מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש ביסמיןטלי03/01/2016
האם יש אפשרות לקחת 2 כדורים של יסמין ביחד, בשביל למנוע דימומים וכתמים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שימוש ביסמין - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/01/2016מה לזה, ולפורום שרירני רחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פתולוגיה של הרחםשירה30/12/2015
שלום, אני בת 48.
בניתוח היסטרקטומי בגישה בטנית הוצא רחם בממדים של 15\16\10 ס"מ. עם שרירן בקוטר 11 ס"מ, למרות שהושארו השחלות- אני סובלת מגלי חום קיצוניים בלילות ובימים.
האם אפשר לבקש הסבר על הממצאים בדוח הפתולוגי:
שרירן: אזורי נמק מרובים, נמק מסוג uncertain מתאים לאוטוליזה, יכול להתאים ל s.t.u.m.p. sruav v,tnv ekhbh,/
צוואר רחם- היפרפלסיה גלנדולרית פוקלית.
צביעות ל Ki67, p16- חיובי בתאים isolated/
P 53 - שלילי.
בכבוד רב
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
פתולוגיה של הרחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר01/01/2016נראה כי חלק מהמידע שמסרת הוקלד באופן שגוי. בכל מקרה, לגבי מצב שלאחר ניתוח עליך להיות בקשר עם הרופא/ה ו/או המחלקה בה נוחתת כדי להשלים את המעקב ולהמליץ על טיפול בהתאם. לא לשם כל נועד פורום באינטרנט. הוא נועד להבנת תהליכים ולא להחלפת הרופא/ה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה לאחר מיומקטומייעל27/12/2015
שלום רב!
בת 32 לאחר מיומקטומי (בלפרוטומי) - הוסרו שרירנים כדלהלן: שרירן אינטראמורלי בגודל 8 ס"מ מקיר הרחם הקדמי+ שרירן סבסרוזי 3 ס"מ ושרירן סבסרוזי 1.5 ס"מ אחד קדמי לרחם והשני אחורי. במהלך הניתוח לא הייתה חדירה לחלל הרחם כמוכ הושם אינטרסייד והסגירה בוצעה עם תפרים פנימיים והדבקה. חתך רוחבי...
שאלתי היא לגבי לידות להבא - האם מחייב שאצטרך ללדת בניתוחים קיסריים או שניתן לאפשר לידות רגילות?
(נכון להיום עוד לא הייתי בהריון עד כה ולא ילדתי מעולם)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לידה רגילה לאחר מיומקטומי - תגובה
ד''ר רועי משיח27/12/2015שלום רב.
את השאלה הזו יש להפנות למנתחים. במידה ואין תשובה ברורה לא הייתי מסתכן בלידה אלא מבצע ניתוח
בריאות שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת מיומה ללא ניתוחיעל21/12/2015
שלום,
לאחרונה נתקלתי בפרסומים לטיפול במיומות בעזרת אולטרסאונד ממוקד ללא ניתוח, הבנתי שאם ישנה התאמה אז הטיפול הוא חד פעמי והמיומה לא חוזרת והבנתי שזה מומלץ לנשים שעדיין רוצות להרות וגם שהטיפול מכוסה ע"י קופ"ח. אשמח לשמוע דעתכם, תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הסרת מיומה ללא ניתוח - תגובה
פרופ' יונה תדיר22/12/2015הטיפול באולטרהסאונד ממוקד הוא טיפול מעניין, ומייצד פריצת דרך טכנולוגית חשובה, אך מקומו בין מגוון הטיפולים בשרירני רחם שנוי במחלוקת בין המומחים. לא ברור לי מאין שאבת את המידע שלאחר טיפול זה המיומה אינה חוזרת, מאחר ולמעשה המיומה כלל אינה יוצאת מהגוף. היא נשארת במקומה תוך שאיפה לשיפור סימפטומים (כגון דימומים) והקטנת גודלה במידה זו או אחרת. לצידה יש טיפולים שמרניים אחרים כגון תרופה בשם Esmya, או צנתור עורקי הרחם והשרירן, דיקור סיני, ועוד. לכל אחד מאותם טיפולים יש יתרונות וחסרונות וההתאמה לטיפול זה או אחר, לניתוח או לטיפול שמרני, נעשית על פי מגוון קריטריונים רפואיים ואישיים, כגון גודל, מיקום, ריחוק מחלל הרחם, קצב גידול השרירן, גיל, תכניות ילודה, וכיוב׳. לשאלת הכיסוי הביטוחי ע״י קופות החולים, לטיפול זה או טיפולים אחרים, זה שונה מקופה לקופה וכדאי לברר זאת עם הקופות.
בהצלחה, פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחה של מיומה בגיל 72גלה10/12/2015
שלום,
אמא שלי בת 72.
במשך 10 שנים במעקב אחרי מיומה בדופן האחורי שתמיד היתה יציבה -
בקוטר 13ממ (1.3 סמ)
בבדיקה שגרתית התגלתה גדילה ל(18mm x 15mm) תוך שנה. כלומר 0.5סמ בערך.
בנוסף הופיעו הסתידויות במיומה שלעולם לא צוינו לפני.
שאלות:
1. האם גדילה כזו בגיל כזה מהווה אינדיקציה לממאירות? או יכולות להיות סיבות אחרות לכך?
2. הומלץ לנו על מעקף. האם זה לא ריסקי לבזבז את הזמן היעקר? האם זה לא יהיה מאוחר מדי?
תודה רבה מראש על העזרה,
גלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
צמיחה של מיומה בגיל 72 - תגובה
פרופ' יונה תדיר10/12/2015הסתיידות היא חלק מתהליך נוון של שרירן רחם וזה אינו מדאיג. האם מדובר בגדילה? ומה משמעות הדברים? אין לפתור דילמה זו דרך פורום באינטרנט. לא לכך נועד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
גלה10/12/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בפונדוסאלמונית27/11/2015
בת 28 נשואה שנה ללא ילדים.
בתחילת החודש עברתי הפלה טבעית בשבוע 7ללא התערבות.
ההריון התחיל עם דימום קל אשר נמשך והתחזק עד לסוף ההפלה. במהלך ההריון רמת פרוגסטרון נמוכה מאוד 1.94
בנוסף במהלך ההריון התגלתה ציסטה בשחלה שמאלית בגודל 24 ממ ללא נוזל חופשי, ושרירן בפונדוס24×26
לאחר ההפלה נבדקתי אצל הרופאה אשר המליצה להמתין 2מחזורים ואז לנסות להכנס שוב. ב
בדיקת וגינלית לאחר ההפלה הרופאה מצאה כי השרירן קטן יותר משהיה וכעת הוא בגודל 13×11 ממ.
יש לציין כי עדיין לא קיבלתי מחזור.
הרופאה המליצה לי להמתין שני מחזורים, ולאחר מגן לנסות להכנס שוב להריון.
אני חוששת מכיון שהמחזורים שלי מגיעים בדרך כלל כל 40 יום, ובגלל שכעת התגלה שרירן ברחם.
שאלתי היא האם להמתין כפי שהרופאה המליצה, שכן לדברייה אני עלולה לחוות הפלה שוב בשל רמה נמוכה של פרוגסטרון.
או לנסות מיד להכנס מכיוון שהבנתי כי שרירן עשוי לגדול.
ואני מאוד רוצה להתחיל לנסות להכנס להריון.
ודבר נוסף מה הכוונה " פונדוס" האם השרירן נמצא במקום אשר יכול להזיק במהלך ההריונות?
הרופאה המליצה לי להיות במעקב לגבי השרירין.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן בפונדוס - תגובה
פרופ' יונה תדיר27/11/2015העובדה שהשרירים קטנו לאחר ההריון היא צפויה ונורמלית.
רמת הפרוגסטרון הנמוכה קשורה להריון שלא היה תקין ואינה אומרת דבר לגבי הפרוד סרטון בהריון הבא. אכן, נכון להתין כ 3 חדשים עד לניסוחם הבא להרות. השרירן קטן ואין צורך לטפל בו עכשיו.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 27 נימצאו מיומות ברחםשירן22/11/2015
בת 27 תקופה ארוכה שסובלת מכאבי בטן שלא פוסקים לאחר בדיקת סיטי התגלו מספר מיומות שהגדולה בינהם שוכנת בתוך הרחם נשענת על דופן הרחם מצד שמאל גודלה 4 סמ ונימצאו עוד מספר מיומות קטנות בנקודות שונות .
ונימצא ציסטה בשחלה .
3 שאלות שאלה ראשונה אין לי ילדים ומתחננת בעתיד הקרוב הריון האם בגלל מיומה בדופן הרחם זה יכול להוות בעיה לתינוק בעתיד או לי ?
האם זה יכול ליגרום לסיכון חיים לי או לתינוק שיש מיומה בגודל 4 סמ בדופן הרחם מצד שמאל?
ושאלה נוספת האם זה יכול להפריע לפוריות יכול להיות קושי להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשחלה הימנית
שירן22/11/2015בשחלה הימנית התגללו לי זקיקים קטנים וכן איזור אקוגני של 8 מ"מ קוטר שיכול להתאים לדרמואיד ללא כלי דם הניתנים למדידה .
מזה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בת 27 נימצאו מיומות ברחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר24/11/2015מיומות (שרירני רחם) מצויות ברחם, ולכן עלולות להיות לכך השלכות על פוריותך. בכל מקרה, בדיקת CT אינה הבדיקה המתאימה להערכת מצב הרחם. עליך לעשות בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי ולבקש ברוט רב ככל שניתן לגבי גודל, מיקום בשכבות הרחם, ומראה כללי של הרחם. רק לאחר מכן, בהערכה כוללת של קצב גדילת המיומות וסימפטומים נוספים כגון דימום הווסת ניתן להתייחס לשאלותיך אלה.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היסטרוסקופיה אבחנתיתשואלת17/11/2015
שלום,
האם היסטרוסקופיה אבחנתית היא הבדיקה הטובה ביותר לבדוק גודל, מיקום ובעייתיות של שרירן ברחם? וכמן כן, האם בדיקה זו היא זו שתורה על המשך הטיפול.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך
שואלת17/11/2015זאת בהמשך לשאלה קודמת מאחר ותור ל US תלת ממד לוקח זמן רב.
בנוסף, היכן מומלץ לערוך בדיקה זו.
שוב, רוב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך - תגובה
פרופ' יונה תדיר17/11/2015היסטרוסקופיה? ממש לא. בדיקה זו אינה נעשית כבדיקה ראשונה לברור שרירן רחם. גודל , מיקום , וכיוב׳. מאין שאבת רעיון זה? הבדיקה הראשונה והחשובה היא בדיקת אולטרהסאוד, במכון גינקולוגי בקופה בה את מבוטחת. בסיומה עליך לקבל מכתב סיכום ובו הפרטים על מיקום, גודל, וכיוב׳. אין טעם לקבל או לבקש תמונה. זה ממש לא חשוב ולא אומר שום דבר. רק מכתב סיכום.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה תודה
שואלת17/11/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיומה ואי פריון משנישואלת13/11/2015
שלום רב פרופ',
אני בת 31. יש ב"ה ילד בן שנתיים שהגיע באופן ספונטני. מזה כשנה ומספר חודשים לא מצליחה להיכנס להריון. אני לאחר קיסרי ולכן נשלחתי לצילום רחם אשר יצא תקין. יתר הבדיקות גם כן.
יש לי מיומה בדופן בגודל 3/4 ס"מ, הרופא לא פרט יותר מדיי. בצילום רחם הרופא אמר שהיא לא מפריעה. ראוי לציון כי הייתה גם לפניי ההריון הראשון אך הבנתי שמיקומה עשוי להשתנות ולשנות את החלל. הרופא זרק השבוע במעומעם שהיא דוחפת את הרחם אחורה. בלידה עצמה בעת הניתוח ראו שהמיומה גדלה ל 9 ס"מ אך לאחר ההריון קטנה.
כעת עברתי הזרעה חמישית ללא הצלחה לצערי.
שאלותיי הן:
1. איזו בדיקה כדאי לבצע היסטרוסקופיה או תלת מימד? 2 רופאים מחזיקים בדעות שונות.
2. האם לדעתך קיים קשר לאי הפריון?
3. האם יש קשר בין גודל המיומה לעובדה שהלידה לא התקדמה?
רוב תודות לך ויישר כח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מיומה ואי פריון משני - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/11/2015בדיקת אולטרהסאומד איכותית אמורה לתת פרטים מדוייקים יותר לגבי המיומה, כגון מיקום , באיזה דופן ומרחק מרירית הרחם, והאם דוחק את רירית הרחם או מעוות את חלל הרחם. צילום רחם אינו מספק מידע זה. קיימת אפשרות שמיקומה וגודלה בסוף ההריון היתה הסיבה, או אחת הסיבות, ללידה קודמת שחייבה ניתוח קיסרי.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שואלת13/11/2015תודה רבה על תגובתך.
מאחר ואני אובדת עצות, אשמח לדעת האם היסטרוסקופיה אינה משקפת את מיקום המיומה וכו' ובנוסף תראה אם שיש הידבקויות.מתלבטת מאוד איזו סוג בדיקה לבצע.
אגב, אין תופעות מיוחדות כגון דימומים כואבים ועוד.
כמו כן, מהן אפשרויות הטיפול במצב שכזה?
שוב , תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בהמשך לתשובתך - תגובה
פרופ' יונה תדיר13/11/2015מהסוף להתחלה: א. ברפואה אין המלצה על טיפול ללא אבחנה. זה נכון גם במקרה שלך. ב. היסטטרוסקופיה לא אמורה להגדיר מיקום שרירן אלא רק אם באולטרהסאונד נכתב שהמיומה דוחקת רירית הרחם או מעוותת את חלל הרחם. ג. בהיסטרוסקופיה גם לא ניתן לראות או לאשר/לשלול הדבקויות באגן, סביב החצוצרות או השחלות. ד. בנסיבות אלה אין סיבה להיות ״אובדת עצות״, אלא רק לעשות את הבדיקה הנכונה ולבקש הגדרות מיקום מדוייקות ככל שניתן בסוג שה של בדיקה.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירנים חוזריםליאת03/11/2015
שלום, אני בת 42. לפני 4 שנים ילדתי את בני השלישי ושנה לאחר מכן (כנראה בעקבות הנקה) חזר המחזור אשר לווה בדימומים כבדים מאוד וכאבים עזים. לאחר שהתברר בבדיקת אולטראסאונד שיש לי שרירן תוך רחמי עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית והוצא השרירן. לפני כשנה חזרו הסימפטומים ועברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבה הוצא שרירן נוסף, חדש. לאחרונה שוב חזרו הסימפטומים ובבדיקה נמצא שוב שרירן חדש אותו נאמר לי שעלי להוציא. האם יש טיפול אחר מומלץ? איך אפשר למנוע את הופעתם של שרירנים נוספים?
תודה,
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירנים חוזרים - תגובה
פרופ' יונה תדיר03/11/2015תופעה זו של הישנות שריני רחם מוכרת והיא פועל יותא של נטיה גנטית. היא אפיינית בד״כ לנשים צעירות יותר (מתחת לגיל 30) אבל כפי שאת רואה ומרגישה, היר קורית גם בנשים בגילם, ומבוגרות יותר, בשכיחות שונה. כדי להמליץ על טיפול, כירורגי או שמרני, צריך לדעת יותר פרטים על מיקום השרירן. ניתן לשקול גם שינוי תזונתי אשר גם אם לא ימנע זאת עשוי לעיתים לסייע.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיקום השרירן
ליאת04/11/2015תודה רבה על התשובה. השרירן מדופן פונדלית קדמית בקוטר כולל של 5 ס"מ אורך.
מה עקרונות השינוי התזונתי המומלץ?
ליאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מיקום השרירן - תגובה
פרופ' יונה תדיר04/11/2015השאלה עד כמה (אם בכלל) דוחק את הדופן/הרירית ומעוות את חלל הרחם. השינוי התזונתי מחייב בדיקה וברור בהשוואה לתזונה הנוכחית, עם תזונאי/ת המבין/ה בתחום זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן שדוחק את הרחםורד27/10/2015
בת 44, יש לי שרירן אינטראמוראלי בקוטר 77 מ"מ שדוחק את הרחם, בקיר הקדמי פונדלי של הרחם. רירית סדירה בעובי 9 מ"מ. השרירן התגלה לפני 4 שנים. אין דימומים, מעט לחץ על שלפוחית השתן. מרקם שרירני. רחם אורך 78 מ"מ, עובי 62 מ"מ, רוחב 90 מ"מ. האם אתה ממליץ לי לעבור כריתת רחם או להסיר רק את השרירן בשיטה לפרוסקופית ? או להיות במעקב בלבד. אודה לתשובתך המהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן שדוחק את הרחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר29/10/2015החלטה על טיפול (זה או אחר) לא מתקבלת על פי דיון אינטרנטי. באופן עקרוני ייאמר ששרירן בגודל זה נכנס לקטגוריה של שרירן הזקוק לטיפול.
האם ניתוח (גישה בטנית פתוחה או בלפרוסקופיה) או טיפול אחר (כגון צנתור עורקי הרחם), וכיוב׳, צריכה להתקיים בדיון עם רופא/ה העוסק/ת בתחום זה.
פרו]׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן קיר הרחם 38 ממאני18/10/2015
שלום,
יש לי שרירן אינטרמורלי בגודל 38*38 בצד שמאל
בחלק התחתון של הרחם.
האם אפשר להסירו בניתוח לפרוסקופי זעיר פולשני
או שצריך בהכרח ניתוח של פתיחת בטן?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שרירן קיר הרחם 38 ממ - תגובה
פרופ' יונה תדיר18/10/2015עקרונית נראה כי מדובר בשרירן לא גדול. לעניין הלפרוסקופיה, שרירנים בגודל זה ניתנים לכריתה לפרוסקופית, אולם הדבר תלוי גם במיקום (תחתון אינה הגדרה מספקת) ובמיומנות המנתח/ת.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני18/10/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן בגודל 8 סמ ללא תסמיניםנורית28/09/2015
שלום בת52 עם שרירן בדופן העליונה של הרחם ללא תסמינים מחזור תקין. הבעיה הפריעה אסטטית היות והאגן שלי התרחב. אני רזה וקטנה. האם מכיר את זה? הבנתי שגודל הרחם הוא כ 6 שבועות באגן מתרחב בגלל זה? ושאלה חשובה יותר האם ניתן לנתח לפרוסקופית? תודה
שרירן בגודל 8 סמ ללא תסמינים - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/09/2015בעידן בו אנו חיים, הגדרת גודל שרירן ומיקומו חייבת להיעשות בבדיקת אולטרהסאונד ולהיות מתוארת במידות ברורות של מילימטרים ומיקום מדוייק. רק כך ניתן לתת מענה רפואי לשאלתך. התאור שאת מתארת חשוב, כמו גם העדר דימומים חריגים, אך אין בכך די למענה ראוי.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן בגודל 8 סמ ללא תסמינים - תגובה - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/09/2015עוד ייאמר כי הגדרת 8 ס״מ אינה תואמת לרחם של 6 שבועות ולכן יש מקום להבהיר סתירה זו. פרופ. תדיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרירן דופן עליונה רחם
נורית28/09/2015תודה על תשובתך , האם כוונתך 8 סמ לא תואם 6 שבועות מדוע? לגבי אגן מתרחב בשל הגדלת רחם מוכר לך ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שרירן דופן עליונה רחם - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/09/2015שרירן בגודל 8 ס״מ אינו תואם להגדרה קלינית של רחם דמוי 6 שבועות הריון. מדובר בשתי הגדרות שונות. האחת מדידת אולטרהסאונד והשניה הגדרת בדיקה גופנית, ובצורה שזה מתואר על ידך יש אי תואמות בין שתי המידות. לצורך המלצה טיפולית יוכל הרופא המטפל להגדיר מה נכון ומה חשוב. לעניין ״הרחבת האגן״, גם זה מושג שאינו ברור לי. יש לעיתים תחושת מלאות בבטן תחתונה, או אפילו בליטה של הבטן התחתונה, בנשים רזות מאד.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נורית28/09/2015תודה רבה. בכל מקרה מעוניינת להסירו לפרוסקופית . ומעוניינת לשמר את הרחם. האם ניתן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שימור רחם
פרופ' יונה תדיר28/09/2015מבלי להכנס לשיקולים אישיים, נפשיים, שימור רחם בעת ביצוע ניתוח לכריתת שרירני רחם אפשרית אך מבחינה רפואית אינה נכונה. הדבר תלוי, בין היתר, בגודל הרחם, גודל השרירן, ומיקומו המדויק בשכבות הרחם. לעיתים השארת הרחם ויוצאת השרירן מתוכו הופכת את הניתוח למסובך יותר ומלווה בדימום רב יוצא. יהיה עליך לדון על כך עם הרופא/ה המנתח/ת.
פרופ׳ יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוכזבת
נורית28/09/2015חבל . אין סיבה רפואית לכריתת רחם בריא . להכניס אישה בריאה לגיל המעבר רק בגלל סיכוני ניתוח נראה ארכאי. אם אכן מנתחים בשיטה לפרוסקופית אינני רואה מה הסיכון. הרי משים צעירות יותר מבצעות ניתוחי כריתת שרירנים לא פעם אפילו מספר פעמים .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מאוכזבת - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/09/2015תשובתך מלמדת עד כמה מסוכן לקבל מידע מהאינטרנט. לידיעתך, אין שום קשר בין הרחם לבין גיל המעבר. לכך יש קשר לשחלות ולא לרחם. ולכל אלה כל אין קשר לניתוח המבוצע בבטן פתוחה ו/או ללפרוסקופיה. עצתי לך לשוחח על כל אלה עם הרופא/ה.
פרופ. תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרוסקופיה
נורית28/09/2015פרופ׳ תדיר תודה על תשובתך. אתה צודק כמובן התכוונתי שיש לשמר רחם בריא. מחזור חודשי יש לו משמעות לנשים במיוחד אם הן חוות אותו ללא תסמינים רעים. שחלות בריאות ללא מחזור אינני רואה בכך אופציה ללא צורך.
והשאלה כמובן אם ניתן כירורגית ללא נקיטת עמדה אישית לבצע כריתת שרירן באופן לפרוסקופי ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לפרוסקופיה - תגובה
פרופ' יונה תדיר28/09/2015לעניות דעתי שאלותיך בשלב זה אינן מכוונות לקידום הנושא. עקרונית ניתן לכרות שרירנים ללא כריתת הרחם. קונקרטית, הדבר תלוי בגודל, במיקום, ובמיומנות הצוות. אבל לכל אלה אין קשר לגיל המעבר והשיקולים מה? ואיך? צריכות להתקבל החלטות, לאחר הבנת מגוון השיקולים הרפואיים והרצונות האישיים, לצד היתרונות והחסרונות של כל גישה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מימות שגדלוIRIT02/09/2015
שלום. אני בת 46 + 4 ילדים. שני מיומות שגדלו בשנה אחרונה מכ-3 ס"מ ל-4 ס"מ. ללא אמצעי מניעה. לפעמים הפרשות חומות בין מחזורים. מחזור סדיר ללא כאבים.הרופה היום הסביר שבקצב גדילה כזה מומלץ ניתוח , ביקורת עוד שלושה חודשים ואם יש גדילה מומלץ לנתח. האם יש דרך אחרת לעצור את הגדילה.האם מימות יותר גדולות בסוף המחזור.תודה מראש.
מימות שגדלו - תגובה
ד''ר רועי משיח02/09/2015אירית שלום
אין מדד טוב לגדילה של המיומות ומתי צריך ניתוח. חשובות יותר התלונות או חוסר התלונות במקרה שלך. גדילה כזו משמעותית כאשר היא מופיעה לאחר סיום המחזור
אין דרך טובה לעצור את הגדילה.
בריאות שלמה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאירית
מרי09/09/2015היי אירית שמי מירי הייתי במצב כמו שלך סחבתי 13שנה בתיקווה שהמיומות יעלמו מעצמן ניסיתי את כל מה שאפשר גם טיפולים טיבעיים לבסוף כרתתי את הרחם בגיל 44והאמת אני מאושרתתתת חיים אחרים חיים טובים ללא דימומים ללא בטן תפוחה ללא בעיות ברוך ה׳ בהצלחה לדעתי כדאי לעבור את הניתוח בישביל לקבל איכות חיים ולא כל בזמן להיתעסק עים זה המון בריאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהא31/08/2015
שלום רב, אני בת 32 ברקע שני ניתוחים קיסריים כאשר האחרון לפני שנה וחצי שחלות פוליציסטיות. סובלת מעודף משקל ושיעור יתר בגוף. תמיד המחזור שלי היה מאוד לא סדיר. פעם בכמה חודשים או אפילו חצי שנה. אחרי קיסרי האחרון המחזור הסתדר והתחיל להגיע פחות או יותר פעם בחודש. החודש המחזור הגיע שבוע לפני הזמן. הדימום היה יותר מאסיבי ונמשך 3 ימים. לאחר מכן במהלך 10 ימים נשארו הפרשות דמיות מועטות. לפני כמה ימים הפרשות פסקו אך מאז יש לי כאב בטן תחתונה וגב תחתון. נשלחתי להבדיקת אולטראסאונד. בתוצאה רשום בין היתר כתוב: מרקם רחם שרירני רירית מעט אקוגנית עובי אדומטריום 6.5 ממ. שתי השחלות עם זקיקים רבים. כל היתר תקין. אשמח לקבל חווץ דעתך, ממה הכאבים, הדימומים וכל התופעות? גניקולוג טוען שמדובר בשיבוש הורמונלי וגורמים להתכווציות ברחם. אני לחוצה ודי חרדה. תודה רבה
לחוצה - תגובה
ד''ר רועי משיח31/08/2015אירה שלום
קשה לקבוע ללא בדיקה את מקור הכאבים. האולטראסאונד לא מראה על ממצא המתאים לכאבים. לגבי הדמומים, יתכן והרופא צודק. בדרך כלל אין טעם לבצע בירור גדול ולא נעים לאחר אירוע אחד של דמם אך אם האירועים נמשכים יש מקום לדעתי לבצע היסטרוסקופיה בכדי לשלול קיום ממצא תוך רחמי כמו שרירן הגורם לדמם מסיבי.
בריאות שלמה
ד"ר רועי משיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)