מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב סומסום כתחליף להנקהענת שרון13/10/2011
שלום ושנה טובה.
בני בן 7 חודשים. עד גיל 5 חודשים הוא היה עם הנקה מלאה. כיום הוא בפעוטון אוכל מנת פירות בבוקר ומנת ירקות עם פחמימות ועוף בצהריים. מהשעה 14:30 הוא עם הנקה/ חלב שאוב (פעם ביום).
אני מעוניינת להוריד את שאיבת החלב בצהריים כך שהוא ישאר עם הנקה החל מהשעה 17:00 עד הבוקר שלמחרת.
אני לא בעד תחליפי החלב כגון סימילק/ מטרה מאחר והם על בסיס חלב פרה והם מאוד מעובדים. אני יודעת שקיים גם תחליף צמחי. השאלה אם חלב סומסום שאני מכינה בבית מספיק טוב כתחליף לחלב אם? הוא שוקל טוב ועולה יפה במשקל לגילו.
שאלה נוספת: אני חושבת להוסיף לו ארוחה נוספת של ירקות וביצה וצנימים (בתצורה שתתאים לו) כארוחת ערב בסביבות 17:00 לפני השינה ( עם השלמה של הנקה לאחר המיקלחת). מתי הכי נכון לעשות את זה מבחינת הגיל? הוא הולך לישון ב 18:00-18:30.
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב סומסום כתחליף להנקה - תגובה
איילת בר13/10/2011חשלום ענת.
חלב צמחי מסוג סומום,שקדים ואף קוואקר ואורז משמשים כתחליף להשלמת הנקה. בהתיחס לגילו,תפריט התזונתי שלו והעובדה שאת עדיין מניקה אותו את בהחלט יכולה לתת לו אחד התחליפים. רצוי לגוון בינהם. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעימות בגיל 4 חודשיםענת11/10/2011
שלום,
בני בן 4 חוד', ניזון עד כה בהנקה מלאה, עולה יפה במשקל, 7.180 ק"ג באחוזון 70, טפו טפו...
שלשום התחלנו טעימות של מוצקים, הכנתי לו בטטה והיתה התלהבות מאוד גדולה מצידו, אכל מכפית כמות של ככף וחצי. למחרת הכנתי לו יותר, אכל יותר מ2 כפות, והיום אכל כ-2 כפות גזר. הוא מסוגל לאכול יותר, הוא מסיים הכל ומאוכזב שנגמר. אני כמובן משלימה לו בהנקה.
השאלה היא אם אני יכולה לתת לו עוד, ואם זה לא יכביד על מערכת העיכול שלו. הרי זה אמור להיות רק טעימות. ובינתיים זאת רק ארוחה אחת ביום, מתי להוסיף עוד אחת?
שנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעימות בגיל 4 חודשים - תגובה
איילת בר12/10/2011שלום ענת
אכן הוא בשלב הטעימות ולא רצוי להכביד על קיבתו. לפחות בשבוע הראשון
תתני מנות קטנות ואחרי שתראי שיש לו יציאות טובות ומגיב טוב למזון תעלי לו את המינון בהדרגה. זה מאוד משמח שהוא בעניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי עוברים לשתי ארוחות?
ענת12/10/2011תודה על התגובה המהירה!
לא אמרת לי מתי אוכל להוסיף לו ארוחה נוספת,..
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומתי עוברים לשתי ארוחות? - תגובה
איילת בר12/10/2011כל שלושה ימים תתני לו ירק א
חר במטרה לבחון אלרגיות. יקח לך בערך שבועיים עד שתחשפי אותו למספר ירקו. אחרי כן תתחילי עם פירות כארוחת בוקר וירקות בצהריים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן מים בזמן האכלת תינוקתמיה11/10/2011
שלום, יש לי תינוקת בת 9 חודשים. בגיל חצי שנה התחילה לאכול מוצקים (טחון). כיום אוכלת כ-3-4 ארוחות ביום. בנוסף שותה חלב אם. סה"כ משתפת פעולה ואוכלת כמויות יפות. יש לי כמה שאלות.
1. היא אוהבת מאוד לשתות מים. ואם אני מפרשת נכון את תגובותיה, נראה לי שבזמן הארוחה היא רוצה לשתות, לפעמים אפילו כל 2 ביסים (יכול להיות שזה מתוך הרגל). לפעמים נראה לי שהיא משאירה את האוכל בפה ומחכה למים. האם כדאי לנסות להרגיל אותה לשתות רק בסוף הארוחה או שאין בעיה אם שותה הרבה פעמים תוך כדי?
2. יש כזה דבר האכלת יתר בגיל הזה? לפעמים היא אוכלת כמויות גדולות (לפעמים חוזרת מהגן רעבה). לפני כשבוע הקיאה פעם אחת בבוקר באוטו. תהיתי אם זה בגלל שערב לפני אכלה יותר מידי. האם להפסיק להאכיל אותה למרות שממשיכה לפתוח את הפה?
3. היא עדיין לא יושבת (וגם לא זוחלת). אמרו לי בטיפת חלב שכדאי בכל אופן להתחיל להושיב אותה על כיסא אוכל ולשים לה מאכלים על השולחן כדי שתכיר. האם כדאי באמת לעשות זאת? שמעתי שלא מומלץ להושיב תינוקות לפני שהם מסוגלים לשבת בעצמם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן מים בזמן האכלת תינוקת - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין12/10/2011שלום מיה,
1. שתיית מים בזמן ארוחה זה באמת עיניין של הרגל. אם היא רגילה יהיה מאד קשה להרגיל אותה אחרת, אם את מרגישה שזה לא טוב לה אז תנסי לשנות, אך לא בכח אם זה לא עובד פשוט תזרמי עם זה. אם את חושבת שהיא משאירה בפה אוכל אולי היא לא רעבה ומשחקת.
2. גם האכלת יתר זה עיניין של הרגל. הגוף מתרגל לכמויות מסויימות של אוכל והילד דורש. אם תפחיתי כמויות גם הדרישה שלה תקטן. לא רשמת כמה היא שוקלת.
3. לגבי הישיבה זה נכון לגבי גיל מוקדם יותר משישה חודשים. אך גם אז אין הרבה בעיה. היא כבר בת 9 חודשים ולכן אני גם חושבת שאת צריכה להרגיל אותה לישיבה. ברגע שתראה שהיא יושבת תרצה לשבת גם לבד.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת שנה ושלושה ח' ששוקלת 8.6אמאל'ה10/10/2011
שלום
הבת שלי בת שנה ושלוש ושוקלת 8.6 ק"ג באחוזון 6
היא קמה בבוקר ואוכלת תמ"ל 180 (עם שתי כפיות דייסה)
בעשר בבוקר - אוכלת או דייסת קוואקר או אבוקדו, ביצה וגבינה
באחת-שתיים - אוכלת מרק בשרי עם פחמימות וירקות
בשלוש וחצי - מעדן (מילקי, דניאלה, גמדים)
בחמש - תמ"ל 180 עם שתי כפיות דייסה
בשש וחצי-שבע - גבינה, פסטה, אבוקדו - מה שיש לארוחת ערב
בשמונה -שמונה וחצי - תמ"ל 180 עם שתי כפיות דייסה
בשתים עשרה-אחת בלילה - כנ"ל
היא אוכלת את האמור לעיל בכמויות קטנות ולא ממש פותחת פה, זה נעשה בסיפור, מול טלויזיה, בחוץ, העיקר שתאכל (אבל לא מכריחים)
המשקל קצת מלחיץ אותי, מה לעשות? האם לשנות משהו בתזונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוקת בת שנה ושלושה ח' ששוקלת 8.6 - תגובה
יעל משיח ארזי10/10/2011אמאל'ה שלום
האם ביתך שברה אחוזונים או שתמיד היתה על אחוזון 6 במשקל?
בכל אופן לא מומלץ להרגילה לאכול תוך כדי פעילות אחרת כמו טלויזיה / משחקים/ סיפור אלא לאכול ליד שולחן בצורה מסודרת ללא גירויים מיותרים. נסו לאכול יחד כמשפחה על מנת להגביר את העיניין באוכל.
כמו כן שילוב של שמנים בריאים כמו: אבוקדו/ טחינה גולמית/ שקדייה / שמן זית וקנולה יכולים לעזור להעשיר קלורית את התזונה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט בן שנה וחודשאמא10/10/2011
שלום, בני בן שנה וחודש ושוקל 11 ק"ג . לא עושה בעיות עם אוכל-פתוח להצעות
התפריט היומי שלו:
7:00 210 תמ"ל
9:30 פירות מרוסקים
13:00 מרק, קציצות בשר/עוף/דגים
15:00 מעדן (דניאלה
17:00 אבוקדו עם עגבניה/כריך עם גבינה
20:00 210 תמ"ל
1. האם יש צוך לדעתך להוריד בכמות התמ"ל ,ואם כן במה מחליפים ?
2. האם צריך לשנות/להוסיף משהו בתפריט?
הילד ממש לא בעיתי ולכן חשוב לי לספק לו את המיטב אודה להמלצותייך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפריט בן שנה וחודש - תגובה
יעל משיח ארזי10/10/2011אמא שלום
מגיל שנה אפשר לאכול כבר הכל ולכן בהדרגה הייתי ממליצה להוריד את התמ"ל ולצרפו לארוחות המשפחתיות , מה שהמשפחה אוכלת טוב גם לו, תוך הקפדה על כל אבות המזון ויטמינים ומינרלים חשובים. סה"כ המזון שאוכל מגוון ואת ארוחות התמ"ל ניתן להחליף בפרוסה עם טחינה / דגני בוקר עם חלב / יוגורט / פרי + יוגורט וכדומה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולי קנאה
אורית11/10/2011בגיל כל כך צעיר ומסכים לאכול קציצות דגים? ובשר? איזה יופי... לי הלכו מלחמות עד שהוסכם על טעימה ושם זה גם נגמר... מבחינת עוף בלי עין הרע לא עשו לי בעיות. אני עד היום מכינה את הקציצות של הילדות של הבן... טוחנת טבע עוף בבית (שזה השוס של המתכון כי זה עוף ללא אנטיביוטיקה, גם מבחינת סוג עוף וגם מבחינת טחינה ביתית), מכינה רוטב עגבניות...
איך את מכינה קציצות דגים שילדים אוהבים...? אני אף פעם לא הצלחתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מזון מוצקיהודית10/10/2011
הנקתי את ביתי עד גיל חצי שנה ובמקביל נתתי לה טעימות של ירוקת ופירות כעת גמלתי אותה מהנקה והעברתי אותה למטרנה והיא מסרבת לאכול מזון מוצק.מה הסיבה? בנוסף היא הייתה ישנה כל הלילה ומאז שגמלתי אותה היא מתעוררת מידי פעם בלילה מה יכולה להיות הסיבה לכך? האם זאת העובדה שגמלתי אותה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזון מוצק - תגובה
איילת בר10/10/2011שלום יהודית,
הקימה בלילות יכולה להיות קשורה לגמילה מהנקה.
לא ציינת אם חזרת לעבוד לאחרונה, זו גם יכולה להיות הסיבה. ישנם מצבים בהם תינוקות מתעוררים בלילה לאחר שהאימא חוזרת לעבוד כדי להשלים את הזמן החסר.
לגבי המוצקים גם יכול להיות קשור לשינוי שעוברת. אל יאוש תמשיכי לנסות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים מינרליםג'ניפר10/10/2011
שלום,בתי בת 4 חודשים אני מעוניינת לדעת אם אפשר לתת לה מים מינרלים לא מורתחים אלא פושרים עם הסימילק?
אני משלבת לה מים מורתחים עם מים פושרים על מנת שהדייסה לא תהייה חמה מדי.
האם אפשר לתת לה מים מינרלים?לא מים מורתחים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים מינרלים - תגובה
איילת בר10/10/2011שלום ג'ניפר,
עד גיל שנה מומלץ להרתיח את המים לתינוקות. המלצה זו כוללת מים מינרלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה רק לינוקרחל10/10/2011
בני בן 8 חודשים, בגן אוכל יפה והכל.משעה 4 שאני לוקחת אותו מהגן עד למוחורת בבוקר שחוזר לגן מוכן רק לינוק. מסרב לאכול אוכל מוצק מכל סוג שהוא.גם שאדם אחר מנסה לתת לו. הוא לא מוכן לאכול תחליף חלב בשעות שהוא בגן והוא מסתדר יפה בלי הנקה או תחליף חלב. במהלך הלילה מתעורר שלוש פעמים לאכול. אני כבר לא יודעת מה לעשות. (בשבתות וחגים שהוא נמצא בבית גם בקושי מוכן לאכול מוצקים). מאוד אודה על עזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוצה רק לינוק - תגובה
איילת בר11/10/2011שלום רחל,
לפי מה שאת מתארת תינוקך משלים את שעות החסר שלו איתך.
גם רוצה לינוק כל זמן שנמצא איתך וגם מתעורר בלילה.
אפשרות נוספת שסובל משיניים ולכן בשעות הערב והלילה צריך אותך. אם זה לא המצב.
ממליצה לך לתת לו הנקה באופן מסודר זאת אומרת כאשר את אוספת אותו מהמעון תניקי ולפני השינה. בין השעות האלה תציעי לו פירות או דייסות ביתיות, ירקות מאודים, כריך אבוקדו.
לגבי הלילה את צריכה הרבה סבלנות ובגילו אין מנוס אלא להמשיך להניק.
שוב, אם הכנסת אותו רק בספטמבר לגן סביר להניח שמתעורר כדי להיות איתך תופעה מוכרת וכמו שהופיע כך תחלוף.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, רוצה רק לינוק
רחל11/10/2011תודה רבה על התשובה. מה אני עושה בשבתות וחגים שגם אז מסרב לאכול מוצקים - אני מציעה לו: פירות, מרק, מה שאנחנו אוכלים, דיסות וכ"ו. האם להתעקש על ארוחה של מזון מוצק ? תודה ויום טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך, רוצה רק לינוק - תגובה
איילת בר11/10/2011בוקר טוב רחל,
את מתארת מצב שבגן הוא אוכל יפה כך שאין לו בעיה עם מוצקים.
ממליצה לך למצוא דרכים יצירתיות כן לתת לו את המוצקים גם בשבתות וחגים ואת ההנקה לתת כהשלמה לארוחה.
מה שחשוב שלא תלחצי ממנו ותנסי לנהל את סדר היום.
לדוגמא:
על הבוקר תניקי
ב- 10:00 פירות
ביניים הנקה
ומרק בצהריים.
ברגע שתבני את סדר היום גם בשבת הוא ישתף פעולה.
תיצרי מצב בו את אוכלת איתו את ארוחת הבוקר והצהריים שהוא על טרמפולינה או כיסא (תלוי אם יושב)
וכך את לא זמינה עבורו להנקה בשעה זו.
כי אתם אוכלים יחד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל בזמן שילשוליםאמא09/10/2011
היי,
בני בן שנה ותשע. לצערי חולה המון בתקופה האחרונה.
מזה יומיים הוא סובל משילשולים, אשר קדמו להם מספר ימים של חוסר אכילה טוטאלי וזאת אחרי שבוע ש וירוס.
ברצוני לדעת מה עדיף לתת לו, הוא אוכל ממש מעט עכשיו.
תודה רבה וגמר חתימה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוכל בזמן שילשולים - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום אמא,
בזמן מחלה רצוי לא להעמיס על הגוף עם מזון ולהרבות בשתייה.
תתני לו לשתות תה קמומיל וחיידקים טובים.
לגבי מזון רצוי לתת תפוח מבושל, בננה ואורז בזמן שלשול.
וכמובן כל מקרה לגופו.
בגלל שבנך עובר תקופה של מחלות ממליצה לך לגשת לייעוץ אצל נטורופתית כדי לחזק את מערכת החיסון שלו.
שנה טובה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך - המשך ...
אמא09/10/2011איילת תודה רבה על התשובה.
את הלחם הוא דחה לגמרי במחלה, לכן חשבתי שזה רעיון טוב לתת לו דייסות למיניהן (גם פחמימות וגם נוזלים).
אני נותנת לו את כל הסוגים: שיבולת שועל, סולת מלא וכוסמין.
אני באמת לא בטוחה שזה רעיון כ"כ טוב, הוא לא הפסיק לשלשל גם היום.
האם בזמן שלשול עדיף יותר לתת מזונות מעובדים ולא את כל המלאים, כי הם קלים יותר לעיכול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על תשובתך - המשך ... - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום אמא,
בהחלט בזמן שלשול רצוי להמנע מדגנים מלאים.
תתני לו לשתות מי אורז שתכיני מאורז בסמטי פשוט תרתיחי את האורז ותתני לו את המים. חשוב לשים כמות גדולה של מים כדי האורז לא יספח את כל המים.
ממליצה לך לתת לו להקלה:
פורמולה של דר' רקבג
R4 JUNIOR - פורמולה הומאופתית ניתן להשיג בבית מרקחת יכול להקל על הסמפטומים.
לבריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לבן שנה וחודשמירב08/10/2011
שלום.
האם התפריט של בני מאוזן?
6 בבוקר- הנקה
9 בבוקר- 2,3 פירות (אפרסק/ ענבים/ בננה/ מלון/ תפוח/ אגס) +אבוקדו או כף ממרח שקדיה.
12:30- ירקות מאודים (קצת גזר, בטטה,דלורית, סלק. לפעמים גם גמבה ואפונה ירוקה קפואה) + קינואה/ גריסים/בורגול/ עדשים אדומות + עוף ("פולקה" או "משולש") + כף שמן זית. פעמיים בשבוע "מחביאה" ביצה קשה כי לא כ"כ אוהב ביצה לבד. ולעיתים גם נותנת עגבניה.
16:00- הנקה
16:00-19:00 מנשנש קצת עוגיות/ פרוסה עם שקדייה.
19:30- דייסת שיבולת שועל בייתית על בסיס כוס חלב צמחי כוסמין/ שיבולת שועל/ מים + כף טחינה מלאה אורגנית + 2 כפיות סילאן.
20:00 הנקה.
כמה שאלות:
1: האם מותר לתת אבוקדו שלם כל יום?
2: האם להמשיך עם קילוף הפירות והעגבניה?
3: אנחנו לא נותנים לו חלב. מה אפשר לתת אחה"צ בזמן הנשנוש?
4: עדיין לא אכל שעועית. האם לתת?
5: מה אפשר לתת בבוקר במקום פירות?
תודה רבה רבה!!!
חתימה טובה ושנה טובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לבן שנה וחודש - תגובה
יעל משיח ארזי09/10/2011מירב שלום
בשלב זה בנך יכול לאכול הכל כך שהוא יכול להצטרף לארוחות שלכם ולהשתתף במה שיש
כמו כן הייתי מציעה לגוון את העוף גם עם הודו ומידי פעם בשר על מנת לקבל יותר ברזל, בעוף כמעט ואין
לגבי שאלותיך:
לא צריך לתת אבוקדו שלם כל יום ובנוסף נסי לגוון עם טחינה גולמית ושקדייה
לא חייבים לקלף את הפירות והירקות אבל לעקוב אחר האכילה ולראות אם אוכל כמו שצריך
טחינה יכולה להיות תחליף לחלב ויש סוגי חלב שאינם חלב פרה כמו חלב אורז או חלב שקדים
בבוקר את יכולה לתת דייסה / פרוסה עם ממרח / דגני בוקר מלאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצה בקבוקחלי08/10/2011
שלום,
התינוקת שלי בת 4 חודשים. כשהיתה בת שבוע הפסקתי להניק לשלושה שבועות והסכימה לקבל חלב שאוב בבקבוק שאחריהם חזרתי להנקה בלעדית. לפני מספר ימים התחלתי לנסות לתת לה חלב שאוב בבקבוק (כדי שאוכל להשאיר אותה עם אבא שלה לכמה שעות וגם לקראת חזרה לעבודה בעוד חודשיים). ניסינו שבעלי יאכיל, שאני, שבעה, רעבה, לפני הנקה, אחרי הנקה, תוך כדי להחליף בין הציצי לבקבוק... הילדה שלי, שהיא באופן כללי ילדה נוחה רגועה וסתגלנית פשוט מסרבת. מה אוכל לעשות עוד, אשמח לעצה. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא רוצה בקבוק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/10/2011הדרך היחידה להרגיל אותה היא פשוט לצאת מהבית ולתת לבעל להתמודד איתה.
היא מרגישה שאת בבית ולכן יודעת שיש לה אופציה ב'.
גם אם בהתחלה לא תאכל הרי שבסוף לא תיהיה לה ברירה במיוחד כשהיא כבר נחשפה בעבר לבקבוק ויודעת מה זה. זה הכל עיניין של להתעקש איתה.
כמובן שאני ממליצה להפחית בשאיבות ובקבוקים אלא אם כן את באמת יוצאת ואין ברירה.
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרמל? סוכר ומים שלא נעשים קרמל. למהנינה08/10/2011
למה סוכר ומים בהרתחה לא נעשים קרמל חום כפי שכתוב הוראות להכנת פאקן פאי?
אני מרתיחה את הסוכר והמים בכמויות מדוייקות לפי המתכונים וזה לא מקבל תבע או ריח של קרמל?
מה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרמל? סוכר ומים שלא נעשים קרמל. למה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/10/2011נירה שלום את טעית בסוג הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לפליטות
דפי09/10/2011עד לפני כחודש ביתי היתה אוכלת 2 ארוחות ביום בוקר פירות , צהרים מרק, בהדרגה ובמחשבה על הפחתה בהנקות הוספתי ארוחה נוספת ביום מטרנה /דיסת מטרנה, עדין המשכתי להניק במשך היום הנקות קצרות כשמבקשת, אך הרגשתי שזה לא מספיק לה ולכן הוספתי עוד ארוחת דיסה/מטרנה. לפני כשבועיים נתתי לה את המטרנה/ דיסה בבוקר(פלטה אך הרבה פחות), צהרים מרק ואחהצ פירות אך מאז ששינתי את הסדר והפכתי את המטרנה לאחהצ החלה בפליטות. מזה כיומים חזרתי לבוקר פירות וצהרים מרק ואחהצ נתתי לה הנקה וגמדים, אך אינני מרגישה שזה מספיק לה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה, פליטות מרובותדפי07/10/2011
שלום,
ביתי בת 7 חודשים, משקל תקין, בריאה ופעילה להפליא,
מגיל 4 חודשים החלה בטעימות, לקראת גיל חצי שנה החלה בשתי ארוחות מלאות ליום פירות ומרק. מגיל חודשים במקביל להנקה התחלתי לתת לה לפני השינה מנת מטרנה, שהתקבלה בצורה טובה מצידיה.
בשבוע האחרון סדר יום הארוחות הוא בבוקר הנקה, ארוחת 09:00 פירות לקראת 13:00 מרק ואחר הצהרים מנת מטרנה (בין לבין הנקה שמבקשת)בימים אלה החלה תופעה שמאוד מדאיגה אותי,לאחר ארוחת המטרנה של אחר הצהרים, בתי נוהגת לפלוט בצורה יוצאת דופן, כמות גדולה של מטרנה לעיתים עם שאריות אוכל של המרק. הפליטות נמשכות גם עד שעתיים, אני חוששת שלעיתים אפילו מדובר בכמות של הקאה. ניסיתי להחזיק אותה ארוכות, לתת לה מטרנה עם דיסה על מנת להסמיך, להוריד בכמות, לוודא שהיא באמת רעבה, אך עדין ממשיכה לפלוט באופן מטריד.חשוב לציין שלעיתים רחוקות ובעיקר שאוכלת מהר את המטרנה לפני השינה פולטת מעט אך לא בכמות המדוברת.
אודה לך מאוד על תשובתך ,
אמא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה, פליטות מרובות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/10/2011שלום דפי
האם את עדיין מניקה? או שהפסקת?
יכול להיות שהתחליף חלב גורם לה בעיה, או שיש לה רפלוקס (עליה של תוכן הקיבה לוושט), יכול להיות שזה תקופתי ויעבור ויכול להיות שיש בעיה.
אני מציעה שתגשי לנטורופתית לאיבחון ויעוץ.
אם תלכי לרופא יכול להיות שיתן לך כדורים נגד צרבת אני כמובן נגד.
אבל את כמובן יכולה ללכת לקבל חות דעת מהרופא ואז לחזור לפה.
חסרים הרבה פרטים על מנת לאבחן ולהמליץ לך מה לעשות, איני רואה מה אני יכולה להמליץ לך מלבד לגשת ליעוץ פרטני.
אשמח לעזור
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליטות מרובות
דפי09/10/2011הי נטלי,
תודה על התייחסותך,
כן אני עדין מניקה,בלילה (מתעוררת כמה פעמים לאכול) וארוחת בוקר בסביבות 6 ,במשך היום בעיקר לפינוק. ביתי אוכלת מטרנה מגיל חודשיים ורק בשבועות האחרונים החלה לפלוט הרבה, חשוב לציין כי המטרנה אחהצ היא רק מלפני שבועיים. עד אז וגם כיום אוכלת בקבוק 180 לפני השינה, ללא פליטות יוצאת דופן.
האם יכול להיות שהיא רגישה למטרנה למרות שהיא אוכלת כבר מגיל חודשים מטרנה ללא פליטות מרובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפליטות מרובות - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין09/10/2011רגישות או אלרגיה יכולים להיתפתח במשך הזמן.
מדוע הוספת לה תחליף חלב אחהצ ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי השאלות הנוספות?
מיכל10/10/2011תודה.
את הדייסות האלו ניתן גם לתת בבקבוק? כי כרגע אני נותנת לה את הדייסה במצב סמיך מאוד ורק בכפית.
בנוסף אשמח אם תתייחסו גם לשאלות לגבי שאר האוכל במהלך היום
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי השאלות הנוספות? - תגובה
איילת בר10/10/2011שלום מיכל,
את הדייסות האלה ניתן לתת בכפית.
לגבי השינוי באופן האכילה ממליצה לך תמיד לתת אוכל בישיבה בכיסא.
תכיני רצועות ירקות מסוג בטטה, גזר קישוא ופרחי ברוקולי וכרובית ותאדי אותם.
הם נמסים בפה.
בזמן ארוחה תתני לה רצועה ביד וממקביל תאכילי אותה בכפית את המנה שלה.
כך היא תרגיש עצמאית בזה שאוכלת לבד ואת תספקי לה ארוחה מלאה.
ברגע שתאכל מספיק בעזרת השילוב של אכילה עצמאית עם האכלה על ידך תדרוש פחות לינוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקר גיל 10 חודשיםמיכל07/10/2011
שלום. בתי בת 10 חודשים. אוכלת כל בוקר דייסת שיבולת שועל שאני מכינה לה בתוספת פרי שונה (אגס/ בננה/ תמר/ מלון..) השאלה שלי היא האם יכול להיות בזה משהו שלילי שזה מה שהיא אוכלת כבר כמה חודשים (בערך מגיל 6-7 חודשים) כל יום! ניסיתי דייסות אחרות אך היא לא רוצה, וגם רסק פירות לבד לא מוכנה. רק את הדייסת שיבולת שועל, ומאוד אוהבת.
האם כדאי לעשות הפסקה בכל זאת? האם יש לכן עוד רעיונות לארוחת בוקר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחת בוקר גיל 10 חודשים - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום מיכל,
ארוחת הבוקר עם שיבולת שועל זו ארוחה בריאה מאוד.
ואין בה שום דבר שלילי
חשוב שבמהלך היום תתני לה סוגים נוספים של דגנים מסוג: קינואה, דוחן, אורז, בורגול וכד'
אני מאמינה שעם הזמן ביתך תהיה פתוחה יותר להצעות.
תנסי להכין דייסת קינואה או דוחן כתחליף לקוואקר
אוכריך עם אבוקדו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות
מיכל09/10/2011תודה על התשובה
אשמח אם תסבירי לי כיצד מכינים דייסת קינואה או דוחן?
בנוסף יש לי עוד כמה שאלות בנושא האוכל.
בסך הכל מאז שהתחלנו את הטעימות (סביב גיל 5 חודשים) היא אכלה מאוד יפה, הגדילה לאט לאט את הכמויות והגיעה גם למנות של ארוחה שלמה. (במקביל עדיין יונקת), אך בזמן האחרון סרבה לאכול אוכל טחון ורק את האוכל שאנחנו אוכלים. אז עברנו לאוכל של "גדולים" ואכלה קציצות, פסטה וכל דבר שאנחנו אכלנו רק קצת מעוך עם המזלג. בימים האחרונים מסרבת גם לאכול את הדברים האלו, מוכנה לאכול רק מה שמחזיקה ביד לבד וזה צריך להיות חתיכות גדולות (לא מוכנה למשל להחזיק חתיכה קטנה של קציצה או פסטה ולהכניס לפה). הבעיה שגם אין לה עדיין שיניים. נעשתה מאוד בררנית פתאום בסוגי האוכל. מאוד רוצה לאכול מלפפון שלם אבל בגלל שאין לה שיניים חותכת חתיכות גדולות מאוד עם החניכיים והרבה ואז מתקשה לאכול את זה וזה גם קצת מפחיד..
איך כדאי להתנהל במצב כזה? כי כרגע היא חזרה לינוק ממש הרבה אחרי שהיו לנו יותר ארוחות מוצקים.. וגם נכנסת לגן בעוד כשבועיים וחבל לי שתעבור לאכול הרבה מטרנה בגן..
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלות - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום מיכל
את הדייסה את מכינה כמו דייסת קוואקר.
את הדוחן והקינואה צריך לשטוף טוב במים זורמים או להשרות מעט ולסנן עד לקבלת מים צלולים.
על כול חצי כוס מים או חלב שקדים תוסיפי כף דגן ותבשלי על אש קטנה.
אפשר להמתיק עם סילן או מיפל טבעי.
לגבי השינוי באופן האכילה ממליצה לך תמיד לתת אוכל בישיבה בכיסא.
תכיני רצועות ירקות מסוג בטטה, גזר קישוא ופרחי ברוקולי וכרובית ותאדי אותם.
הם נמסים בפה.
בזמן ארוחה תתני לה רצועה ביד וממקביל תאכילי אותה בכפית את המנה שלה.
כך היא תרגיש עצמאית בזה שאוכלת לבד ואת תספקי לה ארוחה מלאה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא ניתן להקפיא בשנית חלב אם ?חגית07/10/2011
בכל מקום שקראי על אחסון והפשרת חלב אם רשום כי לא ניתן להקפיא בשנית חלב אם שהופשר באופן חד משמעי.
אך לא רשום בשום מקום מדוע ??????
שאבתי חלב בעבודה בסביבות השעה שתיים עשרה בצהריים , אחסנתי אותו במקפיא ובשעה שלוש הוצאתי אותו כאשר הוא היה כבר קפוא על מנת להעבירו הביתה.
בשמונה בערב נזכרתי ששכחתי להוציא אותו מהתיק וכשנזכרתי החלב היה מופשר אם כי קר עדיין !!! הכנסתי אותו שוב למקפיא ה(הילדה כבר אכלה את "ארוחת הערב"שלה וידעתי שעד הבוקר לא יהיה לי שימוש בו)
על כן , לפני שאני זורקת אותו , רציתי לדעת מה הסיבה לכך שלא ניתן להקפיא בשנית חלב אם שהופשר ?
תודה !!
וחתימה טובה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא ניתן להקפיא בשנית חלב אם ? - תגובה
איילת בר09/10/2011שלום חגית,
המצב שתיארת מתאים גם לבשר או כל מאכל שהופשר.
זוהי הוראה גורפת שלא כדאי לקחת סיכונים בה במיוחד שמדובר בחלב עבור תינוק.
מזון שעובר תהליכים כמו הקפאה והפשרה מאבד מערכו התזונתי וכן הופך חשוף לחיידקים.
אני מבינה את כאב הלב לשפוך חלב ששאבת אך בריאותו של ילדך חשובה יותר.
בברכת שנה טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)