פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פיברומיאלגיה
    דינה
    14/08/2008

לדר יעקב אבלין שלום רב! לפני כחודשיים וחצי החלו לי כאבים בכל הגוף חשבתי לתומי שאולי זה שפעת ,בביקור אצל רופא נשלחתי לעבור בדיקות דם והתשובה לקוציטים 11.3 ו rematoid factor 44 . נשלחתי לראמטולוג והוא אמר שכנראה יש לי פיברו.שתיתי משכחי כאבים שלא כל כך עזרו. לאחר כשבוע ניגשתי שוב ואז נתן לי אלטרולט 10 מ"ג וארקוקסיה. שאלתי האם ניתן לאבחן שזוהי פיברומיאלגיה לאחר חודשיים של כאבים? וכשאני שותה כדור אלטרולט שלם העיניים בבוקר נפוחות, (התופעה תחלוף?) ירדתי לחצי כדור בנתיים. כאבים ברגליים ובאכילס מה ניתן להקל על כאבים אלו? אודה לתשובתך דינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה

הוספת תגובה

• לדינה

ד''ר יעקב אבלין
    20/08/2008

דינה שלום
    אכן מדובר בפרק זמן קצר כדי לאבחן את בעייתך כפיברומיאלגיה (או כבעייה אחרת). כמובן נוכחות של הנוגדן שציינת אינה אופיינית לפיברומיאלגיה (אך קיומו אינו שולל אפשרות זו). בראומטולוגיה בכלל לעיתים הזמן גורם לתמונה להתבהר יותר. נראה שכרגע את מקבלת הן טיפול המכוון לפיברומיאלגיה (אלטרול) והן טיפול פחות ספציפי (ארקוקסיה). אם כבר התחלת בטיפול באלטרול, כדאי לתת לו צ'אנס משך כ 4-6 שבועות כדי להעריך אם הוא אכן מועיל - בתנאי כמובן שתופעות הלוואי אינן מטרידות מידי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מנהלתית לדר' יעקב
    אבי
    13/08/2008

שלום לך, לפני כ-10 שנים הייתי במעקב במחלקה הראומטלוגית בבי"ח איכילוב. (עפ"י הזכור לי הייתי מטופל ע"י דר' ליטינסקי). המעקב אז בזמן שהייתי בצבא הקבע ושירתתי באזור המרכז. רציתי לדעת כיצד אוכל לקבל לידי את תיקי הרפואי מזמן המעקב אז ובמה הדבר כרוך ? האם בתיקי מתועדים גם הבדיקות הרפואיות אותן עברתי ? בשנים האחרונות אני מתגורר באזור הצפון וברצוני לאסוף את החומר הרפואי שלי בנושא לפני שאפנה לחידוש המעקב הראומטולוגי. המון המון תודה על כל סיוע

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מנהלתית לדר' יעקב

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    13/08/2008

אבי שלום
    כל שעליך לעשות הוא לפנות למחלקת הרשומות הרפואיות בבית חולים איכילוב ולבקש את התיק - הם יצלמו אות ו ויעבירו אותו אליך (בתקווה שלא אבד עם השנים).
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סקלרודרמה
    לי
    13/08/2008

אחותי אובחנהממש עכשיו כחולת סקלרודרמה וריינו. אני בחודש התשיעי להריוני. רציתי לדעת אם נכון הדבר כי יש אפשרות לבצע השתלת מח עצם לריפוי כלשהו של המחלה. האם כדאי לבצע שמירה של דם תבורי בבנק הדם התבורי, כדי שאולי יסייע למחלה של אחותי?

לקביעת תור
    סגירה
    סקלרודרמה

הוספת תגובה

• ללי

ד''ר יעקב אבלין
    13/08/2008

שלום רב,
    השתלת מוח עצם נחשבת טיפול נסיוני לסקלרודרמה במיקרים קשים מאד. טיפול זה מבוצע לעת עתה רק במסגרת של נסויים קליניים במקומות שונים בעולם (באירופה ובארה"ב).
    שמירה של דם טבורי היא אפשרות מעניינת אבל אין שום ביטחון שדם של העובר במקרה שלך יוכל לשמש להשתלה לאחותך - ובכל מקרה השתלה כזו אינה עומדת על הפרק בשנים הקרובות (גם לאור העובדה שאך זה אובחנה, גם לאור העובדה שהטיפול כל כך נסיוני). עם כל ההסתייגויות לא ניתן לשלול לחלוטין את האפשרות שבעתיד השתלת מוח עצם תהפוך לטיפול מקובל יותר בסקלרודרמה ושלדם טבורי יהיה מקום בהקשר זה. כך שמדובר כרגע במין "ירייה באפילה".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה (הריון)
    חסוי
    12/08/2008

יש לי דלקת פרקים (אריטריס ריאומטיזם). אני בהריון שבוע 7. נוטלת מזה מספר חודשים פלאקווניל. מבדיקה עם היעוץ הטרטולוגי אפשר להמשיך ליטול התרופה. מספר שאלות: מרכיב הריאומטיד פקטור אצלי בבדיקת דם הינו אוד גבוה. (230). להבנתי זהו נוגדן עצמי. האם מסוכן להריון? האם יש לטפל? שנית - אני חשה הקלה בדקלת פרקים (מניחה שזה כתוצאה מהשימוש בתרופה ...יש האומרים שבהריון יש גם היחלשות והירגעות של הדלקת). השאלה היא - האם ניתן "להמר" ולהפסיק עם הכדורים? מתי? בבת אחת? מה קורה אם עם הפסקת הכדורים תתלקח הדלקת? האם מסוכן לעובר? מודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה (הריון)

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    13/08/2008

לחסויה שלום
    הנוגדן ה - RF לכשעצמו אינו נחשב מסוכן לעובר ואינו מצריך טיפול נפרד מהטיפול בדלקת עצמה.
    נכון שדלקת מפרקים מסוג זה עשוייה להשתפר בהריון. לא הייתי מציע להפסיק את הפלקווניל כיוון שבכל זאת עלולה לחול התלקחות בדלקת תוך מספר שבועות - וזה ודאי לא רצוי אם כי שוב במחלה הספציפית הזו זה לא מסוכן באופן ישיר לעובר, אבל עלול להצריך מתן תרופות אחרות.
    בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה-משהו שלא הבנתי

חסוי
    13/08/2008

מה שאתה בעצם אומר זה להמשיך עם הפלאקווניל לכל ההריון גם אם ארגיש שמצבי טוב ואין כאבים? ומה לגבי הנקה? לא צריך להפסיק שלושה חודשים לפני ההנקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה שלא נענתה. אודה לתשובה

חסוי
    23/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי

ד''ר יעקב אבלין
    27/08/2008

אין הכרח להפסיק את הפלקווניל לפני ההנקה וככל הידוע תרופה זו בטוחה לשימוש גם בזמן ההנקה - אם כי כמובן שהמידע הקיים בנושא אינו רב ביותר. לגבי תקופת ההריון, כפי שציינתי, עדיף לא להפסיק את הטיפול, כדי למנוע התלקחות בזמן ההריון. כמובן בכל מקרה כדאי להתייעץ גם עם רופא הנשים המטפל וגם עם הראומטולוג המטפל ולא להתבסס רק על יעוץ בפורום, שהוא כללי במהותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון של OA דלקת פרקים
    מודאגת מאוד
    11/08/2008

אימי, בשנות ה 50 לחייה אובחנה לאחרונה כחולה ב OA בסבירות גבוהה ולא בפיברומיאלגיה כמו שחשב רופא המשפחה בתחילה. אמרו לה שאי אפשר לאבחן את המחלה ב100 אחוז, והמדובר בהערכה על סמך פסילת אפשרויות אחרות. האם זה נכון שאי אפשר לקבוע בוודאות אם מדובר במחלה זו או לא ויכול להיות שמדובר באבחון מוטעה? האם יש בדיקות מיוחדות שניתן לבצע בנושא- אולי לא במסגרת קופת חולים? אני מודאגת מאוד. הבנתי שמדובר במחלה שמתדרדרת. באיזה טווח זמן מדובר-שנה, 20 שנים? והאם ישנם דברים שניתן לעשות על מנת לעכב. אני מאוד מודאגת ומדוכאת מהנושא תודה על תשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון של OA דלקת פרקים

הוספת תגובה

• למודאגת

ד''ר יעקב אבלין
    13/08/2008

שלום רב
    אוסטאוארטריטיס ניתנת לאיבחון על סמך הבדיקה הגופנית בה מרגישים חריקות שונות במפרקים וכן בליטות גרמיות אופייניות, על סמך אופי הכאבים ועל סמך בדיקות ההדמייה כאשר לרוב צילומי רנטגן פשוטים מספיקים לאבחנה. במקרים נדירים יותר צריך בדיקות הדמייה נוספות כמו MRI כדי לשלול דברים אחרים אבל לרוב בדיקות אלו מספיקות בהחלט. אוסטאוארטריטיס הוא מצב נפוץ מאד אשר מתקדם לאיטו על פני עשרות שנים. במילים אחרות לא מדובר במחלה המתדרדרת במהירות אלה בשינויים המתפתחים עם הגיל. ניתן להשפיע מעט על המהלך בעזרת התרופה ART-50 אשר מאיטה את הקצב. פעילות גופנית הדרגתית מומלצת וכן ירידה במשקל (אם קיים עודף משקל). במקרים מתקדמים יש צורך לפעמים בניתוחים של החלפת מפרק. לאמיתו של דבר אבחנה של אוסטאוארטריטיס היא לא סיבה לבהלה או לדיכאון. מדובר בחלק מהחיים אצל אחוז ניכר מהאוכלוסיה: עם הגיל יש שינויים במפרקים אשר עלולים לגרום לכאבים ולהגבלות בטווחי התנועה וצריך לשמור על כושר גופני ככל האפשר, לבצע התעמלות סדירה ולחיות "נכון". ממש לא להכנס לדיכאון!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שריפה חזקה בברך שמאל והברך נירדמת
    מאיר
    09/08/2008

לצוות המומחים שלום רב. מזה כמה ימים אני סובל משריפה בברך השמאלית שאחרי זה יש לי תחושה שה הברך נירדמת לי כל הזמן הייתי מעוניין לשמוע מה יכול לגרום לזה ומה אופן הטיפול בתודה רבה מראש מאיר אלימלך.

הוספת תגובה

• למאיר

ד''ר יעקב אבלין
    13/08/2008

מאיר שלום
    תחושת שריפה בברך עשויה להיות תוצאה של לחץ עצבי במיקום כלשהוא (בעמוד השדרה למשל)
    כדי לבדוק את הנושא כדאי לבצע בדיקת EMG וכן הדמייה של עמוד השידרה המותני.
    המשך הטיפול תלוי באבחנה המדוייקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת אוסטאוארטיטיס -איך מטפלים בזה?
    לאה
    09/08/2008

שלום רב, אמי, בת 66, סובלת מזה כחודש מכאב עז באיזור המפשעה הנמשך עד לברך משמאל ומימין ועד לחלק האחורי של הברך בעוצמה המזכירה לדבריה “עצב חשוף, כמו בטיפול שורש אצל רופא שיניים”. בתחילה חשבתי שמדובר בחסימת כלי דם ברגל ופנינו למומחה ששלל כל בעייה של כלי דם. בחנתי את תשובות ה- CT שלה לאורך השנים. בכולם מוזכרת מחלת האוסטאורטיטיס וכן עדות למחלת פרקים פסט (facet). פנינו לאוטופד שטען שלא מדובר במחלה על רקע אורטופדי (?) אלא בדלקת שרירים. היא קבלה טיפול בארקוקסיה 120 מ”ג שגרם לה לתופעות לוואי קשות דמויות התקף לב ולפני כשלושה ימים עברה לטיפול בנאבוקו 2 קפסולות ליום (1,000 מ”ג), ללא שיפור ואף לא רמז לשיפור. עד כה, למרות שנים של פניות חוזרות ונשנות לרופאים על אותה תלונה, לא קיבלה אמי הפניה ל- MRI. השאלות שלי הן כאלה: א. האם יש צורך ב- MRI? היא מוכנה לעשות את הבדיקה גם באופן פרטי במידה והקופה לא תאשר אך לא יודעת איך להנחות את מכון ההדמיה לגבי אופן וסוג הבדיקה. ב. האם הטיפול הרפואי שקיבלה מתאים לאבחון? האם קיימת תרופה או תכשיר רפואי אחר שיכול לעזור לה גם אם אינו בסל הבריאות (נקנה באופן פרטי). ג. אם הבעיה אינה אורטופדית מי הרופא שאליו עליה לפנות? תודה רבה

הוספת תגובה

• תשובה ללאה

ד''ר יעקב אבלין
    09/08/2008

לאה שלום,
    ראשית - לכאב כפי שאת מתארת עשויות להיות סיבות שונות. אוסטאוארטריטיס של מפרק הירך בהחלט יכול לגרום כאבים (כולל כאבים חזקים באיזור זה). לחץ על שורשי עצבים בעמוד השדרה המותני יכול לגרום כאב חזק הקורן לירך ועד לברך - ונגרם על ידי שינויים בדיסק או בחוליות עמוד השדרה עצמו. בעיות נוספות בירך יכולות להתרחש כמו למשל בעיה הנקראת AVN - ליקוי פתאומי באספקת דם לאיזור מסויים בראש הירך. מצב זה שונה מהמצב בו קיימת הפרעה כללית בזרימת הדם לרגל והאבחון הוא שונה. MRI יכול לעזור בחלק מהמצבים הללו כמו למשל ב - AVN. דרושה גם הדמייה של עמוד השדרה המותני (על ידי CT אם לא בוצעה בדיקה כזו קודם לכן. )
    אם מדובר בסופו של דבר "רק" באוסטאוארטריטיס הטיפול הוא על ידי פיזיותרפיה, ירידה במשקל (אם קיים עודף משקל) פעילות גופנית מתונה ומשככי כאבים. במקרים מתקדמים יש צורך בניתוח (החלפת ראש הירך) אבל צריך לשקול פעולה זו על פי הגיל, המצב הכללי ומידת הסבל. תרופות כמו מגאגלופלקס מקילות במידה מסויימת והתרופה הנקראת ART-50 מאיטה את קצב השחיקה על פני תקופה ממושכת. אין לצערנו תכשיר (יקר או זול) אשר משנה באופן מהותי את מהלך המחלה באוסטאוארטריטיס ומתקן את הנזק.
    הטיפול בבעיות מסוג זה נופל לרוב בתחום העיסוק של האורטופדים ומומחי כאב (מרפאת כאב) עשויים לעזור גם כן. בהחלט ניתן להתייעץ גם עם ראומטולוג אם יש ספק בקשר לאבחנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיברומיאלגיה ופרזיטים
    N
    08/08/2008

שלום רב בפורום פיברומיאלגיה בווינט מדברים על כך שכדאי לערוך בדיקת צואה עם תרביות לפרזיטים לכל מי שסובל מהתיסמונת פיברמיאלגיה, יש בחור שטוען שלאחר בדיקת פרזיטים שהייתה חיובית אצלו, עבר טיפול הומיאופטי בפרזיטים והחלים מהכאבים ומהתסמונת ועכשיו הוא סובל רק 10 דקות בחודש מכאבים ומרגיש טוב מאוד . הוא אומר שחלק מהסובלים מהתסמונת אולי אחוז קטן בעצם סובל מפרזיטים ואינו מודע לכך ובעייתם יכולה להפתר והם יכולים להחלים, מה דעתך ד"ר? מה נכון מבחינה רפואית בסיפור הזה? הם אומרים שרופאים בקופה נמנעים לשלוח לבדיקה הנ"ל כי היא יקרה מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    פיברומיאלגיה ופרזיטים

הוספת תגובה

• GALIT

ד''ר יעקב אבלין
    08/08/2008

גלית שלום,
    לצערי אין שום הוכחה לכך שפיברומילגיה קשורה לזיהום על ידי פרזיטים או שטיפול בזיהום כזה עשוי להועיל לחולי פיברומיאלגיה. לעיתים מחלות של דרכי העיכול יכולות להוביל להתפרצות של תסמונת המעי הרגיש, אשר כידוע מופיעה לעיתים קרובות יחד עם פיברומיאלגיה - אבל זה הקשר (העקיף) היחיד. לכן אין סיבה לבצע בדיקות לפרזיטים אצל חולי פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספירין פיברו והריון
    מיכל
    08/08/2008

שלום רב, אני בהריון בשבוע 30. לוקחת מיקרופירין 100מ"ג מדי יום. עקב שילוב של פיברומיאלגיה עם תסמונת אנטיקרדיוליפין. שאלתי היא א. מתי צריך להפסיק את האספירין לקראת סוף ההריון? ב. האם הצורך להפסקה האספירין הוא רק לטובת לקיחת אפידורל או שיש חשש לתינוק או לי לקראת סוף ההריון? ג. האם באמת לקיחת אפידורל תחת השפעת אספירין מסוכנת כפי שמפורסם? כמה זמן הפסקה צריך מהאספירין כדי שאפשר יהיה לקחת אפידורל? ד. האם במצב כזה של לקיחת מדללי דם נהוג לזרז לידה? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אספירין פיברו והריון

הוספת תגובה

• למיכל

ד''ר יעקב אבלין
    08/08/2008

מיכל שלום
    ראשית אם אכן את סובלת מתסמונת האנטיקרדיוליפין הטיפול אינו אספירין אלא תרופות נודגות קרישה כמו קומדין וקלקסאן. אם החליטו לטפל בך באספירין אני מניח מדובר בכך שרק מצאו נוגדנים לקרדיוליפין - אך ללא אירועים של קרישי דם או הפלות בעבר. (אבחנה של התסמונת מחייבת הן נוכחות של נוגדנים והן אירועים כאלו).
    לגבי שאר שאלותיך - הן אינן בתחום ההתמחות של י וכדאי להתייעץ עם גניקולוג העוסק בנושא של הריון בסיכון גבוה. אציין רק שנושא הפיברומיאלגיה ככל הידוע אינו משפיע על מהלך ההריון ואינו מחייב טיפול מיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות
    אבי
    05/08/2008

שלום אני אנסה לקצר כמה שאפשר. אני סובל מזה זמן רב מתקופות של חולשה ועייפות רבים, לפעמים כאבי צוואר, גב ורגליים (כאילו עשיתי הליכה רבה ומאומצת). מידי פעם התקפים של שיעול חזק שנמשך עד 15 דקות במהלכו עיניים דומעות, חולשה ורצון ליציאה בשירותים שלרוב גם מתממשת. ברקע אובחנתי לפני כ-9 שנים מסקרואיליטיס דו צדדי באגן, ולפני כ-4 שנים איריטיס עם התקפים אחת לשנה-שנה וחצי. (כנראה בכטרב לפי מה שראיתי באינטרנט). - אגב לא הייתי במעקב ראומטולוג כבר 7 שנים. בנוסף אני סובל מידי פעם גם מתופעות כמו של קפיצות פתאומיות של כל הגוף, כאילו מישהו מבהיל אותי לחלקיק שניה והרגשה של חוסר יציבות, כאילו אני הולך על מזח. בכל השנים האחרונות רופאי המשפחה שלחו אותי לבדיקות די שגרתיות שיצאו פחות יותר בסדר (פרט לסוכר מעט גבוה וכולסטרול מעט גבוה). שבוע שעבר ביצעתי צילום עמוד שדרה ואגן בו לא נראה סקרואיליטיס והבדיקות יצאו בסדר פחות או יותר פרט לסוכר מעט גבוה ו-CRP מעט גבוה. הרופא החליט שככל הנראה אני סובל מפיברומיאלגיה והחליט שנתחיל לראות איך ציפרלקס ישפיע עלי (התחלתי הבוקר בחצי כדור ובשבוע הבא אני אמור לעלות לכדור שלם). הבוקר, כשעתיים לאחר הכדור הרגשתי עייפות גדולה עם עיניים שרוצות להיעצם (אותה תופעה שיש לי מידי פעם בכל מקרה) ואחה"צ הרגשתי כאילו בחילות, התקפי שיעול חזקים וחולשה רבה - בקיצור הרגשתי לא טוב. (לציין כי זה נמשך כשעה-שעתיים ואח"כ השתפר מעט). רציתי לדעת: * האם יתכן שמה שהיה לי היום (שקורה מידי פעם ולאחרונה במינון גבוה יותר) נגרם הפעם ע"י הציפרלקס ? (קשה לי לבודד כי כאמור אני סובל מכאלה תופעות בתקופות כבר זמן לא קצר). * האם תופעות לוואי כאלה או עירור של התופעות יתכן ע"י הציפרלקס ? והאם יתכן כי זה יורגש כבר מחצי הכדור הראשון ? * באיזה מצב אני צריך להפסיק את נטילת הכדור, או שמא אני צריך להמשיך אפילו שיהיו לי תחושות כאלה בימים הקרובים ? * בנוגע לעצבנות של הגוף והתופעות של הקפיצות מעין בהלה, שהייתי אומר כאילו שמערכת העצבים שלי מגורה תמידית או על סף הגירוי התמידי - האם ציפרלקס יכול לעזור גם לזה ? * איזה קשר יכול להיות בין חולשות, יציאות בזמן החולשה, שיעולים אם בכלל ? דעתך בכלל על התופעות וכל יעוץ נוסף יתקבל בברכה.

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• AVI

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

אבי שלום,
    הדבר הראשון הוא לוודא אם אכן אתה סובל מסקרואילאיטיס - מצב שאינו אמור להעלם. אם אובחנת בעבר כסובל ממצב זה, יחד עם מעורבות עינית (שבהחלט תיתכן) צריך לבדוק אם האבחנה נכונה. אם צילום רגיל אינו מדגים את הממצא ואם הקליניקה מחשידה (על סמך הסיפור הקליני והבדיקה הגופנית) אזי כדאי לחשוב על CT של מפרק הסקרואיליאק. שאלה זו צריכה להשקל על ידי ראומטולוג שיבדוק אותך. יש לציין שגם השיעול יכול להיות ביטוי של אותה מחלה - ANKYLOSING SPONDYLITIS (לשעבר - מחלת בכטרב).
    דבר שני, פיברומיאלגיה יכולה לבוא בחשבון (אולי גם משנית למחלה אחרת). גם את זה כדאי לבדוק אצל ראומטולוג. יתכן שחלק מהתופעות הנוכחיות קשורות לציפרלקס - ותופעות לוואי מופיעות לרוב דווקא בהתחלת הטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המון תודה ועוד משהו

אבי
    06/08/2008

יום לפני שהתחלתי את לקיחת הציפרלקס הרגשתי לא טוב בצהריים, חולשהת הרגשה כמו של קשיי בליעה לפרקים (כאילו יש לי ליחה שמונעת ממני לבלוע - בליעה רגילה ללא אוכל או משקה). בארוחת הצהריים לא היה לי חשק לאכול והרגשתי כאילו אני לא יכול לקרב את האוכל לפה ולאכול, לאחר כמה דקות התגברתי מעט ואכלתי קצת. למחרת בבוקר התחלתי את לקיחת הציפרלקס, לאחר כשעה+ הרגשתי עייפות די גדולה שהשתפרה במהלך היום, כאשר ביום זה אכלתי צהריים בסדר, אבל לקראת הערב הרגשתי שוב חולשה רבה והתקף שיעול, זה נמשך כשעתיים לאחריהן הרגשתי טוב יותר. היום הרגשתי בסדר בבוקר, כאשר לקראת הצהריים התחלתי להרגיש כמו בחילות קטנות, מעין עויתות קטנות שהוציאו ממני את החשק לאכול בצהריים ואכן לא הלכתי לצהריים. מהצהריים מידי פעם היו לי הרגשות של בחילות כאלה, חולשה ולפעמים שיעול. (נמשך עד עכשיו) מבלי חשק לאכול בכלל. רציתי לדעת: * האם התסמינים האלה אופייניים למחלות שאובחנו ? (בכטרב, פיברומיאלגיה) ? * האם יתכן כי התסמינים הנ"ל מקורם בציפרלקס ? (יש לי בעיה עם זה שהיה לי משהו דומה יום לפני שהתחלתי את הטיפול בכדור). * האם לדעתך לאור התסמינים אני צריך להמשיך ולקחת את הכדור ? * האם התסמינים הנ"ל מתאימים לאבחנות אחרות ? אני חושב על דברים לא סימפטיים כפי שאתה מתאר לעצמך. תודה שוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדכון

אבי
    06/08/2008

בשעה האחרונה הרגשתי שוב עייפות והתקפים של שיעול. עם מידי פעם הרגשה של כאילו בחילה. כאשר נשכבתי מעט התגברו התחושות שאני רוצה לפלוט משהו ובחילות ואכן מספר פעמים פלטתי רוק או ליחה שקופים אבל עם הרבה קצף לבן. לאחר מספר פעמים כאלה ההרגשה השתפרה מעט והרגשתי הקלה מסויימת. * האם יתכן כי הנ"ל נגרם מריפלוקס ? (סבלתי מזה בעבר - גם הלא רחוק). * האם יתכן ריפלוקס גם אם לא אכלתי כלום היום פרט למעט מים במהלך היום ? * האם אוסף התסמינים הנ"ל קשור ויכול להביא לאבחנה שמאחדת את כולם ? אודה על כל יעוץ ועזרה (אגב, ראיתי שהודעותיי הקודמות מוצגות באופן לא ברור ללא סימני פיסוק וחלוקה לפיסקאות שיכול להקשות על הקריאה, ככל הנראה בגלל הדפדפן בו השתמשתי - מקווה להבנתך)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאבי

ד''ר יעקב אבלין
    07/08/2008

ראשית ברצוני להבהיר שלא ניתן במסגרת כזו לפתור בעיות בזמן אמיתי אלא רק לתת יעוץ כללי.
    הסימפטומים השונים שאתה מתאר (בחילות, עוויתות וכו) עשויים להיות תופעת לוואי של התרופה וכל מקרה אינם ספציפיים לפיברומיאלגיה וגם לא ל - Ankylosing spondylitis. לגבי הנושא של ריפלוקס - זה בהחלט יתכן וכדאי להתייעץ בנושא עם גסטרואנטרולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אקמול
    לימור
    05/08/2008

אני בת 34 ויש לי דלקת פרקים. אני לוקחת מטוטרקסאט פעם בשבוע (6 כדורים) וחומצה פולית כל יום. רציתי לשאול, אם יש לי חום / כאב ראש או כל דבר אחר, האם מותר לקחת נורופן (אקמול)?

לקביעת תור
    סגירה
    אקמול

הוספת תגובה

• HILA

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

הילה שלום
    אין מניעה להשתמש באקמול - כמובן רצוי לא להגזים. כידוע, מטוטרסאט עלול לפגוע בכבד - ואקמול במינון גבוה מאד יכול לגרום לאי ספיקת כבד קטלנית. אבל במינון נמוך מידי פעם לא צריכה להיות בעייה. יש לציין שתחת טיפול במטוטרקסאט צריך בכל מקרה לעבור בדיקות של תפקוד הכבד אחת ל - 8-6 שבועות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיפוי עצם
    שיר
    04/08/2008

במיפוי נמצא אצלי : מיפוי עצם , כלל בדיקה דינמית : פרפוזיה וblood pool אינם מוגברים בקרסוליים ובכפות הרגליים . בבדיקה הסטטית המאוחרת כולל בדיקת spect מכוונת לע"ש מתני גבי תחתון : קיימות קליטות מעט מוגברות ב- RT MIDFOOT , ב-LT TIBIOTALAR JOINT , במדור המדיאלי של הברך מימין , ב- RT ARTICULAR FACET JOINT של חוליה L5-S1 ובאזור COSTOCHONDRAL JUNCTION של הצלע מס' 1 משמאל . סכום הממצאים יכולים להתאים לשינויים ארטריטיים האם תוכל לעזור לי בהבנת התוצאות ? מה זו קליטה מוגברת ובאזורים אלו ? יש לציין כי נשלחתי למיפוי בגלל חשש להתפתחות דלקת פרקים . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    מיפוי עצם

הוספת תגובה

• SHIR

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

מיפוי עצמות היא בדיקה בלתי ספציפית אשר מגלה סוגים רבים של פתולוגיה במערכת השלד. החומר הרדיואקטיבי שמוזרק לדם מתרכז באזורים בהם קיים תהליך דלקתי, חבלתי או אחר. משום כך הממצאים במיפוי אינם חד משמעיים אבל אם הקליניקה מתאימה - הממצאים יכולים להתאים למחלת מפרקים דלקתית. לגבי האבחון הספציפי צריך נתונים נוספים - בדיקה גופנית, בדיקות מעבדה, צילומי רנטגן וכו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשד ח-FMF
    יערה
    04/08/2008

שלום רב, אני בחורה בת 23, מזה זמן רב אני סובלת מכאבי בטן, עוצמת הכאבים משתנה וגם תדירותם (יכולים להמשך יום וגם שבוע) הכאבים ממוקמים בדר"כ בבטן ימנית תחתונה, אך לאחרונה קיימים גם בצד שמאל. כמו כן החלו לי לאחרונה כאבי פרקים קלים (ללא אודם או נפיחות) עברתי ברור נרחב, שלא הצביע על מחלה ספציפית. לעיתים במהלך התקף אני סובלת מיציאות רבות ביום אשר מלוות בריר צהוב/חום/שקוף/דמי. בבדיקות דם מדדי דלקת תקינים גם בזמן התקף (לאורך השנה האחרונה קיים חוסר בבי 12 ובברזל, אשר מסתדר לאחר נטילת כדורים, ואחרי מס' חודשים יורד שוב. בנוסף אני צמחונית ). לעיתים כאבי הבטן מלווים בחום באזור ה-38. נשללו מחלת מעי דלקתית, ו-FMF: בבדיקה גנטית ועקב מוצאי האשכנזי. במהלך אחד ההתקפים אושפזתי והוחלט על מתן כולכיצין כניסיון טיפולי עקב החום וסימנים בבדיקת סיטי (היה רשום:"רטרופריטונאום עם בלוטות לימפה קטנות. בלוטות לימפה קטנות ב-RLQ. עיבוי קל של דופן הצקום וטרמינאל איליום,בלוטות קטנות במפשעות"). חשוב לציין שלאחר הבדיקה עברתי קולונוסקופיה וצילום מעי דק שהיו תקינים. הכולכיצין גרם לשילשולים עזים, ולכן הפסקתי לאחר שבועיים (הייתי בסביבות 20 פעמים ביום בשרותים, בנוסף היתה לי דליפת צואה במשך היום- דבר שמוד פגע באיכות חיי). רציתי לשאול, האם FMF יכול להסביר את הכאבים? (כי אין עוד רעיונות), או אולי FMF בשילוב של מעי רגיש? שנית הוצע לי לאחרונה לעבור שוב קולו' קצרה על מנת לקחת ביופסיה ולסמן אותה בחומר מסוים, ולראות אם התוצאה מרמזת על FMF (אני מקווה שהבנתי נכון), עד כמה הבדיקה הזו אמינה? ושאלה אחרונה, יש בכלל עוד כיוונים, להסבר התופעות? תודה רבה, ושבוע טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    חשד ח-FMF

הוספת תגובה

• Daniel

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

דניאל שלום,
    ברור שעברת כבר לא מעט בדיקות והתסכול שלך מובן מאד...
    כמה נקודות לציון: ראשית, אם מדדי הדלקת היו תקינים בזמן ההתקף, הסבירות של FMF נמוכה מאד. בנוסף הבדיקה שאת אמורה לעבור היא כנראה ביופסיה של רירית הרקטום - בדיקה לאבחון עמילואידוזיס שהיא סיבוך של FMF המופיע לאחר שנים של מחלה. הסבירות לכך נמוכה מאד בגילך.
    האם נעשו בדיקות כדי לשלול מחלת צליאק? מחלה זו יכולה לגרום לחוסר ברזל, כאבי בטן, יציאות רכות ואפילו כאבי מפרקים.
    בדיקה נוספת שכדאי לבצע היא בדיקת ASCA - בדיקת דם שיכולה להעיד על מחלת מעי דלקתית - למרות שלא מצאו מחלה זו בקולונוסקופיה. בהקשר זה יש לציין את העיבוי של הצקום וטרמינאל איליום שהודגם ב - CT - ממצא שיכול להתאים למחלת מעי דלקתית מסוג מחלת כרון. במקרים מסויימים שווה לעבור מיפוי של המעי עם חומר רדיואקטיבי (מיפוי כדוריות לבנות מסומנות) כדי לחשוף מחלת מעי דלקתית "עדינה" שלא נמצאה בקולונוסקופיה. כדאי להתייעץ עם הגסטרואנטרולוג.
    מחלת המעי הרגיש באה בחשבון אבל אינה מסבירה תופעות של חום וחוסר ברזל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

יערה
    07/08/2008

ראשית תודה על התשובה המפורטת- זה מחמם את הלב ההתייחסות הרצינית, למרות שאינך מכיר אותי. בכל אופן אני אבהיר את עצמי מעט יותר לפני כ-4 שנים לערך החלו כאבי בטן בהתחלה לא ייחסתי לזה משמעות- עד שבאחד ההתקפים החזקים ההורים שלי לקחו אותי למיון (איכילוב) שם התברר כי יש לי חום, אושפזתי ולאחר התלבטות של מס' ימים נותחתי בחשד לדלקת בתוספתן (לאחר הניתוח התברר כי התוספתן תקין אך היה עם: "הצרות חלקית של הלומן ע"י רקמה פירוטית"). עקב הימשכות הכאבים (שוב חשוב לי לציין כי הכאבים יכולים להיות יום/כמה שעות/ שבועיים- ועוצמתם משתנה) טופלתי במכון גסטרו בבי"ח. עברתי שלל של בדיקות אף אחת מהן לא בזמן התקף כאבים (קולונו', מיפוי לוקוציטים, בדיקות דם שונות FMF, פורפיריה, קפסולה,סיטי) והכל נמצא תקין. הוחלט שבזמן התקף אני אגיע למיון ואכן כך עשיתי. במיון היה לי חום מעל 38 עשו לי סיטי בשנית והתוצאות הינן מה שרשמתי בפנייה הקודמת- בדיקות דם היו בסך הכל תקינות (למעט חוסר ברזל קל). אושפזתי שנית באיכילוב ומנהנל מחלקה בדיון עם רופאים מתחומים שונים החליט לנסות את הכולכיצין (אני חושבת שמנהל המחלקה היה ראמטולוג אך אינני זוכרת את שמו, רק שהיה רופא מצויין). לאחר האשפוז השני (לפני 3 שנים) השתחררתי מהצבא ולכן נאלצתי לעבור לבלינסון. שם הוחלט להפסיק עם מתן הכולכיצין בעיקר עקב תופעות הלוואי. חזרתי על המיפוי לוקוציטים שיצא תקין (בזמן הבדיקה הייתי עם דלקת ריאות ולא סבלתי מכאבי בטן). כמו כן חזרו על הקולונוסקפיה (ללא ביופסיות) והיא יצאה תקינה- גם הפעם לא היה התקף כאבים. בנוסף בדקו צליאק ואת בדיקת הדם השניה שהצעת ושתיהן היו תקינות. לאחרונה (4 חודשים) חלה החמרה בתחושותיי (יותר כאבי בטן לעיתים גם בצד שמאל, התעורריות בלילה לשרותים או מכאבי פרקים, שילשולים עם ריר, דימום, ירידה קלה במשקל). בדיקות דם תקינות, (למעט חוסר בברזל ובי 12- שמוטפלים בפעם ה-3 השנה) בבדיקת רקטו' לא נראו טחורים או פיסורה. הרופאת גסטרו המליצה על הבדיקת הקולו' ל-FMF (אך אני מבינה כי מדובר בירייה באפלה). אני חייבת לציין שלמעט הרקטוסקופיה ובדיקות דם לא ביצעתי בדיקות "משמעותיות" כבר שנתיים. אני יודעת כי המקרה שלי מסובך, ואני לא מצפה שיהיה לך פתרונות קסם. האם אתה חושב שיש מקום להתייעץ בכלל עם ראמטולוג? ושנית בתור רופא ואדם- אתה חושב שיש טעם לפנות לרופאים או פשוט לקבל את זה שלעולם לא ימצאו ממה אני סובלת (הליכה לרופאים לא גורמת לי עונג- בלי להעליב). ולמען האמת הסיבה היחידה שבגינה אני פונה לרופאים נובעת מלחץ של הוריי שמאוד חרדים (אני ממזמן הרמתי ידיים). חשוב לי לציין למרות הכאבים אני מנהלת אורך חיים נורמאלי! ולא מוותרת לעצמי (יוצאת, לומדת, עובדת...)- אם כי בזמן התקף כאבים חזק אני נאלצת להשאר לנוח בבית (זה יכול לקחת גם שבועיים). תודה רבה, ומתנצלת על המגילה, מאחלת לך רק טוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדניאל

ד''ר יעקב אבלין
    07/08/2008

תודה עבור התיאור המפורט והברור של בעייתך. מקריאת הדברים עולה שאכן עברת בירור מקיף ביותר אשר שלל את רוב הסיבות האורגניות לתלונותיך. (קיימת עוד מחלה נדירה אשר יכולה לבוא בחשבון והיא מחלת Whipple - אבל יתכן שרופאיך כבר בדקו גם את זה). אם כך הדבר יתכן שתסמונת המעי הרגיז (או הרגיש) עשוייה להיות סבירה יותר. יש לציין גם שהעובדה שהבעייה נמשכת כבר למעלה משנתיים בלי שהתפתחה מחלה קשה יותר - היא לכשעצמו סימן טוב ומעודד. בכל אופן ההתייעצות עם ראומטולוג מומלצת אם המרכיב של כאבים במפרקים ו/או בשרירים הוא משמעותי - וחשוב לזכור שקיים קשר הדוק בין תסמונת המעי הרגיש לבין תסמונת הפיברומיאלגיה אשר עשוייה להסביר כאבים כאלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובות

יערה
    07/08/2008

תודה על התשובות. כאבי הפרקים הם אינם משמעותיים אלא בגדר מציקים (הפרקים שכואבים אלה בעיקר הברכיים ואצבעות הידיים- הכאבים אינם קשורים למאמץ). אתה צודק כי לא חלה החמרה משמעותית בשנתיים האחרונות. אך בחודשים האחרונים אני חשה החמרה: התעוררויות בלילה לשרותים ומכאבי פרקים (מה שמעולם לא קרה), ירידה קלה במשקל, דימומים ביציאות, וכן חום (מעל 38) בתדירות יותר גבוהה, כאבי בטן מאוד חזקים (יותר ממה שהיה עד כה), הקאות. זו גם הסיבה שהוריי חרדים לאחרונה (כי לדעתם אני "נראת חולה").אם כי בחודש האחרון יש הטבה מסוימת. אני מקבלת כי כנראה אני "רגישה" יותר מאחרים ואצלי תסמונת המעי הרגיז מופיעה בצורה מעט יותר חמורה (למרות שהרופאי גסטרו' טוענים שהחום הוא לא חלק מהתסמנות- אך מאידך אין הסבר אחר). ניסיתי ממגוון התרופות למעי רגיש ואף אחת מהן לא "העלימה" או "הפחיתה" את הכאבים. כרגע אני נוטלת פבברין בזמן התקף- מה שעוזר מעט, ולמדתי להמנע ממזונות שעושים לי רע (ירקות וחריף למשל). קראתי מעט על פיברומיאלגיה ואני לא ממש מזדהה עם הכאבים (אני לא עייפה, תשושה, או סבולת מכאבי שרירים ומעולם לא סבלתי מכאבי צוואר או ראש). אני יותר מזדהה עם תסמונת המעי הרגיש. בכל אופן תודה רבה, ומקווה עדיין שיום אחד "הסיוט" הזה ילעם מעצו. מאחלת לך רק טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• AVN ואספירין
    נעה
    04/08/2008

שלום דוקטור, בביקורי האחרון אצל הראומטולוג נשלחתי לבצע תפקודי קרישה לאחר שהגעתי אליו אחרי שנתגלה לי ב-MRI חשד להתחלה של תהליך AVN בירך שמאל...בבדיקות עלו התוצאות הבאות: PT-0.97,APTT-27.2 SEC,PT INR-0.93,פיברינוגן-394 PROT-S ANTIGEN (FREE -80 PROTEIN C ACTIVITY -107 .. החשד ל-AVN התגלה במהלך שבוע 8 ,ואז נאלצתי לעבור גרידה ע"ר עובר ללא דופק האם אתה רואה קשר בין הבדיקות דם להפלה? כ"כ האם לפי תוצאות הבדיקות דם איאלץ ליטול אספירין בהריון הבא? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    AVN ואספירין

הוספת תגובה

• לנועה

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

הבדיקות שהבאת הן מתחןם הקרישה אבל אינן כוללות את כל הבדיקות שצריך לעשות אם מחפשים גורם לקרישיות יתר. כך למשל צריך לבדוק נוכחות של נוגדנים לקרדיוליפין מסוגים שונים. לאחר השלמת כל הבירור של קרישות יתר (שמתבצע לרוב על ידי האמטולוג) אפשר לשקול את הצורך בטיפול נגד קרישה - אספירין הוא טיפול מאד "עדין" שניתן לעיתים קרובות בהריון ללא הוכחה חד משמעית שהוא אכן נחוץ בבחינת "אם לא יועיל - לא יזיק". אני מציע להשלים את הבירור של קרישות יתר ואז להחליט, תוך התייעצות עם ההאמטולוג - וגם עם גינקולוג המומחה בסיכוני הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוסטוארטריטיס
    גלית
    04/08/2008

שלום רב, בת 56, יש לי אוסאורטריטיס. הייתי לוקחת ליפרינול שמאוד עזר לי אך לפני מס' חודשים הפסיקו לייבא אותו. בזמן האחרון התחלתי לקחת גם ליפיטול נגד כולסטרול, אך יש לי בגללו כאבי תופת, התכווצויות ברגליים בברכיים קשה לי ללכת. אני נתמכת במעקה כדי לעלות 4-5 מדרגות. הפסקתי אותו ביומיים האחרונים ויש מעט הקלה. רציתי לדעת מה אפשר לקבל כנגד הכאבים. הרופא משפחה נתן לי FOXA אך רק מלקרוא את התופעות לוואי שלו אני נחרדת. האם מגה גלופלקס יעיל במצבי? אני מטופלת גם כנגד יתר לחץ דם בנורמיטן ואנאלדקס. כמו כן שמעתי על הזרקות של שומן כרבולת לברכיים האם זה יעיל? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אוסטוארטריטיס

הוספת תגובה

• לגלית

ד''ר יעקב אבלין
    06/08/2008

גלית שלום
    ראשית יתכן מאד שהכאב הוחמר על ידי תרופות להורדת כולסטרול ולכן הפסקת תרופות אלו אכן צריכה להביא הקלה. מבחינת האוסטאוארטריטיס - תרופות כמו מגאגלופלקס מקילות במקרים רבים (אם כי ההוכחות המדעיות לכך אינן חד משמעיות). פעילות גופנית הדרגתית, כולל פעילות אירובית וחיזוק של שרירים (למשל השריר הארבע ראשי בירך - כאשר הכאב בברך) תורמות לייצוב המפרקים ולהפחתת כאב. ירידה במשקל יכולה לעזור כאשר קיים עודף משקל. תרופות רגילות נגד כאב (כמו אקמול , אופטלגין ואלגוליזין) מקילות - ובמקרים קשים יותר תרופות אנטי דלקתיות כמו אתופן וארקוקסיה יכולות לעזור. זאת בעיקר לטווח קצר עקב תופעות הלוואי (כמו ההשפעה על לחץ הדם). במקרים קשים ניתן להיעזר בתרופות חזקות יותר נגד כאב כמו טרמדול. הזריקות שהזכרת יכולות להקל כאשר המצב חמור במיוחד במפרק אחד (לרוב בברך) ושוקלים החלפה של המפרק. הזריקה יכולה לעכב את הצורך בהחלפת מפרק במספר חודשים או יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה