פורום זאבת, לופוס - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• anti histone
    יעל
    01/08/2010

שלום,
    אני נמצאת במעקב ראומטולוגי כבר כמה שנים בגלל ana חיובי שעמד על 160 , לפעמים על 80 ולפעמים יוצא negative.
    לאחרונה עשיתי בדיקות דם וה - ana יצא negative אך יצא לי anti histone ברמה של 56.48 כשהגרף הוא 0-15.
    מה זה אומר? אני נמצאת בלחץ נוראי.
    תודה מראש
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    anti histone

הוספת תגובה

• יעל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    03/08/2010

בדיקת דם לא יכולה לתת אבחנה של מחלה.
    על מנת לאבחן זאבת/לופוס צריך מכלול של תלונות, ממצאים בבדיקה גופנית, בדיקות מעבדה מתאימות, ובדיקות דם מיוחדות כמו ANA או נוגדנים נוספים כמו HISTONE?
    ככלל רמות גבוהות שלנוגדנים ל-HISTONE מצביעות על זאבת/לופוס הנגרם מחשיפה לתרופות אך גם יחודיות לזאבת מערכתית.
    שילוב של ANA שלילי ורמות גבוהות של נוגדנים לHISTONE אינו אפשרי. כשהיסטונים חיובים אז ANA חייב להיות חיובי גם כן.
    יש להתיעץ עם הראומטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת ריאות
    דנה
    24/07/2010

אבי חלה לפני כ 30 שנה בזאבת לופוס שהתבטאה בתפרחת פנים וכו'. היום הינו בן 70 חלה בלדקת ריאות ואושפז, נטל אינטיביוטיקה ולאחר חודשייםעשה צילום כולל סיטי ועדיין רואים צלקות על הריאה, היום 4 חודשים אחרי עליו לבצע ביופסיה על מנת לראות מה גורם לדלקת. יש לציין כי הוא מרגיש טוב ומתפקד כרגיל, ישנו שיפור רליני אך לא רנטגני, פתאום חשבתי , האם יכול להיות שאותה מחלה דלקתית זאבת פגעה בריאות ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת ריאות

הוספת תגובה

• חנה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    25/07/2010

בחולים הסובלים מחלת זאבת/לופוס נטיה לזיהומים כתוצאה מהמחלה עצמה או כתוצאה מהטיפול שגורם לדיכוי מערכת החיסונית.
    בנוסף קיימות מספר סיבות לפגיעה בריאות בחולי זאבת/לופוס.
    בכל חולה אשר אין ריפוי מלא של דלקת בריאות מומלץ לעשות בירור ולשלול גידול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול באינפרא אדום בחולי זאבת
    אלה בוטבול
    23/07/2010

שלום

אני חולת לופוס. מטופלת בסטרואידים, פלקוויניל ואקטונל.
    המליצו לי על טיפול במיטת ceragem. במיטה זו משתמשים בגלי אינפרא אדום רחוקים, גלגלת ואבני ג'יד.
    אני מעוניינת לדעת אם טיפול מזיק לזאבת ויגרום להתפתחותה.

תודה

אלה

הוספת תגובה

• אלה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    23/07/2010

חשיפה לקרני UV יכולים לגרום להתפתחות זאבת/לופוס או התלקחות המחלה.
    למרות שרוב הספרות הרפואית מתיחסת לקרני השמש, יש דיווחים בודדים על התפתחות זאבת/לופוס לאחר חשיפה למיטת שיזוף, UVA ו-UVB.
    לכן אין לי תשובה חד משמעית אך הייתי ממליצה נגד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קאנאביס רפואי
    ליזי
    19/07/2010

האם קאנאביס רפואי מאושר לחולי פיברומיאלגיה עם כאבים חזקים?

לקביעת תור
    סגירה
    קאנאביס רפואי

הוספת תגובה

• ליזי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    21/07/2010

בעניין פיברומיאלגיה נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה של BEOK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפתח פורום לפיברומיאלגיה (310)

יובל י.
    28/07/2010

"פורום פיברומיאלגיה עוסק בנושאים: פיברומיאלגיה, כאבי שרירים, תשישות, עייפות, עייפות כרונית, רגישות יתר, טיפול בפיברומיאלגיה ועוד. "

חיפשתי באמת מקום שבו אוכל להתייעץ :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת לופוס/אפלא
    מיטל
    18/07/2010

שלום דר,
    יש ITP.
    בגלל תוצאה של קרדיוליפין גבוה 23.9 נשלחתי ע"י ההמוטולוג שלי לרמוטולוג. הרמוטולוג שלח אותי לבדיקות אפלא ולופוס.
    להלן חלק מהתוצאות שעשיתי בקופה (בדיקות נוספות צריכה לעשות בב"ח: LAC , FANA BY IMMUN , קרדיוליפין ,ANTI BETA 2 GLY )

תוצאות:

ESR - 10

C3 Complement mg/dL 118 90 (..*......) 180 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08
    BD1
    C4 Complement mg/dL 29 10 (.....*...) 40 ערכי הייחוס שונו ב-5.10.08
    BD1
    AutoimmunityBH1

Anti-DNA IU/mL 17.1 Reference values
    Negative: <20 IU/mL
    Positive: >20 IU/mL
    BD1
    Antinuclear Ab Neg. BD1
    FANA לא בוצע ראה/י תוצאה ל-ANA
    BD1
    Cardiolipin IgG GPL/mL ! בעבודה 0 (*........) 10 BD1
    Cardiolipin IgM MPL/mL ! בעבודה 0 (*........) 7 BD1
    SS-A/Ro U/mL ! בעבודה Reference values
    Negative < 15 U/mL
    Border 15 - 25 U/mL
    Positive > 25 U/mL
    BD1
    SS-B/La U/mL ! בעבודה Reference values
    Negative < 15 U/mL
    Border 15 - 25 U/mL
    Positive > 25 U/mL
    BD1
    Anti-Smith Ab U/mL ! בעבודה Reference values
    Negative < 15 U/mL
    Border 15 - 25 U/mL
    Positive > 25 U/mL
    BD1
    Parietal Cell Ab ! בעבודה BD1
    Anti Intrinsic F. U/mL ! בעבודה Reference values
    Negative <10 U/mL

1. האם תוצאות אלה כבר יכולות לשלול לופוס? ? (העובדה שANA שלילי, וגם אנטי DNA שלילי)
    2. האם העובדה שהערך של אנטי DNA יצא קרוב ל20 (17.1) יכול להעיד על נטייה??
    3. מה זה FANA? ולמה לא ביצעו אותה??
    4.איזה מהבדיקות חשוב לקבוע שאין אפלא??

אודה מאוד מאוד אם תוכלו לענות לי על 4 השאלות.
    נטע

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת לופוס/אפלא

הוספת תגובה

• תשובות בדיקות שתן

מיטל
    19/07/2010

Glucose mg/dL Normal BD1
    Ketones mg/dL NEG BD1
    Protein mg/dL NEG BD1
    Blood mg/dL NEG BD1
    Leukocytes Leu/uL 500 LARGE BD1
    Nitrite NEG BD1
    pH 5.5 BD1
    Urobilinogen mg/dL Normal BD1
    Bilirubin mg/dL NEG BD1
    Automated Urine MicroscopyBH1

עליון הערותMY_SUBTITLE
    Red Blood Cell /HPF 7 BD1
    White Blood Cell /HPF 50 BD1
    Squamous Epith. /LPF MANY BD1
    Chemistry, UrineBH1

עליון הערותMY_SUBTITLE
    Protein/Crea. Ratio mg/mg 0.07 Normal: <0.2 mg/mg
    BD1
    Album./Creat.Ratio 50.89 יחידות:mgAlb/grCre
    Ref. value for adults: <20 mg/gr

באותו היום עשיתי גם בדיקת הריון ויצא חיובי בטא 590.

תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    21/07/2010

רמה נמוכה של תרומבוציטים על רקע אוטואימונית יכולה להיות כתוצאה מ- ITP, זאבת/לופוס או תסמונת נוגדי פוספוליפידים (APS).
    בהעדר תלונות או ממצאים בבדיקה גופנית ולהתיחס לבדיקות דם ושתן שהוצגו כאן, כעת אין עדות למחלה נוספת או אחרת כגון זאבת/לופוס או תסמונת נוגדי פוספוליפידים. יש צורך בהמשך מעקב אצל ראומטולוג.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר תחושה בידיים ושיווי משקל לקוי
    תמיר
    18/07/2010

שלום,
    אימי בת 60 וסובלת מזאבת מספר שנים,
    לפני כחודשיים החלה לאבד תחושה בשתי ידיה ולאחרונה גם חלה פגיעה בחוסר שיווי המשקל.
    לאחר אישפוש של 9 ימים בבית חולים מאיר במחלקה הניאורולוגית היא שוחררה ללא כל מימצאים.
    כרגע אין שום כיוון לגבי אבחון ויש התדרדרות איטית במצבה.

שאלתי היא, האם התופעות הנ"ל מוכרות בקרב חולי הלופוס?
    מהי המלצתך לגבי המשך איבחון?

תודה,
    תמיר

הוספת תגובה

• תמיר שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    21/07/2010

בזאבת/לופוס יכול להיות פגיעה בעצבים כן במערכת העצבים המרכזית (מוח) וכן בהיקפית.
    דרוש בדיקהת MRI של המוח וצוואר ובדיקת הולכה עצבית לגפיים עליונות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר אבלין
    שרון
    14/07/2010

שלום,
    רציתי לברר האם מוכרת בעולם הרפואה בהקשר של פיברומיאלגיה וסי אף אס במיוחד - הנושא של אימון האמיגדלה בשיטת גופטה. ובמידה וכן - האם יש לה בכלל סימוכין מדעיים כלשהם? או שמדובר בשיטה פרסומית פרופר?
    מה דעתך לגביה ומה חושב עליה הממסד הרפואי ככלל? נתקלתי בה לאחרונה, ואני לא יודעת אם להתייחס אליה כ"עוד טרנד", או כשיטה שמחקרית היא מוכחת, וכו'... משהו רציני, או משהו לא מקובל...?
    על פניו בקריאת חומר שקבלתי עליה, היא מסקרנת, אך לא ברור לי כמה היא מבוססת ורצינית.
    תודה רבה!
    שרון

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לד"ר אבלין

הוספת תגובה

• שרון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    14/07/2010

נא להפנות את השאלה לפורום ראומטולוגיה של BEOK.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות בנושא fms לא יענו כאן יותר?

שרון
    15/07/2010

תודה ד"ר זיזאל על התשובה,

ושאלה כללית להבא - האם הפורום לא ייתן יותר מענה לשאלות בנושא פיברומיאלגיה, לרבות ד"ר אבלין (שהוא ראש המרפאה היחידה לפיברומיאלגיה בישראל)?

נשמח להבין יותר, ובהתאמה לעדכן את אתר החולים של העמותה הישראלית לנושא, שכרגע מפנה לכאן.

תודה רבה ובהצלחה לפורום החדש של ד"ר עילם!

שרון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרון שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    18/07/2010

נא לפנות לפורום ראומטולוגיה בשאלות על פיברומיאלגיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

שרון
    18/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול קצר בסטרואידים ואבחון לופוס
    חבלזי
    11/07/2010

אני נמצאת בעיצומו של תהליך בירור החשד ללופוס בעקבות כאבים בפרקי הידיים וקשיון בוקר עיקש (ana חיובי). לפני כשבוע וחצי אושפזתי בבית החולים בעקבות מנינגיטיס נגיפי ותסמונת פוסט LP וטופלתי למשך חמישה ימים בפולס קצר של סטרואידים (שלוש מנות ליום במשך יומיים, אחר כך שתיים למשך יומיים נוספים, ולבסוף מנה אחת). שאלתי היא האם אוכל להמשיך בבצוע הבדיקות לאבחון לופוס (תפקודי קרישה, אימונולוגיה, אנדוקרינולגיה) מיד או שעלי להמתין עד שהגוף יתנקה מסטרואידים, ואם כן, כמה זמן. במילים אחרות, האם לטיפול בסטרואידים יש השפעה על רמות הנוגדנים העצמיים כפי שהן מופיעות בתוצאות הבדיקות. תודה.

הוספת תגובה

• חבלזי שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/07/2010

השילוב של דלקת בפרקים, דלקת קרום המוח, ANA חיובי- יש סיכוי סביר שמדובר בלופוס/זאבת.
    אני מניחה שלקחו בדיקות כמו נוגדנים ל-DNA ואחרים.
    המטרה של טיפול בסטרואידים היא דיכוי של מערכת החיסון ולכן צפוי שתהיה ירידה גם ברמת נוגדנים בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לופוס,כליות,סיליקון
    א.ל
    08/07/2010

אובחנתי כחולת ךופוס בגיל 16.היום אני בת 24 וחצי. כמעט שלוש שנים בהתקפה של הלופוס ובנוסף אובחנתי כחולת פיברו.כבר אושפזתי מספר פעמים והיו תקופות וימים שאמא שלי היתה צריכה לסעוד אותי כי לא יכולתי ללכת לעמוד ואפילו לשתות בכוחות עצמי.איבדתי את האמונה ברפואה אני מרגישה כמו שפן נסיונות. אני נוטלת סטרואידים אימורן 0 לקחתי גם MTX) פלקווניל ברזל וועוד מלא ויטמנים כאלה ואחרים.לא רק שאין שינוי במצבי- הוא הולך ומתדרדר!! לאחרונה הכליות שלי נפגעו.למרות הנסיונות שלי אני שבר כלי.. לא מצליחה ללמוד ולתפקד ועולמי חרב עלי. עכשיו הרופא שלי רוצה שאני אוריד את שתלי הסיליקון שעשיתי בעודי בת 18. עשיתי בדיקות וצילום ואין דליפה והכל בסדר איתם אבלי יש טענה שטוענת שיש הדלפה משלתלי הסיליקון שיכולה לגרום להתלקחות של זאבת ומחלות אחרות..אני סובלת כאבים פיזיים ונפשיים אני כולה בת 24 ונאבקת עם דברים שהם גדולים עליי והורדת הסילקון תוריד לי את הבטחון למתחת לאפס.האם אני באמת חייבת להוריד את השתלים?? איזה טיפול עוד אפשר לעשות??מתי אני אראה וארגיש תוצאות חיוביות?מה זה אומר שהכליות שלי נפגעו?ומה הטיפול לזה?עזרו לי

לקביעת תור
    סגירה
    לופוס,כליות,סיליקון

הוספת תגובה

• א.ל. שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    09/07/2010

קיימים דוווחים על הקשר בין שתלי סיליקון והתפתחות תופעות אוטואימוניות ואפילו התפתחות של זאבת/לופוס. הדווחים הם מתקופה שהשתלים היו מורכבים ממעטפת סיליקון וגם המילוי היה מסיליקון. היום מזה עשור השתלים מורכבים מפחות סיליקון.
    אין הוכחה ודאית ויש ספרות רבה שטוענת שלא הוכח כל קשר בין השתלים והתפתחות זאבת/לופוס.
    יתכן וקיים עוד טיפול שיהיה יעיל עבורך אך את צריכה להבדק ולהיות במעקב של ראומטולוג. בלופוס יכול להיות שינויים במצב רוח כתוצאה ממעורבות המוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• .

א.ל
    09/07/2010

אני במעקב של ראומטולוג!! האם זה אומר שאני צריכה להוריד את השתלים? ומה זה אומר שהכליות שלי נפגעו?? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• א.ל. שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    11/07/2010

מעורבות של הכליות בלופוס/זאבת דורשת טיפול מיידי על מנת לשמור על התפקוד התקין של הכליות.
    קיימים סוגים שונים של פגיעות בכליות. לפי הסוג מחליטים על הטיפול המתאים. אפשר לאבחן את הסוג לפי ביופסיה של הכליות.
    לגבי הוצאת השתלים אין הנחיות ברורות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• REאפלא
    יעל
    07/07/2010

שלום.תודה על ההסבר אבל איך זה שבדרך כלל אין דימום בירידה של טרומבוציטים בתסמונת אפלא? האים זה בגלל שהערכים לא יורדים לערכים נמוכים מאוד? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    REאפלא

הוספת תגובה

• שרה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/07/2010

נכון- אחד ההסברים הוא שאין ירידה משמעותית.
    אך עדיין לא ברור המנגנונים הנוספים לכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפלא
    יעל
    06/07/2010

שלום.האים תסמונת אפלא יכולה לגרום לירידה בטרומבוציטים? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אפלא

הוספת תגובה

• שרה שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    07/07/2010

תסמונת נוגדי פוספוליפים (APS, APLA) מתאפיינת ע"י הפלות חוזרות, אירועים של קרישיות יתר בנוכחות נוגדנים לקרדיוליפין או לופוס קואגולנט.
    בנוסף, קיימית ממצאים רבים נוספים. אחד מהם יכול להיות תרומבוציטופניה (רמה נמוכה של תרומבוציטים). יש לצין ש-40 % מחולי זאבת/לופוס מפתחים תסמונת נוגדי פוספוליפידים.
    הזאבת/לופוס גם יכול להיות תרומבוציטופניה.
    בד"כ אין דימום מרמה נמוכה של תרומבוציטים בתסמונת נוגדי פוספוליפידים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    05/07/2010

שלום.אני שואלת שוב אים בחדר יש אור על ידי מנורת ניאון ׂ(פלורוסנט) ו חולה לופוס יושב לדוגמא בחדר לא מתחת למנורה וצופה למשל בטלויזיה או קורא או כל פעולה אחרת יש סכנה לכך? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    06/07/2010

קיים קשר ישיר בין חשיפה לקרני השמש והתפתחות והתלקחות של זאבת/לופוס.
    לגבי חשיפה לאור פלורוסנט אין הוכחות וודאיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    חולת לופוס
    03/07/2010

אני בת 24 וחולת לופוס מזה כשנה.
    לפני כמה שנים הייתה לי בעיה של פצעי בגרות ולקחתי רקוטן בזמן שירותי הצבאי, בתום הטיפול עברו הפצעים והפנים היו חלקות לגמרי אך מאחר ובשנה האחרונה אני מקבלת טיפול של סטרואידם היום במינון של 10 מ"ג ליום ופלקווניל במינון של 400 מ"ג חזרו שוב הפצעים שנראים כפצעי בגרות ונראה כאילו הסרט הזה חוזר שוב על עצמו.
    רציתי לדעת האם ניתן לקחת שוב את הרקוטן, מאחר וכבר הייתי אצל רופאת עור ושום טיפול חיצוני לא עוזר יש תחושה שזה מתפשט לכתפיים לצוואר וזה מאוד מפריע לי, לא מספיק שהגוף שלי שינה צורה בגלל הסטורידם ועליתי במשקל עכשיו גם הפצעים האלה?
    אודה לתשובתך, שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חולת לופוס שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/07/2010

לא רצוי לחזור על טיפול ברקוטאן.
    קרוב לוודאי שהפצעונים נובעים מהטיפול בסטרואידים עבור לופוס/זאבת.
    יש לשקול הפסקת הטיפול אם ניתן.
    המשך טיפול אצל רופא עור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעל
    01/07/2010

שלום ברצוני לדעת האים יש בעיה לחולה לופוס להיות בחדר עים אור על ידי מנורת פלורוסנט? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רות שלום

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/07/2010

חשיפה לקרני אור מסוג UVA ו-UVB יכולה לגרום להתלקחות המחלה של זאבת/לופוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות נוספות שנעשו לי
    קורין
    01/07/2010

לפני כשנה כתבתי לך בקשר לנגעים שנמצאו אצלי בMRI לא ספציפיים. עשו לי בדיקות של ANTINUCLEAR ANTIBODY שנמצא חיובי, ANTI SMOOTH MUSCLE שנמצא חיובי, ואמרו לי דאז שכנראה שיש לי מחלה אוטו אימונית של הכבד. ושצריך לעשות מעקב מידי חצי שנה כדי לראות עם הכבד בסדר. לא קיבלתי שום טיפול. ב חודשיים וחצי האחרונים יש לי בעיה רצינית לכופף את אצבעות הידיים, והם התנפחו גם כן. עשו לי שוב את הבדיקות שנמצאו חיוביות אך גם ה TITRE גבוה, REHUMATOID FACTOR SERUM גבוה מאד. כל הבדיקות שנעשו מקודם : הSMOOTH MUSCLE וה - ANTINUCLEAR ANTIBODY . אני לא מבינה מה יש לי??? יש לי גם תופעות של עייפות, קשה לי לכופף מעט גם את האצבעות ברגליים, לפעמים הברכיים כואבות אך לא שמתי לב לנפיחות כלשהיא. לפעמים כאילו נרדמות לי קצות האצבעות בידיים, לעיתים גם ברגליים. באצבעות. כל התהליך של עד שאני אראה רופא: לוקח המון זמן, ואני סובלת נורא. יש לציין שאני נמצאת בשליחות בקנדה, ואני לא יודעת למי לפנות . אשמח לדעת מה את חושבת שבעצם יש לי? ואלו בדיקות כדאי עוד לבצע ולאיזה רופא כדאי לפנות ? האם רופא ראומטלוג?? האם רופא כבד? או שניהם? או בכלל יש לי משהו אחר.

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות נוספות שנעשו לי

הוספת תגובה

• קורין

ד''ר ג'יזל גודארד
    04/07/2010

נא לפנות לראומטולוג להמשך בירור וטיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה