פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פראדר ווילי
    חגית
    10/03/2009

בבדיקות גנטיות קיבלנו שלתינוקנו יש פראדר ווילי, נאמר לנו שאחוז דיוק הבדיקה הוא 95% . נלקחו דמים שלי ושל בעלי כדי לבדוק ואמרו שאולי סיכוי קלוש שהתוצאות יתנו משהו אחר. האם קיימת אפשרות כזו שאולי אין לו פראדר ווילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פראדר ווילי

הוספת תגובה

• פרדר ווילי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    רוב הסיכוים שבאמת מדובר בפרדר וילי אבל אני אשמח אם תוכלי לכתוב בדיוק מה התשובה גנטית של המעבדה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקס שביר
    כרמית
    08/03/2009

אני נשאית של 700 חזרות בגן הריון קודם הסתיים בהפלה בעקבות נשאות של העובר כרגע אני בהריון שבוע 10 ורציתי לדעת מה הסיכויי הפעם שהעובר יהיה נשאי האם תמיד בכל הריון העובר יכול להיות חולה במחלה ? אשמח אם תעני לבקשתי בהקדם האפשרי תודה כרמית.

לקביעת תור
    סגירה
    איקס שביר

הוספת תגובה

• X שביר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    הסיכון הוא 50%. אם הוא מקבל את העותק התקין של X שלך הוא או היא בראים ואם העובר מקבל העותק עם 700 חזרות אם העובר יהיה מפגר אם מדובר בבנים . לגבי הבנות 50%מהבנות אם חזרות מעל 200 הם מפגרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת שרירים fsh
    חמיד
    05/03/2009

שלום רב אני בן 30 אובחנתי לאחרונה שיש לי מחלת שרירים בבדיקת emg ואחר אבחון כליני ובדיקה חוזרת של emg על ידי מומחה בשם ד"ר קושניר ופרופאסור רביי בבית חולים אסף הרופא הופנאתי ליעוץ גנטי השאלה האים זה סופי או שיש סיכוי שאני לא חולה מחלה זו והיכן מומלץ לעשות את הבדיקה ואת היעוץ תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת שרירים fsh

הוספת תגובה

• מחלת שרירים

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    אם אכן יש סיכוי שמדובר ב FACIO SCAPULO MUSCULAR DYSTORPHY כדאי לבצע העוץ והבדיקה בבית חולים וולפסון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כליות בעובר
    מודאגת
    03/03/2009

שלום רב! לפני כחודש וחצי בצעתי סקירת מערכות ונמצא שכיליה ימנית קטנה16*13 כיליה שמאל 22*17 לאחר שבועים ביצעתי שוב מעקב כליות כיליה ימין 14*15 ושמאל 18*26 היום בצעתי שוב סקירה על הכליות לאחר חודש להלן הממצאים: כיליה ימינית 24*38 אגן כיליה 7 מ"מ כיליה שמאלית 18*37 אגן כיליה 3 מ"מ. הנני בשבוע 28 להריוני האם הממצאים תקינים? האם אין הרחבת אגני כיליה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כליות בעובר

הוספת תגובה

• כליות בעובר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    אגן כליה של 7 ממ הוא מעל התקין. כאשר שני האגני כליה מוגדלים יש סיכון לבעיה כרומוזומלית. כאשר רק בצד אחד האגן כליה מוגדל יתכן שמדובר בבעיה כלייתית. כדאי להתייעץ אם נפרולוג ילדים לגבי המעקב הדרוש לאחר לידה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות
    לחוצה
    02/03/2009

בת 30 הריון 3 שבוע 18 (2 ילדים בריאים ב"ה בבית) -שקיפות 0.7 משוקלל 1:1400(לאחר הסקר הביוכימי) -סקירה 1- תקינה למעט "ממצא צווארי הנראה מעיין ציסטיק היגרומה"הושם דגש על הלב ונבדק קפדנית ע"י 2 רופאים ונמצא תקין. -סיסיי שילייה בשבוע 15, תשובה ראשונית תקינה(השנייה טרם חזרה) -עשינו כל הבדיקות הגנטיות שנדרשו והכל תקין. כמה שאלות ברשותך: 1-מה הסיכוי להפרעות כרומוזומליות כדוגמת נונן?באם סיסיי שילייה תקין?יש סיכוי לאתר תיסמונת זו? 2-באם הממצא נספג, מה סיכויי עובר בריא? 3-מתי הספגות של ממצא כזה הינה אופטימלית? 4-מה צריך להתקיים ע"מ שאחזור סטיסטית לסיכויי הריון תקין כמו כזה שלא אותרו בו ממצאים כלל? 5-מדוע נאמר לי שתוצאת החלבון העוברי לא תהיה תקינה בגלל הסיסיי שילייה?מה הסיבה? תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    כמה שאלות

הוספת תגובה

• תוספת אינפורמציה

לחוצה
    11/03/2009

תשובת הסיסיי שילייה השנייה סיכמה כי הכל תקין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    השאלה האם זה ציסטיק היגרומה או ציסטה בצוואר. ציסטיק חיגרומה לא מסתדר עם שקיפות עורפית תקינה של 0.7 כך שלא ברור לי
    אם התשובה של כרומוזומים תקינה לא מדובר בבעיה כרומוזומלית
    תסמונת נונן ניתן לזהות ב50% מהבדיקות הגנטיות. יש הרבה סיבות לציסטיק היגרומה לא רק נונן. חשוב לצבע מעקב כולל סקירה מערכות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקטט והמוניה
    חגית
    01/03/2009

בני בן 5 חודשיים, הוא נולד היפוטוני. בברור שאנו עורכים כעת, בכדי לדעת האם ישנה סיבה להיפוטוניה נתקבלו שתי בדיקות שהערכים היו מעט גבוהים. לקטט 3.1 והמוניה 113 . מה ממצאים אלו אומרים? האם יש קשר להיפוטוניה? תודה רבה חגית

לקביעת תור
    סגירה
    לקטט והמוניה

הוספת תגובה

• לקטט והמוניה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    לקטט והמוניה גבוהים יכולים להסביר היוטוניה
    כדאי קודם לחזור על הבדיקה . אם עדיין זה גבוע צריך להגיע לרופא גנטיקאי לבירור יותר מעמיק של מחלות מטבוליות שקשורות להיפוטוניה ולקטט גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• nf1
    שמואל
    01/03/2009

שלום דר אני בן 44 סובל מי נאופיברומטוזיס[הים גידולים רבים על ע עור ומי עקמת קשה [סקוליוזיס וקיפוזיס ] 63מעלות ולהחרונה היתגלה הצלי תהליך מיצר מקום בתוך הגת המחילתית השמאלית [מניגיומה] מה דהתך בקשר למחה אין במישפחה לאף אחד מחלה קזות הים יש לך תיפול לזה הים המחלה הזו יחול לאביר עלה אים הקים משפחה [קרגה אני רוק] תודה ר דר

לקביעת תור
    סגירה
    nf1

הוספת תגובה

• ניורופיברומטוסיס

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    אם אין אצל אףאחד במשפחה זה אומר שאצלך התרחש שינוי בזמן שנוצרת. לך יש סיכון של 50%בכל הריון להעביר לצאצאים
    אין טיפול גנטי למחלה רק לפי הבעיות שמופיעות אבל דרוש מעקב של המחלה. קיימות שתי מקומות אם מרפאה מיוחדת למחלה זו אחד באיכילוב ואחד בבית חולים שערי צדק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לכבד?
    שושי
    01/03/2009

שלום רב בעלי בן 33 בריא בדר"כ עבר ניתוח הוצאת הפנדציט שבוע שעבר בסיטי שעבר גילו גם שהכבד תקין בגודל אבל מרקמו מעט שומני ולא הוגדם תהליך מוקדי מה זה אומר ? ומה צריך לעשות? האם זה מסוכן? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לכבד?

הוספת תגובה

• העברת הודעה לפורום אחר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=288 id=link]גסטרואנרטולוגיה, מחלות דרכי העיכול[/a].

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המטומה אחרי IVF
    ברברה
    28/02/2009

שלום ד"ר בת 39,9 (גיל בלידה - 40,2) שבועה 17+5 - עובר 1. טיפול IVF. הוחזרו 4 עוברים. אחזרת עוברים ב-11.11.08.הריון אחרי טיפול ראשון.מתורם זרע מבנק הזרע. תורם צעיר (25) ונבדק גנטי. אני ספורטאית ובריאה. המטומה רטרוכוריוני במקום פונדלי 15X75 מ"מ +דימומים קלים משבוע 12 ועד היום - דם כהה!!! 2-המטומות יצאו כדימום טרי בשבוע 12. שקיפות עורפית 0,9 סקירה בשבעה 15+1 - שבוע ממוצע -14+5 - תקינה. integrated test בדיקה ראשונה בשבוע 12+2 - אחרי בדיקה התחיל דימום טרי, כאבי בטן וגב במיון התגלתה גמטומה. זה לא קשור לבדיקה אבל יתכן שהשפיע עלייה? בדיקה שניה ב- 16+6 PAPP-A - 1.7 MoM AFP - 0.96 MoM hCG - 3.63 MoM uE3 - 0.58 MoM INHIBIN A - 1.97 MoM NT - 0.87 MoM ריסק ע"פ בדיקות וגיל - 1:110. ע"פ גיל אני צריכה לעשות מי שפיר. אבל אנני יכולה עקב המטומה. יתכן שHCG גבוע עקב טיפול IVF? מה אני אמורה לעשות בשלב זה? גם כחה אני במצב הפעלה מיימת. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    המטומה אחרי IVF

הוספת תגובה

• המטומה אחרי IVF

ד''ר גאונה אלטרסקו
    23/03/2009

שלום
    אני חושבת שאם הדימום התחיל לאחר שנלקחה הבדיקת הדם לא סביר שזה השפיע. בנוסף HCG יכול להיות מוגבר בטיפול IVF אבל עדיין אי אשפר לשלול תסמונת דאון . הסיכון מצדיק בדיקת מי שפיר. אני מבינה שזו בעיה בגלל ההמטומה. יש אשפרות שהיא לא מאוד מומלצת אבל אם אין בררה זה לעשות כעת אקו לב עוברי בחיפוס אם יש מומים ולחקות לדיקור בשלב יותר מאוחר שבוע 32.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלבון עוברי דחוף:
    עירית
    25/02/2009

שלום רב!!! אני נמצאת בהריון שני בשבוע 21 תודה לאל. עברתי בדיקה לחלבון עוברי ואלה התוצאות: שלום רב !! אני בהריון השני בשבוע 20 תודה לאל. עברתי בדיקה לחלבון עוברי ולהלן התוצאות: ת.וסת אחרונה: 27/9/2008 ת.בדיקת US :22/1/2009 גיל הריון לפי ו.א: 17.4 גיל ההריון לפי US 17.5 וסת סדירה כן גיל הריון 17.4 מספר עוברים 1 משקל 54 AFP: 1.11 ריכוז 39.80 NG/ML HCG:3.14 ריכוז 54.70 IU/ML ישנה כוכבית ליד התוצאה שמראה שהתוצאה גבוהה הנורמה צריכה להיות (0.20-3.00MOM ) UE3:1.18 ריכוז 5.86 NMOL/L הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון במועד הלידה בשילוב גיל ובדיקות 1:821 הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל בלבד 1:986 אני נוראה לחוצה ודואגת מה מראה על התוצאה הגבוהה ומה זה אומר?? אודה לתשובה בהקדם!! תודה וערב טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה
    חלבון עוברי דחוף:

הוספת תגובה

• חלבון עוברי דחוף

ד''ר גאונה אלטרסקו
    26/02/2009

שלום
    ס"כ הסיכון לתסמונת דאון לפי חלבון עוברי הוא יותר נמוך מהגבול שמומלץ לבצע מי שפיר שזה 1:380. הHCG קצת גבוע יכול להעיד על בעיות בשלייה ומומלץ לעשות מעקב גדילה וזרימות דם של השלייה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת
    אסף
    25/02/2009

שלום רב, אשתי נמצאת בשבוע 15 להריון השני שלנו. בהריון הראשון לפני כ-3 שנים לא נמצא כיס מרה בסקירה מוקדמת ומאוחרת ולא הספקנו לבצע בדיקת מי שפיר במועד המתאים לשליחתם למעבדה בצרפת לבדיקת אנזימי כבד. למזלנו הרב הילדה נודלה בריאה לחלוטין אך ללא כיס מרה. כעת, שוב, לא אותר כיס המרה בסקירה המוקדמת ובמספר בדיקות US נוספות. שאלתי - האם ידועים לכם פרטים לגבי הבדיקה הנ"ל בצרפת - מידת הדיוק, FALSE NEGATIVE וכן איך שולחים את הבדיקה ומה הפרוצדורה המדוייקת? תודה רבה אסף

הוספת תגובה

• העדר כיס מרה בסקירה מוקדמת

ד''ר גאונה אלטרסקו
    26/02/2009

שלום
    הבדיקה בצרפת בודקת מלחים של כיס מרה ומבדילה אם יש או אין צינור המרה. צריך לשלח לשם מי שפיר קפואים דרך יעוץ גנטי במכון גנטי.
    האם אתם עשיתם בדיקת אולטראסאונד? אולי גם לאחד מכם (אתה או אשתך) אין כיס מרה ועז זה יותר מרגיע שזה שמהוא משפחתי אבל ללא תופעות?
    לא יודעת איזה מוצא אתם עשיתם בדיקה לציסטיק פיברוסיס?
    היתם ביעוץ גנטי
    ד"ר ג. אלטרסקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העדר כיס מרה - המשך

אסף
    26/02/2009

שלום ותודה על התגובה, ראשית חשוב לי שוב לציין כי מדובר בהריון שני עם עובר ללא כיס מרה כאשר גם בהריון הקודם היה את אותו הסיפור. מספר השלמות: 1. לאשתי ולי יש כיס מרה - בדקנו. 2. עשינו ייעוץ גנטי - עשינו את הבדיקות המורחבות ל-CFבהריון הקודם (ללא קביעת כל הרצף של הגן) גם לאשתי וגם לי - הכל נמצא תקין. עשינו בדיקת מי שפיר בהריון הקודם שיצאה תקינה אך נעשתה מאוחר מדי בשביל לשלוח הבדיקה לצרפת. 3. אשתי ממוצא אשכנזי/מרוקאי ואני ממוצא אשכנזי. 4. בהריון הקודם ביצענו בדיקת MRI לעובר בנסיון למצוא את כיס המרה - לא נמצא. גם לאחר הלידה ביצענו בדיקת US לילדה - היא ללא כיס מרה. חשוב לי לנסות ולקבל מידע לגבי הבדיקה בצרפת ועל אמינותה. האם יש אפשרויות נוספות על מנת לוודא תקינות דרכי המרה (עם או בלי כיס מרה - לא משנה)? תודה רבה אסף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי בדיקות גנטיות
    אור
    25/02/2009

שלום, בבדיקות גנטיות נמצאתי נשאית לדיסאוטונומיה משפחתית ולגן הגורם לחירשות. אני עומדת לעבור הזרעה מתורם זרע אנונימי שמוצאו מצד אחד חאלבי ומצד שני ספרדי-ארגנטינאי. אינני יודעת אם מדובר בקהילה של ספרדים ארגנטינאים שמקורם בחאלב (קהילה ששמעתי שקיימת בארגנטינה), או במוצא אחר. אני מתלבטת לגבי הצורך להפנות את תורם הזרע לבדיקות לגביהן נמצאתי אני נשאית. מה עמדתך? על מה מצביעוה הסטטיסטיקה בעניין? תודה, אור

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ לגבי בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• יעוץ לגבי בדיקות גנטיות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/02/2009

שלום
    לגב י דיסאוטונומיה אם התורם לא ממוצא אשכנזי אז יש סיכוי קטן מאוד שהוא נשא אבל בצד השני המוטציות האשכנזיות לא בטוח רלוונטיות למוצא שלא כך שאפילו שהוא יבדק וימצאו שהוא לא נשא לא אומר כלום פרט לזה שכנרא הנשאות בלא אשכנזים נמוחה. לגבי קונקסין יש בלונים גם לא יכודים כך שכדאי לו להבדק אחר יש סיכון לילד חירש בערך 1/200

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ובקשה להסבר

אור
    25/02/2009

ד"ר אלטרסקו שלום, תודה על תשובתך. לא הבנתי את ההסבר לסיבה שבגללה הסיכוי ללידת ילד עם חירשות הוא 1:200. אשמח אם תסבירי זאת בשנית. תודה, אור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טווח תוצאות תקינות
    רחל
    19/02/2009

אשמח לדעת מה הטווחים התקינים של תוצאות הסקר הביוכימי של שליש ראשון. כלומר של ה-PAPP A ה-free Bhcg וה-NT . תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טווח תוצאות תקינות

הוספת תגובה

• טווח תוצאות תקינות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    19/02/2009

HCG=0.2-3 MOM

PAPP-A מעל 0.5MOM ו NT עד 2מילימטר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך בדיקות גנטיות
    עינת
    18/02/2009

מעתיקה מלמטה את שאלתי שלא נענתה. ביצעתי: 1.CF 2. X שביר 3. דיסאוטונומיה 4. נמלין 5. נימן פיק 6. תסמונת אשר 7. בלום 8. אנמיה ע"ש פנקוני 9. חסר אלפא אנטיטריפסין 10. SMA 11. קנאוון 12. מייפל סירופ 13. אגירת גליקוגן 14. מוקוליפידוסיס לא ביצעתי: 1. גושה- הבנתי שהמחלה בד"כ קלה ואין דרך לקבוע לפני הלידה אם תתבטא בצורתה הקשה, האם נכון? 2. קונקסין- חירשות אינה סיבה בעיניי להפלה. האם יש ערך מוסף בביצוע הבדיקה (למשל, טיפול שניתן לקבל בשלבים וקדמים אם יודעים על נשאות של הגן)? תודה, עינת

לקביעת תור
    סגירה
    המשך בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• המשך בדיקות גנטיות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    19/02/2009

שלום
    שתי הבדיקות שלא עשית הם לא מומלצות ע"י האיגוד הגנטיקאים אך ניתן לעשות אם אתם רוצים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת איכטיוזיס במי שפיר
    מיכל
    18/02/2009

ביצעתי דיקור מי שפיר לפני כשלושה שבועות. נאמר לי ע"י היועץ הגנטי שלוקח כשבוע לבדוק איכטיוזיס. כעת, המקום בו ביצעתי את בדיקת מי השפיר (בי"ח פרטי) אומרים לי שלוקח שלושה שבועות נוספים לבדיקה. עקב התנהלות בעייתית עד כה אני חוששת שהם אינם אומרים את האמת. כמה זמן אמורה לקחת בדיקה גנטית לאיכטיוזיס לאחר שהתרבית מהמי שפיר מוכנה?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת איכטיוזיס במי שפיר

הוספת תגובה

• בדיקת איכטיוזיס במי שפיר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    18/02/2009

שלום
    בדרך כלל יש חובה לתת תשובה ב3 שבועות לאחר דיקור מי שפיר. יכול להיות שעקב בעיה תכנית במעבדה התוצאה לא יצאה והם צריכים לחזור על זה וזה לוקח זמן. במקרה כזה אין מה לעשות. אין שום סיבה שמשהוא ישקר לך . אם הם לא מסוגלים לתת תשובה הם חייבים להודיע לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה