מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשלגןמתן18/11/2013
שלום
בן 38, במדידות לחץ דם במרפאה יש לי תוצאות מוגברות או גבוליות (לפעמים יורד).
לאחרונה קראתי על הקשר בין אשלגן ללח"ד.
שמתי לב שבבדיקות דם כלליות, רמת האשלגן שלי די קרובה לגבול התחתון של הנורמה.
האם יש לזה משמעות/קשר? או רק מתי שזה מתחת לנורמה?
והאם יש תועלת כלשהי על לחץ הדם בנטילת תוסף אשלג במצב שכזה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/12/2013אם יש רמות נמוכות של אשלגן יש לבדוק אם יש סיבה משנית ללחץ הדם.
השאלה המרכזית האם יש לך לחצי דם גבוהים או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוטסיום יורד בבדיקות דםיעל17/11/2013
צהרים טובים!
בן זוגי בן 64 מטופל באמלו 0.5 מ"ג , בסילריל 5 ,בסילריל פלוס בגין יתר לחץ דם ובריתמקס 2 של 300 מ"ג בגין הפרעות קצב הלב.
בבדיקות הדם האחרונות שעשה התקבלו התוצאות: גלוקוז-106,אוריאה-31,קריאטינין-0.98,אוריק אציד-7.23,סודיום 138.9,פוטסיום-3.7,קלציום-9.17,פוספורוס-3.19,פרוטאין טוטאל-7.5,אלבומין-4.53,גלובולין-3.00,אלק.פוספטאס-87,
בבדיקות הדם ב-12 החודשים האחרונים
מתברר שיש ירידה מתמדת בערך של הפוטאסיום.
מ-4.3 בנובמבר 2012 . במרץ 2013 4.0 ביוני 2013 3.9 והחודש 3.7
הגבול התחתון של הנורמה במעבדת בריאות כללית הוא 3.5.
האם הירידה מצביעה על ליקוי בתיפקוד הכליה ? האם עליו לעבור בדיקות נוספות ?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוטסיום יורד בבדיקות דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2013בעת טיפול במשתן הממצא מוסבר היטב ע"י הטיפול ולא עקב כל מחלת כליות
היות ומקבל טיפול להסדרת קצב הלב יש מקום לשקול היטב אם הטיפול הנוכחי עם המשתן מתאים לו כעת בגלל הירידה של האשלגן.
כדאי להתיעץ עם נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש תודה!
יעל18/11/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא יציבhai16/11/2013
שלום רב,
לחץ הדם שלי אינו יציב ומשתנה ללא אתראה למרות שאני מטופל התרופות.
ברצוני להתייעץ עם מומחה ואבקש לברר את שם המומחיות של טיפול בנושא זה על מנת שאדע איזו הפנייה לבקש .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לא יציב - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2013לחץ הדם שלנו משתנו כל הזמן ואיננו קבוע לאורך היממה.
אפשר להתיעץ עם נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ממש גבוהאדווה15/11/2013
שלום רב!
אני בת 20 ויש לי דופק ממש גבוה. תמיד כשבודקים אותו הדופק נע בין 12--130.
עשו לי בדיחת אקג ולא מצאו שום דבר ואמרו לי שבגיל כזה לא לוקחים כדורים להורדת הדופק. מה עליי לעשות? האם להשאיר את זה ככה כל עוד אני יכולה לתפקד?
בברכה,
אדווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק ממש גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2013כדאי להתיעץ עם קרדיולוג, אם כי יש להניח שאין משמעות קלינית, במיוחד אם אין לך תלונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהרוני15/11/2013
שלום
אני בן 60 ובתקופה אחרונה גברו המתחים בחיי.
לפני 10 ימים גיליתי שלחץ דם שלי כ 150/100 וגם התחיל לחץ קל בחזה משמאל.
קבלתי מרופא משפחה אנלדקס 5 מ"ג פעמיים ביום, והלחץ ירד ל 142/95
קבלתי הפניה לבדיקת ארגומטריה
בנוסף רמת אשלגן בתקופה אחרונה 3.1, יתר בדיקות דם ושתן תקינות
יש סיפור משפחתי של לחץ דם גבוה וצנתורים.
האם לבקש הפניה לנפרולוג ויתר לחץ דם או לקרדיולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2013בנוכחות רמת אשלגן נמוכה בדם יש מקום להעמיק את הבירור.
רצוי להתיעץ עם נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר פרחויקי
רוני19/11/2013אלו בדיקות כדאי לבקש מרופא משפחה לקראת ביקור אצל נפרולוג? (הפרוטיאין בשתן תקין)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר פרחויקי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/11/2013צריך קודם כל בדיקה אצל הרופא ואחר-כך לעשות את הבדיקות בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לח"ד 24 שעותרוני14/11/2013
שלום
בן 39, עם עודף משקל, לא מעשן.
במדידות במרפאה יש לי לחצי דם גבוהים יחסית בסביבות 140-145/89-92 (לפעמים אף יותר מזה) על פי רוב במדידות חוזרות זה יורד קצת.
הרופא הפנה אותי לבצע מדידת לח"ד 24 שעות.
יש לציין שגם במדידות בבית במכשיר אוטומטי נמדדים לחצי דם גבוליים או מוגברים מעט, ובמדידות חוזרות חלה התמתנות יחסית (לעיתים זה יורד ללחץ דם תקין של 122-82).
כנראה הסטרס מהמדידה גם תורם את חלקו לתוצאות.
יש לציין שאני סובל מחרדה ומטופל בלוסטרל, אך כנראה זה לא מושלם.
בעבר ביצעתי הולטר לח"ד, ובכל ניפוח חשתי לחץ וסטרס, וזה הביא לתוצאות כמעט גבוליות, לכן החשש שלי שההולטר שאבצע כעת לא יהיה אובייקטיבי.
1.מה הפתרון לזה ?
2. והאם כדאי לקחת כדור הרגעה או שזה יגרום לכך שהתוצאות לא יהיו אובייקטיביות ? (הרי אני לא יודע אם הסיבה היחידה למדידות מוגברות וגבוליות זה רק בגלל החרדה, וגם אם זה מהחרדה, עדיין זה אומר שאני חי עם לחצי דם מוגברים)
3. אותה שאלה לגבי כדור שינה ללילה, שיעזור מעט לשינה עם ההולטר .
אשמח לקבל מענה על התהיות והשאלות הנ"ל.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לח"ד 24 שעות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/11/2013בדרך כלל תוצאת ההולטר מקביל למדידות עצמיות. היתרון של הבדיקה האוטומטית הינה המדידה בלילה.
היות והמדידות עצמיות גבוליות לא רואה כל פסול ללקיחת כור הרגעה/שינה בעת הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאוכרומוציטומהיוסי12/11/2013
שלום
האם בבדיקת הולטר לח"ד יהיה ניתן לזהות סימנים שיכולים לרמז במידה ויש חשד לפאוכרומוציטומה ? (אני יודע שזו לא בדיקת הבחירה לאבחנה)
וכן, האם במידה ואדם לוקח ביום הבדיקה (הולטר לח"ד או בדיקה אחרת כמו איסוף שתן קטכואלמינים וכדו') כדור הרגעה שבעצם משפיע גם על לחץ הדם, האם זה גורם משפיע על האובייקטיביות של הבדיקה או שפאוכרומוציטומה אינה מושפעת כלל מכדורי הרגעה או כל אמצעי אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאוכרומוציטומה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2013ה- Pheochromocytoma מתאפיין בהפרשה עצמונית של קטכולמינים אשר לרוב גורמים בעליית לחץ דם התקפית. זה לא המצב היחיד בו נמדדודות עליות חדות (או שינוים חדים) בלחץ הדם. תנודות אלה נרשמות בבדיקת הניטור אך הם לא ספציפים ולכן ההדרכים לאשר או לשלול את האבחנה מבוססות על בגיקות אחרות.
אין השפעה של תרופות הרגעה על הפעילות של הגידול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידותלימור11/11/2013
האם יכול להיגרם נזק עם מודדים פעם אחר פעם באותה יד לחץ דם ליד. תקופה מאןד ארוכה הייתי אובססיבית למדידות ומדדתי ללא הפסקה והיד קצת כואבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/11/2013תופעת הלוואי של מדידות עוקבות באותה יד אכן הינה כאב בגפה. לרוב אין משמעות. גם אין צורך לבדוק יותר מ- 3 פעמים רצופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןמשה09/11/2013
הנני שנה לפני גיוס.נמצאה לי,בבדיקת שתן שיגרתית,חלבון.עברתי ביופסיה.מצאו iga .המחלה מתבטאת רק בחלבון בשתן.תיפקודי כלייה תקינים.אולטראסאונד כליות תקין.כל שאר בדיקות הדם תקינות. הרופא אמר לי שאין לי שום מגבלויות ,חוץ מלקיחת כדורים להורדת חלבון.מה לדעתך יהיה הפרופיל הצבאי שלי, ואיך הצבא מתייחס , מבחינת פרופיל, לבעיות כרוניות בכליות.
בתודה מראש על תגובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/11/2013לא מכיר את ספר הפרופילים אבל תלוי כמה חלבון יש לך בשתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לח"דעוז08/11/2013
שלום
מספר שאלות בעניין לח"ד.
1. פעילות גופנית אירובית (הליכה) מעלה לח"ד ? מדדתי לח"ד לאחר כשעה הליכה, וזה היה גבוה יותר מהרגיל.
2. איזה מהמדדים עולים בזמן פעילות אירובית ? הדיאסטולי ? הסיסטולי, או שניהם ?
3. חרדה/מתח ידוע כמעלה לח"ד ודופק, האם זה מעלה גם סיסטולי וגם דיאסטולי ?
4. אם באופן רגיל (ללא קשר לפעילות) הדיאסטולי גבולי (מגיע ל 89-90) והסיסטולי תקין, האם ישנה סיבה לכך ? האם יש משהו ספציפי לעשות בכדי להוריד דיאסטולי ?
5. ידוע שפעילות אירובית שמעלה דופק תורמת לבריאות הלב, מה בעצם ההבדל בין אדם שהדופק שלו עולה כתוצאה מפעילות גופנית, לבין אדם שהדופק עולה במצבי סטרס ? בשניהם הדופק עולה.
תודה רבה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לח"ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/11/2013למרות שמיד אחרי או בעת פעילות גופנית מבוקרת יכולים להמדד ערכים קצת גבוהים, ההשפעה של הפעילות הינה דווקא של ירידה בלחצי הדם גם סיסטולי וגם דיאסטולי.
בעת מצב של חרדה יכולה להופיע עליה בלחץ הדם, במקביל לעליה בדופק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך חלבון בשתןגל07/11/2013
המחלה עקב שקיעה של C3 בכליות בכליות יש שקיעה רק C3 ולכן בדם יש C3 נמוך 30 המחלה התגלה בבדיקת שתן שגרתית שבה נימצא חלבון באיסוף ראשון לפני שנה וחצי חלבון 400 ועכשיו 2 גר חלבון אני לוקח 5 חודשים טריטייס והחלבון לא יורד האם לדעתך השילוב שהרופאה נתנה לוסטרן יעזור להפחתת החלבון או שעדיף טיפול אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך חלבון בשתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/11/2013נכון לעכשיו אתה מקבל הטיפול המומלץ, תרופות מקבוצת ה-ACEI ו- ARB. יש לעקוב אחרי רמת החלבון בשתן ותיפקוד הכליות מבחינת יכולת הסינון. כל עוד אין שינוי משמעותי לא היתי הולך על טיפול נוגד מערכת החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך חלבון בשתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/11/2013נכון לעכשיו אתה מקבל הטיפול המומלץ, תרופות מקבוצת ה-ACEI ו- ARB. יש לעקוב אחרי רמת החלבון בשתן ותיפקוד הכליות מבחינת יכולת הסינון. כל עוד אין שינוי משמעותי לא היתי הולך על טיפול נוגד מערכת החיסון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופןת להורדת חלבוןתקווה02/11/2013
שלום דוקטור יש לי מחלה כליתית שמעורבת בה מערכת החיסון C3 30 המחלה נימצאה בבדיקות שגרתיות אני מרגיש מצוין אבל החלבון בשתן 2 גרם אני בת 18 אין לי לחץ דם לוקחת כבר 5 חודשים חוסמי ACE להורדת חלבון והחלבון לא יורד השבוע הרופאה הוסיפה לי לוסטרן עד היום קיבלתי 7.5 מג טריטייס מדוע חוסמי ACE לא מורידים את הפרשת החלבון ? האם לדעתך הוספת הלוסטרן תעזור בירידת החלבון מה עושים אם החלבון לא ירד ? האם יש עוד תרופות להורדת החלבון ? כל שאר הבדיקות תקינות אני לחוצה מאוד מהחלבון תודה מראש על עזרתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופןת להורדת חלבון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/11/2013עברת ביופסיה כליתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה כליתית
תקווה03/11/2013כן דוקטור עברתי ביופסיה אין הצטלקויות שוקע רק C3 והמחלה כרגע מתבאטת רק בחלבון בשתן C3 גלומולרי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופסיה כליתית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/11/2013אני מבין שתיפקוד הכליות שמור למעט הפרשת החלבון. הנסיון הטיפולי הינו "לשמור" על הכליה באמצעי נטילת ACEI או/ו ARB.
לא תמיד יש ירידה של החלבון בצורה משמעותית, במיוחד אם המנגנון של הפרעה המערכת החיסונית.
מניח שבהעדר הפרעה ביכולת הסינון וחלבון לא כל כך גבוה בשתן הוחלט על טיפול יחסית שמרני, ללא תרופות המדכאות את המערכת החעסונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידת לחץ דםעוז31/10/2013
שלום
בן 38, עם עודף משקל.
בכמה מדידות שביצעתי באופן עצמאי בבית (עם מכשיר אלקטרוני) בסיום הבדיקה הבהב לי בצג הפרמטר של הפרעה בקצב הלב.
זה קרה לי גם במדידה רגילה במנוחה (ובמדידה חוזרת כבר לא)
וכן קרה לי לאחר פעילות גופנית (הליכה על מכשיר), ואז זה חזר על עצמו שוב ושוב, ובהמשך לא.
האם יש סיבה לדאגה ? האם זה בעיה במכשיר ? האם יכול להיות שבאופן כללי לכל אדם יש הפרעות קצב מדי פעם וזה לא בהכרח משמעותי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2013לא ברור מה הסימן במכשיר שלך, עליך להבדק ע"י רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרוללימור31/10/2013
שלם אני בת 39 עם יתר לחץ דם כרגע לא מאוזן לא מעשנת BMI 29
ערכי כולסטרול
כללי 194
שומנים בדם 145
HDL 46
NONHDL 148
LDL 119.3
האם זה תקין??? האם אלה הערכים שרצויים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כולסטרול - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2013ה- LDL כולסטרול מעט מעל הרצוי.
אם יש לך גם יתר לחץ דם כדאי להוריד אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבליניםישראל31/10/2013
שלום לכם
האם תבלינים ו/או מאכלים חריפים הינם גורם מדרבן לעלייה בלחץ הדם?
תודה רבה
ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבלינים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/11/2013אכילת מלח גורם ליתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאכלים חריפים
ישראל03/11/2013תודה רבה!
מה עם אכילת מאכלים חריפים? האם יש להם השפעה על לחץ הדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאכלים חריפים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/11/2013בדרך כלל לא משפיעים על לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)