פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    מרגלית
    03/07/2008

שלום רב וצהרים טובים סוף סוף גילו אצלי את המחלה לאחר סבל של שנים רבות שאלתי היא האם היא מוכרת בבטוח לאומי?תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• למרגלית

ד''ר יעקב אבלין
    08/07/2008

הפיברומיאלגיה לכשעצמה אינה מופעיה כסעיף בסעיפי הליקוי של הביטוח הלאומי אך חלק מהחולים מקבלים הכרה מהמוסד על ידי קבלת סעיף מוסב. התהליך אינו פשוט ואינו קצר וכדאי לשקול היטב אם אן את רוצה להתקדם במסלול הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP 1.06
    עדי
    02/07/2008

אני סובלת מכאבי פרקים עזים במיוחד בלילה. אך הראומטיד פקטור נורמלי. הCRP גבוה וחורג מאוד מן הנורמה אך שקיעת הדם בתחום הנורמלי. מה דעתך? על מה זה עלול להצביע? קראתי שCRP הוא אינדיקציה גם לתהליך ממאיר.

לקביעת תור
    סגירה
    CRP 1.06

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    08/07/2008

ראשית, CRP של 1.06 אינו גבוה מאד אלא מעט גבוה. אם שקיעת הדם תקינה וה - CRP חורג מעט לא ברור עדיין שקיימת מחלה דלקתית. כמו כן ה - CRP היא בדיקה מאד לא ספציפית ואינה מעידה על אבחנה מסויימת. בקיצור - אין סיבה להבהל מ - CRP מעיט מוגבר - צריך להמשיך ולברר את הסיבה לכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מודה לך על תשובתך

עדי
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמנם זו בלוטת התריס?

עדי
    12/07/2008

קראתי בתשבותיך בעמוד זה שאתה מציין את תיפקוד הבלוטה כאחד הגורמים לכאבי פרקים. גם אני סובלת מתת תיפקוד (השימוטו, ערך הנוגדנים כמעט 200). הרופא הכללי טען כי מדובר בתת תיפקוד שעדיין לא מצדיק טיפול וכי בלוטת התריס לא גורמת כאבים כלשהם. האם יתכן שיש קשר בין כאבי הפרקים מהם אני סובלת (בעיקר בערבים, קושי ללכת, להתרומם, להחזיק משהו ביד), ובין תת פעילות הבלוטה? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    14/07/2008

אם תת הפעילות מטופלת והמצב מאוזן מבחינה זו (כלומר ערכי TSH בטווח הנורמה) היפותירואידיזם אינה אמורה לגרום כאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איני מטופלת והבלוטה לא מאוזנת

עדי
    15/07/2008

האם זה אומר שאז תת הפעילות על רקע השימוטו תגרום לכאבי פרקים? האמנם יש קשר בין תת פעילות לכאבי פרקים? אני מבקשת סליחה על שאני חוזרת בשאלה אבל הכאבים מציקים לי מאוד מאוד ורופא המשפחה טען גם שכאבי הפרקים שלי הם פיברומילאגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים נגד הגרעין
    מודאג
    02/07/2008

שלום ד"ר אנסה לקצר , בדצמבר האחרון לקיתי בדלקת גרון חריפה עם מעורבות של בלוטות לינפה חום והרגשה רעה שחלפה לאחר מספר ימים. בבדיקות שערכתי גילו עליה בתפקודי כבד, שללנו מחלות כבד ( נשיקה ת ציטו , טוקסו והפטיטיס על סוגיו) כמו כן שללתי איידס בבדיקה. בבדיקה אימונולוגית נמצאו נוגדנים כנגד הגרעין חיוביים ( נגד דנא שלילי ונגד שריר חלק שלילי) אני לא יודע מה היה הטייטר אך כתוב חיובי. לאחרונה אני חש דקירות בבית השחי , בשרירי הירך+ חולשה בשרירי הירך, ואפטות בפה , בלשון ובחיך...... שעוברות לאחר כמה ימים. בבדיקות האחרונות שעשיתי תפקודי הכבד חזרו לנורמה . בתחילה חשבתי אולי זה בכל זאת איידס כי ערכתי את הבדיקה בצורה אנונימית , אך הבדיקה המהירה הייתה שלילית ולמיטב ידיעתי ( הם לא פנו אלי ) גם האלייזה שלמחרת. ( עלי לציין שאני לא בקבוצת סיכון וגם לא היה אירוע שאמור היה לחשוף אותי לנגיף הזה) אני מודע לכך שנוגדנים נגד הגרעין זהו לא סמן ספציפי אך יכול להיות שבכל זאת מדובר בלופוס? למרות שהנוגדנים נגד הדנא ונגד שריר חלק הם שלילים? ןאם כן מה המשמעות ? האם לופוס היא מחלה סופנית? בתודה מראש המודאג..........

לקביעת תור
    סגירה
    נוגדנים נגד הגרעין

הוספת תגובה

• מודאג שלום

ד"ר גודארד
    03/07/2008

נכון למצוא במחלת זאבת כייל נוגדנים כנגד הגרעין חיובי ב-98% מהמקרים. יחד עם זאת, כייל של נוגדנים כנגד הגרעין יכול להיות מוגבר גם במחלות אחרות. רמת נוגדנים כנגד דנ"א מוגברת ב-70% המקרים ואין למצוא כייל מוגבר של נוגדנים כנגד שריר חלק אלא כנגד SMITH בזאבת. זאבת מתאפיינת כמחלה שכיחה יותר בנשים מאשר גברים (ביחס 9:1) עם מעורבות העור, מיפרקים, נשירת שער, כיבים בפה, מעורבות הלב, ריאות, כליות ומוח. מומלץ להיבדק ע"י ראומטולוג כי הסימנים והממצאים די מורכבים במחלה זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג שלום

ד"ר גודארד
    07/07/2008

לדעתי אליך לגשת לרופא ראומטולוג להמשך בירור. יש לך תסמינים רבים עם בדיקות דם לא תקינות. המחלה ממושכת ועדיין אין לך אבחון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זאבת ?
    ר
    29/06/2008

שלום, יש לי המוגלובין 10 (הרבה שנים, כנראה עקב חוסר ברזל), VDRL חיובי 1:8 (נבדק לא עגבת), נשירת שיער באופן מתון במשך הרבה שנים אני בלחץ בכל הסתרקות, כי השיער נושר, אבל צומח חדש. עשיתי בדיקות שונות: ספירה, כימיה, הורמונים, הכל תקין. נש שיער מאוד מטרידה אותי. מה ניתן לעשות ? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    זאבת ?

הוספת תגובה

• א שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    02/07/2008

נשירת שער היא בעיה שכיחה אך גם סימן לזאבת. כמו כן קיימים סימנים נוספים כגון דלקת במיפרקים, תפרחת בעור, כאבים בחזה ועוד. בזאבת יצירת נוגדנים רבים והבדיקה הראשונה המומלצת היא ANA (נוגדנים למרכיבי הגרעין של התא).
    מומלץ להיבדק ע"י ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ANKYLOSING SPONDILITIS
    סי
    28/06/2008

שלום בעלי חולה במחלה. אני בהריון ורציתי לשאול אם יש היום איזו בדיקה בהריון שניתן לאתר אם העובר חולה? ע"פ היעוץ הגנטי אין בדיקה כזו. אני מודעת לשכיחות מעבר המחלה לעובר .

לקביעת תור
    סגירה
    ANKYLOSING SPONDILITIS

הוספת תגובה

• לסי שלום

ד''ר הדי אורבך
    28/06/2008

ANKYLOSING SPONDYLITIS בדרך כלל מופיעה באנשים צעירים לעתים רחוקות בילדים.
    זו מחלה לא נדירה. יש לה טיפול טוב כיום.
    ניתן לדעת אם יש לעובר HLAB27 שהוא קיים בכ 6% מהאוכלוסיה ואם יש לעובר HLA זה, אין אפשרות לחזות אם יחלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה על התשובה

סי
    29/06/2008

ע"פ מה שאני מבינה גם אם הוא נושא את הגן .לא בטוח שהוא יחה .לא ממש מומלץ לערוך את הבדיקה כי היא רק מעלה דילמות אחר כך. האם יש התפתחות בחקר המחלה. קראתי מאמר שמצאו את הגורם הסביבתי שכנראה גורם למחלה .סוג של חיידק גרם שלילי ועכשיו מנסים למצוא תרופה שתמנע התקשרותו לרצפטור.האם זה נכון והאם העתיד למי שנושא את הגן יכול להיות טוב יותר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה במצבי הבריאותי
    מור
    28/06/2008

אני בת 37 חולה ב - fmf, בכצ'ט, פיברומיאלגיה, לאחר סרתן צוואר הרחם, סובלת מלחץ דם גבוה, הפרעות קצב psvt לאחר אבלציה, דלקות פרקים ואלרגיות קשות. קיבלתי בכמויות מאוד גבוהות קורטיזונים עד למינון של 300 מ"ג, עברנו לדקסמטזון, זריקות דיפרוספן, אימורן, וכל התרופות הנ"ל הגעתי לשלב שלא עשו לי טוב והפסקנו, כיום אני מקבלת מתותרקסט פעם בשבוע 7.5 מ"ג, בטיפול הראשון שלושה ימים לאחר לקיחת הנ"ל לא קמתי מהמיטה ותופעות לוואי של טעם של ברזל בפה, חוסר תאבון, חום בגוף הרגשה של שפעת ואנני מרגישה טוב, עברו 4 ימים ובכל זאת אני לא מרגישה שהתרופה הנ"ל עוזרת לי. הגוף כואב לי. אני חייבת לציין שתפקדתי והייה לי כוח לקום מהמיטה כשלקחתי את הקורטיזונים אך התופעות לוואי שלהם הרגו אותי. אני מטופלת בתל השומר אצל אחד הרופאים הטובים פ.אבי לבנה, והבנתי ממנו שהגענו לסוף ויש לו בעיה איתי. האם לאור מה שכתבתי ישנו איזו כדור שידוע לכם שיכול לכלול את כל הבעיות שלי ויעמוד על הרגלים, אני אנני מתפקדת, המון אישפוזים וממש נמעס לי, חשבנו על טיפול ביולוגי tnf אך בגלל שכבר הייה לי סרתן הבנתי שזה לא טוב לי וזאת גם תרופה נסיונית ואנני מוכנה להיות בקבוצת ניסוי. אני עוברת מספיק. מה עם לירקה? האם זה גם יטפל באלרגיה? אשמח לקבל כל תשובה ובמהרה, תודה מור

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה במצבי הבריאותי

הוספת תגובה

• תשובה למור

ד''ר הדי אורבך
    28/06/2008

השילוב של FMF ובכצ'ט הינו מוכר ואכן פרופסור לבנה מהבולטים בשטח בעולם.
    לא ניתן מהנתונים להבין מה הם ביטויי כל אחת מהמחלות ואיזה טיפולים קיבלת. מטוטרקסט תרופה מאוד מקובלת וניתן להתגבר עלתופעות הלוואי שבדרך כלל אינן קשות. בחירת הטיפול הינה לפי האיברים המעורבים. קולכיצין לא הוזכר ואותו את צריכה כנראה לקבל בכל מקרה בשל הFMF ועוזר לחלק מביטויי הבכצ'ט.
    ליריקה היא טיפול שיתכן ויקל על ביטויי הפיברומיאלגיה.
    אין פרטים מספקים לגבי האלרגיה.
    לא ניתן לתת עצה לטיפול ב4 מחלות נפרדות בלי הנתונים הרפואיים.
    יש להמשיך טיפול במרפאה ראומטולוגית ולהיות במעקב קבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממור

מור
    01/07/2008

המון תודה על תשובתך. להלן התרופות שאני מקבלת:- קולכצין 3 פעמים ביום, אומפרידקס, קרדילוק 5 מ"ג להפרעות קצב + טריטייס קומפ 2.5 מ"ג,בנוסף מתותרקסט תחליף לכמויות קורטיזונים שקיבלתי, נגד כאבים ולפי הצורך אטופן 600 . האלרגיה שלי זה, נזלת חריפה, גירודים במערות הפנים, אלרגיה חריפה בעינים נוטלת FML טיפות קורטיזונים, וגירודים חזקים בגוף. כשלקחתי קורטיזון כל זה הייה רגוע, כרגע עם המתותרקסט הכל חזר. ה FMF והבכצט זה שילשולים, כאבי בטן, לפעמים חום גבוהה, פצעים בעיבר המין, כאבים במפרקים, בעבר אובאיטס בעינים, התנפחויות ברגלים נקודות אדומות, כל פעם דבר אחר. פרטתי לך בדיוק, אני אישית מרגישה שהמתותרקסט אינו הטיפול הנכון, הוא לא עושה את אותו הדבר כמו הקורטיזונים, שהייה לי כוח לעמוד על הרגלים ולתפקד, אני נוטלת את הנ"ל ונזרקת למיטה 3 ימים עם טעם של עופרת ובחילות הרגשה של שפעת בגוף וכל התופעות שאני מכירה חוזרות. אני מבינה שהקורטיזונים לא טובים לי אך חייב להיות טיפול כנגד, מה דעתך????????????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התיעצות
    רוקי
    28/06/2008

שלום רב, מזה שנים פסוריאטיק ארטריריטיס תקופות טובות יותר וטובות פחות, כעת לאחר ביקור אצל הרופאה MTX 12.5 לשבוע סלזופירין 1000 מ"ג ליום ומחשבה על מעבר לתרופות ביולוגיות עקב אנטזופתיה. אשמח לשמוע דעתכם בנידון תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התיעצות

הוספת תגובה

• למה לא עונים לשאלתי? תודה

רוקי
    30/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע מדלגים על שאלות?

רוקי
    08/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרוקי

ד''ר יעקב אבלין
    08/07/2008

רוקי שלום
    השילוב של מטוטרקסאט עם סלזופירין הוא שילוב יעיל ומקובל דלקת מפרקים ספחתית (Psoriatic arthritis)
    ההחלטה על מעבר לתרופות ביולוגיות צריכה להישקל אם התגובה לטיפול אינה מספיקה, או אן יש תופעות לוואי משמעותיות מהטיפול. כמובן ניתן קודם לנסות לעלות במינון המטוטרקסאט (עד 25 מ"ג לשבוע, פי 2 מהמינון הנוכחי) ואפשר גם לעבור למטוטרקסאט בזריקות.
    יש סיכוי טוב שתרופות ביולוגיות יעזרו גם במיקרים שלא מסתדרים עם מטוטרקסאט וסלזופירין.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לאחר חודש MTX
    נתי
    26/06/2008

שלום. ברקע דלקת פרקים מסוג לא מאובחן, אך קרובה בסימפטומים ל-RA. התחלתי לפני 3 חדשים טיפול משולב ב-(1000) PLQ(400) + SLZ ולפני חודש הוסיף לי הרופא (10 מ"ג לשבוע- MTX. (הכל בשילוב עם פרדניזון כעת במינון 10 מ"ג ליום) בבדיקת דם לאחר חודש MTX , רמת הבילירובין הישיר הינה 0.06 מ"ג לדציליטר. (נראה נמוך מהנורמלי). בבדיקות הקודמות שבועיים לאחר תחילת MTX הבילירובין היה 1.1. שאר המדדים (כבד, כליות תקינים) האם הבילירובין הוא מדד שעלול להשפיע על המשך הטיפול? ושאלה נוספת ברשותך, במידה ורמת הסידן בגוף נמצאת בתחום הנורמלי, האם זה אומר שהפרדניזון לא "דילל" את העצמות עדיין, וניתן להניח שמצב העצמות בסדר? אני מודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לאחר חודש MTX

הוספת תגובה

• לנתי שלום

ד''ר הדי אורבך
    28/06/2008

כאשר מטופלים בSLZ וMTX יש לעקוב אחרי תפקודי כבד. אלה אצלך כנראה תקינים. ירידה של הבילירובין אינה פתולוגית.
    בטיפול קבוע בפרדניזון יש לעקוב אחרי צפיפות עצם ולתת סידן וויטמין D למנוע אוסטאופורוזיס (ירידה בצפיפות העצם וכמות הסידן בעצם ונטיה מוגברת לשברים). רמת הסידן בדם אינה משקפת זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריטריס ריאומטיד ופלאקווניל
    חסוי
    24/06/2008

שלום רב.
    כבר כתבתי בפורום אז ייתכן שנתוני יהיו מוכרים; (דר. אבלין ענה לי על שאלה לפני כחודשיים......), על כן אתמצת את נתוני :
    לפני כ-3 שנים החלו כאבים ביד ימין, מעין דלקת חריפה לאורך היד, שהלכה וחזרה אחת לכמה חודשים........כאשר החלה להיות לעיתים תכופות יותר, .נבדקתי ע"י ריאומטולוגית מומחית, ואז אובחן: דלקת פלנדרומיק ריאומטיזם.
    בשנה האחרונה, הכאבים התפשטו לכפות ידיים, רגליים, "קנקים" אצבעות נסגרות, כאבי תופת לקראת בוקר....לא יכולה לזוז. ....ממש מיוסרת בבקרים......שוב חזרתי לרופאה המומחית , וציינה שהיתה הידרדרות במצ......היא בדקה אותי ואיבחנה שהמצב החריף והפך לדלקת פרקים - אריטריס ריאומטיזם, ושעלי להתחיל לקחת על בסיס קבוע פלאקווניל. (כדור ביום).
    במקביל לאורך התקופה מרכיב הריאומטיד פקטור בבדיקות דם הוא 340...240....מאוד גבוה (בסקאלה של 0-14).
    מזה חודשיים לוקחת פלאקווניל. יש לציין שאם אשווה למצבי מלפני כמה חודשים אזי - מצבי נפלא. אך הנל רק באופן יחסי! בבקרים יש עדיין אי נעימות בכפות הידיים ולפעמים ברגליים, תחושה שלא יכולה לפתוח האצבעות...לוקח לי זמן ל"התחמם" רק אחרי כמה שעות אני כמו אדם רגיל....בבוקר עדיין מלוות התחושות של הכאב, אך במינון הרבה הרבה יותר נמוך.
    השאלה: האם כך זה יהיה? תמיד ילווה אותי כאב מסויים?ללמוד לחיות עם זה ככה? או שאולי הכדור אינו אפקטיבי לי?
    וגם.....העובדה שהמרכיב ריאומטיד פקטור לא מתיישר, אלא רק הולך ויורד אך עדיין נשאר ברמות כה גבוהות - האם זה גם יכול להעיד שיש צורך בשינוי בטיפול?
    יש לי תור לביקורת אצל ריאומטולוג של קופת החולים בעוד כחודש.....מה מומלץ שאבדוק בבדיקות דם לקראת הפגישה, מלבד מעקב על ריאומטיד פקטור?

מודה ומתנצלת על אורך הדברים.

הוספת תגובה

• תשובה לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    24/06/2008

שלום שלום,
    לפי התיאור נראה שהטיפול בפלקווניל אכן עוזר אבל באופן חלקי. כיוון שהמחלה התפתחה לכלל דלקת מפרקים ראומטואידית, כפי שקורה בחלק משמעותי מהמקרים של דלקת פלינדרומית, יש לטפל בה ככזאת. פלקווניל היא אחת התרופות הקלות לטיפול במצב זה אך לא תמיד מספיקה ולפעמים צריך לעבור לתרופות חזקות יותר כמו מטוטרקסאט. ההחלטה לגבי נושא זה תלוייה בהתרשמות הקלינית, על סמך הסיפור שלך, על סמך הבדיקה הגופנית וגם על סמך בדיקות המעבדה. הבדיקות הרלבנטיות הן בעיקר אלו המצביעות על רמות הדלקת - שקיעת הדם וה - CRP. רמת הפקטור הראומטואידי פחות חשובה ואינה מהווה כלי להערכת התגובה לטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדר.אבלין

חסוי
    25/06/2008

אני מאוד מאוד מודה לך על התייחסותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר להיעזר בך בפענוח בדיקות דם

חסוי
    25/06/2008

WBC 8.45 K/uL 4-11 (.....*...) RBC 4.64 M/uL 4.2-5.4 (..*......) HGB 13.7 g/dL 12.3-16 (..*......) HCT 42.3 % 35-47 (....*....) MCV 91.2 fL 78-100 (....*....) MCH 29.5 pg 27-34 (..*......) MCHC 32.4 g/dL 32-37 (*........) PLT 328 K/uL 140-430 (.....*...) RDW-SD 43.5 fL RDW-CV 13.1 % 11.5-15 (...*.....) PDW 12.7 fL 9-17 (...*.....) MPV 10.9 fL 7.8-12 (......*..) P-LCR 32.9 % Differential ----- % 63.4 % 37-70 (......*..) Lymphocytes % 26.3 % 20-45 (.*.......) Monocytes % 8.2 % 1-10 (......*..) Eosinophils % 1.9 % 0-7 (.*.......) Basophils % 0.2 % 0-2 (*........) Neutrophils 5.36 K/uL 1.5-7.7 (.....*...) Lymphocytes 2.22 K/uL 1-3.5 (...*.....) Monocytes 0.69 K/uL 0.1-1 (.....*...) Eosinophils 0.16 K/uL 0-0.7 (.*.......) Basophils 0.02 K/uL 0-0.2 (*........) ESR ---- 22 mm/h 0-25 (.......*.) Endocrin Factor 239 IU/mL 0-14 (.........)* Serolog Prot. 2.3 mg/L 0-5 (...*.....) --------

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, זה בלתי קריא-נא להתעלם.

חסוי
    25/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CRP

חסוי
    07/07/2008

כהמשך למה שמצויין מעלה בשאלתי ובתשובתך הקודמת אודה על שאלה נוספת: א. crp היה בערכים תקינים אצלי גם לפני כחודשיים כאשר הייתי אצל הריאמטולוכית שלי, וגם בבדיקה האחרונה מלפני 6 שבועות (crp=2.3 בסקלה 0-5). מרכיבהריאומטיד פקטור מצד שני ירד במעט (239 בסקלה 0-14). מדוע ציינת שמה שחשוב זה ה-CRP? וכיצד ייתכן אם כן, שאצלי הוא תקין בעוד יש לי דלקת פרקים (מה שציינה הרופאה: seropositive rheumatoid arthritis (היתה מילה נוספת שקדמה לשלושת המילים, אני לא מצליחה לקרוא אותה)..... אני נוטלת פלאקווניל, מה שהקל את המצב בחודשיים האחרונים אך השבוע פתאום חוזרים הכאבים. הרופאה המליצה לעלות המינון.(מכדור לשני כדורים לתקופה, ואחכ כדור ליום, ולמחרת 2 כדורים וחוזר חלילה). אודה על תגובותייך. תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לענות לשאלה לגבי CRP?

חסוי
    10/07/2008

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה
    לימור
    23/06/2008

אני בת 40 וסובלת מזה חודש מכמה תופעות שמאד מטרידות אותי. אני אכתוב בקצרה ואודה לך אם תוכל לומר לי את דעתך והאם כדאי לראות ראומטולוג , האם זה שייך לתחומך.
    התעוררתי לפני חודש כשחצי שפה רדומה. זה עבר אחרי חצי שעה. נכנסתי ללופ של חרדות. נבדקתי ע" רופא משפחה באוןתו יום ששלל תופעה של ארוע מוחי. הייתי אצל נוירולוג שטען שאי אפשר לקבוע על סמך נתון אחד שאכן היה פה משהו ואי זה יחזור שאחזור אליו.
    כעבור שבוע משהו דומה התעוררתי , הפעם זה היה חלש , כלומר לא ממש נרדם , חשבתי שאני ישנה לא טוב. חזרתי לנוירולוג שנתן לי תור לCT ( אני עושה בשבוע הבא)שוב חשב שזה לא משהו אך אמר שאולי אחרי CT אם תקין אהיה רגועה. במקביל קרה לי פעמיים דווקא בשעות היום שנרדמה לי קצת הלסת, פעם אחת הלשון היו עקצוצים וזה עבר. רופאת משפחה נתנה לי כדור להרגעה בשם לניטין. לפעמים כואב לי הראש ומדי פעם הרגשתי שהפה כואב ושורף. לפעמים זה מציק לי רק בלסת שמאל היא כאילו נמתחת וכולל העין ולפעמים העין סתם דומעת . (לא ממש טיפות.) קבעתי גם תור אצלכם למחלקת פה ולסת. ( אגב הכל צד שמאל צד ימין בסדר)
    אני נכנסת ללחץ כשזה קורה לי אך אני לא מזמינה את המקרה ( כמו כאלה שמנסים לומר לי שזה כלום) . בשבוע האחרון הרבה פעמים תחושת נימול קלה בכפות הידים , לסרוגין קצות האצבעות, או בכף הרגל,.
    אציין כי אני סובלת שנתיים מתופעה בצוואר, לורדוזיס ועושה פיזיוטרפיה. כן, פעמיים נתפס לי הגב, האורתופד טען כי רואים בצילום שעשיתי לפני שנתיים שיש לי שינויים בחוליות העליונות. הייתי בחודש האחרון שזה קרה בתקופה מאד לחוצה אני מורה ובדקתי המון מבחנים מה שמאד הפריע לי לצוואר. אולי הכל קשור בכך?
    כן, אני סובלת כבר 10 שנים מתת פעילות של בלוטת התריס ומטופלת באלטרוקסין. בחודשים האחרונים יצאתי מאיזון לכיוון השני והיה לי קצת היפר. שינו לי מינון.
    אני מאד מוטרדת ולא רגועה , אני מכירה את הגוף שלי כמו שעון וכשמשהו משתבש אני יוצאת מדעתי.
    אשמח אם תוכל לעזור, לתת כיוון למי לפנות ומה לחפש.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה

הוספת תגובה

• ללימור

ד''ר יעקב אבלין
    24/06/2008

למען האמת התלונות הללו נשמעות בעיקר נוירולוגיות באופיין ולדעתי כדאי להתייעץ עם נוירולוג. כאבים שונים באיזור הפנים עלולים להיות מושפעים גם ממצבי לחץ - וגם לגרום ללחץ - אבל אין בסיפור זה משהו שנמע דווקא אופייני למחלה ראומטולוגית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• crp, esr ועוד
    לולי
    23/06/2008

שלום רב ותודה מראש על תשובתכם. לפני כחודש עשיתי בדיקות בהן יצאו crp ושקיעת דם קצת גבוהים. חזרתי על הבדיקות לפני כמה ימים עם תוספת של ANA, וגם
    PROTEIN ELECTROPHORESIS.בתשובות סטיות קלות והופניתי לראומטולוג.
    ANA תקין
    Rheumatoid Factor 8.69
    CRP 0.48
    ESR 42
    TOTAL PROTEIN תקין :
    ALBUMIN(by ep)53.4%
    GlobulinGama 19.3%
    כל שאר הערכים תקינים.אין לי כאבים, מלבד ברך "חורקת".
    אם המשמעות זה המצאות של דלקת - האם זה יכול להיות קשור להליקובקטר, שסבלתי ממנו בעבר? או פטריה בכף הרגל? חוץ מזה בריאותי תקינה.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    crp, esr ועוד

הוספת תגובה

• לרותי

ד''ר הדי אורבך
    25/06/2008

לפי הבדיקות יתכן ומדובר בדלקת.
    עם הנתונים שבידי לא ניתן לאבחן הגורם לדלקת ואכן מומלץ לפנות לראומטולוג שישמע את הסימפטומים ויבדוק אותך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנטזופטיה
    רוקי
    23/06/2008

שלום רב,
    אנטזופטיה
    שוקלים מעבר לתרופות ביולוגיות עקב זו התופעה אפשר בבקשה הסבר לתופעה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אנטזופטיה

הוספת תגובה

• לרוקי

ד''ר יעקב אבלין
    24/06/2008

אנטזופתיה היא דלקת המערבת את איזור החיבור בין גיד לעצם במיקום כלשהוא. מקום אופייני לתופעה כזו הוא באזור גיד אכילס בקרסול. ישנן מספר מחלות מפרקים דלקתיות המערבות את עמוד השדרה והאגן אשר לעיתים קרובות גורמות גם אנטזופתיות. מדובר במחלות כמו Ankylosing sondylitis ומחלות דומות (הדלקת המלווה פסוריאזיס, הדלקת המלווה מחלת מעי דלקתית ועוד). כאשר מחלה כזו מאובחנת, אחת משיטות הטיפול היעילות והחדשניות יחסית היא הטיפול בתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF אשר מנטרלות חלבון חשוב בתהליך הדלקתי - חלבון ה - TNF.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רוקי
    25/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בצקת לשדית
    נטע
    22/06/2008

שלום רב

אני אישה בת 31 בהריון שלישי. מזנ חודש סובלת מכאבים ברגל עד שבשבועיים האחרונים החמיר המצב וגרם לצליעה וכאבים בשרירים. 3 רופאים נתנו 3 אבחנות: חשד לשבר, חשד לtransuant ostereoposisúske, ודלקת בפרק הירך (שאובחנה על ידי אולטראסאונד: סינובה ימין 12 וסינוביה שמאל 7). נרשמו לי אף סטריאידיםפרהדיזון שלא התחלתי לקחת. היום בבדיקת mri' נארתה בצקת לשדית מורחבת בראש וצואר הירך ללא עדות לתהליך תת קורטיקלי המוגדר כחשוד ל avn.נמצאה כמות מים קטנה בפרק ירך. שרירים ושומן תקינים.

אשמח אם תואיל לענות לי על מס שאלות מטרידות מאחר ואני מאוד סובלת גם בשל עובדת הריוני( חודש ששי).

1. מה הסיבה?

2. המלצות טיפוליות מלבד מנוחה?

3. האם תתכן החמרה של המצב עד כדי בעיה בלתי הפיכה?

4. האם צריך תוספת סידן ע"י כדןרים?

5. האם קשור להריון????

6. קבלתי שתי המלצות סותרות בדבר פיזיותרפיה! מה מומלץ?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    בצקת לשדית

הוספת תגובה

• תשובה לנטע

ד''ר הדי אורבך
    25/06/2008

AVN הוא תהליך של פגיעה באספקת דם ודרימת נמק ונזק מבני לראש הירך. בשלבים ראשוניים קשה לאבחן וMRI אכן רגיש יותר.
    אם אכן זו האבחנה, הטיפול, כמובן בתיאום עם הראומטולוג המטפל, צריך להיות אורטופדי.
    לעתים האורטופדים מתערבים בשלב מוקדם על מנת למנוע נזק בהמשך.
    יש כמובן לחפש את הגורם לכך אצלך .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבלטה-ד"ר אבלין
    יונתן
    22/06/2008

שלום רב,
    הרופא שלי נתן לי מרשם לסימבלטה בעקבות פיברו', אך שכחתי לשאול אותו מתי צריך ליטול את הכדור.( בוקר/ערב)
    הייתי שמחה לדעת מתי מומלץ.

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    סיבלטה-ד"ר אבלין

הוספת תגובה

• ליעל

ד''ר יעקב אבלין
    24/06/2008

את הסימבלטה מומלץ לקחת לפחות בתחילה בשעות הערב ועל קיבה מלאה - וזאת די להתגבר על הבחילות שעלולות להופיע בימים הראשונים - אשר בדרך כלל משתפרות בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים וחולשת שרירים
    רותי נופך
    21/06/2008

שלום רב,
    לפני כחודש החלה להופיע אצלי בהדרגה חולשה קיצונית בגפיים. המצב הדרדר במהירות תוך כמה ימים עד קושי של ממש לעמוד, ללכת ולאחוז בחפצים. לאחר כמה ימים הופיעה גם נפיחות בברכיים. כל העת (וגם עכשיו) יש לי לסירוגין חום לא גבוה - 37.3 בערך. כעת המצב השתפר מאוד - הנפיחות החלה לרדת והתחושה בגפיים השתפרה, אם כי עדיין יש כאבים וחולשה אדירה במאמץ מינימאלי, כמו עליי במדרגות. לאחר בדיקות נויורלוגיות מקיפות ששללו כל בעיה בתחום זה, הופניתי לראומטולוג, וגם בדיקות הדם שהוא ערך לא העלו כל ממצא חריג. שאלתי - האם ייתכן כי מדובר בוירוס, כפי שרוב הרופאים שראיתי אומרים? האם יכול להיות וירוס שהשפעתו כה ממושכת? ואם לא - אילו כיוונים כדאי להמשיך ולבדוק? יש לציין שוב כי בבדיקות המקיפות שערכו לי לא נמצא כל ממצא חריג.
    אודה מאוד לתגובתכם,
    רותי

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי פרקים וחולשת שרירים

הוספת תגובה

• תשובה לרותי

ד''ר הדי אורבך
    21/06/2008

ביטויים אלה יכולים להסתמן במספר רב של מצבים.
    פולימיוזיטיס מחלה נדירה עם חולשת שרירים כתוצאה מדלקת בה יש לעיתים דלקת מפרקים.
    דלקת מפרקים ראומטואידית עם חולשה כתוצאה מהתהליך הדלקתי.
    מחלה דלקתית הכוללת ביטויים של מספר מחלות- OVERLAP
    מחלות וירליות יכולות לתת ביטויים כאלה רק חלקן ניתן לבדוק במעבדה.
    כיוונים נוספים של מחלות זיהומיות חידקיות, מחלות דלקתיות אחרות
    אם המחלה ממשיכה ללא אבחנה יש מקום לשקול בדיקות הדמייה מקיפות.
    חשוב המשך המעקב הרפואי והבירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה