מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיוךמור09/01/2009
ילדה בת 9 חודשים - הכל תקין מאד אלא שאינה מחייכת כמעט או צוחקת. יש לזה משמעות לגבי אופי עכשיו ובעתיד או שזה עוד ישתנה. התופעה מוזרה מאד במיוחד בהשוואה לילדים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רותי,
דפנה תייר09/01/2009חיוך הינו היבט חשוב ביותר בהתפתחות תינוקות המעיד על התפתחות רגשית וקוגניטיבית תקינה.
מתוך תיאורך המצומצם קשה להבין עד כמה ה"תופעה מוזרה" - האם היא אכן מעידה על בעיה התפתחותית או "רק" על מזג ומצב רוח פחות חיוביים. כמו כן יתכן והיא מעידה על קושי כלשהו בקשר בינכן. האם היא מתנהגת אחרת עם דמויות אחרות שהיא מכירה? האם האנשים שסביבך סבורים ומזהים כמוך את התופעה?
למען הסר ספק הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ מקצועי, אם אצל רופא התפתחותי או אצל פסיכולוג התפתחותי.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גמילה מתמשכת אצל בן 4.2גליה08/01/2009
שלום רב, בני בן ה 4.2, בכור ואח לתינוקת בת שנה. בני גמול לכאורה במשך היום כבר זמן רב, אולם הגמילה אינה יציבה כלל מבחינת פיפי. מבחינת קקי ישר עשה בשרותים ומעולם לא פספס (בערות/שינה). ישנן תקופות בהן מפספס הרבה מאד, עד מספר פעמים ביום, גם בגן וגם בבית, במידות משתנות של כמות פיפי. וישנן גם תקופות (ימים רצופים ובדרך כלל עד מספר שבועות בודדים ) בהן לא מפספס כלל. כשהוא נשאל על כך הוא לא מצליח להסביר למה פספס ביום זה ולא אחר. ברור שכשהגננת מזכירה לו ללכת לשרותים הוא ילך ולא יפספס, אך למרות שביקשנו הצוות שוכח וזה טבעי בגן עיריה....ברור לנו גם שהוא לא עושה את זה "בכוונה" ברמה מודעת ומתבייש ומאד רוצה להיות גמול לגמרי. ד"א בשנת לילה רחוק מגמילה, וקם עם חיתול מלא בדרך כלל. התופעה היתה קיימת גם בשנה שעברה בה היה בגן פרטי, וגם השנה, לאחר שעברנו עיר ודירה בקיץ, והוא בגן טרום חובה ללא צהרון. חשוב לציין שהילד מטופל על ידי מרפאה בעיסוק פרטית מאז גיל שנה וחצי ( עם הפסקה באמצע של כעשרה חודשים) עקב בעיות קלות - בינוניות בתחום הויסות חושי, וכיום גם עקב תוצאות נלוות, כגון עיכוב במוטוריקה עדינה וגסה וכיו"ב. מאחר והפרופיל החושי שלו מעורב ומורכב (גם תת-חישה גם חישת יתר וגם חיפוש חושי ) ההשערה שלנו כל הזמן הינה שאולי הוא מרגיש פחות מהילד הממוצע כשהוא צריך פיפי . גם כשהוא הולך לשרותים , בדרך כלל הוא רץ, כלומר אין לו אפילו 3 דקות בין הרגשת הצורך לבין העשייה עצמה. ואם לא יעשה בדקות האלה הוא יפספס. יחד עם זאת, בכל זאת ישנם ימים ושבועות שלא מפספס כמעט. ברור לנו שכשהוא מוטרד מדברים (במשפחה/בגן) הוא מפספס יותר. ויחד עם זאת, לחלוטין לא ברור לנו כיצד מתקדמים הלאה. המרפאה בעיסוק שלנו מגדירה את נושא הפספוס כ"בטן הרכה " שלו, נושא שנפגע בכל פעם שהוא בתקופה יותר קשה. היא לא המליצה לנו עד כה על טיפול ספיציפי בנושא. אני מודאגת בעיקר מההבט החברתי, הוא יכול להיות ממש רטוב ומסריח בגן ומתישהוא ילדים שמים לב לדברים כאלה ומתחילים להגיב, לא? מה דעתכן ? כדאי לתת לזמן לעשות את שלו ? לנקוט אסטרטגיות של פרסים ? (לא עשינו זאת עד כה מתוך חשש שחלק מהענין לא בשליטתו) רעיונות אחרים ? תודה וסליחה על האורך.... גליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום גליה,
דפנה תייר09/01/2009את מתארת בעיה מורכבת לכאורה. אני מתרשמת שהשקעת הרבה רצון טוב ומחשבה על הבעיה.
עם זאת, מכיוון שגישתי לנושא הגמילה היא התנהגותית בעיקרה (מאמר שלי בנושא מופיע באתר זה), אני מאמינה שכן ניתן לעשות לפיתרון הבעיה, או לפחות להתקדמות ולשיפור לקראת פיתרון.
אני מתקשה להסתפק באי עשייה שמתוארת כ"לתת לזמן לעשות את שלו". ובינתיים מה? ואם הזמן לא יעשה את שלו? חבל על כל יום. אני מסכימה איתך שגישה סלחנית ומאפשרת עלולה להביא על ילדך הערות וביקורת חברתית כשכבר כיום, לדברייך, הדימוי העצמי שלו נפגע בשל בעיית ההרטבה.
גישה של חיזוקים חיוביים מחד וסנקציות מאידך הן חלק מהגישה ההתנהגותית. אך טיפול בבעיה חייב להיות מקיף ועמוק יותר. לדעתי במקרים שכאלה על ההורים לקבל הדרכה ותמיכה כיצד לעשות זאת.
המלצתי: פנו לייעוץ מקצועי.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת שמסרבת לאכולנעמי08/01/2009
שלום, ביתי בת 15 חודשים. היתה אלרגית לחלב ולסויה מלידה ולכן יונקת. כיום האלרגיה חלפה. הבעיה שלי איתה היא האוכל. היא לא אוכלת כלום חוץ מהנקה. היא יכולה להישאר 9 שעות ללא אוכל. היא לא מוכנה לטעום שום אוכל מוצק או בקבוק גם עם חלב שאוב. ניסיתי הכל- אוכל בכל הצורות והטעמים מאז היותה בת 6 חודשים. הדבר היחיד שהיא מכניסה לפה זה מעט לחם ואיטריות של מרק וגם זה מקסימום 4 כפיות. בשל המצב דחיתי את החזרה לעבודה, אך אני שבויה שלה! שמתי אותה בגן אך היא מסרבת לאכול ולכן כעבור 3 שעות קוראים לי. אני נואשת...אני ממש בדיכאון מזה. אני מפחדת שיקרה משהו לביתי אם אייבש את החלב ואקבע לה עובדה שאין ציצי יותר. הילדה נבדקה אצל רופאה ואין לה בעיה בריאותית. היא פשוט מסרבת לאכול. מה לעשות ? למי לפנות? אני מרגישה שאני מאבדת את שפיותי.אני חייבת להתחיל את לימודי ב- 18.1 ואשאיר את הילדה בגן ל- 4 שעות ואני חרדה.זקוקה נואשות לעזרה. נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי,
דפנה תייר09/01/2009אני מתרשמת שהבעיה שאת מעלה היא בעיה מורכבת - תזונתית, התנהגותית, רגשית ואולי גם תחושתית. אני מתרשמת גם מהרגשות הקשים שהבעיה הזו מחוללת אצלך.
לאור מורכבות הבעיה הייתי ממליצה לך לפנות ליעוץ למירפאות המתמחות ביחסי אם-תינוק. בררי בקופ"ח שלך על מירפאה שכזו באזור מגורייך.
במקביל אתייכולה להפנות את שאלתך לפורום תזונת תינוקות שבאתר זה, אך לא במקום הפנייה לייעוץ עליה אני ממליצה ביותר.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התנהגות לא ברורה של בתיאמא מודאגת06/01/2009
בזמן האחרון (בערך 10 ימים) בתי בת השנתיים ושלושה חודשים עוברת פעם ביום אפיזודה שמזכירה התקפי זעם אבל אני לא בטוחה שזה ממש המקרה. היא מתעוררת משינה באמצע הלילה בצרחות. מתישבת בקצה המיטה. לא מוכנה שיגעו בה. אם אני מנסה לחבק או ללטף נגיד ביד היא מתנהגת כאילו "לקחתי לה את האיבר" תופסת את ידי ו"לוקחת" בחזרה את האיבר אליה (עם היד שלה היא מחזירה לעצמה את היד) וככה זה עם כל מקום בגופה בזמן "ההתקפה". היא צועקת וצורחת שאלך ממנה. זה יכול להימשך חצי שעה ואפילו שעה עד שהיא יוצאת מזה. אם הדבר קורה בזמן עירות היא רצה בבית דופקת את הראש בקיר או ברצפה. הטריגר להסטריה הזו כמובן שולי או מתוך חלום אם זה בשינה. כאשר האפיזודה חולפת היא מתנהגת מקסים ורגיל. בדקתי את הנושא עם הגננת והיא אומרת שבגן אין שום סממן להתנגהות כזו קיצונית. האם זוהי וריאציה של התקפות זעם של גיל שנתיים (מה שמדאיג אותי זו העוצמה, זה שזה קורה גם משינה ומשך הזמן של כל אפיזודה)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התנהגות לא ברורה
אודט בוקאי06/01/2009שלום לאמא המודאגת
אכן יש ספק על פי תיאורך את התנהגותה של בתך(התעוררות לילית בצרחות, סירוב להתנחם והכאה עצמית) אם מדובר בהתקפי זעם המאפיינים את גיל שנתיים שנקרא לכן "terrible two" .
בקצרה: בגיל שנתיים פעוטות חווים קונפליקט קשה ובצדו תסכול רב המייצר התקפי זעם-מצד אחד, הם חשים את היכולת שלהם (מילולית ומוטורית) ההולכת וגוברת ונאבקים לעצמאות ונפרדות, מצד שני הם חווים תסכול רב מאחר שהם מגלים את אילוצי המציאות וגבול יכולותיהם,באמצעות התיווך ההורי-מה מותר ומה אסור, ובדרך ישירה במגע עם הסביבה הפיזית (מנסים לטפס ובדרך נופלים, מבקשים לומר משהו ולא מובנים).
התעוררות משינה בלילה בצרחות אינה אחד ממאפייני תופעה זו. היא קשורה יותר ליכולת הקוגניטיבית ההולכת ומתפתחת והתחלה של חלומות.ילדים רבים מתעוררים בלילה בבכי, ההבדל שאת מתארת הוא בעוצמת הבכי ובסירוב של בתך לקבל נחמה והבחנתך כי יתכן ומדובר במשהו מעבר לכך-נכונה ודאגתך במקומה.
כמה שאלות:
איך היו עד כה הרגלי השינה של בתך-ההשכבה, הירדמות, התעוררויות בלילה? האם בתך מסרבת להתנחם על ידי המגע והקרבה שלך גם במהלך היום וממתי? האם כשאת מגיעה להרגיע אותה את רגועה או מבוהלת בעצמך מהתנהגותה?האם כאשר משהו אחר מנסה להרגיע אותה בלילה היא מגיבה באותו אופן?
לגבי התנהגותה של בתך במהלך היום-את מתארת כי הטריגר שגרם להתפרצות של בתך הוא שולי ואני סבורה שבדרך להבין את התפרצותה של בתך חשוב להבין מה גרם לכך, גם אם נראה כי עוצמת התגובה אינה סבירה. בעיניים שלנו זה אולי שולי, בעיניים שלה לא. הכאה עצמית כפי שאת מתארת מבטאת מצוקה רגשית שאין להתעלם ממנה.
איך הקשר שלך עם בתך באופן כללי? האם היא ילדה מפותחת לגילה מבחינה תקשורתית ושפתית? האם את מרגישה שאת מצליחה לקרוא את האותות שהיא משדרת לך בהתנהגותה, למה היא זקוקה או שמא לרוב זו משימה קשה המותירה אותך חסרת אונים?
לסיום-האם ארעו שינויים לאחרונה בחייכם שיכולים להסביר התנהגות זו?
אם התופעה ממשיכה, אני ממליצה לך לפנות לייעוץ מקצועי.
בברכה,
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלות
רונית06/01/2009תודה על תשובתך. מענה על שאלותיך: הרגלי השינה של בתי היו טובים. נרדמה לבד, הייתה מתעוררת בד"כ רק למוצץ או מים וחזרה לישון. במשך היום או כאשר אינה בסוג של התקפת זעם שכזו היא מתנחמת ומתרפקת ואוהבת את המגע שלי ובכלל ילדה שמחה מאד. כאשר אני מגיעה אליה איני מבוהלת אך לאור הישנות המקרים אני דרוכה ורגישה יותר להתנהגותה. כאשר מישהו אחר (אביה) מנסה להרגיע אותה היא מגיבה אותו דבר או יותר גרוע. כאשר היא נרגעת זה בזרועותי. אני איתה במרבית שעות היום ואלי היא רגילה יותר מכל איש אחר. צריך להבין שהיו שני סוגי מקרים עד כה. האחד במשך היום כאשר רצתה משהו והוצבו גבולות שלא מצאו חן בעיניה (רק בחלק מהמקרים הדבר התפתח לזעם שכזה) והשני בלילה כאשר התעוררה מהשינה במצב שכזה ללא שום טריגר חיצוני מעבר אולי לחלומות. אולי כדאי להבהיר לגבי ההכאה העצמית - היא אינה מרביצה לעצמה אלא מעצבים מטיחה את עצמה לרצפה כפי שרואים אצל הרבה ילדים אחרים ובריצה לדלת לדוגמא כאשר רצתה לצאת מהבית הטיחה קלות את ראשה בדלת "להדגיש" שברצונה לצאת. החלק המוזר ביותר בהתנהגותה הוא נסיונה "להחזיר איבר" לאחר שמלטפים אותו, כאילו לקחנו ממנה משהו והיא מחזירה אותו למקום ובמקביל צורחת לא לגעת. הקשר שלי עם בתי טוב מאד, היא גודלה על ידי עד הליכתה לגן. היא בגן רק חצי יום ושאר הזמן איתי. היא אינה מהמובילים ביכולתה השפתית אך גם אינה קיצונית לכיוון ההפוך,הייתי מגדירה בינונית מינוס, ניתן להבינה ואין לה בעיות להסביר לסובבים את רצונה בדרך כזו או אחרת. לדעתי אני קוראת אותה טוב ומבינה את רצונותיה, לא נראה לי שהבעיה היא חוסר הבנה אלא אם כבר חוסר הסכמה והצבת גבולות. לא ארעו שינויים שנראים לנו משמעותיים בחיינו. הדבר היחיד שאפשר לחשוב עליו זה שלאחרונה התחלנו ללכת איתה להצגות ילדים (שלוש עד כה בחודש האחרון). אולי לה זה משמעותי וההצגות ועוררו בה פחדים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחדים בגיל הרך
אודט בוקאי09/01/2009שלום שוב
לשאלתך האם הצגות עלולות לעורר בילדים פחדים-בהחלט יתכן.עוצמת הפחדים תלויה בהצגה עצמה-כמות הקהל, חושך באולם, רעש חזק, דמויות מפחידות, תחפושות וכו'.. באישיות הילד-האם סובל מרגישות יתר לגירויים, ובשלב ההתפתחותי בו הילד נמצא למשל, היכולת להבחין בין מציאות ודמיון. יכולת זו מתפתחת לקראת גיל ארבע- חמש, ועד אז אנחנו עדים לפחדים רבים אצל ילדים, בעיקר סביב השינה.
חשוב לציין כי לא כל הצגה המוגדרת כמיועדת לגיל הרך, אכן עונה על הקריטריונים, וכאן המקום לשיקול דעת של כל הורה (אגב, איך התרשמת כי בתך מגיבה להצגה? האם היא נהנתה?הסתייגה?האם הזכירה אח"כ פרטים הקשורים לחוויה שעברה?) לטעמי, פעילויות כגון שעת סיפור, בה מסופר סיפור וסביבו יש הפעלה לילדים או שירים, מתאימות יותר לגיל שנתיים.
לגבי התנהגותה של בתך בה היא "לוקחת את האיבר שאת מלטפת חזרה לעצמה", לא ממש ברור לי מה עומד מאחורי התנהגות זו, זה חלק מהחסרונות של המדיום הנוכחי כמקור להתייעצות..
שני כיוונים אפשריים שאני יכולה להתייחס אליהם הם:
1. נושא של תחושה ומגע ותפיסת הגוף העצמית של בתך: תחום זה ניתן להעמיק ולברר אצל מרפא/ה בעיסוק, גם לאור ההתנהגות של החבטות של הראש בקיר או בדלת שמרמזים על תת רגישות למגע.
2. נושא אחר הוא התחום התקשורתי-שפתי: יתכן כי היכולת השפתית והתקשורתית של בתך אינה בשלה בהתאם לגילה והיא מתקשה לתקשר לסביבה את צרכיה. במקום להשתמש במילים לבטא את עצמה היא משתמשת בגופה-חובטת את גופה בדלת על מנת לצאת, מתרחקת לקצה מיטה על מנת לשדר שאינה רוצה קרבה. לצורך בירור בתחום הזה את יכולה לפנות להערכה של פסיכולוג/ית התפתחותי/ת או של קלינאי/ת תקשורת.
אוכל להפנות אותך לכתובות מתאימות בהתאם לצורך.
בהצלחה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה ראשונהעדן05/01/2009
צהריים טובים לפניי 3 חודשים ילדתי תינוקת מקסימה במשקל 4 ק"ג . ומרוב כל האושר ,האהבה,ההתלהבות והקסם שמצאתי ביצור הקטן הזה שקיבלתי במתנה (וגם כנראה מחוסר הניסיון.... :) ) הרגלתי אותה להירדם בזרועותיי אני מאוד אוהבת להרגיש קרובה אליה אבל הקירבה הזו הלכה והתפתחה והיום היא אינה מוכנה להירדם בשום תנאי אחר ולפעמים זה מגיע למצב שאינה מוכנה להירדם לא אצל האבא ולא אצל הסבתא ובוכה וצורחת עד שחוזרת לחיקי.כבר מספר פעמים בעבר לאחר שהיא נרדמה המתנתי לפחות חצי שעה עד שהנחתי אותה במיטה ...אבל היא מיד התעוררה בכל פעם. אני התייאשתי...והפסקתי עם הנסיונות ומאז היא ישנה איתי ביחד...אני מאוד מפחדת וכל הסובבים אותי לא שוכחים להזכיר לי בכל יום את הסיכון שכרוך בכך...אני רוצה לציין שהמיטה שלה צמודה למיטה שלי אבל זה לא ממש עוזר ..אני לפעמים מחזיקה אותה שעות אבל לא מתלוננת על כאבי הגב וכל הכאבים האחרים שבאים בעקבות זה אלא על הדאגה..לבריאותה של ילדתי... אני רוצה שעצמותיה יבנו כמו שצריך...ולדעת שאין סכנה שבטעות חלילה יקרה משהו במשך הלילה. גם אינה נרדמת על ידי אלא רק עליי....הציעו לי להרגיל אותהלמרות הבכי אבל אני מיד מרחמת או חושבת אולי כואבת לה הבטן או אולי השיניים (החלה הכנת החניכיים לצמיחה) וממהרת לעטוף אותה באהבה,.גם במשך היום היא רוצה רק על הידיים...כשהיא ישנה איתי היא אפילו לא מתעוררת בלילה פעם אחת אודה לך אם תוכגלי לכוון אותי ולתת לי מספר עצותלשינה בטוחה עבור ביתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרגלי שינה אצל תינוקות צעירים
מיכל דביר קורן06/01/2009שלום לעדן,
את מבקשת עצות לשינה בטוחה עבור בתך, אך אני מרגישה מהדברים שכתבת שזו את שצריכה עצות לשינה בטוחה....את בעצם מעלה שני נושאים, אומנם קשורים האחד לשני, אך עדיין נפרדים:
האחד, הרגלי שינה. אני מסכימה עם הסובבים אותך שזה לא רצוי שבתך תתרגל לישון עלייך בלבד, לא רק בגלל כאבי הגב שלך (וזה חשוב!!) או בגלל שהיא כך תתרגל ובעתיד (או בהווה?!)
לא תסכים שאחרים ירדימו אותה; אלא בגלל שלמען התפתחותה התקינה, הפיזיולוגית והנפשית, מוטב שתשן במיטה משלה. תינוקות צעירים רבים מתעוררים כשהם מונחים במיטתם לאחר שהורדמו על הידיים, זה קורה בין היתר בגלל הרפלקסים של תנועת הגפיים שטרם נעלמו וכן בגלל הקושי לשקוע בשינה עמוקה באופן בו לא יתעוררו במעברים. זה אומנם יבשיל עם הגיל, אך עדיין מוטב להרגילה להרדם במיטתה כשהיא ערה, כך יש יותר סיכוי שתוכל לחזור לישון בכוחות עצמה כשהיא מתעוררת וזוהי יכולת חשובה הן להרגלים שלה והן ליכולת שלה להסתמך על עצמה.
אם אינך מעוניינת לתת לה להרדם לבד (בסגנון שיטת ה 5 דקות וכו'), תוכלי להישאר לידה, ללטף אותה, לשיר וכו', אבל שהתהליך כולו יהיה בתוך המיטה שלה (גם אם זה בצמוד למיטתך). ובכלל: האם היא ישנה עלייך גם בשנות היום שלה או רק בשנת הלילה? איך זה בשבילך להיפרד ממנה באופן כללי? זה מוביל לנושא השני שהעלית -
הבט אחר בשאלתך הוא הדאגה לשלומה של בתך. את מעלה את החשש לבריאותה, את הפחד שיקרה לה משהו בשנתה, שהעצמות ייבנו ושהיא תתפתח. ובכן, לכל הורה לילד ראשון (כפי שציינת בכותרת לפנייתך...), וגם להורים וותיקים יותר, ישנם חששות בנוגע לבריאותם ולשלומם של ילדיהם ברגע שהם מסירים מהם את המבט המלווה, בשעה שנפרדים, ושינה היא פרידה לכל דבר. השאלה היא מהו המינון של החשש הזה ועד כמה הוא משתלט לך על המחשבות. הדאגה לשלמוה ולבריאותה של תינוקת קטנה היא מובנת, ונלווות אליה כל המחשבות הקשורות בהפיכתך לאם: האם אני עושה את הדבר הנכון? האם אני מזינה אותה הייטב? האם אני מצליחה לשמור עליה? האם היא תאהב אותי וכדומה. כל אלו הנן מחשבות טבעיות ביותר ובוודאי מלוות אותך עוד מלפני הלידה, עת שהתכוננת לקראתה במהלך ההיריון.
אבל כאן טמון ההבדל: האם את חשה שכאשר בתך אינה ישנה עלייך את לא מסוגלת להניח למחשבות אלו ולהרדם בעצמך? האם את מרגישה שהדאגה לשלומה ממלאת את כולך באופן שאינו מאפשר לך להנות ממנה? האם הרצון לעטוף אותה באהבה לא מתיר לך זמן, מקום, אפשרות או ידיים פנויות לעשות כל דבר אחר - מבחינה אישית, זוגית, חברתית, מקצועית? אם כן, הרי שמדובר בחרדה שהינה מעבר לחשש הסביר ולשם כך מוטב לפנות לגורם מקצועי מתאים לקבלת עזרה וסיוע.
בהצלחה רבה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר צעון זמניאמא של04/01/2009
שלום רב, אני אמא חד הורית לפעוטה בת שנה וארבעה חודשים. עד גיל שנה היא הייתה איתי ועם הוריי בבית ועוד כל מיני מטפלים מתחלפים. (עבדתי מעט מאוד) בגיל שנה (ספטמבר) אני התחלתי לעבוד במשרה מלאה רחוק מהבית ואני מגיעה מאוחר מידי יום (בסביבות 18:00). בתחילת השנה גרתי מרחק של חצי שעה מבית הורי והיא הייתה בגן באזור המגורים שלי, אך ההורים שלי היו אלו ששמרו עליה וזה הקשה עליה. בנוסף, היא התחילה להיות חולה (קוצר נשימה, דלקת ריאות) ולא התאקלמה במעון כראוי. אחרי החגים חזרתי לגור עם הוריי והיא עברה למעון בעיר מגוריהם. שוב היה משבר והיא עדיין לא נקלטהלגמרי במעון החדש. כל פעם ששמים אותה זה מלווה בבכי רב ובמהלך היום היא מיד פעם מתבכיינת. אבל לאט לאט היא התרגלה יותר ויותר. אני לא יכולה לומר שהיא הייתה לגמרי מאושרת מהמצב. בשבוע האחרון היא לא בגן מכוון שאנחנו גרים באשקלון ואין גנים ואני נסעתי איתה למרכז עד שהמצב ירגע. אנחנו נמצאות בבית של קרובי משפחה שמפנקים אותה ומשתעשעים איתה ואני נמצאת איתה הרבה, אין ספק שטוב לה יותר, וזה גם ניכר בהתקדמות משמעותית שהייתה לה בהליכה, בהבנה. אבל עדיין, מצב זה לא יכול להמשך כך מכוון שאין לי מי שישמור עליה בכדיע שאני אוכל לעבוד. ולקחת אותה איתי זה לרוב בלתי אפשרי. כרגע יש אופציה שאני אשים אותה במעון של אותה רשת שהיא נמצאת בה באשקלון, רק באזור המרכז. אין ספק שזה יקל עליי. אבל מה זה עלול לגרום לה? אני בטוחה שצפוי משבר, ואני פוחדת שאני ממש מזיקה לה עם כל המעברים. איך ניתן אם בכלל לעשות את זה נכון? עוד 2 נק' לציון: היא עדיין יונקת וישנה איתי בלילה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר זמני למסגרת חינוכית
מיכל דביר קורן05/01/2009שלום לאמא של,
מתוך דברייך אני מבינה שבתך עברה בארבעה חודשים שלוש מסגרות גניות וזה המון!! גם עבור ילד בוגר יותר, או מבוגר, להסתגל בכל פעם לסביבה חדשה, למטפלים אחרים ולשגרה אחרת זה מאוד קשה, לא כל שכן כאשר מדובר בפעוטה צעירה שרק לאחרונה החלה להיפרד מאימה ועד כה שהתה בבית.
לשאלתך הקונקרטית - האם לשלוח אותה באופן זמני למעון באיזור המרכז תשובתי היא לא. למרות שלא ברור כמה זמן המצב העגום יימשך, לא ניתן להפוך את חוסר השגרה הזה לשגרה על ידי "העמדת פנים" שהכל בסדר. אומנם המעון יהיה שייך לאותה רשת, אך מדובר במבנה אחר, סביבה אחרת, ילדים אחרים ובעיקר: מטפלים אחרים שלא מכירים את בתך ויהיה עליה להכירם. זה לוקח זמן וגובה הרבה כוחות.
ברור לי הצורך לפנות זמן עבור עצמך בתקופה זו ובוודאי למצוא פתרון לשהותכם באיזור המרכז, אך לצערי לא אוכל להמליץ על שינוי נוסף עבור בתך. היא נמצא בבית קרובי משפחה, רחוקה מהסביבה המוכרת לה, מהחפצים והצעצועים שלה שמקנים לה בטחון, ויהיה לה קשה מאוד להתרגל לעוד מקום כעת ולהיפרד ממנו שוב. על מנת שתוכל להסתגל למסגרת חינוכית בצורה טובה שגרה וקביעות הינם הבסיס לכל, ואיך נוכל לשכנע אותה שמאמצי ההסתגלות שהיא תעשה יהיו הפעם בעלי תועלת? הרי ה"תגמול" שמקבלים על היכולת להסתגל למצב חדש הוא העובדה שבהדרגה המצב החדש הופך מוכר, צפוי וידוע....
במצב חירום מעין זה המטרה היא למצוא מקסימום שגרה והדרך הטובה ביותר היא להפחית את השינויים ככול הניתן. אם אתן רחוקות מהבית הרי שחשוב שתהיי איתה כמה יותר (האם את עצמך חייבת לעבוד? הרי חלק מתושבי הדרום אינם עובדים כעת והינם זכאיים לפיצוי) ואני מניחה שניתן למצוא פתרון זמני מתאים יותר.
אני מזמינה אותך לקרוא את תשובתה של דפנה בפורום זה מיום 3/1 אודות התמודדות עם ילדים בשעת חירום.
שיהיו ימים שקטים,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחדים אצל ילד עקב המצב הבטחוניאמא03/01/2009
שלום, אני אמא לילד בן שנתיים ושבעה חודשים, ולצערי, בשבוע האחרון הפכה שגרת חיינו למלווה בריצות לממד ובשינה בו. ניסיתי, עד כמה שאפשר, להפוך את העניין לפחות מאיים על ידי בניית "מחנה" בממד וניסיון לשדר רוגע בעת אזעקה. למרות זאת, ניכר שבני חושש מהמצב וכל רעש מטוס או אזעקה בטלוויזיה מקפיאים את מבטו והוא נבהל ואומר שהוא מפחד. מעבר לכך, מדובר בילד אנרגטי שנאלץ לבלות הרבה בבית ולא פוגש הרבה בני גילו עקב המצב. איך ניתן להקל על בני? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום אמא,
דפנה תייר03/01/2009בודאי לא קל בימים אלו להיות אזרח באזורים בארץ המושפעים ישירות מהמצב הבטחוני, ומי שהוא גם הורה - קשה לו בוודאי עוד יותר משום שהוא נושא בנטל מורכב למדי.
את מספרת שעשית את מה שביכולתך על מנת להפוך את כל ההתנהלות לפחות מאיימת, וטוב עשית. אך עלייך לדעת שבסיס ההצלחה למיזעור חרדת הילד הוא להיות הורה רגוע. ככל שההורה חווה ומשדר, עד כמה שאפשר, פחות חרדה - כך יחווה ילדו פחות חרדה. לכן עלייך לעשות ככל שביכולתך להרגיע את עצמך ולמצוא תמיכה לעצמך. את יכולה להיעזר לשם כך באנשי מקצוע האמונים על כך באיזור מגורייך.
עם זאת טבעי שבנך יחווה ויביע את חששותיו. שקפי לו את תחושותיו, תני להם לגיטימציה והרגיעי אותו (בסגנון: "אני רואה שאתה קצת מפחד, מתוק שלי, וזה בסדר. בוא אמא תתן לך חיבוק חזק-חזק כדי שלא תפחד, טוב?").
אחת הדרכים להרגיע את עצמך ואת בנך הוא לצאת מאזור מגוריכם מדי פעם: אם יש באפשרותך להתארח מדי פעם באזורים הרגועים יותר של המדינה - עשי זאת. פסקי הזמן האלו יגבירו את יכולתכם להתמודד עם המצב.
מרכיב נוסף חשוב בהקלת המצב על בנך הוא שמירה על שיגרת היום-יום שלו, עד כמה שניתן: ארוחות, שינה, אמבטיה וכד'. כמובן שיש מקום להגמיש את השיגרה בהתאם למצב, אך היצמדות מירבית אליה תועיל ביותר.
אותו הדבר נכון לגבי שמירת גבולות ההתנהגות בכלל: אל להורים לחוש שבשל המצב הילדים כל כך מסכנים שצריך להרשות להם הכל. נהפוך הוא: שמירה על דרישות ההתנהגות הרגילות, כמובן תוך גילוי רגישות והתחשבות במצב, הכרחיים ותורמים לתיפקודכם הנורמלי.
השתדלי שהטלויזיה לא תהיה דלוקה על משדרי החדשות מורטי העצבים. ראשית - כי הדבר משפיע עלייך ישירות, ושנית - משום שגם בנך הפעוט קולט, גם אם בדרך אגב ובלי משים, את אוירת המתח והסערה שבוקעים ממנה. אפשרי לו לצפות בתוכניות הרגילות האהובות עליו ואשר מתאימות לגילו, והשתדלי לצפות בחדשות רק בשעה שהוא ישן.
נסי להזמין אליכם או ללכת אל אותם חברים מהגן או מהשכונה שאתם רגילים אליהם. שתי אמהות עם שני פעוטות בודאי יכולים להעביר את הזמן באופן נעים ביותר. גם את וגם בנך תהנו מהחברה.
בזמן אזעקה השתדלי לא להיכנס ללחץ, שוב - עד כמה שזה אפשרי. קחי את בנך בזרועותייך באופן רגוע, שוחחי עימו בקול שקט ושליו ושדרי לו תחושת ביטחון. בתוך הממ"ד אירגנת בוודאי את כל הנחוץ לכם, כולל צעצועים ומשחקים שהוא אוהב. אולי אף כדאי להוסיף לשם עוד משחק או ספר חדש ומיוחד שיהיה בשימוש בלבדי בזמן אזעקה וכך יסיח את דעתו וסקרנותו למשהו אחר מאשר הקולות והרעשים.
בודאי יש בממ"ד גם מזון, ואולי יש מקום להוסיף לשם חטיף או ממתק קטן שבנך אוהב המיוחד ושאינו ניתן לו לעיתים קרובות, ואותו יזכה לקבל מיד עם כניסתו לממ"ד בזמן האזעקה. ממחקרים אנו יודעים כי אכילת משהו מתוק יוצרת תגובה נעימה ומרגיעה בגופינו, וכך יתכן וייווצר אצלו קישור חיובי יותר לשהייה בממ"ד.
בתקווה שהתקופה המאתגרת הזו תהיה מאחורינו במהרה, שולחת לך ברכה אמיצה,
דפנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה עם פעוטה בת שנתיים ושבעה חודשיאמא03/01/2009
יש לי בעיה רצינית בחודש חודשיים האחרונים בתי פעוטה באמת מפותחת ווירבלית ופקחית הפכה להיות תזזיתית מאוד, מרביצה ברגע שלא מקבלת את מבוקשה, נושכת לעיתים וצועקת לנו ההורים מאוד קשה, מצד אחד היא עדיין תינוקות ומצד שני אנחנו כן מנסים לתת לה משמעת ע"י פינת פויה למספר דק' בלבד עד 2 דק' מה עושים כיצד כן ניתן ל"חנך" נקרא לזה פעוטה בגיל זה מבלי לגרום לנזק ולחוסר ביטחון? בעלי קצת יותר סמכותי ממנה לוקח אותה ב"עצבים" נקרא לזה ושם אותה בפינת פויה שאנחנו יצרנו בכל מקום בבית. לי קשה עם זה אבל אני יודעת שזה לטובת הילדה נקרא לזה. מה כן לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום משהי,
דפנה תייר03/01/2009את מתארת התנהגות של ביתך שהחלה אך לאחרונה. זוהי התנהגות המאפיינת בדיקת גבולות של פעוטות בגילה.
התנהגות זו היא דוגמה קלאסית להתנהגות המצריכה הצבת גבולות מצד ההורים.
אגב, אינך מציינת אם חלה הרעה בהתנהגותה במסגרת החינוכית שאליה היא הולכת (בהנחה שהיא נמצאת במסגרת שכזו) ואם כן - כיצד מתמודדים עם זה שם. אני מניחה שאם במסגרת זו יש אוירה וגננות סמכותיות, יתברר ששם לא חלו שינוי או הרעה בהתנהגות בתכם.
ראוי לציין לחיוב את עצם רצונכם להפסיק את ההתנהגות השלילית של בתכם. את מספרת על נסיונכם למשמע את הפעוטה בעזרת "פינת הפויה".
הצבת גבולות מתורגמת לא פעם על ידי הורים כהענשה: אם אני הורה שמעניש - סימן שאני הורה שמציב גבולות. תפיסתי בענין רחוקה מהנחה זו: הורים שמוצאים את עצמם מרבים להעניש את ילדם, ובמיוחד ילד בגיל צעיר שכזה, כנראה לוקים בידיעתם וביכולתם להציב גבולות.
הצבת גבולות היא תמיד לטובת הילד וזו חובתו של ההורה להציב גבולות. אך לא מעט הורים זקוקים להדרכה כיצד לעשות זאת. הייתי ממליצה לך ולבעלך להרשם לאחד מהקורסים הרבים המיועדים להורים, המועברים במתנ"סים, במרכזי הגיל הרך או ב'בתי ספר להורים' למיניהם. כמובן שיש באפשרותכם גם לפנות לקבלת הדרכה אישית/פרטית.
הדרכה שכזו תעזור לכם מאוד ללמוד כיצד לחנך באופן חיובי את ילדיכם.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ...עדנה02/01/2009
שלום, בני בן 3חודשים וחצי, לאורך היום ישן תנומות של 50 דקות לערך (כשנראה לי שלא מספיקות לו, כי נראה שלעתים קרובות קם עייף ומחוסר סבלנות, "נודניק"), בלילה מתעורר רבות וזקוק למוצץ כדי להרדם. אני מרגישה שהמוצץ הפך למשענת, מצד אחד זה הדבר שמרגיע אותו, ומצד שני נראה לי שהוא גם גורם לחוסר יכולת להרדם עצמאית. האם זה נכון לגמול אותו בגיל כזה?האם יש דרך מסוימת לעשות זאת? (אניבד"כ שמה אותו עם המוצץ במיטה לאחר הרגעה קלה בידים עד שמנומנם ומתחיל לעצום עיניים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום עדנה,
דפנה תייר02/01/2009את נוגעת בבעיה שכל הורה, שחווה מוצצים, מכיר: מחד- חפץ שעוזר להרגיע את התינוק ומאידך - נוצרת תלות במוצץ שבזמנים מסויימים עלולה להכביד ולא להועיל. ואחד מהזמנים הללו הוא כשהמוצץ "בורח" לתינוק בזמן השינה וצריך שוב ושוב לקום ולהחזירו לפיו (בגיל בוגר יותר רוב הפעוטות לומדים לעשות זאת בעצמם).
זוהי הדילמה ואת תצטרכי להחליט מה את מעדיפה. אם תחליטי לגמול אותו כבר עתה ואת נחושה שהמוצץ הוא ענין לא מוצלח עבורכם - אין כל מניעה לגמול אותו ממנו, אך צפי לכך שתעברו כמה ימים/לילות לא פשוטים עד שילמד להרגע בדרך אחרת. רק היזהרי שהדרך האחרת לא תהיה תחליף עוד יותר מכביד מהמוצץ - כגון נידנודו או כל דרך שתשעבד אותך לתהליך ההירדמות.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצץ בעקבות כניסה למעוןנעמי01/01/2009
שלום, ביתי בת 15 חודשים. היתה איתי בבית עד לפני שבועיים שהכנסתי אותה למעון.. היא יונקת עדיין. היא מעולם לא לקחה מוצץ למרות שניסיתי מאז שנולדה,אך תמיד סירבה. כמו כן היא מסרבת לשתות חלב שאוב בבקבוק, אלא רק מים. מזה שבועיים הכנסתי אותה למעון, כל יום היא נשארת בין שעתיים לשלוש לכל היותר. יש שם ילדים עד גיל שנתיים וחצי. זה כמה ימים שהילדה שלי רותה מוצץ. היום באתי לקחת אותה והיא היתה עם מוצץ בפה (אני שמה לה מוצצים בתיק כדי שלא תיקח מילדים).כמו כן בבית היא גם מבקשת מוצץ. האם זה נורמאלי? האם הגיוני שבגיל הזה היא תתרגל למוצץ? האם זה מראה על מצוקה? תודה נעמי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום נעמי
דפנה תייר02/01/2009ידוע לי שבמעונות רבים נוהגים להרגיל תינוקות ופעוטות לשימוש במוצץ, גם אם עד לכניסתם למסגרת זו לא השתמשו בו, וזאת על מנת שלצוות תהייה יכולת מוגברת להרגיע את הפעוט בעת הצורך, ואפשר להבין אותם. עם זאת יש הורים שמתקוממים נגד ההרגל המיותר הזה שעד עתה היסתדרו בלעדיו.
במקרה שלך יש להודות שלא הישארת לצוות הרבה אפשרויות אחרות: הם לא יכולים להניק את הפעוטה ולהרגיע אותה (כפי שאת אולי נוהגת לעשות) ולא יכולים להרגיעה ע"י נתינת בקבוק. לפיכך, על מנת להקל על הסתגלותה למעון הציעו לה מוצץ - והיא אכן לא סירבה (כפי שעשתה איתך). היא התרגלה למוצץ ואין זו שאלה של היגיון.
מציצת מוצץ בגיל כזה היא שכיחה ביותר ונורמלית. ההרגל החדש שאימצה אינו הוכחה למצוקה, אם כי עלולה להיות מצוקה בלי קשר לזה דווקא.
לגבי בקשת המוצץ בבית - לשיקולך. אם את מוצאת לנכון שיש בזה טעם - אפשרי לה, ואם את מתנגדת לכך - אל תאפשרי זאת והיא תלמד שהיא מקבלת מוצץ רק בגן.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה בתינוק בן 3 חודשים-עזרו לי!!!!Sarit01/01/2009
הי.. שמי שרית ואני אמא לתינוק בן 3 חודשים. בני אינו ישן טוב במהלך היום וחייב ידיים ע"מ להירדם ומחזור שינתו מסתכם בכחצי שעה-45 דקות. בלילה מתעורר כל הזמן. שינתו אינה רגועה ואני צריכה כל הזמן להרדימו חזרה. הוא כבר שוקל 7 ק"ג וזה לא פשוט.בקושי מושך שעה שעה וחצי רצוף. אוכל כל 3 שעות במהלך כל היממה. איך גורמים לו לישון בלי ידיים ובכלל ברצף של מספר שעות? ראוי לציין, כי גם אם אשב לצידו הוא לא מוכן לישון, הוא יבכה ויצרח עד עמקי נשמתו ושום דבר לא יעזור עד שארימו. בקיצור אני נואשת. אין לי יום ואין לי לילה. מה לעשות? בבקשה עזרו לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרית,
דפנה תייר02/01/2009אני יכולה לשער את העייפות הרבה ואת רמת המותשות שהגעת אליה בחודשים שחלפו עליכם ללא שינה ראויה. זה ללא ספק קשה והטיפול המסור שלך בתינוקך ראוי להערכה רבה. אני מקווה שאת מקבלת הערכה ותמיכה מהסובבים אותך, וטוב היה לו מישהו היה מחליף אותך מדי פעם ומאפשר לך מספר שעות שינה רצופות.
שאלתך מאוד תמציתית ומעט קשה לראות את התמונה הרחבה יותר, מעבר לקשיי השינה, כגון: איזה מזג באופן כללי מפגין תינוקך בשעות העירות שלו - האם הוא חייכן ומשחק או נירגן? איך היית מתארת את הקשר בינכם - האם יש בך את הסבלנות ההכרחית כלפיו, את ההנאה מהאמהות החדשה?
אתייחס לנתונים שמסרת: משקלו של בנך גבוה יחסית לגילו. האם עלייה זו במשקל מבוקרת (בטיפת חלב או אצל הרופא)? האם יתכן שהוא מואכל יתר על המידה (את מעידה שכל 3 שעות) ואולי זה "יושב לו בבטן" ומכביד על קיבתו וזו הסיבה שקשה לו להרדם?
בגיל כה צעיר אין ממליצים לעשות לתינוקות "סדרת חינוך" בעינייני שינה (תוכלי לשקול לעשות זאת סביב גיל חצי שנה). לפיכך נראה לי שמיותר וחסר טעם לשבת לצידו ולקוות שזה ירגיע אותו. יתכן ובנך שייך לתינוקות עם קשיי ויסות ולכן הוא זקוק לעזרתך, לעירסול בידייך ולנדנוד על מנת להרדם. נסי לעשות זאת בישיבה (אולי בכסא נדנדה?) על מנת להקל על עצמך.
אני משערת שאת משוועת לכך שימצא פיתרון ושבנך יישן בצורה שלווה יותר. אך בגילו עדיין שכיחים קשיי שינה שכאלה, שאמורים להתמתן ולהשתפר עם הזמן.
יחד עם זאת, יתכן ויש מקום שתפני לרופא/ת לבדיקה מדוקדקת יותר שלו ולהתייעצות.
בברכה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אמא עייפה02/01/2009תודה שהתייחסת לבעייתי. ראשית, תמיכה בבית אין כמעט. בעלי טייס ובכלל אדם קשה מאוד. אמו מתערבת לנו בעניינו והוא מקשיב רק לה. לדעתה, ילד צריך לישון מתי שבא לו, צריך לזרום איתו. הוא יירדם לבדו לכשיהיה עייף וכן הלאה. היא מבינה הכי גדולה וכך גם בעלי. בקיצור אני מאוד מותשת פיזית ונפשית. אני משקיעה בבני הרבה וכל הזמן. אוהבת אותו עד עמקי נשמתי. כל דבר בערך אני עושה לחמענו. הוא האוויר לנשימה שלי. בני ילד היפראקטיבי, סקרן ומעניין. הוא מגיב ומתפתח להפליא והרבה יותר מכל ילד בגילו. הוא פשוט מדהים ומקסים. הוא חייכן אך די עצבני. מאוד עייף. אני מזהה את הסימנים כל הזמן. כמובן שלדעת בעלי ואמו הוא פשוט פעיל ואינו עייף. אך לי ברור שזה בגלל שהוא עייףף יתר על המידה. יש לי המון סבלנות כלפיו ואני מפנקת אותו עד מאוד. אני אובת להיות אמא, נולדתי להיות אמא. לדעתי, אני האמא הטובה ביותר שיכולה להיות. הוא אוכל אחת לשלוש שעות, 80-120. אני מנסה להרחיק לו את הארוחות בלילה כעת. אני פשוט רוצה את הטוב בשבילו ושיישן טוב יותר ושלא יהיה זקוק לי להרדיו על הידיים. נואשת! בקיצור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תשובה
דפנה תייר02/01/2009הכניסה להורות מביאה עימה אושר וסיפוק רב, אך לא פעם זו גם תקופה של חרדות, מתחים וקונפליקטים.
אני חושבת שבתקופה מבולבלת שכזו יש מקום להיעזר בתמיכה, ייעוץ והכוונה מקצועיים. הייתי מציעה לך לפנות למקור תמיכה שכזה, ורצוי ביותר שתעשו זאת כזוג, את ובעלך.
בהצלחה, דפנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גן לילד בן 2.4יוליה31/12/2008
בני בן 2.4. נמצא במשפחתון פרטי איכותי ויקר מגיל 1.3. הילד מדבר במשפטים שלמים מגיל שנתיים, שואל הרבה שאלות, גננת אומרת שהוא מפותח שכלית כמו גיל 3 פלוס. פיסית מפותח רגיל לגילו, גמול מחיתולים מגיל שנתיים. עד לפני מספר חודשים נכנס בשימחה לגן כל בוקר. אני הייתי מאד מרוצה מכל הבחינות מהגן. בחודשים האחרונים כמעט כל בוקר בוכה כשאני מביאה אותו לגן, אומר בבוקר לא רוצה ללכת לגן , אמא אל תלכי לעבודה, ועוד. כששואלים אותו את מי אתה אוהב , אומר: את אמא, סבתא, אלינה (סייעת). לא אוהב את אבא, סבא ווורה (הגננת) ומחייך חיוך מתחכם (לעיתים). אבא וסבא אגב נפלאים איתו. הוא וסייעת מאד אוהבים אחד את השני , בבוקר הסייעת מגיעה ב-9 ואני מביאה אותו לפני. סייעת וגננת אומרות שהוא ילד הכי חכם ופיקח בקבוצה (מדבר שוטף, גמול מחיתולים, נותן פתרונות יצירתיים, מתחכם) למרות שיש עוד 3 ילדים גדולים מבני בקבוצה בגילאים 3.2 , 3.1,3. אני לא רגוע לשמוע אותו בוכה בבוקר. האם זאת מניפולציה רגילה? האם הוא משועמם? האם לחפש גן אחר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה לגן
אודט בוקאי04/01/2009שלום יוליה
לשאלתך-האם לחפש גן אחר, תשובתי היא לא. עד כה היית מרוצה ממסגרת הגן ויש להניח שאם לא חל שינוי מהותי בגן (בצוות, בהרכב הילדים, בסדר היום וכו'..) אין סיבה לעזוב.
את מתארת אולי בדאגה כי בנך מציין את הגננת ברשימת האנשים שהוא לא אוהב, ועם זאת מוסיפה כי את מטילה ספק באמירה שלו, מאחר שהוא מסתדר היטב עם האב והסב, כך שיש לקחת את האמירה בערבון מוגבל.
יתכן מאוד כי הגננת בגן היא סמכותית ולכן "קל" יותר לבנך להתחבר לסייעת. פעמים רבות קורה שהסייעת היא הדמות המשמעותית עבור הילד בגן וטוב שלבנך יש קשר טוב עמה.
את תוהה אם בנך משועמם בגן ויתכן שכדאי לברר עם הגננת בצורה עניינית ורגישה, אם התכנים בגן מותאמים גם לרמה שלו.
אז מה בכל זאת בנך מבטא בבכי שלו בבוקר? כוון אפשרי אחד הוא שאכן משהו השתנה בחודשים האחרונים בגן שבעקבותיו בנך חש פחות בטוח במסגרת הגן ולכן הוא מתקשה להפרד ממך בבוקר ולהכנס לגן. לצורך כך הייתי יוזמת שיחה עם הגננת ושואלת איך היא מתרשמת ממצב רוחו של בנך במהלך היום והאם היא יכולה להעלות על דעתה מה פשר הקושי בבוקר.
כוון אפשרי אחר הוא שבנך מבטא בבכי יותר רצון להשאר איתך/סירוב להפרד ממך מאשר הסתייגות מהגן עצמו. האם במצבים אחרים כשבנך נפרד ממך הוא מגיב כך לאחרונה? האם חל שינוי בביתכם (הולדת אח, מעבר דירה או מתח מסוג אחר) שבנך מגיב אליו בקושי להפרד ממך? האם חל שינוי אצלך לאחרונה שיכול לגרום לבנך לסרב להפרד ממך/לרצות להשאר איתך ובמובן מסוים לשמור עלייך? איך הקשר ביניכם באופן כללי?
ודבר אחרון- יתכן כי בנך באופן טבעי התבגר והתגובה שלו וההבנה שלו לגבי הנפרדות שלו ממך גדלה וכעת הפרידה מעוררת בו יותר חרדה מבעבר. נסי להשתמש בחפץ מעבר שבנך יבחר לקחת מן הבית לגן(דובי אהוב, תמונה שלך, צעצוע, שמיכה קטנה) ואמרי לו שבכל פעם שהוא יתגעגע אליך ואל הבית הוא יוכל לגשת אליו ולחבק חזק, עד שתחזרו להפגש בסוף היום(איך הפגישה המחודשת ביניכם? האם את מוצאת את בנך במצב רוח טוב?האם הוא לחוץ מיד ללכת הבייתה?).
בדרך לגן את יכולה להשמיע לו שירים אהובים ולשיר יחד, על מנת להוריד מתח. דברי על המשחקים האהובים עליו בגן, הפעילויות שעומדות להתרחש (חוג מוסיקה/חיות וכו'..), החברים שמחכים לו בגן. אפשר גם לנסות לקרב בינו ובין הגננת על ידי תווך קצר בתחילת היום-תראה לגננת את הנעליים החדשות שקנית/תספר לה איך בילינו אתמול אחה"צ. כמובן שאם הוא מתבייש זה בסדר שאת תספרי, גם זה אקט מקרב .
בהצלחה!
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספר פסיכולגיה להכנת ילדקפיה30/12/2008
היי אני בשבוע ה 14 ואם לילדש בן 3 וחודשיים. אשמח לקבל המלצה על ספר שעוסק בהכנת אח ללידת תינוק וונותן הסבר כיצד להכין את הילד ללילת אח, וכמו כן עונה על מצבי התמודדות והתנהגויות אצל הילד אם תהיינה כמו רגרסיה, התכנסות וכו'.... בעקבות הלידה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנה ללידת אח
אודט בוקאי31/12/2008שלום קפיה
ראשית, אני משתתפת בשמחתכם על הציפייה להרחבת המשפחה!
הריון הוא מקור לשמחה גדולה אך גם לדאגות. עם זאת, אני סבורה שאין טעם להקדים תרופה למכה. חשוב להגביר מודעות, לנסות וללמוד מנסיונם של אחרים, אך רצוי להשאיר בצד בשלב זה מחשבות שליליות על רגרסיה, שתתרחש או שלא. חשבי, אופן ההתמודדות שלך כיום עם ההריון ומה שהוא יביא עימו למשפחתכם, משפיע על אופן ההתמודדות של ילדך בבוא העת. ישנם ילדים שדווקא הולדת אח גורמת להם לקפוץ קדימה בהתפתחות!
האם שיתפתם כבר את בנכם על ההריון? באופן כללי אומר כי רצוי להכין את הילד על פי המקום בו הוא נמצא -אם הוא מתעלם מהנושא יש להניח לו ולסמוך עליו שיאותת לכם כשהוא מוכן. אם הוא מתעניין, יש לענות לו בהתאם לשאלות ולנושאים שהוא מעלה, לא מעבר לכך.
אי אפשר ממש להכין ילד לארוע כה משמעותי בחייו כמו לידת אח. ליווי מותאם של הילד בהתמודדויות שלו בתקופה שלאחר הלידה הוא המשמעותי, ובשלב זה קשה לנבא כיצד תהיה התמודדות זו.
ישנם ספרים רבים בחנויות העוסקים בנושא, לצערי אין לי המלצה ספציפית עבורך. אשמח לענות לך על שאלות ספציפיות שיתעוררו בהמשך הדרך!
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי שינהשרון30/12/2008
שלום רציתי לשאול במסגרת בפורום בזולו: הילדה שלי נועה בת שנה וחודשיים ונמצאת בגן פרטי עם עוד 5 ילדים (עד גיל שנה וחצי) יש להם מטפלת אחת נועה מתעוררת כל יום בסביבות 7:30 וב - 08:30 היא כבר בגן אוכלת ארוחת בוקר הגננת מרדימה אותם ב - כבר ב - 09:00 בבוקר ואז שוב לאחר ארוחת הצהריים בסביבות 13:00-16:00 1. האם ילד n מעל גיל שנה צריך לישון גם בבוקר (שעה וחצי לאחר שהתעורר) או שמספיקה לו שנת הצהרים? 2. אני מרגישה שבגלל שהיא ישנה עד 16:00 קשה לה להירדם בלילה - האם יש קשר? 3. האם יש זמנים מומלצים לשעות שינה לפי גיל ? 4. האם יש נזק בשינה מרובה ? אשמח לקבל תגובה - תודה רבה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלוקת שעות עירות ושינה ביממה
אודט בוקאי31/12/2008שלום שרון
חלוקת שעות העירות והשינה במהלך היממה קשורה באופן ישיר לשלב ההתפתחותי שבו הילד נמצא, אך קיימת שונות בין ילדים בני הגיל בצורך בשעות שינה, בהתאם למזג שלהם ולגורמים גנטיים נוספים.
באופן כללי,מרבית התינוקות זקוקים לשנת בוקר עד גיל שנה וחצי שנתיים. משך שינה זו והעיתוי שלה משתנה מתינוק לתינוק. בהתפתחות הטבעית של דפוסי שינה, שנת הבוקר הולכת ומתקצרת והעיתוי שבו היא מופיעה הולך ומתאחר לכיוון שעות הצהריים.
לשאלתך, בתך צריכה לישון בהתאם לצרכיה, לסימני העייפות שהיא מגלה ולשעון הביולוגי שלה ולא לפי השעות שהגננת מכתיבה, וודאי לא שעה וחצי אחרי שהתעוררה. אין נזק בשינה מרובה, יש נזק בהשכבת תינוק שלא לפי צרכיו. על מנת שתוכלי לכוון את הגננת לצרכיה של בתך, תוכלי לעקוב בסוף השבוע ולגלות מהם דפוסי השינה הטבעיים של בתך, האם היא עדיין זקוקה לשנת בוקר ומה העיתוי/משך השינה לו היא זקוקה.
לגבי הקושי להרדם בלילה, האם מאז ומתמיד היה לבתך קושי להרדם בלילה? האם מאז שנכנסה לגן? האם בסוף השבוע כשהיא לא ישנה בגן, גם מופיעים קשיי הרדמות? כיצד בתך מראה לך שהיא עייפה?
בעקרון, שנת צהריים בגיל כה צעיר כמו של בתך לא אמורה להפריע/להשפיע על יכולת ההרדמות בערב.
בברכה
אודט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספרדנה28/12/2008
האם תוכלו להמליץ על ספר טוב בתחום? (אני אמא טריה לתינוק בן חצי שנה, יש לי את הספר "הלוחשת לתינוקות" ו"המקצוע: הורים")
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספרות בתחום פסיכולוגיה של הגיל הרך
מיכל דביר קורן29/12/2008שלום לדנה,
כמו בכל תחום מדעי-מקצועי רחב, גם בתחום שלנו הספרים הטובים הם אלו העוסקים בנושאים ספציפיים, והינם פחות כללים ולכן אשאל אותך מה בדיוק את מחפשת?....אם נהנית מקריאת "הלוחשת לתינוקות", הרי שספר ההמשך של טרייסי הוג, "הלוחשת לפעוטות" בקרוב יהיה עבורך רלוונטי (היא מדברת על גילאי 8-10 חודשים ואילך)... אם את מחפשת מעיין מדריך כללי אולי תמצאי עיניין בספר 'מה לצפות בשנה הראשונה' של הוצאת סירקיס. ספרים טובים ספציפיים יש בתחום של שינה, אכילה, משחק וכדומה ובכלל המדפים בתחום עמוסים ביותר ומתחדשים כל הזמן....
אבל בכל זאת אפנה אותך לקריאה מעניינת, לא של 'מדריך' אלא יותר חוויה אישית עבור אימא טרייה, והכוונה היא לשני ספרים של דניאל סטרן, פסיכואנליטיקאי העוסק בהתפתחות תינוקות שתורגמו לעברית בהוצאת פסיכה-מודן: 'הולדתה של אם' ו'יומנו של תינוק'. שניהם מתארים את החוויה המיוחדת של אימא מצד אחד ושל התינוק מהצד השני, הם קלים לקריאה ויחד עם זאת מקצועיים מאוד.
קריאה נעימה,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
דנה29/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)