מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה הסיכונים בהפסקת טיפול תרופתי אוקיוסי07/03/2012
אני בן 35
התחלתי לפני 3 חודשים טיפול באוקסאר, 50 מ"ג ביום.
יש לי לחץ דם תנודתי. לפעמים 140-90 לפעמים 150 על 100 לפעמים 130.
אני רוצה להפסיק את הטיפול התרופתי.
האם יש סיכון מיוחד בהפסקת הטיפול, מעבר לחזרה של לחץ הדם לערכים גבוהים כמו לפני הטיפול? (הטיפול ממילא לא משפיע).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הסיכונים בהפסקת טיפול תרופתי אוק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/03/2012הפסקת התרופה תגרום כפי שאתה בעצמך כותב, לעליה בלחץ הדם. אם התרופה אינה משפיעה עליך להתיעץ עם הרופא שלך על מנת להחליט ביחד על טיפול אלטרנטיבי. מומלץ להוריד את לחצי הדם על מנת להוריד את הסיכון למחלת לב ואירוע מוחי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם תקין?דנה07/03/2012
134\90
האם ערך זה תקין או עלי להיות במעקב? אחרי חצי שעה מנוחה מדדו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לחץ דם תקין? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/03/2012לחץ דם דיאסטולי של 90 הינו ערך בגבול העליון של הנורמה. כדאי לעקוב ולחזור על המדידה כל כמה שבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרומניקס 0.4ארז05/03/2012
שלום רב
מבקש לדעת האם אפשר לקחת ויאריה או כדור בסגנון עם פרומניקס .
אם אני לוקח כדור אחד ביום אחרי אוכל בשעות הבוקר
מתי אפשר אם ככה לקחת כדור ויאגרה או דומה ?
ואולי באותה הזדמנות רציתי לדעת מהן תופעות לואי לכדור פרומניקס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרומניקס 0.4 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי07/03/2012קיימם דווחים על ירידה בלחץ דם בעת לקיחת 2 התרופות ביחד. במיוחד ירידה בלחץ הדם בעת עמידה. במידה ואתה סובל את התרופות אין הרבה תופעות לוואי אחרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ,שוב אני מעלה אשמח אם תענושלומי03/03/2012
היי שוב ,
הייתי אצל הרופאת משפחה שלי נתתי לה את תוצאות ההולטר לחץ דם ,היא אמרה שהיא מעדיפה לבדוק שבועים במכשיר ידני פעם בשבוע להגיע אליה,היא בדקה לי שוב כשהייתי אצלה במכשיר הידני הלחץ דם היה קצת גבוה .
על פניו כמו שכתבת לי תוצאות ההולטר שרשם לי הפרופסור תקינות ,
האם יש לי סיבה לדאגה ?
האם יכול להיות שבכל פעם שאני צריך למדוד לחץ דם אני צריך לדאוג ?
האם ניתן להסתמך באופן חד משמעי על תוצאות ההולטר שאמרת לי שהן תקינות ?
אשמח אם תענו לי זה חשוב לי
תודהרבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ,שוב אני מעלה אשמח אם תענו - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/03/2012אין לך מה לדאוג. כנראה יש לך תופעה של חלוק לבן, כאשר לחץ דם נמדד יותר גבוה מאשר במכשיר אוטומטי.
כעת לא צריך לעשות כלום מעבר לעקוב אחרי לחצי הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שלומי04/03/2012תודה רבה לך :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר ואנטיביוטיקהחיה03/03/2012
שלום
אני אמרה לעשות הולטר עלחץ דם וד יומיים. עקב אפטה וזיהום פה וגם בלוטת לימפה מתחת ללסת שנפוחה אני מטופלת באנטיביוטיקה. האם מצב זה יכול להשפיע על תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר ואנטיביוטיקה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/03/2012לא אמור להשפיע על לחץ הדם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לחץ דם הוא פונקציה של גיל ?מושיקו01/03/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם לחץ דם הוא פונקציה של גיל ? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי02/03/2012אכן לחץ הדם נוטה לעלות עם הגיל. לילדים לחצי דם "נמוכים" שעולים עם תהליך הגדילה. בעת התבגרותנו לחץ הדם ממשיך לעלות.
זה נכון גם לאנשים עם לחץ דם תקין ועם לחצי דם גבוהים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הולטר לחץ דםלימור01/03/2012
ד"ר שלום
אני בת 38 סיפור ארוך של הולטרים בהם אני מתכתבת איתך רובם היו תקינים אני עושה אחת לכמה חודשים כי יש לי תסמונת החלוק הלבן.
הקודם לפני שלושה חודשים ממצוצע ביום 146/93 ובלילה 124/74 הוחלט לא לתת טיפול ולחכות לפני יומיים עשיתי שוב הולטר שהממוצע היומי 176/106 והלילה 166/96 וזה מטורף!!! מעולם לא היו לי מדדים של 180 190 האם יכול להיות שהמכשיר לא תקין או האם יכול להיות שינוי כזה בלחץ דם שלי??? בבית יש לי מכשיר מלפני פחות משנה שרכשתי ממכבי והמדדים פחות או יותר תקינים הכי גבוה 150 והרוב 130 . אז איך זה יכול להיות??? איך להתייחס לזה??? זה קצת הכניס אותי ללחץ.
אני פשוט מנסה להבין אם זה הגיוני ואם זה כך אז איך בבית המדדים לא מגיעים לזה.
אשמח אם תעזור לי להבין
אני אציין שהלחץ דם שלי לא מאוזן בשנה האחרונה אבל מעולם לא הגיע למדדים כאלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הולטר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/03/2012בדרך כלל לפני שמרכיבים את מכשיר ההולטר עושים בדיקה נוספת עם מכשיר ידני. אם הרופא שלך יחשוב שהתרשים לא תואם את הבדיקות במרפאה, אולי כדאי לחזור על הבדיקה.
אם לחצי הדם גבוהים, חבל על המאמץ, הזמן והכסף וכדאי להתחיל בטיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לבני עשרה.רונן01/03/2012
האם ערכי ל"ד לנערים אמור להיות זהה למבוגרים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לבני עשרה. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/03/2012לחץ הדם אצל ילדים ונערירם עד גיל 16 אמור להיות יותר נמוך מאשר אצל מבוגרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דם סיסטולי בלבדאיציק01/03/2012
שלום,
האם קיימת תופעה של יתר לחץ דם סיסטולי בלבד ?מה הסיבות ?(הלחץ הדיאסטולי תקין).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם סיסטולי בלבד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/03/2012לחץ הדם הינו משתנה ביולוגי לא קווי. עקומת הלחץ מאופיינת בשיא הלחץ ובנקודת השפל. הגבוה הוא הסיסטולי ונמוך הדיאסטולי. לכן לחץ הדם תלוי ב- 2 הערכים. יתר לחץ דם סיסטולי מופיע בכל מני מצבים, יש קשר עם הגיל, מצב כלי הדם, תיפקוד בלוטת התריס וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ג'נואט במינון של כדור אחד ביוםלוין28/02/2012
אני לא סובל מלחץ דם גבוה אבל לאחרונה שמתי לב לאחר שאני לוקח כדור אחד ג'נואט במינון 850/ 50 בערב לחץ הדם מתנדנד על 130 85 דופק 86 ולפעמים בתחילת הבדינה מגיע לערכים של 133/85 דופק 83 .ברצוני לציין שמשקילי תקין הסכרת מאוזנת 6.2.a1c אני צועד כ10 ק"מ כל יום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ג'נואט במינון של כדור אחד ביום - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי28/02/2012אף אחת משתי התרופות שבג'נואט אמורות לגרום להעלאת לחץ הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בתזונה ואורח חיים-כמו פעילותיוסי אביטן26/02/2012
האם שינוי בתזונה ואורח חיים[כמו פעילות ,עישון] יכול להוריד לחץ דם ברמה כזו שייתר את הצורך בלקיחת תרופות.
אני מדבר על גבר בן 35 בריא בדר"כ שעדיין לא התחיל לקחת תרופות ולא קיבל עדיין גם הוראה כזו אך ממוצע הבדיקות הוא גבוה[140-160 על כ100].
וא"כ מה הם הדברים העיקריים שחשובים כדי להמנע מהצורך לקחת תרופות
תודה מראש
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי בתזונה ואורח חיים-כמו פעילות - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2012פעילות גופנית סדירה, ירידה במשקל והגבלת כמות המלח בדיאטה יכולים להוריד את לחץ הדם. הפסקת העישון תמיד מבורכת.
עם זאת לחצי דם מעל 160 בדרך כלל מצריכים טיפול תרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-תוספת
יוסי אביטן26/02/2012רציתי לציין שבבדיקת דם שגרתית היה שומנים בדם גבוהים האם זה קשור?
האם יש דברים נוספים בתזונה שיכולים לסייע גם בזה?
יש לציין שאיני אדם שמן.
ושוב תודה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה-תוספת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2012אין קשר סיבתי עם לחץ הדם, אבל היות ושומנים גבוהים הינם גורם סיכון נוסף יש להתערב בשניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם נמוך בן 17gena26/02/2012
שלום אני בן 17 והלחץ דם שלי הוא 90/40 עכשיו רציתי לדעת מה זה אומר האם זה פוגע האם זה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם נמוך בן 17 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2012לחץ הדם שלך תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי לחץ דם גבוהים מאודליאורה25/02/2012
אמי בת 67, שוקלת 100 ק"ג. ערכי לחץ דם גבוהים מאוד בהרבה מאוד מדידות. בסביבות 200/120. נוטלת תרופות ובמעקב. נמצאת במצב חרדה עקב הלחץ דם הגבוה ולמרות התרופות הלחץ דם לא יורד. מה יכולה להיות הבעיה. האם ניתן לתקן מצב זה ע"י דיאטה בשלב זה בחיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי לחץ דם גבוהים מאוד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/02/2012גם בגילה של אימך ירידה במשקל יתרום להורדת לחץ הדם. אבל אם יש עודף משקל מאוד משמעותי יכולים לעבור חודשים רבים עד שיהיה יעיל.
אם לחצי הדם מאוד גבוהים יתכן ויהיה מקום לשילוב של מספר תרופות להורדת לחץ הדם עד לאיזונו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהרונן22/02/2012
שלום רב,
אני בן 36, ללא מחלות רקע, עבודה מתוחה מאוד.
לחץ דם 140 על 74 בהרבה מדידות.
נוטל ליפיטור 30 מ"ג ביום.
מה אתה ממליץ לעשות אם בכלל?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/02/2012לחץ הדם הסיסטולי בגבול העליון של הנורמה.
בשלב זה עליך לעקב עם מדידה כל כמה חדשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייתר לחץ דם גבוהזלצמן אילנה16/02/2012
הנני בת 55. במשך כל חיי אף פעם לא סבלתי מלחץ דם גבוה. לפני שבוע נותחתי בניתוח בקע סרעפתי. הניתוח עבר בהצלחה, אבל כבר שבוע לפני הניתוח גיליתי להפתעתי שלחץ הדם שלי ב"שמים". גם במהלך הניתוח, הוסבר לי שלחץ דם שלי לא היה כל כך יציב. שאלתי היא, כיצד פתאום בלי שום סיבה נראת לעין ניתן לחלות במחלה זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ייתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/02/2012לחץ הדם נוטה לעלות עם הגיל.
במיוחד אם יש במשפחה סיפור של יתר לחץ דם.
אם נמבדקת בחצי שנה האחרונה אפשר אז להגיד שהמחלה הופיעה פתאום, אך ברוב המקרים יש עליה הדרגתית ואנחנו לא כל כך נבדקים.
אם אכן לחץ הדם הופיע באופן פתאומי כדאי לפנות לרופא להמשך בירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)