מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנברלנתי16/09/2008
שלום. ברקע RA. אני מעוניין לדעת איזה מעקב רפואי עושים במהלך הטיפול באנברל. וכן מהי העלות החודשית של תרופה זו אם שלוש התרופות MTX+PLQ+SLZ לא הקלו על תסמיני המחלה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד''ר יעקב אבלין19/09/2008נתי שלום
לפני התחלת הטיפול באנברל מקובל לשלול חשיפה קודמת לשחפת על ידי ביצוע צילום חזה ותבחין עור לשחפת (מבחן מנטו).
כמו כן מומלץ לבצע חיסון נגד דלקת ריאות וחיסון שנתי נגד שפעת לחולים המטופלים באנברל. מעבר להמלצות הללו בעיקרון המעקב הוא מעקב קליני על ידי הרופא המטפל והראומטולוג המטפל. כדאי לשים לב לכל הופעה של תהליך זיהומי חריף (חום גבוה, שיעול ממושך וכו').
אנברל היא תרופה שמאושרת בסל הבריאות לחולי RA שנכשלו עם תרופות קודמות. לגבי תעריף ההשתתפות העצמית - זה משתנה מקופה לקופה ובהתאם לסוג הביטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סובלת מאישיאסא.ל.13/09/2008
יש לי כאבים חזקים בירך ומעליה שהוגדרו כאישיאס. נמשך כבר כמה שבועות ובתהליך החמרה למרות שימוש בארקוקסיה. לא כואב לי הגב (בעבר היו כאבים בגב תחתון שנפסקו כשעברתי לישון על מזרון קשה). מה כדאי לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK13/09/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=84 id=link]אורתופדיה[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרדניזוןנלי12/09/2008
יש לי דלקת פרקים חלשה אני לוקחת פרנדיזון כבר 4 חודשים אני מאמינה שעד שאני יוריד אותו לגמרי זה לפחות עוד חודש או חודשיים מה קורה לגוף שמפסיקים לגמרי כמובן בהדרגה האם מתמכרים ואז הגוף לא יכול לתפקד בלי כי בנוסף אני לוקחת פנקווניל 1 בבוקר 1 בערב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפי
ד''ר יעקב אבלין13/09/2008ציפי שלום
הגוף אינו מתמכר לפרדניזון במובן שבו הוא מתמכר לתרופות מסוימות, אשר הפסקתן גורמת לתופעות לוואי קשות. מה שכן קורה זה שהפרדניזון מדכא את היכולת הטבעית של הגוף להפריש סטרואידים. היכולת הזו חשובה בעיקר במצבים שהגוף נמצא במצוקה כמו בזמן זיהום חריף, ניתוח רצינ י וכו. במצב כזה אדם אשר טופל עד לאחרונה בסטרואידים עלול לסבול מחוסר רציני בסטרואידים טבעיים. לכן, הרופאים שמטפלים בך חייבים לדעת שאת לוקחת סטרואידים או שלקחת סטרואידים לאחרונה - ואז אם תקלעי למצב חרום - ניתן יהיה להוסיף לך מינון מיוחד של סטרואידים כדי למנוע מצב של חוסר. היכולת הטבעית של הגוף להפריש סטרואידים מתאוששת בהדרגה לאחר הפסקת הטיפול בפרדניזון, תלוי כמה זמן האדם טופל בפרדניזון ותלוי במינון, אבל זה יכול לקחת חודשים.
הפלקווניל שאת לוקחת אינה שייכת למשפחת הסטרואידים אלא היא תרופה אנטי דלקתית אשר למעשה מאפשרת לך להוריד את מינון הסטרואידים עד להפסקתם - על ידי דיכוי ארוך טווח של דלקת המפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבתזהבה11/09/2008
שלום אני חולת לופוס מאז 2002 עברתי סיבוכים מאוד בכול הגוף נכנסתי לטיפול נמרץ 5 פעמים ברוך השם יצתי בנס כול פעם שאני זוכרת את מה שעברתי אני מתכילה לבקות מאוד כי כואב לי נורה מה שעברתי בגיל קטן השאלה שלי היא יש לי חולשה בכול הגוף בהיקר באצבעות מאז חצי שנה לא יודעת למה היתי אצל רופה רומוטולוג הוא ראה הבדיקות שלי בסדר המכלה לא התעוררה לי אבל מה הכאבים האלו לא יודעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהבה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/09/2008זאבת מתאפיינת בהתקפים. למחלה סימנים רבים. המחלה מאובחנת על פי תלונות מתאימות, ממצאים בבדיקה גופנית יחד עם תוצאות חיוביות בבדיקות דם. צריך שילוב של 4 מתוך 11 ממצאים.
זאבת מתאפיינת בחולשה, עייפות, דלקת בפרקים ועוד.
אך יכולות להיות גם סיבות נוספות רבות לתושות שונות.
טיפול נכון בזאבת יכול להקטין מידת ההתקפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש ליטול ויטמין די במחלת RAשרה11/09/2008
חליתי לפני4 חודשים. מטופלת בMTX פרדניזון פלקוניל ראתי כי יש חשיבות לויטמין די - אם כן- באיזה מינון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר יעקב אבלין11/09/2008שרה שלום
לויטמין D יש תפקיד חשוב בהדנה מפני אוסטאופורוזיס ודבר זה חשוב במיוחד בנשים המקבלות טיפול בפרדניזון אשר גורם לאיבוד מוגבר של סידן מהעצמות (בעיקר בהתחלת הטיפול). בנוסף קיימת התעניינות רבה בתפקידים נוספים שויטמין D עשוי לשחק מבחינת מערכת החיסון ויתכן שיש לו השפעה מיטיבה על דלקות מפרקים מעבר להגנה מפני אוסטאופורוזיס. אין ספק שאם את נזקקת לטיפול ממושך בפרדניזון רצוי לקחת ויטמין D למשל בתכשיר משולב עם סידן (Caltrate+D) פעמיים ביום. יש הטוענים לכדאי להוסיף מעבר למינון כזה אבל אין על כך תמימות דעים. ניתן לבדוק את הרמות של ויטמין D בדם ולראות אם קיים צורך בתוספת מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים ברב מפרקי הגוף.ניצה09/09/2008
דר נכבד שלום. אני סובלת מזה כשלוש שנים rheumatoid arthritis טופלתי בפלקוניל כשנה וחצי ,הטיפול הופסק לפני 7-8 חדשים לפני חודש החלו כאבים חזקים בשתי הקרסולים, עקבים שורשי כפות הידים ואצבעות הידים במפרקים וכן באצבעות הרגלים , ברכים וכתפים. יש לצין שקבלתי מספר פעמים טיפול לכאבים בקורטיזון שמאד עזר אך גרם לתופעות לואי מאד לא נעימות. היום מציעים לי טיפול במטוטרקסט.האם אין תרופה אחרת יעילה? אני חוששת מעצם היותה תרופה כימית. אנא ענה לי בהקדם, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצה
ד''ר יעקב אבלין11/09/2008ניצה שלום
לא ציינת מדוע הופסק הטיפול בפלקווניל. אם טיפול זה היה יעיל ניתן לשקול לחדש אותו במקום להתחיל מטוטרקסאט. מטוטרקסאט היא תרופה מצויינת למחלה ממנה את סובלת ואם הטיפול בפלקווניל לא היה יעיל (או שגרם תופעות לוואי) בהחלט הגיוני לנסות מטוטרקסאט בשלב זה. קיימות תרופות חלופיות, כמו למשל סלזופירין ו - Arava, אך לכל אחת תופעות הלוואי משלה.
הטיפול במטוטרקסאט מחייב מעקב כדי להמנע מתופעות לוואי רציניות אבל אם מקפידים על המעקב (בדיקות דם תקופתיות) הטיפול בסך הכל יעיל ובטוח.
בכל אופן מה שחשוב זה לא להשאיר את המחלה בלתי מטופלת, לא רק בגלל הכאבים מהם את סובלת עכשיו אל א גם כדי למנוע הצטברות של נזק בלתי הפיך במפרקים לטווח הרחוק. לסיכום, אם הטיפול בפלקווניל היה מוצלח - אפשר לשקול לחדש אותו. אם לא - בהחלט הגיוני לעבור למטטרקסאט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור בזמן דלקת הפרקיםלימור09/09/2008
אני בת 34 ויש לי דלקת פרקים כחודשיים. עד תחילת הדלקת המחזור שלי היה סדיר. בחודש הראשון כשהתחלתי לקחת מתוטרקסאט קיבלתי מחזור אך יותר קצר מהרגיל וגם דימום חלש. עכשיו הגעתי לחודש השני ועדיין לא קיבלתי מחזור (ואני לא בהריון). האם הכדורים משפיעים על המחזור החודשי? אשמח לקבל תשובה כי אני די לחוצה מזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשני
ד''ר יעקב אבלין11/09/2008שני שלום
הפרעות במחזור אינן תופעת לוואי שכיחה של טיפול במטוטרקסאט במינון הנמוך הניתן בדלקות מפרקים (במינון הגבוה הניתן ככמותרפיה התופעה יותר שכיחה). אם זאת, כל אדם עשוי להגיב בצורה אינדיבידואלית לתרופה מסויינת כך שלא מין הנמנע שקיים קשר בין הדברים. כדאי להתייעץ גם עם רופא נשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאם לילד חולה לופוסkerenh08/09/2008
רק לאחרונה, אחרי בדיקות מקיפות ורבות, אובחן בני בו 11.5 כחולה לופוס. אנחנו עדיין בודקים את הכליות והלב. בעקבות הבדיקות הרבות שאנו נאלצים לעשות, אני מפסידה הרבה ימי עבודה. האם זה מוכר כחופש מחלה? כמה ימי מחלה מותר לי לקחת בעקבות מחלת הילד? חיפשתי מידע באתרים שונים של משרד התעסוקה והמשרד לביטוח לאומי אך ללא תשובה מספקת. אודה לכם אם תוכלו להשיב לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרן שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/09/2008אנחנו כרופאים אחראים לענות על שאלות רפואיות בלבד. בעניין העסקה כדאי שתפני למעביד שלך.
מחת זאבת היא מחלה כרונית ממושכת שאין בה ריפוי. ניתן היום לטפל כך שהמטופל יהיה בהפוגה. נא לפנות למומחה למחלות פרקים בילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומילגיהאורייה08/09/2008
ד"ר אבלין שלום, לעיתים המחלה פורצת בעקבות "אירועים" ו"אסונות" שגוררים טראומות קשות. הגוף נחלש והשרירים נפגעים. לדעתי, שיקום הגוף וחיזוק השרירים לאחר שחלפה התקופה הטראומתית, עשויים להוביל להחלמה מלאה. האם נכון הדבר? ואם כן , מדוע קופ"ח לא עושות מספיק על מנת לבנות תכנית שיקום מתאימה כולל חיזוק השרירים מחדש ? מה קורה כשנערה בת 17 נפגעת מהמחלה בעקבות "אסון" כל החיים לפניה, והיא מוגבלת? האם לשלוח אותה לנכות כללית זה הפתרון? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורייה
ד''ר יעקב אבלין09/09/2008אורייה היקרה
את בהחלט צודקת - פיברומיאלגיה אכן יכולה להתפרץ לאחר אסונות וטראומות שונות. אין ספק שתכנית השיקום (ואכן צריך לחשוב על זה כתכנית שיקום) צריכה לכלול גם תכנית מדורגת של פעילות גופנית אירובית הדרגתית ופעילות גופנית אחרת וגם תכנית של טיפול קוגנטיבי התנהגותי כדי לעבוד על דפוסי התמודדות ודפוסי חשיבה שליליים. כמו כן אין ספק שמתן כותרת של נכות אינה שמפרת את הסיכוי להחלמה אלא אף פוגעת בסיכוי זה. אני באמת סבור שצריך תכנית מקיפה מטעם קופות החולים או כל גוף אחר לטפול בחולים אלא. כרגע עדיין אין תכנית כזו לצערי וצריך שמישהוא ירים את הכפפה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סיוגרןטרזה07/09/2008
שלום זה מספר שניים שאני סובלת מתשישות כרונית-מעי רגיז-לקוציטים-2700 עוברת מרופא לרופא ,עד היום אף אחד לא קבע שאני חולה בפיברומיאלגיה-יש לציין שאני סובל מכאבים בכל הגוף-ביקרתי אצל רמטולוג ב2007 קיבלתי לשבוע לנסיון-prednisone 5mg יש לציין שהרגשתי טוב-לפני מספר ימיים ביקרתי שוב אצל אותו רופא לבירור ואז הוא קובע שאני חולה בסיורגן-שאלתי אותי על סמך מה אתה קובע-הוא טוען על סמך תגובה הטובה של -prednisone היתחלתי לחפש חומר באינטרנט ואז גילתי שלא בוצע בלוטת רוק-בוצע בדיקות רגילות. יש לציין בשנה אחרונה סבלתי מבעיות עורפצעים-גירודים-בעיות יובש בקרקפת. אני מותשת. הוא שולל פיברומיאליה -יש התכצויות שרירים-ויטמין די נמוך -קיבלתי טיפול אני מבולבלת אני לא יודעת במה אני חולה. מה דעתך בתודה מראש ד"ר יעקב אבלין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטרזה
ד''ר יעקב אבלין13/09/2008טרזה שלום
וסליחה עבור העיכוב בתשובה (נעלמת לי בין השאלות...)
ראשית חשוב לציין לגבי המקרה שלך שאין שום סתירה בין פיברומיאלגיה לבין מחלות אוטואימוניות כמו סיוגרן. להיפך. קיימת שכיחות גבוהה של פיברמיאלגיה "משנית" שמתפתחת אצל חולים אלו, כלומר אדם הסובל ממחלה אוטואימונית כמו לופוס או סיוגרן עלול לעיתים די קרובות לפתח סימפטומים של תשישות ושל כאבים מפושטים שאינם אלא סימפטומים של פיברומיאלגיה. כמובן במצב כזה חשוב להבחין אם הסימפטומים הם של פיברומיאלגיה או של המחלה היסודית כי הטיפול הוא שונה. אם מדובר בסימפטומים של פיברומיאלגיה אין טעם למשל לתת פרדניזון.
יש לציין גם שנוכחות של סימפטומים של מעי רגיז היא רמז נוסף שמכוון לפיברומיאלגיה מכיוון שתסמונות אלו מופיעות לעיתים קרובות ביחד.
לגבי מחלת סיוגרן נכון שהאבחנה הסופית היא על סמך ביופסיה של בלוטת רוק אבל במקרים רבים ניתן להסתפק בבדיקות המעבדה (נוכחות של נוגדנים מסוג ANA, antiRo, anti La) כאשר התופעות הקליניות אופייניות (יובש בעיניים, יובש בפה, כאבי מפרקים). לכן לא הייתי מתעקש על ביופסייה אלא אם האבחנה מוטלת בספק על סמך הבדיקות.
אני מציע לבדוק שוב עם ראומטולוג לגבי האבחנה של פיברומיאלגיה, בנוסף לאבחנה של סיוגרן. בכל מקרה כדאי לנסות לבצע פעילות גופנית סדירה ומתונה וכדאי יהיה גם לשקול תרופות שיעילות עבור הטיפול בפיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההטיפול / טיפולים הטובים ביותר ?
חן04/12/2008אבקש לדעת מהם הטיפולים הטובים ביותר לפיברומיאלגיה וסיגרן? (גם טיבעיים) - מה הכי אפקטיבי? מהם תסמיני מחלות אלה, ומה הסיבות להופעתן של המחלות? בנוסף מהם המרקרים הספציפיים בדם המופיעים למחלות ובאיזה רמות? האם יתכן ששום מרקר לא יופיע ועדיין ניתן יהיה לומר בביטחון שאלה המחלות? איך? בתודה חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחן
ד''ר יעקב אבלין06/12/2008חן שלום,
הטיפול לפיברומיאלגיה מבוסס על שילוב של אמצעים בלתי תרופתיים ותרופתיים. פעילות גופנית אירובית הדרגתית וסדירה היא בעלת חשיבות ראשונה במעלה. הידרותרפיה מביאה הקלה לטווח זמן מסויים. תרגילי הרפייה עוזרים במידה מסויימת. בנוסף טיפול פסיכולוגי משלים מסוג טיפול קוגנטיבי התנהגותי יכול לעזור. מבחינה תרופתית, נעשה שימוש בתרופות המשפיעות על רמת הסרוטונין והנוראפינפרין במערכת העצבים כמו אלטרול, פרוזק, סימבלטה ואיקסל וכן בתרופות כמו גבאפנטין וליריקה המשפיעות על כאב עצבי.
הטיפול בסיוגרן שונה ומכוון להשפעה על מערכת החיסון. כאן נעשה שימוש בסטרואידים לטווח קצר ובתרופות כמו פלקווניל לטווח ארוך.
פיברומיאלגיה מתבטאת בכאב מפושט בכל חלקי הגוף יחד עם עייפות, הפרעות שינה וסימפטומים נילווים. סיוגרן גורמת לכאבי מפרקים, יובש בעיניים ובפה ולעיתים לפגיעה חיסונית באיברים נוספים.
אין מרקר בדם לפיברומיאלגיה. בסיוגן ניתן למצוא נוגדנים עצמיים כמו ANA (לא ספציפי) ו - anti Ro / anti La
כמובן האבחנה של פיברומיאלגיה איננה מתבססת על מרקרים בדם. לגבי סיוגרן נוכחות הנוגדנים בהקשר הקליני המתאים מסייעת מאד באבחנה. יחד עם זאת ניתן לאבחן סיוגרן גם בהעדר המרקרים בנוכחות ממצאים אחרים כמו ביופסיה חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים ושריפה בירך שמאלבעל06/09/2008
אני בן 58, מטופל בסוכרת 2 ובשומנים בדם. לאחרונה, סובל לעיתים קרובות מכאבים עזים ושריפה ונוקשות בירך שמאל (בצד החיצוני מעל הברך). פשוט כאבי תופת. מה הסיבה ומה עושים? תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליצחק
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008ההסבר הסביר ביותר לתופעה כזו הוא פגיעה בעצב כלשהוא באיזור הירך, משנית לסוכרת (סיבה שכיחה לפגיעות עצביות) או מסיבה אחרת כמו לחץ מכני במיקום מסויים. לרוב ניתן להיעזר בבדיקת EMG לאיתור הפגיעה העצבית. מבחינת טיפול - אם מדובר בפגיעה משנית לסוכרת ניתן לטפל בעשרת תרופות מתאימות (לרוב תרופות אנטי אפילפטיות במקורן) כמו טגרטול, גבאפנטין וליריקה. אם מדובר בלחץ מכני צריך לאתר את מקום הלחץ וסיבתו ולנסות לשחרר את הלחץ - לפעמים על ידי זריקה מקומית, לפעמים על ידי ניתוח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנקילוזינג ספונדיליטיסמילי06/09/2008
כמה שאלות בבקשה: 1. למה זה קורה בעצם? אין לי את הגן ואין לי במשפחה ובכל זאת אובחנתי.. 2. האם יש סיכון בלהיות חולה במחלה ולא לקחת תרופות כלל? 3. מה נמצא הכי יעיל לטפל בכאב? 4. האם ייתכן שלמרות תמונות MRI האבחנה שגויה וזה לא מה שאני סובלת ממנו או שMRI הוא עדות חד משמעית? 5. כל פעילות פיסית כמעט (עמידה ממושכת, הליכה וכו) מחמירה אצלי את הכאב, האם זה מתאים לאופי המחלה? רוב תודות ושבוע טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008מילי שלום
הסיבה הראשונית למחלה זו אינה ידועה. אכן הגן איליו את מתייחסת HLA-B27 קיים אצל רוב החולים אך לא אצל כולם. ההדמייה ב - MRI מראה את סימני הפגיעה של המחלה במפרקי האגן או בעמוד השדרה. כמו כל בדיקה גם אבחנה זו עשוייה להיות שגוייה ותלוייה בין היתר בפענוח של מי שראה את הבדיקה. יש לציין שככלל הכאב ב- Ankylosing spondylitis אינו תלוי במאמץ ואופייני שיש דווקא כאב לילי בזמן מנוחה. כאב המוחמר במאמץ מתאים יותר לכאב הקרשור לבעיות ניווניות (שחיקת סחוס וכו).
ככלל אם אכן מדובר באבחנה נכונה התרופות היעילות ביותר הן אלה שמורידות למינימום את רמת הדלקת ואלו שייכות לקבוצת האנטי TNF (כמו רמיקייד). מומלץ כן לטפל במחלה כדי למנוע התקדמות של נזקים בלתי הפיכים ואיבוד של טווחי תנועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הובנתי כהלכה - מסבירה שוב
מילי06/09/20081. אובחנתי עם A.S בעקבות 2 בדיקות MRI (אגן וברך) וכן לפי תלונות שלי וניקורים שעברתי וכו. 2. אין לי כאב מוגבר ממש בזמן מאמץ אלא בעיקר לאחריו. אבל כל פעילות פיסית מתמשכת גוררת אחריה יותר כאבים. האם זה מתאים למחלה? וכן, זה במנוחה בלילה אבל גם בבוקר. הכאבים באיזור מפרק הברך כמעט תמיד בישיבה (ישיבה מזרחית). 3. מה המחלה/תסמונת השכיחים ביותר אשר מבלבלים בינם לבין A.S בזמן אבחנה? 4. התרופה שכתבת עליה: האם אפשר לצרוך אותה בזמן היריון או בזמן ניסיונות להכנס להיריון? השלכות? תודה רבה ושבוע טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמילי
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008סימפטומים של כאב לילי וכאב בשעות הבוקר בהחלט מתאימות לאבחנה של AS. מחלות דומות שבאות בחשבון (אך דומות גם מבחינת הטיפול) הן דלקת המפרקים שמלווה מחחלת מעי דלקתית, דלקת המפרקים שמלווה ספחת של העור (פסוריאזיס) ועוד.
התרופות הביולוגיות כמו רמיקייד נחשבות אינן ידועות כגורמות נזק בהריון או בכניסה להריון אם כי כמובן בגלל מיעוט יחסי של מידע בנושאים כאלו תמיד מעדיפים להשתמש בתרופות מעטות ככל האפשר בזמן ההריון. ניתן להתייעץ גם גם עם המרכז הטרטולוגי הארצי של משרד הבריאות אשר מרכז מידע בדבר בטיחות של תרופות בזמן הריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהשרה א.05/09/2008
אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה. אני מבקשת הסבר לתופעה שטרם קיבלתי עליה תשובה. בחלק הקידמי של שוקי הרגליים מכף הרגל ועד הברך, לאורך העצם(מקדימה) יש לי כאבים חזקים, ובאותו זמן גם המקום חם מאוד. האם יש לזה הסבר, (מיפוי עצמות היה תקין).סובלת גם מחוסר ויטמין D ואוסטופורוסיס באחת מחוליות הגב. שרה א
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרה
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008כאב מקומי מלווה חום אינו סיפמטום אופייני לפיברומיאלגיה וצריך לחפש הסברים אחרים - צריך לבדוק אותך בזמן התקף כזה ולהתרשם - ואז לשקול בירורים נוספים לפי העניין כמו למשל בדיקות הדמייה מכוונות (למשל CT). עם זאת, אם מדובר רק בהרגשה סובייקטיבית של חום יתכן שבכ"ז מדובר בסימפטום של פיברומיאלגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים וסטרפטוקוקוסbat hen05/09/2008
במשך חודש היו לי נגעים בברכיים אדומים וכואבים ללא חום, כאבי מפרקי שורש כף היד, כפות רגליים, בברכיים הקשה על ההליכה מאוד, התנפחות כפות הרגליים והיה לי לפני 8 חודשים דלקת בגרון עם חיידק סטרפטוקוקוס שתקף אותי פעם שנייה עשיתי את הבדיקות המבוקשות אובחן כי לאחר זיהום החיידק יש לקחת רפאפן למשך שבועיים .. האדומים בברכיים חלפו לפני שבוע אבל החלו לי שוב כאבים ברגליים בברכיים ובקרסוליים וגם קצת במפרק היד, האם יש טיפול או פשוט להתעלם מכך... יש טיפול מונע לא תרופתי מקל, האם זה קשור למזון? פעילות ספורטיבית? מזגן על קור? והאם זה תופעה נורמלית שתעלם... או שאני אסבול מכך עוד בעתיד עם תופעות לוואי והאם בגלל שזה נגרם לי מהחיידק אז זה יעבור מעצמו או שלא? גילי הוא 22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008חן שלום התופעה שאת מתארת נשמעת מתאימה לתופעה הנקראת Erythema Nodosum - סוג של דלקת הפוגעת בעיקר בשוקיים ומופיעה לרוב לאחר חשיפה לחיידקים שונים (כמו סטרפטוקוקים), סוגי אנטיביוטיקה (לרבות רפאפן) אך לעיתים גם כחלק ממחלות דלקתיות שונות (לדוגמא: סרקואידוזיס). אם התופעה חוזרת על עצמה כדאי לבצע בירור כדי לבדוק מה הסיבה. לדוגמא צילום חזה יכול לעזור כדי לשלול סרקואידוזיס, מחלה שבה רואים לרוב גם נגעים בריאות. כדיא להתייעץ עם רופא עור אם יש ספק באבחנה העורית ואם אכן מדובר בתופעה זו והיא חוזרת - להתייעץ גם עם ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםלימור03/09/2008
הייתי אצל ראומטולוג לפני כחודשיים והוא נתן לי מטוטרקסאט. הבנתי שזה אמור להתחיל לעזור החל מהשבוע ה-5, אך להיפך, מצבי רק החמיר. אני כבר בשבוע ה-7 וכל הגוף כואב לי במיוחד כפות הידיים. האם עלי להחליף כדורים? נא עזרתך. אני סובלת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר יעקב אבלין06/09/2008לילך שלום
ראשית, לא ציינת מאיזה מחלת מפרקים את סוןבלת ויש מחלות שונות המטופלות במטוטרקסאט. עם זאת, אם עדיין אין שיפור לאחר סדר גודל של 7-8 שבועות, יש לחשוב על עלייה במינון או מעבר לתרופה חלופית כמו תרופה מקבוצת התרופות הביולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)