פורום יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי מאקספורג' ?
    נעמי
    06/05/2013

כששה שבועות שאני לוקחת את האקספורג' 160+5מ"ג וכעת בצקצ בכפות הרגליים
    והקרסול עם אדמומיות. הנפיחות מלווה בכאב בכפות הרגליים. מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי מאקספורג' ?

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מאקספורג' ? - תגובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    07/05/2013

בקשי מהרופא שלך לנסות מינון אקספורג' נמוך יותר, למשל -80/5 ואם יהיה צורך - להוסיף כדור משתן קל כמו דיזותיאזיד 12.5 מ"ג(כלומר חצי כדור.)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי משימוש אקספורג

מירב
    19/06/2015

אבי לוקח אקספורג כבר שנה וחצי. לפני כחודש התחיל לקבל פריחה בכל הגוף, נראה כמו עקצוץ של יתוש וגודל למן פריחה גדולה, אדומה. הפריחה היתה בכל הגוף, מכף רגל ועד ראש. הרופא המליץ לו להפסיק שימוש הכדורים.
    כמה זמן לוקח לכדור להתנקות מהגוף ולהבין שאכן זה נובע מהכדורים ולא ממשהו אחר?
    תודה על תשומת הלב! מחכים לתשובה....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של תרופה
    סיגלית
    06/05/2013

ערב טוב דר'
    בת 50 , ברקע לפני 4 שנים כריתת בלוטות התריס עקב קרצינומה פפילרית, שטופל גם ביוד
    לוקחת יותרקס 125 מ"ג ביום. קלציום + D ו1200 מ"ג ביום 2 כדורים.
    בשנתיים האחרונות לחץ דם מעט גבוה ללא טיפול.
    בשבוע שעבר בביקור אצל הרופא לחץ דם 190/100.
    רופא המשפחה החליט על טיפול תרופתי.
    התחלתי רמיפריל 5 מ"ג 1 ביום.
    כבר מהיום הראשון היו תופעות לוואי שהלכו והתגברו כמו: כאבי ראש, בחילות, הקאות,
    סחרחורות, בצקות ונפיחות בקרסוליים, איבוד תיאבון, חרדות והרגשה נפשית לא טובה.
    אחרי 5 ימים הפסקתי את התרופה ורק לאחר יומיים התאוששתי מעט מההשפעות שלה.
    הרופא נתן לי תרופה אחרת בשם דיזותיאזיד, לדבריו זו תרופה מאוד קלה שנצטרך להוסיף אליה תרופה נוספת במשך הזמן.
    כעט אני קצת חוששת לקחת אותה ושואלת-
    האם תופעות הלוואי שהיו לי מהתרופה הראשונה יכולים להיות בשניה?
    האם יש רופא מומחה ללחץ דם שאני צריכה להיוועץ איתו לפני תחילת הטיפול?
    האם ישנם בדיקות נוספות שאני צריכה לעשות בטרם אתחיל את הטיפול?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות לוואי של תרופה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוהה
    מרינה
    05/05/2013

לאמי התחיל לחץ דם גבוהה ( ללא כל רקע קודם, אבל עם היסטוריה משפחתית), שהתגלה בעקבות סחרחורות שהיא חוותה במשך חודש, כמו כן היו לא כאבי אזניים שבנתיים פסקו , רופאת הפשפחה הפנתה אותה לאוטראסאונד של העורף, לרופא אף אוזן גרון, שלא מצא כלום ולנוירולוג שאליו היא עדיין מחכה לתור. בנתיים, היא רשמה לה כדורי אנדלקס, שלא עוזרים, לחץ הדם הגבוהה בסביבות 160/87 כאשר הדופק בסביבות 85 ממשיכים. האם יש המלצות נוספות כדי לפעול ? היות ואיכות החיים הפעילה של אימי נפגמת , הלחץ דם מלווה בלחץ בעורף ולעיתים בסחרחורת.
    תודה מראש !

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוהה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוהה - תגובה

פרופ` אליעזר קליינמן
    06/05/2013

ייתכן מאוד שלחץ הדם עלה בגלל הסחרחורות והתופעות האחרות הנלוות. לכן הייתי מציע לבקש מהרופא המטפל טיפול סימפטומטי לתופעות כגון כדורים נגד סחרחורת וכד'. אני מאמין שעם חלוף התופעות שתארת, גם לחץ הדם ישתפר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת המשך

מרינה
    06/05/2013

ראשית, תודה רבה על התגובה, אם הבנתי אותך נכון, הסחרחורות והלחץ בעורף הם הגורמים ללחץ הדם ולא ההיפך, היינו בתוכים בהיפך...
    האם יש בדיקות או רופאים כלשהם שכדאי לראותם בנושא , או להיסתפק בטיפול סימפטומטי, שכן אנחנו לא יודעים ממה נובעות התופעות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יל"ד לאחר קיצןר קיבה
    דני
    04/05/2013

שלום ד"ר אני בן 55 מטופל בכדורים:בבקר :קדקס 4 מ"ג-נורמיטן 25 מ"ג-קו דיובן 160/12-
    בערב אמלו 10 מ"ג -דיובן 80 -קדקס 4 מ"ג
    זה מאזן אותי על 140/80-150/90
    עם דופק 50

- לפני כחודש ביצעו לי קיצור קיבה.ומאז ירדתי 12 קילו
    ואני ממשיך לרדת
    הלחץ דם יורד לי ל-115-120/60-70
    דופק 50 -עם אותו טיפול.ואני חש סחרוחרת וכאבי ראש קלים.

כיום אני שוקל 92

שאלתי מאיזה כדור יש להתחיל להוריד לגמרי או את המינון.

בתודה מראש
    דני

לקביעת תור
    סגירה
    יל"ד לאחר קיצןר קיבה

הוספת תגובה

• יל"ד לאחר קיצןר קיבה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

היתי מתחיל בהורדת מינון ה- CADEX ואחר-כךם ה- AMLODIPINE. זאת לאחר יעוץ עם הרופא שלך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קפיצות בלחץ דם
    דונה
    02/05/2013

אני בת 60 לחץ דם די יציב 70/140 ללא תרופות. לאחרונה חם לי בראש, מודדת לחצים סיסטוליים של 150-170 מספר פעמים ביום. הדיאסטולי יציב, הדופק יציב 70.
    האם יכולה להיות השפעה חיצונית של שינוי במזג האויר ? (אין לי מזגן ברכב למשל).
    האם זה יכול לנבוע מאכילת קרקרים מלוחים לצורך הרזיה, ורוטב סויה בחודשיים האחרונים ? אם כן - כמה זמן יקח למלח להפסיק להשפיע אם הפסקתי לגעת בו ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קפיצות בלחץ דם

הוספת תגובה

• קפיצות בלחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

לחץ הדם יורד לאחר כמה ימים של הפסקת מלח.
    יש להדגיש שבקרקרים וברוטב סויה כמות לא מבוטלת של מלח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה
    חסוי
    30/04/2013

שלום,
    הנני מעומדת לניתוח למסתם מיטרלי+טריקוספידלי.
    בחודשים הקרובים.
    במשך מספר שנים אני נוטלת באופן קבוע
    תרופות לדילול דם,הורדת כולסטרול,ולהורדת לחץ דם.
    cadiloc 10mg
    enaladex 10mg
    lipitor 10mg
    plavix 100 mg
    ובמקום
    norvasc 10mg לרקפרס 10 מ"ג
    הרופאה החליפה לי את norvasc 10mg עקב בצקות ברגלים,
    אני נוטלת את התרופה לרקפרס במשך יומיים בלבד, ואין עוד שיפור במצב.
    השאלה היא
    -1-האם זה הטיפול המומלץ? ותוך כמה זמן אמור להשפיע?
    -2-האם מומלץ לעשות הליכות בזמן שיש בצקות ברגלים?
    -3-מה הטיפול שאני יכולה לעשות בזמן הזה מלבד לקחת כדורי לרקפרס?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

ה- LERCAPRESS מכיל תרופה מאותה קבוצה מה- NORVASC. יש להפסיק את התרופה על מנת לבדוק אם הבצקות קשורות או לא לנטילת התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם תקין ???
    poogy
    25/04/2013

שלום

בן 50
    צמחוני
    רזה
    עוסק בספורט
    מעשן( קופסא ביום)

מדד ל/ד בישיבה : 115/80 120/75
    מד ל/ד בשכיבה : 100/70 ..... 100/60
    דופק:70( ממוצע יומי) ............בישיבה ובשכיבה אין הפרשי דופק

שאלות:
    1 -ע"פ שמדדי ל/ד נקבעים בישיבה( בדר"כ) האם לאדם בריא ה-הפרשים הנ"ל הם נורמלים?
    2-קראתי באתרי רפואה מקצועים ש-בין היתר ל/ד נמוך יכול לנבוע גם מ- stress
    עד לקריאת אותו מאמר ידעתי ש-stress מעלה את ל/ד
    אבקש הסבר קצר
    בתודה מראש
    A

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם תקין ???

הוספת תגובה

• לחץ דם תקין ??? - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

כל לחצי הדם שלך בגדר הנורמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה
    רועי
    24/04/2013

שלום,

אישתי בת 29 כאשר במשפחה אביה עבר צינתור בגיל 40 בערך.
    לעיתים כאשר אנו מגיעים לבדיקות פעם בעת היריון וגם לאחר הלידה, לעיתים סתם בבדיקה שגרתית לחץ הדם שלה יחסית גבוה בסביבות 140-150/100-110 ולאחר בדיקה נוספת של כמה דקות יורד ל 120/80.
    כל פעם האחיות אומרות זה אולי בגלל...ואולי בגלל... (כל מיני סיבות לא רפואיות).

האם ניתן לבצע איזה בדיקה או מעקב כלשהו על מנת לוודא שאכן זה סימפטום רגיל.?? ייתכן והיא מקבלת במהלך היום לחץ דם גבוה שכרגע את תוצאותיו אנו לא רואים או מרגישים.
    אישתי היא אנמית ומטופלת ומתלוננת לעיתים קרובות גם על סחרחורות ועייפות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

אפשר לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטי אשר תתן תשובה על השאלה של אחוז המדידות הגבוהות והתקינות, כולל מדידות תוך כדי שינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממוריט ואי ספיקת כליות
    ליאורה
    24/04/2013

שלום רב,
    אבי בן 86, ברקע סוכרת סוג 2 ובעיות כלי דם. ניתוח אאורטה בבטן ומעקפים. נמצא במצב של טרום דיאליזה. לאחרונה אובחן כסובל מדמנציה וסקולארית ומומלץ לו טיפול בממוריט. אמא מסתייגת כי אומרת שזה לא טוב לכליות. מה דעתך? האם אכן עלולה להיות בעיה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ממוריט ואי ספיקת כליות

הוספת תגובה

• ממוריט ואי ספיקת כליות - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

אין כל הוראת נגד בלקיחת את התרופה עם אי ספיקת כליות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים ללחץ דם
    משה
    23/04/2013

תודה עבור תשובתך.
    זה לא הגיוני שהשפעת הכדורים על המין תתחיל לאחר מספר רב של שנים שאדם לוקח כדור. אם יש השפעה סביר להניח שהיא תתחיל בשלב הרבה יותר מוקדם. האם זו היתה כוונתך בתשובך?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים ללחץ דם

הוספת תגובה

• כדורים ללחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

אכן לא נראה קשור לתרופות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה ורמיטנס
    אנונימית
    22/04/2013

שלום רב,

אמי בת 82, עקב לחץ דם גבוה לוקחת כבר 3 ימים רמיטנס 5 מ"ג, כדור 1 בבוקר,
    בבדיקות לחץ הדם שעשתה בשלושת הימים האחרונים: לחץ הדם בבוקר היה 147/57 ובערב 171/66. האם זה תקין או הערכים גבוהים מדי?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם גבוה ורמיטנס

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה ורמיטנס - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    04/05/2013

ההשפעה מתחילה בשבוע הראשון ומקסימלית אחרי שבועיים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשיי נשימה לאחר שינוי כדור
    ניל
    20/04/2013

שלום רב
    יש לי לחץ דם בן 39 לוקח לוסרדקס ולקפרס פעמיים ביום.
    בעקבות עליה בלחץ הדם הרופא נתן לי לקחת לוסרדקס פלוס.
    הבעיה אני כבר שבוע לוקח את הכדור ויש לי תוופעות לוואי כמו - בבוקר סחרחורות נעלמות במהלך היום בשעה שעתים הראשונות לאחר נטילת התרופה אני מתנשף בעליית מדרגות ממש חסר לי חמצן. לחץ הדם לא ירד משמעותית מה שעלה משמותית זה הדופק שלי מממוצע של 78 עלה ל - 93.
    מדוע?

הוספת תגובה

• קשיי נשימה לאחר שינוי כדור - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    22/04/2013

הדרך היחידה לבדוק אם התלונות קשורות לתרופה הינה להפסיק אותה ולבדוק אם התטפעות נעלמות.
    כמובן יש להתיעץ עם הרופא שלך בטרם שינוי בטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיזותיאזיד
    הילה
    19/04/2013

שלום,
    אם לקחתי מספר חודשים 12.5 מ"ג של דיזותיאזיד והפסקתי לפני יומיים (בהמלצת רופא).
    מתי הוא אמור להפסיק להשפיע? בנתיים המדידות יורדות במקום לעלות....
    תוך כמה זמן אוכל לדעת מה מצב לחץ הדם האמיתי שלי? בלי השפעת הכדור?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיזותיאזיד

הוספת תגובה

• דיזותיאזיד - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    22/04/2013

לאחר כשבוע, רוב השפעת התרופה נעלמת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים לח'ד - כדאי לנסות?
    רון
    19/04/2013

שלום רב,

אבי, בן 93 נוטל תרופות להורדת לחץ דם מזה שנים רבות מאוד. הוא עצמאי לחלוטין אך סובל ממספר מחלות כמו אי ספיקת ורידים (מתהלך שנים רבות עם גרביים אלסטיים) ופרפור פרוזדורים (נוטל קומדין) שהתגלה לפני כשנה בעקבות בצקת ברגליים וחלפה לאחר נטילת פוסיד לפרק זמן קצר.
    לפני כחודש ימים המליץ רופא המשפחה להחליף את התרופה ללחץ דם אטקנט משום שראה בבדיקת הדם עלייה מסויימת בערכי הקריאטנין והמליץ על תרופה בשם lercapress. כמו כן החליף את התרופה להרגעה רסיטל בתרופה בשם viepex .
    לפני כשלושה שבועות לערך החל אבי להרגיש במשך היום אי נוחות ולחץ בכפות הרגליים וקושי מסויים בהליכה ובעמידה ומסתבר כי אצבעות הרגליים מתנפחות משום שהן אינן מכוסות על ידי גרבי הלחץ. אגב, כאשר אבי מוריד את גרבי הלחץ בלילה תופעת הנפיחות נעלמת לחלוטין.
    חשדתי כי אולי יש קשר לתרופות החדשות שאבי מקבל ואכן קראתי כי תופעות הלוואי של שתיהן כוללות גם אפשרות של נפיחות ברגליים /כפות הרגליים. פניתי לרופא המשפחה לברור והתשובה שלו היתה חד משמעית: התרופה ללחץ דם לרקפרס עלולה לגרום לנפיחות ברגליים והתופעה ידועה. (לגבי התרופה וייפקס, גם היא גורמת לנפיחות אך לדברי הרופא שולית בהשוואה ללרקפרס).
    הוא גם חושב שאין טעם לבצע בדיקות שאבי נשלח על ידי כירורג כלי דם לעשותן (אולטרסאונד ורידים ואקו לב) כי אין לו ספק שהנפיחות ברגליים נובעת מהתרופה ללחץ דם.
    בקשתי להחליף לתרופה אחרת שאינה גורמת לנפיחות ברגליים והתשובה של הרופא כי לכל תרופה ללחץ דם יש תופעות לוואי והשאלה איזה תופעת לוואי פחות משמעותית ומסוכנת .לדעתו, עדיף הנפיחות בכף הרגל שאפשר לחיות איתה על פני תופעות לוואי אחרות ומסוכנות.
    שאלתי את הרופא האם ניתן אם כך ליטול את התרופה ללחץ דם פעם ביומיים והתשובה היתה שלילית באופן חד משמעי. הופתעתי לשמוע מהרופא שאולי אפשר להפסיק בכלל את התרופה ללחץ דם ואז לבדוק ולעקוב אחר לחץ הדם שלו אך עדיין מתלבט לגבי ההמלצה הזו.
    שאלתי: האם יש אפשרות כזו להפסיק את התרופה ללחץ דם? ואם מפסיקים (תוך כדי מעקב כמובן) לכמה זמן אפשר ומותר, אם בכלל, להפסיק והאם הפסקה כזו ובגיל כזה (לצורך בדיקת נחיצות התרופה) עלולה לסכן אותו? האם תיתכן אפשרות תיאורטית כזו כי לאחר שנים רבות מאד שנוטל תרופה להורדת לחץ דם אולי לא היה צריך ליטול בעבר את התרופה ? (אגב, כיום מצבו מאוזן מבחינת לחץ הדם ונוטל כדור ביום - 10 מ"ג) .
    תודה

הוספת תגובה

• הפסקת כדורים לח'ד - כדאי לנסות? - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    22/04/2013

בהחלט נפיחות ברגליים יכולה להיות קשורה לטיפול בתרופה.
    אפשר להפסיק את התרופה לפרק זמן של שבוע ולבדוק מה קורה עם לחצי הדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורים ללחץ דם
    משה
    17/04/2013

אני בן 53. כבר כעשר שנים לוקח כדורים להורדת לחץ דם.
    אני לוקח RAMPIRIL ו- AMLODIPINE כ- 10 מיליגרם כ"א (שני כדורים מכל סוג).
    האם כדורים אלו פוגעים ביכולת המינית?
    בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורים ללחץ דם

הוספת תגובה

• כדורים ללחץ דם - תגובה

ד``ר ויקטור פרחויקי
    22/04/2013

לכל תרופה יכולת להשפיע, אך אלה בדרך כלל גורמים לפחות הפרעה.
    במיוחד אם לקחת אותן במשך שנים רבות.
    הדרך היחידה לבדוק זאת הינה להפסיק את התרופות לסרוגין תוך כדי התיעצות עם הרופא שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה