מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופות נגד לחץ דם גבוהנינה24/04/2012
שלום
בת 60 סכרתית סוג 2 עודף משקל של 20 ק"ג
קבלתי ללח"ד גבוה אקספורג' 160/10. לחץ הדם התאזן אולם אחרי כמה חודשים התהוותה בצקת חמורה בשתי הרגליים עד מתחת לברכיים.
החליפו לי לוקטור 160 + ויזודיפ 10 הבצקת ירדה לחלוטין ברגל אחת וברגל השניה נשארה באזור הקרסול וקשת כף הרגל עם כאבים בכף הרגל עד קשיים בהליכה.
לחץ הדם התייצב על ערכים 150/80 או 140/73
בגל הערכים והבצקת ברגל הוסיף לי הרופא גם אלדוספירון 25 מ"ג אבל עוד לא התחלתי לקחת.
האם 3 התרופות הן לא יותר מדי?
האם ענין הבצקת ברגל יכולה להיות בגלל הוזודיפ?
אם אקח וקטור ואלדוספירון - זה יכול להספיק להוריד את לחץ הדם ואת הבצקת?
לתשובתכם אודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות נגד לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי25/04/2012בהחלט הבצקת יכולה להיות קשורה לוזודיפ. הדרך היחידה להכיח זאת הינה להפסיק לפרק זמן קצוב ולבדוק אם הבצקת נעלמת.
לגבי לחץ הדם, המטרה הינה להוריד את הערכים לנורמה.
יש מקום לבדוק אם יש אלבומין בשתן. אם כך ערך המטרה להורדת לחץ הדם הינם ל- 130/80 או אפילו פחות מזה, ואז יש צורך במספר תרופות להשגת המטרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת רופא עינייםאליעזר23/04/2012
אני מתמודד אם יתר לחץ דם. 155/88 היום עברתי בדיקה אם רופא עיניים. הוא אומר שאין שום סימן בעיניים של יתר לחץ דם. מה זאת אומרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת רופא עיניים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/04/2012ללחץ הדם גבוה יכולת לפגוע בכלי הדם ובלב. בבדיקת קרקעית העין מסתכלים באופן ישיר על כלי הדם. בדיקה תקינה פירושה שאין פגיעה באברי מטרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אליעזר24/04/2012האם זא אומר שאני לא צריך להתאמץ כל כך להוריד את הלחץ דם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםדני21/04/2012
בן 32 משקל 80 גובה 1.75
בבדיקה בייתית לחץ הדם היה 120/72
דופק 89.
האם הדופק תקין ללחץ הדם?
אני ברוך ה אדם בריא ללא תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי24/04/2012תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוה ? דופק נמוךאמיר18/04/2012
היי , בימים האחרונים קיימת אצלי תופעה של לחצי דם מעל הממוצע אצלי בגבולות ה 130 על 80 ( הממוצע שלי הוא 115 על 70 ) והדופק במהלך היום לא עולה על 72 ורוב היום עומד על 62-65 . אני לא ספורטאי בכלל . שוקל 130 וגובה 183. לצורך העניין מטופל על ידי 10 מ"ג אמלודיפין , 5 מ"ג קרדילוג , 5 מ"ג רמיטנס , 300 מ"ג פרדקסה ו 300 מ"ג ריתמקס שניתנו לי לאחר פירפור פרוזדורים ראשוני ( היפוך באמצעות כדורים אחרי 6 שעות ) ו 100 מ"ג אספירין . בנוסף בגלל החרדות התחלתי טיפול של 5 מ"ג ציפרלקס ביום . כבר שלושה ימים שאני סובל מדקירות לפעמים באזור הקיבה או הצד השמאלי של החזה וסחרחורות בשמגיעות במיוחד בשעות הערב או הבוקר המוקדמות מאוד במהלך היום זה מתאזן . עשיתי סיטי קורנרי תקין , אקו לב תקין ודופלר קרוטיס תקין . פרופיל שומנים וסוכר בגוף תקין לחלוטין . האם יש בעייה עם לחצי דם המתוארים בשילוב הדופק הנמוך ? עשיתי בשבוע האחרון 4 פעמים א.ק.ג שכולם תקינים וללא שינוי . אשמח לקבל תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה ? דופק נמוך - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2012מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לוסרדקסרוני17/04/2012
שלום וברכה אני לוקח כשבועיים לוסרדקס 25 מ"ג, ומאז יש לי במשך היום מידי כמה זמן בחילות-כאבי בטן מלווה בכאב ראש קל, האם זה יכול להיות קשור לתרופה? ואם לא, איזה בדיקה כדאי לי לבצע? אודה לכם על מענה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוסרדקס - תגובה
פרופ` אליעזר קליינמן17/04/2012ייתכן שזה מהתרופה. ניתן לנסות להתרגל תוך מספר ימים או לחילופין לבקש להמיר אותה באחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהשלומית17/04/2012
שלום רב
לפני 7 חוד' ילדתי בן והיה לי בהריון ובמשך הריון לחץ דם גבוה , אחרי הריון בדקתי את עצמי כמה פעמיים זה ימשיך לחץ דם גבוה , איזה בדיקות יש ללחץ דם גבוה ?
ואיך אפשר להוריד לחץ דם גבוה ?ואם זה תורשתית ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם גבוה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי17/04/2012אם לחץ הדם לא ירד לאחר 7 חודשים עליך להבדק ע"י רופא, רצוי מומחה בלחץ דם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת לחץ דםיהודה15/04/2012
שלום בן 32 משקל 80 גובה 1.75
בבדיקה בייתית נמדד לחץ דם 110 על 62
האם זה תקין?
אני קצת בלחץ שזה נמוך.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/04/2012לחץ הדם שרשמת בהחלט בגדר הנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםסרגיי15/04/2012
שלום
בן 70.
מטופל ב20מג וזודיפ ו40מג סימבקור.
לאחרונה מספר פעמים , בעיקר לאחר מאמץ , ירידה חדה בלחץ דם שגרמה לי לתחושת עלפון
ואפילו כמעט איבוד הכרה.
האם התרופות יכולות להיות הגורם, או סיבה אחרת?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי15/04/2012בהחלט בין תופעות הלוואי של הוזודיפ ירידות של לחץ הדם.
כדאי להתיעץ עם הרופא שלך על מנת לשקול ירידה במינון התרופה אם יש הוכחה שאכן העילפון קשור לירידה של לחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםרוחה15/04/2012
האם כשמתחילים ליטול תרופות להורדת לחץ דם זה לתמיד?
או שמצב לחץ הדם יכול להשתפר ולא יהיה צורך בתרופות יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי30/04/2012לרוב יתר לחץ דם הינה מחלה כרונית שמצריכה טיפול ללא הפסקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליית לחץ דם בשנה האחרונהא.13/04/2012
אני בגיל מעל 50 על חיי הייתי עם לחץ דם של 120\ 80 בשנתיים האחרונות פתאום בדיקות לחץ דם שלי מראות משהו כמו 130על 92 האם יש מקום לדאגה? האם אני יכול להועיל למצבי מעבר להורדת המלח מהתפריט ויציאה לריצות שאני נוהג לעשות?
תודה למשיבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליית לחץ דם בשנה האחרונה - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/04/2012בעיקר בתהליך ההתבגרות יש עליה טבעית של לחץ הדם. לחץ דם דיאסטולי של 92 אכן מעל הנורמה.
בהחלט ירידה במשקל, הגבלת המלח בדיאטה, פעילות גופנית מבוקרת יכולות להוריד את לחצי הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בטן ודרכי השתןורד כהן13/04/2012
שלום רב וחג שמח!
אני בת 66 ולוקחת אוקסאר לאיזון לחץ דם.
אני מבקשת לדעת מה פירוש הממצאים הבאים והאם יש לנקוט בצעדים כלשהם?
כליה ימנית: גודש קל באגן הכליה
כליה שמאלית: ללא הידרונפרוזיס. ספק אבן זעירה בגביע תחתון
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US בטן ודרכי השתן - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/04/2012יש להתיחס לתוצאת ה- US בהקשר לסיבת ביצוע ההבדיקה.
קשה לדון בלי לדעת פרטים על משמעות של הגודש במערכת המאספת, אשר יכולה להיות תקינה או להיות ביטוי של חסימה חלקית בדרכי השתן. לרוב להפרעה קלה שכזאת אין משמעות.
לגבי הפירור של אבל, שוב צריך להתיחס בהתאם. לרוב אין משמעות כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת סוכר נקודות שחורות בעינייםלוליטה12/04/2012
חג שמח
בת 39 וחצי הבוקר קמתי ללא בעיה מסויימת ישנתי את מספר השעות הקבוע שלי כ 7 שעות והתחלתי להרגיש רעד ביד שמאל כאילו ללא שליטה התחושה הייתה חולשה
אח"כ יד ימין רעדה כפות הידיים היו חלשות והרגשתי שהדם אוזל לי מהגוף אכלתי מייד בננה וכמה תמרים הרעד הפסיק לאחר כ 10 דק, נכנסתי למיטה היה לי מאד קר
אחרי שקמתי והייתי בסדר פתאום התחלתי לראות נקודות שחורות כאילו עפות באוויר כמו אבק בצבע שחור לאט לאט
מעט רקע נוטלת את הכדור החדש של בלוטת התריס הגרמני יוטירקס כ4 חודשים נושא נ'קודות השחורות אינו חדש לי וכבר חוויתי מספר פעמים את תופעת הנקודות השחורות
אני אמורה להרכיב משקפים ואיני עושה זאת מאחר והם גורמות לי אי נוחותץת ואני לא במצב עיוורון
נוטלת גם ציפרלקס כ 15 מ"ג ליום אני חרדתית
האם אני עומדת בפני אתגר חדש אני פחדניייית שאין דברים כאלה
תודה על תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידת סוכר נקודות שחורות בעיניים - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי14/04/2012הפורום אמור לדון על בעיות של לחץ דם.
כל עוד לא בדקת את רמת הסוכר בדם לא יכולה לאשר כי מדובר בירידת רמת הסוכר.
אם את מאוזנת מבחנת בלוטת התריס הסיבה לתלונותיך אינה ברורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפא מורידים לחץ דםמיכה מורן11/04/2012
בניסוי שנערך בחוף השנהב הוכח כי שימוש בצמחי מרפא בתוספת מלח מוריד את לחץ הדם.
השימוש היה בצמחי דו-שן (bidens pilosa ) ובעלי מורינגה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא מורידים לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי11/04/2012עד כמה שהבנתי מדובר בניסוי בארנבות. משם למסקנה שאפשר להשתמש בן בבני אדם יש דרך מאוד ארוכה. אגב מדובר על תחליף למלח...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמח המורינגה
א.14/04/2012אגב שמעתי נפלאות רבות על הצמח הזה ביניהם טיפול ביתר לחץ דם מעניין אם למישהו כאן יש ניסיון אישי ודיעה בנושא אשמח לשמוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשיוסי10/04/2012
אני בן 59 מתעמל 4 פעמים בשבוע במכון כושר נושא עימי כאב ראש בילתי מוסבר , כאבי פרקים בחיבור כפות הידיים לא מרוכז.רכשתי ב 10.4 מכשיר לבדיקת לחץ דם בקופח ,עברתי הדרכה בקופה,+בדיקה במכשיר הקופה לחץ הדם שלי תקין .יש למישהו רעיון מה עוד צריכים לבדוק ץ תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי10/04/2012אם כאב הראש נמשך ואכן ללא הסבר עליך להיבדק ע"י רופא המשפחה וניורלוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםיהודה03/04/2012
שלום בן 32 משקל 80
במדידה בייתית נמדד לחץ דם 110 על 70 דופק 78
האם זה תקין?
אני קצת בלחץ מזה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ דם - תגובה
ד``ר ויקטור פרחויקי04/04/2012תקין לחלוטין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)