מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אוכל לפני שינה לבן שנהמרינה17/10/2011
תינוק שלי בן שנה,אוכל אוכל מוצק כל היום, שוקל 11 קילו. אני רוצה להפסיק להניק (מניקה רק לפני שינה וגם פעם אחד בלילה). מה כדי לתת לילד לפני שינה? מטרנה (אבל הוא לא שותה טוב מבקבוק ואני נותנת לו מכפית וזה נורה קשה או שלתת לו דייסה גם וגם של מטרנה. ואם אני נותנת לו ארוחה אחרונה לפני שינה ב19, 19:30 בערב, האם זה אמור להספיק לו עד הבוקר ? ושאלה נוספת אם אני מבשלת לו דייסת קווקר או סולת - כבר מותר לו להוסיף קצת חלב לדייסה? (עד עכשיו הייתי מוסיפה קצת מטרנה בדייסה). האם אני חייבת להמשיך עם תמ"ל או שאני יכולה לתת לו ארוחב ערב טובה במקום וזה מספיק ללא בקבוק תמ"ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל לפני שינה לבן שנה - תגובה
יעל משיח ארזי17/10/2011מרינה שלום
ניראה שבנך נהנה מהאוכל המוצק ולכן ניתן בהדרגה לעבור לאוכל מוצק בלבד, את ההנקה שלפניה השינה את יכולה אולי להחליף בחלב שקדים, חלב אורז וכו', בשלב זה מקבל בנך את כל הויטמינים המינרלים ובכלל אבות המזון מהמזון המוצק.
ניתן ורצוי בהדרגה לעבור למזון מוצק לגמרי
את ההנקה של הלילה נסי אולי להחליף במים
חשוב שינסה ללמוד לשתות מבקבוק או אולי כוסית מיוחדת עם קש
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת צהריים לתינוק בן שנה ו-3 חודשמעיין17/10/2011
שלום!
בני בן שנה ו -3, וכמעט ואף פעם אינו אוכל לי ארוחת צהריים מלאה, ניסיתי את כל המאכלים האפשריים, הוא רק טועם ומנשנש ויותר משחק עם האוכל מאשר אוכל אותו והארוחה נגמרת בזה שאוכל רק מלפפון ועגבנייה ולחם, אחרי שניסיתי בכל הדרכים להאכיל אותו. בגן , הגננת אומרת שהוא דווקא אוכל יפה ואני לא מבינה למה בבית זה לא כך.... אני ממש מיואשת ולא יודעת מה לעשות ... יש לציין שאת הפירות אוכל יפה וגם בערב אני מכינה לו חביתה עם עגבנייה וגבינה ואוכל מאוד יפה וגם את זה רק הוא מוכן לאכול אחרי שניסיתי לו דברים אחרים.
התפריט היומי שלו: 6:30 מטרנה+דייסה 210 מ"ל
9:00 פירות
12:00 ארוחת צהריים
15:30 מעדן גבינה
18:00 ארוחת ערב
19:30 מטרנה + דייסה 210 מ"ל
האם התפריט תקין, האם לשנות משהו ומה ניתן לעשות לגבי הצהריים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת צהריים לתינוק בן שנה ו-3 חודש - תגובה
יעל משיח ארזי17/10/2011מעיין שלום
האם את אוכלת עם בנך, נסו לאכול יותר ארוחות משפחתיות, לעיתים הארוחות המשותפות מגבירות את העינין באוכל.
בנוסף, חשוב לא להתייאש ולא להראות לו כי את על סף יאוש משום שכך הוא קולט כי ניתן למשוך את תשומת ליבך.
בנוסף המשיכי לנסות להציע את המזונות שאתם אוכלים לארוחת צהריים, שאלי את הגננת מה אוכל בגן / מה אוכל כשאת לא בסביבה ונסי ללכת על אותו הכיוון.
גבי התפריט בהדרגה מומלץ להפחית את תוספות התמ"ל ובמקום לתת מזון מוצק
למשל פרי + יוגורט / פרוסה עם טחינה / שקדיה וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טחינה לתינוק עם מרפס סגוראורית17/10/2011
שלום רב,
לבני בן 7 חודשים מרפס קדמי סגור מזה 3 חודשים.
מהרגע שבו הבחינו שהמרפס הולך להיסגר הומלץ לתת טיפה אחת של ויטמין די ליום במקום שתיים, וכך אנחנו עושים.
השאלה שלי נוגעת לטחינה גולמית (עשירה בסידן שגם הוא הרי טורם לבניית עצמות) - הילד אוהב את הטעם ואני מוסיפה לו כחצי כפית כל יום לארוחת פירות מגורדים (בלי התוספת הוא לא ממש מסכים לאכול פירות).
השאלה שלי האם יש מניעה לעשות זאת, או שלא לתת כל יום טחינה בשל העניין הזה של מרפס סגור ומחשש שהדבר עלול לעודד סגירת פתחים נוספים בגולגולת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טחינה לתינוק עם מרפס סגור - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011שלום אורית,
אני ממליצה להפחית את הויטמין D ל-3 פעמים בשבוע.
ואת המזון הבריא אם כבר אז להגביר. מזון טבעי לא יכול לעשות נזקים, אלא תוספים כשלא לצורך.
אני ממליצה לא לתת כל יום טחינה משומשום מלא מחשש להתפתחות אלרגיה שכן, ככל שחושפים את הגוף לאותו מרכיב חלבוני כל יום (ושומשום עשיר בחלבון), יש סיכון להיתפתחות אלרגיה.
תגווני לו את הטחינות עם טחינה משקדים מלאים, טחינה מאגוזי מלך, טחינה מגרעיני דלעת/חמניה וכן הלאה...
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוצקים לתינוק 7 בן חודשיםעדי16/10/2011
שלום,
מזה כבר חודש שאני נותנת לבני מוצקים (לא כפית שתיים אלה ממש האכלה.)
כרגע הוא אוכל מנת פירות בבוקר ומנת ירקות בצהריים. ניסית להוסיף עוף אבל משום מה הוא סירב לאכול. כרגע הפסקתי עם העוף והשבוע אנסה בשנית.
העניין הוא שהוא אוכל מס כפיות ואז מתחיל לאבד סבלנות. זה מתבטא בזה שהוא לא פותח את הפה, בועט ברגלים ובידיים וכו'. כמובן שאני מפסיקה את האכלה. אחרי חצי שעה שעה, לפעמים ממש כמה דק' אחרי אני נותנת לו בקבוק כי מן הסתם הוא לא שבע מהאכלה של המוצקים. השאלה היא מתי האכלה היא מנה? מה הכמות שנחשבת מנה לתינוק בן 7 חודשים (הוא שוקל 9 ק"ג). מה אני יכולה לעשות כדי לקדם את עניין המוצקים. אני מרגישה שכל העניין עם המוצקים דיי תקוע והוא עדיין ניזון מבקבוקים. תודה רבה
נ.ב סליחה על האורך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוצקים לתינוק 7 בן חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011שלום עדי,
תתני לילד שלך לבחור את הכמות שהוא מעוניין לאכול לפי הקצב שלו.
אני מבינה שאת מאד נהנת לראות אותו אוכל :) אך תינוקות יודעים טוב מאד מה הם צריכים וכרגע המזון המוצק עדיין חדש לו, לאט לאט ככל שיגדל ותחשפי אותו ליותר מזונות הוא ירצה לאכול עוד ועוד.
כאמור העיקר שתתני לו לטעום ממספיק מזונות שלא יתרגל לקבוצת מזונות קטנה.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסרבת לאכול תמ"לרות16/10/2011
שלום. בתי בת 7 חודשים ובימים האחרונים מסרבת לקבל בקבוק עם תמ"ל. עם היום היתה מקבלת בקבוק אחד או שניים עם תמ"ל בגן. החלפתי לה סוגי תמ"ל וסוגי בקבוקים (כולל טומי טיפי...) היא פשוט מסרבת. היא שותה מים בצורה מאד יםה בבקבוק. היא אוכלת רק מוצקים במהלך היום (היום אכלה חביתה, גרבר פירות, פסטה ושניצל). איך להחזיר אותה למטרנה? איך אדע שהתזונה שלה במהלך היוםמאוזנת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסרבת לאכול תמ"ל - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011שלום רות,
התזונה שאת מתארת אינה מספקת ואינה בריאה.
חשוב לכלול בתזונה ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות, וזרעים כטחינה.
להימנע מטיגון שניצלים, ומפסטות מקמח לבן ומזון איסטנט ומעובד כמו פירות מעוכים קנויים. חשוב לאכול את המזון טרי לקחת בננה ולמעוך יותר זול, יותר בריא יותר טעים.
אני מאד ממליצה שתגיעי להתאמת תפריט תזונתי ובירור פרטני.
אשמח לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסותמיטל16/10/2011
הי,
רציתי לדעת למה לא מומלץ להשתמש בדייסות המוכנות אני משתמשת במטרנה סולת לפני השינה. התינוקת אוהבת מאוד כמו כן דייסת מטרנה אורז...ובכלל בכל ארוחה של בקבוק היא מאוד אוהבת את הדייסות ומסיימת מנה של 200 מ"ל.(עם הקרונפלור הפסקתי מאחר והבנתי שזה לא מזון מזין)
חשוב לציין שהבעיה בלהכין דייסה בייתית היא שאני רוב הזמן מטיילת איתה בחוץ.
שאלה נוספת במנת הפירות היומית לילדה בגיל 7 חודשים מהי הכמות המומלצת,
אני שואלת כי הילדה לא כל כך אוהבת את הפירות ואני ממש מתאמצת כדיי להאכיל אותה, מבחינתה אחרי כמה כפיות היא כבר מתחילה ברפלקס הקאה ורק תוך כדיי שירים טלוויזיה וכל מה שאפשר ע"מ להסיח את דעתה היא מסיימת.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011שלום מיטל,
הדייסות המוכנות עשויות מדגנים לרב לא מלאים כלומר: סולת מחיטה לבנה, ואורז לבן.
בנוסף הדגנים עברו בישול וטחינה וייבוש וכל זאת על מנת שיהיה אפשר להכינם מהר לתינוק. אך התהליך הזה פוגע בערכים התזונתיים במזון הזה שגם ככה דל כי לא מדובר על דגנים מלאים ולכן שמים ויטמינים מלאכותיים.
אני לא אוהבת את המוצרים האלו, בטח שלא כהרגל קבוע ויומיומי.
אפשר מידי פעם לתת כי זה נוח והתינוקת אוהבת. אך חשוב מאד להרגיל שהתזונה תיהיה מגוונת וכמה שיותר בריאה ועל בסיס דגנים מלאים.
יש להעדיף כמובן דייסות איסטנט מוכנות מדגנים יותר בריאים כמו שיבולת שועל, או קינואה (יש להשיג בעדן טבע מרקט).
לגבי הפירות, תתני לביתך מה שהיא מבקשת מבלי לנסות "לדחוף" לה בכח. לא תשיגי מזה שום דבר אלא אולי דבר אחד וזה אנטי מצידה.
תתני כל פעם סוג פרי אחר, וכמה שהיא תרצה היא תאכל. אם תרפי ממנה רב הסיכויים שעם הזמן תאהב פירות ותבקש לבד לאכול עוד.
אם תיהיינה לך עוד שאלות בשמחה אענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחמימות מלאות לתינוק בן 7 חודשיםענת שרון16/10/2011
היי האם יש בעיה שארוחת הצהריים תהיה עם פחממות מלאות?
האם יש בעיה עקרונית לבסס את תזונת התינוק על פחממות מלאות (בנוסף להנקה)?
האם הסיבים התזונתיים הרבים שיש בקמח מלא/ אורז מלא/ פסטה מלאה וכדומה בעיתיים לתינוקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחמימות מלאות לתינוק בן 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011שלום ענת,
הטענה שהסיבים הם לא טובים היא טענה שגויה.
עדיף להרגיל את התינוק מגיל חצי שנה כמובן, לאכול דגנים מלאים (עם הקליפה) אורז מלא, קינואה, גרגרי חיטה מלאה, כוסמין, גריסים, שיבולת שועל, וכן הלאה..., ופחמימות עם קליפתן כלומר: בטטה ותפוח אדמה ובכלל ירקות ופירות עם קליפה. להשאיר את המזון שלם. רב הויטמינים והמינרלים נמצאים ממש מתחת לקליפה, והסיבים התזונתיים חשובים מאד. כמובן אם זה בהתחלה קשה לתינוק מבחינת לעיסה אז אפשר לקלף חלקית בהתאם לצורך לא כמנהג קבוע.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה וחצי לא אוהבת לאכולשני15/10/2011
בתי המתוקה בת שנה וחצי, ילדה פעילה, עירנית ושמחה אך אינה אוהבת לאכול. יחסית לגילה היא גבוהה ( נמצאת באחוזון העליון) אך שוקלת רק 9 ק"ג. פרט לתחליף חלב +דייסה אותו היא שותה בהנאה מרובה ( 180 מ"ל) ופירות כגון: אגס, ענבים, בננה ושזיף היא איננה אוהבת לאכול אוכל מבושל, ביצים, גבינות וכיו"ב. בעיה נוספת היא שהיא איננה מוכנה שיאכילו אותה ורוצה לאכול באופן עצמאי והיא אוכלת מעט מאוד. היא נמצאת במעון וגם משם אני מקבלת דיווחים כי איננה אוכלת הרבה. בערב אנחנו יושבים לאכול יחד איתה אך גם זה לא עוזר. מה ניתן לעשות? אני חוששת שהיא אינה מקבלת את כמות הויטמינים הדרושה לה.
תודה מראש ושנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה וחצי לא אוהבת לאכול - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/10/2011שלום שני,
ביתך במשקל תקין. אני מציעה שתגווני לה את התזונה במאכלים אחרים.
הכוונה היא שתציעי לה דברים שעוד לא הצעת לה.
כמו דייסה מוכנה בבית משיבולת שועל.
כמו מרקים שונים, ירקות טריים וכו'...
לא הייתי דואגת לגבי גבינות, להיפך! לדעתי היא רק מרוויחה שאינה אוכלת מוצרי חלב.
האם עשית לה בדיקות דם?
תמיד ניתן להגיע ליעוץ תזונתי פרטני ולראות כיצד אפשר לעזור. תמיד יש מה לשנות והכל אפשרי! תלוי רק בהורים.
אשמח לעזור
שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמאוד עקשנית
אורית18/10/2011מה זה אומר מאד עקשנית? להניח לו לבכות ולהיות רעב עד שיהיה מוכן לינוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלב אםאורית15/10/2011
שלום.
אבקש לדעת האם חלב אם יכול להתקלקל בעודו בשד ?
כמה זמן חלב אם יכול להיות במקרר ?
כמו כן לגבי גזים : אילו מזונות עלולים לגרום לתינוק גזים והאם זה נכון שאם האם שותה שומר, זה מקל על הגזים ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב אם - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/10/2011שלום לך,
חלב לא יכול להתקלקל בתוך השד, אך יכולה להיווצר דלקת באם החלב לא יצא כלומר אם התינוק לא ינק או שלא תשאבי.
חלב אם יכול להיות במקרר עד שבוע אני נוטה להמליץ על 4 ימים.
לגבי גזים, התזונה כולה של האם יכולה להשפיע על מערכת העיכול של התינוק וגם התזונה של התינוק יכולה כמובן להשפיע עליו. לכן שתיית שומר יכולה לעזור אך זה יהיה מינימלי אם התזונה עצמה לא מספיק בריאה, מאוזנת ומזינה.
אני ממליצה שתגשי ליעוץ אישי, להתאמת תזונה וטיפול להקלה על הגזים של תינוקך.
אשמח לעזור
שבוע נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה עוזרת לגזים אצל תינוקות
ענת שרון16/10/2011שתיתי תה שומר וזה הקל על בני עם הגזים אבל מה שממש עזר לו זה פרוביוטיקה.
פותחים את הקפסולה ומערבבים עם מעט מים. שואבים את זה למזרק קטן ומזריקים לפה הקטנטן.
1 ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביוטיקה עוזרת לגזים אצל תינוקות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011מסכימה איתך.
יש לקנות פרוביוטיקה באבקה מותאמת לתינוקות. רק לשים לב שלא מכיל לקטוז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפ
אורית17/10/2011נוצר מצב שהתינוק שתה הרבה מבקבוק, יכול להיות שהתרגל לבקבוק ולכן לא מעוניין לינוק?
האם זה מצב הפיך? האם ניתן להרגיל שוב לינוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על הטיפ - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין17/10/2011בהחלט יכול להיות שהתרגל לבקבוק, תינוקות לרב יעדיפו בקבוק, כי זה יותר קל (החלב יוצא ביתר קלות), וזה בהחלט גם הפיך, תלוי בעקשנות שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת פירותג'ני15/10/2011
שלום רב,
אני מכינה לבני בן ה 6 חודשים ארוחת פירות באופן הבא: בננה, תפוח ופרי נוסף כלשהו: או אגס, או אפרסק או תמר. מוסיפה כף טחינה , לפעמים שקדיה וטוחנת.
שמעתי לאחרונה שאם מערבבים סוגים שונים של פירות אז הויטמינים "בורחים". הכוונה היא שהם או לא נספגים טוב או לא נספגים כלל.
האם יש אמת באמירה, ואם כן האם כדאי להכין ארוחה שכזו מפרי אחד ולהוסיף רק טחינה או שקדיה או רצוי להשאיר את הפרי בגפו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת פירות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/10/2011שלום ג'ני,
הויטמנים לא בורחים אבל יכול להיות קושי בעיכול.
גם אני בדעה שעדיף לא לערבב כמה סוגי פירות אלא לתת כל יום פרי אחר אפשר בעירבוב של 2 סוגי פירות + זרעים טחונים כמו שציינת שומשום מלא/שקדייה/פשתן וכן הלאה...
והכי הכי חשוב לא לוותר על הקליפות של הפירות ודרך אגב גם של הירקות ובכלל.
שבוע נפלא :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמות תחליף חלבאלי14/10/2011
שלום,
בתי בת 9 וחצי חודשים. אוכלת תחליף חלב, מעט הנקה בלילה ומזון מוצק.
רציתי לשאול האם יש מינימום הכרחי של תחליף חלב שהיא צריכה לשתות במהלך היום או שאפשר לתת לה כמה שיותר מזון מוצק בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות תחליף חלב - תגובה
יעל משיח ארזי14/10/2011אלי שלום
כמות המוצקים עולה בהדרגה ובמקביל יורדת בהדרגה כמות התמ"ל וההנקה
הקצב משתנה בין תינוק לתינוק אבל כמובן שהכיוון צריך להיות למוצקים במקום תמ"ל אך כל עוד לא מגיעים לתזונה המכילה את כל המרכיבים (אחרי גיל שנה) ממשיכים להשלים עם תמ"ל ואו הנקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר ארוחות תינוקת בת 7 חודשיםמיטל13/10/2011
היי,
בתי בת 7 חודשים וזהו הסדר יום שלה.
5:00 180 מ"ל(וממשיכה לישון עד שבע)
09:00 דייסה 7 דגנים 180 מ"ל
13:00 פירות(בננה,תפוח,אגס,מיץ מענבים,תמר,1 פתי בר-150 מ"ל בערך)
16:30 מרק ירקות עם בשרעוף/בקר-בערך 180 מ"ל
19:45 אחרי מקלחת מנת "לילה טוב"(דייסת קרונפלור)200 מ"ל ולישון.
האם זה מספיק אוכל??
שאלה נוספת,בשבוע האחרון משהו התפקשש בסדר האוכל ובתי היתה רעבה בשעה 18:00 וקיבלה מטרנה 180 מ"ל. בעקבות האכלה הזאת היא לא הסכימה לאכול שוב לפני השינה והיא קמה לאכול בשעה 02:00 לפנות בוקר ובעקבות כך כל היום שלאחר מכן השתנה ועכשיו במשך מספר ימים המצב חוזר על עצמו .
איך אני מחזירה אותה לסדר היום הקודם ע"מ שתישן בלילה.
אני יודעת שהדרך היחידה שהיא תאכל דיסה לפני השינה זה בתנאי שהארוחה האחרונה לפני ארוחת הלילה תהיה מקסימום ב-16:30 אבל הילדה רעבה בשש.....מה עושים??
תודה רבה מראש.
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדר ארוחות תינוקת בת 7 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין14/10/2011שלום מיטל,
יש כמה דברים שאני רוצה להמליץ לך עליהם בתזונת ביתך:
1. דייסות: קורנפלור הוא לא מזון מזין. מדובר על עמילן. ובנוגע ל7 דגנים. בניגוד למה שחושבים שככל שמערבבים יותר דגנים זה יותר בריא זה לא נכון. יותר נכון לתת בכל פעם סוג דגן אחר ויחיד וזאת כדי למנוע אלרגיות שכן אלרגיות מתפתחות מחשיפה ממושכת לאותו סוג חלבון. וחלבון קיים גם בדגנים.
אני ממליצה לך לוותר על הדייסות המוכנות "איסטנט" ולהכין בבית דייסות משיבולת שועל/ דוחן/ קינואה/ סולת חיטה מלאה וכו'...
את יכולה להמתיק עם כפית סירופ אגבה/מייפל טבעי/סילאן. להוסיף פרי ולהכין או על בסיס מים או על בסיס חלב צמחי.
2. בנוגע לפירות: האם מיץ הענבים קנוי? אם כן אני לא ממליצה שתוסיפי אותו הוא סתם מלא בטח בסוכר ולא מוסיף ערך תזונתי. כך גם לגבי העוגייה.
3. במרקים אני לא ממליצה לתת כל יום בשר אלא רק 3 פעמים בשבוע לכל היותר. בשאר הימים חשוב לתת דגנים וקטניות. כמו חיטה עם עדשים, קינואה עם אפונה, שעועית עם אורז, וכך הלאה...
4. לגבי הסדר החדש של התזונה שלך ביתך בערב. לא תוכלי לעשות כרגע דבר כי אני לא חושבת שנכון לתת לילדה להיות רעבה. המצב לבטח ישתנה עוד הרבה פעמים בשבועות הקרובים מכיוון שתינוקות משתנים כל הזמן וכך רצונותיהם. את יכולה לנסות להעסיק אותה בדברים אחרים כשהיא רוצה לאכול ולראות האם זה באמת רעב.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנטלי...
מיטל14/10/2011היי נטלי,
ראשית תודה על התגובה המהירה והמפורטת.
כמה שאלות בבקשה:
לגביי הדיסות :איך אני יודעת בדיוק איך מכינים אותם?
האם יש דייסה מועדפת לפני שנת הלילה.
לגביי הענבים-מדוובר על מיץ מענבים טריים שאני סוחטת.. ולגביי הפתי בר הבנתי
שזה עוזר להרגשת שובע ולכן האם יש משהו אחר
לגביי המרקים: הרעיון הוא לדוגמא לתת שלוש פעמים בשבוע את המרקים ובשאר הימים את הקטניות באופן הבא- חיטה עם עדשים, קינואה עם אפונה, שעועית עם אורז,
ודבר אחרון.. האם יש אתר או שאני יכולה לקרוא קצת על כל נושא התזונה וכך לדעת יותר
תודה רבה!
מיטל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לנטלי... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין15/10/2011לגבי הדייסה:
את טוחנת לאבקה (פשוט יוצר מרקם יותר נעים לתינוק) את הדגן הרצוי למשל שיבולת שועל את לוקחת חצי כוס חלב צמחי כל שהוא (שקדים, שיבולת שועל, אורז מלא) ושמה בסיר קטן. שמה גם 2 כפות מהשיבולת שועל הטחונה ומערבבת טוב על אש גבוהה עד שהמרקם נהפך סמיך. אם צריך אפשר להוסיף עוד שיבולת שועל או עוד חלב את תראי לבד את המרקם הרצוי.
אחכ אפשר להוסיף פרי, זרעים טחונים כמו שומשום, פשתן או מה שבא לך או טחינה משקדים, סילאן או סירופ מייפל טבעי. וזהו.
לגבי הפירות, אני מעדיפה להמליץ לא לערבב הרבה סוגי פירות, כל פעם לתת פרי אחר. נוהגים לתת כמות מאד גדולה מכל הפירות יחד ואני לא כל כך אוהבת את זה. אך העיקר שהענבים טריים ולא מיץ קנוי. לגבי הביסקוויט זה לא בהכרח נכון אלא עיניין של הרגל.. אם בא לך מידי פעם להוסיף אז יש לקנות בסקוויטים חיטה מלאה וזה כמובן עדיף הרבה יותר.
לגבי המרקים: אני חוששת שלא הבנת אותי טוב...
התכוונתי שאם את רוצה לתת בשר עדיף לתת רק 3 פעמים בשבוע ולא יותר ובשאר הימים לערבב בתוך המרק קטניות ודגנים למשל: מרק בטטה עם עדשים כתומות ומעט קינואה, מרק ירקות עם מעט דוחן ואפונה, וכן הלאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנת יתר אצל תינוק בן חצי שנהשושי13/10/2011
בני בן חצי שנה נולד במשקל 2750 ק"ג.כיום שוקל 10 קילו!
אוכל 5 ארוחות של 180 תמ"ל ,וטעימות של פירות וירקות.אנו צריכים להתחיל ארוחות מוצקים ,ואני מאד מודאגת מהמשקל שלו...
הוא צריך לראות רופא?יש סיבה לדאגה?
איך אני אמורה להאכיל אותו מוצקים ולא לגרום לו להמשיך להשמין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנת יתר אצל תינוק בן חצי שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין13/10/2011האם היית בטיפת חלב?
מה הגובה שלו?
בכל מקרה אני ממליצה שתגיעי לאיבחון התזונה ובירור מעמיק יותר. דרך הפורום יהיה בלתי מקצועי להמליץ לך מה לעשות בנושא כזה.
אשמח לעזור
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא כל כך ענית לי על השאלהמרינה13/10/2011
שלום.
עדיין לא קיבלתי תשובה , האם לתת את המוצקים בין הבקבוקים או צמוד?בתי כבר הגיעה לשלב שבו יכולה לאכול ירקות כ-130 גרם , שכפי שאני מבינה יכולים לבוא כארוחה נפרדת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל כך ענית לי על השאלה - תגובה
יעל משיח ארזי13/10/2011אם לאחר ארוחת המוצקים לא רעבה ולא זקוקה להשלמת בקבוק אז הטעימה הופכת לארוחה, ואין צורך בבקבוק
כמו כן המעבר מטעימה לארוחה צריך להיות הדרגתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלותמרינה13/10/2011
שלום.בתי בת 5.5 התחילה לאכול ירקות ופרות מרוסקים.
רציתי לשאול : מה עדיף- לתת ארוחת מוצקים ולהשלים עם הבקבוק או לתת בקבוק ואחרי הפסקה לשל שעה לתת מוצקים?פשוט נדמה לי , שאם אתן בין הבקבוקים פרות או ירקות הכמות שהיא תוכל תקטן כי לא תספיק להיות רעבה ולי מאוד חשוב שתוכל יותר כי היא קטנה יחסית (6100 - היתה בגיל 5 חודשים)- היא כבר מגיעה לכמות של 120 גרם ירקות.
מה שאני עושה עכשיו-
6.30 - בקבוק ולאחר הבקבוק - פירות כמה שהיא תרצה.בגלל שהיא כבר לא רעבה היא לא אוכלת הרבה -כמה כפיות
10.30 - בקבוק
14.30 - ירקות מרוסקים ומשלימה עם בקבוק : משהו כמו 100 גרם ירקות ומאה בקבוק
18.00-18.30 - דייסה
מה נראה לכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות - תגובה
יעל משיח ארזי13/10/2011מרינה שלום
ההמלצה היא לתת קודם את טעימות המוצקים על מנת שיהיה מספיק ענין לטעום ולנסות ולאחר מכן להשלים עם הנקה /תמ"ל, גם הירקות פירות שאוכלת מהווים קלוריות כך שאין לך מה לדאוג
המטרה היא כי בהדרגה המוצקים יחליפו את הבקבוק ולא להפיך
בשלב בו נמצאת בתך עדיין תחליפי החלב ואו הנקה מהווים את עיקר ההזנה
והמוצקים מהווים השלמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)