פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לופוס וניתוחים פלאסטיים
    שירן
    18/06/2008

אני חולת לופוס מזה 6 שנים, בפעם הראשונה שחליתי התסמינים היו קלים: נוקשות מרפקים ופריחה בעור. לקחתי סטרואידים במשך שנה ואז הפסקתי את כל הטיפול התרופתי כולל פלקווניל. במשך 3 שנים היתה לי הפוגה ואז שוב התפרצה לי המחלה בצורה קשה יותר בעקבות חיידק שהיה לי : חום גבוה, אנמיה המוליטית ונשירת שיער קיצונית. עקב זאת קיבלתי סטרואידים במינון גבוה ופלקוניל. מיד הרגשתי שיפור במצבי הבריאותי והתחלתי לרדת במינון ואף הצלחתי מדי פעם להוריד לגמרי את הסטרואידים למשך חודשיים, כיום אני שוב עם סטרואידים במינון נמוך וכמובן שאני מנסה להיגמל מהם. השאלה שלי היא כזאת, האם במצבי כעת שאני מתפקדת רגיל ללא הגבלה ומרגישה הרגשה כללית פיזית מצויין, יש אפשרות שאני יכולה לעבור ניתוח הגדלת חזה. זה מאוד חשוב לי, ידוע לי ע"פ מאמרים שקראתי שלא נמצא קשר בין מחלות אוטואימוניות לשתלי סליקון. בעצם מה הם ההגבלות שחלות עלי כחולת לופוס . מעצמי למדתי שמחלה זו מתפרצת כתוצאה מחידק או זיהום שמעורר את המערכת החיסונית. כי אם לא היה לי באותו זמן החידק סביר להניח שהמחלה לא היתה פורצת לי שוב עצם העובדה שהייתי ברמסייה במשך שלוש שנים וללא טיפול תרופתי, כאשר הממצאים המעבדתיים שלי היו מצויינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לופוס וניתוחים פלאסטיים

הוספת תגובה

• שירן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    19/06/2008

זאבת מתאייפנת בהתקחויות והפוגות. מטרת הטיפול היא לשמור את החולה בהפוגה.
    למרות שלא הוכח במחקרים רבים וגדולים שנמצא קשר בין שתלי סיליקון והתפתחות מחלות אוטואימוניות כמו זאבת, היו מספר דיווחים בספרות הרפואית על התפתחות זאבת לאחר הגדלת חזה עם שתלי סיליקון. כמו כן פרסמנו כנשים לאחר השתלת סיליקון פתחו נוגדנים רבים למרות שלא פתחו מחלת אוטואימונית. נכון שהיום רק המעטפת מכילה סיליקון ולא השתל עצמו. לא ידוע אם אין השפעה כלל על מערכת החיסונית.
    כדאי שכל חולת לופוס יטופל בפלקווניל לפחות ובאופן קבוע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוזרת אליכם עם עוד שאלות בבקשה
    גילי
    17/06/2008

1. אילו סוגי ספורט מומלצים לחולי א.ס (בכטרב)? מאילו יש להמנע?
    2. רמת ה Feritin שלי במינוס. בינתיים אני נוטלת תכשיר טבעי שקניתי לבד אבל הייתי שמחה להמלצות ו/או האם יש קשר למחלה? (הופניתי לגסטרו לשלול קרוהן וIBD הוא לא חושב שיש אבל שלח אותי לרנטגן מיוחד).
    3. עייפות עייפות עייפות וקשיי ריכוז. מה עושים? האם זה קשור למחלה? לחוסר הברזל? לשניהם?
    כמו כן 2 רופאים שבקרתי אצלם ציינו כי הדופק שלי מאד נמוך. מה משמעות הדבר? אני במשקל עודף (בדיאטה כיום ומשלבת דיקור ושחייה) ולא בכושר שיא ולכן מודאגת (ידוע לי שלספורטאים יש דופק נמוך במנוחה אך לצערי איני ספורטאית דגולה..).

תודה רבה!

הוספת תגובה

• לגילי

ד''ר הדי אורבך
    18/06/2008

שחייה והידרותרפיה מומלצות במחלה זו.
    מומלץ לישון על מזרון קשיח ללא כריות כדי למנוע כיפוף הצוואר.
    יתכן שיש לך חסר ברזל. יש לבצע בירור לסיבת חסר הברזל. לפי הממצאים הרופא יחליט באיזה אופן לתת לך ברזל או לטפל. הסיבות יכולות להיות בעיות הגורמות לקושי בספיגה, דמם או תזונה חסרת ברזל.
    לגבי עייפות: תתכן מהתהליך הדלקתי, מאנמיה מהדופק האיטי או שילוב.
    יש כמובן להבדק לחיפוש הגורם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי פרקים עזים המתחזקים בערב
    עדי
    16/06/2008

הממצאים מראים שקיעת דם גבוהה אך ראומטיד פקטור נורמלי. רופא המשפחה טוען שמדובר בפיברומלגיה אך למיטב הבנתי פיברומלגיה לא כרוכה בדלקתיות. הכאבים מתחזקים ככל שיורד הערב משעה לשעה קצת יותר (במהלך היום אני לרוב בסדר) עד כדי חוסר יכולת לתפקד - כאב עצום כל פעם שאני מתרוממת, הולכת, מרימה ידיים. למעשה כל תזוזה מביאה כאב.. לא כואב רק כאשר אני לא זזה כלל. רופא המשפחה נתן לי אטופן שלא עוזר . האם יתכן שמדובר בשחיקת הסחוסים בבת אחת בכל מקום כמעט בגוף? האם זה יכול להיות קשור בתת פעילות בלוטת התריס שנמצאה אצלי?

הוספת תגובה

• לעדי

ד''ר יעקב אבלין
    16/06/2008

אכן, פיברומיאלגיה אינה מחלה דלקתית ועלייה בשקיעת הדם אינה אופיינית (אם כי אינה שוללת) פיברומיאלגיה. מצד שני, כאבים בעלי אופי דלקתי בדרך כלל אינם מתגברים דווקא לפנות ערב אלא קיימים בחוזקה משעות הבוקר. בקיצור, הנתונים אינם מספיקים כדי לקבוע את האבחנה וצריך לבדוק אותך כדי להתרשם אם אמנם יש סימני דלקת במפרקים. תת פעילות בלוטת התריס לכשעצמה בדרך כלל אינה כרוכה בכאבים כה חזקים אלא בעייפות, רגישות לקור וכו'.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות לא קשורות...
    נתי
    16/06/2008

שלום.
    אני חולה בדלקת פרקים מסוג לא מאובחן הרופא קורא לזה sero negative היות שהסימפטומים לא מתאימים באופן מובהק לאף מחלה, אך הם הכי קרובים ל-RA.
    קראתי שאחד הסימפטומים שיכולים לחזק אבחנה של RA הוא קיומם של noudles מעין בליטות תת-עוריות בסמוך למפרקים הנגועים. לדעתי יש לי שתיים כאלה. הם ממוקמים מתחת לברכיים (הדלוקים מאד עם נוזל) בחלק הפנימי של השוק כלומר ה"נודולות" נמצאות ממש אחת מול השניה, בגודל של חצי כדור גולף מוקטן והם כואבות במגע ולפעמים גם בתנועה של המפרק. יש התאמה בין רמת הכאב במפרק לרמת הכאב בבליטות הללו. הם בעלי מרקם קשה מעין שריר. האם עפ"י התיאור הזה אכן מדובר ב-noudles? האם ניתן להסיר אותם באיזושהי צורה?

שאלה נוספת בעניין אחר:
    הרופא נתן לי טיפול בעזרת שילוב של PLQ(400)+SLZ(1000) מ"ג ליום לאחר כבר יותר מחדשיים וחצי נראה שאין שום שיפור, האם ניתן להסיק מכך שהטיפול לא יעיל וכדאי להפסיק?

אני מודה לכם על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות לא קשורות...

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

ד''ר הדי אורבך
    16/06/2008

1. נודולות אלה בדרך כלל אינן כואבות והמיקום שתיארת מאוד לא אופיני לכן כדאי להראות אותן לרופא. בדרך כלל אין מממליצים להסיר הנודולות, אך יתכן שהבעיה היא אחרת.
    2. פלקויניל מתחיל להועיל לאחר 3 חודשים. SLZ אתה מקבל במינון נמוך.
    לסיכום כדאי לחזור לרופא המטפל עם בדיקות המצביעות על מידת פעילות המחלה. הוא יראה את הנודולות ואם יש צורך יגביר את הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים ברגל
    שולה
    14/06/2008

אני סובלת מכאבים חזקים ברגל שמאל ובכל שאר החיבורים בגוף בעיקר באצבעות הידיים עשיתי בדיקת דם כללית והכל תקין השאלה שלי מה זה יכול ליהיות ?שכחתי לציין שאני בת 35

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים ברגל

הוספת תגובה

• לשולה

ד''ר יעקב אבלין
    14/06/2008

שולה שלום
    מהידע שהבאת קשה לקבוע את הסיבה לכאבים. אם בדיקות הדם שביצעת כללו בדיקות של מדדי דלקת (שקיעת דם, CRP) אזי סביר להניח שהכאב נובע מסיבות בלתי דלקתיות למשל" לחץ על עצבים עקב בעיית דיסק הגורמת לכאב הקורן לרגל. עוד דוגמא: פיברומיאלגיה, מחלה שאינה דלקתית וגורמת כאב בכל חלקי הגוף. בכל מקרה רצוי לעבור בדיקה על ידי ראומטולוג ולבחון את האפשרויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בדרמטומיוזיטיס
    טליה
    14/06/2008

שלום, אחי בן 42 אובחן כסובל ממחלה זו (אימי סובלת מטמפורל אטריטיסט)
    נתנו לאחי קורטיזון בכמות גדולה ונאמר לו שעוד שלושה חודשים יצטרך להתחיל הקרנות
    לגבי הקורטיזון ברור לי לגבי ההקרנות אני לא מבינה (שמא מדובר גם בגידול?)אנא התוכלו להסביר

אנוכי בת 39 תקופה ארוכה אני חשה עייפות ושרירים נחלשים ומפחדת להיבדק ...האים יתכן שמדובר בגנטיקה ויתכן שגם אני אסבול ממחלה דומה?

תודה - טליה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול בדרמטומיוזיטיס

הוספת תגובה

• תשובה לטליה

ד''ר הדי אורבך
    14/06/2008

הקרנות אינן הטיפול בדרמטומיוזיטיס כשלעצמה. יש לברר מה סיבת ההקרנות שכן דרמטומיוזיטיס יכולה להלוות לעתים למחלות אחרות.

לאור התיאור שאת סובלת מעייפות וחולשת שרירים, עליך להבדק על ידי ראומטולוג או נוירולוג. אם יש אכן חולשה בשרירים, יש מקום לבצע בדיקות דם ובדיקת EMG ובדיקות נוספות לפי הממצאים. אם יש בעיה רפואית הטיפול המוקדם יועיל.
    אם את בחרדה בשל מחלת קרובייך הבירור והאישור שהינך בריאה יחזקוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיית אלכוהול ומחלת זאבת
    שירן
    13/06/2008

קראתי מאמר שמראה כי שתיית אלכוהול מפחיתה את הסיכוי לחלות במחלות פרקים, האם שתיית אלכוהול אפקטיבית ובכלל מותרת לאלה שבעצם כבר חולים במחלות אלו? אשמח לקבל את תשובתכם בנושא. בתודה: שירן

לקביעת תור
    סגירה
    שתיית אלכוהול ומחלת זאבת

הוספת תגובה

• שירן שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    13/06/2008

לא נמצא קשר בין שתיית אלכוהול והפחתה בהתפתחות זאבת או מחלות אוטואימוניות אחרות או דלקת במיפרקים. שתיית אלכוהול מופרזת יכולה לגרום להתפתחות מחלת כבד כרונית-יחד עם זה יחול איסור על טיפולים מסויימים במחלות אלו. שתיית אלכוהול מדי פעם ולא מופרזת אינה מהווה סכנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אריטריטיס ריאומטיזם והריון
    חסוי
    12/06/2008

אנו מנסים להיכנס להריון.
    יש לי דלקת פרקים ונוטלת פלאקווניל כל יום כדור אחד, מה שעוזר באופן רב (אך לא באופן מושלם, יש לעיתים כאבים אך בהחלט קלים, ורק בבוקר).
    א. האם יהיה לי יותר קשה להיכנס להריון בגלל דלקת הפרקים? מנסים כבר כמה חודשים......האם זה מקרי שלא מצליח?
    ועוד שאלה -
    ב. מבירור שערכתי עולה כי מותר להשתמש בכדור גם בהריון, כבר מהתחלה. האם למישהו מכם יש נסיון או ידע לגבי זה?
    תודה לכם

הוספת תגובה

• תשובה בקשר לארטריטיס פלקויניל והריו

ד''ר הדי אורבך
    13/06/2008

לא ברור מהנתונים מאיזה דלקת מפרקים את סובלת.
    עד כמה שניתן לענות עם נתונים אלה, לא אמור להיות קושי להרות.
    אכן פלקויניל היא תרופה הנתנת בהריון לכל אורכו ללא חשש לואינה פוגעת בהריון ובעובר.
    יש אכן לערוך בירור כמקובל לסיבת הקושי להרות. הגורמים לכך רבים ולא בהכרח קשורים למחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

חסוי
    13/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצטברות נוזלים ודלקת בפרק
    זקוק לעזרה
    12/06/2008

שלום מהיא ההמלצה כיום לטיפול בבעית אגירת נוזלים בברך רגל( דלקתי) בעבר קבלתי זריקה והדבר חזר 3 פעמים ( כל 3-4 חודשים) כיצד למנוע? תודה

הוספת תגובה

• תשובה בקשר לנוזל דלקתי במפרק

ד''ר הדי אורבך
    12/06/2008

חשוב לאבחן את סיבת הדלקת. אם אכן רק במפרק אחד?
    יכולים להיות גורמים שונים והטיפול בהתאם. הגורמים כוללים מחלות גבישיות, אוטואימוניות וזיהומיות. בעת הניקור נעשות בדיקות מהנוזל העשויות לעזור באבחון. בנוסף הראומטולוג המטפל מחפש ביטויים שונים שעוזרים לאבחן לאיזה מהקבוצות מחלה זו שייכת והטיפול בהתאם.
    אם לא נמצא גורם כלל לאחר בירור מעמיק, לעתים יש לטפל ברקמה העוטפת את המפרק הנקראת סינוביה בניתוח קטן או בשיטות אחרות על מנת למנוע הפרשה דלקתית חוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך אחרת

סיני
    12/06/2008

יש לי נסיון רב בטיפול בבעיה זו. הטיפול הוא ע"י רפואה סינית ויכול לפתור את הצורך בניתוח ובמיני זריקות ותרופות. אם תרצי תוכלי ליצור איתי קשר ואשמח לעזור. [email protected] בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרישת דם????????
    סירינה
    12/06/2008

הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    10.00- 0.00 U/ml 6.00 ANTI CARDIOLIPIN IgG

7.00- 0.00 U/ml 3.00 ANTI CARDIOLIPIN IgM

- IU/ml NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab

230- 0 U/ml 721 ANTISTREPTOLYSIN O

180- 90 mg/dl 115 COMPLEMENT C3

40- 10 mg/dl 20 COMPLEMENT C4

15.00- 0.00 IU/ml <8.690000 RHEUMATOID FACTOR

120- 50 % 87 PROT-S ANTIGEN (FREE

130.0- 70.0 % 97.4 PROTEIN C ACTIVITY

120- 80 % 113 ANTITHROMBIN-III

6.0- 1.9 1.7 APCR RATIO

35- 25 Sec 26 PTTFS

38.0- 26.0 Sec 27.4 PTT(FSL)

1.30- 0.80 1.04 PTT(FSL)/PTT(FS)

45- 30 Sec 32 LAC-SCREEN-RVVT

35- 27 Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT

1.40- 1.00 1.07 SCR RV/CONF RV

לקביעת תור
    סגירה
    קרישת דם????????

הוספת תגובה

• מחכה??????????????

סירינה
    13/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה בבקשה

סירינה
    15/06/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראומטיזם פלנדרומיק
    מאיר
    11/06/2008

בני בן 24 והוא מסוקאי מנגן בפסנתר, ובשנה האחרונה התחילו להופיע לו בצקות בכל מיני מקומות בגוף בעיקר בידיים, באצבעות. הבצקות מלוות בכאבים ולעיתים בגרודים. הראומטולוג לא איבחן בוודאות אבל לטענתו מדובר בראומיזם פלנדרומיק שאין לו טיפול.(מלבד כדורים שלעיתים מונעים התפרצויות). האמנם? אי אפשר לקבוע בוודאות כי אכן זו הבעייה? או אולי צריך לחפש במקום אחר? אשמח לשמוע מכם מה לדעתכם עלינו לעשות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ראומטיזם פלנדרומיק

הוספת תגובה

• תשובה למאיר

ד''ר הדי אורבך
    11/06/2008

ראומטיזם פלינדרומי משמעו התקפים של דלקת מפרק או מפרקים שביניהם החולה חופשי מתסמינים. חלק מחולים אלה מאובחנים בהמשך כמחלה מוגדרת כמן ארטריטיס ראומטואידית ואחרות. לעתים בשלבים הראשונים אין הסבר מדויק. כדאי לנסות להבדק על ידי הרופא המטפל בזמן התקף באם זה לא התאפשר עד כה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוך כמה זמן אמורה להתחיל להשפיע
    גילי
    11/06/2008

התרופה סאלאזופירין?
    אני סובלת, ככל הנראה, מאנקזלוינג ספונדיליטיס (לשעבר בכטרב :){באמת צריך לתת לזה שם יותר נהיר, זה נורא}.

שאלה נוספת: בטיפול בתרופה זו:
    * האם יש התנגשות עם אני נוטלת 1 כדור רסיטל ליום?
    * האם יש בעיה להרות או להיות בהריון? השפעה על העובר וכו?
    *אם התרופה לא תעבוד, הבנתי שהיא חלשה יחסית, ונעבור לטיפול ביולוגי, האם אז יש סכנה לפיריון ולידה?
    תודה רבה!

הוספת תגובה

• תשובה לגילי

ד''ר הדי אורבך
    11/06/2008

סלזופירין עוזרת במחלה זו לדלקת מפרקים פריפרית ובדרך כלל לא לדלקת בעמוד השדרה.
    התרופות הביולוגיות הן היעילות ביותר לטיפול במחלה זו.
    בכל התרופות הללו אין בעיה עם הפיריון וגם לא בעיה בלידה.. עליך בכל מקרה לתכנן את ההריון בתיאום עם הראומטולוג המטפל ולדון איתו על הטיפול בזמן ההריון מראש לפני שתהרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל מהי דלקת מפרקים פריפרית?

גילי
    12/06/2008

אצלי יש מפרקים סאקרואיליאקים מודלקים, מפרק ברך מודלק נפוח וכאבי שרירים(?) בגב עליון-חגורת כתפיים. חוץ מזה עייפות גדולה וכעת גם כאבים במפרק יד ימין (מפרק ה"עכבר" של המחשב) עד לרמה שאני מתקשה לאחוז את מברשת השיניים ולצחצח.
    רק בת 33..
    הייתכן שאין לי בכלל מחלת פרקים אלא פיברומילאגיה? העייפות שלי נמשכת שנים..
    מצד שני שתי בדיקות MRI הראו חד משמעית דלקות וארוזיות במפרקים.
    לאחר 4 ניקורי מפרק ברך והוצאת 100מל נוזל מודלק.
    אוף.

אילו פעילויות גופניות מומלצות אם בכלל?
    תודה וסליחה על בליל השאלות. כואבת ומתוסכלת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לגילי

ד''ר הדי אורבך
    12/06/2008

לאור קיום דלקת בברך ומפרקי סקרואיליאק נראה שאין מדובר בפיברומיאלגיה אלא במחלה דלקתית מקבוצת הספונדילוארטרופטיות ש ANKYLOSING SPONDYLITIS נמנית עליהן.
    את זקוקה לטיפול, לאחר שמצבך יוטב תקבלי המלצות לגבי התעמלות ופיזיותרפיה.
    כדאי לדון לעומק עם הרופא המטפל המכיר אותך טוב יותר לגבי הפרטים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בשכמות
    תרצה
    11/06/2008

שלום רב.
    זה מספר שניים שאני סובלת מעייפות כרונית,עוברת מרופא לרופא.
    ביקרתי מספר פעמיים אצל רמטולוגים.עד היום אין אבחנה מדוייקת,אבל רופא משפחה טוען לפי כל הסימנים,אני חולהבתשישות כרונית או פיברומלגיה.
    בשניים אחרונות יש לי כאבים בשכמות +חגורת כתפיים+כאבים בעצמות.
    כאב ברגל שמאללסירוגין יותר במדרגות.הייתי אצל אותופד ,בוצע צילום,
    אבחנה:צ.עש צווארי ומתני-ציר סגיטלי תקין,שינויים ניוונים קלים בשדרת המותן,עקמת קלה עם קמר
    מתני לימניןזיז גרמי הנראה שמקורו בכנף s1 משמאל הנמשך קריבנות ובספק נושק לזיז רוחבי l5
    צ.ברכיים בעמידה -התחדדות האמיננצית האינטרקונדילריות דו"צ,ללא ממצא שחיקתי ניכר.
    תוכנית טיפול:חימום+עסוי בקרה לפי הצורך.
    ביקרתי אצל רמטולוג 07/07קיבלתי טיפול ב-prednisone 5 mg לקחתי לשבוע ימיים ,היתה הקלה זמנית.מבצעת הליכה +עסוי מידי פעם ,אבל לצערי זה לא עוזר.יש לציין שאני סובלת ממעי רגיז+תשישות כרונית שניים,יש לציין יש לי דליפה מסתנית(לב).
    השאלה איך אפשר להתפטרמהכאכים בשכמות +חגורת כתפיים+בזמן הכאבים לוקחת כדור וישנה מרוב עייפות
    בתודה מראש
    תרצה -יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשכמות

הוספת תגובה

• לתרצה

ד''ר יעקב אבלין
    11/06/2008

אכן התלונות שאת מתארת עשויות להיות ביטוי של תסמונת הפיברומיאלגיה. כדי להגיע לאבחנה זו צריך לשלול מחלות מפרקים דלקתיות ודבר זה נעשה הן על סמך הבדיקה הגופנית והן לפי בדיקות המעבדה. אם אמנם מדובר בפיברומיאלגיה הרי שתכנית הטיפול המקובלת כוללת פעילות גופנית מודרגת בעלת אופםי אירובי, הידרותפיה ושימוש בתרופות כמו אלטרול, סימבלתה וליריקה. כדאי להיוועץ בראומטולוג בעניין זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארטריטיס במפרק הרגל קרסול ימין
    יקיר
    10/06/2008

סובל ממחלת קרוהן בן 21,
    יש לי דלקת פרקים נורא כואבת ברגל הרופא נתן לי זריקה סלומדרול
    125 מ"ג לא הרגשתי ממש שינוי או השפעה כלשהי מלבד חוסר תחושה קצת ברגל אבל הנפיחות אותה נפיחות ויום למחרת שוב אותם הכאבים חזרו מה זה אומר שאין השפעה לתרופה חשבתי אני הולך לקבל זריקת קסמים שסוף סוף אני ארגיש טוב,

מה הפתרון לדלקת פרקים כזאת ברגל אני כולה בן 21 מרגיש זקן ומיואש?

הוספת תגובה

• תשובה ליקיר

ד''ר יעקב אבלין
    10/06/2008

דלקת המפרקים המלווה (בחלק מהמקרים) את מחלות המעי הדלקתיות מטופלת בתרופות הדומות לאלו היעילות בדלקות מפרקים אחרות. הכוונה לתרופות בעלות טווח השפעה ממושך כמו למשך מטוטרקסאט ולאו דווקא לזריקות של סטרואידים אשר להן טוח פעולה של מספר ימים בלבד. כדאי לזכור שאם אין תרופה לתרופות "הרגילות" הרי שקיימת האופציה לעבור לתרופות ביולוגיות מקבוצת האנטי TNF (כמו רמיקייד) - תרופות אלו יעילות מאד הן כטיפול במחלת המעי הדלקתית עצמה והן בדלקת המפרקים המלווה. בכל אופן חשוב שבמקביל למעקב הגסטרואנטרולוגי תהיה גם במעקב ראומטולוגי על מנת לבחור בין הטיפולים הללו. ברוב המיקרים אכן ניתן לטיפל במחלה כמו שלך ביעילות, לחסוך כאבים ולמנוע סיבוכים לעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת פרקים

sui
    08/02/2009

מזה 5 חודשים יש לי כאבים חזקים בכפות הידיים בכפות הרגליים בכתפיים לפעמים בברכיים ולעתים גם לאורך כף היד. לכאבים נלווים התנפחויות בכפ היד או בכף הרגל בחלק העליון שלהם. כל הבדיקות שנעשו עד כה לאיתור דלקת פרקים נמצאו שליליות, למעט בדיקת crp שערכיה משתנים מבדיקה לבדיקה פעם יצא 0.35 פעם 1.45 והאחרונה 0.99 שקיעת הדם בנורמה. ant (ab) שלילית. סיטי צווארי תקין, צילום בכף רגל תקין, emg בידיים תקין, כבר הייתי אצל 3 ראומטולוגים ואף אחד לא יודע בדיוק, חלק אומרים דלקת פרקים למרות התוצאות השליליות וחלק פיברומיאלגיה שגם נראות לא הגיוניות כי יש לי התנפחויות. אילו בדיקות עלי לעשות בנוסף לברר מה בדיוק יש לי ואיזה טיפול עלי לקבל. אינני מצליחה לתפקד הפסקתי כל פעילות ספורטיבית כי אני מאוד סובלת אחרי הפעילות הפסקתי ללכת אני פשוט לא עושה כלום כי כל פעם התקף במקום אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר יעקב אבלין
    10/02/2009

קשה לקבוע את האבחנה בלי לבדוק אותך אבל את צודקת בכך שפיברומיאלגיה אינה גורמת להתנפחות של מפרקים (אם כי עשוייה להיות הרגשה סובייקטיבית של נפיחות). יתכן שמדובר בסוג של דלקת מפרקים פלינדרומית, אשר נוטה לחזור ולהופיע במפרקים שונים ולהעלם חליפות. הטיפול הוא באמצעות תרופות אנטי דלקתיות ארוכות טווח כמו למשל פלקווניל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות לאחר הפלןת חוו"ד
    שרה
    09/06/2008

עברתי שתי הפלות האחרונה בחודש מרץ נשלחתי לעשות בדיקות קרישות להלן התוצאות:
    ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
    120- 50 % 90 PROT-S ANTIGEN (FREE
    130.0- 70.0 % 127.9 PROTEIN C ACTIVITY
    120- 80 % 104 ANTITHROMBIN-III
    6.0- 1.9 2.6 APCR RATIO
    35- 25 Sec 29 PTTFS
    38.0- 26.0 Sec 29.6 PTT(FSL)
    1.30- 0.80 1.02 PTT(FSL)/PTT(FS)
    45- 30 Sec 42 LAC-SCREEN-RVVT
    35- 27 Sec 33 LAC-CONFIRM-RVVT
    1.40- 1.00 1.27 SCR RV/CONF RV
    1.20- 0.90 1.04 PT-INR
    12.3- 9.5 Sec 10.9 PT-SEC
    100 - 70 % 92 PT %
    33.0- 22.0 Sec 29.4 APTT-sec
    10.00- 0.00 U/ml 7.60 ANTI CARDIOLIPIN IgG
    7.00- 0.00 U/ml 6.40 ANTI CARDIOLIPIN IgM
    5.00- 0.00 U/ml 5.10 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
    5.00- 0.00 U/ml 68.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
    לאחר כמעט חודש חזרתי על הדיקות שיצאו לא תקינות ואלו היו התוצאות:
    5.00- 0.00 U/ml 3.70 A.B2 GLYCOPROTEI IgG
    5.00- 0.00 U/ml 66.00 A.B2 GLYCOPROTEI IgM
    אשמח לדעת האם לדעתך יש לבצע בדיקות נוספות וכן האם יש צורך בטיפול לפני/במהלך הריון
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות לאחר הפלןת חוו"ד

הוספת תגובה

• שרה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    09/06/2008

יתכן ומדובר בתסמונת נוגדי פוספוליפידים עקב סיפור של 2 הפלות בנוכחות נוגדנים לבטא-2-גליקופרוטאין מסוג IGM. כמו כן חלק מחולים אלו גם סובלים מזאבת.
    רצוי להגיע למרפאה של ראומטולוג להמשך בירור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לשרה

ד''ר הדי אורבך
    09/06/2008

עברת 2 הפלות עצמוניות, אין בידי מידע לגבי השלב בהריון בו הן חלו, ויש לך ב2 בדיקות בהפרש חודש נוגדנים גבוהים לB2GPI.
    יש מקום לבדוק סיבות נוספות ל2 ההפלות מבחינת מבחינה גינקולוגית: מבנה הרחם, נוגדנים למחלות זיהומיות וגורמים נוספים. לאחר שנשללים כל הגורמים הללו עולה החשד לתסמונת אנטיפוספוליפיד.
    זו תסמונת העלולה להתבטא בהפלות חוזרות ו/או נטיה לקרישתיות יתר וביטויים אחרים.
    מבחינת הקריטריונים לאבחנה זו: 1. יותר מ2 הפלות אם הן מתחת לשבוע 10.
    2. פעמיים נוגדנים חיוביים בהפרש של 12 שבועות.
    אם יש חשד לתסמונת זו יש גם לשלול קיום תסמינים ונוגדנים לזאבת.
    בשלב זה אין בידי מספיק נתונים לאבחן באמצעות מידע זה תסמונת אנטיפוספוליפיד.
    אם היתה אבחנה זו ודאית, ואם אין הוראת נגד הטיפול למניעת הפלות בעת קיום הריון הוא באספירין והפרין .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

שרה
    09/06/2008

תודה
    הפלה ראשונה הייתה טבעית בשבוע 6 והשניה גרידה בשבוע שני
    בנוסף נבדקתי באולטרסאונד תלת ממדי למבנה הרחם נמצא תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים תיקון

שרה
    09/06/2008

עברתי גרידה בשבוע 8

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה