מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כולסטרול וקבלת סימבסטטין 20 מגהילה30/04/2012
אני בת 54 לא מעשנת ועושה פעילות גופנית. מזה יותר משנתיים נמצא אצלי כולסטרול.
בבדיקה האחרונה נמצא : כולסטרול 243.7
HDL 74
LDL 156
טריגלצירידים 71
יש שיפור מבדיקה קודמת הטוב עלה והרע ירד. שנתיים התלבט רופא המשפחה ולא נתן לי כדורים. הפעם החליט לתת סימבסטטין 20 מ"ג כוון שאבי עבר ניתוח מעקפים ויש לו קוצב.
רציתי לשמוע דעה נוספת- ואם כן להתחיל טיפול תרופתי האם לא מספיק לקחת 10 מג.
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד``ר רפי ביצור30/04/2012הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים שאת חלקם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
במקרה שלך, בהנחה שאינך סובלת מסוכרת או יתר לחץ-דם, ושמחלת הלב אצל אביך התגלתה בגיל מבוגר, ולאור רמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) הגבוהה - לא בטוח שיש צורך בטיפול תרופתי, וכדאי לפנות למרפאת ליפידים להערכת סיכון מעמיקה.
אם יש לך יתר לחץ-דם או סוכרת, או שמחלת הלב אצל אביך התגלתה בגיל צעיר - יש היגיון להתחיל טיפול תרופתי. סימבסטטין במינון 20 מ"ג נחשב טיפול מתון מאד, והוא הגיוני כמינון התחלתי.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת פרטים לתגובה קודמת לד"ר ביצו
הילה30/04/2012תודה רבה לך ד"ר ביצור על התשובה המהירה לשאלותי.
אכן אבי עבר את ניתוח הלב קרוב לגיל 80.
אין לי סוכר בכלל - אך לאחרונה לחץ הדם לעיתים גבוהה מעט ולעיתים תקין לגמרי.
ההתלבטות אכן היתה אם לתת לי כדורים רק בגלל אבא. הרופא התלבט וסיפר לי את התלבטויותיו-לבסוף נפל דבר והחליט שאקח סימבסטאטין 20 מג.
האם יש איסור לשתות מיץ אשכוליות עם כדור זה או איזה איסור אחר?
האם את הכדור אצטרך לקחת למשך כל חיי ואסור להפסיק?
.
תודה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספיריןשואלת29/04/2012
היי
מה ההבדל בין אספירין לפלביק והאם יהיה נכון לתת פלביק לאדם שכבר עבר ארוע מוחי במקום אספירין?
שאלה שניה, כשאומרים כולסטרול גבוה על איזה ערךמסתכלים?יש כולסטרול רע ויש כולסטרול טוב (שעיו לאמסתכלים) ויש כולסטרול כללי. בבדיקות הכולסטרול הכללי גבוה יותר מהכולסטרול "הרע" אז האם כשאומרים כולסטרול גבוה צריך להסתכל על הכללי?
תודה ויום מצוין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הממ וגגם - מלח
שואלת29/04/2012כתבתי בעבר על לחץ הדם של אבי שעומד על 140-160 על 50-80
רופא המשפחה אמר שאין צורך להוריד אותו, מקסימום להפחית מלח... אבי עבר ארוע מוחי.
ערב הארוע מצב השומנים בדם והכולסטרול היה מאוזן (מעל 60-70 כולסטרול כמו שרצוי לאנשים ש עברו ארוע מוחי אבל אז הוא היה לפני הארוע וכל המדדים היו בטווח הנורמה הרגיל. כמו כן שומנים בדם שבמשך שנים היו מעל 300 דווקא בחצי השנה האחרונה היו בנורמה (הארוע התרחש לפני 3 חודשים).
אני תוהה אם לחץ הדם הוא לא הסיבה לארוע והאם שווה להתעקש על הולטר לחץ דם. רופא המשפחה אמר שיעשה זאת אם נרצה אבל זו בדיקה מטרידה, מעירה את המטופל וכאמור הסתפק בהמלצה על הפחתת מלח...
אודה לעצתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור29/04/20121. פלביקס ואספירין הן שתי תרופות הפועלות על טסיות הדם להקטנת הסיכון להיווצרות קרישי דם. כל אחת מהן פועלת במנגנון שונה. אם אירע אירוע מוחי תחת טיפול באספירין, יש היגיון להחליף את הטיפול בפלביקס. לרוב אין היגיון לתת את שתיהן יחד לאחר אירוע מוחי, שכן במצב זה טיפול משולב מעלה את הסיכון לדימום בלא שיקטין את הסיכון לאירוע חוזר בהשוואה לטיפול בתרופה אחת בלבד.
2. יש להתייחס הן לרמת הכולסטרול ה"רע" (LDL), שלאחר אירוע מוחי לא-דימומי צריכה להיות מטופלת בסטטין לערך מטרה של פחות מ- 100 ורצוי פחות מ- 70, והן לרמת הכולסטרול ה"טוב" (HDL) שרצוי שתהיה גבוהה ככל האפשר.
3. לגבי הולטר לחץ דם - אני חושב שהרופא מפריז במידת אי-הנוחות הנגרמת מהבדיקה. לטעמי, במצב כמו שאת מתארת היא יכולה לתת אינפורמציה חשובה לגבי הצורך בטיפול בלחץ הדם, וכדאי לבצעה.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי
שואלת29/04/2012בנוגע לאספירין ולפלביקס למה לא לתת פלביקס במקום אספירין? הבנתי שפלביקס טובה יותר. ואני אלמתייחסת כרגע לשיקוליה קוהפ והכספים שלה. אני מדברת על האדם הפרטי שרוצה לקנות פרטי בהנחה שהרופא רושם לו. למה לא לתת פלביקס שידוע כטוב יותר? מה המניעה?
לגבי כל השאר, תודה רבה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמבררת
ד``ר רפי ביצור29/04/2012אם יש יתרון לפלביקס על אספירין במניעת שבץ מוחי, הוא מאד קטן. לאור זאת, ולאור ההבדל בעלות, סל הבריאות (ובצדק) מכסה מתן אספירין, ומאפשר מתן פלביקס רק אם יש אי-סבילות לאספירין או שהאספירין נכשל. ניתן, כמובן, לבקש מהרופא מרשם לרכישת פלביקס באופן פרטי. אם יקח פלביקס - יש להפסיק את האספירין.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טינוק בת שנה עים קולסתרול גבוהריבקה26/04/2012
הנכדה שלי בת שנה ומאוד רזה 6 קילו גם נמוכה אבל הקולסתרול שלה 350 הרופה אמר לעשות לה כצת דאתה וליבדוק בעוד 3 חודשים אבל אני לא רגועה אים תוכל לעזור לי אודה לך מאוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרבקה
ד``ר רפי ביצור27/04/2012רמה כזו של כולסטרול בתינוקת, בשילוב עם גובה ומשקל נמוכים, מצריכה בירור למציאת הסיבה.
מומלץ לפנות למרפאה מטבולית של ילדים. בתל השומר יש מרפאה כזו המנוהלת ע"י ד"ר אורית חמיאל.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שומנים בדםאור23/04/2012
שלום רב
בעלי בן 56.עובר בעוד כשלושה שבועות ניתוח באזנים,לאור כך, עשה בדיקות לפני הניתוח(ניתוח בהרדמה מלאה).בדיקות גם שעשה הראו שיש לו שומנים בדם 293 שלפני שנה היה לו 190.הכולסטרול שלו טוב מאוד.
יש לו סוכר ווהוא מטופל .לאחר הבדיקות 114 .
בעלי כמעט כל ערב שותה שתיה חריפה,לא עושה בכלל פעילות גופנית .עובד ,נוסע ברכב וכל היום בבית ,הרוב במיטה.
האם הדברים האלה משפיעים?
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד``ר רפי ביצור23/04/2012אני מניח שאת מתכוונת לרמת הטריגליצרידים. לאורח החיים, ובעיקר לתזונה ולפעילות הגופנית, יש השפעה גדולה על רמת הטריגליצרידים.
הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות (רצוי בהנחיה תזונאית), פעילות גופנית סדירה (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), שמירה על משקל גוף תקין, איזון הסוכרת, הפחתה בצריכת אלכוהול והימנעות מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
לגבי הכולסטרול - אם יש לו סוכרת, רצוי מאד שיהיה מטופל בסטטין ושרמת ה- LDL (הכולסטרול ה"רע") תהיה פחות מ- 100, ועדיף פחות מ- 70.
חשוב לוודא שגם ערכי לחץ הדם, הגלוקוז וה- HbA1c (מדד לאיזון הסוכרת ב- 3 חודשים האחרונים) יהיו מאוזנים, ולבצע באופן סדיר בדיקת עיניים ובדיקת שתן לחלבון.
מומלץ לפנות לרופא המשפחה, ואם ישארו שאלות ניתן לפנות למרפאת ליפידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםיהודה20/04/2012
שלום ד"ר יקר.
אני בן 32 משקל 80 גובה 1.75
יש לנו במשפחה גנטיקה של שומנים וכולסטרול בדם.
אחי בן 39 עבר צינטור ללא התקף,סובל מהשמנת יתר גבוהה מאוד עישון ולחץ דם.
אבי בן 62 עבר צינטור ללא התקף.
אני שומר על תזונה פעילות על רכיבת אופני כושר כל יום חצי שעה.
להלן התוצאות של הבדיקות דם שלי:
כולסטרול כללי- 179
כולסטרול LDL- 110
כולסטררול HDL- 45
טרגלצרידים - 118
סוכר- 92
לחץ דם 117/73
אני לא מעשן!!
האם הבדיקות תקינות לגורמי סיכון שיש לי / או אין לי.
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליהודה
ד``ר רפי ביצור20/04/2012על פניו נראה שגורמי הסיכון אצלך מאוזנים, אבל לאור הסיפור המשפחתי המרשים מומלץ לפנות ליעוץ לא אינטרנטי במרפאת ליפידים על מנת לשקול את הצורך בהעמקה של הערכת הסיכון ע"י בדיקות נוספות.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טריגליצרידם גבוהים מאד 550ברוך18/04/2012
לפני שבוע עשיתי בדקת דם פתאום קופץ טריגליצריזם גבוהים מאד 550 אני בן 39 ,לא מעשן , כן אוכל מתוקים ,אם ככה זה משפיע רצוני לדעת איך להוריד ... לפטר מתוקים,סוכר וכו, לעשות ספורט ריצה .. שותה כמה פעמים בשבוע כוס יין אדום .. אם זה משפיע ... תודה ברוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לברוך
ד``ר רפי ביצור18/04/2012הטיפול ברמות גבוהות של טריגליצרידים מתבסס קודם כל על תזונה דלת פחמימות, המנעות מאלכוהול, פעילות גופנית סדירה, שמירה על משקל גוף תקין ואיזון סוכרת (אם יש). מומלץ לפנות לתזונאי(ת), לעסוק בפעילות גופנית (לאחר קבלת אישור מרופא המשפחה), ולהימנע מעישון. לגבי תוספים - כל תוסף הנו משני! אומגה 3 במינון גבוה יכול לעזור, אולם אין לקחת מינון גבוה ללא התייעצות ברופא המכיר אותך. במקרים שכל אלה שלא עוזרים - ניתן לשקול את הצורך בטיפול תרופתי.
מומלץ לפנות לרופא המטפל, ואם ישארו שאלות - ניתן לפנות למרפאת ליפידים
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ דם גבוהשואלת16/04/2012
היי
אבי בן 75, 3 חודשים לאחר ארוע מוחי .
במהלך האשפוז שארך חודש וחצי בשיקום קיבל איסבל וקסטרל - שהורידו את לחץ הדם לאורך כל התקופה (90/40) כך שלא טופל בתרופה להורדת לחץ דם.
עם השחרור הורדנו את כל אלה והסתבר שלחץ הדם עומדבסביבות 140-150 על 80-60 בבדיקות אקראיותש לקחנו בבית.
1. דיברתי עם רופא המשפחה והוא אמר שהלחץ דם בסדר גמור. הוא לא מאוד פדנט ואני חוששת. הוא אמר לי בכעס "אנחנו לא מורידים לחץ דם!"האם לא מדובר על לחץ דם גבולי?
2.אבי נמצא בתוכנית שיקומית כמעט יומיומית שכוללת פעילות כושר והרבה מאמץ עבורו (מתהלך בהליכון וכל ישיבה וקימה מאומצים בטח עבודה על אופניים או אימוני פיזיו'). אני חוששת מארוע נוסף ובעיקר מעליית לחץ הדם במהלך הפעילות (4 שעות מחוץ לבית מתוכן שעה וחצי של פעילות פיזית והשאר בישיבה). האם יש משהו שצריך לעשות, או לומר לצוות או שזה בסדר לבצע פעילות שמעלה ככה לחת דם? אין בעיה לבבית ידועה. הצוות ממיין לפי בעיה לבבית וללא בעיה לבבית. אין מעקב אחרי דופק ושאר מדדים בפועל.
ואחרון חביב, האם פעילות גופנית מעלה באמת את הכולסטרול הטוב?
תודה רבה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד``ר רפי ביצור16/04/20121. לחץ הדם הסיסטולי (הגבוה) אכן מעל הרצוי. לעומת זאת, לחץ הדם הדיאסטולי (הנמוך) נוטה להיות נמוך, דבר המצריך זהירות בהחלטה טיפולית. במגבלות ה"אבחון" האינטרנטי, נראה לי שבשלב הראשון הייתי מבצע הולטר ל"ד (מכשיר קטן המבצע בדיקות רבות של ל"ד במשך 24 שעות בעת ביצוע פעילויות יומיומיות רגילות) ע"מ לקבל תמונה מדויקת יותר ולקבל החלטה.
2. הפעילות הגופנית חיונית ומבורכת. היא יכולה להעלות את רמת הכולסטרול ה"טוב", אם כי בד"כ לא בהרבה, אבל גם אם לא - חשיבותה לבריאות עצומה. נראה לי שאביך יכול לבצע את הפעילות השיקומית ללא חשש.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקי ההמלצה שלך נשמעת הגיונית
שואלת16/04/2012אני אדבר עם רופא המשפחה על ביצוע הולטר.
1.לגבי לחץ הדם, שמתי לב גם שהפער בין הלחץ ה דיאטולי לסיסטואלי עומד על 70! זה המון וזה לא היה קודם לארוע מבדיקות אקראיות שנעשו במרפאה. בוצע לו אקו לב תקין באשפוז, אבל על מה זה מצביע?
ובנוסף, בהתכתבות אחרת שלנו, סיפרתי על המעבר של אבי מסימבקור 20 מ"ג (שלקח חודש) ובזליפ שנטל שנים רבות - לקריסטור 20 מ"ג בהמלצת הרופא משפחה (ובהצדקה שלך). קניתי היום את הסטטור שהבנתי שזה התחליף, וכתוב בהוראות "השימוש בתרופה יתחיל במינון של 5 מ"ג או 10 מ"ג פעם ביום גם אם נטלת לפני כן סטטינים אחרים." בנוסף מצוין בהתחלה ש"הפעילות הרפואית נועדה להורדת רמות גבוהות.... בלה בלה... כאשר שינויים בדיאטה והתעמלות נכשלו לעשות זאת"
האם מטופל בן 75 צריך להתחיל את נטילת התרופה בהדרגה מנסיונך? (להזכיר - הכולסטרול הרע עמד על .100 טריגליצרידים בתחום הנורמה. כולסטרול טוב - נמוך - 25. אגב הכולסטרול בכללי עמד על 160 בערך, אמורים להתייחס לזה?! ההמלצה לעבור לזה נבעה מהורדת הבזליפ, ומכך שבאשפוז התחיל ליפיטור, בקופה לא אישרו ורופא המשפחה אמר שזה זהה. כמו כן אמרת שהקריסטור טוב גם בהורדת טריגלצרידים ובהעלאת כולסטרול טוב).
תודה רבה שוב!
רן ירבו רופאים כמוך :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור16/04/20121. פער גדול בין לחץ הדם הסיסטולי לדיאסטולי נפוץ באנשים מבוגרים. אם אקו לב שלל בעיה במסתמי הלב, הרי שהסיבה הנפוצה היא "קשיחות" של העורקים. במקרה כזה יש להתנהל בזהירות, ואם יש צורך בתרופות - להתחיל במינונים נמוכים ולהגיע לאיזון הטוב ביותר האפשרי ללא תופעות לוואי (גם אם אינו "אידאלי").
2. לגבי הקרסטור - האם LDL של 100 היה ללא טיפול או עם סימבקור? אם היה ללא טיפול - נראה לי סביר שמינון של 10 מ"ג יספיק. אם היה עם סימבקור - יתכן שיצטרך מינון גבוה יותר. בכל מקרה יש לחזור על הבדיקות כ- 6 שבועות לאחר תחילת הטיפול ואם יש צורך - להעלות או להוריד את המינון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשאלתך
שואלת17/04/2012לד"ר ביצור
טוב, השאלות לא נגמרות מהסיבה שהמידע שיש לך כמומחה שווה זהב בעוד שביום יום משתדלים לתת טיפול אחיד וחשוב לי שהוא יקבל אתה טיפול המתאים לו ביותר.
כתבת לי:
1. פער גדול בין לחץ הדם הסיסטולי לדיאסטולי נפוץ באנשים מבוגרים. אם אקו לב שלל בעיה במסתמי הלב, הרי שהסיבה הנפוצה היא "קשיחות" של העורקים. במקרה כזה יש להתנהל בזהירות, ואם יש צורך בתרופות - להתחיל במינונים נמוכים ולהגיע לאיזון הטוב ביותר האפשרי ללא תופעות לוואי (גם אם אינו "אידאלי").
--- הכוונה לזהירות במתן תרופות להורדת לחץ דם או לשומנים? כרגעאני שואלת לגבי הקרסטור. כי בתשובה השנייה כתבת -
לגבי הקרסטור - האם LDL של 100 היה ללא טיפול או עם סימבקור? אם היה ללא טיפול - נראה לי סביר שמינון של 10 מ"ג יספיק.
