פורום שומנים בדם, מחלות לב - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גלולות למניעת היריון וליטורבה
    סופיה
    26/08/2012

האם שילוב של ליטורבה 20 עם גלולות למניעת היריון בשם הרמונט אפשרי, או שהשילוב הזה משפיע תרופה על השניה האם זה מפחית מיעילות הגלולה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לסופיה

ד``ר רפי ביצור
    27/08/2012

השילוב אפשרי ומותר, ואינו מפחית מיעילות הגלולה.
    חשוב לציין:
    1. לעתים גלולות למניעת הריון יכולות להעלות את רמת הכולסטרול.
    2. בטיחות התרופות להורדת כולסטרול (כגון ליטורבה) בהריון ובהנקה אינה ידועה, ולכן אם וכאשר תרצי להרות יש להפסיק את הטיפול לפני הכניסה להריון.

בריאות שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעניין הגלולות

סופיה
    27/08/2012

תודה לד"ר רפי לתשובתך והתייחסותך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי בתרופה פרוקורד
    אסתר מרקוביץ
    22/08/2012

שלום רב,
    אני סבלתי מפרפורי פרוזדורים והוחלט לתת פרוקוד כל יום 200 מג. אני לוקחת את התרופה כחודשים .שאלתי האם לתרופה הזאת יש תופעות לואי כמו הרגשת קיח סתימה בגרון ורצון להקיא..
    מה עושים במקרה זה האם יש אפשרות להפסיקה ולהחליפה לאחר שנתנו עד עכשיו 3 תרופות כמו טומבוקור ועוד ולא עזר. תודה על התשובה אסתר

הוספת תגובה

• לאסתר מרקוביץ

ד``ר רפי ביצור
    23/08/2012

פרוקור היא תרופה יעילה לטיפול בפרפור פרוזדורים, אך יכולות להיות לה כמה תופעות לוואי, כמו הפרעה בתפקוד בלוטת המגן, בחילה, הפרעה בתפקודי כבד ופגיעה ריאתית.

ודאי תביני כי לא ניתן לקבוע אינטרנטית האם תחושותיך נובעות מהטיפול או לא. מומלץ לפנות לבדיקת הקרדיולוג המטפל, שיוכל להתרשם בצורה ישירה ולהחליט על המשך הטיפול בהתאם.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש קשר בין שומנים בדם להורמונים
    ק.א
    21/08/2012

בת 38. מזה חצי שנה נוטלת הורמונים להריון. נקלטתי לפני חודשיים והיפלתי. בנוסף נמצאה אבן בכליה. הטריגלצרידים עלו לי ל350 שזה המון. אמנם סובלת מעודף משקל 170 גובה ושוקלת 87. אבל עושה הרבה ספורט ומשתדלת לשמור על תזונה. האם העלייה בשומנים בדם היא בגלל ההורמונים או האבן בכליה?

הוספת תגובה

• לק.א.

ד``ר רפי ביצור
    21/08/2012

ראשית, אני מקווה שהטיפולים הבאים יצליחו.

אין קשר בין אבני כליה לשומני הדם.

טיפול הורמונלי, כמו גם הריון, יכולים להעלות את רמת הטריגליצרידים, אולם אם את כבר חודשיים ללא טיפול הורמונלי - לא סביר שזו הסיבה. עודף המשקל, לעומת זאת, ודאי תורם לרמת הטריגליצרידים. כדאי לבדוק גם את רמת הגלוקוז (סוכר) בדם, תפקודי בלוטת המגן, תפקודי כליה ושתן לחלבון, היכולים גם הם להשפיע על רמת הטריגליצרידים.

הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. כל עוד את מנסה להרות, טיפול תרופתי אינו בא בחשבון מאחר ובטיחות התרופות בהריון אינה ידועה, מה עוד שסביר מאד להניח שאם תקפידי על אורח חיים בריא לא יהיה צורך בתרופות.

בהצלחה ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה :)

ק.א
    21/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר רפי שלום רב,
    יוסי
    19/08/2012

בהמשך לשאלתי על תוצאות הבדיקה , אני בן 29 , עישנתי קרוב ל- 8 שנים אבל לפני שנה בערך הפסקתי לעשן , לחץ הדם שלי תקין לגמרי , אין לי סכרת אין סיפור על מחלות לב בגיל צעיר במשפחה .. אני סובל מעודף משקל אני שוקל 98 קילו גובה 174
    ושאר בדיקות הדם שלי תקינות .. אודה להתייחסותך.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לד"ר רפי שלום רב,

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    20/08/2012

רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך מעט גבוהה, ורמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) נמוכה.

לאור גילך הצעיר, העובדה שהפסקת לעשן (כל הכבוד!), והיעדר כל גורמי סיכון נוספים - בשלב הראשון מומלץ לפנות לתזונאי(ת) להתאמת צוכנית אישית ולהתחיל לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). לאחר 3 חודשים כדאי לחזור על הבדיקות ע"מ להחליט אם יש צורך בטיפול תרופתי. סביר להניח (אם כי לא בטוח) שאם תתמיד באורח חיים בריא - לא יהיה בכך צורך.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על שומנים מאוד דחוףףףף
    יוסי
    19/08/2012

עשיתי בדיקת דם קולסטרול 224.2
    HDL38.32
    VLDL 29.2
    TRIGLYCERIDES 146
    FERRUM 112.7
    LDL 156.68
    NON-HDL CHOLESTEROL 185.88

האם הבדיקה בסדר? מה אוכל לעשות?

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    19/08/2012

רמת הכולסטרול הרצויה נקבעת עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת, ובלעדיהם לא אוכל להתייחס לתוצאות. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

תזונה בריאה ופעילות גופנית בהתאם למצב הבריאותי - מומלצים לכולם.

מומלץ לפנות לרופא המשפחה ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עייפות, בעיה עם הזכרון
    רונית
    16/08/2012

שלום לך
    אני נוטלת זוכור 10 מ"ג יותר משנה. מרגישה מאוד עייפה וסובלת מבעיה עם הזכרון. האם יש קשר לזוכור? מה ניתן לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    עייפות, בעיה עם הזכרון

הוספת תגובה

• לרונית

ד``ר רפי ביצור
    16/08/2012

עייפות ובעיות זיכרון יכולים לנבוע מסיבות רבות מאד, אחת מהן (לאו דווקא העיקרית) היא הטיפול התרופתי.

הדרך היחידה לדעת אם זוהי הסיבה היא להפסיק את הטיפול (רק באישור רופא המשפחה המכיר אותך). אם לא חל שיפור תוך כחודש - הרי שזו כנראה אינה הסיבה ויש לחפש סיבה אחרת (תת-פעילות בלוטת המגן, אנמיה, חסר B12 וסיבות אפשריות רבות נוספות).

אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה מאוד
    מודאגת מאוד -
    16/08/2012

שלום,

אני בת 34 גובה 153 משקל 54 ק"ג וסובל מכולסטרול גבוה מגיל 27 כעת אני לאחר לידה (ניתוח קיסרי שני) חשוב לציין שאיני עושה ספורט ולא כ"כ שומר על תזונה בריאה,
    אבי סובל אף הוא מכולסטרול גבוה הוא מטופל תרופתית. נכון להיום לחץ דם גבוה, ההנחה שזה בגלל הלידה ומטופלת בכדור טריטייס להורדה ושבוע הבא אמורה להפסיק את הטיפול כל עוד המדדים ממשיכים להישאר תקינים.
    שאלתי:
    אני מתלבט אם להתחיל בטיפול תרופתי להפחתח כולסטרול או להתחיל לשמור על התזונה ופעילות גופנית לפני כן. (בעבר ע"י דיאטה וספורט הכולסטרול ירד, אם כי הערכים היו גבוהים אך נמוכים יותר מעכשיו).
    Cholesterol | mg/dL | *
    387
    Triglycerides | mg/dl | *
    276
    HDL-Cholesterol | mg/dl | *
    70
    Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
    317
    LDL-Cholesterol
    261.5

רופא המשפחה אמר לי להתחיל מיידית עם טיפול תרופתי ליטורבה במקביל ליעוץ תזונתי ופעילות ספורטיבית. הייתי רוצה לדעת מה המלצתכם.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כולסטרול גבוה מאוד

הוספת תגובה

• למודאגת מאד

ד``ר רפי ביצור
    16/08/2012

רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה מאד וגם רמת הטריגליצרידים גבוהה. כמה זמן לאחר הלידה את? האם את מניקה? נוטלת לולות למניעת הריון? הריון והנקה, כמו גם גלולות, נוטים להעלות את רמת הכולסטרול והטריגליצרידים.

שיפור התזונה והפעילות הגופנית - חיוניים ויפה שעה אחת קודם.

אם אינך מניקה, אינך נוטלת גלולות למניעת הריון ועברו יותר מחודשיים מהלידה - אני מסכים בהחלט עם רופא המשפחה שיש צורך גם בטיפול תרופתי, והטיפול שניתן לך הוא טוב. יש, כמובן לעקוב ולוודא שמושגת ירידה מספקת ברמות הכולסטרול והטריגליצרידים.

אם את זמן קצר לאחר הלידה או מניקה - הייתי חוזר על הבדיקה לאחר חודשיים מגמר ההנקה, ואם לא חל שיפור - מתחיל אז בטיפול תרופתי.

אם את נוטלת גלולות למניעת הריון - הייתי מנסה להפסיק כל אמצעי מניעה הורמונליים וחוזר על הבדיקות לאחר כחודשיים.

במקביל, כדאי לוודא שתפקודי התריס והכליה תקינים ושאין חלבון בשתן.

אם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לשאתך, ושאלה נוספת

מודאגת מאוד -
    16/08/2012

שלום, ותודה על התגובה המהירה.
    אני 3 שבועות אחרי הלידה, לא מניקה וטרם התחלתי לקחת גלולות.
    האם לחכות לפני תחילת הטיפול התרופתי? או שאפשר להתחיל איתו מיד?
    תודה מראש, :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת מאד

ד``ר רפי ביצור
    17/08/2012

במקרה כזה, הייתי מחכה עם הטיפול התרופתי כחודשיים וחוזר על הבדיקות לפני התחלת גלולות. לפי התוצאות ניתן יהיה להחליט אז אם יש צורך בטיפול תרופתי והאם לקחת גלולות.

את השינוי באורח החיים (תזונה ופעילות גופנית) הייתי מתחיל מייד ועדיף - אתמול :)

מזל טוב ובריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעוניינת לשמוע את דעתך

מודאגת מאות
    10/11/2012

שלום ד"ר ביצור,
    בעצתך ביצעתי בדיקות נוספות 3 חודשים לאחר הלידה ולהפתעתי הערכים ירדו בצורה משמעותית. להלן תצאות הבדיקות ואשמח לשמוע את עצתך האם עדין יש צורך להתחיל את הטיפול התרופתי? חשוב לציין, טרם התחלתי לעסוק בספורט ו/או לשנות את התפריט.
    Glucose (B) - 80
    Cholesterol - 224
    Triglycerides - 98
    HDL-Cholesterol - 54
    Non-HDL Cholesterol - 170
    LDL-Cholesterol - 150.9
    אודה לתשובתך בהקדם.
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת מאות

ד``ר רפי ביצור
    11/11/2012

בהנחה שאין לך גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם (עישון, סוכרת, יתר לחץ דם, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר וכו') - הצעד הבא הוא לשפר את אורח החיים (תזונה בהנחיית תזונאי(ת), פעילות גופנית סדירה באישור רופא המשפחה). במקביל, אם לא בוצע - לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ותפקודי הכליות.

אם תחליטי לקחת גלולות למניעת הריון - חשוב לבצע בדיקת שומני הדם לאחר חודשיים-שלושה על מנת לוודא שהערכים לא עלו.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כולסטרול גבוה מאוד

מודאגת מאות
    11/11/2012

שלום רב,
    ראשית תודה על התגובה המהירה.
    ההנחה לצערי אינה נכונה כיוון שלאבי יש כולסטרול גבוה, כך שזה תורשתי ולסבתי היה סוכרת אך בשני המקרים לא בגיל צעיר. בנוסף כן נבדקו תפקודי בלוטת המגן והכבד:
    TSH - 2.56
    ALT (GPT) - 14
    AST (GOT) - 24
    הייתי כבר אצל דיאטנית ולפיכך המסקנה היא בשל ההיסוטריה המשפחתית ולמרות התוצאות הטובות עליי לשנות לגמרי את התזונה ולהקפיד על פעילות גופנית ולבדוק מידי פעם את הערכים, אך לא להתחיל עם טיפול תרופתי נכון?!
    תודה מראש על כל העזרה והאינפורמציה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למודאגת מאות

ד``ר רפי ביצור
    12/11/2012

במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי - נשמע לי הגיוני.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלוסטרול הטוב - טראדאפטיב
    יוסי
    16/08/2012

מחקר חדש שבוצע באוניברסיטת הרווארד שפורסם היום אומר שהעלאת הכלוסטרול הטוב לא מורידה את הסיכון למחלות לב.
    מאחר ואני סובל מ - HDL נמוך. אני בהמלצת הרופא לוקח טראדאפטיב שאכן מעלה לי משמעותית את רמת ה-HDL. שאלתי האם בעקבות המחקר החדש זה לא מיותר?

לקביעת תור
    סגירה
    כלוסטרול הטוב - טראדאפטיב

הוספת תגובה

• ליוסי

ד``ר רפי ביצור
    16/08/2012

הנושא מורכב, דורש הבנה מעל לבסיסית בנושא וקשה להסבירו לעומק בתשובה אינטרנטית. אנסה לתת את העקרונות:

1. המחקר אינו קשור לטיפול כלשהו, תרופתי או אחר. הוא בדק האם יש קשר בין רמות גבוהות של HDL-כולסטרול שמקורן גנטי ובין הגנה ממחלות לב, ולא מצא הגנה כזו.

2. המחקר לא בדק השפעות רבות אחרות של חלקיקי ה- HDL העשויות להגן מפני מחלות לב, ואינן קשורות לרמת הכולסטרול בחלקיק אלא לסוג חלקיקי ה- HDL, מספרם ותפקודם.

3. טיפולים תרופתיים משפעים בד"כ הן על תכולת הכולסטרול בחלקיקי ה- HDL, הן על מספר החלקיקים, על סוגם, על תפקודם ועל פקטורים רבים נוספים. לכן, לא ניתן להסיק ממחקר זה על יעילותן או חוסר יעילותן של תרופות. דבר זה צריך להתברר במחקר מסודר בו נבדקת השפעת התרופה על התחלואה והתמותה בהשוואה לפלצבו.

4. לגבי ניאצין באופן ספציפי - מחקר גדול למדי אחד לפני שנים רבות הדגים כי טיפול בניאצין בחולים לאחר התקף לב הוריד תחלואה ותמותה. מחקר עדכני יותר הראה כי יתכן וכאשר חולים בסיכון גבוה למחלת לב מטופלים היטב בסטטינים, עם ערכי LDL-כולסטרול של פחות מ- 70, הרי שתוספת ניאצין אינה מביאה לירידה נוספת בסיכון. על מחקר זה היו ביקורות רבות, והתשובה תינתן, אני מקווה, לקראת סוף השנה עם פרסומו של מחקר גדול הרבה יותר בנושא.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגיעה בזיכרון
    רונה
    15/08/2012

האמנם, כפי שאני קוראת פה ושם, התרופות להורדת הכולסטרול פוגעות בזיכרון? התחלתי לבדוק זאת לאחר שאני עצמי מרגישה שינוי, בריחת מילים, מושגים, שמות. התחושה איומה, ממש. כמעט דמנציה בגיל צעיר. זו לא תופעת לואי שולית אלא משמעותית.
    מאוד הייתי רוצה לשמוע האמנם יש עדויות לפגיעה בזכרון על רקע נטילת תרופות אלה. ואם כן, האם זה הפיך?
    רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה
    פגיעה בזיכרון

הוספת תגובה

• לרונה

ד``ר רפי ביצור
    16/08/2012

בטווח הקצר - יש דיווחים על פגיעה בזכרון לטווח הקצר. תופעה זו אינה נפוצה, והפיכה לחלוטין עם הפסקת הסטטינים. אם אירעה עם סטטין אחד - לא בהכרח תקרה גם עם סטטין אחר, ולכן אם רמת הסיכון למחלת לב גבוהה ומצדיקה טיפול בסטטין - כדאי לנסות סטטינים אחרים.

בטווח הארוך - עדויות ראשוניות מצביעות על כך שיתכן שסטטינים דווקא מקטינים את הסיכון לפתח דמנציה, כולל זו שעל רקע מחלת אלצהיימר, וודאי שאינם מגדילים את הסיכון.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעה של הפסקה קצרה בנטילת סטטינים
    מנו
    14/08/2012

שלום רב
    בן 64 בריא (למעט כולסטרול להלן) , לוקח ליפיטור 20 מ"ג שנים רבות המוריד הכולסטרול לרמה תקינה , טריגליצרידים תקינים .
    עקב חופשה לא נטלתי סטטינים כ-8-9 ימים (עכשיו נוטל ) , עומד לפני בדיקת דם תקופתית . השאלה - תוך כמה ימים יתאזן הכולסטרול , כך שבדיקת הדם לכולסטרול תהיה אמינה ?
    תודה
    מנו

הוספת תגובה

• למנו

ד``ר רפי ביצור
    15/08/2012

אם רוצים להיות בטוחים שהתשובה משקפת בדיוק את המצב עם נטילת התרופה - יש לבצע את הבדיקה לאחר חודש לפחות של נטילתה.

בדיקה מוקדמת יותר תיתן קירוב לא רע אך פחות מדויק

בריאות שלמה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טרגליצרידים גבוהיים
    רחל
    08/08/2012

שלום.

בעלי כבן 26 (לא שמן) התגלה אצלו טרגליצרידים 375 וכולסטרול 243 חלק ממשפחתו סובלים ג"כ משומנים בדם.
    כעת הוא במעקב ראשוני אצל דיאטנית.

ברצוני לשאול האם יש תרחישים טבעוניים להורדת הטריגליצרידים? כמו אומגה 3 וכו'
    והאם יש סיכוי שטרגליצרידים יעברו לאחר תקופה של אכילה נכונה?

תודה מראש
    רחל

לקביעת תור
    סגירה
    טרגליצרידים גבוהיים

הוספת תגובה

• לרחל

ד``ר רפי ביצור
    09/08/2012

מצב זה הנו גורם סיכון למחלת לב, אך בהחלט ניתן לטיפול.

ראשית יש לוודא שאין מצבים נוספים העלולים להעלות את רמת הטריגליצרידים - הפרעה בתפקודי בלוטת התריס, הפרעה בתפקודי כליה או חלבון בשתן

בהנחה שכל אלה תקינים - הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

לסיכום: בשלב הראשון הייתי מקפיד על תזונה לפי הנחיות הדיאטנית ופעילות גופנית. באישור הרופא המטפל ניתן להוסיף אומגה 3 במינון של 2-4 גרם ביום.
    מומלץ לחזור על הבדיקות לאחר כ- 3 חודשים. יש סיכוי טוב לשיפור. אם לא יהיה שיפור - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם
    אודליה
    07/08/2012

שלום שמי אודליה אני בת 36 גובה 164 מ משקל 68 ק"ג
    מעשנת ( בריאה בדרך כלל )
    עשיתי בדיקות דם ואלה התוצאות :

Glucose (B) =91 בצום
    Cholesterol =211
    Triglycerides =321
    HDL-Cholesterol =34
    Non-HDL Cholesterol =176
    LDL-Cholesterol = אין תוצאה
    Glucose 120' (75g) =157

מישהו יכול להגיד לי אם זה בסדר ואם לא איך מתקדמים מכאן ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם

הוספת תגובה

• לאודליה

ד``ר רפי ביצור
    07/08/2012

ראשית, מומלץ בחום להפסיק לעשן, ויפה שעה אחת קודם.

שנית - רמת הטריגליצרידים גבוהה, רמת הכולסטרול ה"טוב" נמוכה, והעמסת הסוכר אף היא לא תקינה ומעידה על מצב קדם סוכרתי (לפחות).

מומלץ בחום להפסיק לעשן, לפנות בהקדם לתזונאי(ת) להתאמת תזונה מוגבלת בפחמימות ולהתחיל לעסוק בפעילות גופנית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה). לאחר חודשיים-שלושה יש לחזור על בדיקת שומני הדם, רמת הסוכר ו- HbA1c להערכת הצורך בטיפול תרופתי לסוכר ו/או שומני הדם.

לאור גילך הצעיר חשוב מאד לטפל ולא להזניח!

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

אודליה
    07/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שומנים בדם וטיפול בניאספאן
    ארקדי
    04/08/2012

שלום אני בן 54 בבדיקות דם נמצא קולסטרול-195, טריגלצירידים-244,LDL- 111.5, HDL-34.7, תפקודי כבדGPT-78, GOT-45, (ללא טיפול )
    השאלה שלי האם תרופה ניאספאן(הומלצה ע"י רופא משפחה) יכולה לטפל בקולסטרול וטריגלצירידים גם?
    האם התרופה לא פוגעת בתפקודי כבד?
    והאם יש תרופות נוספות שמשיגות את המטרה ולא פוגעות בכבד ותפקודיו?
    בתודה מראש מחכה לתשובה!

הוספת תגובה

• לארקדי

ד``ר רפי ביצור
    07/08/2012

1. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
    2. יש לברר את הסיבה להפרעה בתפקודי הכבד. סביר להניח שיתברר שמדובר בכבד שומני, והטיפול הוא כמפורט למעלה.
    3. במקביל, יש להעריך קיום גורמי סיכון נוספים למחלת לב (סוכרת, יתר לחץ דם, עישון וכו') ואם יש כאלה - מומלץ לשקול טיפול בסטטין להורדת ערכי הכולסטרול. טיפול זה מותר גם כאשר יש הפרעה קלה בתפקודי הכבד, כמו אצלך.
    4. טיפול בניאצין יכול להוריד את ערכי הטריגליצרידים והכולסטרול ה"רע" (LDL) ולהעלות את ערכי הכולסטרול ה"טוב" (HDL). קיימת אפשרות (לא גדולה) להחמרה בתפקודי הכבד, אולם הטיפול מותר תוך מעקב אחר תפקודי הכבד.
    5. האם יש טיפול שאינו פוגע בתפקודי הכבד? ודאי! ראה סעיף 1.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחליף למרגרינה
    יוכבד
    01/08/2012

שלום רציתי לדעת במה ניתן להישתמש במקום מרגרינה שלא מזיק אני רוצה לעשות קובנה תימנית שבבצק שמים הרבה מרגרינה ואני מחפשת תחליף אם אפשר תחליף פרווה שמעתי שניתן לשים חמאה אבל זה גם לא בריא או שאני טועה אשמח לקבל תשובה אני צריכה להכיו לכבוד שבת תודה ולילה טוב

לקביעת תור
    סגירה
    תחליף למרגרינה

הוספת תגובה

• ליוכבד

ד``ר רפי ביצור
    01/08/2012

אכן מרגרינה מכילה שומני טראנס ומומלץ מאד לא להשתמש בה.

חמאה עדיפה, אך כמויות גדולות שלה גם אינן בריאות - כמות רבה של שומנים רוויים וקלוריות.

לגבי תחליפים - אני ממליץ על מלפפון :)

מומלץ להתייעץ עם תזונאי/ת

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להתחיל טיפול תרופתי או לא?
    אבי
    31/07/2012

שלום,

אני בן 35 גובה 180 משקל 75 ק"ג וסובל מכולסטרול גבולי מגיל 25 שלאחרונה עולה ונמצא במעקב. חשוב לציין שאיני עושה ספורט ולא כ"כ שומר על תזונה בריאה,אם כי בחודשים האחרונים הפחתתי משמעותית את האכילה הלא בריאה.
    הורים סובלים אף הם מכולסטרול גבוה ואימי עברה ארוע לב.
    שאלתי:
    אני מתלבט אם להתחיל בטיפול תרופתי להפחתח כולסטרו או לא לאור התוצאות המדאיגות של המעבדה שלהלן:
    Cholesterol | mg/dL | *
    217
    Triglycerides | mg/dl | *
    244
    HDL-Cholesterol | mg/dl | *
    43
    Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
    175
    LDL-Cholesterol
    125.8

רופא המשפחה לא כ"כ ברור ומתלבט ולכן אני היתי רוצה לדעת מה המלצתכם.

תודה

הוספת תגובה

• נתונים נוספים

אבי
    31/07/2012

חשוב לציין שאיני סובל מעודף לחץ דם ו/או סכרת. כל הבדיקות תקינות למעט השומנים בדם לצערי.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיץ השאלה

tc
    05/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד``ר רפי ביצור
    07/08/2012

הצורך בטיפול בכולסטרול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.

גם רמת הטריגליצרידים אצלך גבוהה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך.

לסיכום: נראה לי שהטיפול המתאים אצלך אינו תרופתי אלא שינוי באורח החיים - תזונה ופעילות גופנית. אם אמך לקתה במחלת לב בגיל צעיר - כדאי לפנות למרפאת ליפידים להערכה מעמיקה יותר של הסיכון.

בריאות שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה