מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת פרקיםלילך25/08/2008
אני בת 34 וגילו שיש לי דלקת פרקים לפני חודשיים. הרופאה נתנה לי מטוטרקסט (6 כדורים פעם בשבוע). כפות הידיים והברכיים עדיין כואבים ובשבוע האחרון התחילו לי כאבים גם באצבעות הידיים כך שאיני יכולה לסגור אותם וקושי בלהזיז אותם. השאלה שלי האם הכדורים יעבירו לי את הכאבים או שאני אסבול מהם כל החיים? יש לי 2 ילדים קטנים בבית וקשה לי לטפל בהם. האם אני אזכה להקלה מסויימת ואוכל להיות איתם כשהייתי בעבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללילך
ד''ר יעקב אבלין26/08/2008הטיפול בהחלט אמור להפחית או אף להעלים את כאבי המפרקים. יש לזכור שטיפול במטוטרקסאט משפיע לאט, ופעילותו המירבית באה לידי ביטוי לאחר כ - 6 שבועות. אם עד אז אין שיפור במצב יש לשקול עלייה בבמינון או מעבר לתרופה אחרת. ברוב המקירם אכן ניתן להפחית את הכאב בצורה משמעותית ולנהל אורח חיים תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקתשיר25/08/2008
רציתי לדעת אם דלקת מפרקים ומחלת מפרקים זה אותו דבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנווה
ד''ר יעקב אבלין26/08/2008לא בהכרח. ישנן מחלות מפרקים דלקתיות (דלקות מפרקים) ומחלות מפרקים שאינן דלקתיות - כמו המחלה השכיחה אוסטאוארטירטיס (שחיקת סחוסים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירים תפוסים שנה וחציאבי25/08/2008
שלום אני בן 22 אדם בריא עם תזונה טובה וכושר גופני מעולה בדרך כלל אחרי שירות קרבי בצבא. מזה שנה וחצי אני סובל מצוואר וגב עליון תפוסים תמידית דבר שהרס לי את שגרת החיים ועצר את מהלך החיים שלי מזה שנה וחצי. עברתי את כל הבדיקות האורטופדיות האפשריות והאופציה האורטופדית נשללה על ידי מספר אורטופדים. התייעצתי עם פרופסור לראומטולוגיה שלא מצא כלום בבדיקות שערך ( בדיקות דם ובדיקות שטחיות שבדק בעצמו) עברתי טיפולים כירופרקטים , דיקור סיני , עיסוי , היפנוזה , הומאופתים וגם כדורים נוגדי דלקת ללא סטרואידים. ביזבזתי המון כספים אך לשווא. אני במצב של תסכול וחוסר אונים מול הכאב . יש לציין שאני שומר על כושר גם עכשיו ובזמן פעילות גופנית כואב לי פחות. יש לי מספר שאלות : האם כדאי לי לנסות זריקות סטרואידיות , מכיוון שהבנתי שהן פותרות את התסמינים אך לא את הבעיה , וזה בדיוק המצב שלי ( יש תסמינים אך אין בעיה נראית לעין) ? האם קיים טיפול תרופתי שמטרתו לגרום להרפיית השרירים באופן כללי בגוף? אשמח לקבל את חוות דעתך המקצועית בנושא כי באמת שנואשתי מלטייל מרופא לרופא במשך שנה ולצאת מתוסכל רק יותר תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
ד''ר יעקב אבלין26/08/2008אבי שלום
התסמינים שאתה מתאר עשויים להתאים לתסמונת הפיברומיאלגיה. מצב זה, שאינו מצב דלקתי, אינו מאופיין בבדיקות דם חריגות ואכן משתפר עם פעילות גופנית. כדאי להתייעץ עם ראומטולוג לגבי שאלה ספציפית זו. אם זה המצב זריקות סטרואידים בדרך כלל אינן עוזרות במיוחד. הטיפול כולל פעילות גופנית, הידרותרפיה (טיפול במים) טיפול תרופתי וכן שינוי באורחות חיים ודרכי התמודדות. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Mabtheraאשרף23/08/2008
שלום למומחי הפורום, לאימא בת ה 71 שלי אובחנה דלקת פרקים והיא מטופלת מאז האבחנה לפני כ 4 חודשים, ב פרדניזון, 7.5 מ"ג והחל מהודש השני מטופלת בנוסף ב פלאקוויניל, מהיום הראשון בערך הוצע לה להשתתף בניסוי קליני לתרופה ההחדשה שהיא "קרובת משפחה " של ה MABTHERA, האם אין זה מסוכן, מה הסיכון אם בכלל קיים , והאם ניתן בכל זאת להמליץ על כך מכיוון שזו אינה תרופה חדשה לגמרי, וה MABTHERA מוכיחה את עצמה כבר מס' שנים. תודה על המענה המהיר, אשרף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאשרף
ד''ר יעקב אבלין25/08/2008אשרף שלום
מבטרה היא תרופה יעילה לדלקת מפרקים שגרונתית אם כי בדרך כלל עוברים לתרופה זו רק לאחר כשלון של תרופות אחרות כמו מטוטרקסאט ותרופות בילוגיות מקבוצת האנטי TNF.
התרופה נחשבת בטוחה אם כי ידוע כי היא גורמת לדיכוי מסויים של מערכת החיסון (מה שכמובן נכון גם לגבי תרופות כמו פרדניזון ומטוטרקסאט - אך במקרה של מבטרה מדובר בהשפעה לטווח ארוך - חודשים רבים).
בכל מקרה כאשר מדובר בהשתתפות במחקר נסיוני צריך לקרוא ההסבר המופיע בגוף המחקר ולהבין את הסיכונים והסכויים המפורטים בו ועל פי הצורך לבקש הסבר מהרופא ש"מגייס" את החולה לנסוי. החתימה על ההשתתפות צריכה להתבצע רק לאחר שמבינים את כל המידע הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרדמות כפות הידייםאורית22/08/2008
שלום רב, מזה חודש וחצי אני סובלת מידי יום מהרדמות כפות הידיים בעת התעוררות משינה. פירוט השלבים: 1.תחילה היה קשה לי לפתוח את כפות הידיים {כאשר כמה חודשים קודם באופן חד פעמי כשהתעוררתי כף היד היתה רדומה ורפויה לגמרי ייחסתי זאת לתנוחה של היד בעת שינה} 2.לאחר מכן באת התעוררות התקשיתי בפתיחת היד וסגירתה ,בעיקר אצבעות זרת וקמיצה ללא כאבים.בשום שלב לא היתה תחושת נימול{הרגשת נמלים בכפות הידיים} 3.בשלב זה אין בעיה בפתיחת היד אלא בסגירתה ולעיתים מעורבות גם האמה והאצבע עם כאבים.לאחר מספר דקות אני מצליחה להשתחרר מהנימנום של כפות הידיים ולא סובלת מהירדמות במהלך היום כאשר אני ערה. הממצאים בבדיקת רנטגן של ע"ש צווארי:מבנה חוליות הצוואר צורתן ועמדתן בגדר הנורמה.אין לראות צללים פתלוגיים ברקמות הרכות הממצאים בבדיקת רנטגן כפות הידיים:שינויים ניווניים ב1 cmc דו צדדי. בדיקת us כפות ידיים יצאה תקינה. שאלותי: 1.מה פרוש ממצאי הרנטגן של כפות הידיים:שינויים ניווניים ב1 cmc ? 2.האם למרות שהבעיה בעיקרה בזרת ובקמיצה ישנה אפשרות לתסמונת התעלה הקלפרית 3.האם ישנה אפשרות שאני סובלת מניוון שרירים או מתרשת נפוצה? 4.האם ישנה אפשרות לדלקת מפרקים ושחיקת סחוס של אצבעות כפות הידיים אולי עקב קסיסת ציפורניים?שכן יום אחד לא חשתי בעיה בכף יד שמאל בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורית
ד''ר יעקב אבלין25/08/2008אורית שלום
הממצאים שאת מתארת מרמזים על בעייה הנובעת מלחץ על עצבים מסויימים בדרכם לכפות הידיים. אם עיקר הבעייה היא בזרת ובקמיצה סביר יותר לחץ על העצב האולנארי באיזור המרפק - ולא על העצב המדיאני - אשר נגרם על ידי תסמונת התעלה הקרפאלית. בכל מקרה ניתן לבדוק את הנושא על ידי בדיקת הולכה חשמלית בעצבים - בדיקת EMG.
השינויים הניוניים ב - CMC הראשון הם ממצא שכיח מאד המתפתח עם הגיל ונובע משחיקה של הסחוס. לא מדובר בטרשת או ניוון שרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםליאור זילברמן21/08/2008
שלום לד"ר, אנוכי סובל ממחלת פרקים כ 3 וחצי שנים,טופלתי בכול הכדורים שקיימים למחלה ללא שום שינוי משמעותי,הייתי מאושפז פעמים רבות ברמב"ם,כיום אני מקבל זריקות אמברל 25 מ"ג פעמיים בשבוע כבר שנתיים.הזריקות עזרו לי מאוד אך עדיין אני סובל מכאבים לפעמים עזים בכול הפרקים, בעיקר בשעות הבוקר והערב. אני סובל גם מסכרת נעורים שמטופלת במשאבת אינסולין. אני נשוי +2 ילדים. שאלתי היא: 1.מה יכול עוד לדעתך להקל על כאבי ? 2.הוצא לי לשקול טיפול משולב יחד אים מטותרקסט ( בעבר מטותרקסט לבדו לא עזר ) מה דעתך ? - המלצות והצעות התקבלו בברכה. בתודה מראש, ליאור זילברמן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאור
ד''ר יעקב אבלין27/08/2008ליאור שלום,
השאלה היא האם הכאב ממנו אתה סובל נובע מפעילות של דלקת המפרקים, הנמשכת למרות הטיפול באנברל, או מסיבות אחרות, כמו למשל כאב הקשור לפגיעה עצבית אשר שכיחה אצל חולי סוכרת. התשובה לשאלה זו יכולה להנתן בהתבסס על הבדיקה הגופנית (המראה סימני דלקת במפרקים) וכן על סמך בדיקות המעבדה אשר מראות סימני דלקת (שקיעת דם וכו). אם הדלקת עודנה פעילה יש לשקול החלפה של הטיפול לטיפול ביולוגי חלופי כמו למשל רמיקייד או מבטרה. אך אם הכאב נובע מסיבות שאינן דלקתיות הטיפול צריך להיות מכוון לסיבות אלו. כך למשל יש מגוון תרופות המועילות לכאבים עצביים הקשורים לסודכרת, ביניהן ליריקה, גבפנטין ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתגובה
ליאור זילברמן28/08/2008שלום ד"ר תודה על התיחסותך, הכאבים הם חד משמעי ממחלת פרקים( אותם כאבים באותם הפרקים שבהם הדלקת הייתה פעילה) לפעמים הכאבים מלווים בנפיחות ולפעמים ללא כול סימן לדלקת. מה דעתך בעיניין המטותרקסת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאור
ד''ר יעקב אבלין29/08/2008ניתן לשלב מטוטרקסאט במינון נמוך או בינוני (7.5-15 מ"ג לשבוע) יחד עם הטיפול הנוכחי, אם כי כאמור לדעתי אם האנברל לא מספיק יש לשקול את החלפתו בתרופה ביולוגית אחרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר על התיחסותך.
ליאור זילברמן29/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה לחיות נורמאלישיר21/08/2008
האם אפשר לחיות עם דלקת פרקים לכל החיים כי אני רוצה לגדל בנחת את ילדיי אני רוצה להמשיך לעבוד ולתפקד רגיל והאם כל הכדורים האלה הם לא רעל בגוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר יעקב אבלין25/08/2008שיר שלום
אנשים הסובלים מדלקת מפרקים בהחלט יכולים לחיות חיים נורמאליים באיכות חיים טובה בתנאי שהם מקפידים על הטיפול ועל ידי כך מונעים היווצרות נזק בלתי הפיך למפרקים. כמובן יש צורך גם במעקב רפואי מסודר על מנת למנוע תופעות לוואי של התרופות ולשנותן על פי הצורך. המונח רעל אינו נכון בהקשר זה. מדובר בתרופות יעילות אך לכל תרופה עלולות להיות גם תופעות לוואי - שרבות מהןן ניתנות למניעה בעזרת מעקב נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםשיר21/08/2008
גילו לי דלקת פרקים ליפני חודשיים אני לוקחת פרדיזון ופנקווניל היום הגעתי לכדור אחד של פרדיזון ואחד של פנקווניל עוד מעט אני ארד במינון ואוריד לפחות את הפרדיזון לגמרי השאלה היא איזה נזק יכול להגרם מהפרדיזון ואם אני אצתרך לקחת את הפנקווניל לכל החיים מה יכול לקרות לגופי כי עכשיו אני סובלת מתופעות לוואי כמו חולשת שרירים האם זה בסדר והאם זה לא יפגע לי בשרירים לתמיד ורציתי לדעת אם אפשר לחיות עם דלקת פרקים בלי כדורים בכלל והם המצב יחמיר בלי בכל זאת לקחת כדורים כאלה לכל החיים זה פוגע בדברים אחרים או שיש כדורים אחרים שלא מזיקים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר יעקב אבלין25/08/2008שיר שלום
טיפול בסטרואידים עלול לגרום לתופעות לוואי רבות ובין היתר לחולשת שרירים. חומרת תופעות הלוואי תלוייה במשך הטיפול ובמינון. אם כעת את נוטלת מינון נמוך (5 מ"ג) ובקרוב תפסיקי טיפול זה יש להניח שלא תסבלי עוד מתופעות לוואי משמעותיות.
פלקווניל היא תרופה אשר ניתן ליטול לתקופות ממושכות (שנים) בתנאי שעוקבים אחרי מצב העיניים כיוון שבמיקרים נדירים עלול להגרם נזק לרשתית העין.
דלקת מפרקים היא מחלה שלרוב דורשת טיפול קבוע על מנת למנוע היווצרות עיוותים במפרקים. בין התרופות האפשריות, פלקווניל היא אחת הקלות אשר גורמת למעט תופעות לוואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת כלי דםמשה20/08/2008
שלום דוקטור. אצלי יש בכצט כבר 30 שנה מגיל 5. בא בהתקפות כמה פעמים בשנה. בתקופה האחרונה זה קשה הרבה יותר ונותנים לי חוץ מסטרואידים 40 מג גם מטוטרקסט ורמיקייד בוריד כל חודש. הבעיה היא עם העירוי - ברגע ששמים את המחט מתחיל דלקת בוריד - אדום כואב מתנפח ואז אחרי כמה זמן מתפוצץ. ככה כל טיפול צריך כמה פעמים להחליף וריד. אותו דבר קורה גם בעירוי נוזלים רגיל זאת אומרת שזה לא בגלל החומר שבשקית אלה תגובה של הורידים עצמם. המצב של הורידים קשה ומחפשים המון זמן כי הם מתפוצצים או קטנים או מפותלים. עכשיו יש רק ברגל או בצוואר. מה עושים במצב הזה ? האם נתקלת פעם בתגובה כזאת ? זה חלק מהבכצט אומר לי הרופא שלי אבל ממש לא מבין עד כמה אני סובל מזה (דקירות, כאבים, חיטוטים ועוד) אולי זה בכלל לא קשור לבכצט וצריך לבדוק משהו אחר ? תודה רבה, משה אבליו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ד''ר יעקב אבלין21/08/2008למשה שלום
הבעייה שאתה מתאר היא בטוי קלאסי של מחלת בכצ'ט הנקראת תופעת Pathergy: היווצרות דלקת (או אף מורסה) באיזורים של דקירה ובדיוק כמו שאתה כותב, אין לה קשר לחומר הניתן בעירוי אלא לדקירה עצמה. במיקרים קיצוניים יתכן צורך להחדיר ערוי מרכזי קבוע לצורך מתן תרופות תוך ורידיות, דבר שמתבצע על ידי רנטגנולוג המתמחה בפרוצדורות כאלו (בפעולה של אנגיוגרפיה). עליך להתייעץ עם הראומטולוג המטפל לגבי אפשרות כזו המתבצעת בדרך כלל במסגרת של בית חולים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
משה21/08/2008תודה רבה על התשובה דוקטור, אבל אני לא מתכוון לתגובה מקומית במקום הדקירה אלה ממש לדלקת כמו פלביטיס בכלי דם עצמו. לא רק הבליטה של הבכצט. לחצתי על הרופא שלי לשים חיבור מרכזי (כי גם האחיות באשפוז יום ובמחלקה ביקשו בגלל הקושי) והוא לאורך כל הדרך אמר שזה רק יגרום לדלקת יותר קשה. מה דעתך ? אולי כדאי לפנות למומחה לכלי דם ? אתמול הלכתי בוקר לבדיקות דם בקקופה לקראת הטיפול הבא ואחרי חצי שעה הם הרימו ידיים ואמרו שלא מוצאים וריד אפילו לבדיקות דם. האחות שם אמרה שברגע שהיא נכנסת לוריד היא מרגישה שהוא מתפוצץ.. ובוריד לונפלן - עירוי זה עוד הרבה יותר מסובך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיץ שוב את השאלה....
משה07/09/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
ד''ר יעקב אבלין09/09/2008משה שלום
אני נוטה לחשוב שערוי מרכזי עלול באמת להיות מקור לצרות נוספות כמו זיהומים והיווצרות קרישים או דלקות חמורות. נראה שצריך למצוא בעלי מקצוע (רופא או אחות) עם מיומנות גבוהה בתחום לקיחת הדמים והכנסת הערויים, כמו אחות אונקולוגית למשל (אשר בדרך כלל הם המנוסות ביותר בתחום הזה). לפעמים גם מי שהוא עם נסיון בלקיחת דם מילדים יכול להתמודד בהצלחה עם "ורידונים" קטנים וחמקמקים במיוחד....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Diagnosis of Lupus?Nili19/08/2008
How do you diagnose Lupus, what are the main symptoms? Thanks, Nili
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנילי
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008Hi
Lupus (SLE) is a multi system disorder which involves many organs. It can cause many types of rashes, mainly in the face and areas exposed to sun. It also causes arthritis and pain in joints. It can affect the kidneys in many different ways and to different degrees of severity. It can cause hematological problems (anemia low platelets etc). It can cause neurological problems. And so on and so on. The diagnosis depends on the symptoms, the sign on physical examination and lab tests including ANA anti DNA, anti Sm etc.
In any case where lupus is considered a rheumatologist should be consulted.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מנטו לפני טיפול באנברלנתי19/08/2008
שלום. הראומטולוג הפנה אותי לבדיקת PPD ע"מ לבדוק אם אפשר להתחיל טיפול בחוסמי TNF (אנברל לצורך העניין). ביצעתי את הבדיקה ביד אחת, והתשובה היתה שלילית - 0 מ"מ. האם זה מספיק בכדי להתחיל את הטיפול הנ"ל? האחות שביצעה לי את הבדיקה שאלה רופא במרפאה שאמר לה שעפ"י ההנחיות החדשות צריך לעשות את הבדיקה גם ביד השניה. בהנחה וביצעתי גם צילום חזה, האם אפשר על סמך שתי התוצאות הנ"ל להתחיל טיפול? מה אתם ממליצים? אני מודה לכם על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנתי
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008נתי שלום
אם בדיקת ה- PPD שלילית פעמיים זה בהחלט מספיק. יש לציין גם שהסיכון לחלות בשחפת נמוך יותר בטיפול באנברל יחסית לתרופות אחרות מקבוצת האנטי TNF. בכל מקרה בכל מקרה של ספק מומלץ להתייעץ עם רופאי הליגה למלחמה בשחפת (מלש"ח) באיזור המגורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בידייםלימור18/08/2008
יש לי דלקת פרקים ואני לוקחת מטותרקסט כבר 5 שבועות (6 כדורים פעם בשבוע). יש לי כאבים בכפות הידיים וזה נראה כאילו זה רק מחמיר. הידיים התנפחו קצת מאז שהייתי אצל הראומטולוג (לפני 5 שבועות) והכאב התחיל גם בזרוע. האם אני צריכה לחכות שהכדורים ישפיעו? וכשהם יתחילו להשפיע הכאבים יעלמו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה שלום
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008מטוטרקסאט אמור להשפיע לאחר כ - 5-6 שבועות. תמיד קיימת אפשרות שיש צורך במינון גבוה יותר - ויש לצערנו גם מיקרים בהם טיפול זה אינו מספיק ויש צורך בטיפול אחר או נוסף כמו למשל טיפול מקבוצת תרופות האנטי TNF. צריך לחזור לראומטולוג ולשקול את האופציות הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פןלימיוסיטיסלי17/08/2008
היי אחותי אובחנה בסקרודרמה וכן בפולימיוסיטיס. אם תוכל לפרט לגבי פולימיוסיטיס והאם זו מחלה שקשורה גם לסלקלרודרמה. האם זה סוג של ניוון שרירירם או עלול להתפתח ניוון שרירים מאוחר יותר? האם יש טיפול יעיל לאורך זמן? מדובר בבחורה בת 22. האם עלולה להיות משותקת? איפה ניתן למצוא מידע על מחלה פולומיוסיטיס שלפי הבנתי חמורה יותר מסקלרודרמה? האם נכון הדבר? אני ממתנצלת על כל השאלות אבל הייתי רוצה לדעת יותר. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללי
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008סקלרודרמה ופולימיוזיטיס הן מחלות שיש בינהן נקודות דמיון ולעיתים קשה להבדיל ביניהן בתחילה. יש גם מיקרים שממשיכים ליפול בין הכסאות כלומר כוללים מרכיבים חלקיים של סקלרודרמה ושל פולימיוזיטיס. בכל אופן פולימיוזיטיס היא מחלה דלקתית הפוגעת בשרירים וככזאת היא שונה מאד מניוון שרירים. היא אינה מתפתחת לניוון שרירים אך אם אינה מטופלת בהחלט יכולה לגרום פגיעה קשה בשרירים. באון כללי לא ניתן לקבוע שהמחלה קשה יותר מסקלרודרמה - כל מקרה לגופו. הטיפול בפולימיוזיטיס יעיל ברוב המיקרים ומתחיל עם סטרואידים. בהמשך על פי הצורך ניתן להוסיף טיפול נוסף כמו IVIG (אימונוגלובולינים הניתנים תוך ורידית) ופלזמפרזיס (טיפול באמצעות מכונה המבצעת "החלפה" של הפלזמה של הדם וכך מסלקת את הנוגדנים הפוגעים בשרירים).
מידע על המחלה ניתן לקבל מאתרים שונים - אני ממליץ על האתר UPTODATE (באנגלית) - במידע לפציינטים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בתכיפות מתן שתן בחולי פיברומי
מירי04/12/2008ד"ר שלום, האם יש טיפול מהיר בתופעת תכיפות במתן שתן והכאבים הנילווים, אך יותר הטירדה הזו? מעבר לטיפולים אלטרנטיביים ועיסויים למינהם שאני עושה בשבוע וגם מעבר לליריקה, טיפול פוריות- משתדלת לא לקחת תרופות מספר פעמים . האם יש כדור ספציפי, או טיפול ספציפי שמונע, לקחתי גם ספאזמ..- כדור נגד עיוותי בטן , לא רציני, אודה לך מאוד מירי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוסטאוארטריטיסטובה15/08/2008
אני בת 57 וסובלת כאבים עזים והגבלת תנועה במפרקי הידיים, נוקשות ונפיחות בבוקר באצבעות יד ימין בעיקר. צילום רנטגן אישר דלקת וטופלתי בתרופות ארקוקסיה ואתופן שלא הטיבו את מצבי. בביקור אצל ראומותולג אתמול קבלתי תרופה בשם מטוטריקסט שהוברר לי שזו תרופה אנקולוגית אבל במינון נמוך יעילה לריפויי הדלקת. שאלתי היא האם התרופה תרפא אותי לחלוטין מאוסטאוארטריטיס או רק ריפויי זמני עד ההתקף הבא, כיוון שאני חוששת לקחת את התרופה בעיקר בגלל תופעות לוואי שלה. תודה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008טובה שלום
מטוטרקסאט היא תרופה יעילה מאד לטיפול בדלקות מפרקים כמו Rheumatoid arthrthritis ואכן ניתנת במינון נמוך מאד בהשוואה לשימוש בה בכמותרפיה. מטוטרקסאט אינה טיפול מקובל לאוסטאוארטריטיס וסביר להניח שאם רשמו לך תרופה זו הרושם היה שמדובר ב- Rheumatoid arthritis או במחלה דלקתית אחרת ולא רק באוסטאוארטריטיס. כדאי לברר נקודה זו עם הרופא המטפל. כדאי להדגיש שגם כטיפול ב - Rheumatoid arthritis תרופה זו (וכן תרופות אנטי דלקתיות אחרות) אינן מביאות לריפוי שלם אך מונעות התקדמות של המחלה, היווצרות עיוותים וכמובן גם מונעות כאבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טובה20/08/2008תודה על התשובה, ואכן בסיכום המחלה נכתב. סימני דלקת במפרקים הבין גליליים המקורבים מטקרפופלאנגיאלים ושורש כף יד דו-צדדי בעיקר מימין, בבדיקות ריומטויד פקטור נאג CRP 0.79.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הבדיקות שאני צריכה לעבורטלי15/08/2008
אשמח לדעת מהם הבדיקות שעלי לעבור כדי לקבוע בוודאות שאני סובלת מדלקת פרקים ואיזה סוג תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיקה
ד''ר יעקב אבלין20/08/2008מיקה שלום
האבחנה של דלקת מפרקים מתבססת קודם כל על הקליניקה - הסיפור שאת מספרת והבדיקה הגופנית. בהתאם לאלו הרופא צריך לשקול איזה בדיקות לשלוח - לרוב הבדיקות תכלולנה שקיעת דם, CRP, RF ו - ANA ובדיקות נוספות בהתאם לאפשרויות שעלו. בדרך כלל יש מקום גם לביצוע צילומים רלבנטיים כמו צילומי כפות הידיים על מנת להעריך בהמשך אם יתפתחו שינויים בעצמות אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)