מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי של תרופות ללחץ דםקאיו קלרה10/12/2011
אני בת כמעט67.החלפתי הרבה כדורים ללחץ דם בגלל שגרמו לי לבעיות. כעת אני מקבלת:
-AMLOW של 5מג.הוא גורם לי לבצקת ברגליים .הרופא שלי אומרת שזה לא פוגע בבריאותי.
-CARDILOC של 5מג. גורם להאטה בקצב פעימות הלב52,53.
אינני יודעת מה לעשות ומבקשת עזרה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של תרופות ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2011נכון זה שהבצקת של התרופה אינה פוגעצת בבריאותך, השאלה הינה עד כמה זה כן מפריע לך.
כדאי לך להתיעץ עם מומחה ליתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להוריד לחץ דםדורית10/12/2011
איך אפשר להוריד לחץ דם באופן טבעי וכמה זמן ה יכול לקחת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להוריד לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2011ירידה במשקל, פעילות גופנית אירובית עשוים לקחת מספר חודשים. הדבלה מכמות המלח אמור להשפיע במספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת נטילת תרופות לל"ד גבוהאבי08/12/2011
שלום, יש לי לח"ד אופייני של 135-140/80-85 וכן כולסטרול וטריגליצדרים גבוהים. בן 47. רופא לח"ד המליץ להתחיל טיפול בכדור רמיפריל 2.5 מיליגרם פעם ביום. אני מבקש לדעת האם כדאי או הכרחי להתחיל בנטילת התרופה, האם כשמתחילים לקחת תרופה זה כבר ל"תמיד", האם יש דרכים אחרות לטפל בבעיה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת נטילת תרופות לל"ד גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2011ירידה במשקול, הגבלת אכילת מלי,ירידה ב שתיית אלכוהול ופעילות גופנית מבוקרת הן שיטות שעוזרות לירידת לחץ הדם.
לחצי הדם שלך גבוליים אך נטילת תרופות יוריד את הסיכון של מחלות לב וכלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נורמלולאיציק08/12/2011
בן 49
בריא בד"כ
התחלתי ליטול נורמלול 25 מ"ג בעצת רופא המשפחה
בגלל לחצי דם שנעו לאחרונה בין 140/90 -150/86 .
כמה זמן עד שיהייה שיפור ולחץ הדם ישוב לנורמה?
עד לא מזמן לחץ הדם היה בסביבות 120/80 !
אני משתמש לעיתים באלפראליד האם ניתן להמשיך ליטול ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נורמלול - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2011השפעת התרופה תהיה מקבימלית תוך שבוע- 10 ימים. אבל יש לקחת בחשבון שאתה לוקח מינון קטן. אין בעיה בטיפול ב- ALPRAZOLAM
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת ניתוחדורית07/12/2011
הייתי צריכה היום לעשות בדיקת מאמץ לקראת ניתוח שרוול BMI 38.3, אבל לא הסכימו לעשות לי את הבדיקה מפני ש הלחץ דם שלי היה 175/105 ולא ירד במשך 10 דקות.
יש לציין שלא התאמצתי לפני כן אפילו נחתי כי חיכיתי לתור שלי יותר מחצי שעה.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת ניתוח - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/12/2011צריך לעקוב אחרי ערכי לחץ הדם. אם מתברר שאלה הערכים, יהיה צורך בטיפול תרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן צריך לעקוב אחר לחץ דם ברמה
דורית07/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה זמן צריך לעקוב אחר לחץ דם ברמה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/12/2011כל כמה ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקתי לחצי דם מה זה אומר?
דורית10/12/20118.12 160/ 102/ 87
9.12 165/98/ 73 (בוקר) 173/ 107/ 76 (צהריים) 168/ 107/84 (ערב)
10.2 146/99/79 168/106/81
יש פה משהו שמראה על יתר לחץ דם או שצריך לבדוק לאורך זמן יותר ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםניר07/12/2011
האם יכול להיות שכתוצאה מפגיעת ראש באזור של הזיכרון הקטן יהיה הלחץ דם 125 על 83 ודופק 95 ? (כאשר לפני הפגיעה היה הדופק 70 והלחץ דם בהתאם !)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/12/2011פגיעות ראש יכולים להשפיע על לחץ הדם, אך הערכים שאתה מתאר ינם עדיין בגדר הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ותופעות לוואיט06/12/2011
שלום רב!
בת 69 סובלת היתר לחץ דם ודופק גבוה.
בבוקר לוקחת 10 מ"ג קורדילוק
בשעה 13 בערך לוקחת 5 מ"ג נורבסק.
בבוקר מרגישה בסדר ואין קפיצות בלחץ דם...
אך בערב ( בסביבות 19-20 ) כמעט כל ום יש עליות חדות בלחץ דם ובדופק...מרגישה ממש לא טוב....
ניסיתי גם לוקחת 5 מ"ג של נורבסק הנוספים בערב ( שיהיו סה"כ 10 מ"ג ) אבל...זה לא משפיע כ"כ בפעם השניה...בכל זאת יש עליות בלחץ דם ודופק ( בערבים ).
בנוסף אני סובלת מאוד מנפיחות רגליים ( מנורבסק )....
אולי יש מקום לשלב תרופה נוספת כמו דיזותיאזיד ( כדי להמנע מנפיחות נוראית ואולי זה גם יעזר לי לאזן לחץ דם בערבים )?
מה אתה חושב לגבי שילוב של 2 התרופות ( נורבסק + דיזותיאזיד )?
זה שילוב לא מסוכן?
בתודה מראש!
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקשך לענות לי...בבקשה...
ט06/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם גבוה ותופעות לוואי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/12/2011הבצקת הנגרמת ע"י נורבסק אינו קשור לאגירת נוזלים אלא הרחבת כלי דם גם בכפות הרגלים. המשתן, יש להניח כי יוריד לחץ הדם אך לא בטוח שישפיע על הבצקות. על הרופא המכיר אותך להחליט איזה תרופה לשלב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה06/12/2011
שלום בן 32 משקל 77
במדידה במכשיר הבייתי נמדד לחץ דם 130/82 האם תקין?
אני ברוך ה אדם בריא ללא תרופות.
ואיזה ערכים בגיל שלי תקינים?
תודה על הכול!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/12/2011לחצי הדם שלך בגדר הנורמה. היות וערך הדיאסטולי גבולי יש לעקוב אחרי המדידות כל מספר שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזודיפ 10רותי05/12/2011
כ-3 שבועות שאני נוטלת וזודיפ 10 ומזה כשבועיים שסובלת מכאבי בטן קשים ממש עוויתות בכל הבטן ובכל הצדדים במיוחד למעלה בקיבה האם זה יכול להיות כתגובה לתרופה?
אנא דחוף תגובתך
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזודיפ 10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011כמעט כל תרופה יכולה לגרום לאי סבילות בקיבה/מעי.
כדאי לך להתיעץ עם הרופא שלך על מנת לבדוק אם יש להחליף את התרופה או יש סיבה אחרת לתלונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם עם הקשר הורמונלי?הדס04/12/2011
שלום
אני בת 31. BMI32. שנה אחרי לידה שניה.
בהריונות לחץ הדם היה תקין עד לחודשים מתקדמים אז הוא החל לעלות.
מאז הלידה יש לי כאבי ראש סביב תקופת המחזור. (כמה ימים לפני, ככה אני יודעת שהולך להגיע המחזור)
באחד מן הימים מדדתי לחץ דם וגיליתי להפתעתי 140 על 90. מאז אני מודדת מידי פעם והלחץ דם נע גם ל 130 על 85 אבל זה פחות או יותר המספרים.
שאלותיי:
א. אני מודדת במד ידני פשוט מהסופר פארם. האם יש סוגים טובים יותר שמשנים את התוצאה?
ב. האם יש קשר הורמונלי? איך בודקים את זה?
ג. האם ירידה במשקל תעזור או שחובה לפנות לרופא במקרה זה?
ד. האם כאבי הראש קשורים או שיכול להיות שיש לי סוכרת לדוגמא? מתחילה לפתח חששות לעבר מחלות נוספות ...
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם עם הקשר הורמונלי? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011עדיין לחצי הדם גבוליים אך בגדר הנורמה. לא בטוח שכאב הראש קשטור ללחץ הדם. עם ירידה במקשל בהחלט יש להניח שלחץ הדם ירד. לא רואה קשר הורמונלי, אלה אם את לוקחת גלולות, שעלולות להעלות את לחץ הדם.
לגבי המכשיר עליך להשוות אותו עם מכשיר אחר, אפילו בקו"ח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה04/12/2011
שלום
בן 32 משקל 77 גובה 1.75
בבדיקה ביתית במכשיר הלחץ דם נמדד 115/63 דופק 77
האם תקין?
אני ברוך ה אדם בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011כאמור, תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהרויטל04/12/2011
אני בת 53 מזה 3 שבועות לחץ הדם שלי 140/100 או מ138/90
הציאו לי נורמלול אך אני העדפתי להתחיל עם טיפות טבעיות בלדון פלוס של חברת נטע
שבוע שעבר ירד קצת ועכשיו הוא התחיל לעלות אני סובלת גם מכולסטרול גבולי
אפשר בקשה לדעת האם זה לחץ דם גבוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011אכן, לחצי הדם שלך מעל הנורמה ויש הנחייה לטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם בהמשך לשאלה קודמתיהודה04/12/2011
מהו ערך תקין של לחץ דם בגילי בן 32 משקל 77 בריא ברוך ה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם בהמשך לשאלה קודמת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011מתחת ל- 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה04/12/2011
בן 32 משקל 77
בריא ב"ה
לחץ דם 126/74 האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011תקין לגמרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםצחי04/12/2011
בן 48 בריא בד"כ. בתקופה האחרונה סובל מסטרס וחרדות
שינה לא טובה . בבדיקה אצל הרופא לחץ דם 140/90 .
אין בעברי היסטוריה של לחץ דם גבוה אבל ברקע אם שמטופלת בלחץ דם גבוה כבר שנים.
התחלתי ליטול ציפרלקס/אסטו אבל ללא שיפור ויש תחושות של לחץ דם גבוה
וכאבים באיזור החזה ויד שמאל מדי פעם.
מה שעוזר לי זה כדור אלפרליד שמרגיע ומשפר שינה אבל כשהשפעתו חולפת
התחושות הנ"ל חוזרות.
אודה על עזרתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/12/2011לחץ הדם שלך גבולי. אם לאורך החודשים הקרובים לחצי הדם יהיו מעל הנורמה, יהיה מקום לטיפול. אגב, ירידה במשקל, הגדבלה במלח ופעילות גופנית מאוד יכולים לתרום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)