מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוקסארורד כהן15/04/2013
שלום רב,
האם התרופה אוקסאר יכולה לגרום להרגשת מליחות בפה, למרות שאיני משתמשת במלח כלל?
לאיזה תרופות ללחץ דם יש הכי פחות תופעות לוואי?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוקסאר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/04/2013התרופה יכולה לגרום לתופעה שכזו.
לכל תרופה יש סיכוי של תופעות לוואי.
עליך להתיעץ עם הרופא שלך על מנת לבחור בתרופה המתאימה ביותר למצב שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרקפרסירדנה10/04/2013
אני בת 62 ולוקחת לרקפרס 10 מג וקרדילוק 1.25 מג להורדת לחץ דם. עכשיו לחץ הדם הוא בסביבות 110/70. האם זה נמוך מידי? כמו כן יש לי נטייה לבצקות מגיל צעיר. האם תוכל להמליץ על כדור שאינו גורם לבצקות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקפרס - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן15/04/2013לחץ הדם שלך נמוך למדי מכדי הצורך בשתי התרופות. נסי להוריד את הלרקפרס וכך ייתכן שבעיית הבצקת תיפתר. המשיכי לעקוב אחר לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה שגרתית של לחץ דםרינת09/04/2013
כל כמה זמן רצוי למדוד לחץ דם ובאיזה גיל להתחיל ? השאלה מתייחסת לאנשים שאין להם לחץ דם גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה שגרתית של לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן15/04/2013אם אין בעיית לחץ דם גבוה ניתן לעקוב מגיל 30 אחת לשנה. רצוי לאמץ אורח חיים בריא בתזונה ופעילות גופנית סדירה כדי למנוע הופעתו גם בהמשך עד כמה שניתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויטרהאפריים28/03/2013
אני מטופל ב-טריטייס 10 מג ליום
דיזוטיאזיד 12.5מג ליום
קדקס 1 מג ליום
האם עם התרופות הללו אפשרי ובטוח ליטול לויטרה או ויאגרה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפנה אליי יש לי תוסף טבעי מצויין
מאיר29/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויטרה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2013לא רואה הוראות נגד לשימוש בתרופות הנ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדידותמאיר23/03/2013
באופן קבוע כשאני מודד ל"ד במרפאה הוא גבוה מאוד 160/100 במדידות בבית תקין בהחלט 120/80 איך להתייחס לתופעה זו ?אגב אני משתמש בבית במכשיר ידני בלבד האם הוא מספיק אמין ?האם יש להחליפו אחת לכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדידות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2013עליך לבקר את המדידות של המכשיר שלך עם אחר, רצוי במרפאה.
אם עדיין יש פער, זו תופעה ידועה של "חלוק לבן" ובה לחץ הדם נמדד גבוה אצל הרופא ותקינה בבית.
יש הבנה שיש להתייחס דווקא למדידות עצימיות ולא לאלה שנמדדו במרפאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהפךמאיר23/03/2013
אני סובל מלחץ דם גבוה ומטופל בטריטרס קומפ זה מס שנים ערכי ל"ד שלי הם
כ125/80 135/85 במדידה שערכתי היום כארבע פעמים לחץ הדם שלי הצביע על
כ100/55 האם זו תופעה חריגה או מוכרת ברפואה והאם היא מצביעה על שינוי כל שהוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהפך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2013קיימים גם שינוים עונתיים בלחץ הדם. כל עוד אין תופעות לוואי והרגשה כללית טובה אין מקום לשינוי בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם מגיל צעיראלון22/03/2013
שלום רב
הנני בחור צעיר בן 25 סובל מלחץ דם מגיל 20 (סיפור משפחתי), מאוזן תרופתית על ידי ווזודיפ 10 מ"ג בבוקר, שומר על תזונה נכונה ועוסק בספורט 5-6 פעמים שבוע בין חצי שעה לשעה.
רציתי לשאול בנוגע ליתר לחץ דם וסיבוכיו?
1)האם ניתן להגיע לגיל זיקנה במידה ושומרים על אורך חיים בריא מבלי סיבוכים?
2) האם זה נכון שסיבוכים של יתר לחץ דם יכולים להביא גם לכריתה של הגפיים (אם כן עד כמה זה נפוץ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם מגיל צעיר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/03/2013בעת טיפול של לחץ הדם הסיכון של סיבוכים יורד, במיוחד הופעה של אירוע מוחי ומחלות לב וכליה.
אין קשר ישיר בין חסימות עורקי הגרגליים לבין יתר לחץ דם, כמו בסוכרת, רמות גבוהות של שומנים בדן ועישון סיגריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזון
אייל דיין27/03/2013כל מחלה או "הפרעה" בגוף נובעת מחוסר איזון מסויים.
אתה יכול לאזן את לחץ הדם שלך - כמובן עם מעקב - גם ללא תרופות.
תשאל את עצמך מספר שאלות -
מהו משקלך?
כמה פעילות אתה עושה?
מהי התזונה שלך?
ועוד...
מעבר לזה - יש פתרונות טבעיים לאיזון מע' הגוף.
מוזמן ליצור קשר ואספר לך את סיפורי האישי.
אייל דיין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בבקשה עזרהדנה22/03/2013
שלום רב, מהו לחץ דם אידיאלי? מתי אומרים שיש יתר לחץ דם ויש לעקוב? והקביעה ללחץ דם תקין היא כאשר מודדים במנוחה? שלי לאחר מאמץ היה 124/75 ולפעמים 130/80 במנוחה 106/66 משהו כזה האם זה נחשב בסדר? אני חוששת כי משפחה של אמא שלי הדודים שלה ובני דודים יש להם לחץ דם בגנטיקה האם יש פחד שזה ישפיע גם עליי אני בת 32 .. אודה לעזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי23/03/2013כל המדידות שאת מתארת נמדדו בגדר הנורמה.
לחץ הדם מעל 140/90 נחשב לגבוה.
במידה ויש מטען משפחתי/גנטי של לחץ הדם כל מה שצריך לעשות זה לעקוב עם מדידות לחץ דם כל כמה חודשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםסיגלית21/03/2013
בת 63, בריאה בדרך כלל.לאחרונה סובלת מלחץ בצואר שהובחן ע" רופא א.א.ג.כרפלוקס ונשלחתי גם לבדיקת גסטרוסקופיה בתחילת חודש הבא, לא הוציאו מכלל אפשרות שזה גם על רקע חרדתי. אני לא סובלת מחרדות אך מאוד דאגנית.
לאחרונה התחלתי להרגיש את הדופק שלי וכן מידי פעם לחצים בכיוון הראש. החלטתי למדוד לחץ דם בבית ונדהמתי לגלות שהלחץ דם שלי גבוה כ 160/90.
כל הזמן היה לי לחץ דם תקין או נמוך, 110/70 או 120/80, ולכן זה היה לי מוזר מאוד. הלכתי לרופא שנתן לי לעשות רישום במשך שבוע . אני מודדת כבר 4 ימים והתוצאות מאוד תנודתיות. אני מודדת שלוש פעמים. פעם ראשונה יוצא לי למשל 160/80 פעם שניה 140/80 ופעם שלישית 120/80. לפעמים בבוקר זה מתחיל ב 137/72 ויורד במדידה השניה והשלישית.
מה באמת קורה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2013כנראה שאין קשר בין ההפרעה בצואר ולחץ הדם.
הייתי ממליץ על בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות עם מכשיר אוטומטי אשר יתן תמונה יותר שלמה מה קורה עם לחץ הדם בשעות הפעילות ובשעות המנוחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יל"דחנקה13/03/2013
בת 64. נוטלת כל בוקר אמלודופין 5 מג לוטן פלוס נורמלור 50 מג .לפני נטילת הכדורים לחץ הדם היה 146\88 שאלתי היא האם כדאי לקחת איזה שהוא כדור בערב. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יל"ד - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2013אם לחץ הדם שלך ללא כדורים היה כפי שתארת, ייתכן שאת לוקחת יותר מידי כדורים. אם זה המקרה, כדאי לנסות, בעצה אחת עם רופאך, להוריד בהדרגה את הכדורים כדי להשאר עם המינימום הנצרך תוך המשך מעקב לחץ הדם, כמובן. אם לחץ הדם הוא כפי שתארת תוך נטילת הכדורים, ובבוקר, זה בדר"כ סביר כי בבקרים לחץ הדם נוטה לעלות מעט. עם זאת ניתן לנסות לקחת את האמלודיפין בערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר מול בדיקה בביתחיה13/03/2013
בת 55 נוטלת 5 מ"ג אמלו בערב ו-2.5 מ"ג קרדילוק בבוקר. לחץ דם כפי ממוצע כפי שנמדד בבית 135/70 , במשך שבועיים (בוקר צהרים ערב). תמיד במדידה הראשונה לחץ הדם גבוה יותר, לפעמים אפילו מגיע להפרש של 15 , לכן אני מבצעת 3 מדידות בכל פעם עם הפרש של דקה וחצי ביניהם.
בהולטר לחץ דם הממוצע היה יותר גבוה 142/75 בשעות הערות, אבל מתבצעת רק מדידה אחת.מה אמין יותר ההולטר או הבדיקה הביתית. והאם צריך לשנות את מינון הכדורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר מול בדיקה בבית - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2013נראה שאת מאוזנת באופן סביר בהחלט. הוסיפי פעילות גופנית סדירה, כ- 30-40 דקות ביום ואני מניח שלחץ הדם ימשיך להיות תקין לאורך זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר לבדיקת לחץ דםרינה12/03/2013
האם omron2 וא מספיק אמין לבדיקת לחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר לבדיקת לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2013בדרך כלל כן. רצוי לקחת אותו פעם למרפאה כדי להשוות מדידות עם המכשיר שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכוונה מקצועיתמישהוא12/03/2013
שלום אנ י בן 30 . בריאה לחלוטין עם משקל תקין לגמרי . עובד עבודה פיזית. מזה כמה חודשיים הרגשתי כאבים בחזה וגוש בגרון עשו לי את כל הבדיקות הכל יצא תקין חוץ מהלחץ דם. עשו לי הולטר לחץ דם שיצא בשעות היום 143\75 ובלילה 130\70 .. לציין שאני באותו לילה כל פעם שהיה עובד הייתי קופץ .. עכשיו הרופא אומר לי שיש לך חדרה וכל הלחץ דם הזה מחרדה . קניתי מכשיר . כשאני מרגיש את הגוש בגרון והרגשה לא טובה ובודק יוצא מדידה ראשונה 156\100 ולאחר מכן אחרי כמה שניות 140.80 והסיסטולי נע בין 134 לבין 140 ..עכשיו השאלנ
1 האם אני צריל טיפול תרופתי ?
2 האם לחץ דם כזה אני נמצא בסיכון?
3 האם במידה ואני איקח את התרופות אני יכול להמשיך בעבודה שלי ?
4מה הסיכון בליקחת כדורים?
לציין בדיקת כליות תקין בדיקות דם תקינות . הבעיה שלי היא הפלפציות והדפיקות החזקות . דופק סדיר על 60 ..
אשמח מאוד שתתנו לי תשובה מרגיעה ומקצועית מה עלי לעשות . לציין אני מטופל בכדור אחד ליום פריזמה 20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכוונה מקצועית - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2013אני נוטה להסכים כי מדובר אצלך באלמנט חרדתי יותר מאשר בלחץ דם אמיתי. הייתי מציע מעקב לחץ דם בלבד ללא טיפול בשלב זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לחולה NF1סמי10/03/2013
שלום דר אני סובל מי NF1 גיל 48 לפני 36 חודשים קיבלתי תיפול רדיוכרוגיה למוח בגללה גידול [מניגיומה] אחשב לצורך מעכב נשלחתי לשני בדיקיקות 1 מיפוי מוח ושני MRI מוחצ בבדיקה של מיפוי מוח הודגם פרפוזיה מוחית בלתי הומוגנית וירודה דו צדדית במידה מתונה באזואורים הפריאטליים פראסגינטלים ובנוסף במיספר הימנית האזואורים מיזיוטפורלי ואינפרטנטלי כמו כן יש לציין ירדה אסימטריית צרברלית קלה מימין השינויים הנ ל בלתי ספצפים וייתכנו גם על רקע הטראומה הידועה על רקע צרבו וסקולרי או ניווני לקורלציה יש לאסות מעקב של מיפוי מוח הבדיקה של MRI מוח יש תהליך תופס מקום וקימים אותות פתולגים בדרכי ראיה תוך מוחיים יש אותות פתולוגים בחומר הלבן גם בקופרוס קלוזום דר בבקשה הים אפשר הסבר בקשר לבדירה של המיפי מוח בבקשה תסביר לי תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
שמואל11/03/2013אני מכבל תרופות ללחץ דם אוסקר 50 מילגרם קרדילוק 2.5 סימבקור 40מל לירקה 3 פהמים 150 מילגרם פהם בחודש זריקת של B12 כולל קדור ביום תחת לשון מכבל גם לונטן לגסטרו וגם מישתמש בחמצן בית בבקשה דר נה להסביר לי בקשר לבדיקה של מיפי מוח תודה דר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך משתנה?נאנא10/03/2013
הי
אני בת 50 כל חיי לחץ הדם שלי נמוך ..וגם אמא שלי אבל לאמא זה השתנה בגיל 60 ונהיה גבוה? איך ?לאמא יש סכרת מזמן
האם ישתנה אצלי גם בלי שארגיש? מתי מומלץ בגילי למדוד?
אין לי סכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משתנה? - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן13/03/2013אין צורך לחפש מחלות שלא קיימות. בגילך ניתן למדוד מידי פעם, אחת לחודש מספיק, את לחץ הדם ואם הוא תקין, להסתפק בזאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)