פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות מפרקים
    שושי
    03/08/2008

בת 62 ,מזה שנה כאבים במפרקי ירכיים ,אגן, אצבעות ידיים,כפות רגליים כתפיים, ולעיתים במרפקים ובברכיים. קשיון בגוף לאחר מנוחה. ותחושה כללית של חולי ועייפות. בדיקות דם חוזרות תקינות וללא ממצאים ראומטולוגים. תרופות שונות שבלעתי לא פתרו את הבעיה אם כי הקלו מעט את הכאב. האם יתכן שהבעיה ראומטית למרות תוצאות הבדיקות? האם טיפול תרופתי לאוסטאו זהה לטיפול ראומטי? האם יתכן שהבעיה וירלית ואם כן איזה סוג מחלה (הסתובבתי בהודו).האם יתכן שיש קשר הורמונלי כלשהו למצב? איך חוזרים לחיים נורמלים?! תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות מפרקים

הוספת תגובה

• לשושי

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

כאב מפושט עשוי לנבוע מסיבות שונות, לרבות סיבות הורמונאליות, השפעת תרופות מסויימות (לדוגמא תרופות להורדת כולסטרול) ועוד. כמובן גם אוסטאוארטריטיס (שחיקת סחוסים) יכולה לגרום כאב במפרקים שונים. כאשר הכאב ממושך ומפושט ומלווה עייפות והפרעות שינה יש לחשוב גם על פיברומיאלגיה. מחלה ויראלית כרונית היא אפשרות נדירה למדי - אם כי תסמונת של כאב יכולה להתפתח לאחר זיהום ויראלי (כמו מחלת הנשיקה ) - לאו דווקא כתוצאה מזיהופ פעיל שנמשך.
    מבחינת חזרה לחיים מומלץ לנסות לעסוק בפעילות גופנית סדירה והדרגתית. מים חמים בכל צורה יכולים להקל (כולל חמי מרפא). כמובן כדאי גם לעבור אבחון אצל ראומטולוג - ואם מדובר בפיברומיאלגיה - לשקול טיפול מתאים כולל טיפול תרופתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בירור
    אני
    02/08/2008

בבדיקת emg mild peripheral motor - sensory polyneropathy/ cervical c7-c8 and lumbar L2-L3-4AND L5-S1 RADICULOPATHY האם יש קשר בין הממצאים הללו לבין פברומאלגיה ומה המשמעות

לקביעת תור
    סגירה
    בירור

הוספת תגובה

• בתשובה לבירור

ד''ר יעקב אבלין
    02/08/2008

שלום רב,
    הממצאים הללו מתארים פגיעות שונות בעצבים ובשורשי עצבים באזורים שונים. ממצאים אלו אינם אופייניים לפיברומיאלגיה, שהיא תסמונת הכרוכה בעיבוד מוגבר של כאב במערכת העצבים המרכזית (כלומר במוח ובחוט השידרה) ולא בעצבים ההיקפיים. בפיברומיאלגיה לכשעצמה אין מוצאים סימנים בבדיקת EMG. כמובן, אותו אדם עלול לסבול גם מפיברומיאלגיה וגם מפגיעה בעצבים היקפיים על רקע אחר, כך שבדיקה כזו אינה שוללת את קיומה של תסמונת הפיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חום גוף נמוך
    מודאגת
    01/08/2008

רופא המשפחה חושד שלקיתי בדלקת מפרקים, הסימפטומים הינם כאבים במפרקים וחוסר יכולת להניע את אצבעות הידיים בבוקר. קיבלתי אתופאן 600 מ"ג והרופא העלה את המינון לשני כדורים של 400 מ"ג ליום. עדין יש לי רגישות בברכיים ובמפרקי האצבעות בעיקר וכן בצוואר. בימים האחרונים שמתי לב שחום גופי נע בין 37.3 ל- 36.0 האם יש לחשוש מחום גוף נמוך? האם זה יכול להיות כתוצאה מהכדורים? הרופא המליץ לי לקחת אקמול לכאבים אך כיוון שחום הגוף נמוך יחסית, אני חוששת לקחת אקמול ושחום הגוף ירד עוד, האם ניתן לקחת אקמול לכאבים גם כשחום הגוף 36.0?

לקביעת תור
    סגירה
    חום גוף נמוך

הוספת תגובה

• תשובה למודאגת

ד''ר יעקב אבלין
    02/08/2008

למודאגת שלום!
    תרופות כמו אקמול מורידות חום רק כאשר חום הגוף גבוה. אין חשש לירידה של חום הגוף מתחת לנורמאלי כתוצאה מתרופות אלו. במקרים מסויימים חום נמוך יכול לנבוע מהפרעות מתת פעילות של בלוטת התריס - מצב שיכול להיות מלווה גם בכאבים שונים בגוף. שווה לבדוק נושא זה (בבדיקת דם פשוטה - בדיקת TSH).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים
    לימור
    31/07/2008

אני בת 34 ואבחנו אצלי דלקת פרקים, יש לי נפיחות בכפות הידיים והברכיים מאוד כואבות כשאני כמה ממצב ישיבה. הייתי אצל ראומטולוג והוא אמר לי שיש לי גם מים בברכיים, האם יש לזה קשר לדלקת הפרקים? הוא נתן לי לקחת מתטרקסט לטיפול בדלקת אך לא אמר כלום לגבי המים בברכיים. האם התרופה אמורה לטפל גם בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בברכיים

הוספת תגובה

• תשובה להילה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום הילה,
    הצטברות של נוזל בחלל המפרק היא תהליך שבהחלט מאפיין דלקות מפרקים - אם כי לפעמים נוזל מצטבר גם במצבים אחרים. אם אכן אובחנה אצלך דלקת מפרקים סביר להניח שהנוזל בברכיים הוא אכן ביטוי של פעילות המחלה. מדובר בנוזל המופרש על ידי תאי דלקת שונים המסתננים לתוך המפרק. לכן, הטיפול באמצעות תרופות אנטי דלקתיות כמו מטוטרקסאט אכן אמור להפחית את הפעילות הדלקתית ועל ידי כך למנוע הצטברות של נוזל. הבעייה היא שזה לוקח זמן. מטוטרקסאט משפיע רק לאחר מספר שבועות ומגיע לשיא פעילותו לאחר כ - 6 שבועות. לכן, אם יש נוזל רב בברכיים צריך לשקול ניקור של המפרק, במהלכו ניתן לשאוב את הנוזל וגם "על הדרך" להזריק פנימה תרופה אנטי דלקתית (סוג של סטרואיד) אשר פועל במהירות ויכול לעזור עד שהמטוטרקסאט יכנס לפעילות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלאקווניל והנקה
    חסוי
    30/07/2008

א. ביעוץ הטרטולוגי אישרו לי נטילת פלאקווניל בהריון. מה לגבי הנקה? ב. באם אסור ליטול התרופה בעת הנקה - באיזה שבוע צריך להפסיק התרופה? ג. אם במהלך ההריון אני אראה שמצבי משתפר (כי אני מרגישה מגמת שיפור מאז תחילת ההריון)....האם אני יכולה להפסיק בבת אחת השימוש בפלאקווניל? האם זה מסוכן לעובר? האם אם הדלקתתחזור לאחר ההפסקה היא תזיק לעובר? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פלאקווניל והנקה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום רב,
    פלקווניל היא תרופה הנחשבת בטוחהיחסית בהנקה אם כי כמו לגבי רוב התרופות אין מידע חד משמעי בנושא (הרי איש אינו מבצע ניסויים בו נשים מיניקות נוטלות תרופה כדי לקבוע את בטיחותה). הפסקת טיפול בפלקווניל יכולה לגרום להתלקחות של המחלה בה מטפלים (לא ציינת באיזו מחלה מדובר במקרה שלך) וזה ודאי לא רצוי מבחינת העובר. ההחלטה צריכה להתקבל על סמך המקרה הספציפי שלך תוך הערכת רמת הפעילות של המחלה והסיכון להתלקחותה - וזאת למול הנזק הפוטנציאלי שבלקיחת פלקווניל בהריון - כאשר גם במקרה זה התרופה נחשבת בטוחה באופן יחסי אבל מידע רב בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטולוגיה
    דינה בובליל
    30/07/2008

הייתי רוצה לברר מה הם סימני הזיהוי למחלת הראומטיזם?

לקביעת תור
    סגירה
    ראומטולוגיה

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

דינה שלום
    ראומטולוגיה היא התמחות רפואית הועסקת בדלקות מפרקים וכן במחלות אוטואימוניות שונות הפוגעות במפרקים ובאיברים נוספים. המונח "ראומטיזם" אינו מונח מדוייק - לעיתים המושג מתייחס למחלה השכיחה אוסטאוארטריטיס - מחלה שכרוכה בשחיקת סחוס ושיאנה דלקתית. המונח יכול להתייחס גם למחלות דלקתיות כמו דלקת מפרקים שגרונתית, או באנגלית - Rheumatoid arthritis - אשר פוגעת במפרקים ודורשת טיפול אנטי דלקתי. בקיצור "ראומטיזם" אינו שם של מחלה ספציפית אלא מונח "עממי" המתייחס למחלות מפרקים שונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי פלקווניל - plaquenil
    דז
    30/07/2008

אני בן 22, סובל ממחלת שיוגרן ומפיברומיאלגיה. אני לוקח 400 מ"ג מהתרופה הנ"ל ביום. פעמיים של 200. התרופה עוזרת לי ממש. רציתי לדעת האם ישנם סיכונים וחסרונות בלקחית התרופה לטווח ארוך (הכוונה לשנים או אפילו חיים שלמים). ידוע לי על הבעיות שבעיניים שהיא יכולה ליצור ולכן אני אצל רופא עיניים כל שלושה חודשים. כמו כן אני עושה בדיקות דם מקיפות כל חודשיים. ועם זאת, נאמר וכל הבדיקות תקינות תמיד, האם יש סיכון בלקיחת התרופה? האם יש חסרון כלשהו? האם המערכת החיסונית נחלשת? האם כשאפסיק ביום מן הימים את התרופה יקרה משהו לא טוב בגוף? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי פלקווניל - plaquenil

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום רב
    בדרך כלל אין בעייה בנטילת פלקווניל לטווח ארוך מלבד נושא העיניים שאמנם דורש מעקב. התרופה משפיעה על מערכת החיסון (ומכאן פעילותה המיטיבה במחלות אוטואימוניות) אך אינה מחלישה אותו באופן כללי (בניגוד למשל לסטרואידים). הפסקת התרופה עלולה להוביל להתלקחות של המחלה האוטואימונית נגדה מכוונת התרופה - במקרה זה מחלת סיוגרן. רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עקב כאבים במפרקים
    מודאגת
    30/07/2008

מצ"ב התוצאות החריגות בבדיקת דם שנערכה לי עקב תלונות על כאבים במפרקים מלווה בעייפות ותשישות ונוקשות באצבעות הידיים בבוקר. רופא המשפחה הפנה אותי גם למיפוי עצמות דבר שהגביר את הלחץ שלי. רגע לפני שאתמוטט מלחץ וחרדה אודה על מעט אינפורמציה לגבי מה יכול להיות שקורה לי בגוף?? BILIRUB.TOTAL 0.28 MG/DL ( 0.30- 1.20)*(.........) RF <5 U/( 1.00- 14.00) IRON 26.40 UG/DL ( 50.00- 170.00)*(.........) ESR 33.00 MM/HOUR ( 2.00- 25.00) (.........)* WBC 11.40 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 8.50 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)* NEUTROPHILS % 74.20 % ( 46.00- 68.00) (.........)* BASOPHILS 0.20 K/UL ( 0.00- 0.15) (.........)* ANA NEGATIVE

לקביעת תור
    סגירה
    עקב כאבים במפרקים

הוספת תגובה

• למודאגת

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

שלום למודאגת
    בדיקות המעבדה לכשעצמן מראות רמת ברזל נמוכה (חוסר ברזל) ושקיעת דם מעט מוגברת - ממצא אשר עשוי להעיד על דלקת כלשהיא (לאו דווקא דלקת מפרקים). הבדיקות אינן מאד מדאיגות. כדי להבין את משמעותן במקרה הספציפי שלך צריך לשמוע את הסיפור ולבדוק אותך. כידוע - לא מטפלים בבדיקות אלא בחולה עצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים
    דינה
    30/07/2008

אני בת 35 נשואה עם 3 ילדים נמצאה אצלי דלקת מפרקים אבל הקשה ביותר הוא באצבעות הידייים אני לוקחת כדורים אבל השאלה אם נרפאים מדלקת מפרקים או שאני יחיה עם הסיוט הזה כל החיים במיוחד שהייתי פעילה 100 אחוז מיואשת

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת פרקים

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר יעקב אבלין
    31/07/2008

דינה שלום
    כמובן כדי לענות על השאלה צריך להגיע לאבחנה - ויש מחלות מפרקים רבות שיכולות להתאים לתיאור שלך. כללית דלקות מפרקים רבות הן מחלות כרוניות שאינן נעלמות - אך ברוב המוחלט של המקרים ניתן על ידי טיפול מתאים להוריד את רמת הדלקת למינימום, להפחית כאב, למנוע עיוותים ולאפשר חיים נורמאליים ופעילים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בליטה וכאבים
    אורית
    30/07/2008

שלום, אני בת 28 וברקע סובלת מפסאודוטומר צרברי, מיקרואדנומה בהיפופיזה ושחלות פוליציסטיות. בחודש האחרון מורגשת בליטה בשוק השמאלית שלי שאיננה כואבת, אך מקרינה כאב מהברך ועד הקרסול. בבדיקות שנערכו לא הצליחו הרופאים להסביר את קיומה של הבליטה. נשללה האפשרות לטרומבוזה, ובצילומי רנטגן לא נצפה שום דבר חריג. הרופאה המליצה לי על המשך מעקב אצל האינדוקרינולוג שאולי ידע במה מדובר, ואמרה שבמקרה הצורך ניתן לערוך MRI. במקביל בחודשים האחרונים אני חשה בכאבים בבלוטות הלימפה בצוואר. הכאבים הם נקודתיים, לפתע אני חשה מעין דקירה בבלוטה (בד"כ כל פעם בלוטה אחרת בנפרד) שגורמת לי לכאב עז, אך היא חולפת לאחר מספר דקות. האם ייתכן שיש קשר בין הדברים? והאם יש בידיך לסייע לי בהכוונה להמשך הטיפול? תודה נעמי

לקביעת תור
    סגירה
    בליטה וכאבים

הוספת תגובה

• לנעמי

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2008

נעמי שלום
    השאלה היא אם לבליטה שאת מתארת יש מאפיינים שיכולים להתאים לקישרית לימפה מוגדלת - ואת זה צריך לקבוע בבדיקה גופנית. אם קיימות בלוטות כואבות ו/או מוגדלות לאורך זמן אכן צריך לבצע בירור כדי לקבוע את הסיבה לתופעה זו והברור כולל לרוב בדיקות הדמיה כמו CT. קיימת גם תופעה (נדירה יחסית) של כאב בקשריות לימפה המופיע לאחר שתיית אלכוהול ומרמזת על מחלות שונות של מערכת הלימפה. בכל אופן נראה שדרושה הדמייה נוספת הן של אזור הבליטה עצמה והן של אזורים בהם קיימים כאבים (צוואר, חזה וכו') על מנת לנסות לקשר בין הדברים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ברך וקרסול בקור
    אביב
    29/07/2008

לילה טוב, שמי אביב ואני בן 18, כבר הרבה זמן שאני סובל מכאבים בברכיים ובקרסול בקור (לדוגמא: כאשר מזגן עובד זמן מה); ארצה לציין שהתופעה לא מתקיימת באופן קבוע, לפעמים בקור יותר נמוך אני לא מרגיש כאבים כלשהם, אבל כאשר טמפרטורת החדר על 25 מעלות (שאני לא מחשיב לקר עד כדי כך), הברך הקרסול כואבים לרמה שקשה לעמוד על הרגל. כיוון שאני בצבא אני מניח שזה צריך להיות בטיפול של רופא היחידה שלי, אבל רציתי להתייעץ גם בפורום הזה לפני שאפנה אליו בנידון. תודה, אביב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ברך וקרסול בקור

הוספת תגובה

• לאביב שלום

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2008

מסיבה לא ברורה בדרך כלל כאבים במפרקים חזקים יותר בקור (ובחורף) בלי קשר לסיבה המקורית של הכאבים. השאלה היא אם יש אצלץ סימנים של דלקת במפרקים שהזכרת כמו נפיחות אודם וכו'. כדאי להבדק אצל רופא כדי לנסות לגלות את הסיבה לכאב ולבצע בדיקות עזר כמו בדיקות דם והדמייה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה..

אביב
    31/07/2008

כפי שאמרת; ישנם תסמינים לדלקת מפרקים כגון נפיחות ואודם, הכאבים שלי אינם מתבטאים בתסמינים אלו. הכאבים אקראיים לחלוטין אבל מתי שמתחילים הם משפיעים על התפקיד הסדיר שלי. אגש לרופא בשבוע הבא כדי להתייעץ עמו מה לעשות בנידון, תודה על זמנך, אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נעה
    29/07/2008

שלום דוקטור, רציתי לדעת מה משמעות C3-171, C4 33- CRP-0.79 בהקשר של חשד להתחלת תהליך AVN או אוסטיאופורוזיס זמנית או סינוביטיס?(בדיקות שביקש הראמוטלוג בקופ"ח,ולגבי האבחנות האוטופדיות הם הועלו לפי ה-MRI )תודה רבה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לנעה

ד''ר יעקב אבלין
    30/07/2008

לנעה שלום
    הבדיקות הללו נשלחו על מנת לנסות לברר אם את סובלת ממחלת מפרקים דלקתית כזו או אחרת שעשוייה להוביל להתפתחות של AVN. הבדיקות שציינת אינן ספציפיות ואינן מספיקות לאבחנה מסויימת. בכל מקרה האבחנה של AVN היא בעיקר על סמך הממצאים בהדמייה - בעיקר ב - MRI.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדדי מערכת חיסון
    נתי
    28/07/2008

שלום. לא מעט אנו קוראים ושומעים על החלשת/חיזוק מערכת החיסון כתוצאה מטיפול זה או אחר. האם ניתן למדוד באיזושהי צורה את "חוזקה" של מערכת החיסון. יש בדיקות דם לזה. אם כן מהם? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדדי מערכת חיסון

הוספת תגובה

• לנתי

ד''ר יעקב אבלין
    28/07/2008

נתי שלום
    קיימים מצבים פולוגיים ספציפיים בהם קיימת החלשה כזו או אחרת של מערכת החיסון. כך למשל חולים אחרי טיפול כמוטרפי סובלים מירידה במספר הכדוריות הלבנות ומשום כך חשופים לזיהומים. אצל חולים הסובלים זיהום בנגיף ה - HIV הגורם לתסמונת האיידס מוצאים ירידה ברמתם של סוגים מסויימים של כדוריות לבנות (תאי CD4) ואף הם סובלים כידוע מהחלשה של מערכת החיסון. אצל חולים אחרים קיים חסר בנוגדנים מסוגים שונים. בקיצור - אין בדיקה אחת וכללית להערכת תפקוד מערכת החיסון אלא צריך לבחון כל מקרה לגופו בהקשר הקליני. האימונולוגיה הקלינית היא המקצוע הרפואי העוסק בנשואים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד עם פאפא
    אריאל
    27/07/2008

שלום, בני בן 4.5 אובחן כחולה פאפא. יש לו התקפים אחת לשבוע. מטופל בבטנזול (6 כדורים - שוקל 16.5). זו הפעם החמישית שמקבל טיפול. שאלותיי : 1. האם הטווח בין התקף להתקף אמור להתארך ומתי? 2. בדר"כ בני מתלונן על כאבי רגליים בעת ההתקף, ואילו היום לראשונה הוא מתלונן על כאבי גב חזקים וקשה לו להתכופף. האם קשור? 3. מתי יש לשקול ניתוח שקדים. האם כדאי לנתח "ולגמור" עם המחלה אחת ולתמיד? אודה לתשובתכתם

לקביעת תור
    סגירה
    ילד עם פאפא

הוספת תגובה

• לאריאל

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

אריאל שלום
    תסמונת PFAFA נוטה לחזור בפרקי זמן די קבועים אך הולכת ונעלמת בדרך כלל כאשר הילדים גדלים - בערך בגיל 10 +/-
    לגבי כאבי הגב נראה שכדאי לבדוק אם אין סיבות אחרות לתופעה זו.
    כריתת השקדים אכן פתרה את הבעייה במספר מקרים (למשל במחקר שבוצע בבית חולים וולפסון כריתת השקדים הובילה לפתרון הבעייה ב - 6 חולים שנותחו).
    בכל מקרה כדאי להתייעץ עם ראומטולוג ילדים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גואיפינזין וטיפול בפיברומיאלגיה
    N
    27/07/2008

שלום אני מאובחנת כסובלת מפיברומיאלגיה, מנסה כל מיני טיפולים אלטרנטיביים שעוזרים לי חלקית, קראתי לאחרונה על טיפול בגואיפינזין (תרופה שמכייחת ומיועדת לטיפול בהתקררויות, כמדומני) והשפעתו המיטיבה על התסמונת, מה דעתכם? בתודה מראש.

הוספת תגובה

• לשני

ד''ר יעקב אבלין
    27/07/2008

שני שלום
    למרבה הצער הגואיפנזין לא הוכיחה יעילות בטיפול בפיברומיאלגיה ולכן אינה מומלצת.
    רפואה שלמה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה