פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לו עונים לי היכ התשובה ********
    ASD
    24/09/2008

יש לי אומנם דלקת פרקים שגרונית . והכדורים שאני מקבלת אביטרקסאט 15 מיליגרם בשבוע .בזריקה . פלקוניל 2 ביום . אטופן היתי לוקחת קבוע קבוע כמה שנים עם כאב בלי כאב אטופן 2 או 3 ביום . עכשיו תקופה עשיתי שינועים וגם שוחכת לקחת כדורים לעיתים .היתי אומרת לו נורא היום לו ניקח פלקוניל .רק 1 ביום . וככה גם עם אטופן 400 מילגרם .היתי אומרת ננסה אחד ויהיה לי כוח .מספיק. כל זה ועדיין יש לי חולשה עייפות ורוצה לישון הרבה . טוב כבר שבועיים פעמיים בלבד קרא לי שפתאום אני עומדת והרגל מיתקפלת לי .לו יכולה לעמוד . פתאום מרגישה לחץ על הרגל . ממה זה נובע .האם זה בגלל שהורדתי את המינון על דעת עצמי ? האם זה מהפרקים . פשוט היום ואתמואל , אני קשה לי לעמוד על הרגליים .וקשה לי ללכת ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ל - ASD

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

ASD היקרה
    התופעה של התקפלות של הברך נשמעת כמו תופעה מכנית, כלומר יכולה להיות קשורה לקרע כלשהוא במניסקוסים או ברצועות של הברך. אמנם יתכן שבעייה זו נוצרה משנית לדלקת המפרקים אבל הייתי ממליץ לך להבדק על ידי אורטופד ולבצע על פי הנחייתו הדמייה של הברך שעשוייה לכלול בשלב ראשון צילום ועל פי הצורך בדיקות נוספות. אני לא מניח שהתופעה קשורה באופן ישיר לשינוי במינון התרופות אם כי ככלל לא רצוי כמובן לעשות את השינויים על דעת עצמך.
    דיכאון היא "סיבוך" לא נדיר אצל חולים הסובלים ממחלות כרוניות בכלל וממחלות כרוניות הגורמות כאב כרוני כמו דלקת מפרקים בפרט. כדאי להיות מודע לזה ולדבר על זה עם הרופא המטפל - לפעמים כדאי גם להתייעץ עם פסיכולוג כדי לראות מה אפשר לעשות כדי לשפר את אופן ההתמודדות עם המצב המתסכל. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים שהרסה לי את החיים
    נלי
    24/09/2008

מאז שגילו לי דלקת פרקים אני הפסקתי להנות מהחיים בעלי סובל הילדים שלי סובלים עדיף למות מלחיות ככה ובטח איך שהייתי לפני ואני צעירה

הוספת תגובה

• ל- ghb

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

ghb היקרה
    אני מבין מאד את התסכול שלך. החדשות הטובות הן שכיום באמת אפשר לטפל ברוב המקרים של דלקת מפרקים בצורה יעילה ולמנוע את הצורך בלקיחת פרדניזון לתקופות ממושכות, על שלל תופעות הלוואי של תרופה זו. אגב, אחת מתופעות הלוואי של פרדניזון הוא דיכאון ויתכן שהתרופה משפיעה לרעה על מצבך הנפשי.
    הטיפול בפלקווניל הוא השלב הראשון במלחמה נגד הדלקת ואם תרופה זו אינה מספקת ניתן ובהחלט צריך "לשדרג" במהירות ולעלות בתרופות יעילות יותר, החל ממטוטרקסאט וכלה בתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF. בערת תרופות אלה ניתן ברוב הגדול של המקרים להשיג הקלה מאד משמעותית, לדכא את התהליך הדלקתי ולהפטר מהסטרואידים.
    עם זאת, אם הדיכאון מהווה בעייה משמעותית, דבר שבהחלט יכול לקרות אצל אנשים צעירים אשר צריכים פתאום להתמודד עם בעייה כל כך מתסכלת, כדאי להעזר גם בטיפול פסיכולוגי משלים כדי לשפר את דרכי ההתמודדות עם המצב.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    נלי
    24/09/2008

יש לי דלקת פרקים אני לוקחת פנקווניל פעמיים ביום והיום הגעתי לכדור אחד של פרדניזון היה טוב בבוקר בלי כאבים עכשיו שהגעתי לכדור אחד קמתי שוב כואבת כולי אני לוקחת כבר 3 חודשים את הפנקווניל רק שבאמצע השלושה חודשים האלה הורידו לי מ2 כדורים לכדור אחד ושוב העלו לי לשתי כדורים שוב אני רוצה לדעת שאני יוריד לגמרי את הפרדניזון ואשאר עם הפנקווניל לא יהיו לי כאבים ואחרי כמה זמן הפנקווניל מתחיל להשפיע ומה עושה בכלל הפנקווניל אני מיואשת שכך אצטרך לחיות כל חיי אני אמא צעירה עם ילדים קטנים נמאס לי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• גם לי יש דלקת פרקים כבר 10 שנים

נתי
    24/09/2008

וגם אני אבא צעיר ל-4 ילדים. תתנחמי בזה שיש כמוך עוד מליונים בעולם, ואם את מטופלת בפלקוניל בלבד וזה עובד, מצבך יחסית לא רע בכלל. את העניין שלוקחים תרופות נגיד למשך שנים אפשר לראות כאילו זה נס קפה ששותים פעם פעמיים ביום, פשוט לוקחים גם כדור. זה הכל. יש כאלה שלוקחים כדורים וויטמינים באופן יזום יום יומי, כך שנטילת כדורים מידי יום אינה מהווה סיבה לייאוש כלל. ממש לא. לגבי תחילת ההשפעה של הכדור, אני מציין שאני לא רופא כמובן, אבל ממה שלמדתי במשך השנים, הדיעות חלוקות יש כאלה שטוענים שבועיים-חודש ויש כאלה שטוענים עד חצי שנה. אצלי זה התחיל להשפיע אחרי 3-4 חודשים. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לשחפת
    נתי
    23/09/2008

האם לא כדאי לפתור את החשש של מטופלי ה-TNF בהידבקות בשחפת ע"י מתן חיסון נגד שחפת בטרם תחילת הטיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    חיסון לשחפת

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

נתי שלום
    השאלה היא הגיונית אבל התשובה היא שלא...
    החיסון הקיים נגד שחפת הוא בעל יעילות מאד מוגבלת ולא ברורה. בנוסף מדובר בחיידק חי אשר לא רצוי לתת אותו לחולים אשר עומדים לקבל טיפול באנטי TNF. לסיום מתן החיסון יבלבל אותנו כי אחריו החולים יפתחו תבחין עור חיובי לשחפת ולא ניתן יהיה לדעת אם זה כתוצאה מהחיסון או המהמחלה. לכן עדיף פשוט לברר מי נחשף לשחפת ומי לא ולתת טיפול אנטיביוטי מונע למי שצריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP גבוה 2.07 mg/Dl
    יוסי
    23/09/2008

שלום בבדיקת דם נתגלה CRP גבוה האם דלקת בגידים (כנראה דלקת כרונית) יכולה לגרום ל CRP גבוה 2.07 gm/dL כאשר הטווח 0-0.3

לקביעת תור
    סגירה
    CRP גבוה 2.07 mg/Dl

הוספת תגובה

• ליוסי

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

יוסי שלום
    CRP הוא מדד מאד לא ספציפי של דלקת כלומר יכול לעלות כתוצאה מדלקת כלשהיא. אם מדובר בדלקת גידים כרונית, אשר אולי מהווה בטוי של דלקת מפרקים, ניתן לראות עלייה (קלה ) ב - CRP כמו במקרה שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח בדיקות דם
    דקלה
    22/09/2008

שלום, תוצאות בדיקות דם האחרונות הראו: ANTINUCLEAR Ab 1:80 COMPLEMENT C4 16.300 COMPLEMENT C3 120.000 p-ANCA NEGATIVE c-ANCA NEGATIVE ANTISTREPTOLYSIN O 103 9.440000 RHEUMATOID FACTOR האם התוצאות האלו תקינות ? ( שאר הבדיקות יצאו תקינות למעט ויטמין D שמאוד נמוך ,7 ) תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח בדיקות דם

הוספת תגובה

• תשובה לדקלה

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

דקלה שלום
    ככלל, קשה מאד בראומטולוגיה להתייחס למשמעות של בדיקות מעבדה בלי לדעת את התמונה הקלינית כלומר ממה סובל החולה. זאת מכיוון שהבדיקות אינן מאד ספציפיות. כך למשל, נוכחות של נוגדן מסוג ANA (כמו אצלך) היא ממצא שכיח אצל מספר ניכר של אנשים בריאים אבל בהקשר הקליני המתאים עשוייה להיות ביטוי של מחלה אוטואימונית. ככלל אין ממצאים "דרמטיים" בבדיקות ששלחת אבל כדאי להתייעץ על משמעותן פנים אל פנים עם הרופא ששלח את הבדיקות ושמכיר את הסיפור הקליני האישי שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס ? או משהו אחר ??
    t
    21/09/2008

שלום בן 33 עקב תלונות (תופעות קליניות) שנפרסות לאורך מספר שנים (6) ובנוסף תוצאות מעבדה שונות הייתי רוצה לדעת האם הממצאים מצבעים על אפשרות ללופוס (או בעיה אחרת) להלן הממצאים והתלונות: ANA חיובי ANTI-DNA 20.8 (חיובי מעל 20) ESR נע בין 20 ל 48 CRP נע בין 15 ל 25 CPK נע בין 140 ל 250 בעיית ספיגה B12 (מטופל בכדורי מציצה ובזריקות לסרוגין) בעיית מחסור בברזל (מטופל בברזל) תת פעילות של בלוטת התריס על רקע השימוטו (מטופל באלקטרוסין) טרומבוזה בעורק האורטה קרישיות יתר (פקטור 8 גבוהה ו Lupus anticoagulant חיובי פעם אחת ושלילי פעם שניה מטופל בקומדין) כאבי פרקים לסירוגין הפרעות בבליעה מזה מספר חודשים (גסטרוקופיה הראתה ושט תקינה) בעית לחץ דם (לוקח חצי כדור נורמיטן) נשירת שיער (בחודשים האחרונים) התכוצויות שרירים וקפיצות מוזרות בשרירים סחרחורות בד"כ עם חשיפה לאור השמש תודה

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס ? או משהו אחר ??

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר ג'יזל גודארד
    22/09/2008

זאבת מתאפיינת ע"י מעורבות מערכות רבות בגוף ונוגדנים שונים. בנוסף תססמונת נוגדני פוספוליפידים מופיעה ב-40 % מחולי זאבת ומאופיינת ע"י קרישי דם ונוגדנים יחודיים.
    שילוב של תופעות בעור כגון נשירת שער משמעותי, דלקת בפרקים, יחד עם ANA ונוגדנים לדנ"א יכול להתאים לאבחנה של לופוס במיוחד אם מתיחסים ל-4 מתוך 11 מדדים שנקבעו ע"י האמריקן קולג' אוף מדיסין.
    כמובן חוסר ברזל וחסר בויטמין ב-12 נובעים מסיבות אחרות.
    הפרעה בבלוטת התריס שכיח מאוד בין חולי זאבת.
    מומלץ להיות תחת טיפול ראומטולוג/לופולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתאום הרגל לעיתים רחוקות מיתקפלת לי
    ASD
    21/09/2008

יש לי אומנם דלקת פרקים שגרונית . והכדורים שאני מקבלת אביטרקסאט 15 מיליגרם בשבוע .בזריקה . פלקוניל 2 ביום . אטופן היתי לוקחת קבוע קבוע כמה שנים עם כאב בלי כאב אטופן 2 או 3 ביום . עכשיו תקופה עשיתי שינועים וגם שוחכת לקחת כדורים לעיתים .היתי אומרת לו נורא היום לו ניקח פלקוניל .רק 1 ביום . וככה גם עם אטופן 400 מילגרם .היתי אומרת ננסה אחד ויהיה לי כוח .מספיק. כל זה ועדיין יש לי חולשה עייפות ורוצה לישון הרבה . טוב כבר שבועיים פעמיים בלבד קרא לי שפתאום אני עומדת והרגל מיתקפלת לי .לו יכולה לעמוד . פתאום מרגישה לחץ על הרגל . ממה זה נובע .האם זה בגלל שהורדתי את המינון על דעת עצמי ? האם זה מהפרקים . פשוט היום ואתמואל , אני קשה לי לעמוד על הרגליים .וקשה לי ללכת ..

הוספת תגובה

• למה לו עונים לי חברים מחכה .?

ASD
    24/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעזרו לי איפה התשובה בבקשה לו יודעת

ASD
    24/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר בגלל הדלקת פרקים קיבלתי גם

ASD
    24/09/2008

דיכאון מה לעשות ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת מפרק הכסל?
    רז
    21/09/2008

שלום, אני בן 25 לפני כשלש שנים התחילה אצלי תופעה שמידי פעם (כל כמה חודשים) מתחילים אצלי כאבים (בד"כ לא כ"כ חזקים) במפרק הירך שמתחזקים לאט לאט ולפתע חולפים לסרוגין. זה יכול לקחת יום יומיים ולעיתים אפי יותר. וכשאני קם משינה, או נמצא בחוסר תנועה זמן ממושך, הכאבים מתגברים. יש לציין שלא נראה אצלי נפיחות או חום. ולעיתים אני מרגיש את הכאבים בחלק האחורי (בעכוז) וכן יכול להיות לי רגיעה של חצי שנה לפעמים. מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת מפרק הכסל?

הוספת תגובה

• תשובה לרז

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

רז שלום
    התלונות שאתה מתאר עשויות להתאים לדלקת במפרק ה סקרו - אליאק בחלק האחורי של האגן (אם כי בוודאי יש גם סיבות אפשריות נוספות לתלונות). דלקת מסוג זה יכולה להופיע במספר סוגים של דלקות מפרקים. כדי לבדוק את העניין כדאי לבצע צילום של האגן המכוון למפרק הסקרו איליאק ולהתייעץ עם ראומטולוג. לעיתים יש צורך בבדיקות הדמייה נוספות כמו מיפוי עצמות , CT או MRI כדי לבסס את האבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על המענה

רז
    24/09/2008

אכן היתה לי תקופה שסבלתי מכאבים באזור הגב התחתון (בשעות הבקר המוקדמות), וזה היה חולף תוך זמן קצר, וכן אכן נבדקתי אצל אורטופד וראומטולוג (עבור כאבי המפרק) ובסופו של דבר עברתי גם בדיקות דם וגם רנטגן גם מיפוי עצמות וגם CT בסופו של עניין נתנו לי נקסין.. ולא הבנתי בדיוק מה יש לי. אך בכל מקרה אלו הממצאים: לרנטגן: היה נראה תקין (לדעת האורטופד) במיפוי עצמות: היתה קליטה מוגברת במפרק הכואב CT: ציטוט תוצאה: "המבנה הגרמי של האגן - שמור מרווחים תוך פרקיים בפרקי ירכיים - שמורים. במרווחים של SIJ נראית סקלרוזיציה מינימלית באספקטים איליאקליים משני הצדדים, יותר מימין. כמו כן מימין נראים שינויים ארוזיביים עדינים בעיקר באספקט תחתון של המפרק. המבנה של סימפיזיס פוביס - שמור. לסיכום: בSIJ מימין - שינויים ארוזיביים קלים וכמתואר" סוף ציטוט בדיקות דם: c-reactive protein - 0.54 rheumatoid factor - 9.69 antinuclea r ab - negative dna (ds) ab - 9.10 negative esr - 32 השתדלתי לא להחסיר שום פרט רלוונטי, האם הממצאים יכולים להצביע על משהו? (האם יכול להיות שזה דלקת פרקים כרונית, או שיש אפשרות אחרת...) תודה מראש רז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים
    נלי
    20/09/2008

האם יש קשר לכאבי גב תחתון עם כאבים נלווים באגן שקשה לללכת לבין דלקת פרקים

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• ל - ghb

ד''ר יעקב אבלין
    24/09/2008

יש מספר גדול מאד של סיבות לכאבי גב תחתון. החלק (קטן יחסית) מהמקרים הכאב אכן נגרם על ידי דלקות מפרקים המערבות מפרקים של עמוד השדרה או של האגן. הבירור כולל קודם כל פרטים לגבי אופי הכאב (מוחמר במאמץ - כמו שאופייני בבעיות מכניות, מוחמר במנוחה ולאחר שינה - יותר אופייני לדלקות) בדיקה גופנית ובדיקות הדמייה (צילומים) ובדיקות דם.
    כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה ובעזרתו להמשיך את הבירור על פי הצורך לכיוון הראומטולוגי או האורטופדי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובל מנפיחות ונוזלים בברכיים
    נועם
    19/09/2008

אני הייתי בחור בריא ,רק לפני שנה עשיתי מילואים בג'נין ,לפני כמה חודשים התחילה להתנפח לי הברך מנוזלים ובהמשך לדלקת קשה וחריפה מאוד ,הדגשתי לרופאים שזו לא מחבלה ובאותו הזמן התפרצה לי קונדילומה לצערי עברתי סיוט מתמשך בגלל טיפול לא נכון עברתי ניתוח מיותר בברך ועדיין אני סובל מקונדילומה והתנפחות עם נוזלים של 2 הברכיים ,ראומטלוג הביא לי מרשם של מתוטראקסט 6 כדורים בשבוע וחומצה פולית פעם בשבוע ,הכדורים לא עוזרים ורק גורמים לנשירת שיער ותופעות שליליות עשיתי הרבה בדיקות ואין לי מחלות חוץ מהקונדילומה וכאשר פורץ התקף של נפיחות יש סימנים של דלקת בבדיקות הדם ...אני רוצה לשאול מה מומלץ לי ולאיזה מומחים עליי להתייעץ איתם כי אני לא מרוצה מהרופאת משפחה ומהרמטאולוג ? בנוסף אני אודה לכם מאוד אם תוכלו לפענח במה נדבקתי ואם יש קשר בין הקונדילומה לבעיית הפרקים ? ......עשיתי בדיקות לכלמידיה ,זיבה,ולרוב מחלות המין ולתסמונת גאוט ,זאבת וכל השאר אני כבר אובד עיצות ואוד לכם על עזרתכם!

הוספת תגובה

• לנועם

ד''ר יעקב אבלין
    19/09/2008

דלקת מפרקים שמערבת רק מפרק אחד כמו במקרה שלך יכולה להתרחש במספר מחלות. בין השאר תופעה כזו יכולה להופיע בדלקת מפרקים תגובתית (לשעבר - מחלת רייטר) אשר מתפתחת משנית למחלה זיהומית - לרוב זיהום בדרכי השתן או בדרכי העיכול. לכן באמת רלבנטי לבדוק דברים כמו כלמידיה שיכולים לגרום לסוג של זיהום בדרכי השתן ולחולל דלקת מפרקים כזו. גם אם לא מוצאים את החיידק האחראי צריך להמשיך ולטפל בדלקת עצמה. הזרקות של סטרואידים לתוך המפרק יכולות לעזור בטווח המיידי ולעיתים לטווח של מספר שבועות. מעבר לכך תרופות כמו מטוטרקסאט או סלזופירין יכולות לעזור - לפעמים צריך לעלות במינון מעבר ל - 6 כדורים בשבוע (עד 10 כדורים בשבוע) או לעבור לזריקות של מטוטרקסאט במקום כדורים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התרופה humira
    ברכה
    17/09/2008

בשנה האחרונה אני מקבלת את התרופה הנ"ל פעמיים בחוד,שאף הקלה עלי. לאחרונה קראתי על מחקרים שמדברים על הסיכון התרופה (דלקות פטריתיות מסוכנים ועליה בסיכון למחלת הסרטן}. תרופות אחרות היו להן תופעות לוואי (כמו מטרוטרקסט ועוד) מה לדעתך עלי לעשות

לקביעת תור
    סגירה
    התרופה humira

הוספת תגובה

• תשובה לברכה

ד''ר יעקב אבלין
    19/09/2008

ברכה שלום
    למעשה כל תרופה שמשפיעה על מערכת החיסון, כולל מטוטרקסאט, עלולה לחשוף את הגוף לזיהומים ובאופן תאורטי גם לגידולים. מצד אחד חשוב להיות מודעים לדברים האלה אבל מצד שני הסיכון הוא ככל הנראה נמוך ואם התרופה פועלת כדרוש ללא תופעות לוואי קרוב לוודאי שכדאי להמשיך בטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הקשר בין עייפות קשה נשירת שיער ו
    מירב
    17/09/2008

ומחלת אנקילוזינג ספםונדיליטיס? האם אולי טעו וזה לא מה שיש לי? אולי יש לי עוד משהו? כמו כן יש לי גרודים ופצעים בעור (למשל עקיצות או יובש) שמשאירים סימצנים ובכלל לוקח להם המון זמן לעבור. האם לפנות לראומטולוג שלי או לרופא עור? איך מזהים פסוריאזיס? לאלו נגעי עור אני צריכה לשים לב במיוחד? תודה רבה רבה רבה!!!

הוספת תגובה

• למירב

ד''ר יעקב אבלין
    19/09/2008

Ankylosing spondylitis אינה אמורה לגרום לבעיות עור כמו שאת מתארת. פסוריאזיס היא מחלת עור אשר בחלק מהמקרים מלווה מעורבות של מפרקים אשר יכולה להיות דומה ל - Ankylosing spondylitis כך שכזאי לבדוק אם הממצאים בעור מתאימים לפסוריאזיס. מחלה זו יכולה לגרום סוגים רבים ושונים של פגיעות בעור (הקלאסי: נגעים לבנים, עם קשקשים, באיזורים כמו מרפקים וברכיים) ולכן כדאי להתייעץ בשאלה זו עם רופא עור. אם אכן מדובר בפסוריאזיס (ספחת בעברית צחה) כמובן הראומטולוג צריך להיות מעודכן לגבי אבחנה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאקווניל והריון
    חסוי
    16/09/2008

שלום רב. אני בהריון בשבוע 12. מזה כ-4 חודשים נוטלת פלאקווניל לאחר שאובחנה דלקת פרקים (אריטריס ריאומטיזם).הכדור מאוד עזר לי.(התייעצתי עם המרכז הטרטולוגי ולדבריו אין בעיה בנטילת הכדור בעת הריון) כיום מרגישה מצויין ללא כאבים. האם כדאי לנסות להפסיק לקחת את הפלאקווניל? אמרו לי שבהריון יש מגמת השתפרות/החלמה .....האם אפשר להימנע מלקחת את הכדור בתקופת ההריון? כמובן שאני מעדיפה..מצד שני ההריון הכי חשוב לי ואם הפסקת התרופה עלולה להזיק להריון אני כמובן אמשיך....... בנוסף - אמרו לי שלאחר הלידה סביר שתהיה התלקחות .....האם אתם יודעים אם אפשר להניק עם פלאקווניל???? מודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלאקווניל והריון

הוספת תגובה

• מדוע דילגתם על השאלה שלי?

חסוי
    19/09/2008

אודה לתגובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים?

חסוי
    28/09/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    29/09/2008

שלום לחסויה
    אכן, פלקווניל נחשבת תרופה בטוחה באופן יחסי לנטילה בזמן הריון. זה אומר שאין עדות מוכחת לכך שהתרופה גורמת נזק - צריך לזכור שגם אין עדות חד משמעית לכך שהיא בטוחה משום שאיש אניו מבצע נסויים על נשים הרות כדי לבדוק את בטיחותן של תרופות שונות. הפסקת הטיפול בפלקווניל עלולה לגרום להתלקחות של דלקת המפרקים - למרות שככלל דלקת מסוג זה נוטה להיות שקטה יותר בזמן הריון. התלקחות כזו עלולה לחייב טיפול בסטרואידים - מה שאפשרי גם כן בזמן הריון אבל כרוך כמובן בתופעות לוואי משלו. אני סבור שהפשוט ביותר הוא להמשיך בטיפול הנוכחי ולא להסתכן בהתלקחות של המחלה. אחרי הלידה עלולה להיות התלקחות בחלק מהמקרים אבל שוב הסיכוי לכך קטן יותר אם את מטופלת.
    גבי הנקה: פלקווניל נמצאת בקטגוריה הנקראת Probably safe מבחינת ההנקה כלומר "כנראה בטוחה". המשמעות של כותרת כזו היא שהמידע הקיים מניסויים בבעלי חיים ובבני אדם הינו מצומצם, אבל על סמך המידע הקיים אין עדות לסיבוכים במקרה כזה. שוב, כמו בנוגע להריון עצמו - צריך לשקול את התועלת מול הסיכון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאוד מודה לך על תגובתך המקצועית!

חסוי
    02/10/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לאחותי
    נלי
    16/09/2008

מה עושה כדור הפנקווניל לדלקת פרקים

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לאחותי

הוספת תגובה

• אני לא רופאה , אבל מנסיון

חסוי
    17/09/2008

סליחה שאני נדחפת, אך עד שיענה לך הרופא - אשמח לאמר לך מנסיוני - שהפלאקווניל עושה פלאים! אמנם לוקח קצת זמן עד שמתחיל להשפיע (אצלי לקח שבועיים, הרופא אף אמרה שיקח יותר) - אך מרגע שמשפיע - מעביר את הכאבים של דלקת הפרקים כמעט באופן מושלם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשי

ד''ר יעקב אבלין
    19/09/2008

שי שלום
    פלקווניל היא תרופה אנטי דלקתית עם טווח פעולה ארוך אשר פועלת להפחתת הדלקת במספר מחלות מפרקים. זה יכול לקחת עד 6 שבועות כדי לקבל אפקט מירבי (לפעמים פחות). האפקט הוא של הפחתת דלקת מה שמביא גם לשיפור בכאבים. פלקווניל איננה תרופה נוגדת כאב ולכן אינה מביאה להקלה בכאב עד שהדלקת עצמה "נרגעת". ותודה ל"חסוי" על תרומתה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלקווניל

עמוס
    20/09/2008

השפעה מירבית של פלקווניל מופיעה בדרך כלל לאחר יותר מ- 6 שבועות, בדרך כלל בסביבות חודשיים אבל לפעמים גם שלושה חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה