מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ דםלוטוס23/05/2012
שלום לפני שנה היה לי לחץ דם ממוצע 140-100 שנעלם ללא תרופות אלא רק בצמחים.לאחרונה הדיאסטולי שלי נע בין 92-99 ןהסיסטולי -112-128.בדיקת אשלגן תקינה ופעילות ספורטיבית נעשית.אני בן 50 לא מעשן ומשקלי 89 קג גובה 1.74 ואני צמחוני.אני לוקח מולטיויטמין עם כל מה שצריך אבל גם אז הדיאסטולי לא פחות מ92.הערכים הגבוהים נמדדים בבוקר ובערב כשבצהרים חלה רגיעה.מה הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
לוטוס23/05/2012אציין שלעיתים הדיאסטולי יורד ל88 והסיסטולי 122
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/05/2012לחצי הדם גבוהים או בגבול העליון של הנורמה.
פעילות אירובית סדירה, ירידה במשקל, הגבלה באיכילת מלח וכמובן הפסקת העישון הם השלב הראשון.
אם לחצי הדם ממשיכים להיות גבוהים יהיה מקום לטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיעול בבקרים עים דםשם בדוי21/05/2012
שלום ד"ר רציתי לברר מדוע בבקרים בעת צחצוח שיניים תוקף אותי שיעול עד כדי מחנק ויורד לי דם אני מאוד מודאגת אנא תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיעול בבקרים עים דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי22/05/2012הפורום אמור להתעסק בבעיות של יתר לחץ דם.
מהשאלה אני מסיק שאין לך שיעול במשך היום ושהשיעול רק נגרם בעת הצחצוח.
כדאי יהיה לעשות צילום חזה וכמובן לפנות לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםקרן20/05/2012
שלום ברצוני לשאול
האם יתר לחץ דם נגרם רק בעקבות הסתיידות עורקים או שיש מחלות אחרות שיכולות לגרום לכך גם אם העורקים תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן20/05/2012בכ-95% ממקרי יתר לחץ דם מדובר ביתר לחץ דם "סתמי" -ESSENTIAL בלעז. משמע שסיבתו אינו ברורה. חמשת האחוזים הנותרים יכולים לנבוע ממחלות כליה, גידולים מפרישי אדרנלין ונגזרותיו וכו'. הסתיידות עורקים הינה בדר"כ תוצאה של יתר לחץ דם כמו גם של סוכרת, יתר שומנים בדם וגורמי סיכון אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזודיפ 10אלישבע17/05/2012
שלום
בת 60.עברתי צינתור לפני כחצי שנה שמו לי סטנט מפריש תרופה ויש לי לחץ דם גבוה. מטופלת בוזודיפ 10, קדיולוק, וקטור 160, אלדוספירון 25 ועוד תרופות לסכרת ולתת פעילות בלוטת התריס, ומדללי דם.
ברגל שמאל יש לי בצקת בקרסול ובכל כף הרגל. בבוקר הבצקת מועטה אבל בערב ובלילה הרגל נפוחה והעור מתוחה ומציק.
הבנתי שוזודיפ גורם לבצקת.
יש תרופה אחרת שיכולה להחליף את הוזדויפ?? (הווזודיפ החליף את האקספורג' שגרם לבצקת איומה ב 2 הרגליים(אבל איזן את לח"ד) ולכן החליפו את התרופות).
מה עושים עם הבצקת??
לתשובתך אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזודיפ 10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/05/2012אם הבצקת מפריעה לך אפשר לנסות עם תרופה אחרת.במידה ולא מפריעה, לא הייתי משנה את הטיפול.
האלרטרנטיבה הינה מרחיב כלי דם כמו CADEX.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת, טשטוש ראייה ועייפותדבורה14/05/2012
אני בת 65. לפני כשנה היה לי התקף של סחרחורות סיבוביות מלוות בטשטוש ראייה ואי יציבות. כמו כן, לחץ הדם היה גבוה. בדקתי אצל רופא עיניים, ביצעתי סיטי ראש והכל היה תקין. האבחנה היתה שכנראה מדובר בוירוס של האוזן התיכונה המערער את שיווי המשקל. מאז יש שיפור בסחרחורות אך אני סובלת מעייפות ומתחושה של טשטוש בראייה. אילו בדיקות עליי לבצע? לאיזה מומחה כדאי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת, טשטוש ראייה ועייפות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/05/2012עליך לפנית לרופא המשפחה. אם לחצי הדם תקינים, הרופא שמכיר אותך יחליט איזה בדיקות עליך לבצע ובמי להתיעץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסמו אדלט -תוספת-לתשובתך שהוחמצהפוצי13/05/2012
תשובתך :
התופעה שאתה מתאר נקראת FLUSHING ובהחלט יכולה להיות קשורה לטיפול באוסמואדלת. בדרך כלל חולפת בהמשך הטיפול אך לעיתים יש צורך בהפסקת התרופה.
----------------------------------------------------------- מדבר על מספר שנים על סבל מתמשך שעד היום לא קיבלתי רמז על מה שאתה
כתבת
אתה יכול לפרט לי מעט .... על flushing ...
זה נותן לי טיפה תקווה אם זה אכן זה ,כי אני לא מטופל מחוץ לבית עקב אגורופוביה
רק בדיקות דם במסגרת הום קר
אני פשוט חושב שיש לי מחלה מסתורית !!!!!!!!!!
אני לא יכול להצביע על תחילת תופעת החום אבל מאוד מסתדר עם האוסמו אדלט
(האוסמו הוחלף לפני שנים לגנריים וכרגע -ניפידילוג ) (יש מעט בצקות ברגליים)
הוא לא נמשך כל היום ,הוא קבוע מופיע בשעות הערב לפעמים בבוקר כמו כן מופיע
לאחר מאמץ גופני אפילו קל ביותר
היתה מחשבה לפני זמן על החלפה לנורווסק (ולא מהסיבה הזו)
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסמו אדלט -תוספת-לתשובתך שהוחמצה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/05/2012הדרך היחידה להוכיח שתופעות הלוואי קשורות לתרופה הינה להפסיק אותה לזמן קצוב. נורווסק שייכת לאותה קבוצה, חוסמי תעלות סידן, לכן יש אפשרות שתגרום לאוןתה בעיה.
במידה ויהיה צורך החלפה הייתי בוחר תרופה מקבוצת פעילות אחרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך !!!אתייעץ עם הרופאה שלי
פוצי13/05/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחצות כדורדוד07/05/2012
שלום!
היום קבלתי מרופא הוראה לכדור 1.25 ביום ויש בביתי כדורים של 2.5 מ"ג
האם ניתן לחצות כדורי טריטייס 2.5 מ"ג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחצות כדור - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/05/2012אין בעיה לחתןך את הכדור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסמו אדלטפוצי07/05/2012
שלום
האם הכדור הנ"ל יכול להעלות את חום הגוף ,לא לרמות גבוהות 37.1
עד 37.5 בערך עם תחושה כללית רעה ,חולשת שרירים ,הרגשת חום, צורך להוריד
בגדים ולקרר את עצמי ...
ועוד דבר יש לי המוגלובין 17.1 (מעשן ) יכול הוא להיות הגורם לתופעת החום ?
כמו כן מטופל ב"אנפרניל" ו"קסנקס" - לטיפול בהתקפי פאניקה ...
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסמו אדלט - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/05/2012התופעה שאתה מתאר נקראת FLUSHING ובהחלט יכולה להיות קשורה לטיפול באוסמואדלת. בדרך כלל חולפת בהמשך הטיפול אך לעיתים יש צורך בהפסקת התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה והמשך לשאלה
פוצי09/05/2012בוקר טוב
אני מדבר על מספר שנים על סבל מתמשך שעד היום לא קיבלתי רמז על מה שאתה
כתבת
אתה יכול לפרט לי מעט ....
זה נותן לי טיפה תקווה אם זה אכן זה ,כי אני לא מטופל מחוץ לבית עקב אגורופוביה
רק בדיקות דם במסגרת הום קר
אני פשוט חושב שיש לי מחלה מסתורית !!!!!!!!!!
אני לא יכול להצביע על תחילת תופעת החום אבל מאוד מסתדר עם האוסמו אדלט
(האוסמו הוחלף לפני שנים לגנריים וכרגע -ניפידילוג ) (יש מעט בצקות ברגליים)
הוא לא נמשך כל היום ,הוא קבוע מופיע בשעות הערב כמו כן מופיע לאחר מאמץ גופני
כלשהו ..
היתה מחשבה לפני זמן על החלפה לנורווסק (ולא מהסיבה הזו)
הרבה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוךיעל06/05/2012
אמי בת 80 לא פעילה ורוב הזמן יושבת ובשל לחץ דם לא מאוזן מטופלת בחצי נורמיטן ,12.5 אלדוספרון ולוסרטן ובדרך כלל לחץ הדם שלה 100 על 70. היום מדדהמספר פעמים 90 על 40 , 99 על 49 אין שינוי בהרגשה.האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/05/2012כל עוד אין תלונות ותסמינים אין מקום לשינוי הטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותctיעל06/05/2012
שלום רב.
בעקבות ממצא של ציסטא קורקיטלית שגדלה באולטרסאונד במשך 3 חודשים מ6.5 ס"מ ל7.2 ס"מ נשלחתי לברור סיטי ואילו הממצאים:
בכליה השמאלית בקוטב התחתון קיימת ציסטה פרא פלבית בקוטר 7.2 ס"מ. הציסטה בעלת דופן דק וחלק ללא האדרה דופנית או קשריות דופניות - מתאים לציסטה שפירה בוסניאק 1. בקוטב העליון של אותה כליה קיימת ציסטה קורטיקלית פשוטה בקוטר 1 ס"מ.
מבקשת לשאול את משמעות הממצאים- האם מדאיג וכיצד עלי לפעול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאותct - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/05/2012הממצאים שפירים ודרוש רק מעקב עם US או CT.
יש להתיעץ עם רופא המשפחה ו/או עם אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעל09/05/2012תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם סיסטולי נמוךבנו04/05/2012
שבת שלום וערב טוב ד"ר, האם לחץ דם 100/70 הינו לחץ דם נורמלי או דורש בירור? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם סיסטולי נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/05/2012לחץ הדם תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך?דני03/05/2012
שלום אני בן 32 משקל 82
האם לחץ דם 110/60 דופק 78 זה תקין?
אני אדם בריא ברוך ה ללא תרופות.
ואשמח לדעת מה הם ערכים של לחץ דם נמוך הצריכים בירור רפואי?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי05/05/2012הערכים תקינים לחךוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם וכליותגרי02/05/2012
שלום ,
אני חולה ב ckd, בדרך כלל ערך הקריאטנין נע בסביבות 2.2 מזה 8 שנים. בבדיקה האחרונה לפני כשבועיים עלה ל - 2.4.
אני לוקח תרופות ללחץ דם : vascase מינון 5 מ"ג, פנדיל 5 מג , לופרסור אורוס 100 מג.
לאחרונה נאמר לי על ידי נפרולוגית כי רצוי להחליף את ואסקס 5 מ"ג בתרופה אחרת - טריטס tritace במינון 5 מג משום שואסקס מתפנה לאט יותר מכליה.
מה דעתכם על כך והאם כדאי לי לעבור לתרופה טריטס. (יש לציין כי את הואסקס אני נוטל כ - 6 שנים).
האם המעבר לטריטס יכולה להשפיע ולהוריד את ערך הקריאטנין והאם באמת הואסקס מתפנה לאט יותר מהכליה כמו שנאמר לי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם וכליות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי03/05/20122 התרופות שייכות לאותה קבוצה, מעכבי ACE. מאוד לא סביר שיהיו שינוי של ממש בתיפקוד הכליות לאחר השינוי. מעבר לכך תמיד אפשר יהיה לחזור לתרופה המקורית אם יש בעיה חדשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוטן פלוס עייפות וירידה בחשק המיניאמחיל27/04/2012
בעלי בן 61 החל לקחת לוטן פלוס לפני כחודש וחצי חש ירידה בחשק המיני ובעיות בזיקפה , כמו כן חש מעט עייפות יתר ,רוצה לקחת לסירוגין במשך השבוע ואני חוששת. יש לך אולי עצה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוטן פלוס עייפות וירידה בחשק המיני - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2012בלוטן פלוס שילוב של 2 תרופות: לוסרטן ומשתן. השכיחות של הפרעות בתיפקוד המיני בעת טיפול הזה נדיר, אבל קיים. הדרך היחידה לבדוק אם קשור בהחלט לטיפול הינה להפסיק את התרופה. על הרופא המטפל להחליט אם לתת אחת מהתרופות שבכדור או להחליף בכלל במקום הטיפול הנוכחי. הברירה של לקיחת טיפול מספר פעמים בשבוע הינו לא טוב בגלל שיגרום ללחץ הדם לעלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דםדני25/04/2012
שלום ד"ר יקר מה שלומך?
אני בן 32 משקל 82
מדיי פעם אני בודק לחץ דם והערכים הממוצעים שלי זה 118/74
הדופק הממוצע תמיד הוא בין 88 ל 92
האם הדופק תקין?
הדופק נראה לי קצת גבוה (או שלא גבוה) וזה דיי מטריד אותי.
אני אדם בריא ללא תרופות.
תודה על היחס!!
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/04/2012הדופק שלך בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)