מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה קטנה ודחופה ביותראתי27/01/2012
אני סובלת מלחץ דם גבוה מאז רעלת ההריון שהייתה לי, היום הוסיפה לי הרופאה כדור חדש בשם ואזודיפ ואמרה לי להלחליף אותו באחד משני הכדורים האחרים שאני נוטלת: טריטייס או קרדילוק - ואיני מצליחה לזכור מי מהן עלי להפסיק לקחת.
לפי ראות עיניכם מה עלי להפסיק לקחת?
השאלה דחופה ביותר מאחר ואני עם לחץ דם גבוה ואיני רוצה לקחת כדורים שאסור לערבב בינהם!
תודה רבה
ושבת נעימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה קטנה ודחופה ביותר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/01/2012תשובות מה סוג הזה רק הרופא שמטפל בך יכול לתת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה בייתית לחץ דםיהודה22/01/2012
שלום ד"ר יקר!!
בבדיקה בייתית אתמול נמדד לחץ דם 3 פעמים 124/75
אני יודע שהערכים תקינים.
אבל הדופק היה אתמול 90 בבדיקות ולאחר מכן. האם הדופק תקין?
אני בן 32 משקל 78 גובה 1.75
מה הוא דופק תקין במנוחה לגילי?
תודה על היחס!!!!
יהודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה בייתית לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/01/2012הדופק התקין נע בין 55 ל- 90, אבל כל מני גירוים מסוגלים להאיץ אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה20/01/2012
האם לחץ דם 130/80 נקרא תקין?
בן 32 משקל 78 גובה 1.75
תודה על הכול!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2012כאמור, לחץ דם בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי לחץ דםיהודה20/01/2012
שלום
בן 32 משקל 78
מה הוא הגבולות התקינים לגילי במדדיי לחץ דם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/01/2012לחץ הדם תקין הינו מתחת ל- 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדור להורדת ל"ד סיסטולירונן19/01/2012
שלום ד"ר.
אני בן 46 לאחרונה התחלתי להשתמש בכדור רמיפריל 2.5 מ"ג.
ל"ד הדיאסטולי שלי תקין לחלוטין ונע בין 75-80 .
לפני מספר ימים אמרה לי רופאת משפחה שיש כדורים שמתמקדים בהורדת לחץ הדם הסיסטולי בלבד.
האם יש כדורים כאלה והאם עלי לשקול החלפת כדור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדור להורדת ל"ד סיסטולי - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2012אין כזה דבר שמשפיע רק על ערך סיסטולי או דיאסטולי בלבד. רצוי שאם יש לך לחץ דם גבוה שני הערכים יהיו בגדר בנורמה. אם הרופאה שלך חושבת שלתרופה אחרת התאמה יותר טובה למצב הבריאות שלך הנוכחי יש הגיון בשינוי הטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקגיהודה19/01/2012
שלום ד"ר יקר
בן 32 משקל 78
מצ"ב תרשים בדיקת אקג.
אשמח לשמוע את חוות דעת הד"ר.
תודה על הכול!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2012עם המגבלות של הסריקה, נראה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע ערכי ל.ד. גבוהים תמיד בבוקר?מירי18/01/2012
שלום רב!
אני בת 62 עובדת במשרה מלאה, מטופלת 7 שנים בגלל יתר לחץ דם.בודקת בחודשיים האחרונים 3 פעמים ביום את לחץ הדם ...ותמיד בבוקר לאחר הקימה הוא גבוה מאד יותר מאשר במשך היום.
בשנה האחרונה לוקחת גם אמלודיפין 5 מ"ג לפני השינה, אבל בבוקר הלחץ דם ממשיך להיות גבוה במיוחד.
האם זה הגיוני וידוע שערכי לחץ הדם גבוהים במיוחד לאחר השינה?
מה עלי לעשות לשיפור המצב?
(אגב,שמתי לב שאחרי צעידה של כ-חצי שעה לחץ הדם ממש יורד.)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע ערכי ל.ד. גבוהים תמיד בבוקר? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2012באופן טבעי לחץ הדם של הבוקר הינו הגבוה ביותר. יתכן ויש לדון עם הרוךפא שלך אם יש מקום להעלאת מינון התרופה או תוספת של תרופה אחרת לפני שינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אקגיהוד18/01/2012
שלום ד"ר האם יש אפשרות דרך כול שהיא להעביר לד"ר תרשים בדיקה של אקג שעשיתי?
אני לא מצליח לעלות אותו לפורום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אקג - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2012אתה יכול לעשות סריקה ולעלות אותו כתמונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהוד18/01/2012
שלום
בן 32 משקל 78
במדידה בייתית בשעות הערב נמדד ממוצע של 10 מדידות 124/75 דופק 77
האם זה תקין?
והאם ממוצע של 10 מדידות זה הבחנה נכונה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2012המדידה תקינה לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחור זה תקין רפואית,אך אתה בן 32
עמית26/01/2012תעשה התעמלות ,שינוי תזונתי,ונשימות בטן נשימה בקצב 4 נשיפה בקצב 8
ל"ד 110/70 זה המודל לבריאות מיטבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם לא מאוזןמירי16/01/2012
שלום!
אני שואלת עבור אבא שלי ובהסכמתו.
אני יודעת שתשובות הרופאים בפורומים הרפואיים אינן תחליף לבדיקה וליעוץ אישי ואינן באות במקומן.
אבי בן 63 נשוי +4 ,סובל מיתר לחץ דם מגיל 33 ומטופל מאז בתרופות.
כיום מקבל את הרופות הבאות שנוספו לו בהדרגה לאורך השנים :
בבוקר(שעה 06.30 לערך)וסקס+,נורמיטן 25 (ולוסק 20 בשל בקע בסרעפת). מחכה חצי שעה ואוכל ארוחת בוקר ונוטל ריתמקס 300 בגלל הפרעות בקצב הלב.(את הריתמקס הוא לוקח 8 חודשים)
בצהרים( שעה 13.00 לערך) לוקח נורווסק 5 ואחרי האוכל אספירין 100.
בערב (שעה 18.30 לערך) וסקס 5,נורמיטן 25 ולוסק 20.
אחרי האוכל- ריתמקס 300.
בשעה 22.00 לערך לוקח אמלו 5.
במדידות לחץ דם עצמאית הלחץ דם בבוקר (לאחר השינה) התוצאות בין 150/95 לבין 140/90.
במשך היום לחץ הדם הנמדד נע בין 140/85 לבין 120/80
.
בחודש האחרון גם לאחר שחלפו 4 -5 שעות מנטילת תרופות הבוקר
לחץ הדם נע בסביבות 145/90
.
האם יתכן שלאחר שימוש כה ממושך חלק מהתרופןת שלו "לא עושות את העבודה" ורצוי להחליפן?
אני יודעת שמידי פעם יש תרופות חדשות ויעילות יותר להורדת לחץ דם (אבי מוכן לרכוש אותם בכסף מלא , אם הן לא נמצאות בסל הבריאות).
באילו תרופות חדישות ניתן להשתמש חלף אלו שהוא משתמש?
האם יש בדיקות רפואיות שיכולות להצביע על הגורם לעלית לחץ הדם?
האם למזג האוויר הקר יש השפעה על עלית לחץ הדם?
אני מתנצלת על השאלה המורחבת ושוב מדגישה שאני יודעת שתשובותיך לא מהוות תחליף לבדיקות ויעוץ אישי.
תודה וסליחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם לא מאוזן - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/01/2012השאלה בהחלט מורכבת ואין אפשרות להתייחס מעשית לכל פרטיה דרך האינטרנט. בכל זאת מס' פרטים להבהרה:
אמלו ונורווסק הם אותה תרופה.
יש מקום לשקול שינוי תרופתי ושינוי בסדר לקיחת התרופות לפני שמוסיפים תרופה נוספת. זה חייב להעשות במסגרת ביקור וייעוץ עם מעקב אינטנסיבי כדי לוודא את יעילות הטיפול.
העניין אינו דחוף משום שלחץ הדם אינו חריג באופן מסוכן אך רצוי בהחלט להתחיל בשינויים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאד.
מירי18/01/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- kaPPAדנה15/01/2012
בן 61 , בריא בדרך כלל למעט קצת עודף משקל ולחץ דם גבוה מטופל בתרופות במשך הרבה שנים ומאוזן. לוקח באופן קבוע גם אספירין וסטטינים למניעה.
לאחרונה נבדק על ידי נפרולוג עקב תלונות על קצף בשתן, בעיקר בשעות הפעילות. בבדיקות שתן נמצאו ערכים תקינים למעט קראטינין (2.6 ג' ל-24 שע' ) ופרוטאין ( 179 מג' ל-24 שע'). בבדיקות דם כולל כימיה,המטולוגיה ואימונולוגיה נמצאו כל הערכים בתחום הנורמה, למרות שה-Creatinine Clearance הוא גבוה (בערך ml/min200 ).אולטרסאונד של הכליות לא הראה שום מימצא ולכן לא ניתן שום טיפול.
בבדיקת דם חוזרת לאחר כחצי שנה נמצא הערך Kappa FLC גבוה מהתקן (21.1 ) לעומת 14.2 בבדיקה קודמת. בשני המועדים הערך Bence Jones היה שלילי .
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר kaPPA - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/01/2012אינני מזהה מחלת כליות. אם יש רמות גבוהות של FLC Kappa, יש להתיעץ עם המטולוג, אם כי יש להניח שיש MGUS, מחלה מונוקלונלית ללא ממשמעות קלינית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו במאמץדניאלה15/01/2012
שלום,
אני בת 43,יתר לחץ דם כבר 3 שנים מטופלת ברמיפריל,אין שיפור בערכים למרות הטיפול,שומרת על כושר,משקל תקין,רמות כולסטרול טובות מאוד.לא מעשנת.
השבוע בעקבות דופק מהיר במנוחה ומיחושים קלים באזור החזה/לב נשלחתי לאקו לב במאמץ.
אחרי 6 דקות של מאמץ שהיה לי קשה חשתי בכאב בנשימה עמוקה,הבדיקה הופסקה והטכנאית עשתה אקו לב בהתאוששות. בסוף הבדיקה קיבלתי תשובה שהכל תקין ואני יכולה להמשיך במאמץ גופני בלי דאגה.
בפענוח עצמו נרשם "שהודגם שיפור גלובלי ואיזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ בינוני ובדופק בתחום המטרה,ללא עדות לאיסכמיה"
בדף שהמכונה מנפיקה צוין הנתון הבא : WORST ST - LEAD V6: -3.7MM
מקצת מידע שרכשתי עקב לחץ הדם הנחמד שלי,הבנתי שמדובר בצניחתST.
שאלתי:
האם לא רלוונטי ? בבדיקה קודמת לפני שנתיים נרשם בפענוח :צניחות ST עד 1.5 מ"מ.
ואז הקרדיולוגית אמרה שזה קשור להפרעת הקצב וזה לא מסוכן,להמשיך בפעילות כרגיל.
האם זה שוב אותו דבר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו במאמץ - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/01/2012ייתכן שהשינויים במקטע ST נובעים מהרקע של יתר לחץ דם שאפשר שגרם להתעבות דפנות חדר שמאל. במקרה כזה כדאי להגביל את עוצמת הפעילות (אירובית בעיקרה) לדופק אימון שבו עדיין אין צניחות ST משמעותיות ע"פ בדיקת המאמץ, וכמובן לנסות לאזן את לחץ הדם ככל שניתן כמו ע"י החלפת הטיפול התרופתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה15/01/2012
שלום
בן 32 משקל 78
בבדיקה לחץ דם היה לי 110/70 דופק 80 האם תקין?
נמדד 5 פעמים וזה היה הממוצע.
אני ברוך ה אדם בריא ללא תרופות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/01/2012תקין לגמרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם והפרעת חרדהאייל11/01/2012
אני סובל מהפרעת חרדה בחודשיים האחרונים, מטופל בסרוקסט ללא הצלחה וכנראה אחליף כדור.
האם לחץ דם גבוה כתוצאה מהחרדה יכול לגרום לנזקים?
האם מתן תרופה ללחץ דם גבוה אפקטיבי במצב של הפרעת חרדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם והפרעת חרדה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/01/2012רצוי לעשות בדיקת ניטור לחץ דם 24 שעות על מנת לקבל יותר מידע האם יש מקום לטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזון ל.דברוריה הראל11/01/2012
בת 64 סובלת מיתר ל.ד, פעימות מוקדמות ולעיתים פרפור פרוזדורים( 3-5 פעימות ברצף.עד לפני כשולשה שבועות נטלתי בבוקר -דיובאן 80מ"ג ,בערב- קרדילוג 2.5 מ"ג ,אספירין 75מ"ג והייתי מאוזנת.
לאחרונה ל.ד היתה עלייה של ל.ד בשעות הערב והגיע לערכים עד 67\171 דופק 57. הרופא המליץ לי לקחת לסרוגין: יום קודיובאן 12.5\80 ויום דיובאן 80 (שאר התרופות ללא שינוי)
ביום שאני נוטלת קודיובאן לחץ הדם יורד לערכים של 64\116 -60\90 ולמחרת
70\127 . ברצוני לציין שבקיץ לחץ הדם אצלי יורד באופן דרסטי לערכים נמוכים מאוד וכן בעיקבות נטילת קודיובאן 12,5\80 באופן קבוע יום, יומי, יש ירידה של לחץ הדם לערכים נמוכים מאוד ותופעות לוואי (סחרחורת, בחילה וחוסר ריכוז)
שאלות
האם ניתן לקחת את התרופות באופן שתיארתי לעיל ?
מה ניתן לעשות כדי להימנע מתופעות של עליה חדה של ל. ד וירידה לערכים נמוכים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזון ל.ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/01/2012את מקבלת טיפול מצוין ללחץ הדם.
במידה ובקיץ לחצי הדם יירדו אז יהיה מקום להתאים - שוב את הטיפול.
אם לחצי הדם יורדים יתר על המידה אז יהיה צורך להוריד מינון התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)