מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרופת ליפיטור גורמת לי לכאבים בגוףשרון29/09/2012
שלום,
אני סובל מרמה גבוהה של שומנים בדם
לאחרונה העביר אותי הרופא לשימוש בליפיטור 40 מ"ג.
במרשם הראשון לא היו לי כל תגובות גופניות אך במרשם השני נתן לי הרוקח ליפיטור 40 מ"ג של חברה אחרת ומאז אני סובל מעייפות, כאבי שרירים.
מה לדעתך עלי לעשות
תודה
אבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר רפי ביצור29/09/2012בהסתייגות שאין בידי כל הנתונים - אם הרגשת טוב כשנטלת סוג מסוים של כדור, הגיוני לחזור וליטול את אותו הסוג.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשחר27/09/2012
שלום שמי שחר ואני בת 15 וחצי והגובה שלי 1.63
המשקל שלי הוא 74 , וכרגע אני בדיאטה.
גם לי כמו כול מי שסובל כניראה מעודף משקל יש סימני מתיחה על הגוף הדבר הזה ממש מציק אבל אמו שאמרתי אני בדיאטה . השאלה שלי אם זה בכללי בלי שום קשר לעודף המשקל שסימני מתיחה מזיקים לגוף ? האם זה לא טוב ? והאם זה נעלם במשך הזמן שאני עושה את הדיאטה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
ד``ר רפי ביצור27/09/2012כל הכבוד על השינוי התזונתי. כדאי לקבל יעוץ מתזונאי(ת) על מנת לוודא שגם במסגרת הדיאטה את מקבלת תזונה מאוזנת הן מבחינה קלורית והן מבחינת הרכב המזון.
סימני מתיחה הנם בעלי משמעות קוסמטית בלבד ואינם מזיקים. מאחר ואת צעירה, ועודף המשקל שלך אינו מאד גדול, בהחלט יתכן שסימני המתיחה יעלמו עם הזמן.
מועדים לשמחה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבוהניר27/09/2012
שלום ד״ר, אני בן 38 ומעשן. בבדיקות ה דם שלי יצא שה - LDL שלי עומד על 215, יש לנו סיפור תורשתי במשפחה עם כולסטרול גבוה. הרופא המליץ סטטינים במינון של 20 מ״ג. בתור אחד שמפחד מתופעות הלוואי ביקשתי ממנו חלופה ל - 20 מ״ג. הוא רשם לי ליפיטור 10 מ״ג ואיזיטרול 10 מ״ג. האם שניהם יחדיו עדיפים על ליפיטור 20 לבדו? אני יודע שכל מקרה לגופו. אני מדבר על תוצאות של מחקרים. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניר
ד``ר רפי ביצור27/09/2012רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) אצלך גבוהה מאד ואין ספק שיש צורך בטיפול תרופתי.
הדבר החשוב ביותר שעליך לעשות הוא להפסיק לעשן.
לגבי הטיפול התרופתי - סטטינים מוכחים באופן חד משמעי כמפחיתים את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם. לגבי תרופות אחרות, כגון אזטרול, ההוכחות הרבה פחות חזקות. לכן, ככלל, ההמלצה היא למצות את הטיפול בסטטינים, ולהשתמש בתרופות אחרות רק במקרים בהם רמת ה- LDL נשארת גבוהה גם לאחר שימוש במינון מקסימלי נסבל של סטטינים. מינון של 20 מ"ג ליפיטור אינו נחשב גבוה - זהו רבע מהמינון המקסימלי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי! תודה על תשובתך ד"ר ביצור
ניר27/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין כן או לאrefael26/09/2012
אני שומע דעות שונות לגבי האם לקחת אספירין כמניעה.
יש לי היסטוריה משפחתית כבדה וכן נטייה לטריליצרידים ולחץ דם.
מה דעתך?
האם אספירין בצירוף אומגה 3 יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל- refael
ד``ר רפי ביצור27/09/2012אספירין, ככל תרופה אחרת, עלולה להזיק. תופעות לוואי אפשריות כוללות בעיקר עליה בסיכון לדימום (ממערכת העיכול ובכלל).
יש ויכוח בספרות הרפואית האם יש לתת אספירין לאנשים ללא מחלת לב וכלי דם (באנשים עם מחלה כזו ברור שכמעט תמיד התועלת עולה על הנזק). ההחלטה צריכה להתקבל לאחר הערכה מעמיקה ולא אינטרנטית של הסיכון למחלת לב מחד גיסא, והסיכון לדימום מאידך גיסא. ככלל, ככל שהסיכון למחלת לב עולה והסיכון לדימום יורד, כך יש יותר נטיה לתת אספירין.
מתן אומגה 3 אינו משנה את השיקולים הנ"ל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מאמץעומר25/09/2012
שלום.
עברתי בדיקת מאמץ ונמצא :
מבחן מאמץ שלילי , חיובי אליקטרוקריוגרפית , צניחה ST בדופק 145 לדקה עד 1.5 מ"מ , 101% מדופק מטרה , דופק מרבי 156 לדק 8.5 מיטס .
עשיתי בדיקה זו בגלל כאבים בחזה .
אודה לך באם תוכל לפענח לי במספר מילים מה התוצאה של בדיקת המאמץ .
תודה וגמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מאמץ - תגובה
ד``ר רפי ביצור27/09/2012ככל הנראה, למרות שלא היו כאבים בעת ביצוע מבחן המאמץ, הופיעו שינוייים באקג המחשידים לקיום היצרות בעורקי הלב (הוערקים הכליליים).
פנה בהקדם לקרדיולוג על מנת שיראה את כל הבדיקה לא אינטרנטית וישקול את הצעד הבא - יתכן שיש צורך בבדיקות נוספות או צנתור.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםענ23/09/2012
בבדיקות דם נמצאו הנתונים הבאים :
Lipemia Normal
Icterus Normal
Hemolysis +
Triglycerides 341 H mg/dl 30 -150 [.........]*
Cholesterol, total 213 H mg/dl 80 -200 [.........]*
HDL-Cholesterol, direct 40 mg/dl
LDL Cholesterol, direct 133 mg/dl
VLDL Cholesterol 68 H mg/dl 4 -40 [.........]*
מה עלי לעשות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענ
ד``ר רפי ביצור23/09/2012ראשית - רמת הטריגליצרידים גבוהה. הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
שנית - לגבי רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) - הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. אם אין גורמי סיכון למחלת לב כלל - ניתן לנסות טיפול לא תרופתי (תזונה ופעילות גופנית) ולחזור שוב על הבדיקות בעוד 3 חודשים. אם יש גורמי סיכון - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי כעת.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מליפיטור לקרסטוראלי22/09/2012
האם בשינוי סטטין מליפיטור לקרסטור יש להקטין למחצית את מינון הכדור (לדוגמא: במקום מינון יומי של ליפיטור 20 מ"ג לקחת קרסטור 10 מ"ג).
נראה לי שאכן זה כך מאחר ובליפיטור יש 4 דרגות של 10-20-40-80 מ"ג בעוד שבקרסטור יש 4 דרגות (שאמורות להיות "מקבילות" להבנתי) של 5-10-20-40 מ"ג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר רפי ביצור22/09/2012אכן, קרסטור מעט יותר "חזקה" מליפיטור, ולכן יש צורך במינון נמוך יותר על מנת להשיג את אותה הירידה בכולסטרול.
מומלץ, כמובן, לעקוב אחר ערכי הכולסטרול על מנת לוודא שהם אכן בתחום הרצוי.
גמר חתימה טובה ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםאורי19/09/2012
שלום
רציתי לברר האם שומנים בדם יכולים להצטבר גם בגיל צעיר (32) האם בדיקת דם מראה על קיומם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
ד``ר רפי ביצור19/09/2012רמה גבוהה של שומנים בדם יכולה להיות בכל גיל. בדיקת דם פשוטה מאפשרת לאבחן.
בריאות שלמה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוספות תזונה, ויטמיניםטל06/09/2012
האם יש הגבלה על מי שנוטל זוכור לגבי תוספות תזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד``ר רפי ביצור06/09/2012תלוי בתוסף.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפולי קפה ירוקים
טל07/09/2012שלום לך,
לאחרונה מתפרסמים עדויות של אנשים (גם ד"ר אוז בתוכניתו המפורסמת) שירדו במשקל לאחר שנטלו טבליות אלו וגם ירד הכולסטרול הרע שלהם (44%). הייתי רוצה לדעת אם מותר למי שמשתמש בסטטינים (אני למשל משתמשת בזוכור 10 מ"ג) ואספירין - (82 מ"ג) . להשתמש בתכשיר זה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלטל
ד``ר רפי ביצור08/09/2012מאחר ואיני יודע אילו חומרים בדיוק מכילות טבליות אלה, איני יודע אם יש מניעה לקחת אותן עם סטטינים. אם מדובר בקפה בלבד - אין בעיה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד וסטטיניםשואלת05/09/2012
היי
כתבת לי בעבר שצריך לבצע בדיקות דם תקופה של חודש- חודש וחצי אם אני לא טועה לאחר נטילת סטטין בשם קריסטור 20 מ"ג.
אני חושבת שזה היה קשור לתפקודי כבד וגם לבדוק אם באמת מועילים.
אפשר לדעת אלו ערכים מבטאים את תפקודי הכבד בבדיקות המעבדה על מנת לעקוב?
ובנוסף, אפשר להפסיק את הטיפול לשבוע שבועיים ולחדש אותו שו בלמשך חודש כל פעם? תוצאות הבדיקות טובות (פירסמתי גם פה ואישרת זאת -הכולסטרול הרע עמד על בערך 60 לעומת 100+ קודם לכן, והכולסטרול הטוב טיפה עלה)), ואני לא רוצה שחלילה בעתיד לאור ריבוי התרופות שנלקחות יחד, תהיה פגיעה בכבד. בנוסף ייתכן והסטטין אחראי לכאבים כרונים ואולי זו הדרך גם להנות ממנו וגם למזער פגיעה. מה דעתך, או לנטול יום כן ויום לא?
(בנוסף להפחתת המינון מ-20 ל-20 מג כל פעם).
תודה רבה לך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפחתת המינון מ-20 ל-10 מ"ג
שואלת05/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור05/09/2012תפקודי הכבד הרלבנטיים הם ה- GOT וה- GPT. חשוב לציין שחריגות קלות בערכים של בדיקות אלה הן חסרות משמעות ואינן מצריכות שינוי בטיפול.
הפסקות בטיפול אינן נחוצות ואינן רצויות. יש לקחת באופן רציף את המינון הדרוש על מנת להגיע לערך המטרה של הכולסטרול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
שואלת06/09/2012אנחנו רוצים לנסות להפסיק לתקופה על מנת לראות אם יש הקלה בכאבי השרירים והברכיים.
הערכים בדם מצויינים כך שחודש לא נראה לי בעייתי מבחינתה שפעה על כלי הדם.
מותר להפסיק בבת אחת? (נוטל מס' חודשים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור06/09/2012כל שינוי בטיפול ראוי שיעשה בעצה אחת עם הרופא המטפל המכיר אותך באופן אישי ולא אינטרנטי.
אם יוחלט להפסיק את הטיפול ע"מ לברר אם הוא מקור הכאבים - ניתן להפסיק בבת אחת ואין צורך בירידה הדרגתית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור מתחת ללשון ולחץ דם
שואלת19/09/2012שלום.
בקשר לאותו מטופל, (תזכותר - בן משפחתי בן 76, עבר ארוע מוחי לפני 9 חודשים.
מטופל באספירין 100 מג ליום וקריסטור 20 מג)
לחץ הדם שלו מצביע תמיד על פערים של 70-90 בין הלחץ הדיאסטולי לסיסטולי, למשל 150 על 60
140 על 56
בבי"ח לפני 9 חודשים עשו לו אקו לב ואמרו שהלב במצב תקין. עשו גם דופלר עורקי צוואר ואמרו שהכלי דם החיצוניים מעובים אבל הפנימיים בסדר (אני מסכמת מה שאני זוכרת). אני חוששת מאוד שלחץ דם כזה מצביע על בעיה בדם או בכלי הדם.
להזכירך, מאז נטילת הקריסטור הכולסטרול שלו עומד על 60. וגם קודם עמד על 140 .
הטריגלצרידים תקינים ואין סכרת.
אז מה אמורים לעשות עכשיוו כשלחץ הדם ממשיך להצביע על פערים כאלה? האם חשוב הלתאים תזונה נכונה? או כשיש תוספים או כדוריםש אמורים לטפל בעורקים האלה ובמצבם ואנחו לא יודיעם מזה? לא קיבלנו הנחיות והוא לא אכלן גדול (אבל כן יש בתזונה שלו מאפים על בסיס יומי, שמן ומלח, סוכר וכו' - השאלה כמה חשוב לעשות דיאטה קיצונית כשזה כולל שינוי תזונתי לאדם מבוגר עם הרגלים ישנים על כל הקושי בזה).
שאלה שנייה - שמעתי שמומלץ ללעוס אספירין או כדור אחר במקרה וחושדים בהתקף לב - האם זו המלצה שניתנת גם לבעלי עבר של ארוע מוחי? במידהויש עוד ארוע או חלילה ארוע לבבי?
שאלה אחרונה - הוא נטל כדור להורדת לחץ דם שהוריד אותו ב- 10יחידות . בערך ל140 על 60 או 50 (מ-15--160 על 60-70). לאחרונה הכדור הורד מרשימת התרופות בעקבות כדור בשם קסטרל 5 מג לטיפול בערמונית, מאחר והאחרון גם מוריד לחץ דם אבל בפועל הלחץ דם לא יציב ולפעמים עובר את ה-158 ולעיתים עומד על 138 )הגבוה). האם זה בסדר?
תודה רבה וחג שמח! :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור19/09/2012אז מה אמורים לעשות עכשיוו כשלחץ הדם ממשיך להצביע על פערים כאלה? האם חשוב הלתאים תזונה נכונה? או כשיש תוספים או כדוריםש אמורים לטפל בעורקים האלה ובמצבם ואנחו לא יודיעם מזה? לא קיבלנו הנחיות והוא לא אכלן גדול (אבל כן יש בתזונה שלו מאפים על בסיס יומי, שמן ומלח, סוכר וכו' - השאלה כמה חשוב לעשות דיאטה קיצונית כשזה כולל שינוי תזונתי לאדם מבוגר עם הרגלים ישנים על כל הקושי בזה).
פערים כאלה נפוצים אצל אנשים מבוגרים עקב "קשיחות" העורקים. אם האקו אכן תקין - אין צורך בטיפול כלשהו למעט איזון לחץ הדם, שנראה שהוא מאוזן בצורה סבירה. לתזונה בריאה (לא דיאטה קיצונית, אבל הפחתה במלח, למשל) יש חשיבות גדולה, ומומלץ לבנות תוכנית אישית בעזרת תזונאי(ת).
שמעתי שמומלץ ללעוס אספירין או כדור אחר במקרה וחושדים בהתקף לב - האם זו המלצה שניתנת גם לבעלי עבר של ארוע מוחי? במידהויש עוד ארוע או חלילה ארוע לבבי?
בחשד לאירוע לבבי - כן. בחשד לאירוע מוחי - לא, שכן יש סיכון שמדובר בדימום מוחי ואז האספירין רק יחמיר את המצב.
וא נטל כדור להורדת לחץ דם שהוריד אותו ב- 10יחידות . בערך ל140 על 60 או 50 (מ-15--160 על 60-70). לאחרונה הכדור הורד מרשימת התרופות בעקבות כדור בשם קסטרל 5 מג לטיפול בערמונית, מאחר והאחרון גם מוריד לחץ דם אבל בפועל הלחץ דם לא יציב ולפעמים עובר את ה-158 ולעיתים עומד על 138 )הגבוה). האם זה בסדר?
מומלץ לבצע מעקב ל"ד מדי יום (ואפילו פעמיים ביום) משך כשבוע ולפנות לרופא המטפל שיראה אם יש חריגות המצריכות שינוי בטיפול. אם יש ספק - ניתן לבצע הולטר ל"ד.
בריאות שלמה וגמר חתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וגמר חתימה טובה!
שואלת22/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימבסטטין ומיץ לימון סחוטאריאלה04/09/2012
שלום,
אני מטופלת בסימבסטטין 10 מ"ג
נאמר לי לא לצרוך אשכוליות. האם מומלץ לשתות כפית מיץ לימון סחוט בכוס מים פושרים בכל בוקר על קיבה ריקה?
תודה
אריאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימבסטטין ומיץ לימון סחוט - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ04/09/2012אכן, אין לצרוך אשכוליות בזמן נטילת סטטין. אין בעייה עם חברים אחרים ממשפחת פירות ההדר, וביניהם הלימון.
שיהייה לבריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול כללי גבוהה, גם טוב, גם רע,שושית31/08/2012
בבדיקת דם שערכתי לפני כמה חודשים נמצאה רמה כללית של כולסטרול-299. 170 כוסטרול רע ו110 כולסטרול טוב. שומנים בדם נמוכים\ כ30. אני בת 53, רזה. רופא המשפחה לא הציע תרופות אלא לשנות תזונה. אני אוכלת בריא למדי גם כך, ובכ"ז הורדתי סוכרים כמעט לגמרי.לפני ימים אחדים החלפתי רופא משפחה בגלל העדרו של רופאי הקבוע. הרופא החדש ראה את ממצאי הבדיקות במחשב והבהיל אותי מאוד. ענין אותו רק הכולסטרול הרע, והוא מיהר לתת לי תרופות, על אף שרופאי המקורי לא מצא זאת לנכול בגלל הכולסטרול הטוב הגבוה והיחס בין השניים. האם מצבי מחייב תרופות? מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשושית
ד``ר רפי ביצור31/08/2012הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי - אם אין לך גורמי סיכון כלל (יתר לחץ דם, סוכרת, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב) - ניתן לנסות שינוי אורח חיים (תזונה בהנחיית תזונאי(ת) ופעילות גופנית סדירה באישור רופא המשפחה) לפני תחילת טיפול תרופתי.
לשאלות נוספות והערכת סיכון פרטנית ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המהירה. לגבי נתונים
שושית31/08/2012אינני מעשנת, הולכת הרבה, לא מתעמלת מספיק, לחץ דם וסוכר תקינים. לאבי מחלת לב מולדת-היפר טרופיה וסתימה באחד העורקים שהתגלתה בסוף שנות השבעים שלו, אך הוא מתפקד ומטופל בתרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן כדורים לשומנים בדם משפיעים?נועה ר.30/08/2012
היי ד'ר - תוך כמה זמן כדורים לשומנים בדם משפיעים? אני אחרי טיפולי פוריות עצרתי אותם כדי להסדיר את השומנים בדם. לפני חודש עשיתי בדיקת דם 900 טריגליצרידים. אתמול קיבלתי תשובות לדם אחרי ששבועיים אני אוכלת מאוזן ועושה ספורט ולאחר 13 שעות צום יצא לי ערך של 2000. קבעתי במרפאת ליפידים. אבל רציתי לדעת מה הטיפול? כמה זמן זה לוקח כדי שאהיה מאוזנת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה ר.
ד``ר רפי ביצור30/08/2012רמת הטריגליצרידים מאד גבוהה.
מומלץ להפסיק מייד ולחלוטין לצרוך סוכרים ולהפחית את צריכת הפחמימות.
מומלץ לפנות בהקדם למרפאת ליפידים לתחילת טיפול. אם אין תור קרוב למרפאת הליפידים - פני לרופא המשפחה.
אם יופיעו כאבי בטן - פני מייד למיון
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ובכל זאת
נועה ר.30/08/2012קבעתי לליפידים ביום שני. לגבי כאבי בטן זה בעייתי לזהות כאב אצלי - כי יש לי דלקת במעי מזה שנים. השאלה - תוך כמה זמן אוכל לראות שיפור גם בעזרת כדורים? מלחיץ אותי להיות בערכים כאלו. המון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה ר.
ד``ר רפי ביצור30/08/2012עם שילוב של תזונה וטיפול תרופתי - ניתן לראות שיפור תוך ימים ספורים
לגבי כאבי הבטן - שימי לב האם יש החמרה יחסית לכאבים הכרוניים המוכרים לך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלף תודות!
נועה ר.30/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולגבי29/08/2012
אני בן 38, נוטל מזה שנה וחצי סימבסטאטין 20 מג אחרי שהיה לי כולסטרול 246. לפני שנה ירד לי הכולסטרול ל 165. עכשיו חזרתי על הבדיקות והתוצאות שקיבלתי כולסטרול 213, טריגליצרין 157, HDL 55, NON 159, LDL 127, CK 200
שאר התוצאות תקינות. חזרתי לרופא משפחה אמר שזה בסדר. אני מודאג כי התוצאות לא ממש טובות. מה עלי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי
ד``ר רפי ביצור29/08/2012יעד המטרה של כולסטרול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
בהנחה שאין לך גורמי סיכון נוספים למחלת לב (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב וכו') - רופא המשפחה צודק והתוצאות משביעות רצון. אורח חיים בריא (תזונה נכונה, פעילות גופנית והמנעות מעישון) - מומלצים לכולם.
אם יש גורמי סיכון כלשהם - יש צורך בהערכה לא אינטרנטית של הסיכון ע"מ להחליט אם יש צורך בטיפול נוסף.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהולאלי28/08/2012
שלום אני לוקח מדי ערב ליפיטור 80 עקב היפכולסטרול משפחתי כמו חן נוטל בבוקר איזיטרול ובייבי אספירין בער אני נוהג לשתות משקה אלכוהולי כמו כוס יין או בקבוק בירה האם הסמיכול ללקיחת הליפיטור עלולה להפריע לפעולת התרופה? האם יש לקחת את הלפיטור לפני/אחרי שתיית המשקה אציין גם שתפקודי הכבד שלי בתחום הנורמה גילי 33 לא מעשן ללא לחץ דם ללא סכרת מבצע פעילות גופנית סדירה EF-60% תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר רפי ביצור29/08/2012אין מניעה לשתות אלכוהול באופן מתון כמו שאתה מתאר (משקה אחד ליום).
לחיים ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)