פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי מפרקים ונימול
    אסתר
    27/07/2008

שלום רב כבר מספר חודשים אני סובלת מכאבי מפרקים: חגורת הכתפיים, צוואר ואגן היריכיים. לאחרונה מנעו ממני כאבי מפרקי הירך פעילויות כגון הליכה, קימה מכיסא או שינוי תנוחה כלשהי. אני מטופלת בשלב זה ב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפרקים ונימול

הוספת תגובה

• המשך להודעה הראשונה

אסתר
    27/07/2008

המשך להודעה הראשונה: אני מטופלת בשלב זה ב- ETOPAN 400MG X 2 אך ללא הטבה esr 63 c reactive protein 0.64 ggt 131 alk phosphaytase 124' אודה על תגובתכם. מה הכיוון להמשך בירור?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסתר

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

אסתר שלום
    לא ציינת את גילך. אם הוא מעל 60 יש לחשוב על המחלה הנקראת Polymyalgia rheumatica
    מחלה דלקתית הגורמת נוקשות וכאב בחגורת הכתפיים והאגן ועלייה חדה בשקיעת הדם. המחלה מגיבה מצויים לטיפול בסטרואידים. אם הגיל צעיר יותר צריך לחשוב על אבחנות חלופיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליקים שחיקת סחוסים שינויים ניוונים
    שחר
    27/07/2008

שלום, אני בן 35 ותמיד היו לי קליקים במפרקים התחיל בלסת בגיל צעיר עד היום בכל המפרקים תמיד היה מלווה בכאבים חזקים ו"אי יציבות בפרקים" כאילו אני כמעט פורק את המפרקיפ החוצה ופנימה, לצערי עברתי תאונת דרכים קשה לפני כ-10 שנים ומאז גם החמיר המצב יש לי פריתצ דיק L5-S1 בלט בL4-L5 שחיקת סחוסים בחוליות גב עליון 3פריצות דיסק בצוואר וכן בלטים בשאר ,יש גם שינויים ניווניים בחוליות מין שפיצים כאלו שנוגעים בחוט השדרה לא זוכר את שם השינויים האלה,אני סובל בעיקר מקליקים במפרקים כשיש לחות באויר וקשה לי לתפקד ביום יום,בזמן האחרון נוסף גם מפרק הירך ואני כבר חסר אונים עד היום לשום רופא אורטופד/ ראומוטולוג לא הייתה תשובה מה קורה לי,אולי למישהו מכם יש רעיון ולאן לפנות לטפל בעניין ,אשמח אם יהיה לכם קצה חוט בכדי לעזור לי להבין מה קורה לי ואלי נדע איך לפתור או לפחות להתמודד עם הבעיה,תודה ,שחר

הוספת תגובה

• לשחר שלום

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

קליקים לכשעצמם אינם נחשבים פתולוגיים ואינם דורשים טיפול.
    עם זאת יתכן שמדובר בגמישות יתר אשר עלולה להביא לתוצאות לא רצויות כמו פריקות, שחיקה מואצת וכן. כדאי להתייעץ עם ראומטולוג בשאלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקות בירכיים וכתפיים - אוטואימיוני
    אסף
    25/07/2008

החל מגיל 24 הופיעו במקביל אצלי סימני סבוריאה וכאבי בירכיים לאחר פעילות ספורטיבית. כיום, בגיל 30, אני מפתח דלקת בכתפיים לאחר שחייה ובניגוד לברכיים היא לא עוברת ללא טיפול באתופן. לאמא שלי יש פסוריאזיס. כל הליכה ממושכת כיום מובילה לכאבי ברכיים אשר עוברים לאחר מנוחה של יום או יומיים. שימוש במגה גלופלקס הקל על הכאב בלבד. האם מדובר בתגובות אוטואימיוניות? ואם כן האם ניתן לטפל בכך? כיצד ניתן למנוע את התפתחות הדלקות/הכאבים?

הוספת תגובה

• שכחתי לציין

אסף
    26/07/2008

בנוסף, אחת לשנה/חצי שנה, אני סובל מכאבי בטן בכל מערכת העיכול. באחד ההתקפים האלו בעבר הלכתי לבית החולים והוציאו לי את האפנדיציט. מאז ההתקפים נעשו סבילים יותר אך לא עברו. האפנדיציט לא היה מודלק בכלל והרופא אמר לי שהדלקת היתה מאחוריו בין היתר. עשיתי המון בדיקות לאורך השנים, לאיש אין מושג מה יש לי. דעתי היא מחלה אוטואימיונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסף

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

הסיפור שלך עשוי לרמז על דלקת מפרקים הקשורה לפסוריאזיס (לאור הסיפור המשפחתי) - כמובן רצוי שרופא עור יתן את דעת ו לתופעות העוריות הנוכחיות ויחליט אם מדובר בפסוריאזיס או לא. עם זאת לעיתים דלקת המפרקים עשוייה להופיע לפני שיש מעורבות עורית. אפשרות נוספת שצריך לחשוב עליה היא של דלקת מפרקים הקשורה למחלת מעי דלקתית (לאור כאבי הבטן) וכדאי להתייעץ עם גסטרואנטרולוג בנושא זה. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש לי דלקת פרקים שגרונית
    מירי
    25/07/2008

אני מקבלת אביטקסאט או מטטרוקקסאט 17 מיליגרם בשבוע. ולוסק פעם ביום אטופן 2-3 ביום פלקוניל 2 ביום ועדיין יש לי כאבים כאשר מיתעורר משינה חלשה מאוד ויש לי תיאבון מוגבר מאוד מאוד אני סובלת מעל שנת 2002 ועדיןי יש לי קשיים רבים בתיפקוד יום יומי הידיים כואבות לי אפילו כשמחזיקה כפית הידיים אצבעות כואבות לי אמרו לי השבוע שיתכן שיש לי פיברלגיה ב8 מקומות בגוף מה יכול לעזור לי איזה טיפול .אני מתיאשת מהקשיים ובגלל זה לו עובדת גם

לקביעת תור
    סגירה
    יש לי דלקת פרקים שגרונית

הוספת תגובה

• למירי

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

מירי שלום
    חולים הסובלים מדלקת מפרקים שגרונתית עלולים לסבול גם מפיברומיאלגיה שאיננה מחלה דלקתית ואשר גורמת לכאבים ורגישות בכל הגוף. במקרה כזה על הראומטולוג המטפל לנסות ולהבחין אם הכאב שאת סובלת ממנו כעת נובע בעיקר מדלקת מפרקים בלתי מאוזנת (עם נפיחות של מפרקים, עלייה בשקיעת הדם וכו) אן מפיברומיאלגיה. הטיפול צריך להקבע בהתאם: עלייה במינון התרופות נוגדות הדלקת או מעבר לתרופות חזקות יותר (כמו אנטי TNF) אן מתן טיפול לפיברומיאלגיה (פעילות גופנית, אלטרול וכו).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    מוטרדת
    25/07/2008

בת 46. לפני כחצי שנה חליתי בשפעת שלאחריה הופיעו נוזלים בברך וכאב במרפק ללא נפיחות. אורטופד נתן לי אטופן שהקל אך לא פתר את הבעיה. לפני כשבועיים פניתי לראומטולוג שאיבחן oligoarthritis . בדיקות הדם הראו crp 1.45 esr 108 לפני כחתי שנה הבדיקות הראו esr55 crp 0.55 כלומר, יש החמרה. קיבלתי פרדניזון 10 מ"ג ומטוטרוקסט 10 מ"ג. 1. מה בדיוק האבחנה? 2. האם המחלה כרונית או הפיכה? 3. תוך כמה זמן ניתן לדעת אם הטיפול יעיל?

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• ועוד שאלות

מוטרדת
    25/07/2008

ושכחתי לשאול- האם ייתכן שהיא תופיע במפרקים אחרים? ומה לגבי פעילות גופנית???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למוטרדת

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

למוטרדת שלום
    אוליגוארטריטיס אינה אבחנה ספציפית אלא תיאור של מצב: דלקת המערבת מספר קטן יחסית של מפרקים (אך יותר ממפרק אחד - מצב המכונה מונוארטריטיס). תופעה כזו יכולה להופיע במחלות מפרקים שונות לרבות דלקת מפרקים הקשורה למחלת הפסוריאזיס, דלקת מפרקים ריאקטיבית המופיעה לאחר זיהום (בדרך כלל בדרכי העיכול או השתן) ועוד. המהלך תלוי באבחנה. כך למשל דלקת מפרקים הקשורה בפסוריאזיס נוטה להיות כרונית. דלקת מפרקים ריאקטיבית עשוייה לחלוף ככל שמשתרחקים מהזיהום - אך לעיתים בכל זאת נעשית כרונית. וכו. במקרה שלך איני יודע בודאות מה האבחנה אך יתכן שמדובר בדלקת מפרקים ראקטיבית - אם כי שפעת אינה המחלה הזיהומית הטיפוסית שגורמת לדלקת כזו. הטיפול בפרדניזון לרוב משפיע במהירות (מספר ימים) אך ראוי לקצר אותו ככל האפשר עקב תופעות הלוואי. הטיפול במטוטרקסאט משפיע תוך כ - 6 שבועות.
    פעילות גופנית ככלל מומלצת אך לא רצוי להגזים כל עוד המפרקים ממש מודלקים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס
    סיון
    24/07/2008

שלום,אני מאובחנת כחולת לופוס כבר 5 שנים (בת 25 כיום) יש לציין שהמחלה מתבטאת אצלי בעור בלבד.בחודשים האחרונים היו לי מספר מקרים של נפיחויות בפנים,בעיקר סביב העיניים, אני קמה בבוקר האזור נפוח(בצורה מוגזמת ביותר) והנפיחות יורדת לאחר מספר שעות.כמו כן לפני חודש הייתה לי דלקת בקרנית העין שהרופא אמר שזו תגובה דלקתית של הגוף,כלומר לא ממשהו חיצוני והוא קישר את זה ללופוס,נתן לי טיפות דקסאמיצין והדלקת חלפה.לפני שבוע אותה העין החלה לגרד מאוד ולהאדים כמו בתחילת הדלקת וכן לאחר שגירדתי קצת התנפח לי כל אזור העין. שאלתי-האם הנפיחויות מוכרות כתופעות של לופוס וכן גם בעיות בעיניים? האם יש קשר בין שניהם בכלל? או אם יש לך איזשהו הסבר לכל הנ"ל?? הייתי אצל הראומטולוגית לפני חודשיים ושאלתי לגבי הנפיחויות היא אמרה שאין קשר ללופוס וכן לדעתה זו תגובה אלרגית. מעולם לא סבלתי מאלרגיות וכן אם זו אלרגיה חדשה מדוע היא באה והולכת לא שיניתי שום דבר באורח חיי..... אודה לך על התייחסותך.. סיון.

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס

הוספת תגובה

• סיון שלום

ד"ר גודארד
    24/07/2008

תודה על הפניה והשאלה. לא ברור האם באמת יש לך לופוס אם יש רק מעורבות של העור ואינך מטופלת. במידה ויש לך לופוס, יתכן מעורבות של כל מרכיבי העין, בנוסף חלק מחולי לופוס סובלים מתסמונת סיוגרן-עיניים יבשות. מעורבות העין בלופוס כוללת: דלקת בלחמית 0גרד, הפרשה), דלקת בכלי דם של הרשתית (ווסקוליטיס)-הפרעה בראיה, פגיעה בעצב הראיה-הפרעה בראיה עד עוורון, דלקת של שרירים של תנועת העיניים, שיתוק של שרירי העיניים. בצקת סביב העיניים בגלל יכול להיות מסיבה אחרת. תסמונת נפרוטית (פגיעה בכליות עם הפרשת חלבון בשתן) גם יכול להתבטא בנפיחות סביב העיניים. לא מיניתי את כל האפשריות! רצוי שתפני למומחה בלופוס על מנת להמשיך בבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברכיים מגיל 18
    יואב
    22/07/2008

שלום, אני בן 26, סובל מכאבי ברכיים קשים מאז תקופת הצבא. הכאבים הם כאבים עמומים אך חזקים, ברוב שעות היום, בעיקר במבצים של עייפות, עמידה או ישיבה ממושכות, לאחר נהיגה או ביצוע רוב הפעיליות הספורטיביות. אורטופד בכיר שנועצתי בו באופן פרטי אבחן תסמונת של לחץ לטרלי על הפיקות וזווית Q גבוהה והמליץ על ניתוח ארתוסקופיה להזזת הסחוס. האם לראומטלוגיה דרכים לטפל בנושא שאינן ניתוחיות? תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברכיים מגיל 18

הוספת תגובה

• ליואב שלום

ד''ר יעקב אבלין
    22/07/2008

הבעייה שאתה מתאר אכן נשמעת כבעייה "אורטופדית" - כלומר בעייה במכניקה של הברך ולא מחלה דלקתית. בדרך כלל ניתן לעזור במידה מסויימת על ידי פיזיותרפיה אבל אני מניח שכבר התנסית בזה. כמו כן תרופות נוגדות כאב ודלקת יכולות להועיל בטווח הקצר. אבל נראה שהפתרון נמצא בסופו של דבר בידי האורטופדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

יואב
    23/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומאלגיה + FMF והקשר ביניהם.???
    אמה
    21/07/2008

אני חולת FMF כבר 10 שנים ולפני כשנתים לאחר שנים של תלונות על כאבים תמידים בגוף גילו לי את הפיברומאלגיה אשמח לדעת מה הקשר בין המחלות שהרי שניהם מחלות ראומטיות אחת עם אסמכתא והשניה לא....... ועם כן האם תוכלו לפרט ולהגיד לי איפה אפשר לקרוא חומר נוסף על השילוב של שניהם תודה רבה בטי

הוספת תגובה

• תשובה לבטי

ד''ר יעקב אבלין
    21/07/2008

בטי שלום
    למרות שפיברומיאלגיה ו - FMF משויכות שתיהן לתחום הראומטולוגיה מדובר במחלות שונות מאד. ה - FMF היא כמובן מחלה דלקתית בעליל והטיפול בה הוא באמצעות תרופות אנטי דלקתיות (בעיקר כולכיצין). הפיברומיאלגיה איננה מחלה דלקתית אלא שיבוש באופן בו מערכת העצבים מפענחת ומוליכה כאב, הגורם להגברה כללית של תחושת הכאב בכל הגוף. יחד עם זאת ידוע שפיברומיאלגיה עלולה "להתלבש" על מחלות אחרות וביניהן מחלות דלקתיות כמו דלקות מפרקים (אך גם מחלות דלקתיות אחרות כמו מחלות מעי דלקתיות). משום כך אין זה מפתיע לגלות שתוארה שכיחות מוגברת של פיברומיאלגיה גם בקרב חולי FMF (המחקר העיקרי בנושא זה, כמו מחקרים רבים וחשובים בתחום ה - FMF בעולם, פורסם על ידי רופאים ישראלים מבית חולים תל השומר ובראשם פרופסור לנגביץ). להלן התקציר של מאמר זה
    .[a href='http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7966080?ordinalpos=6&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum' id='link'][/a]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרדיט...

ענת
    25/07/2008

עיקר המאמרים מהקבוצה של תל השומר בנושא FMF נכתבו ע"י פרופסור עזרה זהר, פרופסור יוסף גפני, פרופסור מרדכי פרס, ד"ר דבורה זמר ובשנים האחרונות פרופסור אבי ליבנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול במבטרה למחלת דרמהטמיוזיטיס
    אריקסון
    21/07/2008

משהוא יודע האם מבטרה יכולה לעזור למחלה הנ"ל, התרופה הוצעה לי ע"י הרופא המטפל, לאחר שכל הפרוצדורות הרגילות לא עזרו. עלויות שלה נוראיות ולפני שאני משקיע עשרות אלפי שקלים רציתי לדעת על הסיכוי לרפוי.

הוספת תגובה

• לאריקסון

ד''ר יעקב אבלין
    21/07/2008

מבטרה היא תרופה ביולגית הפועלת נגד סוג של כדוריות דם לבנות הידועות כתאי CD-20. תאים אלו הם מרכיב של מערכת החיסון אשר אמורים להפוך לתאים המפרישים נוגדנים (המכונים תאי פלזמה).
    הטיפול במבטרה הוכח כיעיל במחלות האמטולוגיות שונות כמו לימפומות שהן גידול שמקורו בתאים מסוג זה. בהמשך התגלה, שניתן לטפל באמצעות תרופה זו גם במחלות אוטואימוניות כיוון שההשפעה על מערכת החיסון מובילה להפחתה בדלקת העצמית. כיום מבטרה היא תרופה המאושרת לשימוש בדלקת מפרקים שגרונתית במקרים קשים שאינם מגיבים לטיפולים אחרים.
    לגבי דרמטומיוזיטיס, שהיא מחלה אוטואימונית התוקפת את העור והשרירים, נעשו מספר נסיונות קטנים ובלתי מבוקרים לטפל בחולים באמצעות מבטרה. בחלק מהמקרים היתה תגובה קלינית טובה ובמקרים אחרים התגובה היתה מאכזבת. בשלב זה מדובר אם כן בטיפול נסיוני למחלה זו. יחד עם זאת אם אכן כשלו כל צורות הטיפול הקודמות, לרבות טיפול ב - IVIG, אפשר לשקול גם טיפול נסיוני מסוג זה. במקביל אפשר לשקול טיפול בתרופות ביולוגית חלופיות - כמו למשל רמיקייד- תרופה מקבוצת האנטי TNF - אשר לגביה יש מעט יותר הוכחות ליעילות בדרמטומיוזיטיס.
    לגבי המחיר: מחירן של התרופות הביולוגיות אכן גבוה מאד וכאשר מדובר באינדיקציה שאינה רשומה עבור התרופה (כלומר לא אחת מהמחלות לגבהין התרופה רשומה במשרד הבריאות כטיפול) אין אפשרות לדרוש מקופת החולים לממן את הטיפול. יחד עם זאת אפשר לנסות לפנות אל החברה המשווקת את התרופה ולעיתים ניתן לשכנע אותם לספק את הטיפול לפנים משורת הדין בנוהל המכונה Compassionate use. הטוב ביותר אם פנייה כזו מתבצעת על ידי הראומטולוג המטפל. כמובן אין בטחון לתשובה חיובית אבל שווה לנסות. מבטרה משווקת בארץ על ידי חברת Roche

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי מפרקים כתוצאה מעקמת
    חסוי
    20/07/2008

שלום, אני בת 27 ולפני כשנה התחילו לי כאבים חזקים בגב התחתון אשר נמשכו כחודשיים- שלושה עם הפסקות, באותו זמן נבדקתי אצל אורטופד שחשב שאולי הבעיה היא קשורה לפרקים, אך לאחר מיפוי עצמות התגלתה עקמת קלה, הכאבים במהרה שוייכו לעקמת, ולאחר טיפול באטופן הכאבים נעלמו אז לא המשכתי בבדיקת העניין. בשנה האחרונה התעוררו כאבים קלים מדי פעם, לרוב בגב, ולעתים גם ברגליים, אך לא היוו ממש בעיה. בחודש האחרון התחילו כאבים, דווקא לא בגב אלא בברך רגל ימין, מרפק יד שמאל, והיום התחילו גם באצבע יד ימין- זרמים של כאב הנמשכים כ-2-3 שניות...עם הפסקות משתנות... הכאבים הם לא סימטריים, לא מלווים בנפיחות, פעם אחת היה גם חום. שאלתי היא האם יש קשר בין הכאבים השונים וייתכן שכולם נובעים מהחוסר איזון שנוצר מהעקמת או שגם כאבי הגב לפני שנה היו סימפטום לבעית פרקים? והאם כדאי לפנות שוב לאורטופד או שמא ללכת ישירות לראומטולוג (בהתחשב בזמן הארוך הנדרש לקבוע תור...)?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי מפרקים כתוצאה מעקמת

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    20/07/2008

קשה לקבוע את הסיבה לכאבים המתוארים אבל לפי האופי הקצרצר והזרמים יתכן שמדובר בכאב על רקע עצבי - כלומר כאב נוירופטי - ואת זה כדאי לבדוק בעזרת נוירולוג ובעזרת בדיקת EMG. עקמת עלולה להוביל לכאבים בגפיים התחתונות - פחות סביר שתגרום לכאבים באצבע למשל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות דם חריגות
    תותי
    17/07/2008

בבדיקות דם שערכתי התקבלו התוצאות החריגות הבאות ESR- 1 hour - 24 Eosinophils %- 11.7 crp-1.38 בנוסף בבדיקת שתן שערכתי נמצאו ערכי לקוציטים- 100. מה זה אומר? האם יש קשר בין הדברים. תודהרבהמראש

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם חריגות

הוספת תגובה

• לתותי

ד''ר יעקב אבלין
    20/07/2008

קשה לקבוע את משמעותן של בדיקות בלי לדעת ממה סובל החולה. שקיעת הדם כמעט תקינה אך רמת האאוזינופילים גבוהה - מצב שיכול להופיע במצבי אלרגיה, בנוכחות פרזיטים שונים ובמחלות ממחלות שונות. לוקוציטים בשתן מעידים בדרך כלל על דלקת. בקיצור - הכל תלוי בקליניקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם נמצא קשר בין טיפול ברואקוטן
    אפי
    16/07/2008

להתפרצות מחלות ראומטיות? טופלתי לפני 5 שנים והיום מאובחנת עם אנקילוזינג ספונדיליטיס למרות שאין לי במשפחה וגם לא את הגן של המחלה. ניקורים במפרקים ובדיקות MRI הן מה שקבעו שזה זה. דברתי בתור בבית החולים עם עוד 2 חולים וגם הם טופלו בעבר ברואקוטן מה דעתכם????

הוספת תגובה

• לדורי

ד''ר יעקב אבלין
    22/07/2008

דורי שלום
    קשה לקשור את התפרצות המחלה עכשיו לטיפול מסוג זה לפני 5 שנים - מה גם שלא ידוע קשר בין שני הדברים. כמובן יתכן שקיים קשר שעדיין לא תואר - אך זהו נושא הדורש מחקר נפרד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול ב-RA
    נתי
    15/07/2008

שלום. אני חולה בדלקת פרקים קרובה בסימפטומים שלה ל-RA (אך לא RA וללא דפורמציות) התחלתי לפני כ-4 חדשים טיפול בפלקווניל (400) וב-סלזופירין (1000) ליום. לפני כחדשיים הוספתי גם 10 מ"ג MTX לשבוע. בינתיים ללא השפעה חיובית כלשהי. נראה כאילו הגוף לא מגיב לתרופות כלל. והפסקה ליום של פרדניזון מיד מעלה את רמת הכאב והדלקת לגבוהה. האם יש מקום להפסיק PLQ ו-SLZ ולהגביר MTX?? להחליף תרופה? מה לדעתכם צריך להיות המשך הטיפול? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול ב-RA

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    17/07/2008

נתי שלום
    הטיפול המשולב בשלושת התרופות הללו אכן נחשב טיפול יעיל בדלקת מפרקים שגרונתית. יחד עם זאת בשנים האחרונות הנטייה היא באותם מקרים [שאינם מגיבים באופן מספק לטיפול (וחודשיים זה זמן מספיק לטעמי כדי להגיע למסקנה כזו) לעבור לתרופות הביולוגיות כמו התרופות שפועלות נגד חלבון ה -TNF (רמיקייד, אנברל, הומירה וכו). אפשר לנסות לעלות במינונים של המטוטרקסאט אבל אם זה לא הולך - כדאי להתחיל לחשוב על האפציה הביולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת הפיברומיאלגיה
    אני
    15/07/2008

1. אני רוצה להבין,, אם קיימת נכות אורטופדית ומוגבלות בתנועות, , האם היא תחלוף לאחר טיפול בפיברומיאלגיה. 2. או שמדובר בבעיה נוספת בפני עצמה אם אני מבין 3. כמז זמן יכול לקחת טיפול במחלת הפיברומיאלגיה להחלמה אם בכלל.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת הפיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    15/07/2008

למען הסר ספק...
    מדובר בבעיות נפרדות. הפיברומיאלגיה היא תסמונת בפני עצמה ואינה תלויה בנוכחות של בעיות אורטופדיות. אם קיימות בעיות כאלו הן אינן צפויות לחלוף כתוצאה מהטיפול בפיברומיאלגיה, אם כי אולי תכאבנה פחות. הטיפול בפיברומיאלגיה הוא ארוך טווח ולא תמיד ניתן לצפות ללכך שהתסמונת תעלם לחלוטין. יותר מציאותי לצפות לשיפור בסימפטומים וביכולת להתמודד בהצלחה עם התסמינים של תסמונת זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה
    יונתן
    14/07/2008

שלום ד"ר אבלין, האם כאבים בכפות רגלים(גב ופנים כף הרגל) יכול להיות כאב שנובע מפיברומיאלגיה. כמובן שחלק ממכלול ולא רק כאבים בכפות הרגליים. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    14/07/2008

אבי שלום
    כאמור, פיברומיאלגיה גורמת לכל כאב להתחזק. כך שגם אם ישנם כאבים שמקורם בבעייה מקומית בכפות הרגליים (למשל בעיות אורטופדיות ) הן צפויות להתחזק בנוכחות פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה