מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלונתמיכל26/10/2011
שלום מהו הדג האהוב ביותר לקציצות עבור גיל שנתיים תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלונת - תגובה
יעל משיח ארזי26/10/2011מירית שלום
כמובן שזה עינין של טעם היות ובגיל שנתיים ניתן כבר לאכול יחד עם המשפחה. הכי נפוץ לדעתי הן קציצות טונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לילדה בת 8 חודשים.חגה26/10/2011
שלום.
הילדה שלי בת שמונה חודשים שבוע הבא. היא אוכלת כבר חודשיים בערך פרות בבוקר וירקות עם עוף בצהריים שניהם במרקם של גרבר. לא מזמן התחלתי לגרד מדי פעם תפוח בפומפייה ולמעוק בננה במזלג. שאלתי היא מתי אפשר להפסיק עם המרק המשעמם הזה ולהתחיל לתת לה אוכל רגיל מעוך קטן קטן. אין לי בעיה להמשיך לתת לה אוכל בבלנדר עד גיל 12, אבל החברים והסבתות נורא מבלבלים אותי וגם ספרים שונים ואני כבר לא יודעת באיזה מרקם היא אמורה לאכול (היא עדיין לא יושבת ויש לה שתי שניים תחתונות ושתיים עליונות בדרך...) . תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
חגה28/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לילדה בת 8 חודשים. - תגובה
יעל משיח ארזי30/10/2011חגה שלום
בגיל 8 חודשים את יכולה כבר להוסיף קטניות למרק וחלמון של ביצה שניתן לרסק ולהוסיף לו טחינה גולמית או אבוקדו ולנסות כך לגוון ההתקדמות במרקמים כי גם על פי התקדמות התינוק ואן את לידו בזהירות ולאט לאט ניתן לנסות מרקמים יותר מעוכים
ממרוסקים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי ברזשרון26/10/2011
ביתי בת 7 חודשים. היום (בטעות) הוכן לה בקבוק 180 cc מים מהברז עם סימילאק והיא שתתה הכל. איזה נזק יכול להגרם לה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי ברז - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/10/2011לא רואה סיבה להילחץ.
חימום המים נועדו להרוג חיידקים (באם יש)...
אבל לא תמיד יש וגם לא תמיד ישפיע על הגוף.
לא קרה אסון, להבא תיהיו יותר ערניים.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
שרון26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום . שאלה לגבי בת חצי שנהנון25/10/2011
סליחה מראש על האורך .
היא תינוקת דיי שמנה , לובשת בגדים של גיל שנה-שנה וחצי.
יונקת.
לצערי למעט הנקה שלפני השינה , אני לא מצליחה להגיע לסדר יום.
א ב ל בבוקר בין 9-11 מקבלת תפוח מרוסק. לפעמים אני מצליחה גם לתת צהרים בצורת מרק מרוסק במזלג.
היא מקבלת את כל המזון בכפית . הכנתי לה את אותו הדבר כל פעם שהצלחתי :גזר , תפוח-אדמה , קישוא , קצת בצל , סלרי , ומעכתי עם מזלג. (לצערי מדי פעם אמא שלי הוסיפה אבקת מרק ), לפעמים לצערי המזון היה מלוח (אני חד הורית לא צעירה , מעל 40 וגרה עם הורי) אבל היא אהבה את זה.
ועכשיו לשאלות
1. איך מכינים דייסה ביתית בריאה?
2. האם מותר לשים בבלנדר מרק שיש בו תפוח אדמה עם חתיכת עוף? פעם שמעתי שהשילוב בין פחמימות לחלבונים לא בריא?
3. המרק שאני מכינה דליל מאד , עד שאפשר לשתות אותו מבקבוק. אני נותנת לה בכפית , והרבה נשפך . האם כדאי לתת מרק מבקבוק?
4. מה אפשר לתת לה , שעשיר בברזל?
5 האם מותר לתת ביצים.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מ ק פ י צ ה. מקווה שזה בסדר
נון26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום . שאלה לגבי בת חצי שנה - תגובה
יעל משיח ארזי26/10/2011נון שלום
לגבי שאלותיך
מתי התחלת לתת טעימות? עם הדייסות בינתיים אפשר עוד לחכות.
לגבי המרק מראש כשאת תוכנת את הירקות תוסיפי פחות מים על מנת שיהיה במרקם דמוי גרבר, ולא מיימי מידי המטרה היא להאכיל עם כפית וללמד מיומנויות חדשות ולא להמשיך להאכיל דרך בקבוק.
כרגע הדרך לקבל ברזל היא דרך ירקות ירוקים, דרך הודו שניתן להוסיף למרק וכמובן להקפיד על מתן הברזל בטיפות.
אין שום בעיה לתת חלבונים ופחמימות יחד לא לתינוקות ולא למבוגרים.
בשלב זה עדיין לא נותנים ביצים, ביצה שלמה אפשר לתת לקראת גיל שנה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי לתת טעימות בגיל 4 חודשים
נון26/10/2011היא מפותחת + לחץ משפחתי , אז התחלתי. מאז זה עליות ומורדות . כלומר יש ימים שהיא אוכלת פרי בבוקר ועוד צהרים ,ויש ימים שהיא אוכלת רק את הפרי בבוקר.
אני לא יודעת אם יש קשר , אבל גם כרגע היא מתעוררת 2-3 פעמים בלילה ויונקת. מגיל שבועיים עד גיל 4.5 חודשים ישנה לילה מלא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתחלתי לתת טעימות בגיל 4 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי26/10/2011אם לאחרונה חל שינוי כמו חזרתך לעבודה או כניסתה למשפחתון עלול להשפיע נסי לתת לה מוצץ או מים במקום אוכל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכנת בקבוק תמ"לשיר25/10/2011
שלום
שאלה לגבי המים הרתוחים להכנת תמל.
מה הכי נכון לעשות? מים רתוחים שהתקררו - לתת ככה? להוסיף קצת חמים מתרמוס? איזה כמות מכל אחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכנת בקבוק תמ"ל - תגובה
איילת בר25/10/2011שלום טל,
חשוב מאוד לתת מים שרתחו לפחות 2 דקות.
לגבי הכמויות את בהחלט יכולה לתת מים רתוחים שהתקררו ולהוסיף מעט מים חמים כדי שהמזון יהיה פושר. את צריכה לנסות את הכמויות עד שתדעי בדיוק.
נראה לי שכ- 20% מים חמים על מים פושרים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכנת בקבוק תמ"ל - תגובה - תגובה
יעל משיח ארזי25/10/2011ניתן גם לחמם את הבקבוק על ידי הנחתו בתוך צלוחית עם מים רותחים לכמה דק'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם היא אוכלת 80? זה נורא?
שיר26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת שבועייםשיר25/10/2011
בהתחלה נתתי מטרנה. שקלה 2800 בשחרור ואכלה 60.
לפני שבוע נשקלה בטיפת חלב ושקלה 3085.
אני מניקה. אבל לפעמים נותנת בקבוק-כמה אמורה לקבל כעת? ואיך אני עושה את החישוב בעתיד אם אין לי מידע עדכני על המשקל הנוכחי שלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת שבועיים - תגובה
יעל משיח ארזי25/10/2011טל 30 שלום
החישוב הוא 150 כפול משקל חלקי מספר ארוחות. אם את לא יודעת בדיוק כמה שוקלת תעשי הערכה לפי הפעם האחרונה שנישקלה. אמורה לעלות כ150-200 גרם בשבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שיר26/10/2011אם שוקלת 3400, ואוכלת כל שעתיים בערך , כלומר 10 האכלות, יצא לי מספר בן 5 ספרות - אז אני לוקחת את הספרות הראשונות? כלומר 40???
מוזר, כי כשהשתחררה אכלה כבר 60, ואתמול אכלה 85 בלילה ונרדמה ל 3 שעות. איך זה הגיוני?
איזה בקבוק הכי מומלץ לתת? MUM? טומי טיפי? בגלל ההנקה היא מוצצת את הבקבוק במקום לשתות ולוקח המון זמן להאכיל וגם נחנקת המון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל משיח ארזי26/10/20113.4 כפול 150 לחלק ל10= 51 סיסי
אבל יכול להיות שבגלל שיונקת לא בכל פעם מקבלת 51 ולכן הייתי מעגלת ל60 סיסי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם היא אוכלת 80 ולא 60 - זה נורא?
שיר26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואם היא אוכלת 80 ולא 60 - זה נורא? - תגובה
יעל משיח ארזי26/10/2011לא, אם היא דורשת יותר תני לה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק יונקשירה25/10/2011
שלום רב,
בנו בן 14 יום ניזון אך ורק מהנקה בשלב הזה. רציתי לדעת על איזה תפריט אני צריכה להקפיד כדי שהחלב יהיה יותר "בריא" אם יש דבר כזה, שיהיה לי הרבה חלב, ושלא יעשה לו גזים חלילה.
(והכוונה שלי היא מה כן לאכול ומה לא לאכול).
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק יונק - תגובה
איילת בר25/10/2011ראשית מאחלת לך מזל טוב שירה!
שאלת כאן שאלה כללית מאוד ורצוי מאוד לגשת ליעוץ תזונתי כדי לדעת שאת אוכלת בריא ונכון עבורך.
באופן כללי חשוב מאוד להרבות בשתיית מים כדי שיהיה לך מספיק נוזלים לייצור החלב.
המנוחה שלך גם מאוד חשובה ממליצה לך להשלים שעות שינה בבוקר יחד עם תינוקך.
חשוב לאכול פחמימות מורכבות, אגוזים ושקדים לא קלויים ירקות ופירות.
וקטניות מונבטות. גם בשר הודו.
חשוב להימנע ממוצרי חלב - אחד המאכלים שגורמים לגזים אצל יונקים.
מזכירה לך שוב שההמלצה הזו היא כללית וכל אישה מגיבה אחרת למזונות וכך גם התינוק היונק.
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שיהיה במזל טוב - מוסיפה
טל26/10/2011אומרים שחילבה מגבירה את החלב. וירקות ממשפחת המצליבים + קיטניות גורמים לגזים.
כמובן שזה באמת אינדבדואלי כי אצלי כל מה שניסיתי לאכול ולא לאכול גרם לקטנצ'יק לגזים. בסוף קניתי מין תכשיר כזה להקלה בגזים בשם גרפווטר (בלי סוכר) שמאוד עזר לו להרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 ח' מסרב לאכול מוצקים לחלוטין!איילה25/10/2011
שלום לכן, בני בן 10 חודשים. מגיל 4 חודשים חשפתי אותו ואת התאומה שלו למוצקים. ניסיתי את כל הטעמים כמעט עד גיל חצי שנה ומאז אני מאכילה את אחותו אבל לא מצליחה להאכיל אותו. בכל פעם שאני מנסה להכניס לו משהו לפה או שהוא יורק או שהוא מסובב את הראש ניסיתי מרקמים שונים טמפרטורות שונות.. כלום. אם הוא כבר אוכל משהו שיש לו טיפה טיפה טקסטורה הוא פתאום משתעל ומקיא הכל. מצד שני אם היה איזה שהוא חשש לבעיית תחושתית- הדבר היחידי שהוא כן מוכן לאכול (פה ושם) זה במבה. הוא אוכל לבד אבל גם זה לא ממש רציני אולי במבה אחת או שניים.. גם עוגיה הוא יאכל חצי בקושי. אז זה לא שיש לו בעיה רפואית שהוא לא יכול לאכול!! מצד שני, כמובן שהוא טוחן מטרנה כל שלוש שעות כמו תינוק שרק נולד... אני מיואשת... אני יודעת שניסיתי הכל כי אחותו אוכלת הכל והיא גם ינקה עד גיל 8 חודשים והוא פשוט מסרב להכל חוץ ממטרנה!! מה עושים??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 10 ח' מסרב לאכול מוצקים לחלוטין! - תגובה
איילת בר25/10/2011שלום איילה,
השאלה ממתי לא מוכן לאכול מוצקים אם זה מתחילת הדרך ממליצה בכל זאת לגשת לרופא גדי לשלול בעייה רפואית.
כמו כן רצוי לגשת ליעוץ תזונתי כדי לבחון יחד מדוע מסרב . כך גם תוכלי לקבל הדרכה אישית איך לנהוג איתו.
כעזרה ראשונה ממליצה לך ליצור כמה שיותר ארוחות משותפות ולאפשר לו לאכול באופן עצמאי על כיסא תינוק את המזון.חתוך לחתיכות קטנות ואת תאכלי מהצלחת שלך. כך שיראה שגם את אוכלת.
אני כאן לכל שאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויותנירית24/10/2011
שלום רב,
בני הוא בן שישה חודשים והתחלתי לתת לו טעימות של ירקות ופירות לפני כחודש וחצי. עד עכשיו העליתי לו את הכמויות בהדרגה ואני מעוניינת לתת לו כבר שתי ארוחות מלאות של מוצקים, אך עושה רושם שלא משנה איזו כמות אני נותנת לו בארוחה, תמיד כשאני מציעה בסופה סימילאק הוא אוכל בשמחה כמות של 120-180. הכמות של האוכל המוצק היא כבר גדולה למדי ואני לא בטוחה עד כמה צריך להגדיל אותה. יש לציין שהוא שוקל 10 ק"ג. איזו כמות של ירקות\פירות כדאי לתת? איך יודעים כשכבר לא צריך להציע סימילאק בסוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמויות - תגובה
איילת בר25/10/2011שלום נירית,
בגיל זה מנת ירקות או פירות כ- 3-4 כפות.
ולרוב משלימים את הארוחה בתמ"ל או הנקה.לפי הצורך או לפני השינה הסמוכה לארוחה.
ציינת את משקלו של בנך מה שמסביר את דרישת השלמת הקלוריות.
תציעי לו כ- 5כפות ותראי אם דורש בקבוק
ממליצה לך לסמוך על מנגנון הרעב של בנך ולספק עבורו את המנה שדורש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפי חלב בצינוןמיכל24/10/2011
שלום
ביתי בת 10 וחצי חודשים, מצוננת כבר כשבועיים. הנזלת פשוט מסרבת להפסיק.
היא יונקת, אבל אוכלת גם בקבוק אחד של מטרנה/סימילאק פעם ביום כשאני לא נמצאת.
האם תחליפי החלב האלו לא טובים בזמן צינון? בגלל שזה על בסיס חלב?
עדיף תחליף שהוא צמחי? או בכלל לתת משהו אחר לגמרי במקום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפי חלב בצינון - תגובה
יעל משיח ארזי24/10/2011מיכל שלום
אין קשר בין 2 הדברים
עונת מעבר טמפרטורות משתנות כל יום ולכן מצוננת, יעבור בקרוב בלי קשר לבקבוק התמ"ל
בהצלחה ותהיו בריאים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת מוצרי חלב
מיכל24/10/2011תודה על התגובה המהירה
לא התכוונתי שהתמ"ל יכול לגרום לצינון, אבל אני יודעת שאומרים שכאשר מצוננים ויש ליחה כדאי להמנע ממוצרי חלב. והתמ"ל הוא על בסיס חלב. זו הסיבה.
לדעתך אין לכך השפעה?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת מוצרי חלב - תגובה
יעל משיח ארזי24/10/2011מיכל שלום
מכירה את הקשר הזה אך לא תומכת בו, לא נמצא קשר מדעי מובהק בין השניים, אם את מרגישה שהורדת מוצרי החלב תקל על בנך את מוזמנת להחליף לתקופת הצינון את בקבוק התמ"ל בבקבוק של חלב שאוב ולראות אם אכן יש שיפור, אך כמו שציינתי אני לא רואה בכך צורך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאהמישהי24/10/2011
שלום
בתי בת חודש וחצי ניזונה מתמל,ועולה יפה במשקל(יחסית גדולה לגילה)
יש לה יציאות כל יום
השאלה שלי היא:יש לה יציאות בצבע ירוק חרדלי..
האם זה אופייני לגיל הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין25/10/2011שלום מישהי,
נשמע שהיציאות של ביתך תקינות.
אשמח לענות על כל שאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נטלי
מישהי26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין26/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונת תינוקשחר24/10/2011
שלום רב,
בני בן שישה ימים. אתמול השתחרר מבית חולים מאחר והיתה לו צהבת. הוא קיבל טיפול באור בתינוקיה ואני הייתי מגיעה להאכיל אותו בכל שלוש שעות סימיללאק בלבד. אני לא מניקה. הוא נולד במשקל 2900 ושוחרר במשקל זהה. כפי שידוע לי הוא אמור לאכול בשלב הזה 60 סמ"ק בכל ארוחה וסה"כ שמונה ארוחות. שמתי לב שהוא אכן אוכל 60 אבל חצי שעה, שעה אח"כ הוא שוב רעב, מחפש אוכל ואוכל עוד 10-20 סמ"ק. יש לציין שיש לו יציאה לאחר כל ארוחה גם לאחר התוספת הקטנה. כשהוא היה בתינוקיה האחיות היו אומרות לי לפעמים שאחרי שהייתי הולכת הוא קיבל עוד תוספת כי היה רעב. שאלתי היא האם הכמות שהוא אוכל תקינה ביחס לשלב בו הוא נמצא. אחת האחיות אמרה לי שיש לתת לו כמות בהתאם לדרישה שלו וכאשר הוא יתמלא יפסיק לאכול. אחות אחרת אמרה שיש להגביל. אני קצת מבולבלת. האם ריבוי היציאות מעידות על האכלת יתר?
תודה, שחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונת תינוק - תגובה
יעל משיח ארזי24/10/2011שחר שלום
היות ותינוקך אינו יונק קשה להגיד לפי דרישה. אני מציעה לך לתת לו את התמ"ל לאט ככל שניתן אפשר להעזר בפטמת קלמה אשר לה טפטוף איטי, חשוב להוציא מפה התינוק כל כמה שלוקים.
בנוסף הכמות היא לפי חישוב של 150 סיסי כפול משקל גוף לחלק למספר ארוחות.
כמובן שאם הוא רעב תני תוספת אך בדקי האם באמת רעב על ידי זה שתאכילי אותו בקצב איטי
בהצלחה
ומזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםלימור23/10/2011
הייתי שמחה להבין איך נראה תפריט יומי לבת שישה חודשים שניזונה מסימילאק + ארוחת ירקות + ארוחת פירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום - תגובה
יעל משיח ארזי23/10/2011לימור שלום
מבנה היום תלוי בגודל מנת המוצקים שאוכלת, תלוי במשקלה תלוי בהרגליה, בעיקרון בערך כל 3-4 שעות יש ארוחה שרובה ככולה עדיין מבוססת על חלב אם / תחליף חלב כאשר לבקבוק מוסיפים בהדרגה את טעימות הפרי ואו הירק ומתקדמים לאט לאט עד שהמוצקים מחליפים את הבקבוק, תלוי בקצב של ביתך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לתינוקת בת 8 חודשיםמיכל23/10/2011
שלום,
בתנו בת 8 חודשים ויש לנו הרבה התלבטויות לגבי התזונה שלה:
כמה ארוחות סה"כ צריכות להיות ביום של בקבוק (סימילאק) + מוצקים?
כיום היא מקבלת 2 ארוחות מוצקות, מתי כדאי לעבור ל-3?
מה כדאי לתת לפני השינה ארוחה או סימילאק?
נודה לעצתכם,
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה לתינוקת בת 8 חודשים - תגובה
איילת בר23/10/2011שלום מיכל,
אם את מרגישה שבמהלך הערב הילדה לא רגועה ולא מסתפקת בתמ"ל. את בהחלט יכולה לתת לה בננה או בטטה או גזר מרוסק או מעוך תלוי בהתפתחות שלה.
לגבי שאלתך אם לעבור ל 3 מנות ביום שוב תלוי בדרישה שלה. את בהחלט יכולה לקראת ערב לתת לה ארוחת ערב שתכלול לדוגמא: מחית ירקות או עדשים עם ירקות חיים או דייסת קוואקר.
את הבקבוק לתת לפני השינה לא מזון מוצק.
בכלל גם למבוגרים רצוי ללכת לישון כשעתיים אחרי ארוחת ערב מוצקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומוס?שני23/10/2011
שלום,
בני בן השנתיים מאוד מ א ו ד אוהב חומוס. אני מקפידה לקנות חומוס תוצרת בית מהחומוסיה השכונתית, אבל יחד עם זאת הוא אוכל כל ארוחת ערב כמעט..אם היה יכול היה מחסל את כל הקופסה.
רציתי לדעת האם כדאי להגביל? והאם זה קשור לכך שהיציאות שלו רכות מאוד מאוד מאוד (מה שמקשה על גמילה עתידית כי הוא לא מרגיש בכלל שזה יוצא?)...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומוס? - תגובה
יעל משיח ארזי23/10/2011אמא שלום
חומוס היא קטנית מאוד חשובה ומזינה שמכילה ויטמינים רבים וסיבים תזונתיים אבל ישנה דרך בריאה יותר להכין את החומוס בבית למרות שאת קונה חומוס ביתי הוא עדיין לא החומוס הביתי שאת עצמך תכיני: וכך תוכלי לשלוט על יחסי החומוס הטחינה והתבלינים.
כמו כן ניתן לערבב את החומוס הביתי או לגוון אותו עם קטניות אחרות כמו אפונה / עדשים/ שעועית אולי יהנה בנך ממחיות שונות של קטניות שווה לנסות.
כמו כן נסי לגוון את החומוס גם עם טחינה ואולי אבוקדו מעורבב עם ביצה קשה אותו מרקם של החומוס אבל שילוב של מזונות בריאים אחרים.
אני לא חושבת שיש קשר ליציאות הרכות אבל את יכולה לנסות לתת יותר אורז ואולי יעזור עם יציאות יותר קשות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)