מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם יש בדיקה שניתן לעשות כדי לדעתאפרת17/10/2008
אם אכן יש צורך בפרדניזון 25מ"ג ואיזה בדיקה. אני כתבתי את שאלתי בטעות רק לרופאה ביום אתמול ולצערי לא נענתי ע"י הרופא שנתן תשובות לשואלים. אנא זה דחוף, אולי אנו לוקחים ללא צורך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדר' יעקב אבלין אנא מחכה לתשובה
אפרת17/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאפרת
ד''ר יעקב אבלין17/10/2008אפרת שלום
על פי מה שאת מתארת נראה שמדובר בדלקת מפרקים תגובתית לזיהום, יתכן זיהום על ידי סטרפטוקוקוס בגרון. המצב הזה נקרא Post streptoccocal reactive arthritis. בהקשר הזה חשוב לזכור שקיימת מחלת מפרקים נוספת אשר יכולה להתפתח בעקבות זיהום על ידי סטרפטוקוק - מחלה "קלאסית" הנקראת Rheumatic fever. מחלה זו מאופיינת בחום, פריחות, דלקת מפרקים, פגיעות במסתמי הלב ופגיעות נוירולוגיות. אבל מחלה זו אינה מופיעה מיד לאחר דלקת הגרון אלא בדרך כלל כשבועיים אחר כך. (באופן כללי שכיחותה של מחלה זו ירדה מאד עם התרחבות השימוש באנטיביוטיקה ואולי גם מסיבות נוספות). ההבחנה בין שני המצבים הללו בדרך כלל די ברורה אך יש מקרים שעלולים להיות גבוליים. לגבי דלקת המפרקים התגובתית (מה שכאמור יותר מתאים למה שאת מתארת), המחלה אינה פוגעת בלב או בעצבים ועשוייה לחלוף לחלוטין עם ההתרחקות מהזיהום אך לפעמים עלולה גם להפוך למחלה כרונית יותר. הטיפול שהוצע לבתך אינו נשמע לי חריג באורכו, אם כי אין לזה נוסחה אחת וכל רופא עשוי "להאריך או לקצר" במקרה כזה. מבחינת בדיקות, אם זה לא בוצע, כדאי לבצע משטח גרון ולוודא שכרגע אין סימני זיהום בסטרפטוקוקוס (ואם יש - לחזור ולקחת אנטיביוטיקה עד לחיסולו). כדאי גם לבצע בדיקת דם סרולוגית כדי לוודא אם אכן היה זיהום בסטרפטוקוקוס לאחרונה - בדיקת ASLO.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית תודות על התשובה המורחבת אבל.
אפרת18/10/2008עשו בדיקת ASLO ויצא 236 ה-RF שלילי. COMPLEMENT תקין. ESR-70, CRP-6.68 צ' מרפק תקין בנוסף לכך עשו בדיקות שעדיין אין תשובות לגביהן ANA ו-ANCA אני לא יודעת על מה זה מצביע אולם החששות שלי שהטיפול עם הסטרואידים יהיה קשה לגמילה והאם הוא מרפא בכלל. בנוסף מה ההשלכות במינונים כאלו? איך ניתן למנוע בעיות, האמת אני מאוד מוטרדת ושוב תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
ד''ר יעקב אבלין19/10/2008אפרת שלום,
הבדיקות הללו רק מעידות על קיומה של דלקת כלשהיא אבל אינן ספציפיות. הסטרואידים הם תרופה אנטי דלקתית יעילה ומהירה אבל כידוע - עם תופעות לוואי רבות אשר תלויות במינון ובמשך. אם הטפול יסתיים תוך מספר שבועות לרוב אין לצפות לתופעות לוואי מיוחדות. ניתן לצמצם לפחות תופעת לוואי אחת - איבוד סידן - על ידי לקיחת תוספת של סידן + ויטמין D.
לטווח היותר רחוק - המשך הטיפול תלוי במהלך של הדלקת . אם זו תלך ותעלם תוך מספר שבועות עד חודשים בודדים, בהחלט יש לקוות שניתן יהיה להפסיק את הסטרואידים. אולם, אם דלקת המפרקים תשוב ותתלקח לאחר הירידה במינון, קיימת אפשרות שיהיה צורך בהתחלת תרופות אנטי דלקתיות אחרות (לדוגמא - סלזופירין) אשר יקלו על הפסקת הטיפול בסטרואידים. כאמור, הרבה יקבע על פי מהלך המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה ושנה טובה
אפרת19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהברשותך שאלה נוספת
אפרת19/10/2008הבדיקות נעשו בשבוע שעבר ז"א ביום שני, האם יש אפשרות לעשות בדיקות היום והם בעצם יתנו מענה לכך שאין דלקת ואם אין דלקת-יהיה ניתן להפסיק את הסטרואידים, כמובן בהשגחת רופא. המינון שהיא מקבלת הוא 25 מ"ג היום כשהתחילה ב30 מ"ג וכל שלושה ימים מורידים לה 25 מ"ג,כשהיא סובלת מגלי חום קשים ומתאבון מוגבר. יש לציין שביום המחרת שהיא קיבלה את התרופה הכאבים במרפק נעלמו ויומיים אחרי גם האדמומיות. הרופאה שראתה את הבדיקות אמרה שהם גבוליות דבר שלא ברור לי. אם הם גבוליות מדוע לתת תרופה כה אלימה, אולי אנטיביוטיקה, מה גם שלא היה לה חום ובלי הסטרואידים נעלמו לה הכאבים בברכים שהיו לה. היום אנחנו 15 יום אחרי האנגינה, האם גם אחרי תקופה זו יתכן הסיבוך שאותו ציינת? האם כדאי לי לפנות לרופא ראומטולוג על מנת לקבל חוות דעת נוספת שאולי לא חייבים את התרופה הזו? שוב תודה ואם אתה לא רוצה לענות לי, כי אני שואלת הרבה רק תכתוב לי ואני יבין זאת. האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתרופה היא פרדניזון- סליחה
אפרת19/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאפרת
ד''ר יעקב אבלין19/10/2008אפרת שלום!
חזרה על הבדיקות כרגע לא תשנה הרבה. סביר להניח שמדדי הדלקת יהיו נמוכים יותר אבל זאת תחת הטיפול בסטרואידים אשר בכל מקרה מורידים את רמתם של בדיקות אלו. לדעתי כדאי באמת להתייעץ עם ראומטולוג ולבצע את ה"גמילה" מסטרואידים תחת מעקב ובהדרגה. לגבי הסיבוכים, כפי שציינתי רובם שייכים לדלקת המפרקים מהסוג אשר מופיע רק מספר שבועות לאחר דלקת הגרון, וזה לא המצב במקרה של בתך, כך שרוב הסיכויים שלא תתקלו בסיבוכים כאלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לדר' ג'זל בבקשהאפרת16/10/2008
אני פונה אלייך בקשר לבתי שהיא בת 27. ביום 3/10 פנינו לרופא משפחה עקב דלקת בגרון שנתן לה אנטיביוטיקה ראפפן 1000 מ"ג פעמיים ביום. היא חזרה והרגישה טוב וגם החום ירד לכן לא לקחה את האנטיביוטיקה. לאחר מספר ימים חשה כאבים במרפק שמאל עם דלקת מסביב וגם התחיל במרפק ימין עם דלקת קלה. הרופאים החליטו לתת לה בהתחלה אנטיביוטיקה ואח"כ החליפו לפרדניזון 25 מ"ג פעם ביום שאותם היא לוקחת 4 ימים וכל שלושה ימים היא אמורה להוריד במינון 2.5 מ"ג, ז"א טווח טיפול ארוך ולא למספר ימים למרות ההטבה המידית והדלקת שחלפה לגמרי עם הכאבים כבר ביום השני. שאלתי היא 1.מדוע לא מפסיקים מיד את הטיפול כי היא כבר החלימה ובנוסף אלו בדקות ניתן לעשות על מנת לקבוע אם אכן היא זקוקה לסטרואידים הללו ואם הייתה או יש סיבה לקבלם. 2. מה הסבירות שהיא לא תתמכר אליהם ותוכל לחזור לעצמה ללא תלות או הגדרה רפואית שמצריכה מעקב. 3. האם זה נחשב מינון גבוה ומה ההשלכות של טיפול זה מבחינת תופעות לואי וסבירותם. תודה ומקווה שזה לא ארוך כל כך, מחכה לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה מופנת גם לדר' יעקב אוולין סלי
אפרת16/10/2008סליחה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ראומטואיד ארטריטיסניצה חת15/10/2008
דר אבלין שלום רב! לפני התחלת טיפול תרופתי במטוטרקסאט נשלחתי לבדיקות מעבדה , נמצא המוגלובין 10.1 gr % ןקראטנין 1.53 שאלתי היא האם אפשר להתחיל בטיפול? או רצוי בירור, אני מודאגת, מחכה לתשובתך בהקדם. בתודה, ניצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לניצה
ד''ר יעקב אבלין16/10/2008ניצה שלום,
רמת קריאטינין כפי שציינת בהחלט איננה תקינה ומחייבת בירור. אם לא מדובר בטעות מעבדה (ותמיד כדאי לחזור על הבדיקה כאשר מתקבלת תוצאה בלתי צפוייה) הרי שמדובר בירידה בתפקוד הכלייתי, אשר יתכן שגם מסבירה את האנמיה הקלה (אם כי צריך לשלול גם סיבות אחרות לאנמיה).
באופן עקרוני מטוטרקסאט היא תרופה שניתן לקחת גם בנוכחות ירידה כזו בתפקוד הכלייתי אבל בהחלט כדאי לפנות לרופא ולבצע בירור. אחת הסיבות (מיני רבות) שתתכן אצל חולים בדלקת מפרקים היא פגיעה כלייתית משנית לשימוש ממושך בתרופות משככות כאב כמו אתופן, נקסין וכיוב' אשר עלולות לפגוע בתפקוד הכלייתי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומאלגיהסמדר15/10/2008
שלום לרלפני כשנה לאחר שהחלקתי על מדרגות הוגברו ברמה גבוהה הבעיות בידיים ולאחר כחודש לא יכולתי לעמוד על הרגליים. היות ובמקרה זה קרה במהלך פגישת עבודה בהדסה העבירו אותי למיון ואז התברר שזה מהפיברומאלגיה. מאז אבדתי את היציבות , אני ימים שלמים כמעט ולא יכולה לעשות דבר בארבעת הגפיים ועד כדי שימוש בכסא גלגלים. לעיתים מאבדת שליטה על הפתחים ואף טשטוש בראייה. אני מטוםלת כיום אצל דר' קורלנד עם תרופת הגזיאופין ולאחרונה עם שילוב הליריקה וכן בטיפול של דיקור סיני, טריגר פוניינט לשרירים, תמיכה פסיכולודית והמון שעות בתוך מים זורמים להרגעת הכאב במקום שימוש בפרקוסט 5. השיפור מול הסבל בשנה האחרונה מאד איטי והסבל של כאב, חולשה נוראית ואי יציבות הם מעבר למה שאני יכולה כבר לשאת. ברצוני לציין שבצמהלך השנה נפגעתי פיזית פעמיים. פעם אחת בתאונה של פגיעת רכב מאחור ופעם שניה מנפילה נוספת. ברקע הרפואי עברתי לא מעט טיפולי פוריות ועם השלכה של ואוברסטימולשיין. 1. האם יש קשר בין טיפולי פוריות ופיברומאלגיה 2. האם יש קשר בין שבירת הידיים והמכות הפיזיות בשנה האחרונה האם יש משהו נוסף שיכולים להציע לי לכדי לחזור לאיכות חיים נורמטיבית בברכה, סמדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסמדר
ד''ר יעקב אבלין16/10/2008סמדר היקרה
אכן, הסיפור שאת מספרת אופייני מאד לפיברומיאלגיה. מספר הערות לגבי הגורמים והטיפול:
אין מידע לגבי קשר ברור בין טיפולי פוריות לפיברומיאלגיה אם כי קל לשער שהסערה ההורמונאלית יחד עם המתח הנפשי הרב שכרוך בטיפולים אלו עלולים להחמיר את המצב. אבל מבחינה מדעית, צריך לבדוק ולהוכיח זאת.
יש הרבה עדויות לקשר בין חבלות גופניות, בעיקר חבלות לעמוד השדרה, לבין התפתחות של פיברומיאלגיה. חלק ניכר מהחולים מספרים על חבלה קודמת מסוג זה שהקדימה את הופעת הסימפטומים או החמירה אותם ויש גם מספר מחקרים המראים קשר זה. יחד עם זאת יש לציין שקיימת גם אסכולה החולקת על קיומו של קשר זה ובוצעו מחקרים ששללו את הקשר. מנסיוני האישי וכן מסך הדעות של אנשים העוסקים בתחום אני בהחלט מאמין בקיומו של הקשר.
מבחינת הטיפול, אני חייב לציין שהטיפול בגואיפנזין הוא טיפול שאינו מבוסס ואינו מומלץ.
גם היעילות של הזרקות לשרירים איננה מבוססת.
זאת בניגוד לליריקה שהיא תרופה אשר בהחלט הוכחה כיעילה בפיברומיאלגיה ואף קיבלה את אישור מנהל התרופות האמריקאי לאינדיקציה הזו. יש אפשרות לעלות בהדרגה במינון של הליריקה עד 300 מ"ג ליממה (יש אפילו כאלו שעולים עד 450 מ"ג או יותר), הכל כמובן כפוף לתופעות הלוואי.
אם תרופה זו אינה עוזרת בהחלט כדאי לשקול את החלפתה (ולפעמים שילוב) עם תרופה אחרת בעלת יעילות מוכחת כמו סימבלטה או איקסל.
הנושא של פעילות גופנית הוא בעל חשביות גדולה בטיפול בפיברומיאלגיה, ומדובר בפעילות אירובית הדרגתית וסדירה כמו הליכה או שחייה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגאופיניזין וישראל
סובלת מפיברו16/03/2010הגישה של המגזר הרפואי בישראל מעוררת בי חימה כל פעם מחדש!!
לד"ר סנט אמנד יש קליניקה בלוס אנג'לס עם 93 אחוזי הצלחה!
על אף גילי הצעיר סבלתי מפיברו שנים רבות ואף נאלצתי להפסיק לימודים ולהעביר בסביבות שלוש שנים במיטה.
ניסיתי ליריקה, סימבלטה ושאר תרופות אשר ממליצים עליהן ועך אף שהן סייעו השיפור היה מינמלי ביותר.
מאד שהתחלתי את טיפול בגואפיניזין מצבי השתפר וממשיך להשתפר כל יום.
עצם העובדה שהטיפול לא מוכר לא הופך אותו ללא מומלץ ומלבדי אני מכירה מעל 100 אנשים (רובן נשים מן הסתם) שהטיפול שינה את חייהן!
אומנם הטיפול אינו פשוט ודורש הסברים ונכונות להתמודד עם החמרה בתחילתו אבל הוא ללא כל ספק משתלם.
ישנם מחקרים ישנים על גואי והשפעתו על השרירים והוא ידוע כ
muscle relaxent
עתיק בעולם הרפואה.
לא חייבים לשלול כל טיפול שאינו מוכר לכם בדיוק כפי שעקב שרופאים רבים החליטו שהמחלה לא קיימת בכלל לקח לי מעל לשש שנים לקבל אבחנה ועוד זמן לא מועט למצוא פתרון כי רוב ה"מומחים" פשוט גרמו לי להתמכר למשככי כאבים ושלחו אותי לטיפול פסיכולוגי.
העובדות מדברות בעד עצמן ולאט לאט אני חוזרת לתפקד וזאת בלי שום טיפול פסיכולוגי (שאינני שוללת כמובן לא בכללי ובטח שלא עקב פיברו שמשתלט לחלוטין על כל אספקט בחיי החולה והסובבים אותו/ה ובכל זאת אני אישית לא מצאתי לנכון לנסות אותו..)
בהצלחה לכל הסובלים/ות
בתקווה שבעתיד ימצאו טיפול פשוט יותר אך עם ידיעה שגם הטיפולים המוצאים כיום יכולים לסייע להגיע למצב בו תפקוד אפשרי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין17/03/2010לסובלת מפיברו,
קודם כל אני שמח שאת מרגישה טוב יותר עם הטיפול שאת מקבלת. צריך לזכור שהתגובה של כל חולה לטיפול היא אינדיבידואלית. יחד עם זאת, כרופא, כאשר אני נדרש להמליץ עם טיפול תרופתי, אין לי ברירה אלא להסתמך על המידע המדעי הקיים ועל תוצאות של מחקרים מבוקרים שבוצעו. מחקרים כאלו מראים את היעילות של תרופות מסויימות כמו ליריקה וסימבלטה בתסמונת הפיברומיאלגיה. לצערי אין הוכחות משכנעות ליעילות הטיפול בגואיפנזין במצב זה ולכן הטיפול אינו מומלץ. לא צריך לכעוס על גישה זו, כיוון שהשימוש בתרופות שאינן מוכחות עלול להיות מסוכן ולכל הפחות מיותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים פסוריאטיתגילי14/10/2008
לפני כחודשיים אובחנתי כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית למרות שכל הבדיקות שעשיתי יצאו תקינות (בדיקות דם, מיפוי עצמות, צילום רנטגן בכף היד , וCT של אגן הירכים) האבחנה של המחלה בוצעה על סמך כאבים בכאגודל וכף יד שמאל וכן כאבים במפשעה של רגל ימין ולאור כך שאני סובלת מפסוריאיס בציפורנים. כיום אני לוקחת כדורי אטופן מזה כחודש ומבקשת לקבל המלצה נוספת לגבי טיב המחלה ומה צפוי לי בעתיד. אודה לכם אם תשלחו לי את התשובה גם למייל שלי שמצויין בהודעה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר יעקב אבלין14/10/2008גילי שלום,
דלקת מפרקים ספחתית (פסוריאטית) היא מחלת מפרקים אשר מתפתחת אצל חלק מהחולים במחלת העור. חומרתה של מחלת המפרקים שונה מאד מאדם לאדם וגם ההסתמנות הקלינית שלה שונה, כלומר האופן בו המחלה מתנהגת. כך למשל בחלק מהמקרים המחלה פוגעת בצורה סימטרית במפר'קים רבים בצורה שדומה לדלקת מפרקים שגרונתית (Rheumatoid arthritis). במקרים אחרים המחלה מאד לא סימטרית עם פגיעה במפרקים אופייניים כמו המפרקים המרוחקים של אצבעות הידיים. תתיכן גם מעורבות של חוליות עמוד השדרה ושל מפרקי האגן.
לאור הרב - גוניות של המחלה יש צורך במעקב ראומטולוגי קרוב כדי להחליט כמה להיות "אגרסיביים" מבחינת הטיפול. במקרים קלים שבהם יש רק כאב לסירוגין במפרקים בודדים יתכן שניתן להמשיך בטיפול כמו שאת מקבלת. לעומת זאת, בחלק ניכר מהמקרים, כאשר יש מעורבות יותר המשכית עם נפיחות של מפרקים ומדדי דלקת מוגברים בבדיקות המעבדה, יש מקום להתחיל בטיפול אנטי דלקתי לטווח ארוך. טיפול כזה ניתן במטרה להפחית את הנזק המצטבר למפרקים ולמנוע היווצרות עיוותים של מפרקים, שהם בלתי הפיכים. אתופן היא תרופה בעלת טווח פעילות קצר שאינה מסוגלת להשיג מניעה של נזק לטווח ארוך. לצורך זה משתמשים בתרופות כמו מטוטרקסאט או סלזופירין ובשנים האחרונות במידה הולכת וגוברת גם בתרופות ביולוגיות חדישות המעכבות את חלבון ה - TNF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בע"ש צווארימירב14/10/2008
שלום רב, אני בת 38 וסובלת בתכיפות יומית מכאבים בשכמות ועמוד שדרה צווארי. לאחרונה בזמן לחץ נשלחו זרמים לידיים ולרגליים, היה לי נימול וכבדות בידיים. בנוסף ראיתי כתמים שחורים. בדקתי יסודית את העיניים - אין בעיה. בדקתי אצל האורתופד וגם אין חשש לפריצה. קשה לי לא להילחץ ואיני יודעת מה לחשוב. הכאבים נמצאים שם כל הזמן ואני בפחד מהחמרה של המצב. אנא צרו איתי קשר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למירב
ד''ר יעקב אבלין14/10/2008מירב שלום,
התלונות של נימול וכבדות בידיים מעלות חשד ללחץ על עצבים בדרכם מחוט השדרה לידיים. לחץ כזה יכול להווצר באיזור של שורשי העצבים בסמוך לעמוד השדרה אבל גם במרחק גדול מחוט השדרה לאורך מסלולו של העצב. הדוגמא הקלסית היא תסמונת המנהרה הקרפאלית בו קיים לחץ באיזור שורש כף היד (על העצב הדיאני החודר לכף היד).
בדיקת EMG היא בדיקה של הולכה חשמלית בעצבים אשר יכולה להוכיח (בעקיפין) קיומו של לחץ מסוג כזה או אחר. לגבי עמוד השדרה - הקביעה שאין חשש לפריצה אינה תמיד חד משמעית ותלוייה בסוג ההדמייה שבוצעה. ההדמייה הטובה ביותר לנושא זה היא MRI של עמוד השדרה הצווארי.
אם אכן נשללה בעייה עצבית על ידי בדיקת EMG (ואולי גם על ידי הדמייה נוספת של עמוד השדרה) כדאי להתייעץ גם עם נוירולוג ולראות אם הוא יכול לקשור בין הסימפטומים בידיים לבין הכתמים השחורים שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגההלן11/10/2008
בת 56. אובחנתי כחולה בפיברו..בעבר טופלתי באלטרולט, ללא שום הטבה. מזה כשבוע בקושי זזה. מאוד מאוד מוגבלת מתנועעת כנכה לכל דבר. טוחח התנועה מגביל, בעיות של שינה,ומאוד מתוסכלת מהמצב. בדר"כ עובדת ופעילה וכ\עכשיו ממש בקושי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להלן
ד''ר יעקב אבלין12/10/2008הלן שלום
אם האבחנה של פיברומיאלגיה נכונה, את צריכה לקבל טיפול משולב ויעיל לבעייה הזו מרופא שמכיר את התיסמונת ויודע לטפל בה (בין אם ראומטולוג או אחר). הטיפול כולל שינוי באורחות החיים, התחלה הדרגתית של פעילות גופנית סדירה ואירובית, שינוי בקצב החיים עם דגש על ביצוע פעילות יומיומית בקצב אחיד - לא "לקרוע את עצמך" ביום הראשון שאת מרגישה יותר טוב ואחר כך לסבול מכאב מוגבר במשך ימים. בחלק גדול מהמקרים אפשר להעזר בטיפול קוגנטיבי - התנהגותי - שיטת טיפול אשר משתדלת לשפר את דפוסי החשיבה וההתמודדות. מעבר לכל אלו (שחשיבותם גדולה מאד) ניתן להוסיף טיפול תרופתי להפחתת הכאב. אם אלטרולט לא עזר צריך לחשוב על אחת התרופות אשר להן יעילות מוכחת בטיפול בפיברומיאלגיה - סימבלטה ואיקסל מצד אחד (תרופות המעלות רמות של נוראפינפרין וסרוטונין במערכת העצבים המרכזית) או גבאפנטין וליריקה מצד שני (תרופות אנטי אפילפטיות במקור). אף אחת מאלה אינה מאושרת כרגע בארץ כטיפול בפיברומיאלגיה (למרות שהליריקה והסימבלטה כבר מאושרות בארה"ב והאיקסל בדרך לאישור בקרוב) ולכן הן ניתנות בארץ באינדיקציה אחרת (דיכאון, כאב של נוירופטיה סוכרתית ) או כתרופה מעבר להתוויה - על חשבון המטופל. בכל מקרה אני מדגיש שהטיפול התרופתי הוא רק חלק מהפיתרון, כמו שפירטתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי דלקת פרקים שגרונית ב9 מיפרקיםASD11/10/2008
היתי מקבלת פלקוניל 2 ביום אטופן קיבלתי באופן קבוע אני לקחתי כל כאב החי קטן. מטאוטרקסאט 17 מיליגרם בשבוע הזריקה . א אני ביקשתי מהרופאה מזמן לפני כמה חודשים להוריד את המינון כי חשבתי שזה גורם לי לפיטריות ברגליים או וגינה .ברגליים כפות רגליים. אז ירדתי מי 25 מיליגרם ל20 ואחר כך ל17 בפעם בשבוע. ב פתאום היתחילו לכאוב לי הרגליים ואפילו הרגל מתחילה להיתקפל לי . האם זה בגלל שלו לקחתי אטופן קבוע .חשבתי שאני בסדר נעשה ניסיון במקום 2 ביום ניקח 1 ולאת לאת היתחלתי לזלזל . ובסוף מתברר לי שהמטאטטרקסאט לפי רופאת מישפחה לו זה שגורם לי לפיטריה . היתי בשוק . השאלה שלי מה יכול לעזור לי אני זאת לפני כמה חודשים ביקשתי להוריד את המינון אני עכשיו רוצה להעלות את המינון כי יש לי כאבים חזקים וחולשה מאוד מאוד. וממה פתאום הרגליים שלי היתחילו להיתעייף ורגל מתקפלת לי .עכשיו שאני לוקחת קבוע 2 אטופן 400 אז יותר טוב . דרך אגב אני מקבלת מרופאת משפחה ליריקה לכאבים כי יתכן שאולי יש לי פיברגליה דר' לנקביץ כתבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ל - ASD
ד''ר יעקב אבלין12/10/2008מתוך התיאור עולה רושם שיתכן ומדובר בשילוב של מספר בעיות כמו דלקת מפרקים שגרונתית יחד עם פיברומיאלגיה ואולי גם בעיות נוספות (למשל בעיות אורטופדיות בברכיים). לכן לדעתי את צריכה לעבור הערכה זהירה אצל הראומטולוג שמטפל בך כדי להחליט אם עיקר התלונות כרגע קשורות לפעילות של דלקת המפרקים (אולי בגלל הירידה במינון של המטוטרקסאט) או לסיבה אחרת. בדיקה גופנית של המפרקים ובדיקות מעבדה כמו CRP יעזרו להחליט בשאלה זו. בהתאם לכך ניתן יהיה להחליט אם צריך להגביר את הטיפול נוגד הדלקת, עלייה עלייה במינון המטוטרקסאט או מעבר לתרופה אחרת, או דווקא לנסות טיפול אחר - למשל טיפול חלופי לפיברומיאלגיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פלאקווניל ומי שפירחסוי08/10/2008
האם ניתן לקחת פלאקווניל יום לפני בדיקת מי שפיר? וביום עצמו? (למשל אספירין אסור....האם לפלאקווניל עלולה להיות השפעה כל שהיא? ) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסוי
ד''ר יעקב אבלין08/10/2008למיטב ידיעתי אין בעייה לקחת פלקווניל לפני בדיקת מי שפיר. אספירין אסור בגלל החשש לדימום בזמן הדקירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תרופה תחלפית לפרדינזון?אסי08/10/2008
אני קבלתי כמוטרפיה ועהקרנות ועברתי השתלת מוח עצם ואז התחלתי לקבל פרדינזון לתקופה ארוכה והתחלתי להרגיש כאבים חזקים ברגליים ואחרי זה במפרקים והייתי מקבל פרוגרף אחרי שהרופא הפסיק לי את הפרוגרף התחילה לי בעיה בכליות איבוד חלבון ואחרי זה החזירו לי את הפרדינזון וקבלתי אותו עוד פעם לתקופה ארוכה ואז התחזקו הכאבים ברגליים ובמפרקי הירכיים ועכשיו צריך להלחליף את שני הירכיים רציתי לברר אם יש תרופה תחלפית לפרידנזון ותודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסי
ד''ר יעקב אבלין08/10/2008אסי שלום
הפרדניזון ניתן כתרופה אנטי דלקתית במחלות בהם מערכת החיסון פועלת נגד הגוף עצמו (מחלות אוטואימוניות) אבל גם כשצריך להחליש את מערכת היסון למשל כדי למנוע דחייה של שתל.
במקרה שלך לא ברור לי אם הפרדניזון ניתן כרגע בגלל הכליות, כחלק מההשתלה או מסיבה אחרת. בכל אופן בדרך כלל במיקרים בהם יש צורך בטיפול ממושך לדיכוי מערכת החיסון בד"כ אפשר להחליף את הפרדניזון בתרופות אחרות. לדוגמא הפרוגרף היא תרופה נוגדת השתלות שבזכותה ניתן להקטין מאד את השמוש בפרדניזון אצל מושתלים. יש תרופות נוספות כמו סלספט שניתנות במצבים בהם מערכת החיסון תוקפת את הכליות ומצריכה טיפול בפרדניזון.
לסיכום, ברוב המקרים אכן ניתו לצמצמם את הטיפול בפרדניזון (לא תמיד להפסקה מוחלטת) תוך שימוש בתרופות אחרות. במקרה שלך צריך לדבר על זה עם הרופא ולבדוק בדיוק לאיזה אינדיקציה אתה עדיין זקוק לפרדניזון. כמו כן כדאי לבדוק אם אין סיבות אחרות לכאב ברגליים כמו למשל פגיעה עצבית שנגרמת לפעמים על ידי טיפולי כימותרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר יעקב
אסי10/10/2008אני עברתי השתלת מוח עצם לפני 6 שנים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר אבלין- דחוף!!! (צום יום כיפור)אבי07/10/2008
שלום לך ד"ר, אין לי כ"כ מושג את מי לשאול, אז אשמח אם תייעץ לי. אני לוקח כל ערב ב- 21:00 חצי כדור אלטרולט בגלל פיברומיאלגיה(מלפני 4 ימים) . האם אתה חושב שכך צריך לעשות מחר- צום יום כיפור. האם לשתות עם זה מים? האם אפשר על קיבה יחסית ריקה? או אולי בכלל לקחת את הכדור בשעה 16:45 סוף סעודה מפסקת. אשמח לכל עזרה. תודה וגמר חתימה טובה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר יעקב אבלין08/10/2008אבי שלום
אין בעייה לקחת את הכדור עם הארוחה המפסקת (אם כי את ה עלול להיות מעט ישנוני אחרי זה). אני מניח שזה הפתרון הפשוט ביותר. אפשר גם לקחת בערב עם מעט מים אבל זה לא ממש חיוני.
צום קל וחתימה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אבי08/10/2008חתימה טובה ושנה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בכפות הידייםשמרית06/10/2008
שלום, עזבתי את עבודתי שכללה עבודה יומיומית על המחשב,עקב כאבים בכפות הידיים. בהתחלה אילו היו כאבים בפרקי האצבעות שהלכו והחמירו, בשלב מסויים מרחתי וולטרן כ 5 פעמים ביום במשך חודש וזה בסופו של דבר עזר מאוד,אם כי הרגשתי שנזק כלשהו כבר נגרם. הלכתי לרופא כדי לבדוק אם יש לי דלקת פרקים, אבל לא מצאו משהו פיזי, אבל גילו לי נוגדנים לגרעין תא,דבר שיכול להעיד על דלקת. אחרי עוד כמה בדיקות דם מצאו שיש לי נוגדנים לבלוטת התריס, מה שביטל את ההשערה של דלקת פרקים. הבעיה היא שעכשיו כשאני מאמצת את היד, אפילו קצת ההרגשה היא שכף היד מתעייפת מהר, כאילו שכל השרירים תפוסים, אבל זה בעיקר באצבעות ושם אין שרירים, גם פרקי האצבעות קצת כואבים במאמץ. רציתי לדעת אם יש איזו בדיקה שיכולה להסביר את המצב, כדי שאוכל לטפל בזה ? או אולי יש תרגילים שנועדו לחזק את כף היד ? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשמרית
ד''ר יעקב אבלין07/10/2008על פניו נשמע כאילו הבעיה היא מכנית או נובעת משימוש יתר בכפות הידיים - יתכן כתוצאה מתנוחה ארגונומית לא נכונה. אחד הדברים הנוספים שצריך לבדוק זה את האפשרות של תסמונת המנהרה הקרפלית - carpal tunnel syndrome - שמתפתחת כתוצאה מלחץ על העצבים החודרים לכפות הידיים באיזור שורש כף היד. לתסמונת זו סיבות רבות ובינהן גם תת פעילות של בלוטת התריס.
ניתן לבדוק זאת על ידי ביצוע בדיקת EMG הבודקת הולכה חשמלית בעצבי הגפיים העליונות.
אפשרות נוספת היא של שחיקת סחוסים (אוסטאוארטריטיס) - ואת זה מגלים בבדיקה גופנית וגם בעזרת צילום פשוט של כפות הידיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעת תודה
ניצה16/10/2008דר אבלין הנכבד, רב תודות על תשובתך המפורטת. ניצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקים בכל הגוף ואין דיאגנוזהעדי06/10/2008
כמעט שנה עברה ועדיין לא הצלחתי להבין מה יש לי. הרופא הכללי טען שזה פיברומילגיה, הראומטולוגית טענה שזה לא פיברומליגיה, לא דלקת פרקים ולא שחיקת סחוסים אלא שאולי זה קשור לתת תריסיות. האנדוקרינולוג נתן לי אלטרוקסין וגם ויטמין D - חודשיים עברו מאז אבל הכאבים עדיין שם, בכל הגוף ומתחזקים מאוד לקראת לילה. קשה לי להושיט ידיים, להתרומם מישיבה לעמידה ולעשות פעולות פשוטות כמו להרים בקבוק. להתפשט או להתלבש זה בלתי אפשרי כמעט בגלל שאני לא יכולה לפשוט ידיים. ה CRP הוא 1.06 ועוד אציין שכאשר לקחתי קורטיזון - בעקבות פריחה קשה - הכאבים נעלמו למשך חודש וחצי, כמו נס ממש. הראומטולוגית אמרה שזו עדות לכך שלא מדובר בפיברומלגיה. קורטיזון אני לא רוצה לקחת באופן קבוע וכדורים נגד כאבים פשוט לא עוזרים. האם נגזר עלי לחיות את כל המשך חיי בכאבים ובלי לדעת מה יש לי? מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008עדי שלום
מצבך אכן נשמע מתסכל מאד. נכון שתגובה טובה מאד לסטרואידים, כמו שאת מתארת, אינה אופיינית לפיברומיאלגיה שאיננה מחלה דלקתית. אגב, לא ציינת את גילך, ויש מחלות דלקתיות כמו פולימיאלגיה ראומטיקה שיכולות להתבטא בצורה כזו אבל מחלה זו מופיעה בעיקר אצל אנשים מעל גיל 60. אם אכן מדובר במחלה דלקתית אזי לא בהכרח צריך להמשיך ולטפל בה בסטרואידים - בחלק גדול מהמקרים אפשר להחליף את הסטרואידים בתרופות נוגדות דלקת בעלות טווח השפעה ממושך (כמו מטוטרקסאט) - אם כי כמובן גם לתרופות אלו יש תופעות לוואי משלהן. אבל קודם כל צריך להגיע לאבחנה ואת זה ניתן לעשות ברוב המקרים על סמך השילוב של הסיפור, הבדיקה הגופנית (כדי לשלול או לאשר קיומה של דלקת מפרקים וכן להתרשם נוכחות של רגישות האופיינית לפיברומיאלגיה) ובדיקות המעבדה. כך למשל צריך להתייחס לא רק ל - CRP כמדד של דלקת אלא גם לשקיעת הדם שאמנם איננה ספציפית - אך אם היא תקינה בצורה עקבית זה בהחלט לא תומך במחלה דלקתית. אני חושב שאין מנוס מבדיקה חוזרת אצל ראומטולוג כדי לנסות להגיע לאבחנה בצורה זו, תוך התחשבות גם במהלך המחלה עד כה וגם בתגובה הקלינית לסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך על תשובתך המפורטת
עדי06/10/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעקבות בדיקות, שאלה קטנה נוספת
עדי16/10/2008בדיקות אחרונות הראו CRP 1.10 ושקיעת דם 52. בנוסף נמצא מחסור חמור בויטמין די (11.9). האם יתכן שכאבי הפרקים שלי קשורים להעדר ויטמין די? האם יש קשר בין ממדי הדלקת לבין העדר ויטמין די? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדי
ד''ר יעקב אבלין17/10/2008עדי שלום
קודם כל שקיעת הדם (ובמידה מסויימת ה - CRP) גבוהים באופן יחסי, מה שעדיין מותיר את השאלה על כנה - פיברומיאלגיה או מחלה דלקתית. מחסור בויטמין D הוא דבר די שכיח (למרות השמש הרבה בארצנו) ולאחרונה אכן נקשר למחלות מפרקים שונות. בכל אופן ברור שכדאי לטפל בחוסר ויטמין D על ידי תוספות מתאימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RAנתי06/10/2008
שלום, אני בן 33 עם RA. לפני שבוע התחלתי טיפול באנברל, שתי זריקות בשבוע. 25 מ"ג כל אחת. כבר בזריקה השניה התחלתי להרגיש צינון שהתבטא בנזלת קלה, אך לאחר כמה ימים מהזריקה השניה הנזלת התגברה. ואני מתהלך עם חבילת טישיו צמודה. אני מניח שיש קשר בין הצינון לאנברל. הרופא שלי בחופשה עד לעוד חודש ואני לא יודע אם להמשיך את הזריקות, היות והצינון מבחינתי כל עוד הוא מתבטא בנזלת בלבד הוא בהחלט נסבל, ובפרט שההקלה על כאבי הפרקים הורגשה אצלי כבר לאחר הזריקה הראשונה. האם כדאי להמשיך את הזריקות? ואם כן האם ניתן לקחת במקביל נוסידקס או דומה לו להקלת התסמינים של הצינון? האם הצינון יכול להחריף לרמה של סיכון משמעותי? אני מודה לך על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008נתי שלום
אם מדובר בצינון בלבד, שלרוב נגרם על ידי וירוס, אין צורך להפסיקת את הטיפול. אם מתפתחים סימנים יותר רציניים של זיהום, כמו חום גבוה, שיעול עם כיח, צמרמורות וכו' - בהחלט כדאי להפסיקת ולבדוק מה קורה עם הזיהום. כמו כן אם אכן מדובר בוירוס יש לצפות שהסימפטומים יחלפו תוך כמה ימים. אם העסק נמשך מעבר לזה - כדאי להתייעץ עם רופא. אגב, אין מנוס ממעקב של רופא במקרה כמו שלך וגם אם הרופא הרגיל בחופש בוודאי קיים מחליף שאפשר לפנות איליו שעת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור כלליאורייה06/10/2008
ד"ר אבלין שלום, אני חייבת לציין שהיום ישנו שיפור גדול במחלה לפחות מבחינת הסטרס סיימתי ללמוד והמתח מאחוריי. גם החרדות, הפניקה, והטראומה ביכלל{בעקבות תאונת דרכים קשה} חלפו להם. אפשר לומר שהיום למרות הפיברומילגיה הקשה{שרירים בצקיים} אני מרגישה מאושרת. ומצב הרוח מצויין. אולם אני ממשיכה לסבול מכאבים כלליים ומופשטים. מתקשה בהרמת הזרועות, מתקשה בלהתהפך בזמן שינה, מתקשה להתרומם ממצב ישיבה וכד'. טיפול הc.b.t. מעולה, ואני זכיתי לקבל אותו חינם בתקופת לימודיי במכללה. לצערי הרב, הטיפול במחלה כרוך בהוצאות גבוהות מאוד שבד"כ אינו מתאפשר בעולמם של השכירים. ובפרט בכיסם של השכירים המוגבלים. אצלנו במכבי נפתחה קבוצת פיברומילגייה לטיפול פזיוטרפי ממושך. ועל כך כל הכבוד.אולם זה עדיין לא מספיק. ובאמת רצוי לעשות כמה שיותר עלמנת לשקם חולים אלה. הרי ישנם מקרים שאנשים חוו אירועים קשים שהובילו לטראומות ומשברים אלה. כמו ניתוחים שהסתבכו, מלחמה,סיכסוכים קשים בעבודה וכו' שנזרקו למציאות שבה אין להם לא שכר ולא בטחונות, ובסהכ האחריות לפריצת המחלה לא היתה שלהם. אני רואה בחומרה רבה מצב שעובד עובר טראטומה במקום עבודה, ונפלט ממנה ללא שום כיסוי ביטוחי לפיצוי ולשיקום. מה לדעתך צריך לעשות בנדון? תודה וגמר חתימה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורייה
ד''ר יעקב אבלין06/10/2008אורייה שלום
הנקודות שאת מעלה בהחלט נכונות ולגיטימיות. לדעתי כדי שהדברים האלה יבואו על פיתרונן דרושה פעילות מאורגנת של ציבור החולים במישורים שונים. עמותת אס"ף אכן פועלת בנושאים הללו אבל אין ספק שיש עוד מה לעשות. ראוי לציין שבארה"ב ציבור חולי הפיברומיאלגיה מאד מאורגן ועושה שימוש מושכל גם ביחצ"נים וכדומה כדי לקדם את מטרותיו, ואכן הם הביאו לכך שתקציבים משמעותיים (מאד) הועבר על ידי הממשלה לקידום הטיפול והמחקר של הפיברומיאלגיה. זה כולל גם פעילות של לוביסטיים שפועלים במסדרונות השלטון ולחצים על חברי קונגרס וכדומה. בארץ הפעילות הזו הרבה יותר צנועה. אני חושב שהמסגרת הנכונה לפעילות בתחומים האלו היא מסגרת של עמותת חולים, כמו עמותת אס"ף ואני הייתי מציע לנסות ללמוד מהנסיון האמריקאי של עמותות דומות (וגם של ארצות נוספות כמו אנגליה למשל). אגב, גוף נוסף שאפשר לנסות להשפיע דרכו הוא האיגוד הראומטולוגי הישראלי אשר מייצג בין היתר את האינטרסים של החולים במחלות מפרקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)