מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול ביתר כולסטרול וכאבי שריריםראובן05/01/2013
שלום רב,
אני בן 60 בגובה 1.74 במשקל 89 ק"ג ועושה פעילות ספורטיבית בקביעות.
ערכי סוכר גבוליים (טרום סכרתי), ללא טיפול תרופתי.
בדיקות אחרונות: גלוקוז (בצום): 100 ו 6.4=HbA1C
בחצי השנה האחרונה אני מטופל בסטטין סימבקור במינון של 15 מ"ג. עד אז במשך כשנתיים לקחתי סימבקור 10 מ"ג.
ערכי הכולסטרול שלי בבדיקה האחרונה הם:
טריגליצרידים:60
כולסטרול: 152
HDL : 34
NON HDL : 118
LDL : 106
שאלותי הם:
1. רמת ה HDL שלי נמוכה מהרצוי. האם ניתן להגדילה ? וכיצד ?
בנוסף, האם כדאי להשקיע מאמץ בכיוון זה ומדוע ?
2. בשבועות האחרונים התחילו אצלי כאבי שרירים. בעיקר בגפיים התחתונות, אשר
באים לידי ביטוי בעיקר בשעות הבוקר המוקדמות כאשר אני עדיין במיטה ואשר
מקשים עלי להרדם שנית.
לקחתי לפרק זמן מגנזיום (אנטי לג קרמפ) ובהמשך גם Q10 אך זה לא עזר במיוחד.
האם יתכן שכאבי שרירים כתוצאה מסטטינים יתחילו יותר משנתיים אחרי שהתחלתי
לקחת סטטינים ?
במידה וארצה להחליף את הסימבקור, איזה סוג אחר כדאי ומומלץ לנסות ? האם
כדאי לבדוק בהתחלה את הליפיטור ?
תודה על המענה המקצועי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראובן
ד``ר רפי ביצור05/01/20131. רמת ה HDL שלי נמוכה מהרצוי. האם ניתן להגדילה? וכיצד?
- העלאת רמת ה- HDL הנה עסק מתסכל ביותר. יין אדום, שמן זית וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL), אבל בד"כ ההשפעה קטנה. מחקרים עדכניים הראו שכאשר רמת ה- LDL מאוזנת היטב בעזרת סטטינים, תרופות נוספות הניתנות במטרה להעלות את רמת ה- HDL אינן תורמות להורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן אין בהן צורך (לפחות בתרופות הקיימות כיום. תרופות חדשות נמצאות בפיתוח ויתכן ויראו תוצאות טובות יותר).
2. האם יתכן שכאבי שרירים כתוצאה מסטטינים יתחילו יותר משנתיים אחרי שהתחלתי לקחת סטטינים ?
- יתכן, אך פחות סביר. ברוב המכריע של המקרים, כאבי שרירים כתוצאה מסטטינים מופיעים תוך שלושה חודשים מתחילת הטיפול או עליה במינון.
3. במידה וארצה להחליף את הסימבקור, איזה סוג אחר כדאי ומומלץ לנסות?
- בשלב הראשון הייתי מנסה להפסיק לחלוטין את הססטין לשבועיים-שלושה. אם לא יחול שיפור משמעותי בכאבים, הרי שהסבירות שמקורם בסטטינים נמוכה עוד יותר, וכדאי לחפש סיבה אחרת לכאבים (עליה באינטנסיביות הפעילות הגופנית? בעיות כלי דם? בעיות אורתופדיות? בעיות נוירולוגיות?).
כדאי גם לבדוק את תפקודי בלוטת המגן ורמת ויטמין D - תת-פעילות של הבלוטה וחסר ויטמין D עלולים לגרום לכאבי שרירים במטופלים בסטטינים, ותיקון החסר יכול למנוע את הכאבים.
אם יחול שיפור משמעותי עם הפסקת הסימבקור, ולאור המצב הקדם-סוכרתי (בו כדאי מאד לטפל בסטטין) - היית מנסה דווקא פרבסטטין, מאחר ולו יש את השכיחות הנמוכה ביותר של כאבי שרירים. אמנם הוא פחות "חזק" מליפיטור, אבל מאחר ורמת הכולסטרול אצלך מאוזנת היטב עם מינון נמוך של סימבקור, סביר להניח שגם עם פרבסטטין ניתן יהיה להגיע לאיזון טוב.
שבוע טוב ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעה שליליתלאון04/01/2013
שלום רב, נכון מה שפורסם - נטילת סטטין מגבירה סיכון לסכרת? כיצד ניתן להתגבר על סיכון זה? לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאון
ד``ר רפי ביצור05/01/2013סטטינים מעלים במידה קטנה מאד את הסיכון לסוכרת, וגם זאת - רק באנשים שממילא נמצאים בסיכון גבוה לפתח סוכרת גם ללא הטיפול (בעיקר אלה עם עודף משקל משמעותי או רמת סוכר גבולית מלכתחילה).
יש דרך יעילה מאד הדרך להימנע מכך, והיא הדרך להימנע מסוכרת בכלל - שמירה על משקל גוף תקין, תזונה מוגבלת בפחמימות (בעיקר פחמימות פשוטות) ופעילות גופנית סדירה.
באנשים עם סיכון גבוה לפתח מחלות לב וכלי דם, התועלת הצפויה מסטטינים בהפחתת סיכון זה עולה בהרבה על ההשפעה השלילית האפשרית מבחינת התפתחות הסוכרת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס בין כול טוב לכול רע -מרדכי02/01/2013
קראתי פעם במאמר שעסק בנושא היחס בין כולסטרול רע לכולסטרול טוב שהתוצאה המתקבלת בחילוק של האחד בשני יש לה משמעות במובן זה שאם התוצאה היא מספר נמוך הדבר חיובי ואם המספר גבוה הדבר שלילי (או להיפך, אינני זוכר את הפרטים)
האם אכן היחס משמעותי? אודה אם תוכל להרחיב בנושא אם הוא רלוונטי כמובן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למרדכי
ד``ר רפי ביצור02/01/2013ככלל, אנחנו רוצים רמה גבוהה של כולסטרול "טוב" (HDL) ורמה נמוכה של כולסטרול "רע" (LDL).
ליחס ביניהם אין הרבה משמעות, שכן בבואנו להחליט על הצורך בטיפול אנחנו מביאים בחשבון, פרט לשני ערכים אלה, גם גורמי סיכון רבים נוספים - קיום מחלת לב וכלי דם, גיל, מין, סוכרת, יתר לחץ-דם, עישון, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לפי הערכת סיכון זו אנחנו קובעים "ערך מטרה" לכולסטרול ה"רע" (LDL), ולפי הצורך - מטפלים. הורדת רמת הכולסטרול ה"רע", בין אם ע"י שינוי באורח החיים ובין אם ע"י תרופות, מורידה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.
לגבי הכולסטרול ה"טוב" - לצערי בדרך כלל קשה להעלות את רמתו במידה משמעותית ללא תרופות, והתרופות הקיימות לצורך זה לא הוכיחו את עצמן עד כה במניעת מחלות לב וכלי דם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת המלצהשואלת02/01/2013
שלום
אני רוצה לקבוע תור בדחיפות לאבי, לרופא נוירולוג מומחה לשבץ מוחי וכלי דם שהוא גם מומחה בתחום וגם איש נחמד ונעים.
יש לך המלצה על רופא או שניים כאלה באזור המרכז או הפנייה למקור שיכול להמליץ על מישהו כזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת המלצה - תגובה
ד``ר רפי ביצור02/01/2013בכל בתי החולים הגדולים יש מרפאות שבץ מוחי עם רופאים מצוינים.
בבית החולים שיבא, בו אני עובד, מנהל את השירות הזה פרופ' דוד טנה, אותו אני מכיר אישית ומעריך. יש ודאי רופאים רבים וטובים נוספים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור03/01/2013הבדיקה מראה רבדים טרשתיים, אולם כאלה שאינם גורמים להיצרות המצריכה התערבות פולשנית (צנתור או ניתוח). מאחר והבדיקה נעשתה לפני שנה, והיא אינה פולשנית, כדאי לבצע בדיקה כעת על מנת שלנוירולוג יהיו נתונים עדכניים.
ערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) האידאלי הוא פחות מ- 70, אולם ההבדל בין 75 ל- 65 אינו מאד גדול. כל סטטין שמביא לתוצאה זו הוא בסדר, ואם הוא נוטל קרסטור ללא תופעות לוואי איני רואה יתרון בהחלפת התרופה. אם בדיקת הדופלר תראה התקדמות של הטרשת, הייתי מעלה את מינון הקרסטור (ניתן לעלות במינון עד 40 מ"ג לפי הצורך).
ערך הכולסטרול ה"טוב" (HDL) אכן נמוך, אבל מחקרים עדכניים הראו שכאשר רמת ה- LDL מאוזנת היטב בעזרת סטטינים, תרופות נוספות הניתנות במטרה להעלות את רמת ה- HDL אינן תורמות להורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם, ולכן אין בהן צורך.
ערך הטריגליצרידים מצוין (אידאלי פחות מ- 150).
ערך הסוכר סביר (אידאלי פחות מ- 100, גבולי בין 100-125, ומעל 126 - מוגדר כסוכרת). כדאי לבדוק גם המוגלובין A1c הנותן מדד לאיזון הממוצע של רמת הסוכר בחודשים האחרונים.
האספירין - חיוני לאור האירוע המוחי שעבר.
הלוסרטן - תרופה טובה מאד, וכמו שציינתי, צריך רק לוודא שלחץ הדם אכן מאוזן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחץ דם
שואלת16/01/2013שלום לד"ר ביצור,
לחץ הדם אחרי שבועיים שלושה של שימוש בלוסטרן 50 מג פעמיים ביום לא מאוזן. בבוקר ומאוחר בערב עומד על על 140 על 60 ומהצהריים ועד הערב - 180-70.על סמך 6 מדידות בשבועיים ה אלה (כשאני שם) ואלו הנתונים.
הוא נוטל את הלוסרטן באחת בצהריים ובשמונה תשע בערב. בנוסף גם קסטרל 5 מג בתשע בערב. שהבנתי שגם מוריד לד.
1. רופא המשפחה אמר שבדיקה שהוא עשה בצהריים הלחץ דם היה 150 על 60 ושהו א לא רוצה להוריד את לחץ הדם יותר - כי הלחץ דם הנמוך נמוך גם ככה אבל אם נתעקש הוא יוסיף טיפול וגם אנחנו ממשיכים לעקוב. כאמור לפחות בחצי מהזמן לחת הדם גבוה עוד יותר.
2. אם הוא נוטל באחת בצהריים לוסרטן 50 ההשפעה נמשכת עד שתים בלילה ובעשר הוא שוב נוטל לוסרטן וגם קסטרל 5 מג כך שכמה שעות טובות הוא על לוסטרן 100 מג - יוצא שבשעות הלילה הוא מקבל מינונים גבוהים מאוד של מורידי לחץ דם. אין אפשרות לנטול לוסרטן בבוקר במקום בצהריים כי הוא מתעורר מאוחר ונוטל סותרי חומצה קודם כל שאחריהם מומלץ לא לקחת שום כדור שעתים.ההאם זה מסוכן עבורו החפיפה הזו ואולי היא הסביה לחוסר האיזון?
3. המלצת על ביצוע בדיקה לתפקודי כליות ומלחים בדם שבוע אחרי שינוי המינון, הרופא לא נתן כזו, אבל יוצא שבעוד שבוע - סה"כ 3 שבועות משינוי המינון במילא מבוצעות לו בדיקות דם לעניין אחר. זה קריטי לחכות או לבקש בדיקה כבר השבוע?
4. כמה זמן עובר מרגע שתיית הכדור ועד רגע ההשפעה על לחץ הדם? אםה או שותה כדור בצהריים באחת ובשעה חמש בערב לחץ הדם גבוה מאוד - 180 על 70 - ז"א שהכדור לא משפיע?
הרבה תודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור16/01/2013אני מבין את חששו של הרופא, שכן לחץ הדם הדיאסטולי נמוך, והוא אינו רוצה להורידו עוד יותר. אין סכנה בחפיפה שתיארת, אבל יכול להיות שזה פוגם באיזון לחץ הדם לאורך היום. יתכן שחלוקה שונה של התרופה (מנה בבוקר ומנה בערב) תשפר. אם לא - ניתן לשקול תוספת של מינון נמוך של מעכב תעלות סידן כגון אמלודיפין (שיש לו השפעה רבה מעט יותר על לחץ הדם הסיסטולי) תוך מעקב לחץ הדם.
צריך להבין שלחץ דם של 180 אינו מהווה סיכון מיידי אלא בטווח היותר ארוך, ולכן הדרך הנכונה היא לפעול בצעדים קטנים והדרגתיים תוך מעקב.
ללא קריטי לבצע את הבדיקות השבוע אם ממילא יבצע בדיקות בשבוע הבא. יש לוודא שהבדיקות כוללות תפקודי כליה ואלקטרוליטים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך
שואלת20/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינוי תרופתי
.09/02/2013שלום ד"ר
רופא המשפחה החליף את הלוסרטן 50 שניתן פעמיים ביום - לואלאסארטן 160 מג פעם ביום. עוד לא החלפנו את הטיפול כי אני חוששת מכל שינוי תרופתי. בן משפחתי לא יציב בהליכה ומתגורר לבדו וכמאור לחץ הדם הנמוך אכן נמוך מאוד גם לאור עליית לחץ הדם בין 125-145 על 50-60 בבוקר לבין 185/60/77 בצהריים ערב).
1. אם לסכם מדובר בחודש וחצי של עליית לחץ דם למרות שהוסיף כדור לוסרטן 50 מג לכדור האחד שנטל בעבר .
לחץ הדם התחיל לעלות מיד עם תחילת הטיפול ההורמונלי בקזודקס שנמשך חודש והסתיים מלפני שבועיים (כשבמקביל קיבל זריקת סופרפאקט שכמובן פועלת כל הזמן).
האם שווה להמתין ולראות אם לחץ הדם יורד לבד בעקבות הפסקת הקזודקס מלפני שבועיים או שזה כבר לא קשור? או בעקבות הפסקת הפעולה המטלטלת של הטיפולה הורמונלי על הפיאסאיי? להבנתי תופעות הלוואי הקשות של הטיפול (גלי חום וכו') נרגעות בחלק מהמקרים אצל חולים אחרי שהירידות הדרסטיות בפיאס איי נרגעות ובן משפחתי אכן חווה ירידה משמעותית מ60 ל-9 בחודש הזה. יש קשר ששווה לחכות לו או שכדאי להחליף את הכדור כאמור וזהו?
2. לא הספקתי לדבר עם הרופא על ההצעה להוסיף כדור אחר כפי שכתבת במינון קטן ולאו דווקא להחליף את הטיפולה קיים, האם כדאי בכל זאת לחזור אליו עם זה או שהטיפול שניתן יכול להצליח?
3. יש בעייה עם שעות נטילת הלוסרטן. אין אפשרות לקחת בבוקר בגלל שעות ערות שינה ייחודיות. יוצא שהנטילה מתבצעת באחת בצהריים ובתשע בערב. לא יודעת אם זה יכול להסביר את אי השליטה בלד, כי במילא גם בעבר הכדור הוריד ב-10-15 יחידות מקסימום.השאלה אם אין כדור בשחרור מושהה ל-24 שעות ואם כן האם הכדור שהוחלף עי רופא המשפחה מתאים לכך?
4. האונקולוג אמר שלא ידוע לו על קשר בין לחץ דם גבוה לטיפולה הורמונלי (למרות שבעלון של הסופרפאקט זה כתוב כאזהרה מודגשת ונפרדת - שלסובלים מיתר לחץ דם יש צורך לעקוב). הוא הציע כהערת לוואי שכדאי להפסיק את הסטאטור 10 מג שהוא נוטל כי יש ריאציות לא טובות עם טיםולים הורמונלים. אם הכולסטרול שלו והכל מאוזן - כדאי להפסיק את זה? או שיש לסטטינים תפקיד נוסף מלבד הורדת כולסטרול שמגן על החולה (על כלי הדם או הלב?)?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור09/02/2013לגבי לחץ הדם - אני מבין את ההתלבטות, אבל נראה לי שתשובות לשאלות כל-כך פרטניות אינן יכולות להינתן על סמך מידע אינטרנטי.
ככלל, הכדורים שמקבל אמורים לכסות 24 שעות, אך הדבר אינדיבידואלי ויש כאלה שאצלם הכיסוי הנו פחות מזה. לכן, אם נוטלים יותר מכדור אחד, עדיף לחלק את המתן במשך היום כדי לאפשר כיסוי אופטימלי בכל שעותי היממה. אם ניתן, חלוקה מאוזנת של התרופות משך היום - עדיפה.
בהחלט יתכן שהדברים "ירגעו" עם סיום הטיפול בקזודקס.
לגבי הסטאטור: לא ידוע לי על אינטראקציה כלשהי בינו לבין קזודקס או סופרפקט. מאחר ועבר אירוע מוחי יש חשיבות גדולה לטיפול בסטטינים למניעת אירוע מוחי חוזר או התקף לב. כדאי לשאול את האונקולוג למה בדיוק התכוון.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואלסארטן 160 מג פעם ביום
.09/02/2013אתה צודק, אני אדבר עם הרופא משפחה שוב בשבוע הבא.
.
אבל אם למקד את השאלות היורת כלליות - כרגע השאלה הבוערת היא - אם אפשר להפיק בבת אחת טיפול בלוסרטן 50 פעמיים ביום ולעבור לוסארטן 160 מג בלי סיכון או בעיה, האם המינון לא גבוה מדי? הלחץ דם הנמוך נע בין 56 ל-60 כרגע בשעות שהוא יחסית מאוזן ואני חוששת לירידה נוספת.
גבנוסף, ם האונקולוג וגם אתה ציינתם שכדאי לשלב עוד כדור במינון קטן והאונקולוג אמר שלפעמים משלבים גם 3. השאלה אם מנסיונך עדיף לנסות הוספת כדור ממשפחה אחרת כביכול (כהמלצתך והמלצת האונקלוג) - או שכאמור אפשר לנסות לעבור לואלסרטן 160 ולנסות אותו?
תודה רבה על הסבלנות והמקצועיות! זה מאוד מאוד עוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור09/02/2013אפשר בהחלט לנסות ולסרטאן 160 מ"ג פעם ביום ולראות מה ההשפעה.
טיפול ביתר לחץ דם מבוסס פעמים רבות על נסיונות שונים עד שמגיעים לטיפול האופטימלי לאדם המסוים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב הולאסטרן שייך לחוסמי האלפא?
.09/02/2013כי בן משפחתי נוטל גם קסטרל ורשום שם שאסור לנטול יזאת יחד עם חוסמי אלפא?
היום בהצהריים היה לו לחץ דם גבוה 180 על 80. למרות שנטל לוסרטן גם שעתיים אחרי - לא חלה ירידה.
הצעתי שייקח את הקסטרל 5 מג בצהריים במקום בלילה רק שנבדוק את השפעתו ואכן אחרי שעה וחצי לחץ הדם ירד ל145 על 65. מה שלא קרה כלל בחודש וחצי ה אחרון מאז שהחלה העלייה הגדולה בלחץ דם בעקבות הטיפול ההורמונלי.
מאחר ובמילא הוא צריך קסטרל לערמונית - לא כדאי לבקש מהרופא להגדיל את המינון של הקסטרל לפעמיים ביום במקום פעם אחת וזהו?
גם יוצא שמאחר שההשפעה של הקסטרל פגה אחרי 10-12 שעות שלא משנה איזה כדור יינתן לו ללחץ דם בנוסף לקסטרל - עדיין במחצי מהימה לחץ הדם יהיה נמוך מהמחצית השנייה.
מה דעתך?
זהו סיימתי עם השאלות לגבי זה. ברביעי אפגש עם הרופא. השאלה אם זה לא מסוכן כרגע לחץ הדם שמגרד את ה180 כבר חודש וחצי - לא יותר מדי עבורו (ארחי ארוע מוחי, יש היצרות בינונית בעורקי הצוואר ובכלל... ). ושווה להגיע בתור דחוף?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור09/02/2013ולסרטאן אינו שייך לקבוצת חוסמי אלפא אלא לקבוצת מעכבי ACE
לחץ דם בערכים אלה משך חודש וחצי אינו מסכן בטווח המיידי. לטווח הארוך - רצוי להורידו ככל האפשר במגבלות תופעות הלוואי.
אין דחיפות בקביעת התור לרופא - תור ביום רביעי הקרוב הוא סביר בהחלט.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
.11/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דםשואלת29/12/2012
היי
כתבתי לך קודם על בן משפחתי בן 76. בעל היסטוריה של ארוע מוחי השנה.
התחיל טיפול בקזודקס 50 מג כבר 5 ימים. (לסרטן הערמונית).
ביומיים האחרונים במדידת לחץ דם בערב התוצאות בסביבות 166 על 60 כשבדר"כ זה 140 על 60)
לא מצוין בתופעות הלוואי משהו על עליית לחץ דם, אבל כתוב שזה יכול לגרום לבעיות בלב. האם ייתכן שהתוצאות האלה קשורות לקזודקס ולתפקוד הלב?
(הוא מקבל קבוע לוסרטן 50 בערב לפני שינה וקסטרל 5 מ"ג גם בערב לפני שינה כבר חצי שנה).
בנוסף - כתוב שיש סיכון מנטילת קזודקס לאנשים שנוטלים מדללי דם דרך הפה והוא נוטל אספירין, ידוע לך מה הסיכון והאם הסיכון פוחת אם הוטלים אותם לחוד בשעות שונות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר רפי ביצור30/12/20121. עליית לחץ דם אינה תופעת לוואי מתוארת של קזודקס. יתכן והעליה בלחץ הדם נובעת מסיבות אחרות (מתח נפשי בעקבות אבחון הסרטן והטיפול, כאבים, עליה בצריכת מלח, אי-הקפדה על נטילת התרופות ועוד). אם אכן נמצאת סיבה כזו - כדאי לטפל בה. אם לא, ומאחר וזו עליה מתונה בלבד, כדאי לעקוב אחר לחץ הדם משך שבוע-שבועיים, ואם לחץ הדם נשאר גבוה, לשקול בעצה אחת עם הרופא המטפל שינוי בטיפול ללחץ הדם.
2. האינטראקציה של קזודקס עם מדללי דם היא עם קומדין. אין אינטראקציה עם אספירין.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך שוב!
שואלת30/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאגב
שואלת31/12/2012הסיכון הלבבי נעוץ בכך שהטיפול ההורמונלי גורם לעליה בסוכר טריגלצרידים וכו' או שזה סיכון ממקור אחר?
והאם הוא סיכון שמתקיים מיד עם תחילת הטיפול או רק בהליך מצטבר?
אני שואלת את כל אלו - כי יש לנו תור לאונקולוגבעוד חודש והטיפול התחיל השבוע. אני חוששת מאוד - שאולי יש טיפול שאמור להגן על חולה בעל עבר של ארוע מוחי ומצב כללי לא טוב (חוסר בפעילות גופנית, עורקים מסוידים וכו') מבעיה בלב ושאמור להילקח יחד עם הטיפול ההורמונלי ושעוד חודש רחוק מדי? אני טועה? בפגישה הראשונה אצל האונקולוג לא ידעתי מה לשאול ועכשיו אני יודעת יורת השאלה אם זה יכול לחכות חודש של טיפול בסופרפאקט.
לגבי הלחץ דם, כנראה שהעלייה נגרמה מגלי חום - ורופא מחליף (רופא המשפחה לא נמצא כרגע) אמר להוסיף עוד כדור לוסרטן 50 , כלומר פעמיים ביום. יש כדור טוב יותר שנלקח פעם ביום ושאמור לעזור לאיזון מיטבי או שלוסרטן נחשב טוב?
הרבה תודה על היעוץ המקצועי והמעמיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור31/12/2012קזודקס יכול לגרום (בשכיחות נמוכה מאד) לאי-ספיקת לב והתקפי לב. ככל שהטיפול ממושך יותר - הסיכון גדול יותר, אך גם אז הוא קטן מאד.הסיבה לכך לא ברורה.
חשוב לאזן בצורה מיטבית את כל גורמי הסיכון ולפנות מיד לבדיקה רפואית אם מופיעים קוצר נשימה או כאבי חזה.
איני אונקולוג ולא בדקתי את אביך, אבל נראה לי שאם האונקולוג המליץ על הטיפול לא הייתי דוחה אותו בלי להתייעץ עמו. מעקב לאחר חודש נראה לי סביר, אבל כמו שאמרתי - אם חל שינוי כלשהו במצב הבריאות יש לבדוק ולהעריך מחדש.
מבחינת ה טיפול בלחץ הדם - סוג התרופה חשוב פחות מעצם איזון לחץ הדם. לוסרטן היא תרופה טובה. יש לעקוב אחר לחץ הדם, וכמו כן לקחת בדיקת דם לתפקודי כליה ומלחים בדם כשבוע לאחר עליית המינון. אם התרופה לא תתאים או לא תספיק - יש אפשרויות רבות נוספות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
שואלת01/01/2013כשדיברתי על סיכון ללב - לסיכון מסופרפאקט 9.9. הקזודקס ניתן רק לחודש, שבועיים קודם לסופרפקט ואז הזריקה ולאחריה עוד שבועיים קזודקס. כך שהוא פחות מטריד. את הזריקת סופרפאקט אמור לקבל עוד יומיים.
אני תוהה אם לא אמורים לבדוק את הלב קודם לטיפול כזה שמפחית טסטוסטרון ובעל סיכון ללב לפני זה? בדיקת רופא בסטטוסקופ או א.ק.ג או משהו?
עשו לו אקו בפברואר השנה באשפוז ובמרץ היתה הפעם האחרונה שרופא בדק אותו פיזית (מלבד אונקולוג שהבדיקה שם ממוקדת ולא קשורה ללב).
המון תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור01/01/2013סופרפקט עלול לעתים להעלות את לחץ הדם ולכן כדאי לעקוב אחר לחץ הדם. פרט לכך, מבחינת הלב - אין צורך במעקב מיוחד. כמובן שאם יש כאבי חזה, קוצר נשימה או כל מצב חריג אחר - יש להיבדק.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, אתה תמיד אכפתי ומעמיק!
שואלת01/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשכולית וקרס טוריקי שטרן28/12/2012
שלום
אני לוקח קרסטור 20מג ואני אוהב גם לאכול .... אשכולית טריה. אני יודע שפעילות התרופה גדלה משמעותית יחד עם אכילת אשכולית. האם ניתן ואיך לשלב. האם זה נכון להזניח פעם בשבוע את הקרס טור ולאכול אשכולית או נכון גם וגם ולהניח שלקחתי קרסטור במינון כפול. ובכלל. אולי לקחת כדור יום כן ויום לא ולא להמנע מאשכולות.
אנא התייחסות ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליקי שטרן
ד``ר רפי ביצור30/12/2012מבין הסטטינים, לקרסטור (בניגוד לסימבסטטין וליפיטור) יש את האינטראקציה הקטנה ביותר עם אשכוליות.
בהנחה ואתה זקוק לטיפול בסטטינים, הדבר הבטוח ביותר הוא להימנע מצריכת אשכוליות. אם הדבר אינו אפשרי עבורך, כדאי בכל אופן לצמצם את צריכת האשכוליות למינימום, לקחת את המינון הנמוך ביותר של קרסטור המביא אותך לערך המטרה של הכולסטרול (המתאים לך לפי גורמי הסיכון שלך), ולהרחיק את אכילת האשכולית מנטילת הקרסטור ככל האפשר.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מורכבות בטיפולשואלת26/12/2012
שלום
בן 76 שעבר ארוע מוחי בינואר השנה. מקבל אספירין פעם ביום.
אמור להתחיל לקבל טיפול הורמונלי לסרטן הערמונית.קסדקס 50 מ"ג + זריקהסופרפאקט 9.9 מג.
הבנתי שיש תופעות לוואי לטיפול ההורמונלי החל מעצבנות ועד גלי חום, השפעה על קרישיות הדם ואף על הלב.
הוא לא עבר ביקורת או בדיקה אצל רופא כלשהו מלבד אונקולוג לעניין הערמונית מאז שחרורו מהשיקום במרץ השנה. כלומר 9 חודשים.
רופא המשפחה אינו גורם מטפל, יותר פקיד.
אני חוששת:
1.לא ברור לי למה אינו מקבל פלביקס. על סמך מה מחליטים איזה מהשניים לתת?
2. בשחרור מהשיקום היה בסיכום המחלה הסבר על דופלר עורקי צוואר והיה כתוב שיש שם עוריקם מעובים, וכעת בסי טי שבוצע לו בעקבות ס. הערמונית יש משהו דומה בלב עורקים מסוידים או מעובים. לחץ הדם שלו עומד על כ140-60. אבל מדי פעם קופץ למעלה. אין מעקב מסודר או טיפול מסודר מלבד לוסרטן 50 שמקבל פעם ביום כשהנתי מהרוקח שייתכן וצריך בכלל פעמיים ביום - נכון?
3. . הכולסטרול בשליטה אבל הכולסטרול הטוב מאוד מאו ד נמוך - 20 (מקבל סטטור 10 מג והכולסטרול הרע עומד על 70 וזה הרבה בזכות הפורוםה זה ועצותיך בקשה שלי מרופא המשפחה שיטפל כשקודם הכולסטרול עמד על 100 ומשהו), - האם כדאי ששיתהיין פעם ביוםאו פעם בשבוע?
השומנים בסדר.
פיזית אינו פעיל כבעבר ורוב הזמן יושב או שכוב
3. אני חוששת שכל אלה- מעקב אחרי כלי הדם, אחרי מדלל הדם, וכו' לא מטופלים כמו שצריך. אם להוסיף את הטיפול ההורמונלי שמקבל עכישו - אני תוהה איזה רופא אמור לרכז את המורכבות של הכל ולמנוע ככל האפשר בעיות עתידיות בכלי דם, במח ובלב? נוירולוג? מומחה לכלי דם? לשומנים? פנימאי?
3. ברשימת תופעות הלוואי של הטיפול ההורמונלי כתוב גם על הלב. התקף לב. והבנתי מהמעט שנאמר ליממטופל אחר שזה משפיע על הקרישיות גם. איך נערכים לדבר כזה? את הטיפול בקזדקס התחיל בגלל הדחיפות בטיפול בסרטן אבל אני מודאגת מתופעות הלוואי האלה שנוגעוות ללב ולקרישיות - כמה זה שכיח והם לאור כל אלה צריך לפנות באמת בדחיפות לרופא מומחה ואיזה?
תודה רבה לך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי 3
שואלת26/12/2012השורה הלא ברורה שם - שאלתי למעשה בסוף הפיסקה - האם כדאי שישתה יין פעם ביום או פעם בשבוע על מנת להעלות את רמת הכולסטרול הרע או שיש דרך אחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור27/12/2012ודאי תביני שלא ניתן לטפל דרך האינטרנט, ודאי לא במקרה מורכב כזה. אנסה לענות באופן עקרוני.
1. כעקרון, במניעת אירוע מוחי חוזר אין יתרון משמעותי לפלביקס על אספירין. הטיפול המקובל הוא אספירין. בפלביקס משתמשים כאשר יש התוית-נגד לאספירין או כאשר היה אירוע מוחי תחת טיפול באספירין.
2. סוג התרופה ומינונה חשובים פחות מאשר עצם איזון לחץ הדם. אין תחליף למעקב מסודר של לחץ הדם וקבלת החלטה טיפולית בהתאם. לעתים לוסרטן במינון זה מספיק ולעתים לא - רק מעקב מסודר יתן את התשובה.
3. העלאת הכולסטרול הטוב הנה עסק מתסכל ביותר. נכון להיום אין תרופה המעלה את הכולסטרול הטוב שהוכח שמונעת אירועים מוחיים או לבביים כאשר הכולסטרול הרע בשליטה טובה, כמו במקרה שתיארת. לגבי שתיית היין - ההשפעה על הכולסטרול הטוב אינה דרמטית. אם מותר או לא - זה תלוי בכל מקרה לגופו ויש להתייעץ ברופא המכיר אותו.
4. רופא המשפחה צריך לרכז את הטיפול, ולהתייעץ לפי הצורך במומחים שפירטת. אם אינך סומכת על רופא המשפחה - יש היום רופאי משפחה מעולים רבים בכל הקופות, וקל מאד להחליף רופא
5. בכל טיפול רפואי אנחנו שוקלים את התועלת הצפויה אל מול הנזק האפשרי. כך, למשל, לעתים אנחנו מוכנים "לקבל" סיכון קטן ללב אם התועלת הצפויה מהטיפול בסרטן גדולה. חשוב שהאונקולוג המטפל יהיה מודע לכל הבעיות הרפואיות הקיימות, כדי שיוכל לעשות את השיקול הנכון בכל מקרה לגופו. במקרה הצורך – האונקולוג יכול וצריך להתייעץ בנוירולוג, קרדיולוג, מומחה לכלי דם או כל מומחה אחר. כך, למשל, אני מקבל הרבה פעמים פניות מהאונקולוגים בבית החולים בו אני עובד בבקשה ליעוץ בנושא שומני הדם. מטופל עם כמה בעיות צריך להיות מטופל ע"י כמה רופאים לפי הצורך, וחשוב שידברו ביניהם ושיהיה מישהו (בד"כ רופא המשפחה) שירכז את הכל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!
שואלת27/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשאלה
שואלת27/12/2012הטיפול ההורמונלי הכרחי - בעניין הזה הבנתי שאין שאלה. בגלל החומרה של המצב. האונקולוג לא הסתכל על בדיקות דם או כאלה, נתן את הטיפול ואמר שצריך להתחיל מהר. השלה היא אם יש משהו שניתן לעשות על מנת למנוע או למזער את הסיכון לפגיעה בלב? שנית, האם שנה לאחר ארוע מוחי צריך לבצע בדיקות אקו לב דופלר או מעקב אצל נוירולוג - או שרק אם יש בעיה? שלישית, אני חוששת מלחץ הדם לאור תופעות לוואי אפשריות בטיפול ההורמונלי כשדיברת על מעקב קבוע - הכוונה למדידה כל יום של לחץ דם בשעה קבועה? עשינו זאת תקופה אבל אז במפתיע לחץ הדם בשעה אחרת היה מאוד גבוה (חד פעמי) כשהוא שכב בכלל. ושאלה אחרונה - פעילות גופנית מומלצת לו או שיש חשש? זה מלחיץ בייחוד לאדם שהכושר שלו ירוד. שלא תהיה עליית לחץ דם גבוהה מדי. תודה על התשובות, במקביל אני אברר כיצד להחליף רופא משפחה לרופא מעמיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור27/12/20121. האם יש משהו שניתן לעשות על מנת למנוע או למזער את הסיכון לפגיעה בלב?
בהחלט - לקחת את האספירין ולוודא שכל גורמי הסיכון (כולסטרול, שומני הדם, לחץ הדם, סוכרת, עישון וכו') מאוזנים היטב.
2. האם שנה לאחר ארוע מוחי צריך לבצע בדיקות אקו לב דופלר או מעקב אצל נוירולוג - או שרק אם יש בעיה?
תלוי בממצאים בבדיקות הראשוניות. יש ממצאים שדורשים מעקב (למשל אם נראתה היצרות בעורקי הצוואר או ממצאים מסוימים באקו) ויש שלא. הרופא המטפל שראה את כל תוצאות הבדיקות יוכל להנחות אתכם.
3. הכוונה למדידה כל יום של לחץ דם בשעה קבועה?
תדירות המעקב תלויה במידת האיזון. כדאי לבדוק בשעות שונות של היום, כולל בבוקר עם הקימה מהשינה ובערב, כדי לוודא שלחץ הדם מאוזן בכל שעות היממה. אם יש ספק במידת האיזון - כדאי לבצע הולטר לחץ דם.
4. פעילות גופנית מומלצת לו או שיש חשש?
עקרונית - מותר. פרטנית - יש להיבדק ע"י הרופא המטפל על מנת לוודא שאין מניעה. אם יש חשש - כדאי לפנות לפעילות במרכז לשיקום חולי לב, שם מתבצעת פעילות מותאמת אישית בהשגחה רפואית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
שואלת27/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול טוב נמוךנעמי20/12/2012
שלום רב
בת 41 - בריאה בד"כ.
בבדיקות דם השבוע יצאו לי התוצאות הבאות:
כולסטרול כללי-154
LDL- 100.3
HDL- 35
הרופאה אמרה שהHDL נמוך מאד ועל מנת להעלותו למעל 40 אני צריכה לעשות פעילות גופנית ולהקפיד על תזונה .
יש לציין שאני עושה הליכות כל יום, חדר כושר ,התחלתי לאכול 2 כפות שמן זיית ליום ,דגי סלמון ואבוקדו וכו'
כמו כן - בעת הבדיקות הייתה לי דלקת בדרכי השתן -האם זה משפיע ?מאחר ואף פעם לא סבלתי מכך.
הכי מלחיץ אותי שאבי חולה באי ספיקת לב קשה מאד(בעיקר עקב עישון-אני לא מעשנת ) ,והרופאה אמרה שכדאי להעלות אותו -.
האם זה מצב מסוכן ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי
ד``ר רפי ביצור20/12/2012העלאת רמת ה- HDL יכולה להיות עסק מתסכל ביותר. יין אדום, שמן זית, אבוקדו וכו' יכולים לעזור מעט, וכך גם שמירה על משקל תקין, פעילות גופנית והפסקת עישון (שחשיבותם עצומה בלי כל קשר לרמת ה- HDL). באלה עם רמה גבוהה של טריגליצרידים – תרופות ממשפחת הפיבראטים יכולות להעלות את רמת ה- HDL במקביל להורדת רמת הטריגליצרידים, אך הן לא יעזרו באלה עם רמה תקינה של טריגליצרידים, כמוך. תרופות שונות שנוסו להעלאת רמת ה- HDL לא הוכיחו את עצמן בהפחתת הסיכון למחלות לב. קיימות תרופות הנמצאות בשלבי פיתוח שונים, ואני מקווה שהן יוכיחו תועלת, אך גם אם כן זה ייקח עוד כמה שנים.
אבל בנימה חיובית - מאחר ורמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך תקינה, אינך מעשנת, אין לך סוכרת או יתר לחץ דם, ואת מקפידה על תזונה בריאה ופעילות גופנית סדירה - הרי שהסיכון שלך ללקות במחלת לב נמוך למרות רמת ה- HDL הנמוכה.
שבת שלום ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארקוקסיהאלי17/12/2012
שלום רב,בן 42 לפני שנה ניתוח מעקפים והחלפת מסתם אאורטלי למכני,מרגיש טוב ללא לחץ דם או סכרת EF-60נוטל סטטור 40 איזיטרול,קומדין ובייבי אספירין בעקבות כאבים עזים בעצם הזנב ניגשתי לקופח הרופא בדקה אותי פיזית ורשמה לי כדור ארקוקסיה 90 מג כאשר פפחתי את העלון של התרופה ראיתי שישנה אזהרה לחולי לב וכאלה שעברו ניתוחי מעקפים כמוני האם כצעקתה?,האם יכול להיות שהרופאה טעתה (טעות קשה???) אנא עזרו לי הכאבים הורגים אותי ואני מפחד לקחת את הכדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר רפי ביצור17/12/2012ארקוקסיה שייכת לקבוצת תרופות הנקראת NSAIDS (נוגדי-דלקת לא סטרואידים) הכוללת, בין השאר, גם את אטופן, ארטופן, וולטרן, נקסין, אדביל ותרופות רבות נוספות.
תרופות אלה אכן מעלות את הסיכון הלבבי, בעיקר בחולי לב, חולי כליה ובעלי גורמי סיכון למחלות אלה. הסיכון עולה ככל שהמינון גבוה יותר ומשך השימוש ארוך יותר, אך קיים גם במשך שימוש קצר.
לכן, יש לשקול היטב האם אין אלטרנטיבה אחרת. אם יש אלטרנטיבה בטוחה יותר - כדאי לבחור בה. אם אין - יש להשתמש במינון הנמוך ביותר הנותן את התוצאה הרצויה, ולפרק הזמן הקצר ביותר האפשרי.
מאחר ולא ניתן לאבחן ולטפל דרך האינטרנט, מומלץ לפנות לרופא המטפל להערכה והתאמת טיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אם שני המונחים מקבילים או שני דבריםאלי13/12/2012
1) אם הבדיקות בדף המצורף מתאר בעיה של מחלת לב איסכמית ללא התקף לב בעבר ?
2) הדבר המתואר בשאלה מספר 1 יכולים להוות סיכון שעלול להפריע בזמן ניתוח בקע בטני ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלי
ד``ר רפי ביצור14/12/20121. בדיקת האקו המצורפת - תקינה לחלוטין.
2. בדיקת אקו תקינה אינה שוללת מחלת לב איסכמית!
3. הערכת סיכון ניתוחי אינה יכולה בשום פנים ואופן להתבצע באינטרנט. אמנם באקו אין ממצא המצביע על סיכון מוגבר, אבל יש שיקולים רבים נוספים.
שבת שלום, חג אורים שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי עוד כמה שאלות נוספות
אלי01/01/2013בבדיקת האקו דופלר במסתם טריקוספידלי יש דליפה מינימלית אם זה נוצר מסוכר או מגורם אחר ואם זה יכול לגרום התקף לב או בעיות אחרות ?
אם יש טיפול בדליפה מסוג זה ?
על פי מה אפשר לקבוע שיש מחלת לב איסכמית ואם בבדיקות שהבאתי יש גם מאפיינים של המחלה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלי
ד``ר רפי ביצור01/01/2013דליפה מינימלית של המסתם הטריקוספידלי הנה ממצא נפוץ מאד, אין לו שום משמעות פתולוגית, אין קשר לסוכר ואינו גורם להתקפי לב או כל בעיה אחרת. לכן, אין גם כל צורך בטיפול.
מחלת לב איסכמית אינה מאובחנת או נשללת לפי אקו. אם יש חשד למחלה כזו, ניתן לאבחנה באמצעים אחרים כמו מבחן מאמץ, אקו במאמץ, מיפוי לב במאמץ, CT של הלב ("צנתור וירטואלי") וצנתור פולשני. הרופא המטפל, לפי הסיפור הקליני, יחליט אם יש צורך בבדיקה כלשהי, ואם כן - באיזו.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסטורנורית05/12/2012
שלום רב,
לפני יותר משנה התחלתי לקחת סימווסטין 20 מ"ג לאחר שהיו לי ערכי כולסטרול גבוהים 250-28- כללי ושומנים בדם תקינים.
בבדיקות דם שערכתי לאחר כשנה הראו עליה גבוה מאד של תפקודי כבד - פי 5 ויותר,
הכולסטרול ירד להיות תקין והייתה עליה די משמעותית של הטריגליצרידים!
כ 250 הפסקתי ליטול את התרופה ותפקודי הכבד שבו לנורמה, הכולסטרול שוב היה גבוה והטריגליצרידים ירדו ל 150
לאחר דין ודברים החליטה הרופאה לתת לי קרסטור 20 מ"ג...
ושאלתי... האם זוהי אותה גברת בשינוי אדרת?, היתכן ששוב תהייה עליה בתפקודי כבד, והבנתי שקרסטור היא תרופה "חזקה" יותר מסמוסטין... אז מדוע לא להתחיל ב- 10 מ"ג...
ובכלל אם הסטטנים גורמים לי לעליה בטרי גליצרידים אז מה עדיף כולסטרול גבוה או טרי גליצרידים גבוהים...
ושאלה נוספת האם ניתן לקחת תרופה של 20 מ"ג קרסטור פעם ביומיים במקום 10 מ"ג כל יום, האם מבחינת היעילות זה אותו הדבר...
אכן שאלות רבות, אודה מאד על תשובתכם,
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנורית
ד``ר רפי ביצור06/12/20121. קרסטור אכן "חזקה" יותר מסימבסטטין, אך נוטה פחות לגרום להפרעה בתפקודי הכבד. לכן, אם יש צורך בטיפול תרופתי, זוהי אופציה הגיונית בהחלט. יש, כמובן צורך לעקוב אחר תפקודי הכבד.
2. לגבי המינון - מאחר ואיני יודע מהם גורמי הסיכון שלך (האם יש מחלת לב, סוכרת, יתר ללץ-דם וכו') ומהם ערכי הכולסטרול ה"רע" (LDL) שלך, איני יכול לחוות דעה. בהסתייגות זו, אם רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) היתה מאוזנת היטב עם סימבסטטין במינון 20 מ"ג, הגיוני להתחיל בקרסטור במינון 10 מ"ג.
3. ככלל, עדיף לקחת סטטינים כל יום, ואין יתרון בלקחת מינון כפול פעם ביומיים.
4. סטטינים אינם גורמים בדרך-כלל לעליית רמת הטריגליצרידים. עליה כזו קשורה בדרך-כלל לתזונה, ובעיקר לכמות הפחמימות בתזונה.
5. במקביל, יש לבדוק האם יש גורמי סיכון נוספים למחלות לב (סוכרת, יתר לחץ דם, עישון, עודף משקל וכו') ולטפל בהם אם צריך.
מומלץ להמשיך במעקב רופא המשפחה, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהורדתכולסטרול סימבסטאטין או קרסטור
שרה אוחנה06/01/2013האם קרסטור מצוי בסל התרופות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשרה אוחנה
ד``ר רפי ביצור06/01/2013קרסטור מצוי בסל התרופות למטופלים בסיכון גבוה למחלות לב שלא הגיעו לערך הרצוי של כולסטרול עם טיפול בסימבסטטין או פרבסטטין.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול גבולייוסי23/11/2012
אני בן 51 עם היסטוריה של מחלות לב מצד האב עשיתי בדיקות רפואיות וקיבלתי טריגליצרידים 97 כולסטרול 227
HDL 51
LDL 157 האם חובה להתחיל בטיפול תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר רפי ביצור24/11/2012הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והימנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מיד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
לאור הסיפור המשפחתי, מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת של הסיכון והחלטה על צורך בטיפול. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת קולסטרול
ברכה01/10/2013אני בת 52 בריאה לא מעשנת .האם לפי תוצאות הבדיקה יש לי קולסטרול גבוה?
CHOLESTEROL
227.2 mg/dl
TRIGLYCERIDES
100 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL
72 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc
135.3 mg/dl
ף
NON-HDL_CHOLESTEROL
155 mg/dl* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלברכה
ד``ר רפי ביצור01/10/2013הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והימנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מיד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה להערכה מסודרת של הסיכון והחלטה על צורך בטיפול. אם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאריק23/11/2012
שלום,
בתקופה האחרונה אני מרגיש שהמערכת החיסונית שלי מאוד חלשה (כבר 3 שנים), ואני נהייה חולה (מקורר \ שפעת) מאוד בקלות - אפילו בקיץ, ובייחוד בחורף.
בנוסף, עייף מאוד במהלך שעות היום לאורך תקופה. (גם אם ישן טוב).
בבדיקות דם החריגים הייחידים הם (והמספרים להלן די קבועים לאורך השנים האחרונוות):
MCV = 76.6
MCH = 26.1
האם צריך לשונות משהו בתזונה ? (B12, וכל השאר תקין אצלי, אגב).
האם זה יכול להצביע על בעיה אחרת הדורשת התערבות רפואית ?
אשמח לייעוץ ,
בתודה מראש, אריק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריק
ד``ר רפי ביצור24/11/2012שאלתך חורגת מנושאי פורום זה.
רמת ה - MCV הנמוכה יכולה להעיד על חסר ברזל. אם רמת הברזל נבדקה ונמצאה תקינה - הרי שממצא זה כנראה חסר משמעות.
אנא פנה לרופא המשפחה להמשך בירור.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולדניאל20/11/2012
שלום ד''ר.
קצת מבוהל .. אולי קצת הרבה..אני בן 46 משקל 66 קיבלתי השבוע לראשונה מרשם סימבסטיאן 20 מ''ג להתחיל טיפול בכולסטרול.מספר שאלות ברשותך,
האם בדרך כלל כשמתחילים עם הכדור הזה
זה אומר שזה לכל החיים.. ? או אפשרי לפרק זמן מסויים? במידה והתשובה אפשרי לפרק זמן קצר ,האם זה לא זרז להתקף לב במידה ולא לוקחים את זה באופן רציף ואז זה ''משבש את המערכת''...? האם יש מגבלות איזור כלשהו למי שמקבל את הכדור?האם יש קשר בין הכדור ופעילותו לבין פעילות הלב או קשר ישר רק לגבי הורדת הכולסטרול.. הא צריך כדור נוסף שיגן על הכבד./הקיבה.?
(הפחד שלי שיש קשר בין הכדור הזה להשפעה על הלב ''וכשמתחילים לשחק עם המנוע צריך להיות מוכנים לתקלות אז עדיף לא לגעת......) מה בעצם הפעילות העיקרית של הכדור ?
ואם יש לך עוד טיפ קטן לגבי הכדור הזה.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד``ר רפי ביצור21/11/2012קודם כל - לנשום עמוק ולהירגע.
אם המנוע מצלצל - כדאי לתת למוסכניק מוסמך לתקן אותו...
ולשאלותיך:
1. האם בדרך כלל כשמתחילים עם הכדור הזה זה אומר שזה לכל החיים?
בדרך כלל - כן. הטיפול ברמה גבוהה של כולסטרול, כמו בלחץ דם, סוכרת או אסתמה, הוא טיפול כרוני. בהתאם למצבך, אם אין לך מחלת לב, סוכרת או גורמי סיכון אחרים למחלת לב, ואם תבצע שינוי מתמיד באורח החיים (תזונה, פעילות גופנית, הפסקת עישון) שיביא לשיפור בערכים - יתכן ואפשר יהיה להפסיק את הטיפול.
2. האם זה לא זרז להתקף לב במידה ולא לוקחים את זה באופן רציף ואז זה ''משבש את המערכת''?
הטיפול ניתן לצורך הפחתת הסיכון להתקף לב לאלה שהסיכון שלהם מוגבר. אם לא מקפידים לקחת את הכדור - הסיכון נשאר מוגבר. אם מקפידים - הסיכון יורד משמעותית.
3. האם יש קשר בין הכדור ופעילותו לבין פעילות הלב או קשר ישר רק לגבי הורדת הכולסטרול?
הכדור מגן על הלב מפני התקף ע"י הורדת ערכי הכולסטרול. אין לו השפעה ישירה על תפקוד הלב.
4. הא צריך כדור נוסף שיגן על הכבד./הקיבה.?
ממש לא.
5. ואם יש לך עוד טיפ קטן לגבי הכדור הזה.?
את הכדור יש לקחת בערב, לפני השינה, אז הוא יעיל יותר. מיעוט מהמטופלים יכולים לפתח כאבי שרירים כתוצאה מהטיפול - זוהי תופעה הפיכה, וניתן להתאים טיפול אחר.
אן ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ,לייק.
דניאל22/11/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרעיני צ'יהג18/11/2012
האם לאדם הנוטל קומדין יש בעיה לצרוך גרעיני צי'ה בגלל תכולת אומגה 3 שיש בהם (לפי ידיעתי מי שצורך קומדין יש בעיה בצריכת אומגה 3 בצורת קפסולה בגלל קרישיות בדם)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לג
ד``ר רפי ביצור19/11/2012תיאורטית - קיים סיכון לדימום בשילוב של אומגה 3 עם קומדין.
מעשית - הדבר לא נבדק, אם כי הרושם הוא שאם קיים סיכון, הרי הוא נמוך.
ההוכחות בדבר התועלת בצריכת אומגה 3 אף הן מוגבלות ביותר, בלשון המעטה.
לכן, לטעמי, הזהירות מחייבת המנעות מצריכת אומגה 3 בנוטלי קומדין. אם בכל זאת יש צורך כלשהו באומגה 3, יש לצרוך מינון נמוך ולעקוב אחרי ערכי INR בבדיקת הדם.
בגלל מגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי - מומלץ לפנות לרופא המכיר אותך על מנת לקבל החלטה המתבססת על כל נתוניך האישיים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)