פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת מפרקים-דחוף
    bat hen
    21/11/2008

שלום לפני כ-4 חודשים הופיעה בגופי הפצעים האדומים והכאובים בברכיים ולאחר מכן כאבי מפרקים בגוף ובעיקר ברגל עשיתי את הבדיקות הנדרשות נמצא כי בעבר היה לי את החיידק סטרפטוקוקוס בגרון והוא לא חוסן כמו שצריך הדלקת אכן הופיע בגופי ברמה של 1.8 לקחתי אנטיביוטיקה במשך חודש ועשיתי בדיקה דם חוזרת הדלקת יצא ברמה של 1.3 מה זה אומר?? ולפני שבוע שוב היו לי כאבי מפרקים חזקים יותר עשיתי את הבדיקות שוב על מנת לקבל את הטיפול הנדרש... אבל במקביל קיבלתי תשובה של בדיקת שאיפה לחיידק בקיבה ואכן נמצא כי יש לי את החיידק אוראה,שלחו אותי לעשות את הבדיקה כאשר לא ידעו האם יש דלקת מפרקים או ממה היא נגרמה האם יש קשר בין החיידק ברמה של 33.35 לדלקת?? או שהוא אכן מהסטרפטוקוקוס? והרופא המליץ לי לערוך בדיקת FMF האם יש צורך בבדיקת מיפוי עצמות גילי הוא 22 אשמח לתשובה היות ומצבי לא ברור ואף מלחיץץץ בברכה חן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים-דחוף

הוספת תגובה

• תשובה לחן

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

חן שלום
    איני חושב שניתן לאבחן את בעייתך בבירור על סמך הנתונים האלה אבל אפשר להבהיר כמה נקודות. הפצעים הכאובים בברכיים (ובשוקיים?) עשויים להתאים לתופעה עורית שנקראת אריתמה נודוזום - אשר מופיעה כחלק ממחלות שונות. לעיתים זה קורה בגלל זיהום על ידי סטרפטוקוקוס, לפעמים זו תגובה לאנטיביוטיקה ולפעמים זה קשור למחלות אחרות באברי גוף שונים כמו מערכת העיכול או הריאות. כמובן צריך שרופא יזהה את נקודות האלו בזמן הופעתן ויקבע שאכן מדובר באריתמה נודוזום. התופעה עצמה אינה מסוכנת (אלא מכאיבה) והטיפול תלוי גם במחלה היסודית.
    לא נראה שיש קשר לחיידק בקיבה אשר חשיבותו בעיקר בכך שהוא עלול לגרום למחלת כיב.
    בדיקת FMF היא אפשרות בעיקר אם קיים סיפור של FMF במשפחה וכן אם יש היסטוריה של התקפי כאבי בטן, חום בלתי מוסבר וכו'. FMF יכולה לגרום לפריחות מכאיבות בגפיים התחתונות. המחלה יותר נפוצה עדות שונות (צפון אפריקה, עירק וכו') אך קיימת גם אצל אשכנזים.
    מפוי עצמות היא בדיקה בלתי ספציפית אשר מגלה דלקות (ומחלות אחרות) בכל מקום בשלד. בד"כ זו אינה בדיקה מאד יעילה לאבחון של כאבי מפרקים וכדאי לפני כן לבצע בירור ראומטולוגי מסודר של כאבי המפרקים, כולל ביצוע בדיקות מעבדה מתאימות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטאטרוקסט ונשירת שיער
    גלגל
    21/11/2008

האם יש קשר בין המטטרוקסט ונשירת שיער אצלי זה קורה מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    מטאטרוקסט ונשירת שיער

הוספת תגובה

• לגלגל

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

גלגל שלום
    אכן מטוטרקסאט עלול לגרום נשירת שיער. כדאי להקפיד על לקיחה של חומצה פולית כמו שמומלץ (פרט ליום בו נוטלים את המטוטרקסאט). אבל אם אם זה לא עוזר אז צריך לשקול החלפה של התרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ישלי דלקת פרקים שגרונית ופיברלגיה
    ASD
    20/11/2008

הכדורים שאני לוקחת אטופן 3 ביום . 2פלקוניל למיקטל 3 ביום ופריזמה 2 ביום . ומטטרוקסאט 15 מיליגרם אמפולה . יש לי כאבים ככה האמת לא הבנתי מה זה לעיתים רגך מתקפלת לי באמצע רגל שמאל. ואחר כך אתמואל היה לי כאבי בגוף לא הבנתי מה זה .בגב בטוסיק באגן ברגל . היום קמתי לא יכולתי לדרוך על הרגל ולא יכולתי לקום מהמיטה שמתי מישחות זוסטיק מישחה שזה טוב שורף לי ומחמם את המקום. וחגורת גב .האם זה מהפרקים ממה זה הכאבים האלה .אני לא מסוגלת לשבת על כיסא ולא התכופף .כאשר אני עומדת הרגל כבדה לי כמו איזה מישקל 50 טון . האם זה מהפרקים או ממצב נפשי מה קורא לי מה עובר עליי .איף יש לי כאבים עם כל התרופות האלה . שחכתי לציין שרופאת מישפחה נתנה לי ליריקה העלתה מינון היום ל300 מיליגרם 2 ביום . ויש לי תיאבון מוגבר .האם הליריקה גורם לתיאבון מוגבר או כדור אחר .

הוספת תגובה

• ל- ASD

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

ASD שלום,
    אכן, כאשר קיים השילוב של דלקת מפרקים ושל פיברומיאלגיה (צירוף שאינו נדיר), קשה לדעת אם כאבים ספציפיים קשורים לאחד או לשני. כדי להחליט צריך להתבסס גם על הבדיקה הגופנית של המפרקים (נפוחים, אדומים וכו) וגם על בדיקות המעבדה. כמובן צריך לטפל בזה וגם בזה.
    המצב הפשי לכשעצמו אינו גורם לכאבים אך עלול להחמיר אותם או לפחות להחמיר את ההשפעה שיש להם על חייך ולכן חשוב לטפל גם באספקטים הללו.
    הליריקה שאת מקבלת עלולה לגרום עלייה בתיאובן ובמשקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בפרקי הידיים-שאלה והכוונה אם
    טל
    19/11/2008

אפשר.. שלום רב, אני בת 27 אחרי הריון שני (התינוקת בת 7 חודשים). מזה כחודשיים שממש ביום אחד התעוררו לי כאבים בשני פרקי הידיים. ע"פ בדיקות דם נאמר לי שהן מצויינות וגם תפקוד בלוטת התריס והמשקע יצאו טובים. הופניתי לאורטופד ששלח אותי לרנטגן ו-US טרם חזרתי אליו עם תוצאות אך כבר בבדיקה הוא אמר שזה נראה לו משהו ראומטי במיוחד בגלל שזה התעורר באופן סימטרי בשתי הידיים.. אשמח לדעת אם יש לך השערה במה מדובר ולאן עליי לפנות וכיצד לפעול לבינתיים כי הכאבים פשוט מפריעים לחיי השיגרה שלי (אני לא מצליחה לפעמים אפילו לחתל את התינוקת..) אשמח לתגובה ותודה מראש

הוספת תגובה

• לטל

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

טל שלום
    כאבים סימטריים במפרקים אכן עלולים להיות בטוי של דלקת מפרקים - אבל לא בהכרח. אם בדיקות המעבדה אכן תקינות לגמרי צריך לחשוב גם על סיבות אחרות. למשל, עצם המאמצים שכרוכים בטיפול בתינוק (להרים, להוריד, לחתל וכו' וכו') עלולים לעיתים לגרום לכאבים כתוצאה משימוש יתר בשרירים וגידים מסויימים בידיים. בנוסף בזמן ההריון יכולה להתפתח תסמונת המנהרה הקרפאלית - בה יש לחץ על העצבים המגיעים לכפות הידיים ועקב כך כאבים ונימול. (בד"כ זה משתפר לאחר הלידה). כמובן כדאי להבדק על ידי ראומטולוג כדי לשקול את האפשרות השונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב אפשרי?
    נתי
    19/11/2008

שלום. האם ניתן ליטול כמוסות אומגה 3/שמן דגים כ- 3-5 גרם ליום, במקביל לטיפול באנברל+MTX? הטיפול הוא ב-RA. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    שילוב אפשרי?

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

לא צריכה להיות בעייה עם שילוב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בסטרנום שאלה למומחים!
    גידיגל
    19/11/2008

חולה בדלקת פרקים פסריאסיטית כשש שנים מטופל במטטרוקסט בדרך כלל סובל מבעיות בכפות רגליים וידים כולל אצבעות עם עליות וירידות ברמת הכאבים, לאחרונה החלו כאבים בעצם החזה למעלה (סטרנום) נעשה צילום חזה והכל תקין כולל ביקור אצל רופא כללי וריאות במעקב שלי מתברר שהכאבים נעלמים אחרי נטילת המטטרוקסט וחוזרים כיומיים לפני המחזור השבועי הבא של הכדורים ,האם זה מראה על משהו? האם המינון נמוך? ואם יש הכן דלקת בעצם החזה האם יש מצב לצאת מזה כמו בפרקי הידיים? תודה מראש לעונים!!!!!!!!!!

הוספת תגובה

• לגידיגל

ד''ר יעקב אבלין
    22/11/2008

גידיגל שלום
    דלקת מפרקים ספחתית (פסוריאטית) בהחלט עלולה לערב גם את המפרקים הסמוכים לעצם החזה (המפרקים עם הצלעות). לעיתים אפשר לבצע הזרקה מקומית של סטרואידים למפרק כזה אם הוא בעייתי יותר ממפרקים אחרים. זה יכול להיות עדיף על פני עלייה במינון המטוטרקסאט אם פרט לכך המחלה מאוזנת היטב. לעומת זאת אם יש סימנים נוספים של דלקת פעילה (מעורבות של מפרקים נוספים, עלייה במדדי דלקת בבדיקות הדם) - כדאי לשקול עלייה במינון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל
    הילה
    19/11/2008

יש לי לופוס ואני לוקחת מטותרקסאט 6 כדורים פעם בשבוע. בנוסף אני לוקחת מדי יום גם פרדניזון 15 מ"ג. השאלה שלי היא - התחילה לי דלקת פרקים לפני כחצי שנה (לופוס) והיו לי כאבים חזקים. כשהתחלתי עם הפרדניזון (20 מ"ג, עד לפני 3 ימים) הכאבים עברו. לפני כשבוע התחילו לי שוב כאבים ברגל בברך ובפרק שמעל הירך. האם ההשפעה של הפרדניזון עברה? ולמה המטותרקסאט לא משפיע על הדלקת? הבנתי שזה אמור להפחית את הדלקת.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל

הוספת תגובה

• הילה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/11/2008

הטיפולים מקובלים בדלקת מיפרקים כתוצאה מזאבת הם:
    1. פלקווניל
    2. מתוטרקסאט
    3. פרדניזון

כמובן שבדרך כלל לחולה לופוס יש ממצא נוסף פרט לדלקת מיפרקים ואז מתאימים את הטיפול בהתאם.
    להתיחס לדלקת מיפרקים- תלוי מהו מספר המיפרקים שכואבים (ונפוחים). במידה ולאחר בדיקה ע"י ראומטולוג נמצא עדות לדלקת חדה- ניתן או להוסיף פלקווניל, לעלות מינון של מתוטרקסאט, או לעלות את המינון של פרדניזון.
    רצוי שכל חולה הסובל מזאבת יהיה מטופל בפלקווניל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר' גודארד בבקשה-המשך שאלה
    אור
    18/11/2008

שלום רב, שאלתי שאלה הנוספת ולא נעניתי,אודה להתייחסותך ומודה מאוד עד כה.

הוספת תגובה

• אור שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/11/2008

נוגדנים כנגד
    (SM ITH (anti-Sm
    יחודיים לזאבת, לא מופיעים במחלות אחרות, אך מופיעים בכ-25% מחולי זאבת, ומהווים אחד המדדים למחלה.
    בנוכחות MRI כה לא תקין, אני ממליצה לפנות בהקדם למומחה בזאבת וגם לנוירולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חמוץ בפה
    טליה
    18/11/2008

שלום רב, רציתי לשאול אם תופעת היובש בפה בשל תסמונת שיוגרן עשויה לגרום לטעם חמוץ בפה שלא עובר בשום מצב ואם לא, אז מה יכולה להיות הסיבה. לא חשוב מה אוכלים או מה שותים הטעם נשאר ולאוכל נהיה גם כן טעם חמוץ. שופ רופא לא ממש עוזר מה עושים ? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    חמוץ בפה

הוספת תגובה

• לטליה

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

טליה שלום
    הטיפול בתופעות כאלו הוא סימפטומטי בעיקרו ומתבסס על שטיפות פה, ג'ל לפה, סוכריות וכו. חשוב גם להקפיד על הגיינה טובה לש הפה כי היובש מגביר את הסיכון להיווצרות עששת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לתשובתך

טליה
    19/11/2008

שוב שלום, כל נושא היגיינת הפה מטופל. רופא שיניים בודק על בסיס קבוע והכל תקין לחלוטין. עם זאת כל מה שציינת לא עוזר. האם יש משהו אחר שניתן לעשות.....? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד''ר יעקב אבלין
    23/11/2008

קיימת אפשרות לטיפול תרופתי בסלג'ן (פילוקרפין) תרופה הניתנת בכדורים ומגבירה את קצב הפרשת הרוק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמבט פראפין
    א
    18/11/2008

שלום רב, שמעתי שאמבט פראפין יכול להקל על כאבי פרקים. איפה אפשר להשיג? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אמבט פראפין

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

יעל שלום
    אמבטיית פרפין חם אכן יכולה להקל על כאבי מפרקים, בעיקר אלה הקשורים לאוסטאוארטריטיס. ניתן לבצע את הטיפול במסגרת מכוני פיזיוטרפיה בקופ"ח על ידי הפנייה מהרופא. (ניתן גם לרכוש מכשיר לטיפול ביתי אך כדאי קודם לנסות בקופ"ח ולאות אם זה מקל).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ו..

א
    18/11/2008

איפה אפשר לקנות מכשיר כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס ודלקת פרקים פסוריאסיטית
    גידי
    18/11/2008

האם יש קשר בין השניים? מאז שנדבקתי בסטרפטוקוקוס (בחדר אוכל) יש לי החמרה במחלה

הוספת תגובה

• לגידי

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

לגידי שלום
    לא ידוע על קשר ברור בין הדברים. זיהום בסטרפטוקוס (בגרון) יכול לגרום לדלקת מפרקים המכונה Rheumatic fever אך לא לדלקת מפרקים פסוריאטית. זיהומים עוריים שונים יכולים להחמיר את המצב של מחלת העור פסוריאזיס ובעבר הועלו אי אלו השערות לגבי האפשרות שלחיידקי הסטרפטוקוקוס יכול להיות תפקיד גם בדלקת המפרקים - אך השערות אלו לא אומתו. יתכן שהדברים קרו במקרה בו זמנית - אם כי אם אכן זוהה זיהום בסטרפטוקוקוס (על סמך כאבי גרון?) אפשר כמובן לטפל בו על ידי קורס של אנטיביוטיקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים פסוריאסיטית
    גידי
    17/11/2008

גידי , בן 55 סובל כבר כ8 שנים מהמחלה שתוקפת אותי בדרך כלל באצבעות הידים והרגליים לוקח 4 כדורים מטטרוקסט לשבוע ומשככי כאבים בשעת הצורך, אני מעונין לנסוע למקום מרפא כלשהוא שיש לכם המלצות עליו לדוגמא : פישטני בצכיה או מקום אחר מה דעתכם והמלצתכם!!

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים פסוריאסיטית

הוספת תגובה

• לגידי

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

גידי שלום,
    הרחצה במעיינות מרפא יכולה להקל על הסובלים מכאבי מפרקים באופן כללי. בנוסף כידוע בארצנו הקטנה יש מקום מצויין לטיפול כזה - אשר יעיל גם לטיפול בפסוריאזיס עצמה - ומדובר כמובן בים המלח. כמובן יש מקומות נחמדים ויפים גם בחו"ל, ברומניה, גרמניה וצ'יכיה, אבל איני חושב שיש להם יתרון ספציפי על פני הגרסה "שלנו".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות
    כללי
    16/11/2008

לראומוטולוג שלום רב בעלי סובל כ-8 חודשים מכאבי ראש חזקים במיוחד. בתחילה הופיעו בתדירות אחת ליום ולאחרונה מס. פעמים ביום. עליי לציין כי לפניי כ-10 חודשים עבר חוויה מוזרה של הרגשת הזיות אך לאחר אשפוז ובדיקה בבי"ח לא נמצא ממצאים וקצת לאחר מכן התחילו כאבי הראש.. הוא עבר מספר רב של בדיקות - C.T והאחרונה שבהם MRI . לאחר התיעצות עם נאורולוגית הנ"ל הפנתה אותנו לראומטולוג להלן תוצאות בדיקת ה-MRI אשמח לקבל את חוות דעתך : חדרי המח תקינים בגודלם. בחומר הלבן של אונה פרונטאלית שמאלית מודגמים מעט מוקדים זעירים בעלי סיגנל FLAIR גבוה ללא האדרה פתלוגית או בצקת. המוקדים אינם ספציפים ויכולים להיות ביטוי לשינוים איסכמים כרונים יתכן על רקע וסקוליטי. אפשרות של שינויים על רקע תסחיפי אינם נשללים ומחייבת המשך בירור. פרט לכך רקמת המח תקינה ללא עדות לתהליך תופס מקום, האדרה פתלוגית , דמם,איסכמה אקוטית או קולקציה חוץ מוחית. אין עדות לדיספלזיה קורקטיקלית או הטרוטופיה של חומר אפור. סיגנל זרימה תקין מודגם בכלי הדם המרכזיים של המח ללא עדות למלפורציה וסקולרית או סינוס טרומבוסיז. ראוי לציין מוקד בעל האדרה מעט מופחתת באספקט הימני של ההיפופוזה. יש מקום להמשך בירור קליני ו/או רנטגני בשאלה של מיקרודנומה היפופוזיארית. יש לציין רירית מעובה בסינוס אטמואידלי. אשמח לחוות דעתך . תודה מקרב לב ד.א לפני מספר שנים חלה ב"שינגלס" - לא יודעת מה השם העברי למחלה זו האם יש קשר?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

שלום רב,
    כפי שמצויין בתשובה של בדיקת ה - MRI, הממצאים אינם ספציפיים ומשמעות הדבר היא שלא ניתן להגיע לאבחנה רק על סמך בדיקה זו. לעיתים ממצאים כאלה אינם מובילים בסופו של דבר לאבחנה כלשהיא.
    קיימות מחלות ראומטולגיות נדירות יחסית היכולות לגרום לתופעות כאלו. וסקוליטיס של כלי הדם המוחיים היא מחלה נדירה מאד בה יש דלקת הפוגעת באופן ספציפי בכלי דם במוח. המחלה קשה מאד לאבחון - בדרך כלל נעזרים בבדיקות אנגיוגרפיה שונות - בדיקות המדגימות כלי דם - אם על ידי אנגיוגרפייה באמצעות MRI (לא בדיקת MRI רגילה) או אנגיוגרפיה על ידי הזרקה ישירה של חומר ניגוד לכלי הדם. לעיתים גם זה לא מספיק לאבחנה ויש לשקול ביצוע ביופסיית מוח (יש דבר כזה...). שוב, מדובר במחלה נדירה מאד ולא הייתי מעריך שהסיכוי לאבחנה זו הוא גבוה. כדאי לבצע בירור ראומטולוגי ובדיקות דם כדי לראות אם יש עדות לנוכחות של בעייה דלקתית או סימנים קליניים של מחלה ראומטולגית כלשהיא המתבטאת באיברים אחרים מחוץ למוח.
    בנוסף כדאי לנסות לקבל חוות דעת נוספת לגבי הפענוח של בדיקת ה - MRI - אפשר לבקש את הבדיקה עצמה ולקחת אותה להתייעצות אצל נוירו - רדיולוג בכיר, כי הרבה תלוי בפרשנות הנכונה של הממצאים בבדיקה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה וחרדות שונות
    אורייה
    16/11/2008

שלום ד"ר אבלין, לאחרונה קיבלתי הצעה שנשמעת לי מעניינת במיוחד. לטפל בחרדות עלמנת להקל ולהמעיט בכאבי הפיברומילגיה. שמעתי שבתל השומר ישנה מרפאה פרטית המטפלת בשיטות חדישות בסוגים שונים של חרדות. מפחד קהל,, ועד פחדמעליות , טיסות וכד'. מה דעתך על כך? . והאם הראומוטולוגית שלי יכולה להמליץ על הטיפול והאם ניתן לקבל החזר דרך קופ"ח משלים? הפסיכיאטר המליץ על הצורך בטיפול פסיכולוגי. כיצד ניתן לקבל את הטיפול במרפאה בהרצליה? טיפול שווה 600 ש"ח * 8-12 טיפולים. תודה ויום טוב.

הוספת תגובה

• לאורייה

ד''ר יעקב אבלין
    18/11/2008

אורייה שלום
    חולים רבים הסובלים מפיברומיאלגיה עלולים לסבול גם מתופעות נפשיות שונות כמו חרדה או דכאון. לא ברור אם תופעות אלה גורמות לכאבים, נגרמות על ידי הכאבים, או ששתי התופעות קשורות זו לזו אך אינן גורמות זו לזו. כחלק מהטיפול בפיברומיאלגיה מומלץ להעזר בטכניקות של טיפול נפשי והטכניקה המקובלת ביותר היא CBT - טיפול קוגנטיבי - התנהגותי שמטרתו לפתח צורות חשיבה חיוביות, לשפר דפוסי התנהגות וכו. אין לי פרטים לגבי הטיפול בתל השומר ולגבי אופן המימון שלו. אם הוא עובד בשיטות כאלו יתכן שיש בו טעם - כדאי לברר שמי שמטפל שם מכיר את נושא הפיברומיאלגיה ובעל נסיון בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההודעה בבקשה לדר' גודארד-ודבר נוסף
    אור
    16/11/2008

ארצה לציין כי גם נפגעתי בתאונה, והתגלו פריצת דיסק בצוואר ובליטות , עשו לי mri וכן בליטות בעמוד שדרה מותני בצעתי סיטי. תודה רבה וסליחה על הפרטים המרובים . זקוקה לעזרה.

הוספת תגובה

• אור שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    16/11/2008

אני עונה כאן על 2 הפניות.
    בזאבת קיימים 19 ביטויים שונים במערכת העצבים.
    קודם צריך לעשות אבחנה של זאבת- על פי המידע שמסרת אין בידי אפשרות לאבחן זאבת- האבחנה נקבעת על פי 4 מתוך 11 מדדים שונים. אחת הבדיקות החשובות הן נוגדנים כנגד הגרעין (ANA). בזאבת, רמת המשלים איננה מוגברת אלא נמוכה ואין נוגדנים לשריר חלק אלא כנגד סמיט (Sm). הוגדן השכיח ביותר בזאבת הוא נוגדן כנגד דנ"א (DNA).
    הממצאים ב-MRI של המח אינם תקינים והאבחנא יכולה להיות טרשת נפוצה או זאבת- לקבוע צריך לראות את הבדיקה עצמה.
    לדעתי, כשמדובר בפגיעה אפשרית במוח, רצוי בהקדם להגיע למומחה בזאבת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמך שאלה - אור לדר' גודארד

אור
    17/11/2008

דר' גיזל שלום, ראשית תודה רבה על ההתייחסות, שנית עלי לציין כי הנוגדן הוא אכן sm , היה 1+ ולאחר חצי שנה 2+, האם זה משנה משהו? ומהו לאור נסיונך הטיפול בממצאים שציינתי.מודה מאוד ,אור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה