מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות בנוגע לפוסט בתחוםקרן פרנסיס17/11/2008
שלום גאונה אני סטודנטית לדוקטורט בטכניון ועומדת לסיים את לימודי בקרוב. אשמח אם אפשר להתייעץ איתך בנוגע למעבדות בחו"ל המתמחות בתחום תודה רבה קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר post doctorat
ד''ר גאונה אלטרסקו17/11/2008הפלפון שלי הוא 0508685245
את מוזמנת להתקשר ואני אנסה לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- X שביראושרת16/11/2008
שלום רב, הייתי רוצה לדעת אם מחלת ה-X השביר היא מחלה דומיננטית / קודומיננטית / רציסיבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר X שביר
ד''ר גאונה אלטרסקו17/11/2008X שביר היא מחלה בתאחיזה לכרומוזום X זאות אומרת בנות נשאיות יכולות ללדת בנים חולים. הסיכון ללידת בנים חולים הוא לפי מספר ההזרות. X שביר היא מחלה מיוחדת הנגרמת במספר חזרות של 3 אותיות גדול מהתקין. עד 54 חזרות זה תקיןץ מעל האשה נשאית וככל המספר חזרות יותר גדול זה יכול להתפרץ במיוחד אצל בנים לגודל מעל 200 ואז זה גורם לפיגור שיכלי. אשה עם 100 חזרות עם תעביר לצעצע את הX החולה תמיד שיתפרץ אפילו לבנות.
גם הנשים הנשאיות יכולות לסבול מהפסקת מוקדמת של המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשאות של איקס שביר
אושרת18/11/2008שלום רב, היום גיליתי שאני נשאית של X שביר. בעוד חודשיים אהיה בת 35, לפי הייעוץ הגנטי שקיבלתי היום, הבנתי שלפי הסטטיסטיקה אחרי 35 יהיה לי קשה להביא ילדים, או ליתר הדיוק אני לא אהיה פוריה יותר, זה אמור להתרחש בגילאים 35 ל-40. כיום אני בהריון הראשון שלי, בשבוע ה-19+2. יש לי שתי שאלות: 1) האם אפשר להוציא ביציות מגופי ולהקפיא אותן, וכשארצה אפשר יהיה לעשות הפריה עם הזרע של בעלי? 2) האם אפשר להוציא ביצית שנושאת את האיקס התקין ולא את האיקס השביר? תודה מראש, אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ גנטידנה15/11/2008
שלום רב, בני נולד iugr בשבוע 37+5 במשקל 2350 והיקף ראש :32 ס"מ כיום בן שנה + 4 חודשים, מאוד קטן לגילו , עם היקף ראש מתחת לאחוזון 3 - 44 ס"מ ומשקל נמוך מאוד: 7.5 קילו אנו במעקב במרפאת אכילה בשניידר ושם גם רואים אותו רופאים ומנהל המרפאה. התפתחות הילד תקינה הן מוטורית והן קוגנטיבית(הולך מגיל שנה , מבין , מתקשר) . נעשו לילד המון בדיקות ע"מ לברר את אי העלייה במשקל, כל התוצאות תודה לאל נמצאו תקינות . בדיקות נוירולוגיות - תקינות. לדברי מנהל המרפאה ,הילד בריא רק צריך מעקב דיאטניות בענייני האכילה . לדבריו אין צורך בייעוץ גנטי. אני מאוד לא רגועה. בקריאה באינטרנט על היקפי ראש, iugr, ובעיות משקל בתינוקות,. נחשפתי למונחים "מבהילים" ומאוד לא מעודדים. האם במקרים כאלו מומלץ לעשות בירור גנטי מעמיק על מנת לשלול חלילה מחלות ? או שאין בכך צורך ? המון תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי
ד''ר גאונה אלטרסקו17/11/2008אני חושבת שהתפתות תקינה מאוד משמח ודי שוללת חלק גדול מתסמונות גנטיות אבל עדיין דרוש יעוץ גנטי ויש בבית חולים שניידר מכון גנטי וניתן לפנות ולברר הסיבה לחוסר גדילה. מאוד חשוב לבצע יעוץ גנטי וגם אנדוקרינולוגי בגלל שלפעמים יש צורך במתן חורמון גדילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה גנטית לצליאקמתי11/11/2008
HLA_DQA1*5נמצא-מה זה גן הזה? DQ8 ו DQ2- לא נמצאו מה המשמעות? תודה מראש מתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HLA_DQA1*5
ד''ר גאונה אלטרסקו11/11/2008הHLA הוא העזור של סיווג הרקמות וסוגים שונים של HLA נמצאו קשורים לכל מני מחלות. הHLA שאתה מדבר עלין נמצא קשור לצליאק. זה לא אומר שכל משיש לו סוג הזה של HLA יפתח צליאק אך יש סיכון יותר גבואה. האבחנה האמיתית של צליאק היום מתבססת על בדיקות דם ו ביופסיה כיבה לפי הצורך. גם צורת ההורשה היא מולטיפקטוריאלית ולא ניתן לבדוק בבדיקות תרום לידתיות עם העובר יפתח או לא צליאק,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוברות10/11/2008
שלום דוקטור, ילדתי לפני חודשיים וחצי בן מקסים, בבדיקת ביה"ח לPKU נמצא שיש לו רמת פנלין 5 מאז אנו מבצעים פעם בשבועיים בדיקת דם למדידת הרמה -ברוך השם מאז ועד היום הרמה יורדת וכעת נמצאת על 3. שאלתי היא, הרופא ביקש שאני אבצע גם בדיקת דם גוטרי, והרמה שלי הייתה 1-כלומר רמה תקינה , הכיצד ייתכן שהעברת המחלה נעשית בגלל שאנו ההורים נשאים, אם הרמה שלי היא בטווח הנורמה? אני רוצה להתחיל לבצע ברור גנטי על מנת לבדוק האם אני ובעלי נשאים, ומה עלינו לעשות בנוגע להריונות הבאים... אשמח אם תוכלי לכוון אותי למי לפנות, ובכלל לאיזה רופא מקצועי אני צריכה לפנות, לגנטקאי או למתמחה במחלות מטבוליות ,ומה עלי לעשות בנדון? בנוסף נמצא כי לילד יש G6PD האם ישנה בדיקה שבודקת את רמת החומרה של החוסרף, כלומר עד כמה מסוכן לילד להיות בקרבת "הדברים האסורים",פול,נפטלין וכו. תודה רבה וערב טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PKU
ד''ר גאונה אלטרסקו11/11/2008אני מסקימה אתך שהכי בטוח זה שאתם תבצעו בדיקת נשאות גנטית
ניתן לבצע את זה בתל השומר ביחידה מטבולית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- smaחסוי09/11/2008
כאשר אחד מבני הסוג נשא של SMA והשני לא מה הסיכוי שלילד יהיה SMA ואם מבצעים מי שפיר מה הסיכוי לגלות את קיום המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SMA
ד''ר גאונה אלטרסקו09/11/2008כאשר רק אחד מבני הזוג נשא לSMA הסיכון ללדת ילד חולה הוא קטן מאוד כתוצאה משינוי בגן אצל הבן זוג שלא התגלה בבדיקה או שינוי חדש אצל העובר בנוסך למוטציה שכבר ידוע אצל אחד מבני הזוג. בדרך כלל בגלל שהסיכון לילד חולה בSMA כאשר רק אחד מההורים נשא הוא קטן אין אינדיקציה לעשות מי שפיר רק מסיבה זו על חשבון מסרד הבראות
אם את רוצה לעשות בכל זאות מי שפיר , במי שפיר ניתן לראות אם העובר קיבל העותק התקין או הלא תקין מהבן זוג הנשא. בנוסף במי שפיר אם מדובר בעוד שינוי של חסר בגן (השינוי הנפוץ) שמסיבה כלשהיא התפספס בבדיקה של הנן זוג גם זה יהיה אפשר לזהות. אך אם הבן זוג שקיבל תוצאה שלא נשא בעצם נשא של שינוי קטן שלא ניתן לזהות בבדיקה שיגרתית אותו שינוי אלול להתפספס גם בבדיקת מי שפיר.
כמו שאמרתי ס"כ הסיכון ללדת ילד חולה בSMA כאשר רק אחד מבני זוג נשא הוא קטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה יש לי שאלה נוספת
חסוי09/11/2008האם אפשר לבצע בדיקה נוספת (אפילו באופן פרטי)שבה כן יהיה ניתן לראות את שינווים בגן אצל בן הזוג שנמצא שאינו נשא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשתן BENZOATEאמא06/11/2008
שלום, בבדיקת חומצות אורגניות בשתן של בני בן ה- 15 חודשים התגלתה כמות גדולה של BENZOATE. מה יכולה להיות המשמעות? (בני לא נוטל תרופות או תוספי מזון המכילים את החומר).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר benzoate
ד''ר גאונה אלטרסקו07/11/2008קודם כל היתי חוזרת על הבדיקה
הסיבה הכי שכיחה לבנזואט גבוה היא עדיין תוספות מזון. אם גם בבדיקה חוזרת זה גבוה היתי פונה לרופא ילדים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותטל03/11/2008
שלום, אני נשאית של CF ושל דיסאוטונומיה משפחתית. בהנחה שבן זוגי לא. האם אני זקוקה ליעוץ גנטי לפני הריון? האם יש בדיקות מיוחדות שעלי לעבור בהריון בגלל שאני נשאית? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשאות למחלות גנטיות
ד''ר גאונה אלטרסקו03/11/2008בהנחה שבן זוגך לא נשא לCF ודיסאוטונומיה הסיכון ללדת ילד חולה באחד מהמחלות הללו הוא קטן מאוד אך לא 0. זה בגלל שבתי המחלות שאת מדברת בודקים רק מוטציות נקודתיות שכיכות באשכנזים ולא ריצוף של כל הגנים . בגלל שהסיכון מאוד קטן ללדת ילד חולה רוב הזוגות עוצרות הבירור ששלב הזה אך מומלץ מאוד לשמוע יעוץ גנטי מפורת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל03/11/2008תודה. לא המליצו לי על יעוץ גנטי אבל התכוונתי לקבוע תור בכל מקרה. רציתי לדעת מה קורה בזמן ההריון, האם יש בדיקות מיוחדות שעלי לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת פירובאט בדםרחל03/11/2008
שלום רב אני מאד מוטרדת עשיתי בדיקה לתינוקת שלי בת שנה -בדיקה pyruvate התוצאה היא= 0.137 mmol/L היתי רוצה לדעת העים זה בגדר הנורמל . באיפה אני יכולה למצא טבלה המאפשר לי ליראות את רמות השונות. תודה מראש מצפה לתשובה מהירה. רחל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירובאט
ד''ר גאונה אלטרסקו03/11/2008מה שחשוב זה היחס בן לקטט לפירובאט. יחס תקין הוא 10-15:1
יחס לא תקין יכול להעיד על בעיות מטבוליות ואז יש לפנות לרופא גנטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת שריריםחסוי31/10/2008
רציתי לדעת על מחלת השרירים הבנתי שיש מחלה איני יודעת מה שמה ששרירים מתפרקים והמחלה הזאת תורשתית בדר"כ .. אפשר לקבל פרטים על המחלה ? ואת שמה ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת שריר
ד''ר גאונה אלטרסקו31/10/2008שלום רב
קיימים הרבה מאוד מחלות שריר ולחלק גדול מהמחלות שריר יש רקע גנטי זאות אומרת יכולים לעבור בתורשה.
יש חלק שהבנים חולים הרבה יותר מהבנות, יש חלק שבנים ובנות חולים בצורה שווה וחלק ודרוש שני בני זוג נשאים (לא חולים) עם סיכון של 25% ללידת ילד חולה בכל הריון.
בלי פרטים לא ניתן להגיד מה שם המחלה מאחר שמדובר בעשרות מחלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקטט פירובט גבוהים מנורמהעינת29/10/2008
שלום. בני בן שנה ושמונה חודשים, מאובחן עיכוב התפתחותי וחשש ל-PDD. בבירור נוירומטבולי תוצאות של חומצה לקטית 24, וחומצה פירובית =2.0 חומצות אמינו וחומצות אורגניות תקינות. בדיקת EEG תקינה לגילו. מה עלינו לעשות ולאיפה לפנות? הוא גם היה אלרגי לחלב מגיל חודש, ועד היום צורך נוטרמיגן פעמיים ביום, אוכל מוצרי חלב, אך לא חלב ניגר. האם חומצה לקטית קשורה לכך? תודה על התשובה, עינת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד עם חומצה לקטית גבוה
ד''ר גאונה אלטרסקו30/10/2008שלום רב
השאלה הראשונה הם מה הערכים התקינים של חומצה לקטית במעבדה את הבן ביצע את הבדיקה. יש מקומות ש20 זה תקין אש ל24 אין משמעות ויש מקומות ש2 זה תקין אז 24 זה מאוד גבוה אבל אז גם הילד נראה מאוד חולה (שלא נראה לי ממה שאת כותבת). עם התוצאות אחרי שבררת מה הגבול העליון התקין אפשר ללכת לרופא ילדים. אם הבדיקות לא תקינות יש להמשיך ברור אצל רופא מטבולי באחד מהמכונים הגנטיים בארץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטט גבוה
תמר23/03/2010תפני מייד לבית חולים שיבה גסטרו.
שהבדקו גליקוגן סטורג'
במחלה זאת יש לקטט גבוה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקטט פירובט גבוהים מנורמה
ד''ר לינה באסל23/03/2010לרב תשובות לא תקונות של לרטט קשורות לבעיה טכנית - קושי בלקיחת דם. כעת מומלץ רק לחזור על הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת חלבון עוברי - תסמונת דאוןדורי18/10/2008
שלום רב אני בהריון בשבוע 31 כרגע בשבוע 16+5 לאחר בדיקת חלבון עוברי התוצאות היו: AFP - 0.69 לפי MOM 0.2-2.0 HCG - 0.77 לפי MOM 0.15-3.0 UE3 - 0.78 לפי MOM מעל 0.15 הסיכון לפי גיל 1:875 לפי שקלול הבדיקה וגיל 1:1742 השאלות: 1. האם מדד AFP כשלעצמו יצא נמוך? לפי כל מה שקראתי כאשר הוא נמוך זה עלול להיות סימן לתסמונת דאון 2. במדד AFP הנורמה של MOM פי כל המאמרים שקראתי אמור להיות 0.5 - 2.0 - ובמעבדה זו של כללית רשום בתוצאות הבדיקה 0.2 - האם זה מקבול\תקין? הרי אם זה אכן אמור להיות 0.5 זה עוד יותר מקרב את המדד AFP כלפי מעטה 3. מהאם אני יכולה להיות רגועה עם תוצאות הבדיקה? אני מאוד חרדתית כרגע והפחד שחס וחלילה זה מה שיש לעובר שלי לא משחרר אותי תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר [email protected]
ד''ר גאונה אלטרסקו28/10/2008ס"כ הסכון שלך המשוחלל של גיל ובדיקות הוא סיכון נמוך לתסמונת דאון . סיכון זה לא עומד בקריטריונים לבדיקת מי שפיר לפי המלצות האיגוד הגנטיקאים. יחד עם זה בדיקת מי שפיר זו הדרך היחידה לשלול בוודאות תסמונת דאון או מומים כרומוזומלים אחרים אחרים. הסיכון להפלה כתוצאה מבדיקת מי פשיר היא 1:200.
ס"כ הAFP שלך בגדר התקין. בכל מקרא ניתן לבצע סקירת מערכות מורחבת לשלילת מומים בעובר.
בהצלחה
ד"ר גאונה אלטרסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם "גבוליות"אמא16/10/2008
שלום, במסגרת ברור לעיכוב התפתחותי לבני בן ה-14 חודשים התקבלו התוצאות הגבוליות הבאות: AMONIA 111 (סרום המוליטי במקצת ערך האנליט מושפע מהמוליזה) Pyruvic Acid 1.2 כמו כן תוצאה גבולית של organic acid ו- VLCFA מה יכולה להיות המשמעות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר [email protected]
ד''ר גאונה אלטרסקו28/10/2008בדרך כלל אמוניה ו VLCFA גבולי עין משמעות אך כדאי לחזור על הבדיקה לפחות עוד פעם אחד. אמוניה לפחות יכולה להיות מושפעת מהרבה מצבים כך שכדאי לחזור על שתי הבדיקות הללו ולהמשיך הבירור לכיוונים אחרים גם.
ד"ר גאונה אלטרסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חולה CPTאילו12/10/2008
שלום אני חיל בן 19 ואני כנראה חולה בCPT2 אני באמצע לעשות בדיקות רציתי אם אפשר קצת מידע על המחלה והאם יש דרך לרפא אותה תודה רבה אילן
ד''ר גאונה אלטרסקו28/10/2008CPT2 היא מחלה גנטית מטבולית הנגרמת משינוי באנזים שכתוצאה מזה סוגים מסוימים של שומנים לא מגעים לגופיפים בשם מיטוקונדריה. הגופיפים הללו זקוקוים לסוג הזה של שומנים ליצירת אנרגיה. עקב כך מופיע חולשת שרירים אחרי מאמצים . בדרך כלל במאמצים יש שבירות של סיביים של שרירים בהופעת חומר הנקרא מיוגלובין בשתן.
הטיפול הוא מניע ממאמצים קשים, מניעת מצבים של צום וניתן לקחת L carnitine
מומלץ לעבור בירור גנטי לפני שאתה מביא צעצעים . המחלה מורשת בצורה אוטוזומלית רצסיבית זאות אומרת שדרושים שני עותקים לא תקינים של הגן כדאי לגרום למחלה. אם אתה חולה אז יש לך שני עותקים לא תקינים ותמיד תעביר עותק אחד ל צעצעים כך שכולם יהיה נשאים אך לא חולים. בשביל זה דרוש שהבת זיג לא תהיה נשאית לשינוי בגן הגורם למחלה. ניתן לבדוק את הגן-אפשר לפנות לאחד המכונים הגנטים.
ד"ר גאונה אלטרסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולה CPT2
אילן07/11/2008איפה אני יכול לקבל מידע על המחלה(CPT2)?באינטרנט?רופא מומחה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכן בארץ אפשר לעשות בדיקת רצף
סימה19/04/2009האם קיימת אפשרות לעשות בדיקת רצף של הגן CPT2 בישראל
ואם כן - היכן
תודה, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרצף CPT2
ד''ר גאונה אלטרסקו19/04/2009שלום
היתי מנשה במכון גנטי בבית חולים ולפסון או הדסה עין כרם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCPT2
ד''ר גאונה אלטרסקו19/04/2009שלום
מדובר במחלה קלה שהרבה פעמים לא יודעים שיש לנו אותה. מה מתבטא בכאבי שירירם במאמצים גדולים וצום. אין טיפול לריפוי אך מומךץ להמנע ממאמצים גדולים וצום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיטוכונדריהאיתן06/10/2008
שלום, ברצוני לדעת אם מחלה מיטכונדריאלית בהכרח באה מהאישה/אמא משום שקראתי שבזרע הגבר זה לא קיים ,האם קיימת מחלה מיטכונדריאלית שאינה עוברת מהאשה?
ד''ר גאונה אלטרסקו28/10/2008רוב המחלות מיטוכונדריאליות כן באים מהאשה.
קימים גם מחלות שהביטוי שלהם זה במיטוכונדריה אך השינוי בגן הוא בגרעין. במקראים האלה לכל אחד מבני זוג דרוש עותק לא תקין של הגן כדאי לגרום למחלה לצעצעים (סיכון של 25% בכל הריון)
השאלה היא השם המחלה המיטוכונדריאלית שאתה מתעניין?
ד"ר גאונה אלטרסקו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)