מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רמיפרילרונן01/04/2012
אני לוקח כחודשיים רמיפריל ומאז יש לי מידי פעם התקפות של קוצר נשימה ושיעול, האם זה יכול להיות כתוצאה מהתרופה? וא"כ למה כדאי להחליף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמיפריל - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי01/04/2012בהחלט זאת תופעת לוואי מוכרת של התרופה.
על הרופא שלך שמכיר אותך להחליט על המשך הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זרמים ולחץ בראש ואחכ כאב ראש חלשדונה31/03/2012
בת 59.
האם תחושת זרמים בראש ולחץ בראש שנמשכים מספר שניות, ואח"כ כאב ראש עמום לזמן של כדקה, מרמז על לחץ דם ?
מהו טווח הנורמה בלחץ דם לגיל 59
בברכה
דונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זרמים ולחץ בראש ואחכ כאב ראש חלש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי31/03/2012טווח הנורמה אינו תלוי בגיל. היום נחשב גבול העליון .140/90.
תלונות של שניות אינן טיפוסיות ללחץ דם גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ואזודיפ קומבואריק30/03/2012
שלום רב,
רציתי לשאול:
האם ואזודיפ קומבו בסל התרופות?
אני יודע שלא ניתן לחצות את התרופה לשניים (אין את הפס באמצע). האם בכל זאת ניתן לחצות את התרופה ולקחת את מחציתה בגלל המינון הקטן יותר שאני נדרש לקחת מבלי לפגוע באפקטיביות התרופה?
תודה
אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ואזודיפ קומבו - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי31/03/2012בתרופה שילוב של אנלפריל ולרקנידיפין.
אין כל הגיון בלחצות את הכדור.
במידה ואתה צריך מינונים יותר קטנים יתכן ותהיה זקוק רק לתרופה אחת.
התרופה מסובסדת ע"י הקופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםעוז הלוי29/03/2012
שלום רב. בגיל 60 סובל מיתר לחץ דם אשר מאוזן עיי טיפול תרופתי . ( נורמיטן )דופק היה תמיד בסביבות 55 . לאחרונה מזה כשבועיים ימים.דופק מגיע ל- 48 וטמפרטורת הגוף נמוכה מאד - בסביבות 34.8 וכל הזמן מרגיש קור בכל הגוף. ללא טיפת אנרגייה.. מרגיש עייפות.עם כאבי ראש . לציין שבוצעו בדיקות דם של בלוטת התריס והם תקינות . מבקש לדעת מה הסיבה יכולה להיות למצב זה .ומה ההמלצה להמשך בירור........
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/03/2012הנורמיטן יכול לגרום לחלק מהתלונות למרות שהטיפול אינו חדש.
טמפרטורה של פחות מ- 35 מעלות אכן חריגה ונדירה. קשה לשייך אותה לטיפול. אגב, גם קשה למדוד טמפרטורה נמוכה עם מדי חום רגילים. איך נמדד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר יציבות לעתיםדניאל26/03/2012
שלום רב אני גבר בן 43 משקלי 125 ק"ג גובהי 178 ס"מ . מזה שלוש שנים אני נוטל חצי דיזוטיאזיד ביום , לאחרונה עברתי רופא משפחה והרופא החדש הוסיף לי אנלדקס 5 ליום. הגבתי תגובות לוואי קשות מאד שכללו עילפון וכאבים בחזה . גם לאחר הורדה לחצי כדור נמשכו תופעות של חוסר יציבות , דופק מהיר ותחושות זריקה של הגוף . לאחר שדיווחתי על כך הוחלף האנלדקס בחצי כדור אמלו כך שכיום אני צורך חצי כדור דיזוטיאזיד וחצי כדור אמלו ליום. המצב השתפר אך עדיין אני סובל מאיבודיי שיווי משקל בייחוד כאשר אני מחוץ לבית. זה מאד מפחיד אותי כך שמשולבות כאן גם חרדות למצב . לחץ הדם שלי בימים האחרונים היה בממוצע 145/89 עם דופק שנע סביב ה90 . שאלתי היא האם יש אכן צורך בצריכת הכדורים שאני נוטל ? האם אין דרך לנסות ולהפחית את לחץ הדם בדרכים אחרות ? האם יש סכנה בתחושות איבוד שיווי המשקל והאם יש טיפול בהן ? תודה מראש על התשובות .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר יציבות לעתים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/03/2012לא ברור מה סיפור שלך אם התלונה קשורה לטיפול התרופתי כאשר התופעה לא השתנתה למרות החלפת הכדורים.
גם אצליך לחץ המומלץ הינו פחות מ- 140/90 ואף רצוי נמוך מכך.
ירידה משמעותית במשקל יגרום לירידה בלחץ הדם ויתכן תאפשר הורדה במינון או הפסקת התרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תרופה - מעבר לקרדילוק
דניאל26/03/2012תודה לך על תשומת הלב והתשובה המהירה. בינתיים ביקרתי אצל הרופא , הוא אמר לי להניח כרגע את האמלו בצד . והעביר אותי לקרדילוק 2.5 חצי למעקב למספר ימים . אשמח לשמוע גם את דעתך .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תרופה - מעבר לקרדילוק - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/03/2012היות והדופק היה יחסית גבוה, הקרדולוק הינה אופציה טובה. נתן לך מינון יחסית נמוך, יהיה צורך להעריך את השפעתו במשך מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקפי כאב ראשרונן23/03/2012
שלום וברכה אני בן 38 והיה לי בבדיקות לח"ד 92/143 ממוצע הרופא המליץ שאקח רמיפריל, התחלתי עם 2.5 מ"ג וזה לא השפיע, העלתי ל-5 מ"ג וזה כרגע יציב, התחלתי לקחת יחד עם זה ליפיטור, אך היו לי כאבי ראש והפסקתי זמני עם הליפיטור. אך בכל כמה ימים תוקף אותי סוג כאב ראש עם בחילות וכרכורים. האם זה יכול להיות בהשפעת הרמיפריל, אני לוקח כבר יותר מחודש. אודה מאד על תשובה רונן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקפי כאב ראש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/03/2012כאבי ראש במאפיינים שאתה מספר אינם טיפוסים בטיפול ברמיפריל! אך הדרך היחידה לאמת זאת הינה הפסקה זמנית של התרופה? ביעוץ עם הרופא שלך תוכל לתכנן את הסטרטטגיה הטיפולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת ל.ד בעקבות נתוח והמשך טיפולרון23/03/2012
אני בן 49 סובל כ5 שנים מי.ל.ד ומטופל במיגוון כדורים. ערכים אחרי טיפול 160/95
היום 10 ימים לאחר ניתוח קיצור קיבה וירידה של 10 ק"ג ערכים 100/60 מלווה בחולשה
האם יכול להפסיק את הטיפול במיידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת ל.ד בעקבות נתוח והמשך טיפול - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/03/2012יש להניח שניתן יהיה להוריד את מינון התרופות או להפסיקן בהמשך? עליך להתיעץ עם הרופא המטפל בך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המלצה לתוצאות המשך ירידה ?
ירון25/03/2012המשך נטילת תרופות יביא לירידה נוספת בל.ד. איך אני אמור להתמודד עם ל.ד כל כך נמוך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המלצה לתוצאות המשך ירידה ? - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/03/2012יש להניח כי המשך הטיפול יגרום לירידה נוספת של לחץ הדם. אך מאוד מומלץ להתיעץ עם הרופא המכיר אותך לפני שינוי בטיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת הולטר לחץ דםלחץ דם22/03/2012
קיבלתי את תוצאות הבדיקה ואני ממש סקרנית, אשמח אם תוכל לסייע בפענוח(כמובן שזה לא חוסך ביקור רופא, אך זה יכול לסדר לי קצת את המחשבות)
בת 22, משקל 72.5, גובה 1.63
מצ"ב קובץ להודעה
תודה רבה וסופש נהדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת הולטר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/03/2012לא רואים טוב בתמונה ששלחת. זה סיכום הדו"ח ולא התמונה המלאה. עד כמה שאני רואה, הממוצעים בגדר הנורמה. לחץ הדם לא ירד כפי שצפוי בלילה, אבל לא מזהה טוב מתי נרשמו גבולות השינה ובכמה מדידות מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויאגרה ויתר לחץ דםאריקו22/03/2012
שלום,
אני בן 50 , בריא בד"כ.
לוקח רמיפריל 2.5 מ"ג. לחץ הדם שלי 130/90 די מאוזן.
האם אני יכול לקחת ויאגרה שעה לפני קיום יחסים ?
תודה רבה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויאגרה ויתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי26/03/2012אין הוראות נגד לטיפול בויאגרה עם הטיפול הנוכחי שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןאבי20/03/2012
בבדיקת שתן רגילה (לא איסוף שתן) שבוצעה התקבלה התשובה
MICROALBUMIN-U SAMP תוצאה -91.90 µg/ml
CREATININE- U SAMPLE תוצאה - 149.0 mg/dl
MICROALBUMIN/CREAT תוצאה - 61.68 µg/mg crea
PROTEIN- U SAMPLE תוצאה - 32.0 mg/dl
ראיתי שהאלבומין בשתן גבוה מה זה אומר
והאם שאר הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי20/03/2012מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת מה השאלה
אבי21/03/2012ראיתי שהאלבומין בשתן גבוה מה זה אומר
והאם שאר הבדיקה תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זאת אומרת מה השאלה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/03/2012הבדיקה מראה שיש כמות קטנה של חלבון בשתן, סימן של מחלת כליות כלשהי בשלב התחלתי או שארית של משהו שהתרחש בעבר.
משמעות הממצא קשורה לסיבת הבדיקה ואם קיימים בכעיות ידועות שעלולות לערב את הכליות.
יתר הבדיקות בגדר הנורמה, אך לא צוין מה כמות השתן באותו איסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של וזודיפ כומבו 10רותי19/03/2012
שלום רב,
ברצוני לברר האם לקיחת וזודיפ קומבו 10 יכולה לעורר עליה דרמתית בקצב הלב (עד 120) והיום גם הרגשתי לחץ בחזה, ווכשעה אחרי סומק חזק בפנים.
נדמה לי שאלה תופעות לוואי מהתרופה, שרק התחלתי לקחת לפני שבוע.
האם כדאי לי להמשיך לקחת אותה, לדעתך?
בתודה מראש,
רותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של וזודיפ כומבו 10 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי21/03/2012בהחלט הווזודיפ יכול לגרום לכל התופעות שאת מתארת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר שינה ולח"דיונתן16/03/2012
שלום
האם מצבי עייפות שנובעים מחוסר שינה משמעותי גורמים לעליית לח"ד או ירידה ?
לאחרונה השינה שלי גרועה מאוד בגלל בעיות נשימה שנובעות מאטימות האף (הנושא בבירור) וכשבאתי לתרום דם נמדדו לי לח"ד גבוהים 160/100 פלוס מינוס, בהמשך קצת ירד, זה היה לאחר לילה כמעט בלי שינה.
כמו כן אתמול בביקורת אצל הרופא (לא קשור ללח"ד) נמדד לח"ד 130/95, וזה גם לאחר שבתקופה האחרונה השינה גרועה וגם השעות המעטות שאני נרדם מופרעות קצת.
האם יש לתלות את ערכי הלח"ד בחוסר השינה או שאין קשר ויש מקום למעקב לח"ד ?
כמו כן האם העובדה שבדרך כלל במדידות לח"ד הערכים תקינים זה שולל אפשרות של יתר לחץ דם או שגם לחולים שסובלים מיתר לחץ דם לפעמים יש ערכים תקינים ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר שינה ולח"ד - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי18/03/2012עייפות לשעצמה אינה גורמת ללחץ דם גבוה.
אם יש הפרעות נשימה יש מקום לשלול תסמונת של דום נשימה לילי אשר מלווה בלחצי דם גבוהים.
בדיקת ניטור לחץ דם במשך 24 שעות אמורה לגלות אם קיימת עליה לילית של לחץ הדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ל"ד בבני 75רוביק15/03/2012
ד.נ.
האם לחץ דם של 150/85 בבני 75, שמשקלם תקין, המטופלים בתרופה (טריטייס 2.5 מ"ג), העושים פעילות גופנית יומיומית, נחשב מאוזן (כאשר אין מחלות אחרות)? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל"ד בבני 75 - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/03/2012בשנים האחרונות הוסכם שגם אצל רנשים מעל גיל 70 יש לשאוף להגיע לאיזון מלא של לחץ הדם, כלומר תחת 140/90
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וזודיפ ואקספורג'לאו13/03/2012
שלום רב,
האם ניתן לקחת באותו היום (לא בו זמנית) וזודיפ 10 מ"ג, יחד עם כדור אקספורג 5 מ"ג/160 מ"ג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וזודיפ ואקספורג' - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/03/2012באופן תיאורטי אפשר אבל האקספורג' מכיל ולסרטן ואמלודיפין. התרופה שבוזודיפ הינה לרקנידיפין. בסופו של דבר ב-2 הכדורים תרופות מאותה משפחה, חוסמי תעלות סידן אשר משפיעות באותה דרך ולכן אין כל תועלת בשילוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה - וכאבי ראש..גל08/03/2012
שלום ד"ר,
אבי, בן 80, חש ברע לפני כמה ימים (הקיא, וחש בכאבים באיזור המצח, וכן כל מאמץ גרם לו לכאב ראש). באופן כללי, הוא בן אדם בריא, מתאמן, שוחה ומתנהל באופן רגיל לגילו.
הזמנו רופא הבית ומסתבר שיש לו לחץ דם גבוה (הרופאת משפחה נתנה לו לפני כחצי שנה כדורים אמלודיפין שלא לקח, אלא החל להפחית באוכל מלוח ועשה ספורט לעיתים יותר קרובות אך מאז החל לקחת כדור ביום (5מג) בהמלצת הרופא).
יש קצת קצת שיפור במצבו, אך עדיין אבא סובל מכאבי ראש. כל מאמץ (אפילו בשירותים) גורמים לו לכאב ראש. וכן, הוא כל הזמן רוצה לישון.
מה דעתך?
עברו כארבעה-חמישה ימים מאז שזה קרה... האם יש תקופה עד שהכדורים יתחילו לאזן אותו? האם הכאבי ראש ידועים כחלק מה"תופעה" של לחץ דם גבוה?
אנא עצתך.
המון תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - וכאבי ראש.. - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי09/03/2012בהחלט כאב ראש יכול להיות ביטוי של לחץ דם גבוה, אך לא סביר ששינוי תנוחה ישפיעו על כאב הראש אם קשור ללחץ הדם. בדרך כלל בשבוע הראשון של הטיפול יש תגובה כלשהי. אם התלונה נמשכת עליו להבדק שוב ע"י רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)