מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דם לא מאוזן.08/10/2013
שלום
שאלתי בעבר וכעת יש שינויים, אשמח לדעתך.
בן 78, סובל מיתר לחץ דם מאז שהתחיל לקבל טיפול הורמונלי לסרטן הערמונית.
עבר ארוע מוחי לפני שנתיים. בהולטר שביצעו לו נמצא שרוב הזמן לא מאוזן - 160-70בליל הכמעט ואלנמדד בגלל כנראה הפסוקת נשימה (?!).
הרופאה החליפה לו את הטיפול מוקטור 160 בבוקר ונורבאסק 5 מג בערב ל- אוקסר 50 בבוקר ווזודיפ 10 + ואזודיפ 10 בערב.
לחץ הדם בבוקר, מרגע שהוא מתעורר ועד הצהריים מאוד גבוה, עומד על 190 על 100 בערך. בצהריים - 150-70 ולקראת הערב יורד עוד יותר . זה נראה פחות מאוזן מהטיפול הקודם אבל לפחות תופעות הלוואי סבילות יותר.
רופא המשפחה הפנה אותנו למרפאת לחץ דם לבקשתי אחרי שנה שהבנתי שהוא לא מצליח לאזן את הלחץ דם ומסתובב סביב אותה משפחת כדורים.
התור שנקבע לעוד חודשיים! מה עושים כרגע? מה היית ממליץ בשלב הזה לאזן את לחץ הדם והאם זה מסוכן לחכות עם זה חודישים כפי שאני סוברת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לא מאוזן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/10/2013אם לחצי הדם גבוהים במשך שנתיים יש להניח שלא יהיה נזק להמתין עד לבדיקה.
לא ראיתי בין התרופות אם מקבל משתן. אנשים מבוגרים בדרך כלל מגיבים למינון קטן של משתנים. כדאי לחזור ולהתיעץ בסוגייה עם רופא המשפחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרסולאט 10 האם מיועדת גם לגבריםלאה06/10/2013
בעלי שינה תרופה ללחץ דם וקיבל פרסולאט 10 המיועדת ברובה לנשים
בהריון האם יש בעיה לצרוך אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרסולאט 10 האם מיועדת גם לגברים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/10/2013התרופה מיועדת לגברים ונשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם המשךענת06/10/2013
אני מבינה שזה מסטרס. אבל כרגע העלו לי את המינון 2.5 מ"ג בוקר 2.5 מ"ג ערב. 57 דופק לא קצת מלחיץ??
לפני לקיחת כדור בוקר דופק 68 לפני לקיחת כדור ערב דופק 57.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם המשך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/10/2013הדפקים נמצאים בגדר הנורמה. יתכן שיש מרכיב של לחץ. אם לחצי הדם ממשיכים להמדד גבוהים, היתי חוזר על ההולטר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עבודה ברפואהנטליה04/10/2013
שלום,אני תלמידת י''ב לומדת מגמת רפואה וביולוגיה.במסגרת המגמה התבקשנו לבצע עבודת גמר.באחד החלקים של העבודה התבקשנו לבצע ראיון עם רופא מומחה.המחלה שעליה אני עושה את העבודה היא-יתר לחץ דם.אשמח אם תענה לי על כמה שאלות-האם אתה יכול לספר על תחום התמחותיך ובאילו נושאים אתה עוסק ומהן בעיות השכיחות בהן אתה נתקל במהלך עבודיתך?
-מהי שכיחות המחלה יתר לחץ דם אצל מטופליך?
-מהם גורמי סיכון הנפוצים יותר בארץ למחלה זו?האם קיימים גורמים מאפיינים לארץ?
-מהם דרכי אבחון חדישים ליתר לחץ דם?
-מהם דרכי טיפול חדישים למחלה?
-מהם המחקרים או ניסויים אחרונים שנערכו בנושא יתר לחץ דם?
-מהם השיקולים המנחים אותך בבחירת טיפול מתאים לחולה מסוים?
-מהן ההשלכות על המשק של מחלה זו?
-מהי הפרוגנוזה של חולים במחלה ובמה היא תלויה?
-מהן המלצותיך בבניית תכנית מניעה מתאימה למחלה יתר לחץ,לאוכלוסייה הכללית,לאוכלוסייה בסיכון ולאנשים שלקו בתופעה?
-האם קיים הבדל ובמה הוא מתבטא בין מרכז הארץ לפריפריה בנושא האבחון וטיפול במחלה?
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עבודה ברפואה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי08/10/2013מצטער כדאי לך לסדר ראיון ישיר ולא דרך הפורום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה להאמין?בני01/10/2013
בן 25 ספורטאי. בבית נמדדים לפעמים ערכי לחץ דם גבוהים 148/85 . בביקור אצל רופא נמדד לחץ דם 154/89. אני מרגיש שאני מתרגש בבדיקה.
בבדיקת הולטר לחץ דם של 24 שעות נמצאו ערכים תקינים רוב שעות היממה. ממוצע 125/66. וירידה לילית חלקית . גם בדיקת דופלר עורקי כליה ובדיקת US של הכליות היתה תקינה.
מה אמין יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה להאמין? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/10/2013המדידות בבית ובמרפאה היו בגבול העליון של הנורמה. תוצאות הניטור עד כמה שאני מבין היו תקינות. כעת אין הנחייה לטיפול. היות ויש פער בין הבדיקות, כל מה שצריך לעשות זה להמשיך לעקב ולחזור על ההולטר בעוד כ- 6-9 חודשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מגנזיום ותרופה לאיזון לחץ הדםאמיר20/09/2013
שלום,
אבי לוקח כדורים לאיזון לחץ הדם.
רציתי לשאול האם יש בעיה לקחת תוסף מגנזיום במקביל לשימוש בכדורים?
היות והוא מתלונן גם על כיווצים ברגליים וכאבי גב..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגנזיום ותרופה לאיזון לחץ הדם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/09/2013תוספת של מגנזיום הינה תרופה לכל דבר. יש להתיעץ עם רופא השמשפחה שיחליט אם תיפקוד הכליות ויתר הטיפולים תואם את התוספת, ואם יש מקום לבדיקת רמת מגנזיום בדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם דיאסטולי נמוךשואלת19/09/2013
שלום דוקטור,
בהמשך להודעתי בעבר - הוחלף הטיפול התרופתי לבן 78 שסבל מיתר לחץ דם בעקבות תוצאות הולטר (150-170 על 70-80) תוצאות אלו הושגו תחת טיפול בוקטור 160 בבוקר ונורבאסק 5 .בערב
כעת תחת שבוע של טיפול בלרקאנידיפין 10 מג + אוקסר 50 מג פעם ביום בבוקר + לרקאנידיפין 10 מג בערב התוצאות עומדות על 120/125/135 על 50/52.
מדובר בבן 78 מתהלך בהליכון וסובל מבעיות נוספות ומחולשה.
זה לא נמוך מדי ומסוכן? כדאי להפחית מינון? אגב ניסינו רק אוקסר בהתחלה ולא השפיע כלל. רק תוספת הלרקאנידיפין משפיעה תוך שעה על לחץ הדם.
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם דיאסטולי נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/09/2013עיקרונית, לחץ הדם מאוזן. אם יש תופעות לוואי כמו סחרחורות וחולשה שמונע תיפקוד, יש להוריד את מינון ולהפסיק אחת התרופות. ולא, יש לעקוב אחרי המדידות בלבד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוייים בלח"ד בעקבות שינוי מינוןעדה19/09/2013
שלום,
בעקבות המלצת הרופאה עברתי מ-cardiloc 2.5 mg פעמיים ביום ל-cardiloc 5 mg
בערב.
מאז יש לי קפיצות בלח"ד (מ-154/80 ל-115/60 ואחרי כן 124/99 ביום אחד)
בנוסף חוויתי לחץ בראש, כאבים בחזה וסחרחורת מאד חזקה על סף התעלפות בלח"ד הנמוך.
אשמח לעצתכם המהירה היות ואנחנו בסוף שבוע ארוך של חג ואוכל לראות רופא רק ביום א.
תודה וחג שמח
עדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוייים בלח"ד בעקבות שינוי מינון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/09/2013אם את לא מרגישה טוב עם המינון החדש, תמיד יכולה לחזור לקודם ולבדוק מה קורה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםלימור17/09/2013
כולסטרול הרע לפני כמה חודשים היה 95 איך זה משתנה כל כך מהר??? מה משמעות של תוצאות הבדיקה ? בת 39 עם יתר לחץ דם מאוזנת עם כדורים.
Glucose (B) 84 mg/dl 70 - 100 .(....*.....).
Urea (B) 22 mg/dl 17 - 43 .(.*........).
Creatinine (B) 0.60 mg/dl 0,51 - 0,95 .(.*........).
.
eGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג
.
Ca-Calcium (B) 9.2 mg/dl 8,1 - 10,4 .(....*.....).
Cholesterol 236 mg/dL
ץלמומ: <200 mg/dL
Triglycerides 135.00 mg/dl
mg/dl 150-מ ןטק :Normal
HDL-Cholesterol 60 mg/dl
ץלמומ: >40 mg/dL
Non-HDL Cholesterol 176.00 mg/dl
ץלמומ: <160
(תרכסו בל ילוחל: <130)
ילובג: 160-189
הובג: >190
LDL-Cholesterol 148.70 mg/dl
ץלמומ: <130 mg/dL
(תרכסו בל ילוחל: <100 mg/dL)
ילובג: 130-159 mg/dL
הובג: >160 mg/dL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/09/2013יש צורך במעקב בלבד ולעשות את הבדיקה תמיד באותם תנאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם שאינו יורדאדווה15/09/2013
שלום רב,
אבא שלי בן 66 חולה דיאליזה, סוכרתי (מזריק אינסולין) יש לו בעיות של אי קרישת דם ועוד...
לפני כשבועיים עלה לו לחץ הדם בצורה מאוד משמעותי ל- 230 ומאז לא יורד גם לאחר ניסיונות הרופאים לעשות שינויים בתרופות.
לפני יומיים אושפז בבי"ח כרמל ובדיקות הדם שלו יצאו תקינות אך לחץ הדם הגבוה נשאר בגדר תעלומה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם שאינו יורד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי16/09/2013אצל חולה דיאליזה הסיבה המרכזי הינה אגירת נוזלים ואי יכולת להוריד אותם בדיאליזה.
צמצום בשתייה הינו הצעד הראשון לצורך הורדת לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בצקות בגפיים תחתונותאסטי11/09/2013
שלום רב
אני בת 85 נוטלת וסקס 5 מ"ג בוקר וערב , נפידיפין 30 מ"ג בצהריים ו וגם נורמלול בבוקר לאחרונה אני רואה בצקות בכף הרגל בחלק העליון ובקרסוליים זה יורד אם אני מקפידה לשבת עם רגליים למעלה על שרףרף לדוגמא , שאלתי האם זה יכול להיות משימוש ארוך הרבה שנים של נפידיפין או מה עוד יכולה להיות הסיבה האם צריך לערוך בדיקות דם לבירור
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בצקות בגפיים תחתונות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/09/2013יש להניח שאכן קשור לניפדיפין.
אם יש מעט בצקות לא צריך לעשות כלום. במידה ויחריפו, יהיה מקום להפסיק את התרופה ולהעקיך את המצב מחדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת תרופה ללחץ דם גבוהדורית10/09/2013
שלום רב,
אני בת 61. לפני כשנתיים התגלה בבדיקה שיש לי לחץ דם גבוה - ממוצע של 155/110. זאת לאחר שכל השנים היה לי לחץ דם נמוך או תקין - מקסימום 120/80.
לאחר מספר נסיונות מצאנו כדור שהסדיר את לחץ הדם - EXFORAGE 10 מ"ג.
בחודשים האחרונים אני מרגישה טוב במיוחד, מקפידה על תזונה נכונה ועל ספורט באופן קבוע. איני לוקחת שום תרופה פרט לכדור זה.
ברצוני לנסות להפסיק לקחת את הכדור כדי לבדוק אם עדיין יש צורך בו.
האם לרדת במינון או להפסיק לגמרי?
במידה והפסקת התרופה משפיעה - האם זו השפעה מיידית או שעלי להמתין פרק זמן?
בתדוה מראש
דורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת תרופה ללחץ דם גבוה - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן10/09/2013רצוי קודם לרדת במינון וישנה אפשרות כזו לגבי הכדור שאת לוקחת. זה שאת מרגישה טוב אינו מבטיח שלחץ הדם תקין או יישאר תקין משום שהוא אינו מורגש. מאידך, אימוץ אורח חיים בריא על ידיך צריך אכן לשאת פירות ויש לקוות שתוכלי להוריד את מינון התרופה ואף להפסיקה בהמשך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת חלוק הלבןטליה09/09/2013
שלום! אני בת 38 בריאה בד"כ , ללא מחלות או תרופות.הייתי צריכה לעבוד בדיקת שגרה במרפאה לקראת קבלה לעבודה חדשה, אחות מודדה לי דופק שהיה סביב 78 ולארח מכן מדדה לחץ דם במכשיר אלקטרוני ולחץ דם היה 160/100 ודופק 110, חיכינו 10 דקות ושוב אחות בדקה דופק שהיה סביב 80 ובמדידת לחץ דם שוב דופק עולה ל-110 ואני ממש הרגשתי אותו בזמן המדידה ולחץ דם סביב אותם מספרים. אחות אמרה שלא נראה לה מדובר בלחץ דם אמיתי ,אלא בתסמונת חלוק הלבן.
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת חלוק הלבן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/09/2013עליך להבדק ע"י רופא ולחזור על מדידות לחץ הדם מספר פעמים במשך השבועות הקרובים.
במידה והתופעה תחזור על עצמה,, הייתי עושה בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות. הבדיקה תכריע אם קיימת תופעה של חלוק לבן (לחץ דם גבוה שנמדד רק במרפאה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של תרופה ללחץ דם.02/09/2013
שלום
מטופל בן 77 אחרי ארוע מוחי. מקבל וקטור 160 ונורבאסק 5 מג.
סובל מיובש וגודש באף, צמאון רב חוסר תאבון ועוד. גם ציפצופים באוזיים שלא ברור אם קשורים.
רופא א.א.ג אמר שסביר שמדובר בגודש כלי דם באף שנוצר מתרופות ללחץ דם. הוא סובל מזה מאוד, כמו חוסר יכולת לנשום וצריך כל הזמן לשתות או ללעוס מטטיק.
האם יש תרופות אחרות משפחות אחרות של לחץ הדם שלא גורמות לתופעות כאלה ומה בין שתי התרופות שציינתי חשודה בתופעה כזו?
תודה וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של תרופה ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/09/2013במידה ואפשרי, היתי מפסיק רק תרופה אחת, והיתי מתחיל ב- NORVASC. במידה ואין שינוי היתי מחדש את ה- NORVASC ומפסיק את ה- VALSARTAN.
האם יש תרופות אחרות.
כמובן שכל שינוי צריך להיעשות בהדרכת הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת הולטר ושינוי תרופתי
.10/09/2013שלום דוקטור,
בעקבות תוצאת הולטר לחץ דם שהעלתה שלחץ הדם ברוב שעות היממה לא מאוזן (150-170 על 70-80)
ובעקבות החשש שהתרופות הנוכחיות (וקטור 160 ונורבאסק 5) גורמות לתופעות לוואי לא חיוביות החליפה הרופאה את הטיפול לחלוטין.
היא נתנה מרשמים ללרקאנידיפין 10 מג + אוקסר 50 מג פעם ביום בבוקר + לרקאנידיפין 10 מג בערב.
האם לא מסוכן להפסיק בבת אחת את הטיפול ההוא ולהתחיל שני כדורים חדשים במינון כזה (לקשיש עם בעיית יציבות(?
והאם מדובר בתרופות נסבלות יותר ויעילות יותר מהקודמות ובעיקר מתאימות לגילו?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאת הולטר ושינוי תרופתי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/09/2013שתי התרופות החדשות שייכות לאותן הקבוצות מה הכדורים הקודמים.
השינוי לגיטימי לחלוטין ולא נחשב לשינוי דרמטי בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש תופעות לוואי מהתרופות הקודמות
שואלת11/09/2013וגם חוסר יעילות בהשפעה על לחץ הדם לא כדאי לנסות תרופות ממשפחות אחרות?
ושנית, לא כדאי להתחיל מנטילה שלתרופה ממשפחה אחת ואם זה לא מוריד את לחץ הדם להוסיף תרופ הממשפחה אחרת ולו בכדי לבדוק את סבילות הגוף לתופעות הלוואי של כל תרופה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יש תופעות לוואי מהתרופות הקודמות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/09/2013אם לחצי הדם גבוהים תחת 2 תרופות, להמשיך עם תרופה אחת לא יהיה יעיל.
אפשרי לנסות עם תרופה מקבוצה אחרת או לעלות את המינון, אך אם היו תופעות לוואי, הגישה השנייה לא אפשרית.
הייתי בודק מה ההשפעה עם הטיפול החדש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין, ושאלה אחרונה
.12/09/2013נתחיל מכדור אחד ואז נוסיף את השני אחרי כמה ימים - כדי לא להעמיס בתופעות לוואי בבת אחת. הוא במילא סובל מאוד כרגע מסימפטומים רבים של טיפולים שונים.
כדאי להתחיל מהלרקאנידיפין פעמיים ביום או מהאוקסר 50 מג פעם ביום?
גמר חתימה טוב הותודה רבה על האכפתיות והמקצועיות הרבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוין, ושאלה אחרונה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/09/2013לא משנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דםיהודה28/08/2013
שלום
בן 34 משקל 82 גובה 1.77
בבדיקה בייתית בערב נמדד לחץ דם 127 על 80 דופק 77
האם זה תקין?
והאם צריך מעקב?
אני ברוך ה אדם בריא ללא תרופות
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/08/2013מדידות תקינות לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)