מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסוריאטיק ארטריטיסרוקי09/06/2008
שלום רב,
מזה 8 שנים מאובחנת בנ"ל. היו עליות וירידות כמו אצל כל מטופל, כעת על 7.5 MTX בלבד.
בסה"כ בסדר.
הורדתי את כל התוספות האחרות .(למרות אי שביעות רצון של הרופאה שלי).
מספר חודשים כאבים בקדמת החזה הסטרנום במיוחד עם הקימה בבוקר .
החמרה במצב לאחר שחיה במיוחד חזה.
האם מוכרת זו התופעה?
מה ניתן לעשות?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לרונה
ד''ר הדי אורבך09/06/2008דלקת מפרקים פסוריאטית עלולה לערב גם את המפרקים באיזור עצם בית החזה (סטרנום). יש לבצע בדיקות המעידות על מידת פעילות הדלקת. אם המחלה פעילה, יש להגביר את הטיפול התרופתי (המינון שאת מקבלת הוא מאוד נמוך). יש מקרים בהם הזרקה של סטרואידים מקומיים עשוייה להועיל.
יתכן שהכאב אינו קשור ישירות למחלתך הבסיסית.
לסיכום, לאחר בדיקות הדם, יש לפנות לרופא המטפל לשם החלטה על סיבת הכאבים והטיפול האופטימלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רוקי09/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סג'וגרןטליה05/06/2008
שלום רב,
קודם כל רב תודות על התשובה המהירה.
אשמח מאוד לדעת איזה טיפול יכול לשפר את הפרשת הרוק והיכן ניתן לקבל טיפול זה ?
תודה רבה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטליה טיפול לסיורגרן
ד''ר הדי אורבך05/06/2008במידה שיש עדיין בלוטות רוק מתפקדות, מתן תרופות כמו סלג'ן המכילות פילוקרפין בכדורים, עשויות להגביר הפרשת רוק. טיפול זה צריך להינתן על ידי הראומטולוג המטפל, תוך בקרה רפואית שגרתית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסלג'ן
טליה08/06/2008שוב שלום רב,
הסלג'ן הינה תרופה בעלת תופעות לוואי רבות והבנתי מהמשתמשים שבסופו של דבר היא פגעה בהם יותר מאשר הועילה.
האם תוכלו להמליץ על משהו נוסף ?
תודה רבה,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לטליה סיוגרן
ד''ר הדי אורבך09/06/2008לטליה
כפי שהסברתי בתשובתי הקודמת אלה הן תרופות המבוססות על פילוקרפין. הן גורמות להגברת הפרשת הרוק אם יש עדיין רזרבה של פעילות בלוטות הרוק.
הרופא המטפל המכיר את מחלות הרקע שלך ימליץ על תרופות אלה אם אין הוראת נגד. וכמובן תמשיכי אצלו מעקב רפואי.
אין מטרת אתר זה להחליף את המעקב של הרופא המכיר את הבעיות הרפואיות הנוספות, ומחויב לעקוב אחרי תופעות לוואי אפשריות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת סג'וגרןטליה05/06/2008
בוקר טוב,
אימי בת ה- 78 סובלת זה זמן מה מיובש קשה בפה ובעיניים ומהרגשה כללית לא טובה, ולפי בדיקה ביופסיה בפה נקבע כי סובלת מתסמונת סג'וגרן.
היא ביצעה בדיקות דם לקבוע אם יש עדות לכך גם בדם אך התוצאות היו :
1 (0.00-0.30 ) 0.12 C-REACTIVE PROTEIN
2 ( 0.0-15.0) 9.69000 > RHEUMATOID FACTOR
NEGATIVE - ANTINUCLEAR Ab
NEGATIVE - . ENA
- NEGATIVE - SSA (Ro) SINGLE
- NEGATIVE - SSB (La) SINGL
היות ובדם אין חיזוקים לתסמונת זו, מה משמעות הדבר מבחינת התפתחות המחלה.
האם זה אומר שמלבד תחושת היובש הבילתי נסבלת (והיא באמת בילתי נסבלת) היא לא אמורה להרגיש ביתר הבעיות והסימפטומים של התסמונת כגון סיכוי גדול יחסית ללקות בלימפומה, עיפות וכו'.
אודה מאוד מאוד לתשובתכם הברורה (עד כה לא הצלחתי להבין מאף רופא מה ההבדל בין אם יש חיזוקים בדם לתסמונת לבין אם אין)
תודה רבה ויום ניעם,
טליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת סיוגרן
ד''ר הדי אורבך05/06/2008לטליה
לפי התיאור כנראה אכן מדובר בסיורגרן אף שאין הנוגדנים האופיניים, אם אכן הוכח באופן אוביקטיבי שיש מיעוט רוק ודמעות והביופסיה אופיינית (תסנין דלקתי אופייני).
סיוגרן יכולה להיות מחלה נפרדת או להלוות למחלה דלקתית אחרת כגון דלקת מפרקים שיגרונתית. הבשורה הטובה היא שיש טיפול העשוי לשפר את הפרשת הרוק וכן דמעות מלאכותיות ומשחות העשויות להועיל לעיניים.
תרופות אחרות ניתנות רק אם יש תופעות נוספות שכנראה לא קיימות במקרה זה.
אין לי בשורה לגבי הטיפול בעייפות.
הסיכון ללימפומה אכן גבוה בסיוגרן לעומת אוכלוסיה רגילה, זה דורש מעקב בלבד.
יש מקום למעקב ראומטולוגי מסודר וטיפול ביובש ותופעות נלוות אם קיימות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיהשיר03/06/2008
שלום אני סובלת מפיברומיאלגיה אני עייפה מאוד באופן קבוע וסובלת מדכאון וחרדות
כולל כאבים כמובן אין לי שום איכות חיים ואני לא מקבלת שום טיפול
אני אמורה לעבור בקרוב טיפולי ivf האם הריון יחמיר את מצבי?
לפניחודשיים עברתי החזרת עוברים קפואים שכשלה לפני ההחזרה ברך שמאל שלי היתה נפוחה
במשך כחצי שנה ולאחר ההחזרה שבמהלכה נטלתי שישה כדורי אסטרוגן ביום התנפחה לה גם ברך ימין.רופאת נשים אמרה לי שאין שום קשר בין האסטרוגן לברכיים האם זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדנה
ד''ר יעקב אבלין03/06/2008דנה שלום
ראשית, אין מידע מדוייק לגבי המהלך של פיברומיאלגיה בזמן הריון. אין שום אינדיקציה לכך שהפיברומיאלגיה משפיעה לרעה על מהלך ההריון ואין גם נתונים לגבי החמרה של הפיברומיאלגיה בזמן הריון. יחד עם זאת העייפות עלולה לגבור וכמובן יש קושי בנטילת תרופות בזמן הריון. הדגש צריך להיות על פעילות גופנית סדירה ומאד מאד הדרגתית וכמובן רצוי להשתדל לאזן את המצב (כולל עם טיפול תרופתי) מיד לאחר הריון המצופה.
אין גם הוכחה לכך שטיפולי פוריות באופן ספציפי מחמירים פיברומיאלגיה אם כי יש לציין ששינויים הורמונאלים נחשבים באון כללי אחד הטריגרים האפשריים להחמרה.
לגבי הנפיחות בברכיים - ממצא כזה אינו אופייני לפיברומיאלגיה ומחייב בירור של סיבות אחרות כמו דלקות מפרקים. אלה אגב עלולות גם כן להיות מושפעות על ידי טיפול באסטרוגן במיקרים מסויימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף----כאבים בטן אגן+כל עצמות הגוףחן03/06/2008
שלום רב ד"ר,
אני בן 41 מזה שנתיים התחילו אצלי כאבים ומתגברים.
תחילה בבטן הימנית מעל הטבור לאחרמכן לאגן לירכיים , רגליים גב ע"ש
צלעות ראש נפיחות וכאב גם בעצמות הפנים וארובות העיניים.
לפני שנה הופיע לימפדנופטיה שהתחילה בצוואר עברה גם לבית השחי והמפשעות של ב. לימפה נפוחות עד 1.5 ס"מ.
כיום מזה 4 חודשים כפות ידיים כחולות סגולות אדמדמות--כשאני מנער אותם באויר מעל הראש הצבע חוזר לנורמאל מוריד הידיים תוך שניות חוזר הצבע החול-אדום סגלגל+יש נפיחות בכפות ידיים
לחץ דם עולה לסירוגין עד כ-180/120-מטופל באייס.
בבירור גסטרואנרולוגי שכלל:-- גסטרוסקופיה: גסטריטיס+איזופגיטיס+בקע היטאלי
קולונוסקופיה: תקינה פרט לטחורים, C.T בטן כללי: תקין פרט לדיבירטיקולוזיס של הקולון הרוחבי והסיגמואיד.
בדיקות דם: RF שלילי ANA, ANCA p/c שלילים, CARDIOLIPIN=8 ,ESR=25-64
עקבות קלים=CRYOGLOBULIN
IRON=40 , כללי בדםIGM=321
ברקע יש לציין אשך טמיר במשפשעה מימין
וסביבה כללית לא הכי היגיינית.
עד עכשיו הייתי אצל הרבה רופאים:כירורג, ראומטולוג גסטרואנטרולוג, עור ,רופא משפחה ופנימי
אורולוג, אורטופד, כירורג כלי דם ועוד-- כל רופא שולח אותי לעוד 3 רופאים--ואח"כ הם שואלים למה הייתי אצל כל כך הרבה רופאים.
עלי לציין שלפני 9 חודשים הייתה גם צריבה בשתן---סטיק חיובי לזיהום--התחילו טיפול אנטיביוטי ללא תרבית בתריביד--התגלתה רגישות עברו לזינט לא עזר עברו לאוגמנטין--הכאבים התגברו לכל האגן הבטן והרגליים. עשו הפסקה של שבוע ואז תרבית שתן חיובית גילתה סופסוף חיידק
ENTEROBACTER- שלא היה רגיש לכל האנטיביוטיקות שניתנו לי אלא לציפרוקסין.
בדם גם התגלה חיידק--בתרבית דם חיובית GRAM COCCI POSITIVE
עלי לציין גם שן מזוהמת שחורה שנשברה ונעקרה כירורגית לפני שנה--היתה במצב זה בפה כ-12 שנים.
ו-HVS1 IGM=POSITIVE IGG=HIGH POSITIV בדם.
האם יש לי דלקת פרקים, ראומטיזם, או מחלה אוטו אימונית אחרת או ממאירות באשך הטמיר --אולטרסאונד לא הדגים גוש גם לא בדיקות דם+מרקרים
יש לי גם כאבים בלסתות ובסנטר כל הכאבים והנפיחויות מתגברים במיוחד בערב--לילה
מה יש לי??? מה יכול להיות לי?? מה עושים??? לרופאים נמאס ממני (אלה שראו אותי)
ולי מהם.
נא עזרה דחופה כתובת וכיוון בבקשה
אפילו הגולגולת במצח ובקודקוד כואבים.
בתודה ובכבוד רב,
חן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר יעקב אבלין03/06/2008חן שלום,
אתה מתאר בעייה מורכבת וסבוכה ולצערי איני חושב שניתן לברר אותה כראוי במסגרת הנוכחית. אני יכול לציין שהממצא של קריוגלובולין חיובי (אפילו במידה קלה) עשוי להיות קצה חוט אבחנתי ועשוי לרמז על מחלה הרב מערכתית הידועה כקריוגלובולינמיה - מחלה אשר עשוייה להסביר את התלונות בכפות הידיים ולפעמים מלוה בהגדלת בלוטות לימפה כללית. בעיניין זה אוסיף עוד שאם בוצע רק CT בטן כדאי להשלים ולבצע גם CT של החזה והצוואר כדי לשלול או לאשר קיומם של בלוטות לימפה נוספות.
לדעתי המסגרת לבירור מקרים סבוכים כמו שלך היא באשפוז במחלקה פנימית טובה בבית חולים גדול (אשר יש בו מכון ראומטולוגי, מכון האמטולוגי וכו' או לחילופין במסגרת מחלקה לאשפוז יום (פנימית מייעצת במוסד כזה). כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולנסות לתאם אשפוז כזה באיזור שנוח לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי. אם ניתן לסייע ליגילי03/06/2008
בהבנת התוצאה של בדיקת ה MRI:
הרקע: אני סובלת מעייפות קשה כעשור. (בת 33 נשואה+1). בנוסף כאבי גב-תחת ואיזור ברך אחת.
לאחר 4 ניקורי מפרק ברך (נוזל דלקתי הוצא) ושתי בדיקות MRI אחת שהראתה שהמפרקים הסאקרואיליאקים מודלקים ויש התחלה של ארוזיה) והשניה הראתה דבר דומה במפרק הברך. בינתיים מפרק נוסף (קרסול שמאל) מתחיל להכאיב ולהתנפח.
ANA היה חיובי בבית החולים ושלילי בקופת החולים. כעת קבלתי תוצאה שלילית לגן HLA B27 .
שאלתי היא מה הכיוון שהיית חושב עליו. ההנחה היא שמדובר בבכטרב.
אני מתקשה לתפקד ביום יום, עייפה וכל פעילות גופנית מחמירה את מצב הרגל/גב (הכאבים מורגשים בעיקר במנוחה ולא תוך פעילות אלא אם יורדת/עולה מדרגות).
התחלתי דיאטה, דיקור ושיאצו בינתיים. כמהה לפתרון.
תוצאת בדיקת MRI גפה ימין אזור הברך:
יש חוסר סדירות בגוף המיניסקוס הלטרלי, גם חוסר רקמה קל באספקט העליון של המיניסקוס, נראה כקרע קטן.באספקט הלטרלי של הטיביה המקורבת, מעט קדמית למפרק הטיביו-פיבולרי נראים תהליכים ציסטים לובולרים תת קורטיקליים עם בצקת קלה בהיקף - כנראה ארוזיות. התהליך צמוד לאחז השריר הטיביאליס הקדמי לטיביה - ייתכן שמדובר באנתזופטיה. יש בצקת בגיד של הטיביאליס הקדמי. יש גם ציסטה סובכונדרלית לובולרית סמוך לאינרציה בטיביה המקורבת.לסיכום: מוקד ארוזיבי/ציסטי לובולרי בטיביה המקורבת ללא עדות לסינוביטיס.
אז אין לי דלקת פרקים או מה? אני מבולבלת ומותשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגילי
ד''ר יעקב אבלין03/06/2008גילי שלום
הממצאים שאת מתארת ב - MRI בהחלט יכולים להתאים לאבחנה שהתייחסתי אליה קודם - זו של Ankylosing spondylitis (לשעבר בכטרב) או של מחלות דומות. מחלות אלו עלולות לגרום לדלקת באזור חיבור הגידים לעצמות - ממצא הידוע כאנטזיטיס. אני שב וממליץ לפנות בהקדם לראומטולוג ולשקול טיפול בתרופות מקבוצת האנטי TNF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים חזקים באצבעות הידייםליקי03/06/2008
אני בת 60. לא סובלת ממחלות כרוניות.
מזה כחודשיים אני סובלת מאוד מכאבים חזקים מאוד באצבעות הידיים.
בעיקר בתנועה, אך גם קצת במנוחה.
בגלל הכאב מתקשה להניע את האצבעות (כי זה מלווה כאב חזק).
מה זה יכול להיות?
למי פונים להמשך בירור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לליקי
ד''ר יעקב אבלין03/06/2008בדרך כלל כדאי להתחיל את הבירור אצל רופא המשפחה. הבירור הראשוני כולל את שמיעת סיפור המחלה, בדיקה גופנית וביצוע בדיקות דם בסיסיות. במקרה כמו שאת מתארת כדאי לבוק את רמתם של מדדי דלקת כמו שקיעת דם ו - CRP וכן לבצע בדיקת (Rheumatoid factor (RF
לעיתים כדאי לבצע גם צילום של כפות הידיים. במקרים בהם עולה חשד ללחץ על העצב הנכנס לכף היד (מצב המכונה תסמונת המנהרה הקרפלית) יש מקום לביצוע בדיקת הולכה חשמלית בעצבי היד - בדיקת EMG+NCV.
לאחר בירור זה הרופא עשוי להפנות אותך בהתאם לממצאים לבירור נוסף אצל ראומטולוג או אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוץ בבקשה הסבריובל02/06/2008
בן 36
עקב יובש בעיניים נשלחתי לראומטולוג
כמו כן ישנה מידי פעם פריחה מגרדת ( ללא צלקות) בחלק התחתון של הזרוע שמגרדת ונעלמת
rf תקין
בבדיקה יצא ANA 1.29
ספירת דם תקינה
מה זה אומר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליובל
ד''ר יעקב אבלין02/06/2008הממצאים שאתה מתאר עשויים להופיע מחלות אוטואימוניות. במקום הראשון צריך לחשוב על האפשרות של מחלת סיוגרן, מחלה בה נוצרים נוגדנים עצמיים אשר פוגעים בבלוטות הדמעות ובבלוטות הרוק. כתוצאה מכך סובלים החולים מיובש בעיניים ויובש בפה נוסף על כאבי מפרקים. ישנם נוגדנים נוספים אשר ספציפיים יותר למחלה זו (anti Ro ו- anti La) וכדאי לבדוק גם אותם אבל בדיקת ANA חיובית לרוב במקרים אלו. בנוסף רצוייה הערכה של רופא עיניים עם תיעוד של דרגת היובש העיני. במקרים בהם האבחנה אינה חד משמעית יש צורך לבצע ביופסיה של בלוטת רוק אשר מאשרת את האבחנה.
יש לציין שלרוב מדובר במחלה יחסית קלה הניתנת לטיפול על ידי תרופות אנטי דלקתיות כמו פלקווניל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר אבל האם הערך הזה נחשב גבוה
יובל02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל
ד''ר יעקב אבלין03/06/2008תלוי במעבדה אבל סביר להניח שכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבקש להוסיף תוצאות ולקבל חוות דעת
יובל12/06/2008יש לי תור רק בעוד חודשיים
RF 3.50 IU/ML ( 0.00- 14.00) (.*.......)
ANA 1.29 POSITIVE
ANTI DNA 0.15 IU/ML ( 0.00- 20.00) (*........) VE
ENA 0.61 NEGATIVE
ANTI SM NEGATIVE
ANTI RO (SS-A) NEGATIVE
ANTI LA (SS-B) NEGATIVE
ANTIPHOS.IGG 1.70 ( 0.00- 16.00) (*........) VE
ANTIPHOS.IGA 3.11 NEGATIVE
ANTIPHOS.IGM 4.67 ( 0.00- 22.00) (.*.......) VE
מה זה אומר ?
רופא המשפחה אמר לי לא להתרגש ושאם רק ה ANA חיובי זה לא אומר כלום ויש הרבה אנשים בריאים עם תוצאה חיובית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מחכה לתגובה בבקשה
יובל14/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליובל
ד''ר יעקב אבלין14/06/2008אכן, ANA חיובי לכשעצמו אינו מעיד על מחלה וקיים אצל לא מעט אנשים בריאים. הכל תלוי בקליניקה. אבל אם היובש מוסיף להיות רציני ומערב גם את העיניים וגם את ריריות הפה, עדיין קיימת אפשרות של תסמונת סיוגרן וניתן לשקול ביצוע בדיקת ביופסיה של בלוטת רוק לאישור האבחנה או שלילתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלומר שאר הבדיקות שהוספתי תקינות ?
יובל15/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HLA B27 שלילי ובכל זאת מחלת פרקים?גילי02/06/2008
שלום,
אני סובלת מעייפות קשה כעשור. (בת 33 נשואה+1). בנוסף כאבי גב-תחת ואיזור ברך אחת.
לאחר 4 ניקורי מפרק ברך (נוזל דלקתי הוצא) ושתי בדיקות MRI אחת שהראתה שהמפרקים הסאקרואיליאקים מודלקים ויש התחלה של ארוזיה) והשניה הראתה דבר דומה במפרק הברך. בינתיים מפרק נוסף (קרסול שמאל) מתחיל להכאיב ולהתנפח.
ANA היה חיובי בבית החולים ושלילי בקופת החולים. כעת קבלתי תוצאה שלילית לגן HLA B27 .
שאלתי היא מה הכיוון שהיית חושב עליו. ההנחה היא שמדובר בבכטרב.
אני מתקשה לתפקד ביום יום, עייפה וכל פעילות גופנית מחמירה את מצב הרגל/גב (הכאבים מורגשים בעיקר במנוחה ולא תוך פעילות אלא אם יורדת/עולה מדרגות).
התחלתי דיאטה, דיקור ושיאצו בינתיים. כמהה לפתרון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר יעקב אבלין02/06/2008על פי המידע שאת מוסרת בהחלט יתכן שאת סובלת מחלה השייכת לקבוצת המחלות המכונות Seronegative spondyloarthropathies (סליחה על אורך השם) אשר כוללת בינהן את המחלה אשר כונתה בעבר מחלת בכטרב וידועה היום כ - Ankylosing spondylitis. מחלה זו פוגעת במפרקי הסקרו - איליאק, בחוליות עמוד השדרה וכן במפרקים גדולים כמו הירכיים, הכתפיים והברכיים. המחלה היא מחלה דלקתית וניתנת כיום לטיפול יעיל באמצעות תרופות אנטי דלקתיות חזקות ובעיקר מגיבה היטב לטיפול בתרופות מקבוצת האנטי TNF כמו רמיקייד. למרות שהגן HLA-B27 שכיח אצל חולים עם מחלה זו הוא אינו מפויע אצל כולם והעדרו אינה שוללת בודאות את האבחנה (אגב הוא מופיע גם אצל אנשים רבים שאינם חולים). עוד יש לציין שמחלות דומות עלולות להתפתח אצל חולים הסובלים ממחלות מעי דלקתיות (כמו מחלת כרון) או ממחלת עור מסוג פסוריאזיס.
אני ממליץ לפנות לראומטולוג ולהתייעץ איתו לגבי האבחון הספציפי ולגב י הטיפול. אם אכן זו האבחנה יש לצפות לשיפור משמעותי מאד תחת טיפול מסוג זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הסקרלודרמהענת31/05/2008
שלום
לאחרונה גילו אצל קרובת משפחה שלי את מחלת הסקרלודרמה.אני מעוניינת ללמוד יותר על המחלה מכיוון שאין כל כך הרבה ידע על המחלה הזאת. מה הגורמים למחלה? מה התופעות של המחלה? במה היא פוגעת? יש טיפול תרופתי למחלה? מהי תופעת ה"רינו"? האם כאבי רגליים קשורים למחלה?האם פיזיותרפיה עוזרת במקרים כאלה?האם יש טיפול תרופתי למחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לענת בנושא מחלת הסקלרודרמה
ד''ר יעקב אבלין31/05/2008סקלרודרמה היא מחלה אוטואימונית רב מערכית הפוגעת בראש ובראשונה בכלי דם קטנים. על ידי כך נוצרת פגיעה באיברים שונים, כאשר הפגיעה הראשונית היא בעור. אחד הביטויים המוקדמים הינה תופעת רינו. זהו מצב בו חלק מאצבעות הידיים מלבינות, מכחילות ומאדימות בחשיפה לקור. התופעה אינה יחודית לסלרודרמה ומופיעה לעיתים אצל אנשים בריאים (בעיקר נשים) אבל שכיחה מאד אצל חולי סקלרודרמה. בהמשך מופיעה התקשות של העור באצבעות ובהדרגה באמות, בפנים בחזה ועוד. העור נעשה מתוח ודבוק לרקמה התת עורית. כמו כן עלולים להופיע כיבים מכאיבים באצבעות, שקיעה של משקעי סידן באצבעות והתרחבות של כלי דם היוצרת כתמים בפנים ובאזורים נוספים (טלאנגיואקטזיות).
מעבר לפגיעה העורית סקלרודרמה עלולה לפגוע באיברים נוספים. קיימות שתי צורות התבטאות מרכזיות. בצורה המוגבלת פוגעת מלבד העור בעיקר בוושט, עם בעיות בליעה, צרבת וכו'. בנוסף עלול להתפתח מצב המוכנה יתר לחץ דם ריאתי המתבטא בקוצר נשימה וירידה בסיבולת למאמץ .
הצורה המפושטת (הדיפוזית) עלולה לפגוע בנוסף לעור בכליות, עם היווצרות אי ספיקת כליות ויתר לחץ דם קשה, וכן ברקמת הריאות. כמו כן עלולה להתפתח דלקת מפרקים.
הגורם לסקלרודרמה, כמו למחלות אוטואימוניות אחרות, אינו ידוע בבירור. קיים כנראה מרכיב גנטי ויש רושם שחשיפה לחומרים כימיים מסוימים עלולה לגרום למצב דמוי סקלרודרמה אך ברוב המקרים הסיבה אינה ידועה.
מבחינת הטיפול התרופתי, ניתן לטפל בכל אחת מהמערכות והסיבוכים של מחלה. כך ניתן לטיפול בדלקת המפרקים עם תרופות נוגדות דלקת כמו בדלקות מפרקים אחרות (למשל במטוטרקסאט). ניתן להגן על הכליות עם תרופות נוגדות לחץ דם מקבוצת ה – ACE inhibitors כמו אנלפריל. על הוושט ניתן להגן באצבעות תרופות המפחיתות הפרשת חומצה כמו האומפרדקס. כאשר יש דלקת של רקמת הריאה ניתן להשתמש בתרופות אנטי דלקתיות חזקות כמו ציקלופוספמיד. וכאשר יש יתר לחץ דם ריאתי ניתן לנצל תרופות ספציפיות להפחתת לחץ הדם הריאתי (לדוגמא BOSENTAN).
למרות זאת אין בידינו כיום טיפול ספציפי המעכב את תהליך המחלה הבסיסי.
סקלרודרמה אם כן עלולה להיות מחלה קשה עם סיבוכים רציניים. יחד עם זאת יש מקרים קלים יחסית ויש מקרים בהם כעבור מספר שנים מצב העור משתפר במידה מסוימת.
כאבי ברגליים אינם ביטוי מאד שכיח אבל אם למשל יש דלקת במפרקים ברגליים (ברכיים, קרסוליים) יתכן קשר בין הדברים. פיזיותרפיה ככלל יכולה לעזור על מנת לשמר טווחי תנועה ותפקוד.
עוד מידע מאתר האיגוד הישראלי לסקלרודרמה
http://www.rheumatology.org.il/public/template1_b.asp?category_id=529* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמישות יתר בפרקיםענבל30/05/2008
שלום,
אני בת 24 וסובלת מגמישות יתר בפרקים. יש לי כאבים ומיחושים לעיתים קרובות כמעט בכל המפרקים - בעיקר בכפות הידיים והרגליים.הכאבים באים לאחר פעולות מאוד קלות (כאבים בידיים אפילו לאחר נהיגה). האם יש משהו שניתן לעשות ? טיפול כלשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לענבל
ד''ר יעקב אבלין30/05/2008אכן גמישות יתר, שהיא לרוב תכונה גנטית, עלולה לגרום בעיות מסויימות במערכת השלד לרבות ופעת כאבים מפושטים ולעיתים גם נטייה לשחיקת סחוסים. תסמונת הפיברומיאלגיה, המתאפיינת בכאב מפושט בכל חלקי הגוף (ומלווה עייפות, הפרעות שינה וכו') גם כן שכיחה יחסית בקרב הסובלים מגמישות יתר. אין טיפול ספציפי למצב אם כי ככלל מומלצת פעילות גופנית אירובית סדירה ולעיתים יש תועלת בפיזיותרפיה לחיזוק שרירים מסויימים כדי להפחית את התנועתיות היתר של המפרקים הסמוכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרמטומיוזיטיסgili30/05/2008
אמי בת 64 עבר רפואי נקי, בחצי שנה האחרונה סובלת מדלקות סביב הציפורניים, וטופלה באין ספור משחות בשלושה שבועות האחרונים פריחה בפנים ובחצי גוף עליון ידיים בית החזה ובפנים. אחרי בדיקות במשך שבועיים, הגענו לפרופסור מיכאל דוד מומחה לעור התקבלה האבחנה שזה דרמטומיוזיטיס. .99% .הוא הפנה אותנו לראומטולוג בכדי שיתן את המלצותיו. יש לציין שהבדיקות תקינות למעט cpk שעולה מיום ליום התחיל 249 אחרי יום 770 ונכון ללפני שבוע 1134 .
כנראה שהיום היא מתחילה טיפול בקורטיזון אנחנו לפני בדיקות ct ' eeg שלא נעשו ובירור גסטרו.
התחזיות נשמעות לא טוב אפילו מבהילות משהו.
אשמח לכל חוות דעת מצידך,
תודה מקרב לב
גילי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לגילי
ד''ר יעקב אבלין30/05/2008גילי שלום,
הפרטים שאת מוסרת אכן מתאימים מאד לאבחנה של דרמטומיוזיטיס. מדובר במחלה אוטואימונית לא שכיחה אשר בה הנזק מופנה בראש ובראשונה נגד העור והשרירים. כתוצאה יש סוגים אופייניים של פריחות, דומות לאלו שתארת ובנוסף סימנים של פגיעה בשרירים המתבטאת בעלייה ברמתם של אנזימים המופרשים מהשריר, כמו CPK, ובחולשת שרירים. כפי שאת כנראה כבר שמעת, המחלה עלולה לפגוע גם באיברים נוספים לרבות חלקים ממערכת העיכול ובריאות. האבחנה מתבססת הן על הנתונים שהזכרת ובנוסף על בדיקות של נוגדנים ספציפיים בדם (למשל נוגדן המכונה anti Jo-1) וכן על ביופסיית שריר.
המחלה היא אם כן מחלה רב מערכתית דלקתית הדורשת טיפול סיסטמי. הטיפול אכן מתחיל עם סטרואידים במינון די גבוה אשר בדרך כלל מביאים לשיפור מהיר במצב עם ירידה ברמות ה - CPK, שיפור בכוח השרירים בפריחות וכו. מובן שלסטרואידים יש תופעות לוואי ולעיתים קרובות בהמשך ניתן להיעזר בתרופות אנטי דלקתיות נוספות כדי לאפשר ירידה במינון של הסטרואידים.
בלי ספק אבחנה (או חשד לאבחנה) של דרמטומיוזיטיס מחייבת הערכה בהקדם על ידי ראומטולוג, השלמה של הבירור, שיחה מלאה לגבי אופי המחלה וסיבוכיה, התחלת טיפול ומעקב מסודר.
אבל שוב יש להדגיש שהמחלה בהחלט ניתנת לטיפול ברוב המקרים ואף מגיבה באופן כללי היטב לטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לגידול סרטני
יוגב07/04/2010האם דרמטומיוסיטיס יכול להיות תגובה לגידול סרטני ?
האם טיפול כימותרפי גורם להקטנה או ביטול הסימפטומים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר יעקב אבלין07/04/2010יוגב שלום,
אכן, דרמטומיוזיטיס עלולה לעיתים להופיע כתופעה פארה - נאופלסטית, כלומר כסיבוך של מחלה ממאירה. במקרים כאלו טיפול במחלה הממאירה אכן יכול להוביל לשיפור גם בדרמטומיוזיטיס. חשוב להיות מודעים לאפשרות זו ולבצע חיפוש אחר מחלה ממאירה אם יש סימנים קליניים אשר תומכים באפשרות זו (למשל: אנמיה של חוסר ברזל, עצירות גוברת וכו).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיברומיאלגיה וסינדרום המיסנוסרימישל27/05/2008
שלום לנותן המענה ותודה מראש,
לפני כשנתיים נפגעתי בתאונת דרכים (מכה חזקה לגב) ומאז, אובחן אצלי סינדרום המיסנוסרי, על ידי נוירולוגית שביצעה בדיקות פיזיולוגיות פשוטות. צד שמאל שלי סובל מכאבים עזים והפרעות תחושה.
בבדיקות MRI, CT, EMG, לא נתגלו כל ממצאים שיעידו על מקור הבעיה והמצב רק הולך ומחמיר. לאחרונה ביתר שאת. ברקע יש פיברומיאלגיה שאיתה איכשהו למדתי לתפקד בצורה מלאה מזה
שנים. השאלה שלי היא , ממה יכולה לנבוע הפגיעה וההידרדרות? מה הדבר הבא שעליי לבדוק כדי לפחות לעצור את ההחמרה במצבי הפיסי?
האם ראומטולוג? או כיוון אחר?
תודה
מישל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישל
ד''ר יעקב אבלין27/05/2008מישל שלום
יש לא מעט ויכוחים בספרות הרפואית לגבי הקשר בין פיברומיאלגיה לבין חבלות לעמוד השדרה. בשורה התחתונה חולים רבים מדווחים שהתסמונת התפתחה אצלם לאחר חבלה כזו. אין נתונים מדוייקים לגבי החמרה של התסמונת לאחר חבלה אבל זאת נראית אפשרות הגיונית. בכל מקרה הטיפול בפיברומיאלגיה שקשורה לחבלה הוא כמו הטיפול בכל מקרה אחר של פיברומיאלגיה כלומר שילוב של פעילות גופנית, הידרותרפיה, תרופות מתאימות (כמו אלטרול, סימבלתה, ליריקה וכו) וטיפול נפשי תומך על פי הצורך. את הטיפול הזה רצוי לקבל אצל ראומטולוג הבקי בנושא (בעיקרון כל ראומטולוג אמור לענות על הגדרה זו).
בנוגע לתסמונת הנוירולוגית שתארת - אם אכן קיימים ממצאים אובייקטיבים לדעת הנוירולוג, הרי שלא מדובר בביטוי של פיברומיאלגיה והנושא מחייב מעקב וטיפול על ידי נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
מישל27/05/2008תודה על המענה הפורט. אכן חשבתי שישנו קשר בין החמרת הסימפטומים של הפיברומיאלגיה לבין הפגיעה בעמוד השדרה. אני מתאמנת מזה שנים ומתפקדת באופן מלא (עבודה/לימודים) במקביל לתפריט תזונתי מוקפד.
נראה לי שאכן יש צדק בדבריך ועליי לראות ראומטולוג . אעשה זאת.
בשורה התחתונה מאוד מעניין אותי לדעת אם באמת יימצאו איזשהם נתונים אובייקטיביים הנחשבים מבחינה מדעית ל"הוכחות" לתיאור המצב.
עובדה היא שכל הבדיקות הנוירולוגיות המעמיקות לא העלו ממצאים חד משמעיים המאתרים אי תקינות או פגיעה, למעט הבדיקה הפיסית הפשוטה שעשתה הנוירולוגית עצמה.
אמשיך לראומטולוג ואתייעץ שוב עם הנוירולוגית ואבקש ממנה לערוך את אותה בדיקה כעת לאחר החמרת המצב.
אני מודה לך על ההכוונה.
מישל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך להודעתי הקודמתמיה27/05/2008
,בבוקר כאמור היתי אצל האורטופד בקופ"ח לפי תור שנקבע מראש ,,עשיתי צילומי ירך ואגן שהיו תקינים ,הוא היפנה אותי למומחה מפרקים האם ניתן לפתור בעיה זו עם משככי כאבים ופיזיותרפיה? ,אני נורא חוששת מניתוח (בת 31 נשואה ללא ילדים),אני משתדלת לא לדרוך ואז פחות כואב לי ואני פחות נוטלת נגד כאבים האם כדאי בשלב זה לא לנסות להרות?כעת יש בידי את תשובת ה-MRI אני אצטט ממה שכתוב "לא מזהים מוקד פסי של סיגנל התוחם האיזור ואין סימנים ברורים שמכוונים לנקרוזיס אווסקולרית..כמות קטנה של נוזל בפרק הירך משמאל...בגדוליניום האדרה עדינה בראש הפימור משמאל באיזור שינויי הסיגנל ..שינויים שאינם חד משמעיים בראש הפימור משמאל ..יתכן שמדובר בשלב מוקדם מאוד של נקרוזיס אווסקולרית אך אבחנה מבדלת כוללת גם קונטוזיה או שינויים שלאוסטיאופורוזיס טרנזיאנט בשלב מוקדם מאוד"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליעל
ד''ר יעקב אבלין27/05/2008הרושם הוא כי התמונה אינהה חד משמעית עדיין בשלב זה. כפי שציינתי קודם, אם מדובר ב- avascular necrosis דווקא בשלב המוקדם יש טעם בהתערבות כירורגית להפחתת הלחץ התוך - גרמי - אבל כאן נראה שהאבחנה עדיין איננה חד משמעית כך שנראה שיש צורך במעקב משך תקופה מסויימת (כמה שבועות), עם מנוחה וטיפול נגד כאב - ואז לשקול אם לחזור על הדמייה בהתאים למהלך הקליני. לגבי הריון הייתי מציע לחכות קצת עד שהתמונה תתבהר. לדוגמא האפשרות של
transient osteoporosis שמוזכרת כאן היא מחלה שעשוייה להופיע דווקא בזמן הריון כך שכדאי להמתין עד שהתמונה תתבהר קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI של פרק ירךנעה26/05/2008
מצאו לי ב-MRI חשד לאווסקולר נקרוזיס ,אפשרות שניה אוסטיאופורוזיס או קונטוזיה ?מה זה אומר לאן ממשיכים מכאן?האם יש מגבלות?תודה מראש על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליעל
ד''ר יעקב אבלין27/05/2008Avascular necrosis או בראשי תבות AVN , הוא מצב בו אספקת הדם לאיזור מסויים בעצם נפגעת מסיבה כלשהיא ואותו איזור עובר תהליך של נמק. מבחינה קלינית הדבר מתבטא בהופעה פתאומית של כאב עז בעצם המעורבת - לעיתים קרובות העצם של ראש הירך, אשר אספקת הדם שלו מוגבלת יחסית. התופעה יכולה להתרחש במצבים שונים כמו תוך כדי טיפול בסטרואידים, במחלות אוטואימוניות (כמו לופוס) במצבים של קרישיות יתר ולעיתים ללא סיבה ברורה.
הטיפול תלוי בגודל האיזור שנפגע ובמשך הזמן שעובר עד לאבחנה. במיקרים מסויימים ניתן בשלב מוקדם לבצע התערבות אורטופדית (כירורגית) לשחרור הלחץ בעצם המעורבת. בשלבים יותר מתקדמים עלול להיווצר נזק בלתי הפיך למפרק אשר לעיתים דורש התערבות ניתוחית נרחבת כמו החלפה של המפרק הסמוך לעצם המעורבת. במיקרים אחרים ניתן להסתפק בטיפול תומך כמו פיזיותרפיה וטיפול נגד כאב. בעיקרון ההערכה של האופציות האלו היא בתחום התמחותו של אורטופד הבקיא בנושא.
אוסטאופורוזיס הוא התהליך של איבוד סידן אשר הוא לרוב מפושט בכל השלד אך במיקרים יוצאי דופן עלול להיות ממוקם לעצם מסויימת וכך להופיע כתהליך דומה ב - MRI. קונטוזיה אינה אלא חבלה לעצם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)