פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאבלין
    פופה
    05/11/2008

אני רוצה לדעת אם כשאחליף את הטיפול ואוריד את הפרדניזון כל הפרקים ירגעו ומה יקרה לגוף שלי לאחר שאוריד את הפרדניזון ואתמול שאלתי אם הפרדניזון עושה חולשה ברגליים ושאלה הכי חשובה אם אני ילך טוב יותר מהיום ואתפקד טוב כמו שהייתי ולגבי הדכאון שלי הייתי אצל פסיכולוג הוא דכה אותי יותר משעזר וכדורים אני לא רוצה לקחת מספיק מה שיש ואיך אהיה עוד 30 שנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לאבלין

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    06/11/2008

פופה שלום
    כאמור, אם הטיפול התרופתי, בפלקווניל, מטוטרקסאט או תרופה אחרת, יצליח להשתלט על הדלקת אזי ניתן יהיה להפסיק את הטיפול בפרדניזון וגם לתפקד בצורה נורמאלית. פרדניזון עלול לעיתים לגרופם לחולשת שרירים ותופעה זו יכולה להשתפר לאחר הפסקת הטיפול. עם זאת כדאי שהרופא המטפל בך יתן את דעתו לתלונה הספציפית הזו של חולשת שרירים.
    לגבי העתיד, כפי שציינתי, בעזרת הטיפול התרופתי ניתן בדרך כלל למנוע או לפחות לצמצם מאד את הפגיעה ארוכת הטווח במפרקים ובהחלט ניתן לקוות שגם בעוד שנים רבות תמשיכי לתפקד בצורה נורמאלית. צריך לציין שהתרופות שקיימות היום לא היו בשימוש לפני 30 שנה כך שהצפי של חולים המאובחנים היום טוב בהרבה משהיה בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריטריס ריאומטיזם והריון
    חסוי
    04/11/2008

שלום רב. יש לי דלקת פרקים מסוג אריטריס ריאומטיזם. נוטלת מספר חודשים פלאקווניל - תחילה 2 כדורים ליום, אחכ כשנודע לי שאני בהריון, וגם כשהרגשתי טוב יותר ותופעות הדלקת השתפרו להפליא, עברתי ל: יום אחד 2 כדורים, יום אחד כדור אחד...... אני בהריון בראשון בשבוע 19. בחודשיים האחרונים לקחתי כדור כל יומיים (יום כן, יום לא) . ולפתע....ביומיים האחרונים, חזרו הכאבים בכפות הידיים בדיוק כמו שהיו לפני שהתחלתי ליטול פלאקווניל : אצבעות מתקפלות, קשות, כואבות, כף היד חמה, מתעוררת בלילה מכאב. השאלה: א. אמרו שבדכ בהריון הדלקת חולפת לה......כיצד לפתע התגברה אחרי שתקופה שלמה היה מצויין? ב. האם זה קשור להורדת המינון? ואם כן, כיצד רק עכשיו זה בא לידי ביטוי? הרי הורדתי המינון כבר לפני חודשיים.... ג. האם יכול להיות קשור לעובדה שהתחלתי לקחת כדורי ברזל? האם הם יכולים לפגוע בהשפעת הפלאקווניל? אודה על תגובותיך.

לקביעת תור
    סגירה
    אריטריס ריאומטיזם והריון

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

שלום לחסויה,
    ראשית, דלקת מפרקים שגרונתית Rheumatoid arthritis אכן נוטה להשתפר בזמן ההריון אבל לא בכל המקרים. לא מן הנמנע שהירידה במינון הפלקווניל תרמה להתלקחות דלקתית, ויש לזכור שהפלקווניל משפיע לאט וגם הורדת המינון משפיעה לאט. איני סבור שהברזל אשם במצב. יש לבצע הערכה של מידת הפעילות הדלקתית ולשקול עלייה חוזרת במינון הפלקווניל ועל פי הצורך גם תוספת של סטרואידים לטווח הקצר כדי להרגיע את המצב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תגובתך

חסוי
    05/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה "ותיקה"

חסוי
    13/11/2008

קראתי שאין טעם בנטילת פלאקווניל יום כן ויום לא.....שזהו תת מינון ושלמעשה אין לזה השפעה. אם אני במצב טוב כעת עם דלקת הפרקים בהריון, אז האם אני יכולה להפסיק לקחת פלאקווניל, כי ממילא המינון הנוכחי לא פועל? או שכדור אחד כל יומיים (יום כן יום לא) בכל זאת משפיע? האם לחזור למינון של כדור כל יום ביומו? ועוד שאלה: האם במהלך הריון (שבוע 20) זה יהיה חכם לנסות להפסיק את הכדור לגמרי? ושאלה אחרונה חביבה: הרופא נתן לי לבצע בדיקת ANTI CCP , ביצעתי והיא נתקבלה שלילית. הוא אמר שיש עוד איזה בדיקה שלקראת הלידה נצטרך לעשות ושעושים אותה רק בבית חולים: LAC או שם יותר מוכר ....... CIRCULATING ANTI ועוד מילה שלישית שאינני זוכרת........ משהו שבודק קרישיות......האם אתה מזהה את שם הבדיקה? מה החשיבות של ביצועה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    14/11/2008

לחסויה שלום
    בעיקרון, אין טעם לקחת את התרופות במינון נמוך מהמומלץ. אם הרושם הוא שהפלקווניל אינו משפיע אז אין טעם להשתמש בו אבל אם משתמשים - לא הייתי יורד מתחת למינון הרגיל (לפחות כדור אחד ביום).
    שתי הבדיקות שהזכרת שונות זו מזו. בדיקת אנטי CCP היא בדיקה ספציפית לדלקת מפרקים שגרונתית ונחשבת לספציפית יותר מהבדיקה הותיקה והמקובולת יותר - Rheumatoid Factor
    הבדיקה השנייה, Lupus anticoagulant היא בדיקה שמעידה על נוכחות נוגדן הגורם לקרישיות יתר וסיכון להפלות וסיכוני הריון - נוגדן זה יכול להופיע כחלק ממחלת הלופוס או לפעמים ללא עדות אחרת למחלה נוספת. יש טעם לבצע בדיקה זו אצל חולות לופוס או אצל חולות שסבלו בעבר מהפלות חוזרות, סיבוכי הריון או אירועים של קרישת דם בלתי צפוייה במיקום כלשהוא בגוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר המשך שאלה

חסוי
    14/11/2008

תודה על תגובתך. אציק לך אם אפשר באותו נושא של שאלה הקודמת שלי עם עוד הערה/הארה: על דעת עצמי הורדתי המינון מכדור אחד פלאקוווניל ליום, למינון הנוכחי של אחד פעם ביומיים (יום כן יום לא), זאת כיון שהרגשתי טוב ולא סבלתי מתופעות דלקת הפרקים בחודשים האחרונים. זה היה לפני כחודשיים שלושה. האם עצם העובדה שאני ממשיכה להרגיש טוב , בשילוב עם כך שהמינון הנמוך אינו אפקטיבי : האם אפשר להסיק מזה שאפשר לנסות להפסיק לגמרי את נטילת הכדור? לחדד שוב שאני בשבוע 20 להריון, וכי אני יודעת שקיימת נטיה של הטבה בהריון והתלקחות אופציונלית של הדלקת לאחר הלידה........אם אפסיק כעת את הכדור - אני חוששת שההתלקחות הצפויה תהיה חריפה יותר שכן הפסקת הכדור תבוא לידי ביטוי רק בעוד מספר שבועות (כפי שהפלאקווניל משפיע תמיד באיחור, כך גם הפסקתו....). בקיצור אני מאוד מבולבלת, ולא יודעת אם להפסיק או לא. הריאומטולוג שלי אמר ששתי האפשרויות אפשריות ושזה להחלטתי. בנוסף, האם קיימת סכנה להריון אם אפסיק כעת והדלקת שוב תחזור? מתנצלת על ריבוי השאלות. אודה לתגובתך, כפי שתמיד היא מקצועית וברוח סבלנית ומפרטת. תודה תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    14/11/2008

לחסויה שלום,
    האמת היא שאין תשובה "מדעית" לשאלתך בשלב הנוכחי. הנטייה שלי במקרה כזה היא להמליץ - אם כרגע המצב בסדר - בואי לא נשנה שום דבר. לכן הייתי מציע להמשיך ללא שינוי עד לסוף ההריון, אלא אם תהיה איזושהיא החמרה במצב.
    לגבי הסכנה להריון במקרה של התלקחות - דלקת מפרקים שגרותנית אינה מחלה שמסכנת באופן ישיר את מהלך ההריון (כמו לופוס למשל) אבל ודאי שעדיף שהמחלה תהיה שקטה במשך ההריון. אם תהיה התלקחות יתכן שיהיה צורך לתת לך טיפול בסטרואידים למשך תקופה מסויימת וגם לזה כמובן יכולות להיות תופעות לוואי. לכן כאמור אני הייתי דבק כרגע במשטר הנוכחי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר. אבלין

חסוי
    15/11/2008

מאוד מודה לך על התייחסותך. אכן גם לי נראה שאמשיך במינון הנוכחי - יום כן יום לא. שוב תודה על הסבלנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה
    פופה
    04/11/2008

אם למשל אחררי כמה שנים נגיד שנה או שלוש אפשר לעשות הפסקה של הכדורים או שבאופן רצוף צריך לקחת עו שאלה היום אני לוקחת פלקווניל פעמיים ביום ופרדניזון 7 וחצי הפרדניזון 5 חודשים והפלקווניל התחתי עם 2 ביום אחר כך רופאת המשפחה הורידה לי ל1 כשחזרתי לראומוטולוגית היא החזירה לי ל2 כדורים ביום ככה אני אומרת שבכל הזמן הזה זה 3 חודשים אז יכול להיות שאני צריכה עוד לחכות עד שהוא יעבוד כי לפי מה שהבנתי עדיף את הפלקווניל מאשר את המתטרוקס כי כשהורדתי את החצי של הפרדניזון חזרו לי הכאבים כי אני מאוד מעוניינת להוריד אותו הוא עושה לי חולשה ברגליים זה לא אמור לעשות ההפך אני רוצה לדעת אם נשים בנות 35 נשואות עם ילדים מתפקד ות רגיל ועובדות בחוץ ועושות פעילות גופנית יש לך פציינטיות כאלה רציתי גם שאם אני מורידה בהדרגה את הפדניזון ויש כאבים אז הם יעברו עד שהגוף מתרגל או שהכדורים לא מתאימים או שצריך לחכות עוד עוד שאלה אני עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות וצילום חזה וגם צילום ברכיים ואצבעות שנראה תקין יכול להיות שתהייה הבחנה אחרת שהיא לא דלקת פרקים לגביי הברכיים שקשה להתכופף רגיל אם הדלקת נעצרת אני יצליח להתכופף רגיל מצטערת על ההודעה הארוכה אבל אני לומר לך שאתה מעודד אותי עד כמה שאפשר

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

פופה היקרה,
    אנסה לענות לשאלותיך אחת לאחת.
    לגבי הפסקת הטיפול לאחר כמה שנים, אם האבחנה של דלקת מפרקים היא ברורה, בדרך כלל צריך להמשיך ולטפל והפסקת הטיפול עלולה לאפשר התלקחות של הדלקת. יחד עם זאת יתכן מאד שיהיו שינויים בטיפול על פני השנים - יתכן שיהיה כדאי להחליף את התרופות הנוכחיות בתרופות אחרות, אם בגלל שיעילותן של הנוכחיות תפחת או שיהיו תרופות טובות יותר. יש גם מקרים שבהם לאחר שנים הדלקת נרגעת וניתן להפסיק את הטיפול אבל גם אז צריך להמשיך ולעקוב ולהיות מוכנים לחדש את הטיפול אם יש התלקחות.
    לגבי הטיפול הנוכחי, המטרה היא בהחלט להוריד בהדרגה את מינון הפרדניזון ולהפסיקו בסופו של דבר ואת זה אמור לאפשר הטיפול עם התרופה ארוכת הטווח - במקרה שלך פלקווניל. אם לאחר 3 חודשים או יותר של פלקווניל לא מצליחם לרדת במינון הפרדניזון יתכן מאד שהפלקווניל אינו מספיק וצריך לחשוב על מעבר למטוטרקסאט - אשר בהחלט יכול לעזור במיקרים כאלו ולאפשר את הפסקת הפרדניזון.
    לגבי שאלתך על פעילות של נשים החולות בדלקת מפרקים בהחלט יש חולות רבות אשר מסתדרות מצויין עם הטיפול - לאחר מציאת התרופה הטובה ביותר (לעיתים תוך שימוש בתרופות ביולוגיות) ויכולות לתפקד בצורה מלאה בבית ובעבודה.
    לגבי הצילומים: צילומי רנטגן אינם מראים שינויים אלא לאחר מספר שנים בדלקות מפרקים. לכן צילומים תקינים בתחילת המחלה אינם שוללים את האבחנה. הסיבה לביצוע צילומים בשלב המוקדם היא בעיקר לצורך השוואה בהמשך כדי לראות אם מופיעים נזקים.
    לגבי הברך, אם הדלקת נשלטת יש לצפות לשיפור בטווח התנועה אבל לפעמים לאחר תקופה ממושכת בה היתה הגבלה בטווח התנועה יכול להיוותר קושי - ועל זה אפשר לעבוד במסגרת של פיזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נמאס
    פופה
    04/11/2008

עדיף למות מאשר לחיות ככה

לקביעת תור
    סגירה
    נמאס

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

פופה שלום,
    האמת היא שדווקא במהלך העשור האחרון הטיפול בדלקות מפרקים השתפר בצורה די דרמטית. התרופות החדישות, לרבות התרופות הביולוגיות השונות, מאפשרות השתלטות על התהליך הדלקתי ברוב החולים וחולים רבים אשר סבלו בעבר מוכאבים כרוניים יכולים להינות כיום מאיכות חיים טובה ולהמשיך את חייהם. לכן באמת לא כדאי להתייאש. למרות שהאבחנה של דלקת מפרקים היא בוודאי לא דבר נעים הטיפול קיים ואף משתפר כל הזמן. יחד עם זאת צריך לציין שכל מחלה כרונית עלולה להיות מלווה בדיכאון (או אף לגרום לדיכאון) וחשוב להיות ערים לתופעות מסוג זה ולנסות להתמודד גם איתן - אם על ידי טיפול פסיכולוגי תומך או על ידי טיפול תרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פופה
    04/11/2008

ומה קורה בלי לקחת בכלל כדורים בכל זאת זה מלחיץ

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

אם מדובר בדלקת מפרקים (למשל דלקת מפרקים שגרונתית) ללא טיפול המחלה עללה להתמיד בפעילות דלקתית אשר תגרום לכאבים, נוקשות ונפיחות של מפרקים. על פני פרק זמן של מספר שנים דלקת בלתי מטופלת מסוג זה גורמת לנזק מצטבר במפרקים המתבטא ב"כרסום" של העצם הסמוכה למפרק על ידי תאי הדלקת ובסופו של דבר לעיוותים בצורה החיצונית של המפרקים ולהגבלה ביכולת להפעיל מפרקים אלה - נזקים שעלולים להיות בלתי הפיכים (בחלקם ניתן להתערב בעזרת טיפול ניתוחי אך לא ניתן להגיע לתיקון של כל הנזקים). בדיוק את הסיבוכים האלו ניתן למנוע או לפחות להפחית בצורה משמעותית בעזרת הטיפול התרופתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון
    פופה
    04/11/2008

האם מומלץ להתחסן נגד שפעת אם יש לי דלקת פרקים

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

מומלץ להתחסן נגד שפעת מידי שנה לחולים הסובלים ממחלות מפרקים (ומחלות כרוניות אחרות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פופה
    04/11/2008

רציתי לשאול כמה ידוע לך על פגיעות של הכדורים מתטארוקס והפנקווניל שאנשים לקחו לטווח ארוך

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    04/11/2008

לגבי מטוטרקסאט, יש להקפיד על ביצוע בדיקות דם אחת ל - 6-8 שבועות על מנת לזהות סימנים של פגיעה בכבד. אם מופיעה פגיעה כזו יש להפסיק את הטיפול או לרדת במינון עד שהבדיקות חוזרות לטווח התקין. למרות זאת לאחר כ - 5 שנים של טיפול קיים חשש מסויים לנזק בכבד מסוג של פיברוזיס (תהליך הדומה להצטלקות) ויש הממליצים לבצע ביופסיה של הכבד אם יש כוונה להמשיך בטיפול . תופועות לוואי נוספות כמו פגיעות בריאות או בספירת הדם הן פחות "מצטברות": הן עלולות להופיע באופן פתאומי אך הסיכוי לכך אינו גובר בטיפול ממושך.
    לגבי פלקווניל הדבר העיקרי שצריך להזהר לגביו הוא הפגיעה בעיניים כתוצאה משקיעה ברשתית. מסיבה זו יש צורך במעקב רצוף של רופא עיניים אחת ל -6 חודשים (או לפחות אחת לשנה) תחת הטיפול בפלקווניל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה ברגל
    רם
    03/11/2008

יש לי כאבים בכרסול ובחיבול של הרגל לבין כף הרגל הלכתי לאורטופד והוא החליט שאני צריך ללכת לראומטולוג משהוא יכול להסביר לי מה אפשרי שיש לי ברגל?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיה ברגל

הוספת תגובה

• תשובה לרם

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

רם שלום
    כאבים באיזור הקרסול שאינם קשורים לחבלה או למאמץ יתר עשויים להיות ביטוי של דלקת מפרקים. יש מספר סוגים של דלקות מפרקים אשר נוטות לפגוע באיזור זה. האבחנה תלוייה מאד במהלך המחלה (כמה זמן נמשכים הכאבים? האם הם חזקים יותר בבוקר לאחר שינה או בערב לאחר מאמץ או עמידה ממושכת? האם יש הרגשה של נוקשות במפרקים בשעות הבוקר? האם יש כאבי גב?)
    בנוסף יש לבדוק את המפרקים ולראות אם יש סימנים אובייקטיבים של דלקת כמו אודם או נפיחות. אם קיימת נפיחות משמעותית ורושם של נוזל בתוך חלל המפרק רצוי לבצע ניקור של המפרק ולהוציא מעט נוזל לבדיקות אבחנתיות (כמו התסכלות במיקרוסקופ של אור מקוטב).
    בדיקות דם יכולות להועיל לאבחנה ולהראות נוכחות של סימני דלקת. בנוסף בדיקות הדמייה כמו צילום, CT או מיפוי עצמות יכולות להוסיף מידע אבחנתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    פופה
    03/11/2008

רציתי לשאול אם בבדיקות דם לא רואים שיש איזה שהוא ממצה של דלקת פרקים וכבר אבחנו לי דלקת פרקים איך יככול להיות

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

האבחנה של דלקת מפרקים מתבססת על שילוב בין הסיפור שמספר החולה, הממצאים בבדיקה הגופנית, תוצאות בדיקות המעבדה וההדמייה. אם הסיפור והממצאים בבדיקה משכנעים ניתן לקבוע שמדובר בסוג כלשהוא של דלקת מפרקים גם בהעדר ממצאים בבדיקות המעבדה (קשה יותר לקבוע את הסוג הספציפי). יחד עם זאת כמובן אין זה שכיח לראות דלקת מפרקים ללא כל עדות התומכת בכך בבדיקות המעבדה (כמו לפחות סימנים בלתי ספציפיים של דלקת - עלייה בשקיעת הדם למשל). במקרה כזה כדאי לחזור על בדיקות הדם כעבור כמה שבועות על מנת לראות אם יש שינוי בערכים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    פופה
    03/11/2008

מה ההבדל בין כדור המתוטראקס לבין הפנקווניל ואיזה תופעות לוואי יש למתוטראקס ואחרי כמה זמן הוא מתחיל להשפיע

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לפופה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

פופה שלום,
    פלקווניל ומטוטרקסאט הן שתי תרופות הנמצאות בשימוש על מנת להשפיע על מהלכן של דלקות מפרקים. תרופות אלו מכונות באנגלית Disease modifying antirheumatic drugs
    או בקיצור DMARDS
    כינוי המכוון לכך שתרופות אלו יכולות להשפיע על מהלך המחלה לטווח ארוך ובעיקר - למנוע (או לפחות להפחית) הצטברות של נזק בלתי הפיך למפרקים (עיוותים) הנגרמים על ידי דלקות מפרקים כרוניות. בכך תרופות אלו שונות מתרופות אנטי דלקתיות בעלות טווח פעולה קצר, כמו למשל ארקוקסיה, אתופן, אינדומד וכו' אשר מפחיתות דלקת וכאב למשך מספר שעות אך אינן משפיעות על מהלך המחלה לטווח הארוך. (הסטרואידים אגב נמצאים איפשהוא באמצע בין שתי הקבוצות).
    למרות שפלקווניל ומטוטרקסאט שייכות שתיהן לקבוצה זו, אין שום קשר בין התרופות מבחינת המבנה ומנגנון הפעולה. התרופות שונות מאד מבחינה כימית וגם תופעות הלוואי שלהן שונות.
    לגבי הפלקווניל, תופעת הלוואי החשובה ביותר (למרות שהיא נדירה יחסית) היא פגיעה ברשתית העיניים. דבר זה מחייב מעקב רציף על ידי רופא עיניים במהלך הטיפול בתרופה זו. לגבי המטוטרקסאט, יש לעקוב אחר תפקודי הכבד וספירת הדם כיוון שהתרופה עלולה לגרום פגיעה כבדית או ירידה בכדוריות הדם הלבנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חננית
    03/11/2008

רציתי לדעת אם יש פורום של דלקות פרקים שאפשר לדבר עם אנשים כמוני

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לחננית

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

חננית שלום,
    ראשית את מוזמנת ליצור קשר עם חולים נוספים דרך הפורום הזה. למרות שרוב הפעילות בפורום מתנהלת במתכונת של שאלות ותשובות בהחלט איו מניעה להשמש בו גם כדי לשוחח עם אנשים נוספים הסובלים מדלקות מפרקים או מתעניינים בנושא זה.
    ישנם פורומים נוספים העוסקים בדלקות מפרקים בפורטלים שונים וניתן להגיע אליהם דרך מנועי החיפוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לו מספיק שיש לי דלקות פרקים שגרונית
    ASD
    01/11/2008

פתאום הרופאה נתנה לי הפניה לרופא מרפאת כאב ולא אמר לי שיש לי פיברלגיה . הרופא מרפאת כאב נתן לי כדורים ארקוקסיה 90 מיליגרם 30 כדורים . האם הכדור הזה לו מזיק .ולאיזה תופעות עלול לגרום . כי אני מקבלת אביטקסאט 15 מיליגרם ופלקוניל 2 ביום ליריקה בערך חודש אבל לו הרגשתי שום שינוי בכאבים ועייפות ותשישות כזאת חולשה . לו ידוע לי למשך כמה זמם צריכה לקבל ארקוקסיה לו יודוע לי

הוספת תגובה

• תשובה ל - ASD

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

ASD היקר/ה
    אכן, חולים רבים הסובלים ממחלות מפרקים דלקתיות כמו דלקת מפרקים שגרונתית עלולים לסבול בנוסף גם מסימפטומים של פיברומיאלגיה. במקרה כזה כמובן על הרופא המטפל לקבוע אם הסימפטומים הנוכחיים נובעים מהמחלה הדלקתית או מהפיברומיאלגיה (או משניהם). ארקוקסיה היא תרופה אנטי דלקתית יעילה ויכולה להועיל אם הכאבים נובעים מדלקת המפרקים. לעומת זאת לגבי כאבים הקשורים לפיברומיאלגיה היעילות של ארקוקסיה מוגבלת ביותר. מבחינת תופעות לוואי, ארקוקסיה עלולה לגרום לעלייה בלחץ הדם ובשימוש ממושך לפגיעה בכליות, בקיבה ועוד. גם הצרוף של ארקוקסיה ומתוטרקסאט (אביטרקסאט) אינו מומלץ בשימוש ממושך.
    מאידך גיסא ליריקה היא תרופה יעילה לכאב הקשור לפיברומיאלגיה (ולא למחלות דלקתיות).
    בשורה התחתונה: אם אכן כרגע הבעייה הפעילה היא פיברומיאלגיה, ארקוקסיה אינה פתרון מומלץ . אם הבעייה היא דלקת פעילה, ארקוקסיה תועיל בטווח הקצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אבלין
    שירה
    31/10/2008

האם יש אפשרות שכל הבדיקות הסרולוגיות לסיורגן חוזרות תקינות ועדיין התסמונת תהייה תסמונת סיורגן? יש לי חברה שסובלת כמוני מיובש בעיניים ובפה וכמו כן מכאבי פרקים ושרירים מינוריים והתשובות שלה חזרו תקינות, הרופאה שלה שולחת אותה לבירורים נוספים להמטולוג, איזה עוד תסמונות מתאפיינות בסימנים האופייניים לסיורגן?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר אבלין

הוספת תגובה

• לשירה

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

שירה שלום
    עקרונית תסמונת סיוגרן יכולה להיות מאובחנת גם בהעדר נוגדנים אופייניים וזאת על סמך ביופסייה של בלוטת רוק אשר מדגימה את הסננה של תאי הדלקת. יחד עם זאת אם כל הנוגדנים שליליים זה כמובן מפחית את הסיכוי שאכן מדובר בסיוגרן. יובש בעיניים ואף יובש בפה הם תופעות שכיחות למדי ונגרמות בין היתר על ידי תרופות שונות, דלקות מקומיות (בעיניים ובפה) ועוד. גם חולים בפיברומיאלגיה מתלוננים לא פעם על יובש. יש בדיקות שונות שיכולות לכמת את חומרת העניין ולקבוע אם מדובר ביובש אובייקטיבי או בתחושה סובייקטיבית של יובש. כך למשל בדיקת שירמר יכולה למדוד את קצב הפרשת הדמעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמת מוגברת של חומצה אורית בדם
    יעקב
    31/10/2008

אני גבר בן 61 עם לחץ דם גבולי , מטופל בטיאזיד, קדקס, אספירין ואלטרוקסין. מזה שנה ויותר רמת החומצה האורית בדם מגיעה ל 8.1 מג% לאחרונה יש לי רגישות באגודל רגל ימין , לא מפריע אבל קיים. היה מאורע אחד לפני כ 10 שנים של אבן בכליה, מאד כואב, אבל עבר ללא טיפול. האם יש מקום לדעתך להתחיל טיפול בעליה בחומצה האורית? בתודה.

הוספת תגובה

• ליעקב

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

יעקב שלום
    עקרונית בערכים כאלו של חומצה אורית אין הכרח לטפל אלא אם הוכח שאתה סובל מסיבוכים כלומר מגאוט - דלקת מפרקים הנגרמת על ידי שקיעה של חומצה אורית במפרקים, או היווצרות של אבני כליות המכילות חומצה אורית. אף אחד מאלה לא הוכח עדיין לפי מה שאתה מספר. אף שסבלת בעבר מאבן, לא מסרת אם האבן נבדקה ונמצאה כאבן של חומצה אורית (ישנם סוגים רבים נוספים של אבני כליה). גם הכאב באגודל אינו בהכרח תוצאה של גאוט, מחלה שלרוב מתבטאת בצורה של התקפות חריפות. עם כל זאת ישנם דברים שהגיוני לעשות בשלב הזה. אתה מטופל בטיאזיד ותרופות מסוג זה מעלות את רמת החומצה האורית בדם. החלפת התרופה לתרופה חלופית נגד לחץ דם עשוייה להספיק כדי להוריד את רמת החומצה האורית. אם נוסיף לזה שינויים מסויימים בדיאטה, כמו הפחתה בצריכה של איברים פנימיים (כבד, טחול) ויין אדום, יתכן שהחומצה האורית תצנח חזרה לטווח התקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרקים
    אורנית
    31/10/2008

מזה יותר משנתיים אני סובלת מכאבים במיפרקי הידים הרגלים הכתף כמעט בכל הגוף עדין הראומטולוג המטפל לא היבחן סופית את המחלה החשד הוא לופוס כרגע אני מטופלת בפלקויניל 2 כדורים ביום מזה 3 חודשים בהתחלה היה הטבה אך אם התקררות מזג האויר חזרו לי הכאבים ואני בקושי מצליחה לתפקד ביום יום הייתי שמחה לישמוע המלצה ממך מה עוד אפשר לעשות בנוסף בעבר לקחתי סלזופירין שהופסק על ידי הרופא בתודה מראש אורנית

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרקים

הוספת תגובה

• לאורנית

ד''ר יעקב אבלין
    03/11/2008

לאורנית שלום
    כמובן רצוי לנסות לאבחן באופן ספיציפי את מחלתך אבל לפעמים זה לוקח זמן ובינתיים צריך לטפל. בהנחה שאכן מדובר בדלקת מפרקים מסוג כלשהוא (לופוס או אחר) הרי שנסיון טיפול בפלקווניל משך 3 חודשים אמור להספיק כדי לקבוע אם התרופה יעילה. אם לא היתה הטבה מספקת בתרופה זו וגם בסלזופירין, יש תרופות חזקות יורת שבאות בחשבון והראשונה שבהן היא המטוטרקסאט. תרופה נוספת באותה דרגת יעילות היא ה - Arava. כמובן לכל תרופה תופעות הלוואי שלה. בשלב נוסף קדימה, אם תרופות מסוג זה אינן יעילות נמצאות התרופות הביולוגיות אך כאן כבר חייבים להגיע לאבחנה ברורה כיוון שתרופות אלו יעילות לטיפול בדלקת מפרקים שגרונתית (וסוגים נוספים של דלקות מפרקים) אך פרט למקרים יוצאי דופן אינם מומלצים בלופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה