מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פברומיאלגיהאני14/07/2008
מזה כמה שנים אני סובל מבעיות אורטופדיות ביניהם פרטס עם שחיקה של הסחוסים בירך הגבלה בתנועות הרגל כולל פיסוק, בעיות ניוון צוואר וגב ולחץ בחוליות צוואר עם הגבלה בתנועות צוואר וגב. ובתפקוד לאחרונה עלה אפשרות שאני סובל בין היתר מפברומיאלגיה האם בגלל ריבוי נקודות כאב ניתן קשור הבעיות האורטופדיות למחלה. 1. מה המשמעות?. 2. עד כמה היא יכולה להיות חמורה ?. לציין שבשינוי מזג אוויר קר מרגיש נוקשות ברגלים בפרט בבוקר.פעילות ממושכת מקשה על השינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאני
ד''ר יעקב אבלין14/07/2008שלום רב
אין בהכרח קשר בין הפיברומיאלגיה לבעיות האורטופדיות אם כי יתכן שעקב פיברומיאלגיה בעיות אחרות יגרמו יותר כאב מאשר אצל אדם שאינו סובל מפיברומיאלגיה. המשמעות בכל אופן היא פשוט שצריך לטפל בפירומיאלגיה. מצב זה אינו עתיד לגרום נכות אן פגיעה במפרקים אך גורם לכאב שעלול להיות קשה ודורש טיפול - הן על ידי פעילות גופנית מתונה והן על ידי תרופות המקלות על התסמינים כמו אלטרול, סימבלתה וליריקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי פרקיםמירי13/07/2008
שלום דוקטור: אני אשה בת 59 גובה 1.74 אבל עודף משקל 88 קילו. יש לי בעיותבמפרקים כאבי תופת בעיקר בברכים והידים האצבעות. נשלחתי לרנטגן עיי רופאת המשפחה האבחנה דלקת פרקים ניונית כמו כן עברתי בדיקות דם האבחנה די תקינות.נשלחתי לפיזותרפיה אבל התור ארוך בעוד חודשיים. כמו כן נשלחתי להבדק אצל ראמטלוג בעוד חודש.קיבלתי כדורים etopan xl פעמיים ביום לא עוזר לי. מה עלי לעשות? האם הדלקת בשלב יותר מאוחר גורמת לנכות? אנא עוץ לי מה לעשות אני ממש כואבת . תודה מקרב לב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למירי
ד''ר יעקב אבלין13/07/2008על פי מה שאת מספרת נראה שמדובר באוסטאוארטירטיס - מחלה שבעיקרה אינה דלקתית וקשורה לשחיקת סחוס. החדשות הטובות הן שבמצב זה אין צורך בתרופות נוגדות דלקת חזקות כמו סטרואידים, הגורמים תופעות לוואי לא מעטות. מצד שני אין טיפול תרופתי מאד יעיל למצב זה. ירידה במשקל יכולה לעזור, בעיקר לכאבים בברכיים ובירכיים. לכאב באצבעות הידיים אפשר להעזר באמבטיות של פרפין חם לכפות הידיים - טיפול הניתן במסגרת של פיזיותרפיה. תרופות כמו ART-50 (או דיאצרין בשמה הגנרי) עוזרות כדי להאט את קצב השחיקה במפרקים הגדולים אבל מדובר בטיפול ממושך.
סוג זה של בעייה עלול להתקדם באיטיות על פני שנים. בסופו של דבר עלולה להגרם פגיעה משמעותית במפרקים כמו מפרקי הברכיים אשר מצריכה ניתוח להחלפת המפרק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מס' שאלותנעה11/07/2008
דוקטור לב אל שלום,אני בת 31 לפני כ-3 חודשים החלו אצלי כאבים במפרק הירך השמאלי, טופלתי בנוגדי דלקת,הליכה על קביים,וכשהחמירו הכאבים עברתי MRI שם היתה התוצאה חשד ל-AVN או אוסטיאופורוזיס חולפת..,לאחר הופניתי לרופא מומחה למפרקים שכאמור אמר שלדעתו זה אוסטיאופורוזיס חולפת,עם דלקת בגיד...וביקש הידרותרפיה -12 טיפולים אושרו לי התחלתי במימושם,כ"כ הפחתת משא מרגל שמאל,וכן עשיית מיפוי עצמות שתוצאתו היתה :,"בבדיקה מאוחרת קיימת קליטה מוגברת דיפוזית במפרק ירך שמאל בולטת יותר בראש הפמור.בנוסף קיימת קליטה מוגברת ב-METATARSOPHALANGEA L ראשון בשתי כפות רגליים ,בעצמות הטרסוס משני הצדדים ,בברכיים ובכתפיים.קיימת קליטה מוגברת באספקט התחתון של SACROILIAC JOINTS ואי סדירות קלה לאורך ע"ש מותני.לסיכום :הממצאים במפרק ירך שמאל כמפורט-שינויים ארטריטיים ודלקתיים ?(סומן סימן שאלה),לא ניתן לשלול חד משמעי TRANSIENT SYNOVITIS .שאר הממצאים במיפוי יכולים להתאים לשינויים ניווניים ושינויים ארטריטיים..שוב פניתי אל האורטופד בקהילה והוא אמר לי אני לא יודע להגיד לך ,תפני למומחה בתחום המפרקים ,שינסה לשייך את הממצאים..וכן הפנה אותי לראמטולוג שרק אציין שהתור אליו בנובמבר ,קצת רחוק.. כיום המצב שיש לי עדיין מעט כאבים באיזור הירך..(בדיקות דם שעשיתי הראו היפוקלצמיה) ..מה דעתך ?האם באמת צריך עוד חוות דעת של מומחה ?במה יכול אורטופד או ראמוטלוג יכול לעזור לי?או להסתפק בהמלצותיהם ,ולהמשיך בהידרותרפיה?כ"כ אני עובדת כאחות במח' פנימית שהיא ללא ספק עבודה פיזית ..האם אוכל להמשיך לעבוד בה ?,ואיך למעשה אפשר למנוע את ההמשך של ה-AVN או האוסטיאופורוזיס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעה
ד''ר יעקב אבלין11/07/2008אכן שאלות טובות...
המצב שאת מתארת אינו מאד חד משמעי. ממצאים ב - MRI כמו אלו שאת מתארת יכולים להופיע במצבים פתולוגיים שונים שמערבים את האיזור הזה. אחד מהם הוא המצב של Transient osteoporosis - מצב של אוסטאופורוזיס זמנית ומקומית (בניגוד גמור למצב הרגיל של אוסטופורוזיס) שמופיע לעיתים במהלך הריון (אבל לא רק). AVN הוא מצב אחר בו אספקת הדם לאזור מסויים (לעיתים קרובות ראש הירך) נקטעת מסיבה כלשהיא. זה קורה תחת טיפול בסטרואידים אך גם במצבים אחרים. מעבר לכך, המעורבות אצלך של מפרקים נוספים כמו מפרק ה - Sacroiliac הברכיים וכף הרגל יכולה להצביע על מחלת מפרקים דלקתית כמו Ankylosin spondylitis או Reactive arthritis - כאשר גם במצבים אלו ניתן לעיתים למצוא ממצאים דומים ברקמת העצם בבדיקת MRI (ממצאים המתוארים כבצקת של מוח העצם).
עכשיו אם מדובר במחלת מפרקים דלקתית חשוב לאבחן אותה ולטפל בה. אם מדובר ב - Transent osteoporosis יש סיכוי שזה יעבור בלי טיפול. אם מדובר ב- AVN הטיפול הוא תומך (פיזיותרפיה, הידורותרפיה, נוגדי כאב) אך לעיתים נדרשת התערבות אורטופדית ניתוחית. בשורה התחתונה, כרגיל, צריך להתייעץ פנים אל פנים עם רופא (ראומוטולוג). יתכן שכדאי גם להשיג את הדיסק של בדיקת ה - MRI ולהביאה להתייעצות אצל רנטגנולוג המומחה במחלות עצם כי הרבה תלוי בפענוח המדוייק של בדיקה זו. ולבסוף - כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הסיבה להיפוקלצמיה - שמא יש קשר בין הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמס' שאלות המשך..
נעה11/07/2008תחילה תודה רבה על ההתייחסות...למעשה הכאב החל לי במהלך הריון ..שהסתיים בהפלה בשבוע 8 -עובר ללא דופק..אבל היה לי כאב כזה גם שלא בתק' ההריון..אולי זה פרט שיכול לשפוך אור...שאלתי היא איך יהיה ניתן לאבחן דלקת פרקים כרונית ?האם ניתן למנוע אותה ?וכן מה אעשה באשר להריון?האם הריון מגביר דלקת פרקים?האם יש סיכון לעובר?כ"כ ניתן להגיע אליך לבדיקות אני בקופ"ח כללית..שוב המון תודה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת-
נעה11/07/2008את ה-MRI ראתה רנטגנולוגית מומחית לעצמות שטענה מבחינתה זה אוסטיאופורוזיס חולפת במקום ראשון ,ובמקום 8 AVN ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת נוספת
נעה11/07/2008האם דלקת פרקים יכולה להתמקד דווקא בעצם הירך...כי הכאב העיקרי שלי הוא שם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנועה
ד''ר יעקב אבלין14/07/2008דלקת מפרקים לרוב אינה מתמקדת רק במפרק אחד - אם כי גם זה קורה. במקרה שלך ישנם רמזים למעורבות של מפרקים נוספים - גם אם הכאב ממוקם יחסית. בכל אופן כפי שאמרתי המקרה הוא מורכב וחייבים לבחון אותו "פנים אל פנים" בפגישה עם ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה יש לי?א10/07/2008
שלום, לפני מס' שנים פרצתי דיסק בעמוד שדרה צווארי ומאז החלו כל בעיותי. אני סובלת כאבים הנובעים מפריצת דיסק זו, סובלת גם מכאבי גב תחתון הנובעים ממקור בעמוד שדרה מותני. כמו כן בשנתיים- שלוש האחרונות סובלת מכאבי שרירים מפושטים בכל הגוף. בשנה האחרונה כאבי פרקים שהחלו בפרקים הקטנים של אצבעות הרגליים והידיים, ועברו פנימה לברכיים, למרפקים, שורשי כף היד ולכתפיים. יש לי ימים שהכאבים תוקפים אותי בצורה בלתי נסבלת. מרגישה שהמפרקים של הידיים ננעלים לאחר שאוחזת בדברים. קשה לי לאחוז דברים כמו שקיות, לחתוך סלט, להחזיק פלאפון ואפילו לאחוז בהגה. תחושה שהאצבעות ננעלות- קשה וכואב מאוד אח"כ לפתוח אותן. אני מאוד מוטרדת ולא יודעת מה יש לי. ביקרתי אצל ריאומטולוג בכיר וחשדתי בעצמי שיש לי פיברומיאלגיה, אבל הוא אמר שלא. כיצד ניתן לאבחן ממה אני סובלת? אני סובלת בצורה נוראית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא.
ד''ר יעקב אבלין11/07/2008ישנן סיבות לא מעטות לכאב מפושט. למשל:
הפרעות אנדוקריניות - הפרעות בתפקוד בלוטת התריס, בלוטת הפאראתירואיד ועוד.
הפרעות נוירולוגית
מחלות זיהומיות
דלקות מפרקים
השפעת תרופות שונות (תרופות להורדת כולסטרול למשל)
יחד עם זאת, פיברומיאלגיה היא סיבה שכיחה לכאב מפושט מהסוג שאת מתארת ואם לא מוצאים הסבר אחר בהחלט צריך לחשוב שוב גם על האפשרות הזו.
נראה שאם התלונות נמשכות כדאי לשוב ולהתייעץ עם ראומטולוג, לבצע את הברור הכרחי כדי לשלול סיבות מבין המתוארות לעיל וכן לשקול שוב את האפשרות של פיברומיאלגיה בהתאם למהלך הקליני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א11/07/2008תודה על תשובתך. אפנה שוב לריאומטולוג. אבל בכלל אני מאוד מתוסכלת. תחושה שכל רופא רואה את הנישה "הצרה" שלו ואם הוא לא מוצא משהו הוא לא מפנה אותי הלאה לברור אצל מומיחם אחרים, ואני עדיין סובלת! אני איננינ יודעת לאיזה כיווני בדיקה לפנות מעצמי. הזכרת למשל מחלות זיהומיות. איזה רופא בודק באמת אם המקור הוא לא זיהום כשלהו? האם צריך לפנות לרופא זיהומולוג או שאבחון כזה יכול להיעשות גם ע"י ריאומטולוג? האם רופא משפחה אמור לבדוק אם הבעיה זיהומית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא'
ד''ר יעקב אבלין11/07/2008רופא משפחה יכול לרוב לבדוק את הסיבות הזיהומיות החשובות כמו EBV CMV הפטיטיס וכו. במקרים נדירים ריך לפנות למומחה למחלות זיהומיות. אבל ככלל ראומטולוג הוא הכתובת הנכונה לביצוע הבירור של כאבים במערכת השלד. ושוב - אם אין אינדיקציה ברורה למחלה ספציפית אחרת - פיברומיאלגיה בהחלט נשארת כאפשרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crpחסוי10/07/2008
שאלתי גם בשאלה הקודמת שאלה בנושא CRP אך ייתכן והתנסחתי מבולבל. להלן מחדש: יש לי אריטריס ריאומטיזם. crp אצלי הוא בערכים של 2.2....וכעבור חודש שימוש בפלאקווניל crp=2.3 (בסקלה 0-5). הריאומטיד פקטור מצד שני ירד במעט (ירידה מ250 ל239 בסקלה 0-14). באחת מהתשובות שלך פה בפורום, ענית ש.....".מה שחשוב זה ה-crp ולא הריאומטיד פקטור. ואני שואלת - א. מה אומרים ערכי הCRP שלי? האם זה מעיד על דלקת? מישהו ללא דלקת יהיה לו CRP=0???? או שאצלי זה בתחום הנורמל (כי זה בין אפס לחמש)????? ב. מדוע אין חשיבות לריאומטיד פקטור כפי שציינת? הרי אצלי הוא מאוד מאוד גבוה....זה לא מעיד על משהו? ג. הרופאה ציינה שיש לי: seroposit rheumatoid arthritis . מה אומרת המילה הראשונה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר יעקב אבלין11/07/2008אז ככה: CRP לעולם לא יהיה 0. אם הוא בטווח התקין - זה בסדר גמור. אין הבדל בין ערכים כמו 2.2 או 2.3. הבדלים כאלה הם בטווחי הטעות של הבדיקה ואין להם משמעות.
לגבי הפקטור הראומטואידי: מה שחשוב בדלקת מפרקים שגרונתית, אשר שמה באנגלית הוא Rheumatoid arthritis, זה לקבוע אם הפקטור הזה קיים או לא. אם הוא קיים (אם הבדיקה חיובית), מדברים על דלקת "סרופוזטיבית" - כמו אצלך. לעובדה זו יש משמעות מבחינת מהלך המחלה וסיבוכיה, בהשוואה לאותם חולים (כ - 15% מהחולים במחלה) שאצלם הפקטור הזה אינו קיים ("שלילי"). מרגע שנקבע שלחולה מסויים אכן יש פקטור ראומטואידי חיובי, הרמה האבסולטית של הפקטור אינה חשובה כל כך ואין טעם לעקוב באופן סדרתי אחרי הרמה כמדד לפעילות המחלה. בכל מקרה מדובר בחולה סרופוזטיבי. זאת בניגוד ל - CRP אשר מבטא את רמת הדלקת הנוכחית ולכן רמתו כן יכולה להעיד על פעילות המחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
חסוי11/07/2008ראשית - אני חייבת לאמר לך המון תודה על הקשב, התשובות הרחבות, והרצון לסייע. זה לא טריווייאלי! שנית - למרות התשובה המאוד מעמיקה, אני עדיין מבלובלת: אם ערך CRP 2.2 הוא תקין ......ולעומת זאת יש לי דלקת פרקים, איך זה מסתדר? אני מבינה ממך שרק אם אעלה מעל הסקאלה (0-5) אז זה יבטא שיש דלקת הנוכחית ויעיד על פעילות המחלה???? שוב תודה ושבת שלום לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה שאלה
חסוי14/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום שוב ד"ר גודארדהמודאג10/07/2008
שלום ד"ר ! כבר ענית לי בתחתית הדף , ורציתי לשאול עדיין מספר שאלות, ראשית כמו שהבנת אכן בבדיקת נוגדנים כנגד הגרעין נמצאתי חיובי ( אין לי טייטר) נוגדנים נגד הדנא שלילי וכנ"ל לגבי שריר חלק. כיום מלבד הפצעים המוזרים הללו בפה והדקירות שאני מרגיש למספר שניות במספר איזורים אין אני מרגיש דבר. שאלתי היא , ראשית במידה וזה לופוס מה המשמעות? זו מחלה סופנית היום? בנוסף רציתי לדעת מכיוון שאני עומד להכנס לעולם התעסוקה בקרוב לאחר לימודים , האם מחלה שכזו יכולה להשפיע לרעה ... על הקבלה , תיפקוד וכו ( אני יודע שיש חסיון רפואי אך אני לא אשקר..) אם אני ממתין בנתיים וכל עוד אין תסמינים חמורים האם יכול להגרם לי יותר נזק? שנית עברתי על 11 הקרטריונים של לופוס בקושי הצלחתי לגרד שתיים ? מה זה אומר? שנית במידה וזה לופוס איך את מסבירה את זה שערכי הכבד חזרו לנורמה? לא יכול להיות שזה סתם וירוס דמוי מחלת הנשיקה שתקף ועכשיו הוא חולף? תודה רבה על כך שאת מקדישה לי מזמנך....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאג שלום
ד''ר ג'יזל גודארד10/07/2008זאבת מתאפיינת ע"י התלקחויות והפוגות כחלק ממהלך המחלה. מטרת הטיפול היא להגיע להפוגה מתמדת. ללא טיפול, יכולה המחלה להיות מסוכנת לחיים. תחת טיפול ומעקב נכון, ותלוי בחומרת המחלה, אדם יכול לעבוד ולחיות חיים די רגילים. לזאבת אין ריפוי היום ולכן מוגדרת כמחלה ממושכת (כרונית). מצבי דחק יכולים לעיתים להחמיר את המחלה. חשוב להיבדק ע"י מומחה על מנת לאבחן זאבת כמה שיותר מוקדם ולפני נזק בלתי הפיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ברכיים וכפות רגלייםרונית09/07/2008
שלום רב, בת 32 סבלתי מכאבי ברכיים תקופה מעל חודשיים (רגישות לגלוטן-אינני יודעת אם קשור) אתמול ניגשתי לאורתופד שחושש שהכאבים אינם מסיבה אורתופדית. צילומי הברכיים שעשיתי תקינים נשלחתי לבדיקות דם :ספירת דם תקינה אך בנוסף ישנם 3 ערכים: CRP 0.7 STREPSOLYSIN 0 ASLT AB 201.7 IU/mlקטן מ 5 RHEUMATOID FACTOR QUANTIT אודה על הסברם תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר יעקב אבלין10/07/2008הבדיקות שציינת אינן ספציפיות - CRP מוגבר במידה גבולית ביותר (כבטוי לדלקת) ולא ניתן על פי זה לקבוע אם מדובר במחלה דלקתית או אחרת. אם האורטופד אינו סבור שהבעייה היא בתחומו כדאי להבדק על ידי ראומטולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקלרודרמה והריוןליאת09/07/2008
שלום רב, אני בת 28 ונוטלת את תרופות פרדיזון 5 מ"ג וכולכיצין 0.5 על בסיס יומיומי קבוע בגלל שאני חולה בסקלרודרמה. הסקלרודרמה "מורדמת" כ-7 שנים ומוגדרת על פי הרופא שלי כקלה. רופא הנשים שלי אמר שבגלל התרופות הנ"ל לא מומלץ שאכנס להריון. האם יש עוד מה לעשות או שזו התשובה האחרונה בתחום, האם אין תרופות חליפיות או מינונים מסויימים שלא יפגעו בעובר? ומהם המומים עליהם מדובר, שעשויים להופיע אצל היילוד אני מאוד אודה לך על התשובה כי הנושא מאוד דחוף לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת
ד''ר יעקב אבלין10/07/2008כולכיצין אכן נחשבת תרופה עם סיכון משמעותי לילוד (מוגדרת כסיכון D). בהחלט ניתן לשקול להפסיק תרפוה זו שאינה הכרחית בסקלרודרמה.
פרדניזון היא תרופה שאפשר ליטול בזמן הריון אם צריך למרות שכמובן רצוי תמיד להמעיט בתרופות ככל האפשר בהריון. שוב - אין כל הכרח לטפל בסקלרודרמה בפרדניזון (לעיתים תרופה זו עלולה אף להזיק במחלה זו) כך שניתן לבדוק עם הראומטולוג המטפל הפסקת טיפול זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איריטיס - סקוריאליטיסאבי09/07/2008
בוקר טוב לפני כ-10 שנים בערך בעקבות כאבים בגב התחתון אובחנה אצלי סקוריאליטיס דו צדדית באגן שבעקבותיה הייתי במעקב של 2-3 שנים אצל ראומטולוג. טופלתי בתחילת הדרך בויוקס שעזר לי עם הכאבים. לפני כ-4-5 שנים אובחנה אצלי איריטיס כאשר מאז היו לי בערך כ3-4 התפרצויות (בערך אחת לשנה עד שנה וחצי) שטופלו ע"י טיפול בטיפות סטרואידיות. בחצ השנה האחרונה היו לי פעמיים כאבים בעין שהתלוותה אליה אדמומיות אבל כשהייתי אצל הרופא בפעמיים אלא לא נראתה כל פעילות של איריטיס. הבנתי שיש קשר בין שתי המחלות (מחלות אוטואימיוניות ?). בשנה האחרונה, מידי כמה חודשים יש לי כאבי גב שמתרכזים באזור האגן (כאב שדומה לכאב של מאמץ או מתיחת שרירים) וכאבים באזור הצלעות מאחור, כאב בצורה של דקירה די חזקה, הכאב מתגבר בזמן ישיבה בשירותים או על המושב ברכב או בזמן שכיבה לישון, לעיתים הכאב חד שגורם לי להפסיק לנשום לשניה כי נשימה עמוקה גוררת כאב חד. רציתי לדעת: * האם אכן יש קשר בין שתי המחלות והאם מדובר במחלות אוטואמיוניות ? * האם האיריטיס ו/או הם כרוניות והאם יכולה להיות החמרה במצב ומה ? * האם הכאבים שתיארתי באזור הצלעות יכול לנבוע עם מהסקוראליטיס והאם מרמז על החמרה ? * האם הבעיה עם שתי המחלות הללו היא שצריך להתרגל לחיות איתן או שיכולה להיות החמרה ותוספת של דברים חמורים יותר ? * האם עלי ללכת לרופא ראומטולוג, רופא המשפחה טוען שלא, ע"מ לבדוק את המצב באופן כללי ? * אני אודה לך על כל יעוץ, הכוונה ומידע בנושא. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודעה מאורגנת יותר - סליחה
אבי09/07/2008בוקר טוב לפני כ-10 שנים בערך בעקבות כאבים בגב התחתון אובחנה אצלי סקוריאליטיס דו צדדית באגן שבעקבותיה הייתי במעקב של 2-3 שנים אצל ראומטולוג. טופלתי בתחילת הדרך בויוקס שעזר לי עם הכאבים. לפני כ-4-5 שנים אובחנה אצלי איריטיס כאשר מאז היו לי בערך כ3-4 התפרצויות (בערך אחת לשנה עד שנה וחצי) שטופלו ע"י טיפול בטיפות סטרואידיות. בחצי השנה האחרונה היו לי פעמיים כאבים בעין שהתלוותה אליה אדמומיות אבל כשהייתי אצל הרופא בפעמיים אלא לא נראתה כל פעילות של איריטיס. הבנתי שיש קשר בין שתי המחלות (מחלות אוטואימיוניות ?). בשנה האחרונה, מידי כמה חודשים יש לי כאבי גב שמתרכזים באזור האגן (כאב שדומה לכאב של מאמץ או מתיחת שרירים) וכאבים באזור הצלעות מאחור, כאב בצורה של דקירה די חזקה, הכאב מתגבר בזמן ישיבה בשירותים או על המושב ברכב או בזמן שכיבה לישון, לעיתים הכאב חד שגורם לי להפסיק לנשום לשניה כי נשימה עמוקה גוררת כאב חד. רציתי לדעת: * האם אכן יש קשר בין שתי המחלות והאם מדובר במחלות אוטואמיוניות ? * האם האיריטיס ו/או הם כרוניות והאם יכולה להיות החמרה במצב ומה ? * האם הכאבים שתיארתי באזור הצלעות יכול לנבוע עם מהסקוראליטיס והאם מרמז על החמרה ? * האם הבעיה עם שתי המחלות הללו היא שצריך להתרגל לחיות איתן או שיכולה להיות החמרה ותוספת של דברים חמורים יותר ? * האם עלי ללכת לרופא ראומטולוג, רופא המשפחה טוען שלא, ע"מ לבדוק את המצב באופן כללי ? * אני אודה לך על כל יעוץ, הכוונה ומידע בנושא. תודה רבה נ.ב. בשנה וחצי האחרונות אני סובל מעייפות רבה שמגיעה בלי קשר לשעה ביום ויכולה להמשך בין כמה שעות ליום שלם. בנוסף לעייפות עיניים כבדות הרוצות להיעצם וחולשה בגפיים (ידיים ממרפקים ומטה ורגליים מאזור הבירכיים ומטה). בדיקות דם כלליות תקינות, פרט לכולסטרול מעט גבוה וסוכר מעט גבוה. * האם יש קשר בין הדברים ?? תודה שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר יעקב אבלין09/07/2008אכן יתכן בהחלט קשר בין הדברים. סקרואילאיטיס היא סימפטום מרכזי של המחלה מכונה Ankylosing spondylitis. מחלה דלקתית זו פוגעת במפרקי האגן ועמוד השדרה ובנוסף פוגעת לעיתים באיברים נוספים לרבות העין שם היא גורמת סוגים שונים של דלקת לרבות איריטיס, ואובאיטיס. תיתכן גם פגיעה באיברים נוספים. לפיכך מדובר למעשה בביטויים שונים של אותה מחלה ולא בשתי מחלות נפרדות. המחלה אכן עלולה להתקדם ולגרום נזק מצטבר בעיקר לעמוד השדרה לכן רצוי מאד לפנות לראומטולוג ולטפל בשלב מוקדם - והדבר אפשרי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד הבהרה קטנה
אבי10/07/2008עד לאיזה מצב יכולה להתקדם המחלה ? מהו הטיפול שניתן למחלה, במה הוא מטפל ומה הצפי להתקדמות המחלה ? האם עייפות רבה וחולשה בגפיים יכולים להגרם גם ממחלה זו ? האם המחלה יכולה לגרום לתופעות נוירולוגיות כגון, מערכת עצבים מגורה, חוסר שקט וטיקים ? תודה על המידע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם תוכל לענות לי על שאלת ההמשך-תודה
אבי13/07/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבי
ד''ר יעקב אבלין14/07/2008מחלות מסוג זה אם אינן מטופלות עלולות לגרום להתקשחות של עמוד השדרה עם איחוי הדרגתי של החוליות ואובדן טווחי תנועה. עייפות בהחלט יכולה להגרם על ידי סוגים רבים של דלקות מפרקים. חולשה אובייקטיבית בגפיים פחות צפוייה, אלא אם קיים נזק מבני הגורם ללחץ על עצבים מסויימים. גרוי כללי של מערכת העצבים אינה תופעה צפוייה במחלות אלו.
הטיפול הוא על ידי תרופות אנטי דלקתיות חדישות ובעיקר תרופות מקבוצת האנטי TNF אשר מפחיתות מאד את רמת הדלקת, את הכאב ואת הנזק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סאקרו-איליאטיסויולה08/07/2008
אני בת 40 סובלת מזה זמן רב מכאבים חזקים בגב תחתון שמקרין לרגליים עם כאבים במותניים. האורטופד שהיתי אצלו שלח אותי לבדיקת MRI ואמר לי שהוא חושד אצלי במחלה בשם סאקרו -איליאטיס. מה זה? ואיך מטפלים בזה.והאם יש למחלה הנ"ל תרופות. בבדיקת MRI רשמו לי שב סיגנל מח החוליות בגדר התקין פרט לשינויים ניווניים אקטיביים (בצקתיים) ב END PLATE העליון של L4 , יותר משמאל נראות קשריות שמורל. סאקרום: תעלת השדרה הסאקרלית תקינה. איזור סקלוריזס באספקט האיליאקלי של ה SIJ השמאלי ומעט בצקת מח העצם משני צידיו. מעט בצקת מח העצם גם באספקט הסאקרלי של ה SIJ הימני. מה עושים עם דיאגנוזה(אבחנה) הנ"ל . ההתקפים באים באופן פתאומי עם כאבים מאד חזקים. אשמח לקבל תשובתכם כמה טיפים של עזרה עם שמות של מקומות איפו מטפלים בבעיה הנ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויולה
ד''ר יעקב אבלין08/07/2008ויולה שלום
סקרו-אילאטיס משמעותה דלקת של המפרק הסקרו - אליאקלי - מפרק המחבר את חלקי האגן זה לזה. מדובר במפרק אשר התנועות המתבצעות בו ביום יום הן מינימאליות - למעשה רק בזמן הלידה בנשים המפרק נפתח מעט ומקל על יציאת הילוד דרך תעלת הלידה. דלקת של מפרק זה איננה מחלה בפני עצמה ועלולה להופיע בקבוצה של מחלות ובראשן המחלה הנקראת Ankylosing spondylitis - אך גם בדלקת המפרקים המלווה מחלות מעי דלקיות, דלקת המפרקים המלווה פסוריאזיס ועוד. לרוב דלקת כזו מופיעה יחד עם מעורבות של חוליות של עמוד השדרה ולעיתים גם של מפרקים גדולים אחרים כמו הירכיים. התיאור של בדיקת ה - MRI אכן עשוי להתאים לסקרו אילאיטיס אם כי רצוי שרנטגנולוג המתמחה במחלות עצם ומפרקים יתייחס לשאלה הספציפית האם הממצאים אכן חד משמעיים.
אם אכן תאובחני כסובלת מסקרואילאיטיס צריך לנסות לאבחן את המחלה הספציפית הגורמת לתופעה וזה תפקידו של הראומטולוג. בסוף הדרך אכן יש טיפול יעיל למצב זה - תודות לתרופות הביולוגיות מקבוצת האנטי TNF הקיימות בשוק כמו רמיקייד והומירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקיםסווטה08/07/2008
שלום, אני בת 29 ולפני 10 שנים בערך הופיעו אצלי נפיחות וכאבים במפרקי הידיים וברכיים. הרופא ביצע את בדיקת Rheumatoid Factor Quantit והיא הייתה הרבה מעבר לנורמה. הופנתי לרופא ראומטולוג והוא רשם לי את פלקווניל. לקחתי את התרופה הזאת במשך כמה שנים עד שהבדיקות היו במסגרת הנורמה ולא היו כאבים ונפיחויות. לפני כמה שנים הכאבים בידיים (שורש כף יד שמאל) חזרו. התחלתי לקחת פלקווניל , אבל הפעם התרופה לא עזרה והכאבים מתחזקים והופיעו ביד שניה גם ובמפרקי אצבעות הידיים. אז הרופא רשם לי את methotrexat 10mg יחד עם הפלקווניל. בדיקות דם אחרונות הראו: antinuclear Ab Adults 2.87 ESR 22 Rheumatoid Facror Quantit 10.5 Vitamin B12 486 Lymphocytes 21.6 CRP 0.8 האם לתרופה זו יש השפעות בלתי הפיכות על הבריאות (בעיות פוריות, פגיעה בלתי הפיכה בתפקודי הכבד וכו'....) 2. האם לתרופה זו יש תופעות לוואי קשות והדבר מצריך שינוי באורך חיים? (קראתי באינטרנט שתרופה זו משמשת ככימותרפיה במקרים מסויימים של סרטן) 3. האם יש טיפול אחר שנותנים במקרים של החמרה בכאבי מפרקים ופלקווניל אינו עוזר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסווטה
ד''ר יעקב אבלין08/07/2008מטוטרקסאט היא תרופה אנטי דלקתית יעילה - אני מניח שהמינון אותו את מקבלת הוא 10 מ"ג פעם בשבוע. התרופה ניתנת תמיד במינון חד שבועי.
לתרופה זו יש תופעות לוואי שצריך לעקוב אחריהן. יש לבצע בדיקה של תפקודי הכבד אחת למספר שבועות כיוון שלעיתים יכולה להיות פגיעה בכבד. אם מקפידים לבצע את הבדיקות ומפסיקים את הטיפול ברגע שיש עלייה מסוכנת ברמת אנזימי הכבד לרוב הנזק אינו הפיך. יחד עם זאת לאחר כ - 5 שנים של טיפול מקובל בכל זאת לבצע ביופסיה של הכבד כדי לשלול נזק שעלול להיות בלתי הפיך.
התרופה אכן משמשת גם ככמותרפיה אל זאת במינון גבוה הרבה יותר (מעל 500 מ"ג). מבחינת אורחות החיים רצוי להזהר בשתיית אלכוהול בזמן הטיפול עקב החשש לפגיעה בכבד. בנוסף אסור לחלוטין להרות תחת טיפול במטוטרקסאט ולכן יש להשתמש באמצעי מניעה. ישנן תרופות נוספות לטיפול בדלקת מפרקים כמו סלזופירין וערבה - לכל אחת תופעות הלוואי שלה כמובן.
לבסוף יש להקפיד על נטילת הויטמין חומצה פולית בזמן שמטופלים במטוטרקסאט - מומלץ ליטול את הויטמין למחרת נטילת המטוטרקסאט - לא באותו היום על מנת לא לפחית את יעילות התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גאוט - שאלותתמי07/07/2008
שלום, בן זוגי (בן 27) אובחן כחולה גאוט לפני מספר שנים. הוא מבקש כעת להקפיד על דיאטה נכונה ויש לי מספר שאלות בנדון. 1. בזמן האחרון הוא סובל ממה שנדמה כהתקף ארוך של המחלה. האם יתכן שלמעשה מדובר לא בהתקף ממש אלא רק בדלקת שנשארה לו במפרק של האצבע ברגל? 2. איזה סוג של לחם הוא אמור לאכול? שמרים באמת כל כך מזיקים לחולי גאוט? 3. אמרו לנו שהוא אמור להימנע ממזונות מקופסת שימורים - זה נכון? 4. האם הוא יכול לאכול טחינה? 5. איזה תוסף מזון טבעי הוא יכול לצרוך כדי להתמודד טוב יותר עם המחלה? האם הרפגו (ציפורני השטן) יהיה מתאים או סוג אחר של ויטמין? תודה רבה! תמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
מערכת BeOK08/07/2008לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=215 id=link]תזונה קלינית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובשמישהי06/07/2008
שלום,אני בחורה צעירה (בשנות ה-30 לחיי) ואני סובלת מ"תסמונת סיוגרן" כשנה וארבעה חודשים. רק לאחרונה,בעיקר בימים האחרונים התחלתי להרגיש יובש נוראי באף עצמו ובכל מערות האף והסינוסים, יובש שמציק לי נורא וגורם לי לכאב חזק באף ולכאבי ראש וכו'. מה עושים במקרה כזה, ניסיתי לשים טיפות עיניים "היפוטירס" כמו טיפות אף - וזה עזר קצת, אך ה"סאלאגן" כמעט ולא עוזר בכלל ליובש באף אלא משפיע רק על הפה,על בלוטות הרוק? אודה לכם מאוד על תשובתך לבעיה מציקה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למישהי
ד''ר יעקב אבלין08/07/2008שלום לך מישהי
קיים טיפול תרופתי לתלונות היובש בתסמונת סיוגרן על ידי תרופה הנקראת Salagen. זאת בתנאי שאן אובחנת בודאות עם תסמונת זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANAר05/07/2008
שלום מה משמעות בדיקת ANA חיובית ? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר א שלום
ד"ר גודארד07/07/2008ANA פירושו נוגדנים כנגד גרעין- בדיקה כללית לאבחון מחלה אוטואימונית. ANA יכול להיות מוגבר גם במצבים אחרים אך בד"כ בכייל נמוך לעומת בזאבת נמצא כייל גבוה. בזאבת- ANA חיובי ב-98% המקרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקסאט והריוןחסוי04/07/2008
האם ניתן ליטול מטוטרקסאט בעת נסיונות כניסה להריון? בעת הריון? בעת הנקה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחסוי
ד''ר יעקב אבלין08/07/2008בפירוש אסור ליטול מטוטרקסאט בזמן נסיונות להכנס להריון, ודאי בזמן ההריון וגם בהנקה. למעשה יש להפסיק כל טיפול במטוטרקסאט לפחות 3 חודשים לפני ההריון. התרופה ידועה בודאות כמסוכנת לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסוי10/07/2008מודה על התשובה החד משמעית והברורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)