פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי לקיחת ליפיטור בזמן
    שירה
    17/10/2012

אני מקבלת כבר כמה שנים ליפיטור 10, נסיתי לא לקחת את הכדור ובדיקת הדם אראה עלייה ברמת הכלורסטרול. כשאני ניגשת לקופ"ח או למקומות אחרים כל פעם חסר להם ליפיטור בטענה שהם מקבלים בצמצום. אז זה יוצא שאני 5 ימים בלי ליפיטור וזה יוצא לעיתים קרובות. האם זה מסוכן או יש לזה השלכות? הרי בכל מקום אני באה אומרים לי אותו משפט: חסר תבואי בעוד שבוע. שאלה נוספת ברשותך: שנים יש לי תפקודי כבד גבוהים, ולפני כמה שנים עשו לי אולטרסאונד והתשובה כבד שומני. אבל זה ממשיך להיות גבוה. האם מותר שזה כל הזמן יהיה גבוה.? תודה על המענה שאקבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי לקיחת ליפיטור בזמן

הוספת תגובה

• לשרית

ד``ר רפי ביצור
    18/10/2012

1. "פספוס" של נטילת ליפיטור לעתים רחוקות אינו רצוי אך אינו נורא. יש לנסות להקפיד על נטילת הכדור מדי יום, אך אם אחת לכמה חודשים מחסירים כמה ימים - זה לא נורא.

2. הטיפול בכבד שומני מבוסס בעיקרו על תזונה (ים תיכונית או דלת פחמימות, תוך שמירה על משקל גוף תקין), פעילות גופנית סדירה, ואיזון סוכרת, שומני הדם ולחץ הדם. יש כמובן לודא שפרט לכבד השומני אין סיבה נוספת להפרעה בתפקודי הכבד.

בראות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה המשכית

שירה
    18/10/2012

תחילה תודה ההתיחסות המהירה. רופא המשפחה חוץ מאולטרסאונד ובדיקות דם שיגרתיות שעושה לי פעם בשנה לא עשה מעבר לזה מאומה לברר את סיבת תפקודי הכבד הגבוהים הקבועים. בעיקר : ;; GGT ; הוא ממש גבוה. איזה בדיקות עליו לעשות חוץ מאולטרסאונד. לפני כמה שנים התשובה היתה :כבד שומני ומאז הוא אפילו לא אומר מילה על תפקודי הכבד שבאופן קבוע גבוהים. האם "להשלים" עם זה, מה עוד עליו לברר חוץ מלעשות בדיקות דם לתפקודי כבד וכלורסטרול ואולטרסאונד. ברצוני לציין שאני מקבלת שנים אלטרוקצין 100 פחות או יותר מאוזנת וליפיטור 10. מה דעתך על הנ"ל והאם מותר שכל שנה שאני עוברת בדיקות תקופתיות תפקודי הכבד תמיד גבוהים. האם זה לא מסוכן לעתיד, מה זה אומר שזה תמיד גבוה?? רק בגלל "כבד שומני"?!. תודה רבה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית

ד``ר רפי ביצור
    19/10/2012

בד"כ, אם פרט ל- GGT אין הפרעות נוספות בתפקודי הכבד, רמת ה- GGT יציבה לאורך זמן והאולטראסאונד מראה כבד שומני - זוהי אכן האבחנה.

כדאי להתייעץ לפחות פעם אחת עם מומחה למחלות כבד על מנת שיוודא שכל הבדיקות הנחוצות בוצעו.

לגבי הטיפול - אין תרופה לכבד שומני, למעט תרופה אחת יעילה מאד - תזונה ופעילות גופנית. במקביל, יש לאתר ולטפל בגורמי הסיכון למחלות לב וכלי דם.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לידע אותך..

שירה
    20/10/2012

ברצוני ליידע אותך פרט שלא סיפרתי לך: אני במעקב פעם בשנה בגלל הפרעות קצב בלב, אך בלי טיפול תרופתי, למדתי לחיות עם זה. (להורי ז"ל היו בעיות בלב..). ומחר יש לי ביקורת לכלי דם בגלל כבדות וכאבים לעיתים ברגליים, ובדופלר עורקים ברגלים התשובה היתה: "אי ספיקה ורידית". עכשיו קיבלת תמונה כללית עלי. לגבי תוצאות של תפקודי כבד כבר שנים הם לא טובות , פשוט תמיד יוצאות מהערך ורופא המשפחה מתעלם מהתוצאות הגרועות. האם גם עלי להשלים עם זה ולהיגרר אחריו?? תודה רבה רבה על כל המענה שקיבלתי ממך. מזל שקיים פורום שכזה, מה היינו עושים בלעדיו????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשרית

ד``ר רפי ביצור
    20/10/2012

1. לגבי הפרעות הקצב - איני יודע באיזו הפרעת קצב מדובר. בכל מקרה - אין לכך קשר לכולסטרול או לגבד השומני.

2. לגבי אי הספיקה הורידית - גם כאן אין קשר (הכולסטרול גורם לבעיות בעורקים ולא ורידים).

3. לגבי הכבד השומני - כמו שאמרתי, יש מה לעשות, אך לאו דווקא תרופתית. חשוב להקפיד על תזונה ופעילות גופנית כפי שפירטתי.

שבוע טוב ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקות דם
    עדי
    15/10/2012

בהמשך כל הבדיקות שלי תקינות. לחץ דם שלי תמיד נמוך, אולי קצת חוסר בברזל שאני מודעת. הנני בריאה ללא מחלות ואשפוזים. אין רקע משפחתי למחלות לב או מחלות אחרות.
    הרופא ראה הבדיקות וישר אמר שאקח הכדורים ועוד חודשיים לעשות בדיקות דם.
    וכמובן איננה רוצה מהר לקחת הכדורים היות וזה נראה גבולי ולא עד כדי כך גבוה.
    מה יקרה אם לא אקח? האם אסכן את עצמי?
    תודה רבה על הסבלנות
    יש לי בדיקות דם אך אינני יכולה להעלות כקובץ תמונה רק PDF.
    אולי יש פקס
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בדיקות דם

הוספת תגובה

• לעדי

ד``ר רפי ביצור
    15/10/2012

הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

ככלל - אם אין גורמי סיכון נוספים למחלות לב, ניתן בהחלט לנסות טיפול לא תרופתי (תזונה בהנחיית תזונאי(ת) ופעילות גופנית לאחר קבלת אישור רופא המשפחה), ולחזור על הבדיקות לאחר כ- 3 חודשים. אם יש גורמי סיכון - צריך לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת מאמץ
    ורד
    15/10/2012

עשיתי בדיקת מאמץ אני בת 57 ,הנתונים שנתקבלו הם אלה קצב לב :83 שא המאמץ 165
    לחץ דם 130,180 שיא המאמץ 160,80
    כאבי חזה לא
    לסיכום הגיעה ל100% מדופק המטרה עומס של 7.2אבקשך להסביר לי את התוצאות ומה זה אומר
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת מאמץ

הוספת תגובה

• לורד

ד``ר רפי ביצור
    15/10/2012

תשובת הבדיקה שצירפת חלקית בלבד. ניתן להבין שלחץ הדם שלך במנוחה תקין, שהעליה בזמן המאמץ סבירה ושהצלחת להגיע לדופק המטרה. לא ציינת האם היו שינויים באקג בעת המאמץ, וזו הסיבה העיקרית לביצוע הבדיקה.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוסטרול
    שירלי
    12/10/2012

אני בת 52 הרופא אמר לי להתחיל לקחת תרופה נגד שומנים בדם ולכן התחלתי לקחת נוסטרול האם זה אפקטיבי .כמובן בשילוב של תזונה נכונה וספורט אני מפחדת להתחיל עם תרופות .

לקביעת תור
    סגירה
    נוסטרול

הוספת תגובה

• לשירלי

ד``ר רפי ביצור
    13/10/2012

נוסטרול מכיל פיטוסטרולים, היכולים להוריד את רמת הכולסטרול ה"רע" בכ- 10% בממוצע. מאחר ואין לי מידע לגבי רמת הכולסטרול וגורמי הסיכון שלך, אין לי דרך לדעת האם זה מספיק.
    אם יש צורך בהורדה משמעותית יותר של רמת הכולסטרול, אין מה לפחד מלקחת תרופות - הן בטוחות מאד, ותופעות הלוואי שלהן אינן נפוצות והפיכות בהפסקת הטיפול.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    אמיר
    12/10/2012

בן 57.5 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן הולך 5 פעמים בשבוע 50 דקות כל יום גובה 165 משקל 80 ק"ג ,עצמות רחבות אוכל דיאטה דלת שומן בבדיקות דם חוזרות כולסטרול כללי 250 הרע 170 הטוב 50 טרגליצרידים 120 סוכר 80 תפקוד כליתי תקין {אמי סבלה מכולסטרול גבוה} אינני מטופל תרופתית מאחר והדיעות חלוקות בין הרופאים הן רופאי המשפחה והן הקרדיולוגים ולכן פונה אליכם על פי הניתונים שהצגתי האם יש צורך בטיפול תרופתי או להמשיך בספורט ושמירה על דיאטה ? מה קורה לכלי הדם אם רמת הכולסטרול הרע יורדת האם הפלאק הצמוד לדופן כלי הדם נספג או נעלם לגמרי ואז זרימה הדם הינה חופשית ?

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• לאמיר

ד``ר רפי ביצור
    12/10/2012

אכן מקרה גבולי מובהק...

כולסטרול "רע" (LDL) של 170 הנו גבולי לגבר בן 57 ללא כל גורמי סיכון נוספים למחלת לב. לתזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה חשיבות גדולה בשמירה על הבריאות בכל מצב, ועל אחת כמה וכמה במצבים גבוליים, אבל אין להניח שרמת הכולסטרול תרד במידה משמעותית. כמקובל במקרים גבוליים, יש שיטפלו תרופתית ויש שלא. קיימת גם אפשרות לבצע בדיקות נוספות על מנת לאפיין במידה מדויקת יותר את מידת הסיכון למחלות לב, ועל סמך תוצאותיהן להחליט.

נראה לי שכדאי שתפנה ליעוץ לא אינטרנטי במרפאת ליפידים.

שבת שלום ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סדר לקיקת בזפבריט 400, וליפיטור 40
    אבי
    06/10/2012

אני מעדיף לקחת את כל התרופות בבוקר (כך אני לא שוכח). האם זה משנה אם התרופות נלקחות ביחד?

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    06/10/2012

ראשית, את הסטטינים עדיף לקחת בערב. שנית, לא רצוי לקחת סטטינים ובזפיבראט יחד. לכן, מומלץ לקחת את הבזפיבראט בבוקר ואת הליפיטור בערב.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין די וטבליות טאמס
    עמית
    05/10/2012

בגיל 60 ,ברקע צינטור בגיל 50 ,לוקח סטאטור 10,אספירין 100 אומפרדקס 20 ,עקב צרבות לפעמים לקחתי בהנחיית הרופא ,טבליות טאמס , וויטמין די 2000 ליום (היה 17 עלה ל33 המטרה 50) שיחה עם ידיד רופא (לא רופא מטפל )נאמר לי שויטמין די מעל 400 ליום וגלולות טאמס ,מגבירים התהליך הטרשתי(צריך שילוב שלם שהוא לא זוכר כרגע בכדי למנוע הנזק) הרופא המטפל ,לא מכיר את הנושא,האם לכם יש תשובות?או היכן ניתן לברר?

לקביעת תור
    סגירה
    ויטמין די וטבליות טאמס

הוספת תגובה

• לעמית

ד``ר רפי ביצור
    06/10/2012

הנושא של ויטמין D הוא נושא "חם" בספרות הרפואית, אך המידע הממשי נכון לעכשיו - דל למדי. יש הטוענים שחסר ויטמין D מגביר את הסיכון למחלות לב ותיקון החסר מוריד את הסיכון, ויש הטוענים את ההיפך. לשני הצדדים אין הוכחות חד משמעיות לצדקת טענתם.

