מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סימבלטהאורייה05/10/2008
שלום ד"ר אבלין, כל הזמן הזה נמנעתי מלהשתמש בטיפול תרופתי. קראתי בפורום שסיבלתה עשויה לעזור. ואיננה גורמת לעליה במשקל. האם נכון הדבר לגבי כולנו והאם תתכן ירידה במשקל? הרופאה שלי הציעה את הירקה . מה לגביה:? האם גם היא מאפשרת חוסר תאבון? עלי להוריד 15 ק"ג שנוספו בעקבות המחלה. היום 70 ק"ג , גובה מטר חמישים ושלוש.מצער אותי מאוד. באופן כללי, לחולה שבאופן עקרוני סולד מתרופות, בעקבות פילוסופיה מושרשת עמוק האם מומלץ לנסות להשתמש? תודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורייה
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008אורייה שלום
אני מבין שמדובר על פיברומיאלגיה (לא ציינת את האבחנה).
ככלל, התרופות האלו מהוות נדבך אחד בטיפול - ולא הבלעדי. החשיבות של טיפול בלתי תרופתי אינה פחותה מחשיבות הטיפול התרופתי - והכוונה לפעילות גופנית, שיוניים בחשיבה ובהתנהגות
(CBT) וכו. יחד עם זאת במקרים בהם הכאב חזק בהחלט הטיפול התרופתי עשוי לעזור ומדובר בתרופות אשר יעילותן מוכחת בצורה מדעית ומשכנעת. הן הליריקה והן הסימבלטה עלולות לגרום עלייה במשקל אם כי זה די אינדיבידואלי ולא קורה אצל כולם. תרופה נוספת הנקראת איקסל
(IXEL) פועלת במנגנון דומה לסימבלטה וקצת פחות גורמת לעלייה במשקל. יחד עם זאת אני מודה שכאשר חולה ניגשת לטיפול התרופתי בגישה מאד שלילית הסיכוי שהטיפול יצליח קטן בהרבה. לכן אני מציע שתחשבי היטב על הדברים ואם את מחליטה ללכת על טיפול תרופתי - תנסי לתת לזה צ'אנס אמיתי ולהתגבר על הגישה השלילית לטיפול. אם זה לא מעשי מבחינתך - יתכן שעדיף להמתין עם הטיפול התרופתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב אני חולת בלופוס כבר חצי שנהשלום רב05/10/2008
כמו כן אני סובלת מפיברומאלגיה, ודלקת פרקים שיגרונית , ביצעתי בדיקת שתן איסוף של 24 שעות הכמות היא 1500 cc ותשובת הבדיקה היא 160 האם התוצאה תקינה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב....
ד''ר ג'יזל גודארד06/10/2008זאבת היא מחלה רב-מערכתית הפוגעת באברים רבים כולל הכליות. הפרשת חלבון בשתן מעל 500 מ"ג ליום מצביעה על בדיקה לא תקינה ואף אחד הסוגים של פגיעות בכליות (קיימים סוגים רבים). נא לפנות לראומטולוג ונפרולוג בהקדם להמשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הוא c4 וכיצד מטפליםאירית05/10/2008
לפני כחודש וחצי בעט נסעתי לחו"ל קבלתי בלס פלסי בצד ש ועם זאת יצאו לי פצעי הרפס בפנים בשפה ואחד באוזן טופלתי בזווירקס ובסטרואידים וזה עבר אחרי שבועיים ומצב הפנים הסתדר אבל בכל זאת סבלתימכאבים חזקים בראש ובפלג צד ש אושפזתי בנוראולוגיה באסף הרופא כ 5 ימים ושוחררתי עם טיפול שדי עזר אבל עדיין יש לי כאבים בפלג צד ש באמצא הגב והיד ולפעמיים הרגל די כואבת בבדיקה דם יצא c3 73-193 155 וב c4 18.0- 36.0 38.2 נאמר לי שזה גבולי העיניין הוא שלא הבנתי למה זה גבולי ומה העיניין אומר אשמח לקבל תשובה בעיניין לאחר שעיינתי באינטר נט הבנתי שיש מספר מחלות וזה די הלחיץ אותי אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בצד ש בגב מהאמצע והבטן שלי די נפוחה לא כהרגלי בעיניין עלי לציין שקבלתי זירקת וולטרן ביום האישפוז שאחרי שבוע כאבה לי הירך והתנפחה ומאוד שרפה לי היום פחות נפוח אבל עדיין שורף והרופא המשפחה לא יודע למה לשייך זאת אודה לך אם תוכלו לכוון אותי במה לעשות בתודה אירית לא ציינתי אבל אני בת 38 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאירית
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008אירית שלום
ערכים מעט מוגברים של C4 הם ממצא מעבדתי שאין לא חשיבות רבה. למעשה הם מראים בדרך כלל על דלקת כלשהיא (בדומה לשקיעת דם מעט מוגברת) אבל אינם ספציפיים לאבחנה מסויימת. הבדיקה של C4 משמעותית בעיקר כשהיא נמוכה - במחלות אוטואימוניות מסויימות כמו לופוס וכו. אבל זה לא המקרה אצלך. לסיכום - הבדיקה עצמה אינה סיבה לדאגה ואינה מסבירה את תלונותיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת ופגיעה בעמוד השדרה??star05/10/2008
שלום אני חולת זאבת מזה 10 שנים לפני כמה ימים התעוררתי בלילה עם נימול בעמוד השדרה פריחה צורבת בכל הגוף והתכווצויות בלשון ובפנים רק בצד ימין וכן צפצוף באוזן הימנית של הגוף ומיום ליום יש יותר חולשה כללית והרגשה שהקיבה או המעיים אינן מתפקדות כאילו כליי הדם נעשו קטנים יותר הייתי רוצה לדעת אםמ הלופוס פוגע בעמוד השדרה ואם מה שאני מרגישה אכן יכול להיות סיבוך של הלופוס. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STAR שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/10/2008זאבת לא פוגעת ישירות בעמוד השדרה אבל אם חולת זאבת למשל היתה מטופלת שנים בסטרואידים היא עלולה לפתח אוסטיאופורוזיס והנזקים מכך שכולל שבר בחוליה.
לעומת זאת יכולה להיות פגיעה בחוט השדרה. בחולי זאבת הלוקים גם בתסמונת נוגדי פוספוליפידים -הם יכולים לפתח דלקת רוחבית של חוט השדרה (TRANSVERSE MYELITIS) המתבטא בכאבי גב, חולשת גפיים, הפרעה בתחושה, הפרעה במתן שתן.החולשה היא בצד אחד של הגוף.
בנוסף חולי זאבת יכולים לפתח אירוע מוחי.
רצוי בדיקת נוירולוג וראומטולוג בהקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
star07/10/2008לד"ר גי'זל שלום תודה על תשובתך המהירה וכן יש לי עוד שאלה חוץ מלופוס האבחנות שלי הן MG וMCTD וסקלרודרמה כמו שאמרתי אני כבר 10 שנים חולה במחלות אלה וכן מקבלת סטרואידים במינון של 30 מ"ג ליום כבר 5 שנים + ציקלופוספמיד שהוחלף לאחרונה בסלספט ואז החלו השינויים האלה בעמוד השדרה יש לי אוסטיופרוזיס קשה שלא מטופלת וכן סכרת לא קיבלתי טיפול לסכרת ולאוסטיופרוזיס כי הייתה בעיה עם התרופות וה-MG עכשיו אני לוקחת תרופות ואני מרגישה שהן לא פועלות כמו המסטינון שזאת תרופה שלוקחים אותה אמורה להיות הקלה בחולשת שרירים אבל אין שום הקלה ויש הרגשה כאילו יש איזו בלוטה צמוד לקיבה שקשורה למערכת העיכול שהיא מתנפחת וכואבת וקשורה למשהו עם הסוכר כי מאז שכל הסיפור הזה החל עם עמוד השדרה הסוכר שלי הרקיע שחקים וזאת גם אם איני אוכלת כלל . זה יכול להיות קשור לכל העיה עצמה בעמוד השדרה? תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי עוד משהו... סליחה
star07/10/2008ד"ר גי'זל שלום רציתי להוסיף ושכחתי שעשיתי בדיקה לויטמין B12 וחומצה פולית והויטמין B12 היה 150 והחומצה פולית הייתה 3.5 עשיתי 3 זריקות לשריר ולאחר מכן שוב בדיקת דם אבל המצב לא השתנה ונשאר אותו הדבר רמות נמוכות זה מצביע על משהו שקשור לעניין? תודה ויום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת ובדיקת אלכוהולדניאל קופלר03/10/2008
נשאלת השאלה האם יש קשר בין זאבת ואלכוהול? האם לתרופות הרבות שנלקחות ע"י חולים בזאבת יכולה להיות השפעה על בדיקות אלכוהול הנעשות ע"י המשטרה לאיתור נהגים הנוהגים תחת השפעת אלכוהול?? חשוב לי מאוד לדעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דניאל שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/10/2008תרופות כטיפול בזאבת כמו פרדניזון, מתוטרקסאט, אמוראן ואחרות יכולות לגרום נזק לכבד כמו אלכוהול. תרופות אלו לא יכולות לגרום לרמה גבוהה של אלכוהול בדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ראמוטולוגיות בקרסולטל03/10/2008
שלום ד"ר אני סובל מזה מס' חודשים מכאבים בקרסול,ברצוני לציין כי אינני ספורטאי והכאבים לא התחילו כתוצאה מנזק של חבלה כלשהי כגון: נפילה, נקע, וכו'. לאחר שכל הבדיקות שעשיתי ( צילומים, אולטרה סאונד, מיפוי עצם, בדיקות דם..) לא הראו מה מקור הכאב ונשלל מקור ראומטי ( בבדיקות הדם ), וגם טיפולי פיזיוטרפיה, רפלקסולוגיה ודיקור סיני לא עזרו, כמו גם תרופות שונות שניתנו לי כגון אתופן וארקוקסיה נשלחתי לבדיקת MRI. במיפוי העצמות נרשם בין היתר בהתייחסות לקרסוליים כי קיימת קליטה מוגברת ב- metatarsophalangeal joint ראשון משמאל בקרסוליים ובסיכום נרשם שהממצאים יכולים להתאים לשינויים ניווניים ושינויים ארטיטיים קשים. ממצאי בדיקת MRI הם: הממצא העיקרי הוא סביב המפרק הטיביוטלרי עם : א. נזק סובכונדרלי ניכר מלווה בצקת של מח העצם הסמוך בפנים האמצעיים והאחוריים של הטיבייה. ב. נזק סובכונדרלי קל בפנים המדיאלים של כיפת הטאלוס ג. היצרות של המפרק בעיקר באספקט המדיאלי כמו כן נמצא ארוזיה / ציסטה עמוקה בקונאיפורם הלטרלי ושינויים ציסטים קלים יותר בקונאיפורם האמצעי ובפנים האינפורים של עצם הנביקולר. יש לציין כי בבדיקה פיזית אצל רופאים לא נמצאו "מדדי דלקת" כגון נפיחות, אודם וכו' בקרסוליים. כמו כן אינני סובל מכאבים בזמן מנוחה אלא אך ורק במצב של הליכה. התייעצתי עם רופאים אורטופדים וריאומטולוגים ואף אחד לא סגור הממצאים. יש הטוענים כי הבעיה אורטופדית וניתן לקחת תרופות אנטי דלקתיות כגון לנסות לקחת ארקוקסיה לתקופה ארוכה יותר ו/או לקבל זריקות כגון קורטיזון batamethasone ו/או חומצה היאלורונית , אוסטניל ו/או כרבולת תרנגולת וכו' ויש הטוענים כי זו בכל זאת בעיה ריאומטולוגית וכי עלי לנסות לקחת תרופות כגון : סלאזופירין , ארט 50 ולקבל גם זריקת methotserate תת עורית לשבוע ( לא ברור לי מה זו הזריקה הזו וגם לא בטוחה שהצלחתי לפענח את כתב היד) אני מבולבל לגמרי ולא מצליח להבין באמת ממה אני סובל ( חוץ מהכאבים) והאם אין לכך טיפול מומלץ. מה מכל מה שהוצע לי ו/או האם יש עוד פתרונות ? השאלה היא ממה להתחיל ומה יגרום פחות נזק עתידי. זריקות? תרופות? אודה לך אם תוכל לעזור לי שנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליפת
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008יפת שלום
אכן נראה שמדובר במקרה שבו האבחנה אינה חד משמעית. מדבריך עולה שלא בוצע ניקור של המפרק ובדיקה כזו יכולה להוסיף אינפורמציה לגבי נוכחות תאים דלקתיים בתוך המפרק (ובמקרים נדירים אפילו נוכחות של זיהום כרוני בתוך המפרק). צריך לציין שלא תמיד קל לנקר את הקרסול, בעיקר אם אין נפיחות כפי שאתה מציין, ובמקרים כאלו מומלץ לבצע את הניקור תחת שיקוף רנגנן (בדיקה זו מבוצעת במכון הראומטולוגי באיכילוב).
כמו כן לא ציינת אם אתה סובל ממחלות רקע כלליות. במקרה כזה יש לחשוב גם על אפשרות של בעייה באספקת הדם לעצם (AVN) - בעיקר אם הכל התחיל באופן פתאומי יחסית. אפשרות נוספת היא של פגיעה במפרק משנית לבעיות עצביות כמו שיש לעיתים אצל חולי סוכרת ובמחלות נוספות שפוגעות בעצבים בגפיים. אני חושב שכדי להתקדם באבחנה לפני ההחלטה על הטיפול הנכון והייתי ממליץ לשקול ניקור אבחנתי בתור התחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אתופאן - האם אפשר להמשיך לקחתא03/10/2008
קיבלתי אתופאן 600 במשך 8 ימים בעקבות כאבים בירך (ככל הנראה בגלל דלקת). לפני 3 ימים הפסקתי עם האתופאן. ועכשיו מתחילים כאבים פעם נוספת באותו המקום. האם אפשר להמשיך עם האתופאן ? האתופאן עזר לי מאוד בכאבים שהיו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל-א
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008א שלום
אמנם אפשר לחזור ולקחת אתופן למשך כמה ימים - בתנאי שאינך סובל/ת מבעיות בכליות, לחץ דם גבוה וכו. עם זאת אם הכאבים חוזרים על עצמם כדאי לנסות לברר מה הסיבה ולראות אם יש צורך בטיפול יותר משמעותי. הייתי מציע להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול את המשך הבירור בכיוון האורטופדי או הראומטולוגי לפי העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה ההודעה ששלחתי לא נמצאת?STAR03/10/2008
אני חושבת שעניתי על השאלה שלך במקום אחר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר STAR שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/10/2008אני חושבת שעניתי על השאלה שלך במקום אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהאבי02/10/2008
שלום רב ד"ר אבלין, רציתי להתייעץ אתך מה אתה אומר על הגישה הבאה: אולי דווקא למרות הכאבים החזקים רצוי לעשות פעילות גופנית שהיא יותר ממתונה, כלומר יותר ריצה מאשר הליכה, עד שהגוף בעצם "מתרגל" לכוחות החדשים-מלאכותיים וגם משפר ממש את סיבולת לב ריאה. ולמרות הנפילות הברורות שיגיעו בהתחלה, הגוף יתרגל לבסוף ומתוך אותו הרגל ימנע גם נפילות ביום יום שאינן קשורות ספיציפית לפעילות גופנית. נ.ב: זה לא מתוך נסיון, אלא התעניינות גרידא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008אבי שלום
ככלל, הנסיון מראה שעדיף בפיברומיאלגיה להתחיל בפעילות בצורה הדרגתית והדבר החשוב הוא להתמיד ולעלות לאט לאט במינון. התחלה אינטנסיבית מידי גוררת החמרה בכאבים אשר לרוב גוררת ירידה ברמת הפעילות וזה מאד לא רצוי. אמנם כל אדם עשוי להגיב באופן שונה לפעילות גופנית אבל באמת לא הייתי ממליץ לדחוף את עצמך מעבר לקצה. שוב - ההתמדה היא מה שחשוב, לא ההגעה לרף מסויים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה ושחייהעומר02/10/2008
שלום, אני בן 19, אובחנתי לא מזמן כחולה פיברומיאלגיה. הומלץ לי בין היתר על ידי הרופא על שחייה. שאלתי היא כזו: כשאני שוחה, כיצד עדיף לי לשחות (אני שוחה חזה, זה בסדר או שעדיף משהו אחר?): א) עם תנועות ארוכות, באיטיות ועם הרבה שהייה מתחת המים (לתת לגוף להגיע עד סוף המרחק שהוא יכול להגיע אליו בעקבות התנועה האחרונה שנעשתה) - כך שלמעשה המאמץ של השרירים קטן יותר וזמן ההגעה מצד אחד לצד האחר של הבריכה איטי יותר. ב) עם תנועות קצרות, מהירות יותר ונמרצות יותר עם שהייה קצרה בכל פעם מתחת למים (לא לחכות עד שהגוף ימצה את מירב המרחק אליו הוא יכול להגיע בעקבות התנועה האחרונה, אלא לתת לו כל פעם דחיפה מחדש עם שהייה קצרה בלבד בין תנועה לתנועה) - כך שהמאמץ של השרירים גדול יותר וזמן ההגעה מצד אחד של הבריכה לצד האחר מהיר יותר. צריך לציין שאני מסוגל לשני הסגנונות לדעתי בלי הרבה בעיות. בתודה מראש, עומר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לעומר
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008עומר שלום
אמנם אין שום מחקר שיכול לענות על שאלתך בצורה מדעית אך ככלל המטרה היא לבצע פעילות אירובית אשר היא שהוכחה כיעילה בפיברומיאלגיה לכן אני מציע לבצע את צורת השחייה שגורמת למאמץ אירובי גדול יותר (כנראה השיטה השנייה שתארת) - בתנאי שזה באמת לא קשה לך. המטרה היא לבצע את הפעילות בצורה הדרגתית ולא להגיע למאמצים שקשה לך לעמוד בהם.
שחייה נעימה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה!
עומר06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה והריון-דחוף בבקשהעידית02/10/2008
ד"ר אבלין שלום, אני בשבוע 35 להריון ראשון ותקין. מאובחנת כחולת פבירומיאלגיה מזה כ-4 שנים. מאז שנכנסתי להריון היתה הקלה משמעותית בכאבי הגב והמגרנות, אולם בחודש האחרון אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בגב בתחתון, במרכז הגב ובאיזור הצלעות. המיילדת איתה התייעצתי ייעצה להגיע ללידה עם אישור רפואי על כך שאני יכולה לקבל אפידורל - מאחר ואין יכולת לקבוע בוודאות אם הכאבים הם מהמחלה או מההריון. בנוסף, לא ידוע לצוות האם יש השלכות על המחלה כתוצאה מהאפידורל (יותר מאצל נשים אחרות). מה דעתך? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו על שאלתי. אשמח לקבל מענה. תוד
עידית05/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעידית
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008עידית שלום
אין שום מחקרים הקושרים בין פיברומיאלגיה לבין סיבוכי הריו בכלל ולבין הרדמה אפידוראלית בפרט. כך שלמעשה - איננו יודעים אם זריקה אפידוראלית עלולה לגרום נזק הקשור לפיברומיאלגיה. אם המרדימים חושבים שהזריקה נחוצה - אין "איסור" לבצע אותה בגין האבחנה של פיברומיאלגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זאבת וטיפולי לייזר להסרת שיערליאת30/09/2008
שלום אני חולה בזאבת, המחלה אובחנה אצלי לפני כ-4 חודשים. רציתי לדעת אם יש סיכון בטיפולי לייזר להסרת שיער?? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/10/2008זאבת מתפתחת בחולים בעלי מרקם גנטי מסוים ולאחר חשיפה לגורמים סביבתיים כגון חשיפה לקרני השמש. יתכן וחשיפה לאור אולטרא-סגול גם יכולה לגרום לנזק בחולי זאבת. אין עדיין מספיק מחקרים שבדקו את ההשפעה של טיפולים קוסמטים כגון הסרת שער בלייזר על לופוס. האיגוד האמריקני של לופוס אינו ממליץ על טיפול זה וייתכן התלקחות המחלה לאחר טיפול לייזר. כמו כן טיפול במכון שיזוף דווח כגורם להתקחות זאבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת immuknowענת26/09/2008
שלום רב! רצוני לשאול האם בדיקת IMMUKNOW יכולה לעזור באבחון האם קיימת מחלה אוטואימונית? אימי חולה מזה למעלה משש שנים. תופעות המחלה שלה הינם הופעה של כוויות על הפנים, מחשוף כפות הרגלים, אוזניים . האזורים הללו פולטים חום לכן מכנים אותם כוויות ולא פריחה. קשה כמובן להסביר זאת בכתב. כבר נאמר לנו יותר מפעם אחת על ידי הרבה רופאים מכובדים שהם לא נתקלו אף פעם במקרה כזה. בתחילה חשדו בתסמונת קרצינואיד אך במיפויים ובדיקות נוספות לא נמצא גידול. יש רופאים שטוענים שמחלתה הינה אוטואימונית. אך על כל רופא שטוען זאת יש אחד ששולל זאת. טיפול בקורטיזון לא הועיל. מה שאני מנסה לשאול האם מאחר שאבחון מחלה אוטואימונית אינו חד משמעי והרבה פעמים נעשה על דרך האלימינציה האם ביצוע הבדיקה הנ"ל יכול לעזור לפחות באבחון חד משמעי? בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לנועה
ד''ר יעקב אבלין29/09/2008נועה שלום
הבדיקה הנ"ל היא בדיקה אשר בוחנת את אחד ענפים של התגובה החיסונית - החלק הידוע כתגובה תאית. המטרה של הבדיקה היא להעריך את מידת הדיכוי החיסוני אצל חולים המטופלים בתרופות המדכאות את מערכת החיסון - בדרך כלל אצל מושתלים. כלומר הבדיקה יכולה לשמש למעקב אחר יעילות הטיפול ולצמצום תופעות הלוואי (מניעת דיכוי יתר של מערכת החיסון) אבל לא לאבחנה של מחלות אוטואימוניות. משום כך איני חושב שבדיקה זו תסייע לאבחנה במקרה של אימך בשלב הנוכחי. ישנן בדיקות רבות של נוגדנים ספציפיים המסייעים באבחנה של מחלות אוטואימוניות שונות ואני מניח שאימך עברה כבר בדיקות רבות כאלו. (לדוגמא הבדיקה הנקראת anti-Jo-1 יכולה לסייע באבחנה של דרמטומיוזיטיס, מחלה אוטואיממונית אשר גורמת לפריחות בפנים בחזה בידיים ובכל מקום החשוף לשמש). האבחנה של מחלות אלו היא לא בדיוק תהליך של אלימינציה, אלא תשבץ אשר מורכב מההסתמנות הקלינית (לרבות המהלך המתפתח על פני זמן) ומבדיקות המעבדה השונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היעדר תחושה בירךאילן25/09/2008
לפני מספר ימים החלו לי כאבים במפרק הירך בצד ימין. קיבלתי אתופאן 600 שממש עזר לי. לפני יומיים החלה לי בירך שמאל תחושה כאילו המקום רדום (תחושה עמומה של האזור). האם יש קשר בין הדברים ? מה צריך לבדוק ? האם יש הסבר לתופעה של היעדר תחושה או מקום רדום באזור הירך ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילי 43
אילן25/09/2008שכחתי לציין שאני בן 43
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילן
ד''ר יעקב אבלין29/09/2008אילן שלום
תחושת הרדמות באזור הירך נגרמת על ידי פגיעה כלשהיא בעצבים התחושתיים המגיעים לאיזור זה. דבר זה יכול נבוע מסיבות שונות כמו לחץ על העצב במיקום מסויים (באיזור עמוד השדרה, באיזור בו הוא יוצא מתוך האגן ועוד. לעיתים רחוקות יותר הדבר מעיד על פגיעה מערכתית במערכת העצבים כמו דלקת הפוגעת בעצבים או מחלה אחרת הפוגעת בעצבים (למשל סוכרת). לכאבים בירך הנגדית גם יכולות להיות סיבות רבות כמו שחיקת סחוס, חבלה, פגיעה באספקת הדם ועוד ועוד. איני רואה קשר ברור בין הדברים אבל צריך להבדק אצל רופא (למשל ראומטולוג) ולראות אם קיים קשר - בעיקר אם התלונות מתמידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות ברגלייםלימור25/09/2008
יש לי דלקת פרקים (עוד לא ברור אם סקלרודרמה או זאבת). היו לי כאבים חזקים בכל הפרקים שבגוף וברגע שהתחלתי לקחת פרדניזון הכאבים חלפו. עכשיו אחרי חודש התחילו לי כאבים ברגל שמאל בירך והכפות רגליים מאוד נפוחות. האם זה קשור למחלה? אני לוקחת בנוסף לפרדניזון גם אספירין ומטוטרקסאט פעם בשבוע. האם התרופות אמורות לעזור גם לרגליים במשך הזמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך!
ד''ר ג'יזל גודארד25/09/2008נפיחות ברגליים בחולת לופוס יכולה להעיד על פגיעה בכליות עם התפתחות תסמונת נפרוטית הנובעת מאיבוד חלבון בשתן. אם באמת יש בצקת ברגליים רצוי לגשת מיד לראומטולוג להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)