מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מכשיר למדידת לח"דיוסי15/07/2013
שלום
אני חבר בקופ"ח מאוחדת.
בעבר בבתי המרקחת של הקופה שווקו מבחר מכשירים למדידת לח"ד.
כיום משווקים (בהנחה) רק מכשיר אחד, visocor HM50 של חברת UEBE.
רציתי לשאול האם הוא נחשב למכשיר אמין.
וכן לגבי סוג השרוול (צדף) שמתלבש ישירות על הזרוע, האם זה אמין כמו בשרוול רגיל.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר למדידת לח"ד - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן16/07/2013המכשירים האלקטרוניים למדידת לחץ דם יכולים להיות אמינים יותר או פחות, ובכלל זה גם המכשיר עליו אתה שואל. זה תלוי בעוצמת הדופק עליו נעשית המדידה וגמישות כלי הדם. כדי לקבל תשובה אמינה על שאלתך עליך לבחון את המכשיר כנגד מכשיר מקובל - ידני - במרפאה, דוגמת מכשיר כספית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הלחץ דם משחק...אחת13/07/2013
בת 59. הולטר לחץ דם של 24 שעות היה תקין. לפעמים כשאני נמצאת בלחץ נפשי/ריגשי אני מרגישה לחץ עצום בראש וכאבים באיזור הגבות מבפנים. לפני מספר ימים הרגשתי בעבודה לחץ בראש לא נורמלי הלכתי לרופא משפחה (לא שלי, כי הוא כבר סיים את העבודה), זה רופא תורן, מדד לי לחץ דם והיה: 178/95. נתן לי כדור וביקש להמתין חצי שעה וירד ל: 156/80 וביקש שהוציא מירשם: לוריוון. שאלתי: בד"כ לחץ דמי תקין: 120/80, בעת התרגשות ולחץ זה קופץ. האם זה זה סיבה להתחיל לקחת כדור באופן קבוע להורדת לחץ דם?!. 2) האם לוריון צריכים לקחת יום יום? כיוון שאני מרגישה איתו נינוחה, אך מרגישה חלשה יחד עם זאת הלחץ דם הוא תקין כי אני רגועה לחלוטין. אני מטופלת באלטרוקצין 100 - מאוזנת. וליליפטור 10- מאוזנת. לאחרונה יש עלייה באנזמי הכבד . מה דעתך על הנ"ל? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלחץ דם משחק... - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/07/2013LORIVAN הינה תרופת הרגעה ולא תרופה להורדת לחץ דם.
אם ההולטר היה תקין אין הנחייה לטיפול קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אחת14/07/2013תחילה. תודה על המענה. ברצוני לשאול אם אני מקבלת לוריוון שזה כדור להרגעה, אז ע"י זה גורם לי להיות רגועה, אז מן הסתם גם הלחץ דם הוא תקין. כי עובדה כשאני לוקחת לוריון, הלחץ דם היה בסדר. לחץ דם עולה אצלי בזמן לחץ, סטרס, עצבנות, אז אם הלוריון עוזר שלא יקפוץ הלחץ דם- אז מדוע צריכים אנשים לקחת כדור להורדת לחץ דם שזה יכול לגרום לתופעות לוואי בשעה שכדור להרגעה מסדר את הלחץ דם?? היום הייתי אצל רופא המשפחה ותירגם לי את ההולטר לחץ דם שעשיתי אז: שהבדיקה בסדר אך לפעמים יש קפיצות מתונות של לחץ דם. ואין לי תסמונת החלוק הלבן. היום הוא מדד לי לחץ דם והיה: 156/80. וכשחזרתי הביתה והייתי במצב רגוע היה לי: 110/80. האם זה לא מסוכן שבזמן שאני נמצאת בסטרס- הלחץ דם קופץ, וכשנגמר הסטרס - אני פתאום מאוזנת. בקיצור, זה לא סטטי אצלי. אם אני רגועה: הלחץ דם תקין. וכשאני מדברת בלחץ או מתרגשת: פתאום יש קפיצה של לחץ דם. אז מה קורה איתי?? האם זה לא מסוכן לעתיד?? האם לחיות עם זה?? מה קורה כשפתאום יש קפיצה- האם מספיק לקחת לוריון ואז הכל מסתדר??. סליחה על האריכות ותודה על עזרתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/07/2013אם לחץ הדם נמדד יותר גבוה אצל הרופא מאשר אצלך, כן יש תופעה של חלוק לבן. על כל פנים אם ההולטר ל.ד. תקין את לא בסיכון גבוה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםסהר09/07/2013
שלום רב
אני בן 43 במדידות לחץ דם במכשיר יוצא 130 SYS
52 DIA סיבת המדידה היא חולשה קיצונית .
שאלתי היא האם ההפרש הגדול בין ה SYS ו DIA אינו תקין ?[רוב המדידות הם זהות] .
על מה יכול להצביע אולי בעיות לב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/07/2013לחצי הדם שלך בגדר הנורמה ואינן מסבירים ת תלונותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זמני נטילת תרופותרוז08/07/2013
אני בת 64 ונוטלת את התרופות הבאות:
ווזודיפ קומבו, פמיד, איזיטרול וסימבסטטין.
אשמח לקבל הנחייה מתי מומלץ ליטול כל אחד מהתרופות במשך היום.
תודה רוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמני נטילת תרופות - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן08/07/2013שתי הראשונות בבוקר ושתי האחרונות לאחר ארוחת ערב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רוז08/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק - שאלהנטלי07/07/2013
לדר' שלום רב!
אמי נוטלת קרדילוק כבר הרבה שנים במינון קבוע וזה עוזר לה מאוד עם הדופק כי שנים רבות סובלת מדופק מהיר 90 ומעל 90 לדקה אך לא מעל 100...קרדילוק מחזיק אותה טוב והדופק בסביבות 80 עד 85 אפילו....בזמן האחרון הדופק נהיה גם 78-80 והחליטה לנסות קצת להוריד מינון קרדילוק...ליום אחד בלבד...הורידה גם מינון וגם סדר נטילה...באותו יום בערב הדופק עלה ל90 עד 96 לדקה....למחרת המשיכה לקחת קרדילוק במינון וסדר רגיל אך הדופק עדיין לא פחות מ-90....פנינו לרופא המטפל והוא אמר לנו שזה "תסמונת ביטול" או "תסמונת הורדה"...וזה אמור להסתדר תוך כמה ימים...אך זה נמשך כבר 3 ימים...שוב פנינו לרופא ושוב אמר שזה יעבור....בנתיים הדופק לא יורד....לא שזה מאוד מפריע לה...דווקא הפעם לא מרגישה שהדופק עלה,אבל זה מדאיג אותנו...האם זה באמת יכול להיות מיום אחד של שינוי המינון ומתי זה יכול להסתדר? בתודה מראש ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - לחץ דם- מעקבדונה06/07/2013
שלום רב,
בת 64 . לאחר הולטר המחייב מעקב יומי, שאותו אני מבצעת.
אשמח לדעת:
א. האם מידת הסיכון פוחתת כאשר הערך הדיאסטאלי נמוך מ-80 בכל המדידות ,או מה שקובע בעיקר הוא הערך הסיסטולי ?
ב. האם יש קשר בין צום של שעות השינה בלילה לבין עלייה בלחץ הדם ( 150/78 140/76 )? הערכים במהלך היום הם סביב 125/70 או 130/76 וכד'
ג. האם פעילות ספורטיבית אכן עשוייה להוריד את הערכים?
. תודה על תשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם- מעקב - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/07/2013לחץ הדם מאופיין על ידי שני הערכים, סיסטולי ודיאסטולי. בדרך כלל מדובר יל איזון מעל 60% של המדידות וממוצעים תקינים.
לחץ הדם אמור לרדת בליליה ולא קשור לצום.
מאמץ גופני מבוקר אכן אמור להוריד את לחצי הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח הולטר לחץ דםאחת04/07/2013
1) מה פירוש שכתוב לי באבחנות: fill out forms abpm .
2) כשרופא השיניים עשה לי סתימת שורש הזריק לי לחניכיים חומר שגם מכיל אדרנלין. מדוע הרגשתי סחרחורת והלב פעם בחוזקה שלא היה לי דבר כזה בחיי. האם אני אלרגית לאדרנלין???
תודה על התשובות שאקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח הולטר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/20131. מילוי טפסים. בדיקת ניטור לחץ דם אוטומטית אמבולטורית.
2. את לא ארלרגית לאדרנלין. יתכן ויש רגישות לפעילות התרופה. רופאי שניים נותנים הרדמה עם אדרנלין על מנת לכווץ כלי הדם בחניכיים וצורך בפחות הרדמה. אם לא הרגשת טוב, בפעם הבאה תבקשי מהרופא שיתן רק הרדמה, ללא אדרנלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וקטור.04/07/2013
שלום
בן משפחתי בן 78 עבר ארוע מוחי לפני שנה וחצי.
בדופלר קרוטיס האחרון היצרות של בין 30 ל50% בעורקים הפנימיים.
מקבל וקטור 160 מג פעם ביום בצהריים ונורבאסק 5 מג בערב.
לחץ הדם שלו עומד על 150-160 על 50-60 (אחרי שהיה 170-180 על 60-70).
לפעמים לחץ הדם נמוך יותר בסביבות 110-130 על 45-55.
רציתי לדעת:
1. האם שילוב הכדורים הזה יעיל עבורו או שמומלץ על שילוב אחר שיצליח להוריד עוד קצת את הלחץ דם הגבוה או בכלל מתאים יותר לגילו (הבנתי שכדורים שונים מתאימים לגילאים שונים)?
2. שעות נטילת הכדורים בסדר?
3.מה הבדל בין וקטור רגיל לוקטור פלוס? והאם כדאי לעבור לוקטור פלוס?
4. בקופה לא מצליחים לתת לי את אותו כדור גנרי, פעם זה וקטור ופעם זה וולסרטן. יש משמעות מבחינת הספיגה בגוף (יש תרופות שאני יודעת שכדאי להיצמד לתרופה המקורית)?
רב תודות ושבת שלום!
:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וקטור - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2013על פניו הוא מטופל בסדר. השילום מאוד יעיל.
התרופה הגנרית הינה VALSARTAN. לרוב אין משמעות אם מדובר בתרופה המקורית או בחברה אחרת.
ב- PLUS יש תוספת של תרופה נוספת, משתן. על הרופא המטפל להחליט אם יש צרוך בתוספת כזו.
במידה וקיימת שאלה אם לחצי הדם מאוזנים אפשר לעשות בדיקה אמבולטורית עם מכשיר אוטומטי במשך 24 שעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
.07/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב, לחץ הדם הממוצע שלו
.07/07/2013עומד על 150-160 על 55-65 בערך.
מעבר להולטר לחלץ דם שכנראה נצטרך לעשות, רציתי לדעת אםלחץ הדם הזה נחשב תקין?
אני יודעת שרצוי הלגיע לערכים נמוכים יותר אבל הבנתי גם שלחץ הדם הנמוך כשהוא מתחת ל-60 מסוכן ולכן לא תמיד מגיעים לאיזון טוב יותר ושפערים גבוהים בין לחץ הדם הגבו הלנמוך שכיחים אצל מבוגרים מאוד.
אז רציתי לדעת אם יש מקום להתאמץ להוריד עוד את לחץ הדם הגבוה מבין השניים מ150-160 ל-140 עלידיהחלפת כדורים שמתאימים לגילהמבוגר יותר או כל עיצה אחרת. אני רק חוששת שזה לא נחשב מאוזן ומסכן אותו לאור הרקע של האורע המוחי.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתחליף לכדור נורמופרסןאלגרו03/07/2013
לד"ר שלום רב,
אמא שלי בת 88 וסובלת מגידול סרטן בכבד. עקב כך היא מטופלת בפרוטוקול הכולל:AVASTIN+FOLFOX.
האווסטין גורם לה לעליה משמעותית בערכים של לחץ הדם ורופא המשפחה רשם לה כדורים NORMOPRESAN שעוזרים לה מאוד. הבעיה היא שבימים הארונים יש לה תופעת לוואי של פריחה וגירוד בעור ובעלון של הכדור כתוב שזה יכול לקרות.
שאלתי: האם יש תחליף טוב לכדור הזה שיכול לתת תשובה מיידית ולהוריד את לחץ הדם במהירות? איזה כדורים באים בחשבון?
עליי לציין שגם מקודם היא סבלה מלחץ דם גבוה ולכן הרופא רשם לה כדורים של ENALADEX 40 מ"ג ליום +NORMITEN 50 מ"ג ליום והערכים של לחץ הדם היו תקינים.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתחליף לכדור נורמופרסן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי06/07/2013האלרגיה לנורמופרסן יחסית נדירה. הטיפול שקיבלה קודם בהחלט אופציה לגיטימית לטיפול ביתר לחץ דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב כדורי לחץ דם ונוגדי חרדהירון02/07/2013
בכל פעם שאני לוקח כדור ללחץ דם הלחץ בגוף עולה ואתו גם חלומות לא נעימים וחרדות.האם יש משהו שגורם להגברת חרדות בכדורי ליץ דם?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב כדורי לחץ דם ונוגדי חרדה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/07/2013בדרך כלל זה לא קורה.
אגב, חלומות מוזרים הם תופעת לוואי דווקא של תרופות הרגעה כולל תרופות לשינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוליאמיר01/07/2013
שלום רב,
בן 42 ,בבדיקת לחץ דם לאורך תקופה ומספר פעמים ביום נראה כי לחץ הדם הממוצע הוא בערך 140/90
ולעיתים יותר ,נע בין 140-150/90-100 ליתר דיוק
רופא המשפחה טוען כי כדאי להתחיל טיפול עכשיו ולא לחכות שיעלה למדדים גבוהים יותר (הרעיון הוא לשמר לחץ דם תקין ולא להוריד כאשר יהיה כבר גבוה)
מה המלצתך ? האם יש להתחיל טיפול ?
תודה
אמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבולי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/07/2013לחצי הדם שלך מעל הנורמה.
יש הנחייה להוריד את הערכים.
ירידה במשקל אם יש עודף משקל, פעילות גופנית אירובית סדורה, הגבלה בשתיית אלכוהול או הגבלה באכילת מלח עשוים להועיל ללא תרופות.
אם כל האמצעים הנ"ל לא רלוונטים, אז יש מקום להתחלת טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון קטן בהודעה הקודמתירדנה30/06/2013
בניטור של 24 שעות נמצא שלחץ הדם תקין. ( לא הדופק)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון קטן בהודעה הקודמת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2013דופק של 80-85 נמצא בגדר הנורמה.
אם לחץ הגם תקין לא כל כך רואה צורך בטיפול תרופתי, אלא אם יש סיבה אחרת להמלצת מתן התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים משתניםדניאלה30/06/2013
שלום,
ברצוני לקבל המלצתך לכדור משתן שמומלץ לשלב עם קרדילוק 5 מ"ג.
הבצקות שלי חזרו יחד עם תחילת טיפול מחדש בקרדילוק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים משתנים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/07/2013עיקרונית כל משתן אמור להשפיע על בצקות, אך השאלה מה באמת מתאים לך ע"פ ההיסטוריה הרפואית רק הרופא שלך יכול לענות. כדאי להתיעץ עמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופרסור תופעות לואיאירית22/06/2013
שלום רב
התחלתי לקחת לופרסור לפני כמה ימים למיגרנות מאז מרגישה בחילות כל בוקר (נוטלת את הכדור בערב)האם קשור?אם כן יחלוף?
שאלה נוספת האם הכדור גורם לעליה במשקל או תאבון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופרסור תופעות לואי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/06/2013התרופה לא אמורה להשפיע על השמקל או על התיאבון.
לגבי בחילות בוקר , איננה תופעת לוואי שכיחה. הדרך היחידהלבדוק אם יש קשר עם התלונה הינה להפסיק אותה זמנית. אם הבחילות נמשכות לעבר לימים ספורים כדאי להתיע עם הרופא המשפחה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרדילוק וכאב בחזהדניאלה12/06/2013
שלום,
בת 41. התחלתי אתמול בבוקר קרדילוק 5 מ"ג לטיפול בלחץ דם 170/100. מאמול בערב התחיל כאב בחזה.קושי בנשימה.היום זה החמיר.ממש קשה לבצע נשימה בלי לחוש כאב.תחושה של לחץ וכובד על כל אזור החזה. מדדתי לחץ דם הערב (למרות שהתבקשתי לא לבדוק שבוע) 110/60 דופק 52. לא ראיתי ממדים כאלה כבר שנתיים. הדופק תמיד מעל 85-90 . האם הכאב זו תופעת לוואי ידועה שתחלוף עם הזמן?
והאם ירידה דרסטית כזו כל כך מהר תקינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרדילוק וכאב בחזה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/06/2013לא שכיח שכדור אחד מוריד את לחץ הדם בצורה כזאת. אם יש תופעות לוואי משמעותיות, כפי את מתארת, רצוי לפנות שוב לרופא שהמליץ את הטיפול בשאלת הורדת המינון או הפסקתו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)