פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כתמי לידה
    אילת
    18/12/2008

שני ילדיי נולדו עם כתמי לידה די נדירים מסוגים שונים . האם יש מרכיב גנטי בתחום הזה או שזה מקרי ? תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כתמי לידה

הוספת תגובה

• כתמי לידה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    18/12/2008

שלום
    בחלק מכתמי לידה יש מרכיב גנטי ובחלק מהכתמים חשוב הגודל והמספר הכתמים. לחלק אחר של כתמים אין חשיבות. לכן חשוב לפנות לרופא (גנטיקאי או רופא עור בשלב ראשון ) ולראות על מה מדובר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי טרום לידה
    טלי
    18/12/2008

בוקר טוב, יש לי ילד מקסים בן 4 חודשים - יש לו הפרעת יתר של פלנאלין- לא אובחן כ P.K.U ללא דיאטה. אני יודעת ששני ההורים צריכים להיות נשאים על מנת שיעבור לילד, השאלה שלי היא : האם יתכן כי אני ובעלי נשאים גם כשהילד מאובחן ברמה של הפרעה ולא כמחלה? עבור ההריון הבא האם נצטרך לבצע רק בדיקות גנטיות על מנת לבדוק לעומק את נושא הנשאות שלנו? ודבר נוסף ואחרון- בבדיקה שאני בצעתי הרמה שלי נמצאה תקינה האם יתכן שהרמות שלי ושל בעלי תקינות אך אנו נשאים? אודה לך באם תוכלי להתייחס לשאלותי תודה והמשך יום נפלא

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ גנטי טרום לידה

הוספת תגובה

• דילגתם עלי

סב
    19/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי טרום לידה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    24/12/2008

שלום
    יתכן שאתם נשאים גם אם הילד לא אובחן עם PKU
    PKU נפוץ במיוחד בתימנים
    ניתן לעשות בדיקה גנטית ולבדוק אם אתם נשאים או לא. זה חשוב להריונות הבאים וזה הרבה יותר מדויק מרמה בדם. אני מצעה לפנות למכון גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית
    טבע
    17/12/2008

שלום רב! במסגרת ייעוץ גנטי שעשינו הופנינו לעשות ספירת דם לביתא טלסמיה במעבדת קופ"ח רגילה. התוצאות התקבלו די מהר וערכן הוא: נבדק 1: המוגלובין A2 ערך של 3.30 (טווח בין 2.10-3.50), ומופיעה הערה שחסר ברזל עלול לגרום לירידה בערכי המוגלובין A2, ולמסך על מצבי טלסמיה. המוגלובין F- ערך של 0.80 (טווח 0.00-2.00). נבדק 2: המוגלובין A2- ערך של 2.80 (טווח בין 2.10-3.50), ומופיעה הערה שחסר ברזל עלול לגרום לירידה בערכי המוגלובין A2, ולמסך על מצבי טלסמיה. המוגלובין F- ערך של 0.50 (טווח 0.00-2.00). האם תוצאות אלו אכן מעידות על נשאות לביתא טלסמיה? האם נעשו כאן הבדיקות הנכונות או שטעו בבדיקות שנתנו לנו? אם כן, האם זה שהערכים בנורמה זה אומר שאף אחד מהנבדקים איננו נשא? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה גנטית

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית

ד''ר גאונה אלטרסקו
    17/12/2008

שלום
    שתי הבדיקות שאת כותבת הם בטווח התקין. חשוב לראות גם ה ספירת דם כללית : המוגלובין וMCV, MCH . ניתן לפנות לרואה משפחה לבדיקת הערכים האלה. כמו כן ניתן לבצע ספירת דם גם לבן הזוג לראות גם אצלו אם יש חשד לנשאות של טלסמיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

טבע
    17/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת גנטיות להיפוטניה
    חגית
    17/12/2008

שלום רב, בני בן 3 חודשיים, הוא היפוטוני , נעשו בדיקות בסיסיות כמו , בלוטת תריסשהכל תקין, בדיקה מטבולית לחומצות אורגניות(שבהם תוצאה גבולית), אך טרם ביצעו בדיקות גנטיות . רציתי לשאול האם אין דחיפות לכך ? אני מבינה שאם חלילה יש ממצאים גנטים ככל שהם מתגלים מוקדם יותר הטיפול יכול לעזור? תודה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת גנטיות להיפוטניה

הוספת תגובה

• בדיקת גנטיות להיפוטניה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    17/12/2008

שלום
    את צודקת כדאי לעשות את הבדיקות כמה שיותר מוקדם. גם אם אין טיפול ספציפי (תרופה) הטיפול תומך מסביב יכול להיות שונה אם יודעים מה הסיבה להיפוטוניה. בנוסף לשה חשוב מאוד לנשות להגיע לאבחנה גנטית לפני הריון הבא (אם אתם רוצים עוד ילדים) כדי לדעת אם יש סיכון בהריון הבא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצת פירובט
    שירן
    15/12/2008

בהמשך לשאלתי בנוגע לריכוז גבוה של חומצת פירובט . יום לפני הופעת הפירכוס הראשון התחלתי לתת לו תפוח אדמה . לאחר מכן המשכתי לתת לו את כל סוגי הירקות ולאחר שבועיים הופיעו שוב פירכוסים . האם יכול להיות שלירקות יש קשר להופעת הפירכוס ? האם הגוף לא יכול לפרק רכיבים שנמצאים בירקות? יש תופעה כזו שגורמת לפרכוס? אני גם רוצה לדעת אם להמשיך לו את הירקות כי מאז הופעת הפירכוסים הפסקתי לו את הירקות . יש לציין שטפו טפו מאז הפעם האחרונה 11/11 לא הופיעו הפירכוסים שוב .

לקביעת תור
    סגירה
    חומצת פירובט

הוספת תגובה

• חומצת פירובט

ד''ר גאונה אלטרסקו
    16/12/2008

שלום
    לא אין קשר בן ירקות ופירכוסים. אם כבר יש פירסומים על דיאטות מסוימות שעוזרות נגד פירכוסים (שלא נבדקו רפואית כך שלא בטוח הערך שלהם) אבל לא שירוקות מזיקות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני נשאית של SMA
    ולי
    15/12/2008

שלום, אני בת 30 ועכשיו נמצאת בשבוע 20 הריון(הריון השני). בהריון הראשון התגלה שאני נשאית SMA ובעלי לא. בהריון הראשון יועץ גנטי לא המליץ לי לעשות בדיקת מי שפיר למחלה , אך בהריון השני יועץ גנטי אחד אמר שאם סקירה תקינה,אז לא לעשות ויועץ גנטי שני המליץ לעשות בכל מקרה. הבדיקה היא על חשבוני ולא כל בית חולים מוכנים לעשות אם נשא אחד. תנו לי בבקשה גם שמות של בתי חולים איפה ניתן לעשות. תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    אני נשאית של SMA

הוספת תגובה

• נשאית SMA

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/12/2008

שלום,
    אם את נשאית של SMA ובעלך הוא לא נשא הסיכון ללדת ילד חולה בSMA הוא קטן והוא מתחת לסף של בדיקה מומלצת. את יכולה לעשות על חשבונך בדיקת מי שפיר . הסיכון להפלה כתוצאה של בדיקת מי שפיר היא עד 0.5%. באותה הזדמנות ניתן לבדוק לא רק הSMA אבל גם הכרומוזומים של העובר. כל הבתי חולים בעזור תל אביב , הדסה ו שערי צדק בירושלים והבתי חולים בחיפה עושים מי שפיר. כמו שאמרתי הבדיקה על חשבונך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה מטבולית
    שירן
    14/12/2008

בהמשך לשאלתי בנוגע לריכוז גבוה של חומצת פירובט . יום לפני הופעת הפירכוס הראשון התחלתי לתת לו תפוח אדמה . לאחר מכן המשכתי לתת לו את כל סוגי הירקות ולאחר שבועיים הופיעו שוב פירכוסים . האם יכול להיות שלירקות יש קשר להופעת הפירכוס ? האם הגוף לא יכול לפרק רכיבים שנמצאים בירקות? יש תופעה כזו שגורמת לפרכוס? אני גם רוצה לדעת אם להמשיך לו את הירקות כי מאז הופעת הפירכוסים הפסקתי לו את הירקות . יש לציין שטפו טפו מאז הפעם האחרונה 11/11 לא הופיעו הפירכוסים שוב . תודה שירן

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה מטבולית

הוספת תגובה

• מחלה מטבולית

שירן
    14/12/2008

בנוגע לשאלתי מחכה לתשובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי
    אלונה
    13/12/2008

שלום, הנני בת 30 בהריון שני, עובר יחיד. עשיתי את הבדיקה המשוקללת - INTEGRATED והתוצאות שלה יצאו למעלה מ-1:20000, אך היתה חריגה ברמת ה-HCG שגבול הנורמה העליון שלו הוא 3MOM ולי יצא 3.25MOM. אני מבינה מקריאה באינטרנט ומשיחה עם הרופא שלי שזה יכול להיות גורם סיכון לבעיות שקשורות בשלייה כמו האטה בגדילה, רעלת הריון וכו'. השאלה אם אני אמורה לחשוש יותר בגלל ה-HCG הגבוה מתסמונת דאון (חו"ח) או שאני לא צריכה להסתכל ספציפית על הערך הזה אלא רק על השקלול שכאמור יצא מצויין? כי הרי אומרים שככל שערכו גבוה יותר כך מוגבר הסיכון לתסמונת, השאלה אם המשפט נכון למצב של לפני התוצאה המשוקללת הסופית? תודה מראש, אשמח אם תאירו את עיניי.

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות חלבון עוברי

הוספת תגובה

• לאלונה

ד''ר ראובן שרוני
    13/12/2008

אלונה שלום:
    הסיכון המשוקלל, הלוקח בחשבון את כל הסמנים וגיל הא,ם מלמד על הסיכון לתסמונת דאון ובמקרה שלך הינו נמוך
    נושא אחר הוא עליה בערכי HCG. במקרה זה יש עליה בסיכון לבעיות העלולות לנבוע מתפקוד לקוי של השליה. הסבר מפורט והמלצות תקבלי ביעוץ גנטי פורמלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

אלונה
    13/12/2008

תודה על התשובה המהירה, 2 שאלות נוספות: 1. אני מבינה שמבחינת סיכון לתסמונת דאון אין צורך לחשוש מה-HCG הגבוה, זה נכון? 2. האם העובדה שיש חריגה רק של 0.25 מהגבול העליון מצביעה על סיכון נמוך יותר לבעיה בתפקוד שלייתי, מאשר במצב של HCG גבוה יותר? תודה רבה על הסבלנות והנכונות לעזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חלבון עוברי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    14/12/2008

שלום
    התוצאה של הבדיקה המשוחללת היא מעודדת מאוד עם סיכון מאוד קטן לתסמונת דאון. בן הבדיקות בדם (סקר שליש ראשון או שני ) הבדיקה שאת עשית היא הכי מדוייקת.כמובן שהדרך היחידה לשלול לחלוטין תסמונת דאון היא סיסי שליה או מי שפיר אבל עוד פעם הסיכון שלך מאוד נמוך. מה שהרופא אמר זה נכון HCG גבוע קשור לבעיות בשלייה ו בגלל זה יכול להיות האטה בגדילה. עקב כך מומלץ מעקב זרימת דם וגודל העובר .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך מאבחנים מחלה גנטית?
    מישהי
    12/12/2008

שלום, אני בת 22 היתה לי תת פעילות של בלוטת התריס...ועכשיו היא נעלמה לבד ללא טיפול כלשהו. בגלל כל מיני בעיות רפואיות ועיוותים בגוף אני חושדת שיש לי מחלה גנטית יכול להיות שזו קרטנת... אבל לא מצאתי הרבה חומר באינטרנט על מחלה זו. איפה אוכל למצוא עוד חומר לגבי המחלה? ומי ואיך יכול לאבחן האם יש לי מחלה גנטית? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    איך מאבחנים מחלה גנטית?

הוספת תגובה

• מחלה גנטית

ד''ר גאונה אלטרסקו
    13/12/2008

שלום
    אני חושבת שהדבר הנכון לעשות אם את חושדת שיש לך מחלה גנטית זה לפנות למכון גנטי . יש הרבה מכונים בארץ לפי אזור המגורים תוכלי לקבל הפניה מק"ח. שם רופא גנטיקאי יכול לבדוק אותך ולראות אם את צודקת או לא. קרטנת מופיע בתינוקות ולא עוברת .אין שום תעם לקרוא על מחלה מסוימת לפני שבכלל את יודעת שיש לך את זה ויכול להיות שמה שנראה לך כמחלה גנטית זה בחלל לא גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה
    מור7776
    11/12/2008

ואם בדיקות אלו יצאו תקינות אין מקום לדאגה בגלל הקרבה המשפחתית ????או שיש חשש עדיין בגלל הקירבה המשפחתית למומים?!!

לקביעת תור
    סגירה
    המשך לשאלה

הוספת תגובה

• המשך תזובה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    11/12/2008

שלום
    כמו שאמרתי גם אם הבדיקות תקינות עדיין יש עליה בסיכון בגלל קרבת משפחה מ3% באוכלוסיה הרגילה ל4.5% לקרובי משפחה דרגה שנייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרבה משפחתית
    מור7776
    10/12/2008

שלום!! רציתי לדעת אם קרבה משפחתית שהסבתא של הבעל והסבא של האישה אחים היא קרבה בעייתית ועוד שהבעל ממוצא תוניסאי ומרוקאי והאישה ממוצא כורדי ומרוקאי אם כן איזה מחלות גנטיות יכולות להיות מקרבה זו??ואיזה בדיקות מומלץ לעשות אשמח לתשובה מהירה אני בשבוע עשירי ובלחץ נוראי תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרבה משפחתית

הוספת תגובה

• קרבה במשפחה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    11/12/2008

שלום
    קרבה במשפחה מעלה הסיכון למומים. לכל זוג יש סיכון בכל הריון של 3% מומים. בדרגת קרבה שאתם אומרים יש עליה בסיכון ל4.5% במקום 3%.
    הבדיקות סקר הממולצות לא קשורות לקרבת משפחה קשורת למוצא:
    טי זקסס, ציסטיק פיברוסיס, X שביר (רק האשה יכולה לעשות ) אטקסיה טלאנגיאקטזיה , טלסמיה SMA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות חומצות אורגניות להיפוטוניה
    חגית
    10/12/2008

בוקר טוב, האם תוכלי להסביר מה אומרת האבחנה הבאה: הבן שלי בן חודשיים וחצי , הוא נולד קטן, הוא היפוטוני, בהיותו בן שבוע נעשתה לו בדיקה מטבולית לחומצות אורגניות, התוצאה הייתה גבולית, נתבקשנו לחזור עלייה כעבור חודשיים- התוצאה שוב גבולית ולהלן נוסח הממצאים: ther is an increase in tyrosine and phenyl-aianine metabolites, suggesting hepaticdysfunction or immaturity, but succinyl-acetone (tyrosinemia i) is not detected. further interpretion depends on clinical status. תודה רבה חגית

הוספת תגובה

• תוצאות חומצות אורגניות להיפוטוניה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    10/12/2008

שלום
    עלייה ב tyrosine and phenyl-aianine יכולה להיות תוצאה של הרבה סיבות אבל זה ש succinyl-acetone לא נמצא אומר שלא מדובר במחלה הנקראת tyrosinemia I שזו מחלה גנטית. מה שמצאו זה לא ספציפי יכול להיות תיפקוד לא תקין של הכבד או שהכבד עדיין לא בשל. על בדיקה שנעשה בגיל כל כך צעיר כדאי לחזור . אם עדיין התוצאות לא תקינות יש ללכת למרפאה מטבולית גנטית להמשך בירור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצבע שישית
    מירי
    09/12/2008

שלום. בסקירה ראשונה התגלה חשד סביר לאצבע שישית באחת מכפות הרגליים. רציתי לשאול האם יש הבדל בין המשמעות וההשלכות של אצבע שישית בכף יד לעומת בכף רגל? האם אצבע שישית או עצם כפולה באחת האצבעות בכף רגל אחת מעידות על איזו תסמונת או מום של העובר? האם תוצאות טובות של מי שפיר בעתיד מוכיחות בוודאות שאין שום בעיה בעובר זה? איך פועלים אחרי לידת העובר במקרה זה? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אצבע שישית

הוספת תגובה

• תוספת אצבע

ד''ר גאונה אלטרסקו
    09/12/2008

שלום,
    אצבע שישית יכולה להיות משפחתית ואז ברוב המקרים אין משמעות. כדאי לשלול את ההורים ואחים אם לא היה להם אצבע נופסת שהורידו.
    אם לא והעובר הראשון במשפחה יכול להיות ממצא בודד ללא משמעות אבל יכול להוות כחלק מתסמונת גנטית. גם בדיקת מי שפיר תקינה לצערי לא שוללת לחלוטין תסמונות.
    כדאי לבצע גם אקו-לב עוברי, סקירה של העובר ויעוץ גנטי. ניתן כבר להתיעץ עם רופא פלסטיקה מתי יהיה הזמן הכי מתאים להורדת האצבע הנוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• VSD ויעוץ טרום לידתי
    טלי
    08/12/2008

שלום רב, אחי נולד עם VSD קטן שלא מפריע לו לתיפקוד והוא חי כמו כולם אני בהריון בשבוע 14 האם יש לזה מרכב גנטי? והאם יש צורך שאעבור אזשהו תהליך של יעוץ גנטי? האם פרט לסקירת מערכות מוקדמת ואקו לב לעובר יש משהו נוסף שעלי לעשות? תודה תודה מראש!!

לקביעת תור
    סגירה
    VSD ויעוץ טרום לידתי

הוספת תגובה

• VSD

ד''ר גאונה אלטרסקו
    09/12/2008

שלום
    דבר ראשון VSD זה ממצא נפוץ ובדרך כלל לא קשור לתסמונות גנטיות אך לפעמים כן זה מופיע כחלק מתסמונת גנטית

אם האח שלך בריא פרט לזה ואין לא שום בעיות נופסות כנראה זה VSD ללא משמעות של תסמונת גנטית
    . בכל מקרא כדאי לגשת ליעוץ גנטי אבל זה נכון מה שעושים זה סקירה ואקו לב עוברי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע לייעוץ גנטי טרום לידתי
    אלמונית
    06/12/2008

שלום רב, אני מקווה שאני שואלת שאלתי בפורום, שיכול לתת לי תשובה מדעית, ובמידה ולא- אשמח אם תוכלו להפנות אותי למקום המתאים לקבלת התשובות. בעלי הינו כבד-לשון, אין לנו ילדים והוא מאד רוצה ילד/ה. אני רואה את יחס החברה לבעלי, את חוסר הסבלנות בחברה שלנו- חברה מודרנית ומהירה, את הדיעות הקדומות כלפיו, ואת האפשרויות העומדות בפניו או הסיכויים "להצליח" ולהתקדם בחברה, בעבודה, לפתח קריירה וכיוצא בזה. עד אשר הדבר מביא אותי שלא לרצות להביא לעולם ילד כמותו (כבד-לשון). הייתי מעוניינת לדעת האם ניתן כיום לאבחן בבדיקות גנטיות, טרם כניסה להריון: האם העובר עשויי להיות בעל פגם בדיבור, כפי שניתן לאבחן מחלות או פגמים שונים בטרם הכניסה להריון? כמו כן, אשמח לקבל הכוונה לאתרים בהם מפורסמים מחקרים על גמגום וגנטיקה. נורא קשה לי למצוא מחקרים כאלו, עד אשר נראה כמעט שלא קיימים מחקרים כאלו. תודה אלמונית

הוספת תגובה

• עוץ גנטי טרום לידתי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    07/12/2008

השאלה הגדולה זאות מה הסיבה לזה שבעלך כבד לשון. האם זה תוצאה מבעיה בשמיעה, האם זה מום במערכת פנים של הפה לוע? או הרבה סיבות אחרות. עד שאין אבחנה ספציפית אצל בעלך לא ניתן להגיד אם אשפר או לא לבצע בדיקה גנטית בזמן ההריון. אם את רוצה בירור בנושא זה את צריכה קודם להתחיל מבדיקה של הבעל לאסוף כל האינפורמציה ללכת לגנטיקה ולראות אם ניתן להגיע לאבחנה אצל בעלך ורק אז נוכל להגיד משהוא על העובר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת בנושא.

אלמונית
    08/12/2008

ראשית, תודה על תשובתך. ברצוני לדעת היכן ניתן לאבחן את בעלי לגבי סיבת הגמגום או מה הבדיקות שעליו לעבור לשם כך? בילדותו, וגם בבגרותו, הוא הלך לאנשי מקצוע רבים, (ביניהם קלינאיי תקשורת), ועד כמה שלי ידוע הוא מעולם לא קיבל כל אבחנה לגבי הגורם לגמגום אצלו. (היו ניסיונות "לרפא" את גמגומו או להפחיתו - אך ללא הצלחה נראית לעין. ) בנוסף, בנוגע לבדיקה הגנטית (במידה ותהיה כזו) - האם ניתן לבצעה טרם התעברות או רק בעת תקופת ההריון? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה