פורום בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• IVEMARK
    מ
    15/01/2009

שלום, אני נמצא בהריון בשבוע ה-10 בעבר עברתי 2 הפסקות הריון יזומות הראשונה בעקבות DANDY WALKER השניה בעקבות SITUS INVERSUS ב-2 המקרים הבעיות התגלו בסקירה המוקדמת היועץ הגנטי אליו ניגשתי מתאר את הקשר בין המקרים כ-IVEMARK בכל המאמרים שמצאתי באינטרנט התופעה לא מתארת קשר להפלה הראשונה אלא לבעיות במערכות הדם הלב והטחול מה המשמעות של IVEMARK? והאם יש קשר בין המקרים? מה הסיכוי שהמקרה יחזור על עצמו? חשוב לי לציין כי בין ההפלות ילדתי בת בריאה לחלוטין (בת 3.5) וכי אין לנו במשפחה מחלות שנובעות מבעיה גנטית (לבעלי ולי) תודה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    IVEMARK

הוספת תגובה

• ivemark

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/01/2009

שלום
    בעצם מה שמתאים מבחינת הסיפור של ההריונות היא תסמונת שתוארה ע"י ivemark שנקרת renal
    hepatic pancreatic dysplasia with Dandy wakerב תסמונת הזו שני בני הזוג נשאים אם סיכון של 25% בכל הריון לילד חולה. יש בדיקה שניתנת לעשות אך רק בחו"ל תמורת תשלום לבדוק אם אתם נשאים . אני ממליצה להמשיך בירור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• IVEMARK

מ
    15/01/2009

איך אפשר לקבל פרטים נוספים לצורך ביצוע הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום רב
    דנה
    14/01/2009

אני בת 29 ברקע לופוס בבדיקות מעבדה נמצאו ana+ ו dna חיובי שקיעה גבוההלפני כחודש ימים הופיעו כאבים בלסת הקושי בפתיחת הפה, וכאבים עזים לאורך כל עמ"ש וכאבי ראש עקב הכאבים הופניתי לmri ראש נמצא כתקין פרט לאנגיומה בצרבלום השמאלי, הופניתי לנירוכירוג,. כמו כן גם ביצעתי emg עקב נימול באצבעות כף רגל שמאל ונמצא נויפתיה מקומית . רק לכאבים בעמ"ש אין עדיין פיתרון, אני מאוד חוששת מניוון שרירים , איך אדע לברר זאת , האם אני צריכה לבצע בדיקה גנטית sma , ? אם לא אז מה אני ממש סובלת ,. הכאבים אינם קשורים למחלת הלופוס נשללה על ידי הרמוטולוג.כעת ללא ארטיטיס. אשמח לתשובתך ותודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום רב

הוספת תגובה

• ניוון שרירים

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/01/2009

שלום
    לא נראה לי שמדובר בSMA שזו מחלה חמורה מאוד שמתחילה בילדות. כדאי ללכת לרפוא ניורולוג ולראות אם יש לך איזה שהוא סימנים של ניוון שרירים. יש הרבה מאוד מחלות גנטיות של ניוון שרירים למה לבדוק SMA? אם הרופא ניורולוג אומר שהבדיקה תקינה אין לך מה לדאוג מSMA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ריקי
    14/01/2009

שלום רב, אני נשאית את CF. בעלי עשה בדיקה לגילוי CF השבוע ואנחנו ממתינים לתוצאות. אני עוד לא בהריון. האם לאחר קבלת התוצאות שלו כדאי לעשות ייעוץ גנטי או שמספיק שהתשובה שלו שלילית (בשאיפה) ואז לא צריך לעשות ייעוץ גנטי? תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    15/01/2009

שלום
    כאשר רק אחד מבני זוג נשא והשני לא הסיכון לילד חולה בCF הוא קטן ביותר אך לא 0. זה בגלל ש מה שבוקדים זה שינוים ידועים באוכלוסיה ולא ריצוף של כל הגן. זה גם תלוי מא המוצא שלך ושל בעלך. בכל מקרה כדאי ללכת ליעוץ גנטי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בדיקות גנטיות חדשות נוספו..
    isi
    11/01/2009

שלום! לפני 4.5 שנים נכנסתי להריון ראשון, וע"פ המלצת הרופא שלי עשינו רשימה של בדיקות גנטיות. מאז, עברתי קופ"ח ואין באפשרותי לקבל את רשימת הבדיקות מאז... ברצוני לדעת איזה בדיקות חדשות נוספו מאז על מנת לא לחזור ולעשות את כולן מחדש. אני ממוצא עירקי משני הצדדים, בת 41 ובעלי, אם זכור לי נכון, פולני מצד האב, ומצד האם 3/4 פולני ו- 1/4 מרוקאי. בן 38

הוספת תגובה

• איזה בדיקות גנטיות חדשות נוספו.

ד''ר גאונה אלטרסקו
    11/01/2009

שלום
    אני לא יודעת איזה בדיקות עשית אבל מה שאת צריכה לעשות זה X שביר ציסטיק פיברוסיס וSMA
    .הבדיקה אחרונה קיימת מזה שנה
    ניתן לעשות גם בדיקה לחירשות בשם קונקסין
    בגיל 41 את זכאית משרד הבריאות לבצע מי שפיר בהריון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה! cf ו-xשביר ביצענו, אני זוכרת

isi
    11/01/2009

את שמן (: עשינו עוד כמה וכמה בדיקות, אך לא sma האם נוספו עוד בדיקות חדשות מ4 שנים אחרונות, מלבדה? מה הסיכון אחוזית של חרשות והאם הגיל והמוצא מגדילים אותו? מי שפיר עשיתי גם בהריון קודם, האם ממליצה על בדיקות נוספות, (גם אם אינן בסל )? ושוב תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד שיש לי SMA - לאחר גילוי נשאות
    דפנה
    08/01/2009

לאחרונה אני חווה משהו מוזר ומפחיד , חלקים שונים בגוף- בעיקר ידיים ורגליים נרדמים בלילה בצורה קיצונית , כל פעם משהו אחר אני נמצאת בתהליך של ניסיון להרות ותהליכי פיריון- כרגע לפני הפרייה אני לוקחת הורמונים וקליגסן לדם לפני התהליך עברתי בדיקות גנטיות ונמצא שאני נשאית SMA- ניוון שרירים,הבנתי שזה רק נשאות ושזה קשור לבן הזוג שנסדק ואינו נשא ושזה בדיקות עבור התינוק שיגיע בשאיפה,אבל עכשיו אני חוששת שאולי זה קשור לידיים ולרגליים שנרדמים כל הזמן האם יש קשר ? מה בדרך כלל הסיבות להרדמות חלקים וגפיים בגוף? למי עליי לפנות? אני מפחדת....

הוספת תגובה

• פחד שיש לי SMA - לאחר גילוי נשאות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    08/01/2009

שלום

נשאים לSMA הם אנשים בריאים לגמרי לפי משידוע היום ורק אם הבן זוג גם נשא יש סיכון של 25% לילד חולה. גם הסימנים שאת מתארת לא קשורים לSMA, גם SMA זו מחלה שמתגלה בגיל צעיר
    אם יש לך תופעות של הרדמות ידיים ורגליים אפשר לפנות לניורולוג אבל לא נשמע קשור לSMA

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למחלת אגירת גליקוגן,דחוף
    ליאור
    06/01/2009

במידה ואחד מהמומחים מכיר את המחלה אגירת גליקוגן(פון גירקה) אשמח אם ישאיר את כתובת האי-מייל שלו. אני תלמידת תיכון ואני עורכת עבודה בנושא זה וברצוני לשאול מספר שאלות.

הוספת תגובה

• שאלה בקשר למחלת אגירת גליקוגן,דחוף

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/01/2009

שלום
    ניתן לנסות את ד:"ר יאיר אניקסטר בבית חולים תל השומר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גאונה

ליאור
    06/01/2009

כתבתי לך את שאלותיי באי-מייל. אשמח אם תקראי ותעני לי בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות לפני תרומת ביצית
    נועם
    05/01/2009

שלום, אני לפני תרומת ביצית מקייב. התורם ממוצא אשכנזי. נאמר לי שהבדיקות המומלצות הן: CF, איקס שביר, אגירה גליקוגן, אלפא 1, חירשות- קונקסין, SMA. לגבי כל שאר הבדיקות נאמר שלא רלוונטיות (כנראה בגלל מוצא האם). האם נכון? הרי גם התורמת היא למעשה ממוצא אשכנזי ואז יש לפחות 16 בדיקות שמבצעים. מי רצוי שיעשה את הבדיקה התורם בארץ או התורמת בחו"ל. הבנתי מהמרפאה הגנטית בתה"ש שלא את כל המוטציות הלא יהודיות הם יודעים לבדוק. אודה על תשובתכם, נועם

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות לפני תרומת ביצית

ד''ר גאונה אלטרסקו
    06/01/2009

שלום
    אני קצת מבולבלת?
    התורמת של הביצית ממוצא רוסי והתורם זרע ממוצא אשכנזי?
    אם כן צריך לבצע הבדיקות שנאמר לך.
    אם גם התורמת ביציות אשכנזיה וגם התורם זרע אשכנזי אש יש כמו שאמרת 16 בדיקות לעשות.
    נכון שלא כל המוטציות בלבנים לא יהודים מסוגלים לבדוק ב CF . עדיף שהתורם ממוצא אשכנזי יעשוה את הבדיקה הזו אם מדובר בתורם אחד אשכנזי ואחד רוסי לא אשכנזי. אם שניהם אשכנזים או אפילו אשכנזים חלקית ניתן לעשות כל ה16 בדיקות לא משנה מי פרט מX שביר שתמיד התורמת ביצית צריכה לעשות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

נועם
    08/01/2009

שלום, בהמשך לתשובתך, התורמת אינה יהודיה. תורם הזרע ממוצא אשכנזי (רוסי). גם היעוץ הגנטי וגם רופאת הנשים שלי אמרו שיש לעשות את הבדיקות שציינתי ולא את כל ה- 16. אני מניחה שזה כיוון שהתורמת אינה יהודיה. האם זה נכון ? תודה, נועם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    שיפרה
    04/01/2009

שלום רב, אני נשאית את CF. בעלי עשה בדיקה לגילוי CF השבוע ואנחנו ממתינים לתוצאות. אני עוד לא בהריון. האם לאחר קבלת התוצאות שלו כדאי לעשות ייעוץ גנטי או שמספיק שהתשובה שלו שלילית (בשאיפה) ואז לא צריך לעשות ייעוץ גנטי? איפה עושים ייעוץ גנטי באיזור ירושלים? תודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הודעה של: שיפרה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    04/01/2009

שלום
    אם בעלך לא נשא הסיכון לילד חולה ב CF קטן מאוד אבל לא 0 בגלל שהבדיקה שעושים בודקת מוטציות ספציפיות ולא כל הגן. יש לעשות יעוץ גנטי גם עם התשובה של בעלך שלילית. בירושלים ניתן לעשות בשערי צדק או הדסה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת חומצות אמינו בדם ושתן
    יעל
    31/12/2008

שלום בתי בת 9 חודשים ,נולדה במשקל 2 ק"ג , לאחרונה בבדיקת דם קיבלנו תוצאה גבולית לחומצות אורגניות בשתן נאמר:there is an increased excretion of ketones and a prominent excretion of dicarboxylic acid and omega 1 fatty acids.כמו כן בבדיקת דם פניל אנלין גבוה. חזרנו שוב על הבדיקות . בבדיקה הנוספת שוב קבלנו תוצאה גבולית ופניל אנלין ירד. שאלה דחופה מאם דואגת : מה פרוש גבולי? האם זה אומר כי קיימת מחלה כל שהיא? במה זה אמור לבוא לידי ביטוי,אבני דרך תקינים לגילה ,היא ערנית חייכנית . אם כן מדוע יש צורך לחזור בפעם השלישית על הבדיקות?? אנא ענו לי במהרה. תודה

הוספת תגובה

• מדוע לא עונים לי?????

יעל
    01/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וצאות בדיקת חומצות אמינו בדם ושתן

ד''ר גאונה אלטרסקו
    04/01/2009

שלום
    מה שאני חושבת רצו לראות בבדיקות דם ושתן זה אם מדובר במחלה מטנולית .אבל אצלך נראה לי יותר שקשור לסוג האוכל שהיא מקבלת. יש מאמר רפואי אחד על קשר בן סוג האוכל שנותנים לילדים עם משקל נמוך בלידה ו ערכים גבוהים של החומצות בשתן . אם חוץ ממקל נמוך מתפתחת תקין נראה לי שצריך רק לשנות האוכל . השאלה למה עברה בדיקות דם ?רוטינה? את מציינת שהיא חייכנית זה מצוין אבל בגיל הזה הם תינוקות עושות יותר מזה האם היא יושבת ? מזיזה חפצים מיד ליד? האם יש היפוטוניה ? אם היא מתפתחת תקין וטונוס גוף תקין לא נראה שמדובר בבעיה מטבולית אך צריך לעקוב.
    אני מוסיפה תקציר של המאמר באנגלית
    Pediatr Res. 1986 Feb;20(2):122-5.Links
    Excretion of dicarboxylic and omega-1 hydroxy fatty acids by low birth weight infants fed with medium-chain triglycerides.Whyte RK, Whelan D, Hill R, McClorry S.
    The effects of feeding a commercial formula containing increased amounts of medium-chain fatty acids on the urinary excretions of C6-C10 moncarboxylic, dicarboxylic, and omega-1 hydroxy acids were studied in 13 growing preterm infants of mean birth weight 1.42 kg in a randomized double-blind cross-over clinical trial. Infants were allocated to two sequential feeding regimes of 5 days each, during the last 3 days of which urine was collected and analysed by gas-chromatography mass spectrometry. The two feeding regimes consisted of high energy and protein-containing formulas specially designed for growing low birth weight infants. In one diet the triglyceride component consisted of 46% medium-chain (C8-C10) and 54% long-chain fatty acid residues: in the other it consisted of 4% medium-chain and 96% fatty acid residues. The infants were randomized so that six infants were fed first with the medium-chain predominant formula and seven were fed first with the long-chain predominant formula. There were significant differences in the urinary excretions of octanoate, sebacate, suberate, adipate, 7-hydroxyoctanoate, and 5-hydroxyhexanoate; these substances appearing in much greater quantities in the urine during the period in which medium-chain triglycerides were predominant in the formula. The significance of this organic aciduria, which accounted for 0.7% of the dietary intake of medium-chain triglycerides, remains to be established.

PMID: 3080726 [PubMed - indexed for MEDLINE]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר גאונה אלטרסקו שלום
    ליאת
    31/12/2008

אני מודה לך מאוד על תשובתךלפני מס' ימים ולשאלתך אני ממוצא אשכנזי מלא ובעלי חצי אשכנזי חצי סורי עברנו את הבדיקות" טאי זקס , מוקוליפודיזיס ,אנטי טרפסין , בלום ,פנקוני,דיסאוטומוניה משפחתית,CF,קנוון,נימאן פיק A B, שביר X , גושה ולאחרונה SMA. בהתייעצות טלפונית עם יעוץ גנטי נאמר לי שיש עוד בדיקת החרשות , גליקוגן ,תסמונת אשר ועוד בדיקה שאינני זוכרת את שמה. ושוב לשאלתי האם יש צורך לעשות גם את הבדיקות הנ"ל? מה השכיחות שלהן? וכמה מכלל האוכ' עושים אותן בכלל? תודה מראש על תשובתך ליאת

הוספת תגובה

• בדיקות סקר

ד''ר גאונה אלטרסקו
    01/01/2009

שלום
    נכון יש עוד כמה בדיקות : Maple syrup disease, Usher, Glycogen type 1, Nemaline myopathy. הם מחלות חמורות ללא טיפול רק שהשכיכות של נשאות היא יותר נמוכה מאשר רוב הבדיקות שעשיתם. כ1/3 מהאנשים מבצעים אותם
    בנוסף יש עוד בדיקה לחירשות שגם ניתנת לעשות (קונקסין) רק שבמקרה הזה יש טיפול עם הילד נולד חירש על רקע נשאות ב קונקסין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי
    ר
    30/12/2008

שלום, רציתי לשאול האם שני ממצאים רכים (cpc דו צדדי+ציסטה צוארית חד צדדית-3 מ"מ) שהתגלו בסקירה מוקדמת(שבוע 15)דורשים ניקור מי שפיר? יש לציין כי שאר הבדיקות יצאו תקינות:שקיפות עורפית 1:2157 וחלבון עוברי 1:9999 כש mom hgc =0.49 ו A.G.P.=1.00ׁMOMׂ אודה על תשובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ גנטי

הוספת תגובה

• ייעוץ גנטי

ד''ר גאונה אלטרסקו
    30/12/2008

שלום
    כן שני סימנים רכים מומלץ לבצע בדיקת מי שפיר
    הCPC מעלה סיכון לטריזומיה 18 .יחדציסטה צוארית ביחד עם CPC מומלץ מי שפיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי

ר
    31/12/2008

בהמשך לשאלתי,היינו בביקור אצל יועץ גנטי שאמר כי אינו רואה סיבה לבצע ניקור מי שפיר. לפי דבריו נראה כי מדובר בהריון תקין ואפשר להמתין לתוצאות סקירה מורחבת+אקו לב עובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי טרום לידה
    דנה
    30/12/2008

שלום, רציתי לברר איזה בדיקות מומלץ לעשות כאשר אני ממוצא רוסי ובעלי ממוצא עיראקי?

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ גנטי טרום לידה

הוספת תגובה

• יעוץ גנטי טרום לידה

ד''ר גאונה אלטרסקו
    30/12/2008

שלום
    אין מוצא רוסי השאלה אם זה אשכנזי או לא יהודי
    אם את אשכנזיה ובבעלך ממוצא עירקי את יכולה לעשות : טי זקס, X שביר , ציסטיק פיברוסיס וSMA
    ניתן לעשות עוד בדיקה לחירשות שהאיגוד הגנטיקאים לא כל כך ממליץ אבל כמו שאמרתי ניתן לעשות עם אתם מעונינים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות
    ליאת
    24/12/2008

שלום רב אני בתחילת הריון כשלפני ההריון (לפני כמה שנים) עשיתי כל הבדיקות הגנטיות המומלצות כולל לאחרונה גם SMA בבירור שעשיתי בימים אלה נמצא שישנן עוד כ 4 בדיקות הנמצאות בקטגורית "הלא מומלצות" אני אחרי טיפולי פוריות ארוכים ותוהה האם יש צורך בבדיקות הללו? עד כמה יודעים על המחלות הנ"ל? והאם יש לי צורך להוסיף מתח על מה שכבר קיים גם ככה? תודה מראש ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות גנטיות

הוספת תגובה

• בדיקות גנטיות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    25/12/2008

שלום
    קודם כל חשוב שתגידי לי מה המוצא שלך ושל בן זוגך. נכון שהבדירות סקר גנטיות מתחלקות לבדיקות מומלצות ע"י האיגוד הגנטיקאים , בדיקות שניתן לבצע ובדיקות לא מומלצות. השאלה אם את מדברת על בדיקות שניתן לבצע או בדיקות לא מומלצות (יש חבדל). בבדיקות לא מומלצות יש רק שתי בדיקות : אחד זה נשאות לחירשות לכל המוצאים, ואחד זה רק לאשכנזים (מחלת גושה שהיא גם מחלה קלה וגם יש טיפול)
    בדיקות שניתן לבצע הרוב זה גם לאשכנזים ומדובר במחלות חמורות רק שהסיכוי להיות נשא הוא יותר קטן מאשר לבדיקות המומלצות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד''ר גאונה אלטרסקו שלום

ליאת
    26/12/2008

אני מודה לך מאוד על תשובתך ולשאלתך אני ממוצא אשכנזי מלא ובעלי חצי אשכנזי חצי סורי עברנו את הבדיקות" טאי זקס , מוקוליפודיזיס ,אנטי טרפסין , בלום ,פנקוני,דיסאוטומוניה משפחתית,CF,קנוון,נימאן פיק A B, שביר X , גושה ולאחרונה SMA. בהתייעצות טלפונית עם יעוץ גנטי נאמר לי שיש עוד בדיקת החרשות , גליקוגן ,תסמונת אשר ועוד בדיקה שאינני זוכרת את שמה. ושוב לשאלתי האם יש צורך לעשות גם את הבדיקות הנ"ל? מה השכיחות שלהן? וכמה מכלל האוכ' עושים אותן בכלל? תודה מראש על תשובתך ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלות גנטיות
    ש
    23/12/2008

שלום, אני ובן זוגי(שנינו בני 32) חושבים על הרעיון להיכנס להריון.שנינו בריאים.אני מוטרדת מאחר שאביו של בן זוגי חולה בסיכזופרניה וגם לאמו יש חשש לאותה המחלה.במשפחתי אין היסטוריה של מחלות נפש. מהו הסיכון של העובר מבחינה גנטית?האם יש בדיקות שניתן לעשות על מנת למנוע אותה? אשמח להתייחסותכם. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מחלות גנטיות

הוספת תגובה

• מחלות גנטיות

ד''ר גאונה אלטרסקו
    24/12/2008

כאשר יש לאחד מההורים של הזוג שרוצים להכנס להריון סקיזופרניה הסיכון לעובר הוא 13%. אין בדיקה ספציפית שאפשר לעשות. לפעמים הסכיזופרניה נגרמת כתוצאה של בעיות בכרומוזומים אבל אז צריך קודם לבדוק את הפרטים אם סכיזופרניה וגם אז רוב הסיכוים שהבדיקה תהיה תקינה (מדובר בבדיקות של CGH array

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גן קונקסין
    אורית
    23/12/2008

שלום ד"ר בת 42, הריון שני, שבוע 23. היום התברר לי שאני נשאית של גן הקונקסין ובאופן טבעי אני מתחילה להיכנס ללחץ. כמובן שבעלי יבצע את הבדיקה בהקדם אך עד שנקבל תשובה יעברו מספר שבועות. אני מחפשת מספר מילות הרגעה... האם העובדה שיש לנו כבר ילד, תודה לאל, ללא בעיות שמיעה יכולה להיות סימן אופטימי שבעלי לא נשא?? אם, חלילה, גם הוא נשא של הגן - מה הסיכויים שהעובר יקבל את הגן הזה? האם מישהו יכול קצת להרגיע אותי??? תודה מראש. אורית.

לקביעת תור
    סגירה
    גן קונקסין

הוספת תגובה

• גן קונקסין

ד''ר גאונה אלטרסקו
    24/12/2008

שלום
    קודם כל לא להכנס ללחץ
    רוב הסיכוים שבעלך לא נשא.
    הסיכון לילד שלא שומע אם שניהם נשאים הוא 25% לכל הריון כך שיכולים להיות לך גם 4 ו5 ילדים בראים וזהלא אומר כלום.
    בצד השני קודם כל כמו שאמרתי רוב הסיכוים שבעלך לא נשא וגם הילדים האלה הם אינטליגנטים ומתפתחים תקין. הרבה אנשים בחלל לא עושים את הבדיקה של קונקסין לפני הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך המרגיעה. חג שמח.

אורית
    25/12/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה