מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מדדים שונים בלחץ דםגליה27/08/2013
שלום
לפני מספר ימים נמדד אצלי לחץ דם אצל הרופא בערכים של 144/91 , רכשתי מכשיר למדידת לד למעקב על פי המלצת הרופאת , בימים שלאחר מכן היו קפיצות בלד, בערך בין 160-170 ל- 80 -90 , אני חושבת בגלל התרגשות יתרה, היום בבקר מדדתי פעמיים, בפעם הראשונה נמדד 159 /73 , ובפעם השנייה נמדד 144/69 ,
האם התוצאה מעודדת ומראה על מגמה של ירידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדים שונים בלחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/08/2013לפי הרישום שלך, גם בבדיקות אצל הרופא וגם במדידות עצמיות רוב המדידות גבוהות.
במידה והתופעה תמשיך יהיה מקום להתייחס כלחץ דם גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרגשות בעת בדיקת לחץ דםשמרית20/08/2013
שלום רב,
אני סובלת מחרדות בכל מה שנוגע לבריאות ובדרך כלל נמנעת מלהגיע לרופא. היום הכרחתי את עצמי ללכת לרופאה כדי לקבל הפניה לבדיקת דם שגרתית של פעם בשנה והיא בדקה לי לחץ דם. הבעיה היא שאני מתרגשת מאוד והדופק שלי עולה מאוד. אני מרגישה אתהלב שלי פועם מהר כשהיא מלבישה לי את המכשיר על הזרוע. ואכן הדופק היה 137, ולחץ הדם היה 135 על שמונים ומשהו. היא ניסתה לבדוק שוב אבל כל כך נלחצתי שהדופק עלה ולחץ הדם עלה עוד יותר.
אני בת 38, רזה, בריאה בדרך כלל.
האם זה אומר שיש לי לחץ דם גבוה?
איך אפשר לבדוק? אני מתחילה להילחץ כבר משלב קביעת התור לרופאה, וכשאני מגיעה לשלב הבדיקה אני ממש בפאניקה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התרגשות בעת בדיקת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/08/2013אפשר לעשות בדיקה עצמית בבית או ניטור אמבולטורי עם מכשיר אוטומטי במשך 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה.14/08/2013
שלום
בן משפחתי בן 76, עבר ארוע מוחי לפני שנה וחצי. מקבל אספירין פעם ביום.
בנוסף מקבל טיפול הורמונלי עקב סרטן הערמונית (זריקות שמעלות את לחץ הדם בין היתר).
לחץ הדם שלו תחת שימוש בתרופות וקטור 160 בצהריים ונורבאסק 5 בערב עמדכשנה ומשהו על 150 על 60 בערך. עדיין גבוה אבל רופא המשפחה אמר שהוא לא רוצה שהלחץ דם הנמוך יירד מ-60.
בשבועיים האחרונים סבל מתחושה של חום גבוה מאוד בגוף ובראש, ייחסתי זאת לחום הגבוה שכולנו חשים אבל היום בבדיקת לחץ הדם במשך כל אחר הצהריים הראתה ממוצע של 170 על 70 (ובבית קר מאוד). במהלך השבועיים האל לא נמדד לחץ דם.
שאלותיי:
1. בערך לפני 3 שבועות - פעם ראשונה שהרוקח נתן כדור בשם ולסרטאן 160 ולא וקטור 160, אותו כדור אבל של מותג אחר. ייתכן שהחלפת המותג גרמה לספיגה לא זהה של החומר ולכן לעלית לחץ דם?
2. הוא לא ביצע אף פעם הולטר לחץ דם ואני רוצה לבקש שיבצע כי הוא נמצא בסיכון גבוה ולא בטוח שבלילה לחץ הדם יציב או בבוקר כשלא מודדים.. באיזה מקרים מבצעים הולטר לחץ דם של 24 שעות ובאלו של 48 שעות?
3. האם מסוכן שהוא מסתובב כרגע ככה ומה ניתן לעשות מיידית על מנת להוריד לחץ דם - כמובן רק באישור הרופא המטפל, אבל להמלצתך אפשר שייקח לוסרטן 160 גם בערב ולא רק בצהריים בנוסף לנורבאסק 5 או לשנות טיפול לגמרי?
תודה ויום מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/08/2013החלט היתי עושה בדיקת ניטור של לחץ הדם במשך 24 שעות על מנת להחליט האם יש מקום לשינוי בטיפול.
יש להניח כי לחצי הדם יותר סבירים בניטור מאשר ממדידה בודדת.
ה- VALSARTAN הינה התרופה המקורית ולא מאמין שהשינוי קשור בתרופה.
אין הנחייה לשינוי בלחצי הדם באופן מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך! בדקתי לאורך הסופש
ש18/08/2013את לחץ הדם הוא תקין בסך הכל (155-60 ממוצע). בכל זאת נבצע הולטר.
אגב, הוא סובל מאוד מאף סתום מזה כמה חודשים עד לתחושה של חוסר יכולת לנשום, מה שגורם לו להשתמש באוטריווין בלי הפסקה מה שלא בריא גם ללחץ דם וגם לתלות ולפגיעה ברירית (כמו שנאמר עי הרופא).
רופא א.א.ג אמר שבין יתר הסיבות ייתכן ש"האף הסתום" נובע מדובר בגודש כלי דם באף שנוצר מתרופות ללחץ דם.
הוא החל לנטול וקטור לפני כשנה וחצי ונורבאסק לפני כשנה.
ייתכן שזה נובע מהנורבאסק ויש טעם להחליף את התרופה? או משתיהן?
וייתכן שהעלאת לחץ הדם בשעות מסוימות נבעה משימוש באוטריווין?
תודה רבה על המענה האכפתי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן בערכים גדוליםדינו יהודה13/08/2013
שלום רב
לוקח טיפול ללחץ דם אנלדקס 20 מג ואמלו 5 מג בבוקר
ואנלדקס בערב 20 מג וכדור להורדת שומנים מסוג תוריד
לפני חצי שנה היתגלה שיש לי חלבון בשתן בערכים גבוהים הנופרולוג המליץ על כדור וזודיפ 20 מג לפני חודש חזרתי לקחת אנלדקס כי וזודיפ לא עשה לי טובהנורופולוג מתעקש לקחת וזודיפ האם הרופא צודק או מה ההבדל בטיפול הזה לעומת הטיפול באנלדקסבבדיקת שתן אחרונה היתגלה כי הערכים בחלבון ירדו ללא הטיפול בוזודיפ אבלבכל זאת החלבון עדין גבוה שאלתי היא מה עדיף הטיפול באנלדקס או בטיפול וזודיפ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן בערכים גדולים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/08/2013מה כמות החלבון שבתן ומה גילך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 46 עם לחץ דם גבה כבר שנהי13/08/2013
לפני כ-10 חודשים עקב תחושת חזה ודפיקות לב עשיתי אקו לב שיצא בסדר אולם בסופו הרופא בדק לחץ דם שהיה 80/140 ואמר לי תיהיה במעקב (לפני כשנה וחצי היה 70/120).
אתמול עברתי ליד קופ"ח ועשיתי "סתם" בדיקת לחץ דם! פעמים ביד שמאל 80/140 ופעם ביד ימין 143/80. יש לציין שהיתי רגוע ושלו (ומודע לתסמונת לחלוק הלבן) אבל בכל זאת גבוה.
רקע:אני בן 46 רזה 184 72 קג ללא תרופות אוכל מאוזן ובריא ועושה ספורט (כדור סל 2 3 בשבוע-הכי מבוגר בחברה)
תחושות בחודשים האחורנים: דקירות במרפקי היד,עיפות,כריות כפות הרגלים חמות ודוקרות ועדין דפיקות לב חזקות (לא מהירות -בעוצמה).וחוסר יציבות קל כמו סיחרור או ראיה קצת מטושושת (אני עדין ללא משקפים ואולי יש אפשרות לבעית ראיה שיוצרת את הסחורור)
קיימת בודאות תחושת סטרס עקב עבודה
שאלתי העיקרית-לאן אני הולך מכאן?
ןמה עדיף תרופות להורדת לחץ דם (אני כנראה כבר שנה עם לחץ כזה) או אולי עדיף תרופות להרגעה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 46 עם לחץ דם גבה כבר שנה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/08/2013בינתיים כל מה שאתה צריך זה מעקב.
כל לחצי הדם שאתה מתאר הינם בגדר הנורמה למעט לחץ דם סיסטולי של 143. מדידה זו גבולית מעלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרלזין דחוף ביותרמישהי07/08/2013
שלום רב
אמי בת 66 סובלת מאי ספיקת לב בדרגה קשה אי ספיקת כליות MDS FMF לחץ דם סכרת מחוברת לחמצן 24 שעות כולל ביפאפ.
מקבלת 6 פוסיד ביום חצי כדור של זרוקסילין 3 פעמים בשבוע בנוסף עוד המון כדורים .
עד לפניי חודש הייתה מקבלת הידרלזין 100 מ"ג 3 פעמים ביום היות שהיה לחץ דם נמוך כמה פעמים הוחלט להפסיק את ההידרלזין בימים האחרונים פעם ביום יש פתאום קפיצה של לחץ הדם שיכול לנוע 190/65 200/57 ווהכרסוליים נפוחות מאוד מאוד ביקשתי מהרופא שיחזיר את ההידרלזין אך בתוקף אמר בשום פנים ואופן
לא הבנתי למה ההתעקשות לחץ הדם לא היה נמוך מאוד היה מגיע 133-155
האם יש מקום להחזיר את ההידרלזין ?
אנא עזרתכם
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרלזין דחוף ביותר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/08/2013אין קשר בין נפיחות הרגליים לנטילת ההידרלזין.
אם לחצי הדם גבוהים יש לטפל, אבל דווקא להידרלזין תופעות לוואי לא מעטות.
על הרופא שלך להחליט במכלול המחלות שלך מה הטיפול האופטימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםן שחר06/08/2013
אני מאובחנת בפרפור פרוזדורים התקפי ובחדשים האחרונים לחץ הדם שלי מאד לא יציב. פעם נמוך 90 60 ופעם 175 על 90.אני מטופלת ב׳ נורמיטן 37.5 כפול 2 והדופק ממוצע 60. אני בטיפול אצל קרדיולוג והוא אינו מתייחס ללחץ דם. אז רופאת המשפחה הוסיפה אנלדקס 5 השאלה שלע היא אם זה נכון לקחת את כל התרופות האלה? נורמיטן 37.5 כפול 2 .אספירין אנלדקס 5 שהתחלתי רק היום וסי בסטלין. אודה לך על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/08/2013אם יש תנודות של לחץ הדם כדאי לעשות בדיקת ניטור לחץ דם אמבולטורי 24 שעות, אלא אם יודעים שרוב המדידות גבוהות. במקרה שכך, יש הנחיה לתוספת טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
ן שחר10/08/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים ליתר לחץ דםחגית29/07/2013
שלום,
בת 40, סובלת מIGAN , המתבטא ברמת חלבונים גבוהה בשתן. כ-3 גרם לאיסוף של 24 שעות. תפקוד כליות - תקין .
לאחרונה בנוסף יש עלייה בערכי לחץ הדם. כ 135/85 ועד 145/90 .
הרופא נתן לי תרופה בשם סילריל. הלחץ דם אכן ירד. במעקב של מדידות עמד על 110/75. אולם במשך שלושה חודשים סבלתי משיעולים, חשבתי שמדובר באלרגייה כלשהי עד שהסתבר שזוהי תופעת לוואי של הכדור.
הרופא החליף את הכדורים לכדור בשם lercapress 10 . לחץ הדם אכן התייצב אך הרופא טען שהכדור פחות יעיל עבורי .
לא הצלחתי להבין ממנו מה ההבדל בין הכדורים. הוא התחיל להסביר משהו על משפחות של סוגי כדורים לטיפול בלחץ דם - מודה, לא הבנתי. ( הרופא, רופא מקצועי ובעל יחסי אנוש גבוהים מאוד אך מתקשה בשפה העברית)
אנא ממך,הסבר לי מה ההבדל בין הכדורים השונים. מדוע במצבי כדור הסילריל היה עדיף?
תודה, חגית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים ליתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/07/2013בעת IgA Nephropathy עם חלבון רב בשתן ויתר לחץ דם קיימת המלצה לטיפול בקבוצת מעכבי ACE כמו ה- CILAZAPRIL שקיבלת. התרופה אמורה להגן על הכליה מפני המחלה. ה- LERCANIDIPINE מוריד את לחץ הדם אך פחות יעילה בהגנה על הכליה.
לדעתי יש טעם לנסות עם תרופה מקבוצת ARB אשר מגינות אף הן על הכליה מהדרדרות עתידית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופלר כליות עם אמלואסנת26/07/2013
יש לי בדיקת דופלר עורקי הכליות בעוד שבועיים.
לחץ הדם הסיסטולי גבוה. אם אתחיל לקחת אמלו עכשיו, האם זה יהפוך את הבדיקה הזו לפחות מדויקת ? (אני יכולה במקום האמלו להעזר במשך שבועיים בכדורי הרגעה ).
כל הכדורים כמובן בהתייעצות עם רופאת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופלר כליות עם אמלו - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2013האמלו לא תשפיע על הבדיקה. אפשר להמשיך עם הטיפול ללא קשר עם הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקפורגאודי25/07/2013
שלום
לפני כ 6 חדשים החלפתי את הטריטס 10 מ"ג באקספורג 5 / 160 לפני כ 3 חודשים החלו זמזומים באזניים ( טינטון) האם יש קשר? אם כן האם לחזור לכדור הקודם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקפורג - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/07/2013הדרך היחידה לבדוק אם יש קשר הנה להפסיק את התרופה ולבדוק אם התלונה נעלמתץ זאת לאחר יעוץ ים רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותרומי24/07/2013
שלום
בת 70.
איו איזון בלחץ דם.
לוקחת וזודיפ 10 קרדיולוג 2.5 טבע פרלין 100
נאמר לי לקחת בבוקר.
כשאני לוקחת את כל הכדורים בילד הרגשתי אינה טובה.
האם נכון לחלק אותם במרווח של זמן מסוים? שעה שעתיים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי29/07/2013ה- TEVAPIRIN אינה משפיעה על לחץ הדם.
הנחלט יש לנסות ולהפריד במספר שעות את נטילת יתר הכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםתמר22/07/2013
תוצאות בדיקת הדם,אוראה 16,קריאטנין 0.61,יוריק אסיד2.7 ,פוטסיום 4.1,נתרן סודיום 132,קלציום 9.6, egfr תקין,אני בת 59,לוקחת אוקסר ללא משתן,אוכלת בשר ודגים לעיתים מאד רחוקות,לא אוכלת ביצים,משתמשת במלח מופחת נתרן לעיתים רחוקות,הרופא ביקש ממני לעשות בדיקה חוזרת לנתרן ופוספט(הפוספט היה תקין בשנהים)ללא צום,הנתרן יצא 134 והפוספט 4.5,מהו הערך שמשקף נכון יותר עם צום או ללא צום?האם החוסר בנתרן קשור לתזונה?מה עלי לעשות?תודה רבה,שכחתי לציין שלקחתי את האוקסר בבוקר עם האוכל ילפני הבדיקה השנייה שוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/07/2013כדאי לך להבדק ע"י נפרולוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיאליס +לחץ דםמשה17/07/2013
שלום.
אני בן 55,יש לי לחץ דם 150/80.
נוטל תרופות להורדת שומנים בדם וכולסטרול
לא לוקח תרופה להורדת לחץ דם
האם יש בעיה ליטול סיאליס 20מ"ג?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיאליס +לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/07/2013אין כל הוראת נגד. רק קח בחשבון שלחץ דם של 150 מעל הנורמה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הרופא צודק ???? לחץ דם 150 ?איילת השחר17/07/2013
אמי בת 87, בכללי בריאה, צלולה ומתפקדת עצמאית.
בשנה שנתיים אחרונות התגלה לח"ד גבוה (לא היסטרי) טופלה בתרופה להורדת לח"ד.
לפני כן כל חייה עם לחץ דם נמוך עד נמוך מאד.
מודדת בבית כל שבוע. לאחרונה גילתה שירד לחץ הדם והיה ממש נמוך (כל החיים סבלה מלח"ד נמוך, זה היה ה"רגיל" שלה - בנוסף היא אדם ששותה מעט מאד ..)
רופא המשפחה אמר לה להפסיק עם הכדורים להורדת לח"ד, ואמר לה שלגילה 150 (לא אמר על כמה) הוא לח"ד אידאלי. שלא טוב בגילה להיות עם לח"ד "אידאלי" בסביבות 120, כפי שהיה כשנטלה את הכדורים.
אני מחפשת חומר על כך באינטרנט, ולא מוצאת שום המלצה לכך שרצוי מעל גיל 70/80?? להיות עם לח"ד 150.
להפך , אני קוראת שוב ושוב שלח"ד מעל 140/90 נחשב גבוה, ורצוי מאד להוריד, ע"מ למנוע מחלות לב.
היא כמובן לא יכולה ולא מעוניינת להתווכח עם הרופא (מנהל המרפאה) שטען כך,
אבל אני אשמח לקרוא תגובות של רופאים מומחים בתחום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין שנטלה ENALADEX 10 mg
איילת השחר17/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הרופא צודק ???? לחץ דם 150 ? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/07/2013אפשר להגיד שגם את ועם הרופא צודקים. המטרה אכן הינה מתחת ל- 140 בתנאי שמרגישים טוב ואין תופאות לוואי. אם יש תופאות כל שהן או ירידות חדשות יש להסתפק אפילו מתחת ל- 160
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה סביר?
איילת השחר18/07/2013האם סביר להוריד אותה לגמרי מתרופה בבת אחת?
ENALADEX 10 - ראיתי שקיים גם 5 מ"ג...למה לא לעבור למינון נמוך יותר?
או לעבור לתרופה אחרת? או לוודא שהיא שותה מספיק (לא ולא!)
כשנטלה את התרופה היא היתה מאוזנת, לפתע משך כמה ימים היה לח"ד נמוך, אבל לא הרגישה רע (הרי זה הלח"ד שהיה לה כל החיים).
הייתי מצפה שרופא קודם כל יבצע מדידה בעצמו לוודא. ושיגיד לה לבדוק בבית עוד כמה ימים, ורק אם התופעה לא עוברת -ואם הסיכון בלח"ד נמוך הוא יותר גבוה מהסיכון בלח"ד גבוה, רק אז להפסיק.
כיום לאחר שהפסיקה לקחת לח"ד סביב 150...ואי אפשר להגיד שאינני מודאגת.
היא לא מרגישה שניתן להגיד משהו לרופא אם הוא אומר לה "את בגילך צריכה לח"ד של 150"...הרופא הקודם מעולם לא אמר לה כך והיה מאד מרוצה מהלח"ד המאוזן שהיה כל עוד לקחה את התרופה.
ביקשתי שתדבר איתו ,אבל היא אומרת שלא יקשיב לה. רופאים ממש לא אוהבים שפציינטים אומרים להם משהו הסותר את ההחלטות שלהם.
עכשיו היא צריכה להתחנן להחליף רופא.. לא בטוח שיתנו לה ומתי.
והשאלה אם אי מתן הכדור לא מדרדר כעת את בריאותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה סביר? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/07/2013כל מה שצריך לעשות זה למדוד לחץ דם ולהמשיך לעקוב. אם לחצי הדם יעלו, תמיד אפשר לחדש את הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה אחרי ניתוח קיסריליאת16/07/2013
ד"ר שלום, אני בת 45 ילדתי לפני שבועיים במעקב ההיריון הלחץ דם היה תקין .
ובאופן פתאומי אחרי הניתוח קיסרי קפץ לי הלחץ דם ל- 170/90 , במעקב אצל רופא משפחה ירד לי ל- 150/90 ללא שום כדור , הרופא נתן לי כדור נורמלול 50מיליגרם ביום, לקחתי כדור 1 וזה עשה לי נימול בידיים, האם יש אפשרות לא לקחת כדור ולחכות שאולי זה עדיין יירד לי לבד הלחץ דם ? האם זה שכיח תופעה כזאת?בכל מקרה מרגישה בסדר, ויש לי קצת בצקת ברגל ימין עם קצת כאבים בכף רגל. יש לציין שאף פעם לא סבלתי מלחץ דם גבוה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה אחרי ניתוח קיסרי - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/07/2013ייתכן מאוד שלחץ הדם הגבוה מעט יחלוף תוך מספר ימים מאיליו. בינתיים כדאי להפחית בהדרגה את מינון הנורמלול ל25 מ"ג ליום-יומיים עם הורדה נוספת ל - 12.5 מ"ג תוך המשך מעקב לחץ דם עד שיתאפשר להוריד לגמרי. כדאי לעשות זאת בתאום עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)