין". בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכילת בשר
06/08/2008שלום לך שלום,
אני שמח לראות את השתתפותך בפורום. יחד אם זאת, על אף דעתך בנוגע לצמחונות או אכילת בשר, אוכל לתת המון דוגמאות לחשיבות באכילת בשר.
אינני דוגל בקרניבוריות יום-יומית ואיני מלמד לסטות מדרך האכילה הטבעית אבל עדיין אני מאמין כי ישנם חומרים (חומצות אמינו, B12 ועוד) החיוניים לגופנו ועל מנת להשיג את הכמויות הדרושות לגוף, על אדם לאכול כמויות של ירק/ אצות/ קטניות שונות ועוד, שבד"כ אינו יכול לעמוד בהן.
תוספי תזונה אכן יכולים לשמש תחליף לחלק מדרישות הגוף.
לכן, כפי שגם ציינתי בתגובתי הראשונה, אם אדם מחליט על המנעות ממזונות מן החי מוטב שיקבל ייעוץ מקצועי על מנת שלא יסבול מחסכים.
יום נפלא!
רואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשר
שלום06/08/2008כמו שאמרתי, רק B12 וחומצה פולית הם ריכיבים שקשה לקבל מן התזונה הצמחונית אך היא לא בלתי אפשרית.
כמובן שמותר לך לדגול בגישה שלך... כמו שאני דוגלת בשלי.
לדעתי אכילת בשר מהווה גורם מרכזי למחלות רבות ולכן חשיבות B12 וחומצה הפולית שבבשר הופכת זניחה ואפשר לקבלה על פי לימודי מאיש מקצוע איך משיגים רכיבים מן הצומח בכמות מספקת.
כמו כן, רב האנשים שאוכלים בשר אינם מודעים בד"כ לכמות הנרחבת של המזון המגוון והטעים שיש בתזונה הצמחונית ולכן גם לא מקבלים את אותם ריכיבים חיוניים בכמות מספקת. הכל שאלה של גיוון.
ומה שטבע האדם הוא לאכול כמות מאד קטנה של בשר וגם שפעם היו צדים את האוכל ואוכלים אותו טרי והיום אתה לא יכול לדעת מאיפה ומה אתה אוכל. מה ש עכשיו בעולם המערבי אוכלים בשר בכמויות מאד גדולות והדבר מאד לא בריא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3 וחרדהיאיר28/07/2008שלום.קראתי באינטרנט מחקר שקובע כי נטילת אומגה 3 - במינון 1 גרם של EPA יעיל כנגד דיכאון. האם מינון זה יעיל גם כנגד חרדה?והאם ההשפעה היא דרך הסרוטונין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתראומגה 3 וחרדה
29/07/2008יאיר שלום רב!
יופי של שאלה. מחקרים הוכיחו כי לאומגה 3 השפעה יעילה על מערכת העצבים ככלל. לכן תהיה לה השפעה מועילה לכל מצב נפשי. יחד עם זאת, אינני חושב כי במצב של חרדה תהיה לאומגה 3 התשובה לבדה אלא יהיה צורך בתוספי תזונה/ תרופות הומיאופתיות שיתמכו בתהליך. מאוד תלוי מהי מידת החרדה. אם מדובר בחרדות קלות, ייתכן ולאומגה 3 תהייה השפעה מועילה אבל אם מדובר במקרה מורכב יותר, ייתכן שבשלב הראשון יהיה מומלץ לקבל הכוונה מקצועית נטורופתית ו/או פסיכיאטרית ורק אח"כ לעבור למשהו כללי כל כך כגון ה-EPA הפעיל באומגה 3.
לבריאות
ד"ר גוניק ND* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאומגה 3
זהבה08/02/2009האם יכול להיגרם נזק באם אני לוקחת באופן קבוע 1 טבליה ליום של סידן600 מ"ג+ ויטמין D3 , וגם טבליה אחת של אומגה 3 , ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים לבנים בלשון ובחניכייםkobi26/07/2008שלום לבתי בת 15 חודש צצו פצעים לבנים בלשון ובחניכיים,כתוצאה מכך מסרבת לשתות ,לאכול והפרעות בשינה כמוכן סובלת מריור רב והבל פה חריף. במה ניתן להקל על כאבה? חשוב לציין בשל הריור היא מאבדת הרבה נוזלים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרפצעים לבנים בלשון ובחניכיים
ד''ר מיכל לזרוביץ N.D26/07/2008
שבוע טוב
ממליצה לכן לגשת לאבחון כדי לדעת מה הבעיה.
יכול להיות כי המדובר במחלת הפה והטלפיים, מחלה זו בד"כ תוקפת ילדים קטנים במיוחד אם הם נמצאים במעון או בגן מאחר וזוהי מחלה מאד מדבקת. אך כמובן גם יכולים להיות סיבות אחרות כמו הרפס או אפטות וכו'. אם אכן מדובר בתופעה זו (מחלת הפה והטלפיים) אזי לפי הרפואה העממית חלב עיזים טרי עשוי לעזור, ניתן למרוח ג'ל מרגיע על בסיס צמחי מרפא, חשוב לדאוג כי הילדה תשתה על מנת למנוע התייבשות ולתת לה דברים קרים לאכול. תנסי את לתת לה לשתות בכפיות . מקווה כי תחזיקי מעמד כי שתיכן הולכות לעבור מספר ימים לא קלים.
מאחלת לה רפואה שלמה.
לבריאות
ד"ר מיכל לזרוביץ N.D
http://www.ginko-natural.com/* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערוץ הבריאות
בחן את עצמך:
האם אתם קמצנים?מאמרים אחרונים
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)