מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יעוץ לגבי תבלון מרק, וכמויות אוכל.דיקלה21/09/2011
שלום,
אני אמא לתינוקת בת חמישה וחצי חודשים שכבר אוכלת ארוחה אחת שלמה של מוצקים מרק או פירות לחילופין. בוקר וערב אני מניקה ושאר היום אוכלת מטרנה 180 מ"ל
יש לי 2 שאלות
1- אמא שלי מטפלת לי בילדה ואתמול רק הבנתי שהיא שמה לה מלח במרק, כמה הדבר נורא?? ואיך מתבלים מרק לתינוק האם זה בסדר לשים מלח או שעדיף תבלינים אחרים? אשמח לדעת כי כבר אין לי מושג מה נכון לעשות? (כרגע ביקשתי ממנה לתת לה רק מטרנה היום)
2. לגבי כמויות האוכל שלה היא אוכלת מנה של 180 מ"ל מטרנה ואציין שלרוב מסיימת בכייף ללא שום בעיה ורעבה כעבור 3 שעות לכל המאוחר ואי אפשר למשוך לה יותר זמן. ניראה לי שאני צריכה להגדיל לה את הכמות. השאלה שלי היא האם להכין לה 240 מ"ל מטרנה או להכין לה 180 מ"ל מטרנה ולהוסיף לה דייסה לתוך המטרנה? במשקל היא במצב טוב ועולה יפה כך שאין צורך לנפח סתם. מה יותר נכון תזונתית לעשות???
אציין שישנה לילה שלם ללא שם בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי עוד שאלי קטנה
דיקלה21/09/2011בגילה (חמישה וחצי חודשים) כל כמה זמן היא צריכה לאכול 3 או 4 שעות?
ברור שהכל תלוי בתינוק עצמו אבל מה הכי טוב, לאיזה מצב להגיע של כל 3 שעות או כל 4 שעות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשכחתי עוד שאלי קטנה - תגובה
יעל משיח ארזי21/09/2011דקלה שלום
אין בעייה עם תבלינים וגם עם מלח, העניין הוא שלא מומלץ להרגיל מגיל צעיר לאכול מזונות מלוחים כמו שלא כדאי להרגיל לאכול מזונות עם הרבה סוכר.
מלח נמצא בכמויות גדולות מאוד במזון ולכן במזונות בהם ניתן לא להוסיף מומלץ. לא נעשה נזק אך כדאי מעכשיו להפחית.
לגבי השאר ממליצה בהדרגה להוסיף ארוחות של טעימות בנוסף לארוחה האחת שאוכלת כך שבהדרגה יהפכו לארוחות שיחליפו את המטרנה. כמו כן מרווחים של בין 3-4 שעות לחלוטין נורמאליים אין בכך בעיה בעיקר אם עולה יפה במשקל.
לגבי כמות המטרנה מצויין על האריזה מאיזה משקל מומלץ לעבור ל240 סיסי וגם אז לא תסיים בבת אחת את כל הכמות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה 2 שאלות נוספות
קרן22/09/2011תודה רבה על התשובה.
כפי שציינתי היא מסיימת מטרנה 180 מ"ל בכייף, אני לא יודעת מה לעשות
השאלה שלי היא:
1- האם לעלות לה את המנת המטרה ל 240 או שפשוט להוסיף לה את האחת הדייסות של מטרנה? מה עדיף בהתחשב בגילה (5.5 חודשים) יותר תמ"ל או להוסיף דייסה?
2- אם מומלץ להוסיף דייסה אז איזה דייסות עדיף מבחינת ערך תזונתי? (אפשר גם דייסות שמותרות מחצי שנה, עוד שבועיים אני כבר יכולה לתת לה במידה ותמליצי)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה 2 שאלות נוספות - תגובה
יעל משיח ארזי22/09/2011קרן שלום
העליה בכמות התמ"ל היא על פי המשקל שלה. על האריזה כתוב מתי לעבור ל240 מ"ל למיטב זכרוני מעל 6 ק"ג את יכולה להתחיל לתת 240 סיסי . אין צורך להעשיר בדייסה
בהמשך תוכלי לתת דייסה כארוחת בוקר למשל ואפשר להשתמש בשיבולת שועל כדגן בריא אך מומלץ מגיל 7 חודשים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך יעל!!
קרן22/09/2011את עוזרת מאוד כי כל היום משגעים אותי להתחיל להוסיף לה קרונפלור ושזה חשוב בגילה. אז תודה לך על המידע...
לגבי הדייסת שיבולת שועל שהמלצת איך עושים? קונים מוכן ומוסיפים לתמ"ל?
ואם לא אז אשמח למידע איך מכינים.
שוב תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני נתתי דייסת דגנים של מטרנה
דגנית22/09/2011סמיכה בכפית. ניתן להוסיף מחית פרי וכפית שקדייה. היא עשירה בברזל וויטמינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת שבועיים אוכלת הרבה ופולטתשרון20/09/2011
שלום רב,
בתי בת שבועיים. היא אוכלת סימילאק. נאמר לי כי עליה לאכול 90 מ"ל כל 3 שעות. ביומיים האחרונים היא רעבה יותר ואני לא מצליחה "למשוך" אותה מעבר לשעתיים-שעתיים וחצי. אתמול זה נגמר בזה שפלטה את כל המנה של 20:00 (כמעט 90 מ"ל). היום שוב, מבקשת לאכול לעתים תכופות יותר משלוש שעות. אכלה לפני שעתיים ועכשיו, אחרי חצי שעה של בכי נתתי לה 60 מ"ל והיא בלעה את זה כאילו לא אכלה שבוע.
אני לא יודעת מה לעשות. אודה על עצתכן.
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת שבועיים אוכלת הרבה ופולטת - תגובה
יעל משיח ארזי20/09/2011שרון שלום
נסי להאכיל אותה באיטיות למשל על ידי שימוש בפטמת קלמה של מדלה, או כל פטמה אחרת בה הטפטוף הוא איטי. כמו כן עשי הפסקות כל כמה שלוקים יכול להיות שאוכלת מהר וכמו מבוגר לא שובעת.
בנוסף לפעמים הבכי הוא רגעי ואז נרגעים כי לא באמת רעבים.
הכמות צריכה להיות פחות או יותר 150 כפול משקל לחלק למספר הארוחות ביום
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שרון22/09/2011בזמנו נעזרתי ביועצת הנקה שהסבירה לי שאכילה תכופה אצל תינוקות יוצרת אצלם כאבי בטן כיוון שמערכת העיכול שלהם עדיין לא הבשילה מספיק. ולכן חשוב להקפיד על מרווח של 3-4 שעות בין הארוחות כדי למנוע גזים.
במידה ואת לא מצליחה בכל זאת אז באמת כדאי להוריד את הכמויות ולתת כמות יותר קטנה כל שעתיים. את גם יכולה להעזר בגרפווטר במידה ויש לה גזים (ציינת שהיא צורחת אבל לא הבנתי אם זה מזה שהיא רעבה או מכאב מסויים) זה מאוד מקל עליהם וזה טבעי לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
מרינה20/09/2011למה אחרי לילה שלם היא עדיין לא רעבה?
האם עלי לחכות בבוקר שתהיה רעבה או להמשיך לעשות מה שאני עושה-האכלה תוך כדאי משחק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץמרינה20/09/2011
שלום.
בתי בת 4.5 חודשים אוכלת תמ"ל מגיל 0 . היום אוכלת 4 פעמים ביום 140-180 . עד גיל 4 חודשים אכלה 3 ארוחות במהלך היום ואחד בלילה.כבר כשבועיים ישנה מ7- עד 6 ללא אוכל.(לא מבקשת) ואז אני מתחילה את הארוחות בבוקר.על מנת שתספיק לאכול את כל ה 4 ארוחות אני מתחילה ב 7 ארוחה 1 וארוחה אחרונה ב-7 בערב ואז היא הולכת לישון.
בבוקר,היא בכלל לא רעבה ואני מכניסה לה בקבוק תוך כדאי משחק בטרמפולינה.אני רוצה להתייעץ מה לעשות.אם אתחיל את הארוחה הראשונה יותר מאוחר , היא לא תספיק לאכול את 4 הארוחות ואינני רוצה לחדש שוב האכלות בלילה..(אוכלת כל 4 שעות כי הפסקות קטנות יותר היא בכלל לא רעבה)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ - תגובה
יעל משיח ארזי20/09/2011גליה שלום
מה משקלה ? האם עולה במשקל ? האם התחלת עם הטעימות?
ממתינה לתשובותיך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מרינה20/09/2011משקלה בגיל 4 חודשים 5750 , עולה במשקל, לא הרבה-אבל עולה.היא נולדב באחוזון 30 וממשיכה עם אותו אחוזון.התחלתי עם הטעימות כשבוע - ממש 3 כפיות .כבר נתתי גזר, ובטטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה - תגובה
יעל משיח ארזי20/09/2011גליה שלום
המשיכי לשלב את הטעימות בהדרגה ובאיטיות כפי שאת עושה והמשיכי לתת ארוחות תמ"ל של 180 מ"ל הוסיפי עוד ארוחה של טעימות עוד כשבוע ושלישית אחרי כחודש
אם עולה במשקל וממשיכה על אותו אחוזון
לא רואה בכל בעייה
בהדרגה תתחיל לאכול יותר מוצקים ופחות תמ"ל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לתזונת תינוקצ.כ19/09/2011
שלום רב,
בני בן 8 חודשים, לפי ביקורת שערכנו היום בטיפת חלב, הוא נמצא בתת תזונה
משקלו נכון להיום 7.240 ק"ג.
בחודש וחצי האחרונים עלה 90 גרם בלבד!! - התפתחותו תקינה, להלן תפריט יומי שלו:
* בוקר - 140 מ"ל סימילאק (לא תמיד מסיים) שעה 06:00 בבוקר
* פירות טחונים בערך 140 מ"ל שעה 08:00
* צהריים - מרק הודו אדום, מסרב על פי רוב לאכול שעה 12:00
לחלופין מנסים לתת לו בקבוק סימילאק לרוב גם מסרב
* בקבוק סימילאק, אוכל בקושי 120 מ"ל בשעה 15:00
* בקבוק סימילאק 140 מ"ל - אוכל ללא קושי
*בקבוק 120 מ"ל - אוכל ללא קושי.
לפי מה שאנו כהורים שמים לב, הוא לעולם לא בוכה ולא דורש אוכל.
זהו התפריט היומי שלו, השעות הינן קבועות.
אבקש לקבל מידע או לחלופין תפריט כיצד יש להזין אותו תוך נושא של עליית משקל
אודה לפרסומך את התשובה בפורום, והן במשלוח למייל המפורסם.
מה עושים על מנת שהוא גם יחוש מדי פעם רעב וידרוש אוכל
תודה על הענותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לתזונת תינוק - תגובה
איילת בר19/09/2011שלום צ.כ.
במקרה של תת תזונה ממליצה לגשת לטיפול מקצועי מנטורופתית או דיאטנית.
לפי מה שאת מתארת בנך לא אוכל מספיק , עושה רושם כי לא מעניין אותו הסימילאק. זה הזמן לחשוף אותו למזונות חדשים ומגוונים ולהפחית בקבוקים.
רצוי לתת לו מזונות שומניים שיעלו את הערך הקלורי בארוחה כמו: אבוקדו טחינת סומסום,טחינת שקדים.
להכין לו דייסות ולתת בכפית במקום בבקבוק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה באכילה ובאחוזוניםאמא לאפרוחית19/09/2011
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים. סובלת מרפלוקס. מטופלת בלוסק.בעבר לא היתה לנו אף פעם בעיה של אוכל... אבל לאחרונה חלה ירידה משמעותית בתאבון.לא עלתה במשקל כבר חודש וחצי. שוקלת 6700 (נולדה 3535). חייכנית, נמרצת, זוחלת, יושבת.
סדר יום:
05:30 הנקה
08:00 בקבוק עם דייסה אוכלת 150-210
11:30-11:00 גרבר (אוכלת 3/4 מיכל גדול) - מסרבת לאכול פירות מרוסקים בשום צורה
14:15 מרק ירקות עם עוף.אוכלת מנה סבירה
מכאן מתחילות הבעיות:
כמעט לא אוכלת כלום למרות נסיונות רבים.... אוכלת בערך 50-70 מבקבוק בסביבות 16:30 וב 19:00 הנקה (אני מרגישה שיונקת הרבה פחות)
האם אפשר לדלג על הארוחה של 16:30 ואולי היא תאכל ארוחת ערב כמו שצריך?
נניח לתת ביסקויט ב 16:30 וארוחת ערב ב- 19:00?
ואם כן, מה לארוחת ערב? בקבוק? הנקה?
בעיקרון קיבלתי הפניה לדיאטנית אבל עד שנגיע אליה אני מקווה שתוכלו לעזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה באכילה ובאחוזונים - תגובה
איילת בר19/09/2011שלום אמא לאפרוחית (:
ממליצה לבדוק את רמת הברזל בדם מחסור בברזל יכול להיות קשר לחוסר תאבון.
יכול להיות שמצמיחה שיניים ולכן לא מתעניינת באוכל.
בכל אופן צריך לבדוק מדוע חלה ירידה בתאבון.
ישנה אפשרות שביתך כבר רוצה לאכול מזונות חדשים ובמרקמים שונים.
בגיל 8 חודשים אפשר כבר לתת מרקמים גסים יותר.
- תוכלי לתת לה בננה מרוסקת עם מזלג.
- מרק ירקות מרוסק במזלג או בטחינה גסה יותר.
- רצועות ירקות מאודים ופירות חתוכים ומקולפים ביד-בהשגחה מלאה.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קינמון לתינוקחני19/09/2011
האם אפשרי לתבל את המרק של תינוק בן חצי שנה בקינמון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קינמון לתינוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין19/09/2011שלום חני, אין בעיה עם תיבול עם קינמון וגם לא עם תבלינים אחרים.
תהנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר יום לתינוקת בת חצי שנהחגה19/09/2011
הי, התינוקת שלי בת חצי שנה. אוכלת בסביבות 5 לפנות בוקר 240 מ"ל תלמ וחוזרת לישון עד 8 וחצי בערך. שוב בקבוק 180 ואז בסביבות 12 מקבלת פירות ובסביבות 2 מקבלת ירקות ועוף .ב 4 בקבוק וב7 בקבוק. האם זה נכון לעשות כך?
שאלה נוספת- אני מרסקת לה את האוכל במעבד מזון למרקם ממש של שייק פירות... אני קצת חרדה מעייני חנק מאוכל. האם אני יכולה להתחלי לתת לה פרות מרוסקים במזלג בסקוויטים למינהם? יש לה שתי שניים תחתונות קדמיות....
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר יום לתינוקת בת חצי שנה - תגובה
יעל משיח ארזי19/09/2011חגה שלום
מתי התחלת את הטעימות?
ההתקדמות עם הטעימות צריכה להיות הדרגתית ואיטית אפילו אם ניראה שביתך מתלהבת מהמזון החדש. במידה והתחלת לפני יותר מחודש ניתן כבר לתת בשלב זה 3 ארוחות של טעימות והשאר בקבוקים.
למשל בקבוק בהתעוררות
ארוחת טעימות בבוקר (כ-2 כפות)
לאחר מכן בקבוק
בצהריים עוד 2 כפות של רסק למשל ירקות עם עוף אחה"צ בקבוק ובערב ארוחת טעימות נוספת של ירק ואו פרי ולפני השינה שוב בקבוק
בהדרגה ניתן להגדיל את הארוחות מטעימות לארוחה המחליפה בקבוק
ניתן לתת מזון מעוך טוב טוב ולתת בכפית
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות תזונה לתינוק בן חצי שנההילה אקרמן18/09/2011
שלום רב,
בני בן שישה חודשים, לפני כחודש התחלנו עם המוצקים (עד אז אכל ביממה 6 בקבוקים של 180 מ"ל של תמ"ל). מהר מאוד הוא הוריד את הבקבוק בצהריים והחליפו במרק, ואז הוריד גם את הבקבוק לילה. לפני כשבוע הוריד את הבקבוק של ארוחת עשר בפירות וחזר לקום בלילה לאכול. סדר היום:
07:00 בקבוק 180
10:00 כוס פירות
12:00 כוס מרק
14:00-15:00 בקבוק 180
17:00 כוס פירות
19:00 בקבוק 180
ואז קם הלילה בין 00:00-02:00
האוכל בלילה לא עושה לו טוב מכיוון שהוא סובל מריפלוקס
האם יש אפשרות/צורך לעבות את הארוחות שלו במהלך היום או וחילופין לתת לו בשבע בערב ארוחת ערב ירקות מאודים ואח"כ בקבוק לפני השינה על מנת למנוע אתה הארוחה בלילה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התייעצות תזונה לתינוק בן חצי שנה - תגובה
איילת בר19/09/2011שלום הילה,
כנראה שבנך לא אוכל מספיק במהלך היום ולכן קם בלילה להשלמת התזונה.
ישנן שתי אופציות:
1. לתת לו בקבוק חלב כתוספת לפירות בבוקר ובערב.
אם היה רגיל לאכול 180 מ"ל חלב בארוחה והחלפת ל-100 מ"ל פירות תציעי לו
בקבוק של 80 מ"ל כהשלמה של הארוחה. כך עד גיל 8-9 חודשים.
2. ניתן להעשיר את הפירות בכפית שקדיה או טחינה ולמרק תוסיפי
דגנים וקטניות. כך יקבל ארוחות משביעות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחסון זרעי פשתןאמא17/09/2011
שלום רב,
לפני שבועיים בערך קניתי שקית זרעי פשתן טחונים, אולם לא שמרתי במקרר והבנתי שהם איבדו מערכם התזונתי הטוב.
אתמול קניתי זרעי פשתן שלמים ואתחון אותם בעצמי.
לאחר פתיחת השקית איחסנתי במקרר, האם טוב?
בנוסף מה הכמות המומלצת לפעוט בן שנה ותשע?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחסון זרעי פשתן - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין18/09/2011שלום אמא,
טוב שקנית זרעי פשתן שלמים. הטחונים לא שווים הרבה בגלל החשש לחימצון.
שמירתם במקרר זו אופציה מעולה.
הכמות המומלצת ביום הינה כפית. וגם חשוב לגוון בעוד זרעים טחונים אחרים כמו שומשום מלא, צ'יה, וגרעינים טחונים גם ניתן כמו חמניה או דלעת. חשוב כאמור לטחון היטב.
בתאבון ולבריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 7.5 חודשים לא אוכלת מזוןבתאל16/09/2011
הבת שלי אוכלת היטב מהנקה וסימילק\מטרנה.
היא מסרבת לאכול פירות מרוסקים\ מרק ירקות מרוסק.
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת 7.5 חודשים לא אוכלת מזון - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/09/2011שלום בתאל,
תנסי מרקמים שונים. יש תינוקות שלא אוהבים מרוסק. בנוסף תגווני בסוגי הירקות והפירות אולי היא לא אוהבת את הטעם הספציפי שאת מציעה לה.
בנוסף, את יכולה להכין דייסה ביתית משיבולת שועל על בסיס חלב צמחי כמ חלב שקדים או חלב שיבולת שועל ולהוסיף לה צימוקים חצויים, פרי טחון או טחינה משקדייה או משומשום מלאים.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם היא אוהבת את הטעם של התמ"ל
ממושקה21/09/2011את יכולה להכין דייסת "גם וגם" בטעם דגנים ולהוסיף לה מחית פרי, כפית שקדייה, מעט סילאן/ תמרים. אצלנו זה להיט הסטרי!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10.5 לא אוכלחיובית16/09/2011
בני בן עשרה וחצי חודשים ( שיחייה) עושה בעיות עם אוכל
עד לפני חודשיים שלושה הוא היה אוכל תקין ובריא ופתאום הוא חלה ברוטה , שיניים וגם פה והטלפיים . היה מין חודש וחצי שהיה כל הזמן חולה .
מאז יש לנו בעיות עם אוכל מוצק עבורו . כמו כן הוא נכנס בתחילת השנה למעון חדש .
הוא מעדיף רק בקבוקים סימלאק עם דייסה .
מה עושים ??.
נא עזרתכם
הוא שוקל 10 קילו אך הוא גבוה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10.5 לא אוכל - תגובה
איילת בר17/09/2011שלום חיובית,
בנך עבר תקופה לא פשוטה שמנעה ממנו לאכול מוצקים.
גם המעבר למעון חדש יכול להשפיע על התאבון.
ראשית כדאי לבדוק האם עבר את המחלה ואין לו עוד כאבים.
אם בקו הבריאות, תתחילי עם מאכלים רכים כמו בננה,אגס אפילו טחון כדי שיחזור לאכול מוצקים בהדרגה.תנסי לתת לו את הדייסה בכפית תראי איך מגיב.
תציעי לו פירות וירקות רכים חתוכים.
מניסיון ילדים אוכלים יפה במסגרת כך שאחרי משבר ההסתגלות סביר להניח שיאכל יפה עם כול הילדים.
במידה והמצב לא משתפר מציעה לך לגשת ליעוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 7 וחצי חודשיםנירית15/09/2011
שלום,
בתי בת 7 וחצי חודשים יונקת. היא מקבלת מזון מוצק של פירות וירקות כולל עוף.
בגן היא אוכלת חלב שאוב (ולעיתים סימילק) מבקבוק.
לאחרונה היא מסרבת לאכול מבקבוק. את הירקות והפירות היא אוכלת יפה וזהו.
היא ממשיכה לינוק ממני הנקת בוקר, אחר הצהריים, ערב ולילה. אבל אל מוכנה בקבוק.
רציתי לדעת אם אפשר לתת לה בגן מזון אחר מלבד בקבוק? האם אפשר בגיל שלה כבר לתת דניאלה למשל?
תודה מראש, נירית.
רק אציין שמדובר בתינוקת קטנה, משקל נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 7 וחצי חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/09/2011שלום נירית,
אם היא יונקת בוקר אחהצ ערב ולילה אז אין סיבה להילחץ. אם היא אוכלת מזון מוצק בצהריים במקום הנקה כנראה שהיא נהנת.
אני רק ממליצה שתעשי את בעצמך בדיקות דם של ברזל, מאגרי ברזל, B12, וחומצה פולית כדי לראות האם יש לך חסר ואם יש אז כדאי להשלימם כי ממך היא ניזונה.
באופן כללי כדאי לקחת פעם אחת (קופסא אחת) תוסף מולטי ויטמין ומינרל לאישה מניקה הנקרא "פרנטל" ניתן להשיג בבית טבע. יכול מאד להועיל.
אך בלי קשר כדאי לבצע את בדיקות הדם וגם לגשת ליעוץ תזונתי. אני כמובן ממליצה על נטורופתיה. את מוזמנת להגיע אלי.
לגבי המעדן שציינת, איני ממליצה על מעדנים יש בהם אחוז סוכר מאד גבוה, וחומרים משמרים, טעם וריח. בכלל על מוצרי חלב איני ממליצה. במקומם עדיף לתת שייק פירות או דייסה מדגנים מלאים (סולת מלאה, שיבולת שועל, וכו).
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7 חודשים אכילת בקבוקסאלי14/09/2011
ברצוני לדעת כמה צריך לשתות בקבוקים וכמות תמ"ל ביום תינוק בן 7 חודשים
האם זה קשור למשקל התינוק, כי תינוקי שוקל כיום 11,800 וגובהו73
ורופאת הילדים אמרה שהעקומה שלו עלתה ושצריך להוריד לו ל3 בקבוקים ביום
האם נכון הדבר ?והאם אני צריכה לדאוג לגבי המשקל שלו
יש לציין שתינוקי נולד 4,400 אז מינסתם הוא צריך לעלות ולא לרדת ולתינוקת לא עושים דיאטה, בגדול אני לא מודאגת כי הוא מקבל פירות וירקות טחונים , אשמח באם תנקתי בכמות הבקבוקים ביום וכמה תמ"ל צריך תינוקי תודה ויום טוב
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7 חודשים אכילת בקבוק - תגובה
יעל משיח ארזי14/09/2011סאלי שלום
כמה מוצקים אוכל היום בנך?
מתי התחלת לתת את המוצקים? איזה חלק מהאוכל תופס המוצק ואיזה התמ"ל ?
לאחר התשובות אוכל לנסות לענות לך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל מוצקים וגם בקבוק כמובן
סאלי15/09/2011בני אוכל מוצקים מגיל חמישה חודשים בהתחלה טעימות והמשכנו ממש אוכל קציצות בשר תפוחי אדמה אורז כמובן מעוך
בבוקר בקבוק תמ"ל 180
בצהרים ארוחת צהריים בשרית עוף עם ירקות (האמתי שהפסקתי רק היום עם האוכל המרוסק בבלנדר)
ולקרת הערב אוכל בקבוק 180
ולפעמים יוצא לו לאכול גם בקבוק יותר מאוחר שוב 180
אשמח באם תתקני אותי או תסבירי לי מה קורה איתו ואיך צריך לנהוג עם הבקבוקים והמוצקים
יש לציין שהוא נולד 4.400 וכיום שוקל 11.800 בגובה 72 בלי עין הרע
תודה מקרב לב והמון אהבה יום מקסים
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל מוצקים וגם בקבוק כמובן - תגובה
יעל משיח ארזי15/09/2011סאלי שלום
המטרה היא להתקדם לאט לאט על מנת להחליף את התמ"ל במוצקים, היות ואתם כבר חודשיים בטעימות ניתן כבר לעבור לארוחת טעימות שלישית אחה"צ.
חשוב שההתקדמות תהיה איטית אפילו אם בנך מתלהב מהאוכל המוצק, אני הייתי מציעה ללכת עם הילד ולהציע לו את הבקבוק לאחר בטעימות , בשלב זה עדיין אמור בעיקר להיות ניזון מחלב אם /תמ"ל. גם כך שיתחיל לזחול ישרוף הרבה מאוד אנרגיה כך שאני לא רואה בעייה במשקלו.
מצד אחד לא להאביס ולבדוק אולי לפעמים זקוק רק למים אך גם לא למנוע אוכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שאלה בין טעימות לאוכל מוצק
סאלי15/09/2011שלום לך קודם כל לא ידעתי שאני אמורה להמשיך בטעימות כי בטיפת חלב אומרים את יכולה לתת לו קציצות בשר תפוחי אדמה ביצה טונה משגעים אותנו שם
אשמח באם תעשי לי סדר מהבקבוק של הבוקר שהוא מתעורר בשעה שש ,ועד לשינה
אני צריכה ממש מאין טבלה כזאת שאני יוכל לחשב את הזמנים ,לפחות אני יודעת שכל ארבע שעות הוא אמור לאכול
ודרך אגב הרגעת אותי מאוד בטיפת חלב מסתכלים על עקומה ומלחיצים אותך שחבל על הזמן הרופאת ילדים אמרה שצריך לרדת לשלושה בקבוקים מה היא השתגעה גם ככה בקושי הם אוכלים ,ולמרות שהיא אומרת שהסימילאק והמטרנה משמינים בכללותם
אני עובדת עצות ,באמת אבל פשוט ככה,אבל לשמחתי שאני אמא רגועה ולא נלחצת
למשל הוא קם היום בלילה בשעה 2 ואני עולה על הבעיה שאנו נותנים לו בקבוק בכמות תמ"ל 180 ונראה לי שצריך לתת 240 שיהיה שבע האם אני צודקת
סאלי תודה ויום טוב לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך שאלה בין טעימות לאוכל מוצק - תגובה
יעל משיח ארזי15/09/2011סאלי שלום
בשלב זה את כבר עוברת מטעימות לארוחות שאולי אפילו יכולות כבר להחליף את התמ"ל למשל ארוחת הצהריים וזה בסדר, חשוב היה לי להדגיש כי ההתקדמות במוצקים צריכה להיות הדרגתית ומתונה גם אם בנך מראה עיניין
לגבי כמות התמ"ל על פי משקלו (כתוב על אריזת התמ"ל) למיטב זכרוני אכן אפשר כבר לתת 240 מ"ל נסי ובדקי.
לגבי יום לדוגמא:
התעוררות: תמ"ל
בוקר: מנת פירות ואו דגנים: בננה ואבוקדו / דייסת סולת / תפוח אפוי +תמרים
צהריים: מנת ירק+ עוף/הודו (מה שאת נותנת)
ביניים (לפני או אחרי השינה): תמ"ל
ערב: מנת ירק : סלק/גזר ושומר/ גזר ומשמישים/ דלעת ותפוח אפוי ...
שנת לילה: תמ"ל
בגיל 8 חודשים תוכלי להוסיף גם את הצהוב של הביצה וקטניות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נקרא בגיל 7 חודשים טעימות
סאלי15/09/2011כשאת אומרת אפשר לעבור לטעימות למה את מתכוונת בדיוק,כי אני יודעת שטעימות אלו ממש כמה כפיות קטנות ,אין לי מושג בזה
למשל היום את ארוחות הביניים צהריים כמו שאת מכנה אותה,הבאתי לו צלוחית מרק ירקות טחונים מנה בכמות ממש יפה,ועדין היה רעב מאוד,אז רצתי להכין לו השלמה 180 תמ"ל בבקבוק
מה את אומרת על זה נהגתי נכון או שטעיתי בהבנה
תודה ויום טוב לך סשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה נקרא בגיל 7 חודשים טעימות - תגובה
יעל משיח ארזי15/09/2011שוב שלום
טעימות הכוונה לשלב שלפני שהכמות הופכת לארוחה. ואז אכן מדובר בכ-2 כפות בצהריים בנך אוכל כבר ממש ארוחה. נסי לחכות קצת עם הבקבוק של התמ"ל נסי לתת מים ומאוחר יותר את הבקבוק כמו שראית בתפריט לדוגמא יש כ-3 בקבוקי תמ"ל ביום ולפי דעתי תני לו כמות של 240 (4 כפיות) והשאר הארוחות מוצקים. למעשה למה שאת נותנת היום להוסיף עוד ארוחה של ירק ואו פרי בערב לפני הבקבוק שאותו תתני לפני השינה
מצד אחד לא צריך לעשות לו דיאטה אך מצד שני לא להאביס אותו, לפעמים יש נטייה לתינוקות שאוכלים מבקבוק לאכול כל כמות שיקבלו גם אם היו יכולים להסתפק בפחות ולכן נסי לתת גם מים נסי להרגיע לתת מוצץ ולראות אם אכן מדובר ברעב או אולי ברצון למצוץ (אני מדברת על התמ"ל שבא מיד אחרי ארוחת הצהריים של העוף והירקות
הכי חשוב לא להילחץ
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה מזה טעימות
סאלי16/09/2011ברור אני לא נלחצת אבל לפעמים עובדת עצות כי טעימות אני מבינה מה זה,אבל בטיפת חלב מלחיצים אותנו,שוב אתמול 2 בלילה התעורר נראה לי בגלל השיניים לא ישן כמעט בלילה ,התעוררנו ניסינו לתת מים כמה פעמים וזה לא צלח ,ברגע שהבאנו תמ"ל הוא נרגע
איך את מסבירה את המצב הזה ,אולי בגלל שהרגלנו אותו כשהוא מתעורר אחרי המים מקבל תמל"ל יש לתינוק שלנו מנגנון מצויין
יום טוב והמון תודה
סאלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מבינה מזה טעימות - תגובה
יעל משיח ארזי16/09/2011היי סאלי
מה שאת יכולה לעשות זה לנסות ולדלל את התמ"ל "המרגיע של הלילה כך שיתרגל יותר למים ופחות לאוכל וכך בהדרגה תוכלי לנסות להוריד את ארוחת הלילה הזו
בסוף כמובן הכל עובר :)
בהצלחה
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמהול את התמ"ל במיים אורמים שאסור
סאלי16/09/2011דרך אגב הייתי עושה את למהול את התמ"ל,והתייעצתי עם רופאת הילדים בטיפת חלב ואמרה לי שבפרוש אסור לעסות זאת שזה הורס את הכליות אין לי מושג למה אמרה זאת
היא גם אמרה שאף פעם אי אפשר לשים חצי כפית תמיד כפית שלמה ושהכל צריך להיות מדוד לפי הקופסאה של הסימליאק
פעם היא שמעה שמישהי נותנת 1/2 והיא אמרה לה איך את עושה את זה,ווהיא ענתה אני פשוט מודדת לבד חצי ואת החצי השני מחזירה לקופסאה
אז אין לי מושג אם מותר ולדעתי מותר כי עשיתי את זה גם עם ביתי בת ה5 כיום
תודה ייום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדילל סימילאק אסור
סאלי16/09/2011בהקשר למהילה של הפורמולה במים ,וכתוב על אריזת הסימילאק בפרוש שאסור לדלל ואסור להעמיס פורמולה רק לפי הכמות הנדרשת וכפית מדוייקת ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רפלוקס??ליז14/09/2011
שלום, לפני שבועיים ילדתי תאומים בנים נולדו במשקלים יפים כל אחד 3200
טפו טפו.שניהם אוכלים מטרנה כל 3 שלוש שעות. הבעיה שאצל תאום אחד הוא אוכל ממש מעט (נדיר שמסיים 60 CC) ולעיתים, אם כי חשוב לי לציין שלא בכל ארוחה, הוא פולט הכל. ממש מקיא בקשת. ויוצא לו מטרנה גם דרך האף.
האם מדובר ברופלוקס? מה לעשות? אולי להחליף לו אוכל? למרות שהחלפתי להם אוכל מסימילאק למטרנה מיד שהשתחררנו מבית החולים..תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלוקס?? - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום ליז,
תנסי להחזיק אותו אחרי הארוחה לפחות 10 דקות לפני שאת מניחה אותו על הגב או הבטן. תיהיי ערנית לכמות האוכל שהוא מבקש ואל תנסי לתת לו יותר מכך על מנת לא להכביד עליו.
בנוסף אני ממליצה לך להוסיף לו פרוביוטיקה - חיידקים ללא לקטוז דבר היכול להקל על העיכול ומערכת החיסון.
אם לאחר שבועיים הדבר לא משתנה אני מציעה שתגשי ליעוץ פרטני. או שתגשי לפה שוב ונראה איך ממשיכים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב שיבולת שועללירון14/09/2011
שלום,
יש לי תינוקת בת 7 חודשים
אוכלת יפה, ממש כל מה שאני מנסה....
בבוקר פירות עם דיסת דגנים
בצהריים מרק ירקות/קטניות/עוף
לפעמים בין לבין עוד פירות ויונקת לפי דרישה
לפני השינה מקבלת דייסת דגנים לתינוקות עם חלב שיבולת שועל(לא משתמשים בתחליפי חלב לתינוקות)
אשמח לדעת האם זה בסדר או שעדיף לתת את הדיסה עם חלב שאוב?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב שיבולת שועל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/09/2011שלום לירון,
לא הבנתי האם ביתך יונקת ? וכמה במהלך היום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)