אם היה עם סימבקור - יתכן שיצטרך מינון גבוה יותר. בכל מקרה יש לחזור על הבדיקות כ- 6 שבועות לאחר תחילת הטיפול ואם יש צורך - להעלות או להוריד את המינון.
התשובה שלי: - LDL של 100- אחרי משהו כמו שבועיים ליפיטור 40 מ"ג ואח"כ שבועיים וחצי סימבקור 20 מ"ג (בקופה החליפו). כלומר חודש בערך של טיפול של חצי חצי. מצד שני מעולם לא היו לו בעיות כולסטרול, רק טריגלצרידים. אבל הבנתי ש המטרה היא להגיע ל70 בגלל הארוע המוחי ותמיד היה לו יותר גבוה אבל לא חורג מהנורמה.
השאלה שלי בשורה התחתונה - הוא מסיים היום את החודש סימבקור 20 מ"ג ומתחיל קרסטור 20 מ"ג. על ההתוויה של התרופה רשום שצריך להתחיל בהדרגה ממינונים קטנים ורק אז לעלות. השאלה שלי - למה, האם זה מסוכן? בשום תרופה לא ראיתי הנחייה ברורה להתחיל בהדרגה אז אפשר להתחיל ולבדוק עודחודש וחצי אתה השפעה או לחזור לרופא ולבקש מינון קטן יותר? אגב כבר נהיה לו סלט בגוף - שבועיים נטילה של ליפיטור במקביל לבזליפ, זה הופסק, לאחר מכן סימבקור חודש עד שהקופה אישרה את הקסטרל ועכשיו קסטרל.
השאלה אם אפשר לעבור לקסטרל או שיש תופעות לוואי שחוששים מהם ולכן צריך להתחיל בהדרגה? או שזה פוגע בכבד? הוא אלכוהוליסט לשעבר (נגמל רק ארבעה חודשים מאז הארוע) ואין בדיקה מיוחדת שעשו לכבד אבל הבנתי שצריך להיזהר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשואלת
ד``ר רפי ביצור17/04/20121. להתחיל בזהירות - התכוונתי לתרופות להורדת לחץ הדם
2. לגבי הקרסטור - המינון ההתחלתי לא נראה לי קריטי, כל עוד יקפידו לבדוק את שומני הדם ותפקודי הכבד לאחר 6 שבועות, ואם יהיה צורך - יעלו או יורידו את המינון.
בריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשומנים בדם
נילי דין02/10/2012אני בחורה בת 50 והרופא משפחה המליץ לי לקחת סימבקור וקראתי שיש לכדור תופעות לוואי כגון דיכאון האם יש אמת בדבר .תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירה כהן
ד``ר רפי ביצור02/10/2012לסימבקור, כמו לכל תרופה, יכולות להיות תופעות לוואי. עם זאת, התרופה נחשבת לבטוחה מאד. דיכאון אינה תופעת לוואי אופיינית לתרופה זו. בהתוויות המתאימות, התועלת שבתרופה עולה בהרבה על הסיכון לתופעות לוואי, מה עוד שרובן ככולן הפיכות בהפסקת הטיפול.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת כולסטרולגלילה12/04/2012
שלום לך
רופא המשםחה החליט שעלי לקחת סטטינים כשה-LDL שלי היה 133, לאחר דיאטה כמעט צמחונית. אמי, דודתי וסבתי נפטרו מהתקף לב. אחי הגדול ממני ב- 10 שנים לוקח סטטינים כבר זמן רב.
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הסטטינים בדברים טבעיים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלילה
ד``ר רפי ביצור13/04/2012הצורך בטיפול נקבע עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד - נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות. מאחר וחסר לי מידע רב, אוכל לתת רק את העקרונות.
ככלל, אצל אלה הנמצאים בסיכון גבוה (כאשר יש כבר מחלת לב או סוכרת) - יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 70. אצל אלה הנמצאים בסיכון בינוני, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 130, ולעתים פחות מ- 100. אצל אלה הנמצאים בסיכון נמוך, יעד הטיפול הוא רמת LDL של פחות מ- 160.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון. כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים.
הטיפול התרופתי מתבסס בראש ובראשונה על תרופות ממשפחת הסטטינים, מאחר ולגביהן יש את ההוכחות הטובות ביותר על יעילות במניעת מחלות לב וכלי דם. כאשר טיפול זה אינו מספיק או אינו נסבל בשום אופן, ניתן לטפל בתרופות אחרות (כגון אזטרול, רזינים או ניאצין), בד"כ בתוספת לסטטינים.
במידה וישארו שאלות, מומלץ לפנות למרפאת ליפידים
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהאלי חדד09/04/2012
עברתי צילום חזה מבחן מאמץ אקג סיטי בטן בדיקות דם קרדילוג בדק אותי ועדין יש לי כאבים בחזה בצד שמואל לכיוון הגב לפעמים כאבים עמומים לפעמים חזקים אני מקבל כרגע אנה לאדקס 2.5 מ"ג פעם ביום לחץ דם שלי בסביבות 85 /145 בדר"כ הכאבים מגעים בבוקר לפנות בוקר ונמשכים לסרוגין עד הצהרים לפעמים יותר מה דעתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ09/04/2012שלום אלי. תשובתי לא השתנתה מאז התכתבותנו האחרונה. לא ניתן לאבחן מחלות או לטפל דרך האינטרנט.
אנא פנה לרופא המשפחה שייסכם את כל תוצאות הבדיקות שעברת וימליץ על בדיקות נוספות לפי הצורך. בגלל לחץ הדם הגבוה אולי יש צורך לחשוב גם על סיטי חזה, אך שוב, רק רופא המכיר אותך ואת הבדיקות שכבר עברת יוכל להמליץ על כך.
בריאות שלמה ומועדים לשמחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העשור הבעייתי?יוסי06/04/2012
שלום, מה הסיכויים שלי לשרוד את העשור הקרוב? רקע: בן 37, רזה יחסית, מעשן קל, ללא התעמלות, לחץ רב בעבודה. אין רקע משפחתי . קצת מספרים: סוכר 97 כולסטרול כללי 210 טריגליצרידים: 276 Hdl כולסטרול: 38.6 Non-hdl כולסטרול: 171 LDL!כולסטרול: 116.2 והתחלתי דיאטה עצמאית, הכוללת ויתור על מאכלים אהובים כגון פיצה המבורגרים וכד. + תה עלי זית מדי פעם + פופקורן טבעי ללא שמן כתחליף לכרסומים מדי ערב + שמן פשתן + ירקות + חזרה לאכול תפוחים. בשלב זה ללא התעמלות . האם יש צורך בנוסף תרופות? מתי להיבדק שוב.. תוך כמה זמן שינוי באורח חיים משפיע על השומנים בדם/ כולסטרול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר רפי ביצור06/04/2012סיכוייך לשרוד את העשור הקרוב תלויים בעיקר בשאלה האם אתה נהג זהיר ומקפיד לחצות רק באור ירוק... :)
חיוני שתפסיק לעשן, גם אם זה נראה לך "עישון קל". כל עישון, בכל רמה, מזיק ביותר לבריאות!
לגבי שומני הדם:
1. רמת הטריגליצרידים מעט גבוהה ורמת ה- HDL (הכולסטרול ה"טוב") מעט נמוכה. ברוב המקרים תזונה מוגבלת בפחמימות (רצוי בהנחיית תזונאי/ת), שמירה על משקל גוף תקין, הפסקת עישון והקפדה על פעילות גופנית אירובית סדירה לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל (אינני מבין מדוע "בשלב זה ללא התעמלות" - זה בדיוק השלב!) יביאו לשיפור משמעותי. אם לא - ניתן יהיה לשקול את הצורך בטיפול תרופתי. חשוב לציין שלא מדובר ב"דיאטה" (שהיא בד"כ לזמן קצר יחסית ואחריה אנחנו נוטים לחזור לסורנו ואף גרוע מזה) אלא באימוץ אורח חיים בריא לתמיד.
2. לגבי רמת ה- LDL (הכולסטרול ה"רע") - הערך אליו אנחנו שואפים תלוי במכולול גורמי הסיכון. אם הנך סובל ממחלת לב, מחלת כלי דם אחרת, סוכרת או יתר לחץ-דם - יש מקום לשקול טיפול תרופתי כבר כעת. אם לא - הערך סביר ויש סיכוי שאף ישתפר במידת מה עם השיפור באורח החיים.
הייתי חוזר על הבדיקות 3 חודשים לאחר השינוי באורח החיים, ומקבל החלטה לגבי הצורך בטיפול נוסף לפי התוצאות.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כדורים להורדת כולסטרול ושבץ מוחישואלת05/04/2012
שום רב,
השאלה נראית ארוכה אבל מאוד מסודרת ונועדה לתת תמונה מלאה. נודה מאוד על תשובה בנושא.
בן משפחתי בן 75 עבר ארוע מוחי לפני שלושה חודשים. נחשב קל-בינוני.
לפני הארוע סבל רק מרמות טריגלצרידים גבוהות (300-400) לחץ דם תקין (120-80), כולסטרול תקין. עישן. ללא השמנת יתר, עסק בפעילות גופנית רבה. היה מרבה בשתיית אלכוהול (אלכוהוליזם).
לאיזון רמותה שומנים נטל בזליפ 400 שכמעט אף פעם לא איזנו את המצ (רמות בין 300 ל-500) ב, רצוי לציין שגם שתה הרבה מאוד אלכוהול ורק בתקופת האשפוז נגמל לחלוטין. כך שהבנתי שגם לאלכוהול יש השפעה על רמות השומנים בדם.
לאחר השחרור מהשיקום ניתנו המרשמים : בזליפ 400, ליפיטור 40 מ"ג. בנוסף קיבל קסטרל בגלל בעייה בערמונית שהורידה לו את לחץ הדם ל-90/50.
הוא נטל את הליפיטור כשבועיים בלבד לקראת סוף השיקום. עם השחרור מהשיקום רופא המשפחה שינה גם את הכדור הזה לסימבקור - 20 מ"ג + בזליפ.
התעקשתי לקבל ליפיטור בגלל המלצת הרופא הפנימאי אך רופא המשפחה התעקש להתחיל עם סימבקור ולבדוק מה קורה. בעיקר כי הקופה לא מאשרת מימון ליפיטור.
אחרי שבועיים מסר לי שהקופה אישרה כדור בשם קרסיטור (או משהו כזה) 40 מ"ג והוא יחליף את הסימבקור ואת הבזליפ בקריסטור הנל.
מאחר והיה חשוב לי לא לעשות יותר מדי בלגן בתרופות המשכנו במהלך החודש האחרון לתת לבן משפחתי בזליפם וסימבקור 20 מ"ג.כלומר סהכ- נטל בזליפ במשך כל התקופה, שבועיים ממנה בתוספת ליפיטור, ולאחר מכן חודש בזליפ_סימבקור 20 מ"ג.
תוצאותה בדיקות ש התקבלו היום הן:
כולסטרול - 154.1 mg/dl (מדד דומה לשנים קודמות))
טריגילצרידים - 143 mg/dl (מאוזנים מיולי 2011 לפני השבץ)
CHOLESTEROL- HDL - 25 mg/dl (תוצאה קודמת לפני שנה - 60, בביח לא בוצעה בדיקה)
CHOLESTEROL-LDL calc -100.6 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL -129 mg/dl (מדד דומה לשנים קודמות)
שאלותיי:
1. רמת הכולסטרול הטוב ירדה משמעותית, כנראה בגלל ששתיית היין פסקה? כמה זה מסוכן ומה ניתן לעשות עם זה? הבנתיש קיימת תרופה בשם ניאצין, האם יהיה נכון לבקש אותה?
2. מה הטיפול הכדאי ביותר כרגע לאיזון הכללי של הכולסטרול, אנחנו מבולבלים. רופאת ביח נתנה ליפיטור 400 פלוס בזליפ. רופא המשפחה מבקש לבטל את שניהם ולתת קריסטור. כאשר בפועל הבדיקות הנל מעידות מקסימום על חודש של נטילת סימבקור ובזליפ.
3. האם נכון שסטטינים בכלל לא מומלצים לגילאי 75 ]פלוס?
4. לגבי תופעות הלוואי של כאבי שרירים ופגיעה בכבד, ככל שהמינון גדול יותר של הסטטינים כך גם תופעות הלוואי? ומאחר ובן המשפחה לא נוטה לשתף ולא ברור ממה הכאבים, אבל הוא סובל מכאבים "בכל הגוף" לדבריו, האם הכרחי שינטול סטטינים לאור המדדיים או לא?
5
אנחנוחוששים מאוד משבץ חוזר, ונודה להסבר והצעה. רופא המשפחה מאוד פתוח לקבל את דעתנו ושוקל בכובד ראש ונשמח להבין מה יהיה הכ ינכון בשלב הזה.
בברכה,
המשפחהם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכותבת
ד``ר רפי ביצור05/04/2012ראשית, ודאי תביני כי לא ניתן לטפל אינטרנטית באדם שלא בדקתיו ואין לי את כל המידע לגביו. לכן, אענה באופן עקרוני.
1. רמת הכולסטרול הטוב ירדה משמעותית, כנראה בגלל ששתיית היין פסקה? כמה זה מסוכן ומה ניתן לעשות עם זה? הבנתי שקיימת תרופה בשם ניאצין, האם יהיה נכון לבקש אותה?
לירידה ברמת ה- HDL יכולות להיות כמה סיבות - ירידה במשקל (רמת HDL יורדת בשלב הראשון ועולה עם ההתייצבות במשקל החדש), הסימבסטטין (לעתים מעלה ולעתים מוריד את רמת ה- HDL), עישון, תרופות נוספות שמקבל, מחלות נוספות, הפחתת צריכת האלכוהול ועוד.
מובן שרצוי שרמת ה- HDL תהיה גבוהה ככל האפשר. ניאצין עשוי להעלות את רמת ה- HDL בכ- 25-30%. איננו יודעים עדיין אם עליה זו מביאה גם לירידה בסיכון למחלות לב ואירועים מוחיים - התשובה תינתן עם סיומו של מחקר גדול בעוד כשנה.
2. מה הטיפול הכדאי ביותר כרגע לאיזון הכללי של הכולסטרול, אנחנו מבולבלים. רופאת ביח נתנה ליפיטור 400 פלוס בזליפ. רופא המשפחה מבקש לבטל את שניהם ולתת קריסטור. כאשר בפועל הבדיקות הנל מעידות מקסימום על חודש של נטילת סימבקור ובזליפ.
לגבי הכולסטרול - לאור האירוע המוחי חשוב לטפל בתרופה ממשפחת הסטטינים (כגון סימבקור, ליפיטור או קרסטור) ולהגיע לרמת LDL של פחות מ- 100, ורצוי מאד סביב ה- 70. קרסטור נוטה יותר מסטטינים אחרים להעלות רמת HDL ולהוריד רמת טריגליצרידים, ולכן יש לו אולי יתרון במקרה זה.
לגבי הטריגליצרידים - אם חל שיפור משמעותי באורח החיים מבחינת תזונה וצריכת אלכוהול - יתכן ואין צורך בבזפיבראט. אם יש צורך בו, רצוי לא לשלבו עם סימבקור (יש יותר סיכון לאינטראקציה) אלא עם סטטין אחר.
לסיכום: נראה לי שאפשר לטפל בקרסטור ללא בזפיבראט, לחזור על הבדיקות לאחר כ- 6 שבועות ולהחליט לפי התוצאות על המשך הטיפול.
3. האם נכון שסטטינים בכלל לא מומלצים לגילאי 75פלוס?
ממש לא נכון. סטטינים מורידים את הסיכון למחלות לב וכלי דם גם במטופלים בגילאים אלה.
4. לגבי תופעות הלוואי של כאבי שרירים ופגיעה בכבד, ככל שהמינון גדול יותר של הסטטינים כך גם תופעות הלוואי? ומאחר ובן המשפחה לא נוטה לשתף ולא ברור ממה הכאבים, אבל הוא סובל מכאבים "בכל הגוף" לדבריו, האם הכרחי שינטול סטטינים לאור המדדים או לא?
כ- 5-10% מנוטלי הסטטינים עלולים לפתח כאבי שרירים. כאבים אלה חולפים עם הפסקת הטיפול, ולרוב לא מופיעים אם מחליפים את הטיפול לסטטין אחר. כמובן שלכאבים יכולות להיות סיבות רבות אחרות. כמו שכתבתי קודם, לאור האירוע המוחי - לסטטין חשיבות רבה מאד במניעת אירוע נוסף, כמו גם במניעת התקפי לב (חולים שעברו אירוע מוחי נמצאים גם בסיכון להתקפי לב).
אם אינכם בטוחים לגבי הטיפול - מומלץ לפנות ליעוץ לא אינטרנטי במרפאת ליפידים.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יופי
שואלת06/04/2012נדיר לקבל תשובה מפורטת בגובה העיניים, אז ראשית תודה רבה לך, בתשובות שלך ענית אחת לאחת לשאלות שבמציאות לא הצלחנו לקבל תשובות עליהן.
אני יודעת שיעוץ אינטרנטי אינו טיפול, אני פשוט מחפשת מידע שקשה לחלץ מרופא ממוצע לצערי, מה גם שרופאים שונים ממטריות שונות מחזיקים בידע וגישות שונות וולצערי לעיתים בידע חסר.
לגבי ההחלטה, דיברתי עם רופא המשפחה היום, אז קרו שני דברים - הוא אמר שהרופאים קיבלו חוזר במרפאה שהבזליפ מסוכן לכליות ולכן מבקש להפסיק מיד.
לגבי תוצאות הבדיקות - הוא אמר שמבחינתו אין צורך בכלל בטיפול כי הן תקינות... התעקשתי על זה שצריך להוריד את הרמה ל-70 במקום 100 של הכולסטרול הרע. אז הוא רשם קריסטור 20 מ"ג.
לגבי ניאצין סרב לתת מרשם, אמר שזה גורם לנפיחות בפנים. ואמר שצריך לעשות פעילות גופנית (כן, ועכשיו איך עושים את זה עם אדם שבקושי מתהלך בהליכון).
1. האם 20 מ"ג זה מספיק להורדת הכולסטרול הרע? כאמור רופא המשפחה מקבל את ההסברים שלי כשאני מתעקשת ואם חשוב להוריד מהר אני צריכה לדעת איזה מינון מקובל (הערך כרגע עומד על 100 כאמור).
2. אני מודאגת מרמת הכולסטרול הטוב הנמוכה מאוד 25. שווה התעקש על ניאצין? אפשר לתת באופן פרטי (כלומר אין נזק?)
3. את הארוע המוחי קיבל אבי אחרי שבועיים שלא נטל בזליפ. הוא אדם בריא בדר"כ וזה הכדור הכרוניהיחידי שנטל אז (וויטמין בי 12). אני חוששת שמשהו בבזליפ היה קושר את השומנים לדם וכשהפסיק את הנטילה השומנים טיילו להם בחופשיות... יש אמת בחשש שלי או שזה פחות פשטני מזה? אני ממש חוששת להפסיק את הכדור הזה. בנוסף הוא נטל בי 12 פעמיים ב יום והיו תוצאות חריגות של קרוב ל-2000 בדם (וסליחה שאני לא מציינת יחידות מדידה, כבר הפסקתי לעקוב). יש קשר בין שניה אירועים האלה לקרות ה ארוע? בי 12 גבוה מדי או מחסור בתרופה הכורנית נגד שומנים? ועכשיו גם מסתבר שהוא מאוד מאוד אנמי והתבקש לנטול שני כדורי ברזל ביום - זה מסוכן?
4. לחץ דם שבין 130-140 ל-60-70 נחשב גבוה? פשוט היה לו לחץ דם מעט נמוך יותר לפני הארוע, מיד לאחר הארוע גם העמיסו לו בבי"ח קסטרל בגלל אצירת שתן לא מוסברת ועכשיו כשהפסקנו עם הקסטרל לחץ הדם טיפס מעט מעלה. משהו שמצריך טיפול?
5 אחרונה חביבה - הואמקבל אספירין ולא פלביק. למה בעצם לא לתת אתה כדור הטוב ביותר? בייחוד כשהוא סובל מרגישות רבה בקיבה, ומעבר אלכוהולי מפואר שהותירצרבות ומה לא.
תודה רבה, אין לימילים לתאר את החשיבות של התשובות שלך. הרבה שקט הן עושות בים הרעש שמסביב.
חג שמח באמת :)
הבת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכותבת
ד``ר רפי ביצור06/04/20121. בזליפ אינו מסוכן לכליות אם התפקוד הכלייתי תקין. אם יש אי-ספיקת כליות, אכן רצוי להימנע ממנו.
2. איני יכול לדעת מראש האם קרסטור במינון של 20 מ"ג יספיק. יתכן מאד שכן. כמינון התחלתי הוא סביר, ויש להקפיד על בדיקת שומני הדם 6 שבועות לאחר תחילת הטיפול ואז, אם צריך, לשנות את הטיפול.
3. לגבי הניאצין - שכיחות תופעת ההסמקה (אני מניח שלזה התכוון הרופא כשאמא "נפיחות בפנים") אינה גבוהה, ובכל מקרה היא אינה מסוכנת וחולפת עם הפסקת הטיפול. חשוב לציין שניאצין תרופתי היא תרופת מרשם, והניאצין הנמכר בבתי טבע אינו במינון מספיק (ואם לוקחים ממנו מינונים גבוהים, שכיחות תופעת ההסמקה אכן גבוהה מאד, בניגוד לניאצין התרופתי). איני יכול לקבוע באינטרנט אם יש צורך בניאצין, ובכל מקרה לא נכון לעשות שני שינויים בבת אחת. הייתי מתחיל עם הקרסטור, ולאור התוצאות שוקל אם יש צורך גם בניאצין.
4. נטילת B12 או הפסקתה אינה קשורה לשומני הדם או לשבץ מוחי. ברמה של 2000 צריך פשוט להפסיק את הטיפול ב- B12 והרמה תרד לאיטה לנורמה ללא בעיה.
5. אם יש אנמיה, צריכים לברר את סיבתה ולטפל בהתאם. אם הסיבה היא חסר ברזל - אין להסתפק במתן ברזל ויש לברר את סיבת החסר (אבדן במערכת העיכול?). יתכן ולאור מצבו הנוכחי של אביך והשבץ שעבר ממש לאחרונה, החליט הרופא לדחות מעט את ביצוע הבירור - החלטה שבהחלט יכולה להיות סבירה כל עוד לא שוכחים לבצע אותו כשהמצב יתייצב.
6. לחץ דם כזה הוא בהחלט סביר. במקרים מסוימים אנחנו מנסים להוריד את לחץ הדם אל מתחת ל- 130, אך ודאי לא בכולם. ההחלטה מתבצעת על בסיס נתוניו האישיים של המטופל.
7. אם יש יתרון לפלביקס על אספירין, הוא מאד קטן. לאור זאת, ולאור ההבדל בעלות, סל הבריאות (ובצדק) מכסה מתן אספירין, ומאפשר מתן פלביקס רק אם יש אי-סבילות לאספירין או שהאספירין נכשל. ניתן, כמובן, לבקש מהרופא מרשם לרכישת פלביקס באופן פרטי. אם יקח פלביקס - יש להפסיק את האספירין (אין יתרון בטיפול משולב של שניהם במצב זה, וזה אף מעלה את סכנת הדימום).
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי, התשובות שלך
שואלת08/04/2012באמת עושות סדר בבלגן, אתה עונה בגובה העיניים, תודה רבה רבה! :
שאלה אחת התפספסה בכל השאלות שם - כמו שאמרתי את הארוע המוחי הוא קיבל אחרי שבועיים שבהם לא נטל בזליפ. כי לא הספיק לחדש את המרשם. האם ייתכן שיש קשר לשבץ? כלומר שמשהו בבזליפ קושר אליו שומנים בדם ובמקרה שלו אחרי שנים שנטל ממנו, ההפסקה יצרה את השבץ?
אני שואלת כי הרופא ביקש להפסיק את הבזליפ ולתת רק קריסטור ואני חוששת.
תודה ענקית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלכותבת
ד``ר רפי ביצור08/04/2012אלא אם כן הטריגליצרידים גבוהים בצורה קיצונית (אלפים) - לא סביר להניח שהפסקת בזליפ לשבועיים גרמה לאירוע המוחי.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרסטוראיציק02/04/2012
האם יתכן שמהתחליף של קרסטור מקבלים כאבי שרירים ברגלים ומקרסטור לא?
האם מותר לקחת קרסטור יום כן יום לא והכדור ישפיע.
האם רמת כולסטרול 63 מאפשרת לקחת קרסטור יום כו יום לא.
תודה מראש,
איציק שץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיציק
ד``ר רפי ביצור03/04/20121. האם יתכן שמהתחליף של קרסטור מקבלים כאבי שרירים ברגליים ומקרסטור לא?
כן. השוני במרכיבים הלא-פעילים של התרופה יכול להביא להבדלים בתופעות הלוואי.
2. האם מותר לקחת קרסטור יום כן יום לא והכדור ישפיע?
נטילה של קרסטור אחת ליומיים מותרת, וצפויה להיות השפעה על ירידת ערכי הכולסטרול. אציין כי צורת נטילה זו לא נבדקה במחקרים גדולים (בניגוד לנטילה יומיומית) ולא ידועה השפעתה על הורדת הסיכון למחלות לב, אם כי סביר להניח שהיא יעילה.
3. האם רמת כולסטרול 63 מאפשרת לקחת קרסטור יום כו יום לא?
אינני יודע מה רמת הסיכון שלך למחלות לב וכלי דם, ומה ערך הכולסטרול הרצוי עבורך. זאת ועוד - אינני יכול לחזות כיצד תגיב לטיפול פעם ביומיים.
אני רואה שתי אפשרויות:
- אם נטלת קרסטור מקורי, שהביא אותך לערך המטרה הרצוי ללא תופעות לוואי בעוד שהתרופה הגנרית גרמה לתופעות לוואי - הגיוני לחזור לתרופה המקורית.
- אם קופת החולים שלך אינה מאפשרת זאת - אפשר לעבור לנטילה פעם ביומיים, לבדוק את רמת הכולסטרול לאחר חודשיים ולראות האם התגובה מספקת מבחינת ירידת הכולסטרול והאם יש שיפור בתופעות הלוואי.
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרדאפטיביוסי02/04/2012
אני סובל מ-HDL נמוך 27 וה-LDL= 62 כל זה לאחר שאני לוקח ליפיטור 40 מ"ג.. שאלתי האם התרופה טרדאפטיב 20מ"ג/1000מ"ג יכולה להעלות משמעותית את רמת ה-HDL? . האם ידועות תרופות לוואי לתרופה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליוסי
ד``ר רפי ביצור03/04/2012טרדפטיב עשויה להעלות את רמת ה- HDL בכ- 25-30%.
איננו יודעים עדיין אם עליה זו מביאה גם לירידה בסיכון למחלות לב - התשובה תינתן עם סיומו של מחקר גדול בעוד כשנה.
טרדפטיב נחשבת לתרופה בטוחה מאד, אך כמו לכל תרופה, גם לה יכולות להיות תופעות לוואי. העיקריות שבהן:
1. תופעת הסמקה (FLUSHING) - אם כי בשכיחות נמוכה יחסית
2. שיבוש באיזון הסוכרת - בחלק קטן מהמקרים, לרוב לא חמור והפיך, אך דורש מעקב ערכי סוכר בחולי סוכרת המטופלים בתרופה
3. הפרעה בתפקודי כבד - לא נפוצה והפיכה, אך יש צורך במעקב תפקודי כבד.
4. עליה ברמת חומצת השתן - תופעה זו חשובה באנשים החולים בשיגדון (גאוט)
5. כאבי שרירים - בשילוב עם סטטינים (כמו אצלך) - לא נפוץ והפיך
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ldl ברמה של 126אסתי26/03/2012
שלום
בדיקת הכלסטרול הראתה שיש לי ldl 126 רופא המשפחה אמר שצריך להיות 100 והפנה אותי לדיאטנית מה זה אומר 126 ? ומה עלי לעשות עד שאני מגיעה לדיאטנית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתי
ד``ר רפי ביצור28/03/2012מאחר וחסרים לי נתונים רבים - לא אוכל לתתהמלצה פרטנית, ואסתפק בהמלצות כלליות.
רמת ה- LDL הרצויה נקבעת עפ"י הערכת הסיכון למחלת לב. הערכת סיכון זו מתבססת על מכלול הנתונים הכוללים גיל, מין, עישון, לחץ-דם, סוכרת, ערכי שומני הדם השונים, סיפור משפחתי של מחלת לב בגיל צעיר ועוד- נתונים אותם לא ציינת. לעתים, כאשר המצב "גבולי", אנו נעזרים גם בבדיקות נוספות.
הבסיס לטיפול הוא שמירה על תזונה נכונה (לפי יעוץ תזונאי אישי), פעילות גופנית אירובית סדירה (לאחר קבלת אישור מהרופא המטפל) והמנעות מעישון
כאשר אלה לא עוזרים, יש לעתים צורך בטיפול תרופתי. באלה המצויים ברמת סיכון גבוהה, מקובל להתחיל בטיפול תרופתי מייד ובמקביל לשינוי אורח החיים
חג שמח ובריאות שלמה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בחזהאלי חדד26/03/2012
תודה ד"ר רציתי לציין שערכי הכרוסטרול תקינים . ועוד נקודה לציין שהכאבים הם בשעות הבוקר ואח"כ הם חולפים לפעמים מופעים גם בשעות הערב . עוד נקודה אני גם טיפוס מאוד לחוץ האם יש קשר ושוב תודה על המענה המהיר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה - תגובה
ד''ר חיים שמילוביץ28/03/2012הנתונים הנוספים לא משנים את הצורך להיבדק ע"י רופא. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)