בינתיים - סביר להניח שתיקון חסר במידה סבירה הוא בסדר.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות
    נילי דין
    05/10/2012

אני מתלבטת ואין לי את מי לשאול אני נהנהת ללמוד מהפינה שלכם ובכן שאלתי לגבי שומנים בדם האם הרפואה המשלימה יכולה לעזור לי דיקור או משהו אחר תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות

הוספת תגובה

• לנילי דין

ד``ר רפי ביצור
    05/10/2012

מאחר ואיני יודע באיזו בעיה מדובר, לא אוכל לתת תשובה ספציפית.

כעיקרון, חשוב להקפיד על תזונה מותאמת אישית (רצוי בהנחית תזונאי(ת), לעסוק בפעילו גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) ולהימנע מעישון.

מעבר לזה - הטיפול מותאם לכל אחד לפי מאפייניו האישיים

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם
    נילי דין
    05/10/2012

בבית המרקחת הציעו לי לקחת אומגה 3 האם זה עוזר לשומנים בדם תודה מראש על תשובתך ..

לקביעת תור
    סגירה
    שומנים בדם

הוספת תגובה

• לשירה כהן

ד``ר רפי ביצור
    05/10/2012

מינונים גבוהים של אומגה 3 (2-4 גרם ליום של EPA+DHA) יכולים לסייע בהורדת רמת טריגליצרידים. עם זאת, הדרך היעילה ביותר להורדת רמת טריגליצרידים היא להקפיד על תזונה מוגבלת בפחמימות ומשקל גוף תקין, בשילוב עם פעילות גופנית.
    אין לאומגה 3 כל השפעה על הכולסטרול.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההמטולוגית רוצה עוד דילול
    דן תירוש
    04/10/2012

רופא המטולוגית ,לדעתי מעולה,מטפלת לי בכל הבעיות שעלו בבדיקתה,כולל כליות ולב
    לאור "ההיסטוריה" 2 צינטורים טיפוליים ,למרות שבעברי המיקרופירין גרם לפי בדיקת הגסטרו"לגסטריטיס קשור לאספירין" היא ערכה לי בדיקות קרישה רצ,ב התוצאות
    | | *
    79 platet agg adp
    |

Platelet Agg.-Collagen | | *
    86
    |

Platelet Agg.-Epinephrine | | *
    71
    |

Platelet Agg.-Ristocetin | | *
    84

היא רוצה שהבדיקות שכרגע די באמצע התחום ירדו מתחת למינימום שהוא 70 לכן דורשת שאקח 2 מיקרופירין ליום,
    רופאת המשפחה לאור העבר של הגסטריטיס וצרבות מתנגדת,
    מה אומרות הבדיקות הנ"ל ומה דעתכם בנוגע לתוספת האספירין?
    ,בינתיים במקום תוספת אספירין התחלתי לקחת כמוסת כורכום ,q10 ואומגה 3 ,לצערי התוספים לא השפיעו על הבדיקה והיא לא השתנתה??הרי הנ,ל ידועים כמדללי דם??
    הבדיקה נשלחה מקופת חולים לשיבא

הוספת תגובה

• לדן תירוש

ד``ר רפי ביצור
    04/10/2012

בדיקת תפקוד טסיות הנה בגדר בדיקה נסיונית, ולמיטב ידיעתי אין עדיין הוכחה טובה ששינוי הטיפול לפי תוצאותיה מביא לשיפור בתחלואה ובתמותה.

אם יש חשש שהתגובה לאספירין אינה מספקת, או שמינון מתאים של אספירין גורם לתופעות לוואי, ניתן לטפל בתרופות אחרות כגון פלביקס, אפיאנט או ברילינטה.

מומלץ לפנות לקרדיולוג המטפל ליעוץ לא אינטרנטי.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע יש כל כך הרבה הזהרות מסטטינים
    דן תירוש
    04/10/2012

כל האינטרנט מלא ברופאים שטוענים שהסטטינים זו תעשייה של עשרות מילארדים ושהם מורידים כולסטרול ,אך הבעייה היא לא כולסטרול,שהם אולי מונעים קצת התקפי לב אך לא מונעים תמותה,רק מחליפים חולי בחולירה,

דבר נוסף לאחר צינטור ,אני לוקח ליפיטור ,שינוי תזונתי,כושר,הldl ירד מ140 ל75, התעקשתי שהרופאה תיבדוק גם ליפורפטאין a, יצא 33 3 מעל המקסימום,אולי זה הסיבה שכבר שנתיים עם ldl נמוך ,אך בדופלר עורקי צואר היתה החמרה קלה(אני מודד כל שנה)
    מה הטיפול לליפופטאין a?

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    04/10/2012

האינטרנט מלא בהרבה דברים, כולל כאלה שטוענים שהאמריקאים פיברקו את הנחיתה על הירח...
    חשוב לברור היטב את המקורות באינטרנט מהם שואבים מידע.
    באנשים כמוך, שעברו צינתור, סטטינים בפירוש מורידים תחלואה ותמותה ותועלתם עולה בהרבה על נזקם.

לגבי ליפופרוטאין a - רמתו נקבעת גנטית, ואין, נכון להיום, דרכים טובות להורדת רמתו. ניאצין יכול להוריד מעט את הרמה, אבל אין הוכחה שדבר זה מביא לירידה בסיכון למחלות לב וכלי דם. יש "בצנרת" תרופות בפיתוח העשויות לעזור, אולם עוד חזון למועד.

בינתיים - חשוב לאכול נכון, לעסוק בפעילות גופנית, להימנע מעישון וליטול את התרופות המוכחות לפי המלצת הרופא המטפל.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת לב
    בועז פרידמן
    02/10/2012

שלום לך אני בן 40 אמא שלי עברה מעקפים בגיל 38 לאחר סידרת בדיקות שעברתי יתגלה שאני סובל מ היפרלפידמיה ומחלת לב כלילית מה הטיפול שאתה ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת לב

הוספת תגובה

• לבועז פרידמן

ד``ר רפי ביצור
    02/10/2012

עם כל הזהירות שב"ייעוץ" אינטרנטי: אם אכן יש לך מחלת לב כלילית, חשוב שתקבל טיפול מונע הכולל לכל הפחות אספירין וסטטין במינון שיוריד את ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) לפחות מ- 70. חשוב לאתר ולטפל בכל גורם סיכון נוסף, אם קיים (יתר לחץ דם, סוכרת, עישון וכו').

פנה בהקדם לרופא המטפל, שיעריך את הממצאים בצורה לא אינטרנטית ויטפל בהתאם. אם יישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול וגיל
    דנה
    30/09/2012

שלום לרופאים,

האם לרוב הנשים מגיל 50 ומעלה יש כולסטרול גבולי או גבוה ?

(ללא קשר למשקל, תורשה וכיוצ:ב אלא קשור אך ורק לגיל.)

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול וגיל

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רפי ביצור
    01/10/2012

ערכי הכולסטרול משתנים מאדם לאדם - לחלק מהנשים בגיל 50 יש רמת כולסטרול גבוהה, ולחלק - נמוכה.

ככלל, בגיל הבלות (לאחר הפסקת המחזור החודשי) רמת הכולסטרול נוטה לעלות.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתלבטת לגבי התחלת טיפול תרופתי.
    דנה
    30/09/2012

שלום רב,

נתונים:גיל 53 ,בריאה ללא מחלות,בלוטת תריס תקינה., משקל -66 ק"ג, גובה -1.60

לפני חודשיים תוצאות כולסטרול קצת עלו . להלן נתונים:

כולסטרול כללי- 234.9

טריגליצרידים - 171

HDL - 45

LDL- 155.8

non hdl choles. -190 .

הרופאה החליטה בנחישות שאקח -

PRAVASTATIN 10 מ"ג.

בהנחה שהגוף שלי מייצר כולסטרול ובהנחה שהתעמלות ותזונה לא יעזרו לי ,(אני עושה הליכה בדר"כ כל יום 35 דקות ולא מעוניינת לעשות דיטות ולהמנע מאוכל שאני אוהבת ).

אני מאוד בספק ומתלבטת.

1. האם לדעתכם אני במצב כ"כ חמור שאני חייבית לקחת את הגלולות שרשמה?

2. במידה ולא אקח את התרופה אך אעשה מעקבים לגבי הכולסטרול כל חצי שנה ואראה שלא עלה מעבר למה שיש לי כרגע, האם אני ייעשה טעות ?
    בהנחה שאני עוקבת אחר מצבי...

3. חשבתי לקחת את התרופה רק אם הכולסטרול יעלה מאוד האם אני עושה טעות ואני גורמת ע"י כך להחמרה במצבי?

4. כאשר ביקשתי מהרופאה הפניה למירפאת לפידים כמו שייעצתם לי לפני כמה חודשים היא אמרה: "בשביל מה? הם ייתנו לך כדורים ויגידו לך מה שאני אמרתי......האמנם?

5. עלי לציין שמעבר לגיל ותוצאות הבדיקות לעיל, יש עוד נתון אמי עברה ניתוח מעקפים בגיל 68 .(לא בטוח שהגורם הוא שומנים בדם:?).

לסיכום:

הייתי רוצה לדחות את לקיחת התרופות מחשש לתופעות לואי ובגלל שאני עד היום הייתי בריאה לחלוטין ללא אישפוזים ללא מחלות ,
    ולא ניראה לי שהכולסטרול שלי כ"כ גבוה..... מה דעתכם?

תודה רבה.

הוספת תגובה

• בהמשך להתלבטות לגבי תרופה

דנה
    30/09/2012

כאמור:

בריאה לחלוטין כולל בלטת התריס תקינה, אין סכרת, לחץ דם לא גבוה בסדר גמור,

לא מעשנת,.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

ד``ר רפי ביצור
    01/10/2012

לאור הגיל והסיפור המשפחתי, ובהנחה שאינך מעשנת ואינך סובלת מיתר לחץ דם או סוכרת - רמת הכולסטרול ה"רע" גבולית. ברמה כזו, לאחר מיצוי הטיפול הלא-תרופתי (תזונה ופעילות גופנית) יש שיתנו טיפול תרופתי ויש שלא.

ניתן לבצע בדיקות נוספות להערכת הסיכון לפתח מחלות לב וכלי דם, ולפי התוצאות לקבל החלטה. אם את מתלבטת, ניתן בהחלט לפנות ליעוץ לא אינטרנטי ברפאת ליפידים.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Q10
    שרון
    29/09/2012

שלום,

בהמשך לשאלה הקודמת, אני צורך ליפיטור ונאמר לי כי מטרתו למנוע מעבר Q10 מה משמעות הדבר?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Q10

הוספת תגובה

• לשרון

ד``ר רפי ביצור
    29/09/2012

מטרת הליפיטור אינה "למנוע מעבר Q10" אלא להקטין ייצור כולסטרול בגוף.

יש הטוענים כי כאבי שרירים מסטטינים נובעים מכך שהם מקטינים גם את ייצור Q10. יש היגיון ביולוגי מסויים במתן Q10 לחולים הסובלים מתופעות לוואי של סטטינים, אולם המידע המחקרי לגבי התועלת המעשית של התוסף - דל, וברובו לא הצליח להדגים תועלת. לגבי מניעת מחלות לב ויל"ד - המידע דל אף יותר. עם זאת - החיים האמיתיים חשובים יותר מתוצאות מחקר כזה או אחר, וניתן לנסות Q10. אם הוא עוזר - מה טוב, ואם לא - אינו מזיק. מינון של 100-200 מ"ג ליום הוא מינון מקובל, וככל הידוע אינו גורם לנזק.

חג שמח ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה