מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ד י ל מ ה לגבי לקיחת סטטטיניםדנית25/07/2012
שלום רב,
בת 53 ,ללא מחלות, ללא סכרת,ללא לחץ דם גבוה , משקל - 67 ,1.60 , מחזור כל חודשיים. אמא עברה ניתוח מעקפים בגיל - 68 , לאבא אין מחלת לב ולא ניתוח לב.
מאחר שהייתי בספק לגבי תוצאות בדיקות כולסטרול, עשיתי שוב בהפרש של שבוע מהבדיקות הקודמות.
ההבדל לא היה גדול אבל באחרונות הטריגליצרידים יצאו מהתחום - 171 (לעומת שבוע שעבר- 134 ).
להלן התוצאות:
כללי- 235 , י
hdl - 45 ,
tri- 171
ldl- 156
non hdl -190 ,
הרופאה שלחה אותי לאולטרה סאונד של הבטן, טרם עשיתי.
כמו כן הציעה שאתחיל לקחת כדורים נגד כולסטרול(טרם דיברנו איזה וכמה?)
לי יש התנגדות מסויימת להתחיל לקחת כדורים מאחר שאני לא רגילה לכך ,מרגישה טוב ותמיד הייתי בריאה ומאחר שיש לא מעט תופעות לואי לכדורים האלה.
האם אין הצדקה לדילמה ?
אולי כדי לחכות עוד חצי שנה ואז לעשות שוב בדיקות? ואז לשקול אם לקחת כדורים?
תודה על הסבלנות והידע הרבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור25/07/2012אין טעם לחכות חצי שנה - תעמדי אז בדיוק בפני אותה הדילמה.
במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי, נראה לי שלאור רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL) הגבולית והסיפור המשפחתי כדאי:
1. לפנות לתזונאי/ת להתאמת תזונה נכונה
2. לעסוק בפעילות גופנית אירובית באופן סדיר (לאחר קבלת אישור מרופאת המשפחה)
3. לפנות למרפאת ליפידים להערכה מעמיקה יותר של הסיכון למחלות לב ע"מ לקבל החלטה אם יש או אין צורך בטיפול.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מירפאת ליפידים -עבור ד"ר ביצורדנית25/07/2012
שלום רב,
על מנת לפנות למירפאה האם צריך הפניה מרופא המשפחה?
האם חברי קופ"ח כללית יכולים לפנות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור25/07/2012מרפאת הליפידם ב"שיבא" משרתת את חברי כל קופות החולים, וניתן להגיע עם הפניה מהרופא המטפל וטופס 17.
אנו מודעים לכך שךא תמיד הקופות נותנות טופס 17. במקרה כזה, ניתן להיבדק במרפאה תמורת תשלום לא גבוה (כ- 120 ש"ח אם אינני טועה).
בכל מקרה - חשוב להגיע עם כל הנתונים על מצבך הרפואי, כולל בדיקות דם ובדיקות אחרות שעברת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PFO וגלולותSB25/07/2012
שלום! אני חודשיים אחרי לידה ראשונה לידה רגילה ואני מעונינת לקחת גלולות למניעת הריון הבעיה היא שיש לי מום מולד-נקב קטן בלב-אנואריזמה בן מפרצתית ללא דלף (PFOׂ)רופאת נשים אמרה לי שזה לא כל כך מומלץ כי זה יכול לגרום לשבץ ולקרישיות יתר. אשמח לתשובה מהירה תודה..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל SB
ד``ר רפי ביצור25/07/2012שאלתך אינה קשורה לנושא הפורום.
מומלץ להתייעץ בהמטולוג המתמחה בבעיות קרישת הדם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי שריר עקב סימבסטטין - הצעד הבאהמשך טיפול24/07/2012
שלום
טופלתי בעבר בסימבסטטין והפסקתי עקב כאבי שריר. לחרונה עלו ערכי הכולסטרול שלי לרמות מדאיגות והרופא הציע שאנסה שוב, למרות החוויה הקשה שעברתי (לתפיסתי) והציע את הפרבסטטין או הקרסטור - שתיהן במינון המינימלי. באיזו מהן לבחור? מי מהן מקושרת פחות עם כאבי שריר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להמשך טיפול
ד``ר רפי ביצור25/07/2012רבים מאלה שפיתחו כאבי שרירים עם סימבסטטין לא יפתחו אותם עם סטטין אחר.
שתי האופציות שהוצעו לך טובות, נוטות פחות לגרום לכאבי שרירים וניתן לנסותן.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול - התחלת טיפול תרופתירקפת24/07/2012
שלום ,
TRIGLY 91
HDL 171
LDL 153
בת 52 משקל 55 גובה 1.64 , לחץ דם נמוך , מעשנת , מתעמלת פעמיים בשבוע ,
לאבי היה ארוע מוחי בגיל 69
הומלץ לי ע"י רופא המשפחה להתחיל ב SIMVASTATIN במינון של 10 מ"ג
להתייחסותך אודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרקפת
ד``ר רפי ביצור24/07/2012ראשית - דומני שנפלה בשאלתך טעות הקלדה - רמת ה- HDL שרשמת גבוהה באופן בלתי סביר (האמנם 171?).
שנית - הדבר העיקרי שעלייך לעשות על מנת להקטין את הסיכון שלך ללקות במחלות לב, סרטן ושאר מרעין בישין הוא להפסיק לעשן, ויפה שעה אחת קודם.
שלישית - לאור העישון והסיפור המשפחתי יש היגיון רב לטפל בסטטינים כגון הסימבסטטין שהומלץ לך. לגבי המינון - 10 מ"ג הוא מינון נמוך מאד, שלא בטוח שיספיק. כדאי לשאוף לערך LDL של פחות מ- 130, ועדיף פחות מ- 100. לכן, מומלץ לחזור על הבדיקות כחודשיים לאחר תחילת הטיפול על מנת לוודא שהמינון מספיק.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתיקון הטעות
רקפת24/07/2012ראשית תודה ,
אכן טעיתי ,
HDL - 54
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרקפת
ד``ר רפי ביצור24/07/2012נתון זה אינו משנה את תשובתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות טיפול נוספת
noam lev01/08/2012שלום לך
לי בהיה מקרה דומה . הציעו לי להשתמש ברפואה טבעית של טבעוני ... כדאי לנסות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול
רקפת05/08/2012נעם בוקר טוב ,
ראשית תודה על ההמלצה , אשמח לקבל פרטים מדוייקים .
יום טוב ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לפני טיפול תרופתידודו24/07/2012
שלום רב, מזה כמספר שנים אני סובל מכולסטרול גבוה, להלן ערכי הבדיקות האחרונות: כללי - 229 LDL - 175 HDL - 38 טריגליצרידים - 85 אני בן 29, שוקל 100 ק"ג, גובה 1.88 אני עוסק בפעילות גופנית באופן קבוע (2-3 פעמים בשבוע). רופא המשפחה ממליץ להתחיל כדורים נגד כולסטרול ואני קצת חושש. מה דעתך בנושא? אודה לכל עצה. תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדודו
ד``ר רפי ביצור24/07/2012השילוב של רמת כולסטרול "רע" (LDL) גבוהה ורמת כולסטרול "טוב" (HDL) נמוכה מעמיד אותך בסיכון מוגבר ללקות במחלת לב. הטיפול התרופתי בסטטינים מקטין סיכון זה במידה משמעותית, והוא נחשב בטוח מאד.
במגבלות ה"ייעוץ" האינטרנטי:
אם אין לך כל גורמי סיכון נוספים למחלת לב (עישון, יתר לחץ דם, סוכרת, סיפור משפחתי של מחלת לב) - ניתן לנסות טיפול תזונתי בהנחיית תזונאי/ת למשך 3 חודשים. אם לא יחול שינוי משמעותי - יש היגיון להתחיל טיפול תרופתי.
אם יש לך אחד או יותר מגורמי סיכון אלה, יש היגיון להתחיל טיפול תרופתי מיד ובמקביל לטיפול התזונתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול ldl נמוך מדייכולסטרול22/07/2012
שלום,
לפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם ובה נמצא רמת כולסטרול כללית נמוכה (116) ורמת ldl נמוכה (53) הhdl היה תקין.
חזרתי על הבדיקה השבוע והתוצאות היו דיי זהות.
האם זה מעיד על בעיה שצריך לבדוק או שפשוט ככה זה?
הערכים נמוכים ביחס לבדיקות משנים קודמות לדוגמא: לפני שנתיים היה לי רמת כולסטרול כללי של 145 ורמת ldl הייתה 80
הייתי אצל רופא משפחה לפני חודשיים והוא אמר לי לחזור על הבדיקה אחרי חודשיים, עכשיו שחזרתי על הבדיקה והערכים עדיין נמוכים הוא אמר לי שוב לחכות עוד חודשיים ולחזור על הבדיקה. אני יודע שיש אנשים עם כולסטרול מתחת לנורמה כל החיים, אבל אצלי יש ירידה משמעותית לעומת בדיקות משנים קודמות
חשוב לי לשמוע עוד דעה וקצת מידע בנושא.
אני בן 22 לא נוטל תרופות, בריא עוסק בספורט כל החיים, ולא מעשן,.
וחוץ מהכולסטרול כל הנתונים שבבדיקת דם תקינים לגמרי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכולסטרול
ד``ר רפי ביצור22/07/2012אם זו הרמה הקבועה אצלך - אשריך! רמה נמוכה כזו של כולסטרול, לא רק שאינה מהווה בעיה בריאותית, אלא שהיא מגנה מפני מחלות לב וכלי דם. אילו כולם היו כמוך - הייתי מובטל.
אם יש ירידה גדולה יחסית לבדיקות משנים קודמות - יש לחפש סיבה לכך (ירידה גדולה במשקל? עליה גדולה בפעילות הגופנית? מחלות דלקתיות שונות? ועוד).
פנה לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדני20/07/2012
שלום ד"ר יקר.
אני בן 32 משקל 84 גובה 1.75
אחי בן 39 עבר צינטור ללא התקף,סובל מהשמנת יתר גבוהה מאוד עישון ולחץ דם.
אבי בן 62 עבר צינטור ללא התקף (לא שמר על תזונה)
להלן ערכים של בדיקות דם שעשיתי אתמול
כולסטרול כללי - 222
כולסטרול LDL144
כולסטרול HDL 44
טרגלצרידים- 173
סוכר 90
לחץ דם 116/70
אני לא מעשן!!! ולא שותה אלכוהול!!!
ראוי לציין שאני לא עושה פעילות ספורטיבית
האם הבדיקות תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור21/07/2012הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
בהנחה שאינך סובל מסוכרת או יתר לחץ דם - הרי שערך הכולסטרול ה"רע" (LDL) גבולי, ולאור הסיפור המשפחתי המרשים כדאי לפנות למרפאת ליפידים להערכה מעמיקה יותר של הסיכון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר ביצורשואלת19/07/2012
שלום ד"ר ביצור,
לפני כחודשיים התייעצתי כאן בנוגע לבן משפחתי, בן 75, שעבר ארוע מוחי בינואר האחרון.
אחרי התייעצות איתך ובעקבות מדיי הכולסטרול בדם פניתי לרופא המשפחה והוא רשם לו קריסטור במינון מינימלי (נדמה לי 10 מג).
אחרי בערך חודשיים של שימוש ( מעט יותר או מעט פחות אבל בערך שתי קופסאות כדורים) הנה תוצאות הבדיקות שנערכו היום בבוקר בהשוואה לבדיקות שנערכו במרץ 2012
NON-HDL_CHOLESTEROL – 93
לעומת 129 בבדיקות הקודמות
CHOLESTEROL-LDL calc – 66.8
לעומת 100.6 בבדיקות הקודמות
CHOLESTEROL- HDL -30
לעומת 25
TRIGLYCERIDES – 131
לעומת 143
CHOLESTEROL – 123
לעומת - 154.1
בתקופה הזו גם שהה בשיקום ועשה פעילות גופנית במאמץ קל יחסית לחודשיים שקדמו למרץ האחרון (האם יש קשר?)
אשמח לדעת -
1.האם אלו תוצאות מיטביות עבורו?
2. האם המשך נטילת הכדורים צפוי להוריד עוד יותר את המדדים?
3. לאיזה ערך מתייחסים הרופאים כשהם אומרים שאחרי ארוע מוחי כדאי להוריד את הכולסטרול לרמה שבין 60-70? יש הרבה טייטלים לכולסטרול ולא הבנתי על מה חשוב להסתכל.
4. איך אפשר להעלות את הכולסטרול הטוב? בעשור האחרון הערך עמד על 60, ודווקא עכשיו כשהתזונה שלו מיטבית פי כמה מבעבר (אבללא שתיית יין) זה ירד. האם יש דרך להעלות אותו? היית ממלית על ניאצי.. הכדור הזה שגורם להסמקה?
5. שאל האחרונה - כנראה שהקריסטור גורם לו לכאיבם חזקים בגוף. עוד לא הבנתי אם זה מזה או בגלל הארוע המוחי שמזמן שינויים בהתנהלות ובהתאם תופעות חדשות. האם יש אפשרות לדלל את המינון, לקחת יום כן יום לא והאם זה יכול לעזור בהקלת הסימנים?
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את הכי חשוב שכחתי
שואלת19/07/2012בתקופתו חששתי מאפשרותש ל פגיעה בכבד ובשרירים בעקבות נטילת סטטינים, על איז המדד בבדיקות הדם אני אמורה להסתכל, בבקשה , על מנת לדתע האם הסטטין משפיע לרעה? ראיתי תוצאה מאוד נמוכה וחריגה של קריאטנין, זה קשור?
ואגב, הוא נוטל 20 מג קריסטור, ואללא 10 כמוש כשתבי קודם. יש אפשורת להוריד את המינון ובהתאם את תופעות הלוואי.
הוא מאוד סובל מכאבים בעיקר בגפיים ואם יש סיכוי שזה יעזור אני אשמח.
אני רוצה בהזדמנות זו להודות לך על ההתייחסות המקצועית לשאלותיי. בזכות זה הלכתי לרופא עם כל המידע הזה, והוא נתן טיפול מתאים שקודם לא נתן את הדעת לגביו, שנראה שהיטיב עם המדדים.
שוב תודה רבה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור21/07/20121.האם אלו תוצאות מיטביות עבורו?
בתוצאות מצוינות
לא משמעותית.
3. לאיזה ערך מתייחסים הרופאים כשהם אומרים שאחרי ארוע מוחי כדאי להוריד את הכולסטרול לרמה שבין 60-70? יש הרבה טייטלים לכולסטרול ולא הבנתי על מה חשוב להסתכל.
כל ערך שבין 60 ל- 70 הוא מצוין ואין הבדל משמעותי בין 63 ל- 68, למשל.
4. איך אפשר להעלות את הכולסטרול הטוב? בעשור האחרון הערך עמד על 60, ודווקא עכשיו כשהתזונה שלו מיטבית פי כמה מבעבר (אבללא שתיית יין) זה ירד. האם יש דרך להעלות אותו? היית ממלית על ניאצי.. הכדור הזה שגורם להסמקה?
קשה להעלות את ה- HDL. מעודד שרמתו עלתה יחסית לבדיקה הקודמת. לגבי ניאצין - קיים ספק אם הוא מוריד את הסיכון לאירועים נוספים באלה שכבר מקבלים סטטינים ושרמת ה- LDL שלהם פחות מ- 70. מחקר בינלאומי גדול המתקיים בימם אלה עתיד לענות על שאלה זו. בינתיים - השימוש בניאצין למטרה זו צריך להיעשות לאחר דיון (לא אינטרנטי) בין הרופא למטופל.
5. שאל האחרונה - כנראה שהקריסטור גורם לו לכאיבם חזקים בגוף. עוד לא הבנתי אם זה מזה או בגלל הארוע המוחי שמזמן שינויים בהתנהלות ובהתאם תופעות חדשות. האם יש אפשרות לדלל את המינון, לקחת יום כן יום לא והאם זה יכול לעזור בהקלת הסימנים?
ניתן לנסות להוריד את מינון הקרסטור. לעתים זה מקל על הכאבים. במקביל יש לבדוק את פרופיל השומנים, ע"מ לוודא שלא חל שיבוש באיזון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור21/07/20121.האם אלו תוצאות מיטביות עבורו?
התוצאות מצוינות
לא משמעותית.
מדובר על LDL-כולסטרול
קשה להעלות את ה- HDL. מעודד שרמתו עלתה יחסית לבדיקה הקודמת. לגבי ניאצין - קיים ספק אם הוא מוריד את הסיכון לאירועים נוספים באלה שכבר מקבלים סטטינים ושרמת ה- LDL שלהם פחות מ- 70. מחקר בינלאומי גדול המתקיים בימים אלה עתיד לענות על שאלה זו. בינתיים - השימוש בניאצין למטרה זו צריך להיעשות לאחר דיון (לא אינטרנטי) בין הרופא למטופל.
5. שאל האחרונה - כנראה שהקרסטור גורם לו לכאיבם חזקים בגוף. עוד לא הבנתי אם זה מזה או בגלל הארוע המוחי שמזמן שינויים בהתנהלות ובהתאם תופעות חדשות. האם יש אפשרות לדלל את המינון, לקחת יום כן יום לא והאם זה יכול לעזור בהקלת הסימנים?
ניתן לנסות להוריד את מינון הקרסטור. לעתים זה מקל על הכאבים. במקביל יש לבדוק את פרופיל השומנים, ע"מ לוודא שלא חל שיבוש באיזון.
כדאי גם לוודא שתפקודי בלוטת התריס תקינים ושרמת ויטמין D תקינה. חוסר איזון באחד מאלה יכול לגרום לכאבים, ותיקון החסר - יכול לשפר.
6. בתקופתו חששתי מאפשרות של פגיעה בכבד ובשרירים בעקבות נטילת סטטינים, על איזה מדד בבדיקות הדם אני אמורה להסתכל, בבקשה,על מנת לדעת האם הסטטין משפיע לרעה? ראיתי תוצאה מאוד נמוכה וחריגה של קריאטנין, זה קשור?
אין צורך בבדיקות דם שגרתיות של תפקודי כבד ושריר. אם יש כאבי שרירים יש לבדוק את רמת CK (נקרא לעתים גם CPK). תפקודי הכבד הרלבנטיים בבדיקת הדם הם GOT ו- GPT, אולם חשוב לציין שחריגה קלה בערכים אלה נפוצה מאד, ובפני עצמה אינה מצריכה לשנות את הטיפול.
לרמת קריאטינין נמוכה אין כל קשר לטיפול בסטטינים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור23/08/2012ראשית - אומגה 3 אינו בשום פנים ואופן תחליף לאספירין לאחר אירוע מוחי!
שנית - אומגה 3 הוכח כמפחית סיכון לתמותה לאחר התקף לב עם נזק גדול לשריר הלב, וכן כמסייע להורדת רמת טריגליצרידים. כל הטענות האחרות לגבי תועלתו לא הוכחו במידה מספקת.
שלישית - השפעת אספירין ואומגה 3 לא נמדדת בבדיקות הדם כגון ספירת דם, אלא בבדיקות מיוחדות המבוצעות לצרכים מחקריים בלבד. ככלל, אין מניעה לקחת אומגה 3 עם אספירין, שכן השפעתו על קרישת הדם מזערית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה
שואלת24/08/2012אני שמחה לשמעו שאין מניעה לקחת אומגה 3 עם אספירין. הוא גם נוטל רק כדור אחד ביום נדמה לי של 100 מג.
אבל למה אומרים לאשנים שנוטלים לוקחים מדללי דם אסור להם לקחת אומגה 3 או לאכול עלים ירוקים?
ומה התוויות הנגד בכל זאת של אומגה 3? כי גם אתה בכל זאת אומר להתייעץ עם רופא מטפל אז בטח שי התוויות נגד (והרופא המטפל שלו מבין באומגה 3 כמו שהוא מבין ברפואה סינית... ).
מדובר בקשיש בן 76, כל העניין של הקרישיות לא מסוכן יותר בגילו - אם ייקח אומגה 3?
תודה רבה,
ושבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור24/08/2012מינון של 100 מ"ג אספירין הוא המינון המקובל לאחר אירוע מוחי.
לגבי איסור עלים ירוקים - זה נכון לגבי אנשים הנוטלים "מדללים" כגון קומדין, ולא אספירין.
אין כמעט התויות נגד לאומגה 3 - אולי נטילת קומדין, וגם זה לא בטוח.
בגדול - איני רואה סכנה בנטילת אומגה 3, גם אם לא בטוח שיש בכך תועלת.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושבוע טוב!
שואלת25/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3דנית19/07/2012
שלום רב,
גיל 53 ,נקבה. ללא סכרת וללא לחץ דם גבוה, בריאה לחלוטין עד היום.
מגיל 47 התוצאה בבדיקות דם של הכולסטרול היתה גבולית.
לפני כ- 3 חודשים החלטתי על דעת עצמי לקחת אומגה 3 במשך 3 חודשים רצופים.
בגלל השמועה שזה אמור להוריד כולסטרול.
אח"כ עשיתי בדיקות דם ולהפתעתי,
הבדיקות דם לגבי כולסטרול הגיעו לרמה הגרועה ביותר שהיתה לי עד היום.
כולסטרול כללי אחרי האומגה הגיע ל-244.9 (לעומת-218 שהיה)
LDL -164 לעומת 148 שהיה .
שאלתי: האם ייתכן שהאומגה 3 גרמה לתוצאות גבוהות במקום שתגרום לתוצאות נמוכות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור21/07/2012בניגוד לשמועה, אומגה 3 אינו מוריד את רמת הכולסטרול ה"רע" (LDL).
מינונים גבוהים של אומגה 3 יכולים להוריד את רמת הטריגליצרידים. במקרה כזה יש לעתים עליה ברמת ה- LDL.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי אומגה 3 ,המשך
דנית22/07/2012לד"ר ביצור,
שלום רב ותודה על התשובות,
אם אכן במקרה שלי האומגה3 שלקחתי 3 חודשים גרמה לעליה בכולסטרול הרע, זה אומר שלא כדאי לי לקחת אומגה 3 ???
(התוצאות האחרונות של בדיקותי הראו עליה מאוד גדולה יחסית לבדיקות קודמות וזאת לאחר לקיחה של 3 חודשים אומגה 3)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
ד``ר רפי ביצור22/07/2012ודאי תביני שקשה לתת המלצה טיפולית באינטרנט.
באופן עקרוני - אם לא עברת התקף לב ואין לך רמה גבוהה של טריגליצרידים - איני רואה צורך בנטילת אומגה 3 לצורך מניעת מחלות לב.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן סטטינים כאשר הכולסטרול נמוךשרון19/07/2012
אימי בת80 אחרי ניתוח מעקפים. מטופלת בליפטור ולמרות שהיא רזה וערכי הכולסטרול שלה נמוכים:כללי 170, HDL-57,LDL-87 הקרדיולוג המליץ לעולת במינון. אני לא מבינה למה. יש נזקים קשים לסטטיניים והייתי מצפה שילכו ויורידו לה מינון (40 מג) . ומה לגבי בדיקת הומוציסטין לברור טרשת שלא על רקע כולסטרול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון
ד``ר רפי ביצור21/07/2012כאשר יש מחלת לב (ולאמך יש, אחרת לא הייתה נזקקת לניתוח מעקפים) יש לטפל בסטטין ולשאוף לרמת כולסטרול "רע" (LDL) של פחות מ- 70. דבר זה נכון גם לגבי אנשים מבוגרים בגילה של אמך. לכן, יש היגיון בהמלצת הקרדיולוג לעלות במינון הסטטין.
סטטינים הם מהתרופות הבטוחות ביותר הקיימות. לרוב אין תופעות לוואי, ובמקרה שיש - הן חולפות בהורדת המינון או הפסקת הטיפול, ולכן אין לחשוש\ בוודאי במקרה בו יש מחלת לב מוכחת.
לגבי הומוציסטאין - מחקרים רבים הוכיחו כי אינו מהווה גורם סיכון משמעותי, וחשוב מכך - הורדת רמתו ע"י חומצה פולית וויטמינים מקבוצה B אינה מורידה את הסיכון ללקות במחלות לב וכלי דם.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לגבי תוצאות בדיקות דם-דנית18/07/2012
שלום רב,
בת 53 ,לחץ דם תקין, עד היום בריאה לחלוטין ללא סוכרת וללא אף כדור (גלולה).
בשנתיים אחרונות כולסטרול גבולי ללא צורך לקחת טיפול.
לפני 8 חודשים בדיקת כולסטרול עדיין גבולית
אך להפתעתי לפני שבוע התוצאה השתנתה מאוד. ולהלן התוצאות:
כולסטרול כללי: 244.9
טריגליצרידים - 134
HDL - 53
LDL - 164.7
NON HDL - 192
מה דעתכם האם אני צריכה טיפול? כדורים? עלי לציין שעד היום הייתי בריאה לחלוטין, לא יודעת מה קרה?
רוב הזמן הייתי במשקל 55 מגיל 40 עליתי בהדרגה עד שהיום אני במשקל 67 גובה 1.60 .
תודה רבה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד``ר רפי ביצור21/07/2012אם תוצאת הבדיקה הנוכחית שונה מאד מהקודמות - כדאי לחזור עליה כדי לוודא שלא מדובר בטעות מעבדה.
אם הבדיקה החוזרת מאשרת שיש עליה גדולה בכולסטרול - יש לנסות ולחפש סיבה לכך. מקובל לבצע בדיקת תפקודי בלוטת המגן, תפקודי כבד ובדיקת שתן לחלבון. גם שינויים הורמונליים בגיל המעבר יכולים להסביר זאת.
אם כל אלה תקינים - יש לשקול את הצורך בטיפול תרופתי, בהתאם להערכת הסיכון למחלות לב וכלי דם. זאת, כמובן, במקביל להקפדה על תזונה בריאה (בהנחית תזונאי/ת) ופעילות גופנית סדירה (באישור רופא המשפחה).
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם יישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תת פעילות בלוטת התריס ודיובאןרפי15/07/2012
אני מטפל כבר שנים בדיובאן ולאחרונה התחלתי טיפול באלטרוקסין 100 מג בעיקבות ירידה בתפקוד בלוטת התריס. האם בעיקבות הטיפול באלטרוקסין לא יעלה לי לחץ הדם והאם לא יתתכן עומס מוגבר על הלב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרפי
ד``ר רפי ביצור15/07/2012אם תפקודי בלוטת המגן יהיו מאוזנים - אין חשש לעליית לחץ דם ועומס מוגבר על הלב.
את מינון הטיפול ותכיפות המעקב אחרי תפקודי הבלוטה יש לקבוע עם הרופא המטפל המכיר אותך.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר
רפי17/07/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמות לא תקינות של שומניםאילן13/07/2012
בן 44. יש נטיה משפחתית לרמה נמוכה של HDL כ 40. כמו כן לרמת LDL גבוהה וכללי גבוה. לכן רוב חיי עסקתי בספורט ותזונה נכונה והייתי מאוזן (כללי עד 200, HDL 44 וטריגליצרידים עד 100). בשנתיים האחרונות עקב בעיות אורטופדיות ירדתי בכושר והרמות השתנו לכללי 219, HDL 44, LDL 150, טריגליצרידים 113. משקלי פחות מ 70, גובהי 1.77, תזונה מאוזנת דלת שומנים והמון ירקות.
עד כמה זה חמור ומה יש לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילן
ד``ר רפי ביצור13/07/2012הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
במגבלות ה"יעוץ" האינטרנטי:
אם יש גורם סיכון כגון לחץ דם גבוה, סוכרת, עישון או סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר - מומלץ לשקול טיפול תרופתי להורדת ערכי הכולסטרול.
אם אין שום גורם סיכון - מומלץ לפנות למרפאת ליפידים להערכה מקיפה יותר של הסיכון למחלת לב ולקבלת החלטה לפי תוצאותיה.
אגב - לגבי הפעילות הגופנית - האם ניסית שחיה? זו פעילות מצוינת, ובעיקר לאלה עם בעיות אורתופדיות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילול דםיוסי09/07/2012
אני התחלתי לפני כחצי שנה (בן 60.5)בלקיחת מיקרופירין 75 מ"ג(מהרופא), - אין שום הסטוריה לבבית, בריא לחלוטין - מקבל רק למניעה. (צורך גם ליפיטור 20 מ"ג והתוצאות מעולות).
שבוע שעבר התחלתי לצרוך זרעי צ'יה SALVIA HISPANICA.
בין יתר התכונות המעולות של הצ'יה ,מדללת את הדם.
השאלה: האם אפשר לוותר על המיקרופירין אם נוטלים צ'יה 2 כפות ליום (שוקל 82 ק"ג גובה 1.72 מ'), או האם נטילת שניהם עלולה לגרום לדילול יתר של הדם ? האם בבדיקות דם ניתן להבחין ברמת הדילול - ואם כן מה הן הבדיקות .
בברכה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר רפי ביצור09/07/20121. איני מכיר את התוסף ואיני יודע אם יש אינטראקציה בינו ובין אספירין (החומר הפעיל במיקרופירין).
2 .באם אכן אין לך מחלת לב או גורמי סיכון משמעותיים - לא בטוח שיש צורך באספירין. מומלץ לפנות לרופא המכיר אותך על מנת לבצע הערכה מסודרת של הסיכון למחלות לב, ולפי הערכה זו להחליט האם יש צורך בתרופה.
3. בניגוד לתרופות כמו קומדין, אין בשימוש קליני בדיקת דם המאפשרת למדוד את "דילול" הדם ע"י אספירין. בדיקה כזו קיימת, נכון לעכשיו, במעבדות מחקר בלבד, מאחר וטרם הוכח שיש בה תועלת מעשית.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)