מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סיכוי לננסותחיה חורב03/12/2008
מדובר בתינוק בן 10 חודשים בריא ומפותח ,בגובה 74 ס"מ. נולד לאמא ננסית בגובה 1.30 ולאבא בגובה 1.75 באילו בדיקות ניתן לראות האם יש לתינוק סיכוי להיות ננס. ( המידע חשוב לצורכי אימוץ, ודחוף)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי לנסות
ד''ר גאונה אלטרסקו04/12/2008עד שאין אבחון לאמא לא ניתן לבצע אבחון לתינוק
אם מדובר נננסות הרגילה :ראש גדול ושער גוף קטן עז זה אקונדרופלזיה ויש בדיקה גנטית פשותה שניתן לעשות (עוד פעם אני מדגישה לאמא בשלב הזה) . צריך קודם לעבור בדיקת רופא גנטיקאי כדאי להחליט איזה סוג של ננסות יש לאמא ולפי זה להתאים הבדיקה
אם לא ניתן לבדוק האם ניתן לבדוק הילד ע"י רופא ולראות אם יש סימנים של ננסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטבוליזםשירן02/12/2008
בהתייחסות לתשובתך. שאלתי היא במידה והיחס ביניהם לא תקין מה זה אומר? ואיך מטפלים בזה? ולמה זה יכול לגרום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ מטבולי
ד''ר גאונה אלטרסקו03/12/2008אם היחס לא תקין צריך להמשיך בירור אין רק מחלה אחד יש הרבה מחלות מטבוליות שגורמות ליחס לא תקין לקטט/פירובט. בהמשך מבצעים בדיקות יותר ספציפיות של דם שתן ולפעמים ביופסיה שריר כדי להגיע לאבחנה. רק אחרי שיודעים על איזה מחלה מדובר אפשר לחשוב על טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירכוסים - מטבוליזםשירן02/12/2008
שלום, בני בן חמישה וחצי חודשים לפני כשבועיים היו לבני תגובות פירכוס - חיוורון, הכחלת שפתיים , ניתוק עם מבט בוהה ושינה לאחר מכן . הגענו לבית חולים וזה חזר על עצמו כ4 פעמים לערך. עשו לו EEG יצא שיש האטה בפעילות המוח בצד הימני ללא תבנית אפיפלסית וCT יצא תקין . ביצעו בדיקת דם של ח. ארגניות וח. אמיניות והרופא טוען כי יצא רמה גבוהה של חומצת פירובט. יש לציין כי ברוך השם עד כה הילד מתפתח באופן תקין ( מחזיק חפצים, התהפך מס' פעמים, משמיע צלילים , מגיב ) במידה ואכן מדובר בבעיה מטבולית מסוג זה והפירוסים נבעו מזה. מה זה אומר? מהן ההשלכות של זה? האם אסור לאכול סוג מסויים של מזון? האם יש טיפול? האם זה יכול לגרום לבעיות נוספות ? בבקשה אני צריכה מידע ועזרה . תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירכוסים
ד''ר גאונה אלטרסקו02/12/2008יש הרבה מאוד מחלות מטבוליות שמטבטות בפירכוסים ולכל אחד התיחסות אחרת וטיפול אחר
חשוב להגיע לאבחנה וסיבה של הפירכוסים לפני שניתן להגיד אם יש טיפול מהטיפול ומה אפשר לאכול .היתי קודם כל חוזר על הבדיקות לא בזמן התקף גם על פירובט וגם לקטט בגלל שמה שחשוב זה היחס בן שתיים הללו.
אם היחס לא תקין יש לפנות לרופא גנטיקאי /מטבולי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- sma נשאותkd146101/12/2008
היי רציתי לשאול, בבדיקה גנטית התגלה שאני נשאית ל - SMA רציתי לשאול מס' שאלות: 1. מה זה אומר לגבי ? שאני אחלה בזה בעתיד ? 2. אם בן זוגי אינו נשא של הגן מה הסיכוי שיוולד ילד חולה ? 3. בנוסף סוג הדם שלי הוא B- ה - RH שלילי, האם זה מתנגש או משפיע אחד על השני ? אשמח לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר sma
ד''ר גאונה אלטרסקו01/12/2008ב SMA אם את נשאית את בריאה לכלדבר ולא יהיה לך מחלת SMA. אם בן זוגך לא נשא הסיכון השארי לילד חולה הוא קטן מאוד 1:1600
.אם הבן זוג נשא גם לSMA הסיכון לילד חולה הוא 25% לכל הריון
לגבי סוג דם וRH כדאי לשאול את רופא נשים הם מתמצאים בזה הכי טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר הומוזיוטי באקסון 7.נשאית smn1
מירי14/04/2009שלום רב ד"ר .
אני בשבוע 22 להריון הראשון שלי וקיבלתי את ההודעה שאני נשאית .
עכשיו השאלה היא מה הסיכוי שהתינוקת שלי תיהיה נשאית גם אם בעלי לא יהיה נשא .
והאם זה ילווה אותי לכל שאר ההריונות?
אשמח מאוד אם תעזרי לי בנושא ותרחיבי לי. כי אני מאוד חרדה ומפוחדת ולא מצליחה לאכול ולישון מהפחד.
תודה רבה מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעינת30/11/2008
שלום לבעלי יש crps , יש לו ידידה טובה שגם לאמא שלה יש crps ועכשיו גם לבעלה נהיה שאלתי היא האם זה הגיוני שלשלושה אנשים הקשורים לאותו אדם יהיה crps או שזה רק צירוף מקרים עצוב ביותר. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ
ד''ר גאונה אלטרסקו30/11/2008תוכלי להגיד לי השפ המלא של crps
לא ברור לי לאיזה מחלה את בדיוק מתכוונת ואני לא רוצה לענות לך לא נכון עקב כך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לך שוב ותודה על התגובה.דלמר26/11/2008
שלום לך שוב ותודה על התגובה. 1. הטיפול האונקולוגי נעשה בברית המועצות בתחילת שנות ה-70. הלידה היתה 8-10 שנים מאוחר יותר. ההנחה שלי שרמת הקרינה שנספגה היתה גבוהה די מכיוון שהטיפול נמשך כשנה ולבסוף אמרו לאמי שעליה אסור ללדת וזה יסכן את חייה וחיי העובר. 2. בלידה של בני (הוא הדור השלישי) הראשונה הובחנה הבעיה כ-biotic zbeng ולא כבעיה גנטית. לא נעשו בדיקות למעט בדיקת מומחה לגנטיקה. בהריון השני לאחר סקירת מערכות התגלו הבעיות הבאות: Club feet ו-Cleft lib. כפי שהבננו, כל הבעיות האלה הפיכות ולא מסכנות את חיי העובר. לעומת זאת, בהתחשב למקרה הקודם האם יש לחפש קשר בין שלושת הבעיות האלה ? האם תוכלי להמליץ על קו פעולה מסוים ? האם כדאי לחפש את המחלות הגנטיות על מנת לאבחן את קבוצת הבעיות האפשריות ? חשוב להוסיף גם שאנחנו נמצאים בשלב ההחלטה על המשך ההיריון. אני מודה לך על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך יעוץ
ד''ר גאונה אלטרסקו26/11/2008לא נראה לי שיש קשר בן הקרנות וclub foot cleft palate
מה שחשוב כרגע זה ששני הסימנים הללו יכולים להיות חלק ממספר תסמונות גנטיות. חלק מהתסמונות גנטיות הללו כוללים גם פיגור שכלי.
נכון שכל בעיה בעצמה club foot ו clef palate ניתן לתיקון אבל השאלה עם אין עוד דברים שחלקם לא ניתן לאבחן בהריון.
.
גם השאלה מה היה בהריון הראשון לא ברור לי מה זה "biotic zbeng" ותמיד צריך לנסות לשלול בעיה גנטית לפני שאומרים שזה לא. לגבי ההריון הזה ניתן לעשות מי שפיר לבדוק כרומוזומים , לעשות בדיקה יותר עמיקה של array CGH
כדאי מאוד לפנות לגנטיקאי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקס שביראושרת26/11/2008
שלום רב, אני נשאית איקס שביר, בשבוע ה-20+4 להיריוני, בבדיקת חלבון עוברי התגלה HCG נמוך, נעשה דיקור מי שפיר, טרם יש תוצאות. רציתי לדעת האם יש קשר בין הנ"ל לבין העובדה שאיני מרגישה את העובר? כמו כן, האם יש קשר בין HCG נמוך לאיקס שביר? תודה מראש, אושרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איקס שביר
ד''ר גאונה אלטרסקו26/11/2008אין קשר בן איקס שביר לHCG נמוך ו גם זה שאת מרגישה את העובר זה מצוין אבל לא ממש אומר משהוא לגבי אותו נשא.
צריך לחקות לתשובה של כרומוזומים ושל איקס שביר
אם הכל תקין יש לעקוב אחרי קצב גדילה של העובר ותפקוד השלייה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רדיוטרפיה, כימיוטרפיה ובעיות גנטיותדלמר26/11/2008
שלום, אמי עברה קורס רדיוטרפיה וכימיוטרפיה בעקבות מחלה אונקולוגית. הטיפול נעשה לפני שנולדתי. היום אנחנו מגלים בעיות לידה אצל ילדיי. לשאלתי האם יש קשר בין המחלה והטיפולים לבין התופעות האלה כל הגנטיקאים שפגשנו ענו שלא - אין כל קשר. רציתי לשאול את דעתך: האם באופן תאורטי (כמובן שכל מקרה לגופו) יש קשר בין מומים בלידה או בעיות אחרות לבין טיפולים בחולים אונקולוגיים בדורות הקודמים ? האם היו מחקרים שהוכיחו או הפריכו את קשר ? וגם באילו מקורות רפואיים ניתן למצוא את החומר / המחקרים בנושא ? אני מודה לך מראש על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רדיאוטרפיה
ד''ר גאונה אלטרסקו26/11/2008שלום
אני חודבת שקודם כל חשוב מאוד להבין מה יש לילד שנולד. אם לילד עם מומים יש בעיה של חומר הגנטי -כרומוזומים שאין אצל אף אחד מההורים ברור שאין שום קשר לרדיטוטרפיה או כימיוטרפיה
בדרך כלל רדיוטרפיה יכולה לגרום לסרטניים משניים אצל אותו אש אבל לא להעביר אצל ילדים. יש לפעמים כמוטרפיות שצריך להפסיק 4-9 חודשים לפני כניסת להריון אחרת עלול לגרום למומים לעובר של אותו זוג שאחד מבני זוג עובר כמוטרפיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לך שוב ותודה על התגובה.
דלמר26/11/2008שלום לך שוב ותודה על התגובה. 1. הטיפול האונקולוגי נעשה בברית המועצות בתחילת שנות ה-70. הלידה היתה 8-10 שנים מאוחר יותר. ההנחה שלי שרמת הקרינה שנספגה היתה גבוהה די מכיוון שהטיפול נמשך כשנה ולבסוף אמרו לאמי שעליה אסור ללדת וזה יסכן את חייה וחיי העובר. 2. בלידה של בני (הוא הדור השלישי) הראשונה הובחנה הבעיה כ-biotic zbeng ולא כבעיה גנטית. לא נעשו בדיקות למעט בדיקת מומחה לגנטיקה. בהריון השני לאחר סקירת מערכות התגלו הבעיות הבאות: Club feet ו-Cleft lib. כפי שהבננו, כל הבעיות האלה הפיכות ולא מסכנות את חיי העובר. לעומת זאת, בהתחשב למקרה הקודם האם יש לחפש קשר בין שלושת הבעיות האלה ? האם תוכלי להמליץ על קו פעולה מסוים ? האם כדאי לחפש את המחלות הגנטיות על מנת לאבחן את קבוצת הבעיות האפשריות ? חשוב להוסיף גם שאנחנו נמצאים בשלב ההחלטה על המשך ההיריון. אני מודה לך על התשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מטבולית לחומצות אורגניותחגית25/11/2008
שלום רב, בני נולד לפני חודשיים וחצי, הוא אובחן היפוטוני בצוואר וחולשה בחגורת הכתפיים, הוא כרגע במעקב במכון להתפתחות הילד, מבצעים המון בדיקות כדי לאתר את הסיבה. לא ידוע לנו על היפןטוניה במשפחה. בבדיקה מטבולית חוזרת שנעשתה לחומצות אורגניות(ע"י שתן) התוצאה יצאה גבולית,(גם בבדיקה הקודמת בהיותו בין שבועיים התוצאה הייתה גבולית). אנני מבינה מה בדיקה זו אמורה לבדוק ? האם יש טיפול לבעייה מטבולית? תודה רבה אם מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה מובולית
ד''ר גאונה אלטרסקו25/11/2008שלוםך
אין בעיה מטבולית אחד יש מגבן רחב של מחלות מטבוליות חלק שניתן לטפל וחלק לא. קןדם כל התוצאה את אומרת "גבולית" בדרך כלל זה לא משמעותי,לפעמים צריך לחזור על זה מספר פעמים
הית אצל גנטיקאי? עשיתם בדיקת SMA (זה בדיקת נשאות של בדיקות סקר שממליצים בהריון?) להיפוטוניה יש הרבה מאוד סיבות וחוץ מהתפתחות הילד חשוב מאוד להגיע לגנטיקאי. גם לא לשכח שיכול להיות שזה יעבור ואין לזה משמעות אבל זה אחרי ששוללים מחלות שיכולות לגרום להיפוטוניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע יש היפוטוניה?
חגית30/11/2008תודה על התגובה המהירה, במהלך ההריון לא ביצעתי בדיקות גנטיות. זהו ילדנו החמישי, בעבר היינו בייעוץ גנטי , עשינו בדיקות רגילות להריון אבל לא בדיקות גנטיות- לא היה צורך מסויים , עשינו בדיקות שהמליצו לנו. בסוף דצמבר יש לנו בדיקת MRI -ונראה מה בהמשך. לא ברור מדוע יש היפוטוניה- תנועות עובר היו תקינות בהריון, כמות מי שפיר הייתה תקינה, והוא נולד בניתוח קיסרי בשבוע 37 במשקל 2465. (הוא נולד קטן- כל הערכות המשקל היו תמיד שבועיים שלוש פחות) יתכן שהוא נולד שבוע 35-34. אז מדוע יש היפוטוניה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות דחופה-המשך....מירב24/11/2008
לא ידוע לי במשפחה על מישהי שחלתה בסרטן השד אלא רק לגבי סרטן הלבלב כפי שציינתי- השאלה היא האם יש טעם לערוך בדיקות כלשהם או שרוב הסיכוי הוא שגם סבתי וגם דודתי חלו זה מקרה? בנוסף, לא זכור לי הוראת רופא לערוך בדיקות אצל אבי ואחיו לאחר מקרים אלו אני אישית בת 30 אמא לבת קטנה (שמהרגע שהיא נולדה אני די דאגנית לכל הנושאים האלה). השאלה היא כיצד עלי להתנהג על פי מידע זה האם עלי לרוץ ולהבדק? והאם בדיקת דם כללית לא מאותת לגבי מחלות שונות כגון אלו (בכל מה שנוגע לכדוריות דם וכד'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף
ד''ר גאונה אלטרסקו24/11/2008אין בדיקת דם כללית שניתן לעשות
אם אין שום סיפור משפחתי אחר של סרטנים פרט לסרטן לבלב יש היום המלצה לעשות מעקב שכולל אולטראסאונד אנדוסקופי ולהתחיל בערך 10 שנים לפני הגיל שהכרוב משפחה חלה בסרטן לבלב. אני חושבת עדיין שכדאי בזמנך הפנוי (לא דחוף) לפנות ליעוץ גנטי רק לוודה שאין עוד סרטנים במשפחה (סרטן שחלות ?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- RPאסי24/11/2008
שלום- יש לי שאלה לגבי העברה של מחלת (RETINITIS PIGMENTOSA (PR אני שואל בשביל בחורה שאבא שלה ואח נוסף שלו איבדו את הראיה ואובחנו במחלת PR בסביבות גיל 40. (להם גם אח נוסף בן 50 ואחות בעלי ראיה תקינה,) אח של אבא שלה נבדק במכון הגנטי בשיבא כדי לבדוק היתכנות של העברת המחלה לצאצאים, בדו"ח הרפואי נשלל אפשרות להעברה אוטוזומית דומיננטית, מכיוון ששני הוריו נהנו מראיה תקינה, האפשרות השניה שמדובר בגן רצסיבי, נאמר שהסיכוי להעברה הוא קטן מאוד אפשרות שלישית הוא שמדובר בסוג שפוגע בזכרים בלבד, במקרה זה אפשרות להעברה נשלל. לסיכום נאמר שם לגבי שתי בניו של הדוד שנבדקו גם הם שהסיכון שלהם הוא כחצי אחוז ולגבי בן נוסף שטרם נבדק הסיכון הוא 2 אחוז, (אגב בסיכום אין התייחסות כלל לשתי בנותיו) והשאלה היא: האם ניתן ללמוד מהנתונים הללו מה הוא הסיכוי להעברה של המחלה אל הבחורה שהיא אחיינית של אותו אדם שעליו מדבר המסמך, או אל ילדיה העתידיים, ?.. ................. ובמידה והממצאים אצל אביה עשויים להיות שונים מאצל אחיו, האם ניתן לדעת באופן כללי מה הן אחוזי הסיכון לגביה ולגבי צאצאים שלה בהתחשב בעובדה שאביה ואחיו סובלים מהמחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RP
ד''ר גאונה אלטרסקו24/11/2008היעוץ שניתן בתל השומר הוא נכון. כל עוד לא יודעים מה הגורם לRP מאוד קשה להגיד הסיכון להזרה. כמו שהסבירו יש 3 אפשרויות של הורשה של RP. יש גנים שניתן לבדוק וניתן לפנות להדסה ע"כ אצל ד"ר אנט בלומנפלד. רק אם נמצא שינוי בגן מסוים נוכל להגיד בוודעות את סיכון להעברה של המחלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התיעצות דחופהמירב23/11/2008
בפורום אחר באתר זה כתבתי את ההודעה הבאה: "סבתי נפטרה לפני שנים רבות מסרטן הלבלב ולפני כשנה גם דודה שלי נפטרה (בתה) מאותה סיבה האם זה מקריות או תורשתי? האם ניתן לעשות מעקב כלשהו בנושא? ובכלל-האם ישנו אורח חיים המקטין סיכוי למחלה זו? שמעתי לא פעם-על תזונת ירקות ופירות והתעמלות-האם זה נכון? אשמח לקבל מידע מפורט על מנת שאהיה עם האצבע על הדופק" הרופאים שם הציעו לי להתיעץ עם מומחה לגנטיקה בנושא זה מכיוון שנדירים הם המקרים בו סרטן הלבלב הוא תורשתי. האם את יכולה לאזן אותי קצת ולהבהיר לי את הנושא? כמומחית לגנטיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ דחוף
ד''ר גאונה אלטרסקו24/11/2008כדאי לפךנות ליעוץ גנטי
אין גן מסוים שניתן לבדוק היום לסרטן לבלב אלה אם יש במשפחה גם סרטן שד אבל יש מעקב מסוים שניתן לעשות לגילוי מוקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה-אשמח אם תוכלי להתייחס
מירב24/11/2008לא ידוע לי במשפחה על מישהי שחלתה בסרטן השד אלא רק לגבי סרטן הלבלב כפי שציינתי- השאלה היא האם יש טעם לערוך בדיקות כלשהם או שרוב הסיכוי הוא שגם סבתי וגם דודתי חלו זה מקרה? בנוסף, לא זכור לי הוראת רופא לערוך בדיקות אצל אבי ואחיו לאחר מקרים אלו אני אישית בת 30 אמא לבת קטנה (שמהרגע שהיא נולדה אני די דאגנית לכל הנושאים האלה). השאלה היא כיצד עלי להתנהג על פי מידע זה האם עלי לרוץ ולהבדק? והאם בדיקת דם כללית לא מאותת לגבי מחלות שונות כגון אלו (בכל מה שנוגע לכדוריות דם וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות גנטיותדניאל23/11/2008
שלום, לפני כניסתי להריון ניגשתי ליעוץ גנטי דרך קופת חולים כדי לדעת אילו בדיקות גנטיות עליי לעשות, כאשר הנתונים שנתתי הינם-כי אני תימניה משני הצדדים ובעלי אשכנזי משני הצדדים, לאחר בדיקה חוזרת מול הוריי נכחתי לדעת כי אכן אמי תימניה מצד הוריה ,אביו של אבי תימני גם כן אך אימו של אבי נולדה בארץ-יוצאת פקיעין וכך גם הוריה כלומר דור שלישי בערך,נולדו בארץ,זה הדבר היחיד שידוע לי. האם ידיעה זו משנה את הדו"ח הגנטי,שכן אמרתי שאני תימניה משני הצדדים אך הדבר אינו נכון? האם יכול להיות שיצאו לי בדיקות נוספות אותן אצטרך לעשות, או שמא עצם העובדה ש-3/4 ממני תימניה בעצם לא משנה את הדו"ח הקודם? אודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות גנטיות
ד''ר גאונה אלטרסקו23/11/2008זה שאביך דור שלישי בארץ לא משנה מה שמשנה זה המוצא. השאלה איזה בדיקות עשית קודם?
מה שאת הית צריכה לעשות זה X שביר ובעלך היה צרך לעשות טי זקס ציסטיק פיברוסיס ואחד מהם לעשות SMA. בכל מקרא כדאי להתעדכן לפני כל הריון בגלל שיש בדיקות חדשות כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשירה23/11/2008
שלום רב, האם אצל אשכנזים יש יותר מחלות גנטיות מאשר אצל מזרחיים? ואם כן, למה? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות אצל אשכנזים
ד''ר גאונה אלטרסקו23/11/2008אני לא בטוחה שיש יותר מחלות גנטיות אצל אשכנזים אבל מה שבטוח נבדקו במיוחד מחלות גנטיות ונשאות אצל אשכנזים מארצות הברית איפה שהיה מספיק כסף למחקר כזה. נכון שהיום יש הרבה יותר בדיקות סקר אצל אשכנזים שניתן לעשות לפני או בהתחלת הריון.
אשפרות אחרת זה נישואים בן כרובי משפחה שהיה מאוד מקובל פעם אצל אשכנזים דתיים (רבנים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמיטל19/11/2008
הנני סובלת ממחלה גנטית נדירה ששמה אמלגונסיס אימפרפקטה-מחלה אשר פגעה לי בשיניים ועקב כך נאלצתי לעבור טיפולי שיניים רבים מגיל קטן(בעלות מטורפת) וכיום אני כבר בת 21 ועוברת טיפולים שבסופם יהיו לי 28 כתרים קבועים. האם ידוע על עמותה או ארגון כלשהו אליו ניתן לפנות לעזרה כספית?מצאתי רק עמותת איתן אך אינני מצליחה ליצור איתם קשר.. עלות הטיפול מסתכמת בסכום כולל של למעלה ממאה אלף ש"ח.. האם המחלה הזו מוכרת במשרד הבריאות? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמלוגנסיס אימפרפקטה
ד''ר גאונה אלטרסקו23/11/2008לצערי אני לא ממש מקירה עמותה אבל קודם כל ניסית בביטח לאומי אם מכירה כנכות אז אולי יעזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)