מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיבות לעליית לחץ דםנר22/12/2011
הייתי רוצה לדעת מה הסיבות לעליית לחץ דם?160/85 לדוגמא
5 חודשים אחרי ניתוח מעקפים.
רופא משפחה אמר שזה בגלל התקשות דפנות כלי הדם האם זה נכון?
האם לחץ דם עולה בשל בעיות בכליות?ואיזה בדיקות עושים לתפקוד כליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבות לעליית לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/12/2011יתר לחץ דם הינה מחלה שכיחה.
קיימת השאלה האם השתנה הטיפול התרופתי אחרי ניתוח מעקפים.
תמיד אפשר לפנות למומחה ביתר לחץ דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתרונן22/12/2011
האם בתור משתמש מתחיל לא עדיף אוקסר על רמיפריל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/12/2011שתי התרופות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להורדת לחץ דם.רונן22/12/2011
לפני יומיים התחלתי בטיפול תרופתי להורדת לחץ דם.
הרופא נתן לי כדורי ramipril שניים וחצי מ"ג.
שאלותי הן:לפי מה קובעים איזה כדור לתת מבחינת המערכת הגופנית שעליה הוא משפיע ?,הבנתי שיש כל מיני משפחות של כדורים,לאיזה משפחה שייך הכדור הנ"ל?האם הוא נחשב לכדור ידידותי מבחינת השפעות הלוואי?מה ההשפעה במקרה של פיספוס בנטילת התרופה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים להורדת לחץ דם. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/12/2011התרופה שייכת לקבוצת מעכבי ACE.
נחשבת לתרופה טובה.
לט ציינת גילך, מה לחצי הדם היו וממתי, אבל התרופה טובה להתחלת הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם ודופק גבוהים בילד בן 11ג'קי22/12/2011
שלום רב,
הבן שלי (בן 11 ושמונה חודשים, גובה - 158.5 (גבה ב-8 ס"מ ב-8 חודשים האחרונים), משקל - 42 ק"ג ) כבר חודשיים עם בחילות, כאבי ראש, חולשה והרגשה כללית לא טובה. הוא מרגיש יותר גרוע בבקרים ובלילות. (הוא הקיא רק פעם אחת). כל בדיקות הדם שעשינו היו תקינות.
תוצאות הולטר לחץ דם. ממוצע לשעות יום 134.1/84.6 עם דופק 102 (מקסימום 157 ומינימום 118) ואילו ממוצע שעות הלילה בזמן שינה 123.5/67.3 עם דופק 93.5. תוצאות הולטר לב לא היו הפרעות בקצב VPC/הפרעות הולכה/שינויים בקטע ST והיו 2 APC במשך הבדיקה. הקצב הבסיסי של סינוס טכיקרדיה -מהירות מינימאלית -57 , מהירות מקסימאלית - 163 (הוא לא עסק בספורט ביום זה) ,מהירות ממוצעת - 104.
אקו-לב יצא תקין. אולטראסאונד אגן - הכל תקין עם טחול באורך 12ס"מ.
רופאת המשפחה חושבת שאין סיבה לדאגה אבל אני עדיין חוששת. הרופאה חושבת שהגוף שלו בסטרס בגלל הגדילה המהירה ולכן לחץ הדם והדופק שלו גבוהים (וגם כל התופעות האחרות שהזכרתי מקודם). האם זה יתכן?
איזה בדיקות כדאי לעשות כדי לברר מה גורם ללחץ דם/דופק כזה בילד צעיר על כך?
בתודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם ודופק גבוהים בילד בן 11 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/12/2011רצוי שייבדק ע"י נפרולוג ילדים. לחצי הדם גבוהים לגיל שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יתר לחץ דםמירה20/12/2011
בת 53, קצת משקל עודף, מעשנת.
לפני שלושה חודשים אובחנתי כבעלת לחץ דם גבוה, לפני זה היה נורמאלי לגמרי. הקפיצה היתה בבת אחת.
קיבלתי אקספוראג' שלא עזר
הוחלף לטריטייס 5 ונורמיטון 25
נוטלת כבר מעל לחודש, והערכים רק עולים כל הזמן, יכולים להדיע ל 180 על 110
ולפעמים אף יותר.
נראה לי שהרופא המטפל (רופא משפחה) לא ממש מבין בתחום הזה. למי עלי לפנות באיזור תל אביב? האם אני בסכנה בינתיים כל עוד המצב לא משתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/12/2011יכולה לפנות לפרופ' אליעזר קליינמן, שהוא גם מנהל את הפורום. פרטיו רשומים בפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכשיר למדידת לחץ דםאלי19/12/2011
המכשיר של קופח כללית tensoval comfort למדידת לחץ דם מתעתע בנו( על אף שאנו 'נחים' לפני, וכו') .האם יש אמין יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכשיר למדידת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/12/2011כל מכשיר יש לבדוק אותו מול מכשיר מכויל בקופה או ביה"ח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HTN ??דורית18/12/2011
שלום רב,
מה זה אומר שיש לי HYPERTENSION ESSENTIAL BENIGN ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HTN ?? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/12/2011זה שווה ליתר לחץ דם ראשוני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגדלת מינון לוסרטאן - ומתי?יוסי18/12/2011
שלום רב
אני בן 35
התחלתי לראשונה לקחת אוקסאר (לוסרטן) ללח"ד גבוה, 155-105 פלוס מינוס.
אחרי כחודש של לקיחת 50 מ"ג לוסרטאן בבוקר, מיד אחרי השינה, לחץ הדם ירד לכ-140 על 90 בערך.
יורד אבל לא מספיק.
השאלה שלי היא:
אם האוקסאר עובד, האם לא כדאי להוסיף למינון של 100 מ"ג ליום.
שאלה נוספת: אם להוסיף, האם לקחת 2 כדורים בבוקר, או כדור אחד בבוקר וכדור אחד בערב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגדלת מינון לוסרטאן - ומתי? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/12/2011כדאי לחלק את התרופה ב- 2 לקיחות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת תוסף מזון - מגנזיום ציטראטאלכס16/12/2011
בן 23 עם לחץ דם 140/90
כרגע לא לוקח שום תרופות
האם יש צורך להתייעץ עם רופא או אפשר לקחת באופן עצמאי?
ועד כמה זה יכול לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת תוסף מזון - מגנזיום ציטראט - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/12/2011אם כבר תיקח תרופה, אולי כדאי לקחת אחת שבודאות יכולה לעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לא תרופה, זה תוסף מזון
אלכס19/12/2011לדעתי כדאי לנסות דברים כאלה לפני לקיחת תרופות
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזו לא תרופה, זה תוסף מזון - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי19/12/2011תלוי איך אתה רואה את זה. לקחת מגנזיום כל יום זה בדיוק כמו תרופה אחרת שיכולה להיות יותר יעילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות ללחץ דםאבי15/12/2011
אני בן 50 לוקח הרבה שנים נורמיטן 100 וסירליל 5 .
השאלה באיזה עיתוי צריך לקחת את הכדור :
תוך כדי אכילה או אחרי הארוחה.
האם אפשר גם חצי שעה לפני האוכל ?
בבדיקת דם שעשיתי לקחתי בבוקר את הכדורים על קיבה ריקה האם זה יכול להשפיע על תפקודי הכבד בבדיקות הדם (ALT AST ) ? (היו מעל הנורמה 63 98 )
??
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות ללחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/12/2011נורמיטן יש לקחת חצי שעה- שעה לפני האוכל.
לסילספריל אין חשיבות.
אין קשר עם בדיקות הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות ללחץ דם
אבי15/12/2011מה אם כן יכולה להיות הסיבה לערכים הגבוהים
ALT 98
AST 63
כל שאר המדדים (כימיה המטולוגיה ושתן )תקינים
??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם לא תקיו בגיל צעירבוריס זינין15/12/2011
שלום,שלשום בצו ראשון לחץ דם שלי היה 140 ואתמול הצל רופא 160!
אני בן 17 לא מעשן,שותה אלכוהול.
אני עושה פעילות גופנית 4 פעמים בשבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם לא תקיו בגיל צעיר - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/12/2011מה השאלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ נפשי בזמן מדידת לחץ דםיהודה14/12/2011
אני מרגיש שאני נכנס ללחץ כשמודדים לי לחץ דם ממש מלחיץ אותי (אולי פחד מהתוצאה) ויש לי לחץ דם גבוהה בבדיקות 110/140 האם יכול להיות שזה מתוצאה של הלחץ שלי / אמנם היה לי קצת סחררורת לפני זה אבל זה עבר לי
הרופא שלי אמר לי לבדוק במשך שבוע כל יום 3 פעמים
אבל אני ממש נלחץ ולפעמים פשוט רועד לי הידיים מלחץ השאלה האם יש לזה השפעה על המדידה והאם יש לזה פתרון
(פעם אחת ניסיתי להירגע באופן מוחלט (נשימות והרפייה מוחלטת) ותוצאה הייתה 89/135 . אני סה"כ בן 36
והאם אני חייב להתחיל טיפול מיידי או שאני יכול לנסות כל מיני דברים טבעים כמו פעילות יום יומית או שינוי מזון לפני שאני עובר לכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ נפשי בזמן מדידת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/12/2011לפני שמחליטים על טיפול כדאי לעשות בדיקה במכשיר אוטומטי במשך 24 שעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גובה היפרטנסיביתרונן11/12/2011
גילי 45 ולחץ הדם הסיסטולי שלי במנוחה נע בין 135-140 והדיסטולי נע בין 70-75
לאחרונה עשיתי בדיקת מאמץ שהופסקה לאחר הגעה לדופק מטרה כתוצאה מל"ד של 240/8 .הופניתי להולטר לחץ דם.
ברצוני לציין שאני מבצע פעילות גופנית מסוג ריצה ארבע פעמים בשבוע ומגיע לדופק 160 וכמו כן שוחה 3-4 ק"מ בשבוע .עד עכשיו לא הבנתי אם אני יכול להמשיך בפעילות והאם התגובה ההיפרטנסיבית היא לכל החיים או זה הפיך. עד כמה סיכנתי את עצמי עד היום? האם יכול להיות מצב שלא אוכל לבצע פעילות גופנית מאומצת או בכלל והאם כדורים להורדת לחץ דם קשורים למניעת התגובה הנ"ל.
ובכלל,האם יש מגבלות בפעילות גופנית כאשר לוקחים תרופות למניעת לחץ דם?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקבל תגובה?
רונן13/12/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגובה היפרטנסיבית - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי13/12/2011אין כל מניעה מלבצע פעילות גופנית אירובית כמו שאתה עושה.
ההמלצה גם תקפה לאנשים המטופלים בתרופות נגד יתר לחץ דם.
לגבי עליית לחץ הדם, לא ברור אם התגובה הינה עקבית או לא, לכן בדיקת ההולטר חשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחצי דםדורית10/12/2011
160/ 102/ 87
9.12 165/98/ 73 (בוקר) 173/ 107/ 76 (צהריים) 168/ 107/84 (ערב)
10.2 146/99/79 168/106/81
יש פה משהו שמראה על יתר לחץ דם או שצריך לבדוק לאורך זמן יותר ממושך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחצי דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2011לחצי הדם מעל הנורמה ברוב המדידות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מרגע נטילת תרופות להפחתת יתר לחץ דםדורית10/12/2011
כמה זמן יכול לקחת מהרגע שמתחילים לקחת תרופות להפחתת יתר לחץ דם עד שזה מתחיל להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגע נטילת תרופות להפחתת יתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/12/2011לרוב יש השפעה טוך מספר שעות ואפקט מקסימלי תוך שבוע- 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)