מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה באבחנת מחלהאור16/11/2008
שלום רב, לפני כ-4 שנים היה לי אובדן ראיה חלקי בעים אחת למשך מס' דקות בזמן הריון. מבדיקות שערכתי התגלה כי מרכיבי המשלים מוגברים וכן נוגדן שריר חלק חיובי. אני סובלת מדימום מוגבר עם קרישים, לאחר 2 הריונות שהסתיימו בקיסרי, כאשרא האחרון לפני 3 שנים.בשל גידול שהתגלה לי מסוג fnh,ונכרת,ערכתי בדיקות קרישיות והתגלה lac חיובי פעמיים. מזה חודשים רבים אני חשה זרמים ברגליים ובידיים גם בבטן רגל שמאל לאחר מאמץ מתעייפת מאוד וטשטושי הראיה כמעט מידי יום. בליליה ראייתי ירודה ביותר. נשלחתי לבצע בירור ללופוס וקיבלתי תשובה כי האינדיקציות הן לאחר הפלות חוזרות או ארוע ורידי. עברתי בדיקה אורודינמית והתגלה חוסר תץחושה משמעותי בשלפוחית.נשלחתי לבצע mri מוח ולהלן התוצאות:פרוטוקול ms מודגם 11 מוקדים מפוזרים בחומר הלבן במוח פרונטלי דו צדדיפריונטריקולרי מאונך למהלך חדרים הלטרליים ואקסיפיטלי משמאל צמוד לקרן האוקסיפיטלי.אין אפקט מסה. אין רסטריקציה בדיפוזיה או האדרה חריגה. הממצאים חשודים לדה מיאלניזציה כמו טרשת נפוצה. שאלותיי להלן: האם יש אפשרות כי מדובר בלופוס , apla,s.l.e, וכו'.או בודאות טרשת נפוצה. האם יש צורך בבירור המטולוגי נוסף?לאיזו מחלה מתאימים הממצאים הללו?וכן אודה מאוד לתשובה האם מראה כי עברתי שבץ או האם מחלה פעילה ומהו הטיפול, מצטערת על שאלותיי הרבות, מכיון שהופניתי גם לראוטולוג ועדיין אין לי תור. בתודה מראש.(אני בת 37 ועכן ברור לי כי זה ממצא לנוירולוג קבעתי תור).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אור שלום
ד''ר ג'יזל גודארד16/11/2008נא לראות את תגובתי בהודעה הבאה ששלחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאבליןפופה14/11/2008
אנ י רוצה להבין זה אומר שיש לי מחלת כבד לא ציינתי שבבדיקות דם תיפקודי הכבד היו טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפופה
ד''ר יעקב אבלין14/11/2008הפטיטיס C הוא נגיף הפוגע בכבד. העובדה שבדיקות תפקודי הכבד תקינות היא טובה, אבל כל עוד הנגיף קיים הוא עלול לגרום נזק לכבד ולכן יש לעקוב אחריו ולטפל בו. את יכולה להתייעץ גם בפורום מחלות הכבד וגסטרואנטרולוגיה באתר הזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאבליןפופה14/11/2008
שלום לך אחרי חצי שנה הראומוטולוגית שלי מאבחנת שאני חולה בדלקת פרקים שנקרת ארטיריס כרונית ולגבי סוג הצהבת זה סוג hep c האם אפילו שהיא אמרה שהגוף נלחם בזה יתכן שאני יכולה להרפא ואיזה סוג זה של הדלקת פרקים זאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפופה
ד''ר יעקב אבלין14/11/2008כאמור, אם אכן תחלימי מהזיהום בהפטיטיס C זה עשוי לסייע לדלקת המפרקים. אבל אין ביטחון בכך שדלקת המפרקים תיעלם לחלוטין. "ארטריטיס כרונית" אינה שם של מחלה אלא תיאור של דלקת מפרקים ממושכת. אכן, יתכן שעם הזמן יתברר שדלקת המפרקים נשארת בלי קשר למחלת הכבד ודורשת טיפול. (נקווה שלא).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבדנה14/11/2008
אני חולת לופוס מטופלת בפלווקניל 400 מ"ג ליום , ברקע תת פעילות בלוטת התריס נוטלת אלקטורקסין 100 מק"ג ליום. בנוסף ללופוס אני סובלת מארטיטיס ופיברומלאגיה. עקב השמנת יתר אני רוצה להתחיל ליטול רדוקטיל שימנע את התקפי הזלילה שלי , האם ישנה "התנגשות" בין התרופות שציינו הנ"ל. האם הרדוקטיל יכול לעקב את הירדמות המחלה? תודה על התשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנב שלום
ד''ר ג'יזל גודארד15/11/2008אין התוויות נגד להשתמש בתרופת רדוקטיל להורדת משקל בחולי זאבת (לופוס). יחד עם זה יכולות להיות תופעות לוואי מהתרופה שדומות לתופעות של לופוס כגון כאבים במיפרקים, כאבי ראש מסוג מיגרנות, כאבי גוף מפושטים, יובש בפה (שיכול להזכיר את תסמונת סיוגרן המופיעה בחולי זאבת).
ברור שעודף משקל אינו בריא וידוע שלחולי זאבת לאחר 5 שנים של מחלה קיים סיכון מוגבר יותר מהאוכלוסיה הבריאה לפתח מחלת לב עקב טרשת עורקים מואצת.
פעילות גופנית ודיאטה מבוקרת כמו אצל שומרי משקל - דרכים יותר טובות לנסות לרדת במשקל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך
דנה15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתפופה14/11/2008
הייתי אצל הראומוטולוגית שלי עם פעמיים של תוצאות דם שבאחד הראה שהיתה לי צהבת והגוף נלחם בה והיא אומרת שכתוצאה מזה התפרצה אצלי דלקת פרקים מעבר לזה כל הבדיקות יצאו תקינות אבל היא נתנה לי לעשות אולטרסאונד כבד לב ולבלב וגם עוד בדיקות דם ועם זה ללכת למרפאת כבד אז היא בדקה אותי ואמרה שדלקת בשליטה והחליטה להוריד את מינון הפרדיסון אבל ממש לאט וני עם 2 כדורי פנקווניל בוקר וערב ביום הראשון שהורדתי את המינון הרגשתי רק חולשה אבל ביום השני הרגשתי כאבים רק בברכיים באגן אבל רק צד אחד יש לציין שבברכיים אני מרגישה כל יום מין גודש שקשה לכופף ובשאר הכל בסדר עכשיו יש לי כמה שאלות האם שהדלקת היא לא תורשתית והיא התפרצה מזיהום כל שהוא אז יש לי סיכוי להבריא לגמרי שאלה שניה ההם ההורדה של הפרדניסון זה כאבי ם של כל אחרי הורדה עד שהגוף מייצר בעצמו את הסטרואידים
ד''ר יעקב אבלין14/11/2008פופה שלום
אם באמת מדובר בדלקת מפרקים שקשורה להפטיטיס (לא ציינת אם מדובר בהפטיטיס מסוג B או C) אזי טיפול יעיל בנגיף יכול לשפר את מצב דלקת המפרקים. יחד עם זאת צריך לחכות ולראות כי יתכן גם שבמקביל התפתחה דלקת מפרקים כמחלה עצמאית ואין לנבא בוודאות אם המחלה תחלוף או לא. לגבי ההורדה במינון הסטרואידים, נכון שירידה כזו עשוייה להיות מלווה בכאבים אשר חולפים בהדרגה אם הגוף "התרגל" לטיפול בסטרואידים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופותחוה14/11/2008
שלום רב, אני סובלת משחיקת סחוסים מכאבים מפושטים בגוף בעיקר בעונות המעבר כ"כ חמישה חודשים אני סובלת מקשיון בעת סגירת כפות ידיים בעת התעוררות בלילה או בבוקר לעיתים כפות ידי אדומות ובסגירתן אני חשה כאין דופק המעיד כפי הנראה על דלקת ה-crp וה-esr מעט מעל הנורמה. רופא ראומוטולוג אמר כי יתכן וזו התחלה של מחלה ראומוטולוגית אך קשה לו לקבוע בודאות לעומת זאת אורטופד טען כי גם רמה חורגת מעט מעל הנורמה של crp מעידה על פי התסמינים על בעיה ראומטולוגית שאלותי? 1.האם תסמינם אלו מעידים על בעיה ראומטולוגית 2.האם השימוש במטוטרקסאט למשך מספר חודשים בלבד עלול לגרום לנזק בריאותי? והאם מטוטרקסאט יכול לפתור את בעית קשיון הבוקר בידיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוה
ד''ר יעקב אבלין14/11/2008חוה שלום,
עלייה קלה בערכי ה - CRP ושקיעת הדם אינה מעידה בהכרח על קיומה של דלקת מפרקים. יש סיבות רבות לעלייה כזו. שקיעת הדם עולה בהדרגה עם הגיל וה - CRP עולה עם עודף משקל בין היתר. הטיפול במטוטרקסאט עלול להיות מלווה בתופעות לוואי משמעותיות ולכן אינו מומלץ אלא לאחר שמשתכנעים שאכן מדובר (לפחות בסבירות גבוהה) במחלת מפרקים דלקתית. אז אכן ניתן לצפות שהטיפול יסייע מבחינת נוקשות הבוקר, ככל שרמת הדלקת תפחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיורגןטרזה12/11/2008
שלום רב לאחרונה אובחנתי בסיורגן,הבדיקות שבוצעו התשובות בסדר. לא בוצע ביופסיה לבלוטת הרוק,בטענה הבדיקה לא נעימה ויש השלכות השאלה האם אפשר לקבוע על סמך שקיבלתי פרמיזון שהתגובה היתה טובה. הוצע לי לקחת לכל החיים פלקווניל. מה דעתך. בתודה מראש טרזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטרזה
ד''ר יעקב אבלין12/11/2008טרזה שלום,
בעיקרון האבחנה של מחלת סיוגרן כמחלה ראשונית (כלומר באותם מקרים בהם היא אינה משנית למחלה אחרת כמו דלקת מפרקים שגרונתית) מתבססת על משלב בין ששה תחומים:
1. הרגשה של יובש בעיניים, המדווחת על ידי החולה וכוללת דיווח על שימוש ממושך בטיפות עיניים
2. הרגשה של יובש בפה, שתיית נוזלים כדי להקל על הבליעה, נפיחות של בלוטות רוק
3. סימנים אובייקטיבים (להבדיל מתלונות) של יובש בעיניים כמו בדיקת שירמר חיובית (בדיקה המודדת את קצב הפרשת הדמעות)
4. ממצאים פתולוגיים מתאימים בבדיקת ביופסיה של בלוטת רוק
5. ממצאים אובייקטיביים המעידים על מעורבות של בלוטות רוק כמו מיפוי חיובי של הבלוטה, בדיקת סיאלוגרפיה (בדיקה המדגימה את צינורות הרוק ומראה חסימות, היצרות וכו)
6. נוכחות של נוגדנים אופייניים כמו antiRo/ antiLa
יש לשים לב לכך ש- 1 ו - 2 הם תלונות סובייקטיביות, ושאר הקריטריונים הם אובייקטיביים.
לא כל הקריטריונים הללו חייבים להתקיים כדי לאבחן מקרה של סיוגרן. אבל:
צריך שלפחות 4 או 6 יתקיימו, כלומר או סימנים בביופסיה או נוכחות של נוגדנים. (במילים אחרות לפחות 3 מהקריטריונים האובייקטיבים צריכים להתקיים).
בשורה התחתונה - לא מומלץ לאבחן את מחלת סיוגרן רק על סמך התלונות הסובייקטיביות של יובש בעיניים ובפה (יש סיבות אחרות ליובש) ורצוי מאד לקבל תמיכה אובייקטיבית. התגובה לסטרואידים איננה קריטריון אבחנתי מכיוון שמחלות רבות מגיבות לסטרואידים.
למרות כל זאת כמובן יש להפעיל שיקול דעת קליני ומי שיכול לעשות את זה הוא ראומטולוג שבודק את החולה ומכיר את מכלול הנתונים. המידיע הנ"ל הוא מידע כללי בלבד.
סליחה על ההסבר המסובך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפניםהילה12/11/2008
אני בת 35 ויש לי לופוס. אני לוקחת פרדניזון 20 מ"ג, בעקבות כך (לפי מה שאמרו לי) התנפחתי בפנים. האם זה נורמלי? זה מדאיג אותי. אם אני יפחית במינון זה יוריד לי את הנפיחות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/11/2008פרדניזון הוא אחד מהטיפולים בזאבת. לסטרואידים תופעות לווי שונות כגון נפיחות בפנים. אין לנו דרך לנבא מי יפתח תופעות לווי מפרדניזון אך יש קשר בין התפתחות תופעות לווי ומינון התרופה. התופעה של נפיחות בפנים בדרך כלל הפיכה יחד עם הורדה במינון וגם והפסקת הטיפול. ההחלטה בהורדה במינון היא לפי המלצת הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס ודיאטהמיקי הקורא12/11/2008
ידידתי הובחנה כחולת לופוס ולמרות הכאבים שלה היא ממשיכה בדיאטה מטורפת של כ200 קלוריות ביום בלבד. שאלתי האם זה מפריע או מקשה על המחלה שלה כי לטענתה אין קשר בין הדיאטה למחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקי שלום
ד''ר ג'יזל גודארד12/11/2008לופוס (זאבת) היא מחלה כרונית ממושכת שיכולה לפגוע בכל אברי הגוף ודורשת טיפול ומעקב קפדני ע"י מומחה ראומטולוג. לא נמצא בספרות קשר בין דיאטה כלשהי או דיאטת רכב והחלמה מהמחלה. קיימים טיפולים טובים ושונים לזאבת שמותאמים לפי ביטוי המחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיא מטופלת ע"י פרופסור מבאר שבע
מיקי הקורא12/11/2008שאלתי האם חוסר ידיעת הרופא לגבי הדיאטה שלה יכול לגרום לו לתת טיפול מזיק? או לא מספיק טוב? או איך אפשר לידע אותו בכך? האם הדיאטה גרמה להתפרצות המחלה? היא חיה כבר 9 חודשים על 200 קלוריות בלבד ליום. או שאין קשר בכלל ואני סתם מבלבל לך את המוח. תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקי
ד''ר ג'יזל גודארד12/11/2008ללא קשר לזאבת, רצוי לספר לרופא המטפל כל הפרטים בעניין תזונה, טיפולים אלטרנטיבים, שימוש בתוספות מזון ובתכשירים "טבעים".
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצותלבנת09/11/2008
היי שמי לבנת. רציתי להתייעץ אם אפשר עם אנשי הפורום על משהו. אני בת 20 ולפני כ-5 חודשים עשיתי תאונה, מישהי התנגשה בי בצומת והעיפה אותי עם האוטו שלי. מיד אחרי התאונה הרגשתי כאבים בברך השמאלית, ממש כאבים תמידיים שבלתי נפסקים. וכשפניתי לאורטופד הוא שלח אותי לעשות צילומים. לאחר שבצילומים הוא לא ראה משהו מעניין הוא שלח אותי גם לעשות מיפוי עצמות ועוד כל מיני בדיקות ובשום בדיקה לא ראו זכר למשהו. בינתיים ככל שעובר הזמן אחרי התאונה התחילה לכאוב לי גם מאוד הברך השניה והגב, ממש כאבים משתקים שמעירים משינה בלילה. וכל פעם חזרתי לאורטופד וכל פעם הוא שלח אותי לעשות בדיקות שלא הראו כלום. לפני כמה שבועות גם התחילו להתפס לי השרירים בכתפיים ובצוואר ולכאוב ממש חזק. ושוב חזרתי לאורטופד מיואשת כבר כי הרגשתי שהוא כבר לא מאמין לי! ואז הוא שלח אותי לאורמטולוג ואמר לי שכנראה זה פיברומילאגיה. כבר שבוע אח"כ הגעתי לאורמטולג שבדק אותי בצורה קצת מזלזלת הייתי אומרת, והוא אמר שזה כאבים אופיניים לתאונה. כשבאתי הביתה התעיינתי לדעת מזה באמת פיברומילאגיה ונדהמתי לגלות שכמעט כל התסמינים של המחלה הזאת מתאימים לי בדיוק! אפילו דברים שקרו לי כמו הפרעות בשינה, והרבה שתן, ודיכאון ופתאום קשה לי להתרכז בלעשות דברים פשוטים אפילו כמו לפתור תשחץ, וכשכל הגוף כואב בבוקר (כמו שקרה לי היום שסבלתי מכאבים עד הצהריים) ולא נעים לומר אבל גם בעיות במעיים. כאילו, פתאום פעולות פשוטות כמו לעמוד במטבח ולבשל קשה לי כי אני ממש מרגישה כמו אישה בת 70 שכל הגוף כואב לה. חשוב לי לציין שלפני כן הייתי טיפוס מאוד ספורטיבי והייתי מתאמנת. עכשיו, לפי מה שהבנתי צריך להיות 11 נקודות כאב לפחות, אני זוכרת שהיו לי כמה אבל לא ספרתי כמה בדיוק. ולפי מה שהבנתי שיש מקרים שניתן לאבחן גם אם יש פחות מ-11. השאלה שלי האם יכול להיות שיש לי את המחלה למרות שאין לי 11 נקודות? כי לפי מה שקראתי על המחלה זה ממש התאים לי, כל הדברים האלה קרו לי אחרי התאונה ולא הבנתי מה הסיבות לכך, בחיים לא הייתי מקשרת את זה לזה. האם כדאי לי אולי ללכת לאבחנה נוספת? אני כבר לא יודעת מה לעשות אני משתגעת מרוב כאבים וזה מגביל אותי מאוד! אנא תשובתכם ועזרתכם בנושא. לבנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ללבנת
ד''ר יעקב אבלין09/11/2008לבנת שלום
הסיפור שאת מתארת בהחלט יכול להתאים לפיברומיאלגיה. למעשה מדובר בסיפור מאד אופייני לתסמונת זו.
לגבי נקודות הרגישות: צריך להבין שמדובר בקריטריון שנקבע על ידי איגוד הראומטולוגים האמריקאי ונועד לצרכי קלסיפיקציה, לא לאבחון קליני. כלומר: בבואנו "לגייס" חולה למחקר בנושא הפיברומיאלגיה - חובה לוודא שהחולה עומד בקריטריון של לפחות 11 מתוך 18 נקודות רגישות ללחיצה. (לא מדובר בנקודות שכואבות מעצמן אלא בנקודות רגישות כאשר הבודק לוחץ עליהן). אולם, חשוב להבין שקריטריונים אלו כלל לא נועדו לאבחון של חולים אלא לצרכי מחקר. יתר על כן, אין שום דבר קדוש במספר 11. בהחלט יתכן שחולה מסויים יסבול מרוב הסימפטומים של פיברומיאלגיה ולא יעמוד בקריטריון של 11 נקודות לחיצה. המשמעות היחידה היא שלא ניתן לגייס חולה כזה למחקר - בהחלט אפשר לטפל בו כחולה פיברומיאלגיה. לאור זאת אכן מומלץ להתייעץ שוב עם ראומטולוג לגבי האבחנה של פיברומיאלגיה ולהגיע לטיפול המתאים, כאשר עוד לפני כן אפשר להתחיל עם פעילות גופנית סדירה והדרגתית בעלת אופי אירובי כמו הליכה, שחייה, ריקוד וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוואו
לבנת09/11/2008עזרת לי מאוד מאוד! כי באמת התפלאתי איך בפעם הראשונה לא אבחנו אותי! חס וחלילה לא שאני מחפשת לעצמי מחלות אבל באמת שיש רגעים שאני ממש ממש סובלת! אז אני אקשיב לעצתך ואחזור לאבחנה נוספת. אני יכולה לבוא להבדק אצלך? או שאני יכולה לקבוע תור כרגיל? או הפניה מאורתופד? תודה רבה רבה ויום טוב! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה למשתתפים בפורוםפופה07/11/2008
האם יש מישהו או משהי שי להם דלקת פרקים ולוקחים את המתתראקס אם כן שיגיג לי איך הוא מרגיש וכמה זמן הוא לוקח לומר לי רק אמת
עדי07/11/2008נא שימי לב שאת מציפה את הפורום בשאלות מבוקר עד ערב. הדבר מאוד לא ראוי כלפי הדוקטור העושה כאן עבודה מדהימה בסובלנות אין קץ. דומה שאת מנצלת לרעה את סובלנותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיות מפרקים כתוצאה מפסוריאזיס
AVI2808/11/2008לאחר חצי שנה שלוקח 2 זריקות בחודש HUMERA התרופה מאכזבת יש לי עוד מגבלה בפטיטיס בי .רוצה לשמוע בעניין מרופאים ומאנשים שיכולים לעזור .מסיים ברפואה שלמה לכולם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי28
ד''ר יעקב אבלין09/11/2008אבי שלום
אם לאחר חצי שנה הטיפול ב - Humira אינו מועיל נראה שצריך לשקול החלפה של התרופה. אם זוהי התרופה הראשונה מקבוצת האנטי TNF בה אתה מטופל הייתי חושב על האפשרות להחליף אותה בתרופה אחרת מקבוצה זו כמו אנברל או רמיקייד. במקביל צריך להיות במעקב של רופא מומחה למחלות כבד עקב ההפטיטיס ועל פי הצורך לקבל טיפול אנטי נגיפי לבעייה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסוריסיז וגם מפרקים
AVI2816/11/2008לד"ר יעקב אבלין תודה ענקית על תשובתך.השאלה שלי לאור המלצתך לקחת אחת מבין 2 התרופות האם יש מספיק נסיון בארץ או בעולם שחולים ולהם בעיה דומה של הכבד הצליח להם הטיפול? ולא ניזוק הכבד לבלתי הפיך ... מודה לך מראש אבי28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר יעקב אבלין18/11/2008אבי שלום
יש חולים רבים המטופלים בהצלחה בתרופות אלו עקב דלקת מפרקים. לגבי הכבד, הסיכון אינו גדול יותר מאשר בטיפול בהומירה וכאמור מחייב מעקב של רופא כבד וטיפול אנטי ויראלי על פי הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתתראקספופה07/11/2008
אינ רוצה לומר לך שהסתכלתי על תופעות לוואי של המתתראקס פשוט מפחיד זה כאילו יעשה אותי חולנית יותר אין משהוא אחר ממש פחד אם אני אקח את זה למשך שנים
ד''ר יעקב אבלין07/11/2008פופה שלום,
למרות שרשימת תופעות הלוואי של מטוטרקסאט באמת ארוכה לא צריך להבהל. יש לזכור שבסופו של דבר בדלקות מפרקים משתמשים במינונים נמוכים יחסית של התרופה (בהשוואה לשימוש בטיפול במחלות ממאירות). חלק ניכר מהחולים נוטלים את התרופה לתקופות של שנים ללא תופעות לוואי משמעותיות. יחד עם זאת כמובן חשוב להקפיד על כללי הבטיחות שקשורים לטיפול זה, כמו מעקב אחר תפקודי הכבד וספירת הדם, המנעות משתיית אלכוהול והעיקר - מעקב רצוף של ראומטולוג המכיר את התרופה ואת הדברים שצריך לשים לב אליהם. כמובן ישנן תרופות אחרות, אך כל תרופה קשורה לתופעות לוואי משלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולת לופוס מעוניינת ביעוץמלכה לגטיוי05/11/2008
אני בת 63 מאובחנת במחלת לופוס lupus erythematosis system ic מטופלת במשך ארבע שנים בפלקוניל ומטרוטקסט .אמש שכבתי במיטה וכשרציתי לקום הורדתי את רגליי לרצפה קיבלתי התכווצות חזקה בצד הפנימי של הירכיים ולא יכולתי ל רגליי כעשר דקות מלווה בכאבים מאוד מאוד חזקים ,חלף אחרי עשר דקות כשהצלחתי לעמוד על רגליי. שאלתי היא : האם לשייך את המקרה למחלתי ? תודה מראש מלכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלכה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד05/11/2008"התכווצות" של שריר או עיוות של שריר לא בהכרך נובע מזאבת. בזאבת המעורבות בשרירים יכול להיות יותר דלקתי וגורם לחולשת שרירים יותר מכאבים. בנוסף יכול להיות מעורבות של עצבים המתבטא בכאבים או הפרעה בתחושה באזורים שונים של הגפיים. כמו כן יכול להיות מעורבות של פרקים עם כאבים והגבלה בתנועה.
על מנת לעשות את האבחנה הנכונה יש צורך בבדיקה ע"י ראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר ג'יזל גודארד שלום
מלכה לגטיוי26/11/2008מאז ההתכווצויות ברגליים נוצרו לי כאבים חזקים ברגליים איני יודעת אם זה שרירים או נובע ממשהו אחר . הרמטולוג יעץ לי לשתות מי טוניק האם לדעתך משקה זה יקל על הכאב , ואם תוכלי ליעץ לי לאיזה רופא לפנות בקשר לכאבים. תודה מראש מלכה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלכה שלום
ד''ר ג'יזל גודארד27/11/2008מי טוניק עשיר בקינין אשר עוזר בהתכווציות ברגליים. האם מדובר בבעיה בשריר, עצם, מיפרק, או עצב נקבעת ע"י הרופא המטפל. יש לזכור שלפעמים כאבים בשריר נובעים מתופעת לוואי של תרופות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות...........סהר05/11/2008
שלום רב בבקשה אני רוצה לדעת ,שיש סימנים של מחלת" גושה" איזה בדיקה יכולה לאמת את זה .1- בדיקה מוליקולרית כמו שעושים לפני לידה לאחד מבני הזוג .או 2- בדיקה אינזמטיקה. איזה מהבדיקות מתאימה לאיבחון המחלה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK06/11/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=249 id=link]מחלות גנטיות, מחלות מטבוליות[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימפטומים שונים. ייתכן אוטואימיוני?נוני05/11/2008
אני בת 29 וסובלת מסמפטומים שונים ולאחרונה הועלתה בפני האפשרות שאולי יש קשר בינהם/ בין חלקם. אני סובלת מכאבי מפרקים עזים במפרקים רבים (בירכיים, מפרקי הירך, כתפיים, מרפקים וכף היד). לעיתים הכאב בכמה מפרקים ביחד ולפעמים בנפרד. פעמים רבות מלווה ב"פיקים" כואבים. לפעמים הכאב אורך מס' ימים/ שבועות ברצף (עם / בלי כאב בשרירים מסביב) ולפעמים עובר תוך זמן קצר. פרט לכך אני סובלת מהתקפים קשים של לחץ וכאבים בחזה, בממוצע אחת לשבועיים (לפעמים מקרין ללסת או לחניכיים, תמיד אחרי ארוחה). דברים נוספים הם דם סמיך (לפי בדיקות דם), הפרעות ראיה בעייפות, ולעיתים סחרחורות. מה יכול להיות הגורם לבעיות המפרקים, והאם ייתכן קשר בין הסימפטומים? מודה מראש על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוני
ד''ר יעקב אבלין06/11/2008נוני שלום,
התלונה של כאב במפרקים רבים כפי שאת מתארת עלולה להיות בטוי של מחלת מפרקים דלקתית - אך כאבים בחזה עם הקרנה ללסת אינם בטוי אופייני של מחלה כזו. תלונות כאלו מחייבות בירור כדי לשלול מחלות אחרות ודחופות יותר כמו מחלת לב כלילית (אומנם לא ציינת את גילך ואם את סובלת מגורמי סיכון כמו עישון, יתר לחץ דם או סוכרת). דם סמיך אינו ממצא מוגדר בבדיקות מעבדה. יתכן שמדובר על הפרעות קרישה או נטייה לקרישיות יתר, דבר שלפעמים אכן יכול ללות מחלות מפרקים מסויינות. בקיצור, הדבר הראשון הוא לדווח לרופא על הכאבים בחזה ולשלול מחלת לב או סיבות אחרות לכאב בחזה. לאחר מכן (או במקביל) ניתן לפנות לראומטולוג ולבצע בירור של האפשרות של מחלת מפרקים ולראות אם יש קשר בין כאבי המפרקים לבין חלק מהתלונות האחרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)