פורום תזונת תינוקות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דייסת קורנפלור
    דור
    06/10/2011

שלום,
    בני נולד בשבוע 27. השתחרר מפגיה במשקל 2.2 ק"ג בשבוע 37. לגבי אוכל- בהוראות הפגיה אנחנו מוסיפים כפית של סימילאק נאושור ל- 60 מ"ל מים וגרם אחד של קורנפלור מטרנה. הבעיה היא שקשה לנו למדוד גרם אחד של קורנפלור. יש דרך למדוד את זה? קורה משהו אם התינוק מקבל יותר מגרם אחד?

תודה :-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דייסת קורנפלור

הוספת תגובה

• דייסת קורנפלור - תגובה

יעל משיח ארזי
    09/10/2011

דור שלום
    הייתי ממליצה אולי לקנות מאזניים חשמליים ואז יהיה יותר קל
    בגלל שבנך פג ומערכת העיכול שלו מאוד עדינה מומלץ ללכת על פי ההוראות כמובן שאם יש סטייה קלה לא קרה כלום אך מומלץ להקפיד על הכמויות
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

מרינה
    10/10/2011

אבל האם זה מספיק 3 בקבוקים בשלב הזה?
    כמו כן נראה לי שהיא יותר אוהבת גרבר.האם ישנם בגרבר חומרים לא בריאים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת
    מרינה
    06/10/2011

תודה על התשובה.
    השאלה היא איך להעשיר לה את הארוחה בקלוריות , הרי בירקות אין כמעט קלוריות - איך זה יכול להחליף לה תמ"ל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה נוספת

הוספת תגובה

• שאלה נוספת - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/10/2011

גליה את פתחת בטעות שאלה חדשה במקום לשרשר את שאלתך במיקום שלה.
    איני יודעת לאיזו שאלה את שייכת. אנא כתבי שוב את השאלה במיקומה כדי שנבין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה

מרינה
    09/10/2011

אמרתי שאני התחלתי לתת ארוחה אחת של ירקות במקום הבקבוק לבתי בת 5 חודשים.
    וכעת אני שואלת מה לתת לה על מנת להעשיר לה את הירקות בקלוריות כי אז היא תהיה רעבה בעוד שעתיים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/10/2011

קודם כל קלוריות הן לא העיקר, ההזנה במרכיבים חיוניים ויטמינים ומינרלים אפילו יותר חשובה. את הירקות את יכולה להעשיר בדגן כמו קינואה או דוחן. אין צורך כרגע ביותר מזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי תינוקת בת חצי שנה
    דיקלה
    06/10/2011

שלום,
    יש לי תינוקת בת חצי שנה, אוכלת כבר מנה אחת שלמה ביום של מוצקים
    אני עכשיו מתחילה להכניס לה מנה שניה ביום.

1. כשאוכלים 2 מנות מוצקים ביום מנת פרי ומנת ירק זה צריך להיות ארוחה אחרי ארוחה
    או לתת בינהם ארוחת תמ"ל??

2. כרגע אוכלת מנה של כמעט ספל שלם האם זה נחשב מנה יפה שאמורה להחזיק אותה לשלוש שעות??

3. לגבי מים בסיום הארוחה, האם להביא לה מים מיד לאחר הארוחה או לחכות חצי שעה כדי לא להעמיס??

4. היא אוהבת לשתות מים ואין לה בעיה אני לפעמים מפסיקה לה כדי שלא יבוא על חשבון האוכל. רציתי לדעת כמה CC של מים בערך היא צריכה לשתות ביום והאם לתת לה מים לפעמים ללא קשר לאוכל המוצק סתם ככה במהלך היום??

תודה רבה על העזרה.

הוספת תגובה

• כמה שאלות לגבי תינוקת בת חצי שנה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/10/2011

שלום דיקלה,

הארוחות המוצקות לא חייבות להיות אחת אחרי השניה. בדרך כלל נותנים תחליף חלב לאחר ארוחה מוצקים למשל: בוקר פירות ביניים תחליף חלב וצהריים מרק ירקות.

אני ממליצה להתחיל לשלב גם דגנים מלאים: שיבולת שועל, סולת מחיטה מלאה כדייסה ביתית. בנוסף לפירות או כארוחה נפרדת.

לגבי הכמות, כל תינוק אוכל כמויות שונות. העיקר הוא שביתך נהנת ושבעה. וכן ספל זו כמות גדולה וטובה.

לגבי מים, את לא חייבת לתת בסיום ארוחה, להיפך ההרגל הזה הוא לא טוב ואם ניתן לחכות לפחות חצי שעה אחרי האוכל ואז לתת מים זה נהדר. כמובן שזה עיניין של הרגל וזה בידיוק הזמן להקניית הרגלים.

לגבי מים ההמלצה היא בערך 100-150 סמ"ק לכל קילוגרם משקל הגוף. אך כמובן שזה משתנה בין תינוק לתינוק וכמובן שזה כולל את המים בתחליף החלב.

גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין מבולבלת אשמח לעזרה נוספת. תודה

דיקלה
    09/10/2011

תודה רבה רבה על התשובה אבל אני קצת מבולבלת.
    אני עדין מניקה אותה בבוקר לפני עבודה וכארוחה אחרונה בערב.
    6-7 אני מניקה אותה
    8-9 אמא שלי נותנת לה מטרנה 180cc
    11-12 מנת פירות טחונה
    14-15 מנת מרק ירקות
    17-18 הנקה או מנת מטרנה 180cc
    20:00 הנקה ולישון
    אם הבנתי אותך נכון את אומרת שעדיף לתת לה בין 8 ל 9 מנת פירות
    ואז בין 11-ל 12 בקבוק תמ"ל ובסביבות 14:00 מנק מרק?
    האם בין 8 ל 9 זה לא מוקדם לארוחת פרי???
    והאם תזונתה היום תקינה או שצריך להוסיף לה עוד דברים לתפריט?

ולגבי המים לא הבנתי האם אני צריכה להציע לה גם במהלך היום ללא קשר לארוחת המוצקים?? היא שוקלת בערך 7 קילו אין לי מושג כמה מים צריך לתת לה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדין מבולבלת אשמח לעזרה נוספת. תודה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    09/10/2011

קודם כל יופי שאת מניקה זה מאד חשוב לטעמי.
    לדעתי בבוקר עדיף פירות 8 זה לא מוקדם. העיכול הטוב ביותר של פירות הוא על קיבה ריקה בבוקר.

לדעתי התפריט שלה צריך להראות כך:

6-7 הנקה
    8-9 פירות (אפשר להעשיר עם כפית ממרח שקדייה מלאה או טחינה שומשום מלא)
    11-12 תחליך חלב
    14-15 מנת מרק ירקות עם דגן ו-או קטניה כמו קינואה עם אפונה או עדשים עם דוחן וכן הלאה...
    17-18 דייסה ביתית מדגנים מלאים כמו שיבולת שועל או סולת חיטה מלאה על בסיס חלב שקדים או חלב אורז מלא. אפשר להתחיל בכמויות קטנות גם כמה כפיות זה בסדר ואז אפשר להשלים עם תחליף חלב/הנקה תלוי בתאבון שלה.
    20:00 הנקה ולישון

לקראת גיל 8-9 חודשים חיזרי ואסביר לך מה עוד להוסיף לתזונה.
    לגבי המים - להציע לאחר ארוחות או חצי שעה אחרי ארוחה. ובכלל מידי פעם להציע מים בלי קשר לאוכל.

אשמח לענות על כל שאלה
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

דיקלה
    09/10/2011

נטלי מאוד מודה לך על התשובה, ומאוד הייתי רוצה להישמע לעצתך.

1. האם כל הדברים שהזכרת (טחינת שומשום מלאה, ממרח שקדיה מלאה, שיבולת שועל, וסולת מלאה, וחלב שקדים) האם כל הדברים הללו נמכרים בסופרים וברשתי השיווק הרגילים??

2. לגבי הדייסה שהמלצת לי על בסיס חלב שקדיה.
    האם תמ"ל (תרכובת חלבית) לא יותר בריא בגיל הזה?
    ואם ניתן להכיל דייסה זאת בבקבוק?

3. היא רק היום בת חצי שנה זה בסדר לערבב לה כל כך הרבה סוגי אוכל? לקיבתה העדינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    11/10/2011

לרב כל המוצרים האלו ניתן למצוא בסופר רגיל. אם לא גשי לבית טבע

אני מסכימה איתך לגבי הגיל ומגוון המזונות. אני ממליצה שתעשי מה שמרגיש לך נכון. לא כל תינוק מסכים ויכול לעכל בגיל הזה את לא חייבת לתת 3 מנות, פשוט תגווני ותתחילי לתת מעט דייסה מידי פעם. ואם זה לא מרגיש לך נכון עבור ביתך תדחי את זה לעוד חודש לא יקרה כלום.

חג שמח! :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה

דיקלה
    11/10/2011

את לא מבינה כמה שאת עושה לי סדר בראש:) אם כל ההמצלות של כולם.

תמיד חשבתי שדייסות צמחיות מביאים רק לתינוקות שיש רגישות לחלב ושתרכובת חלבית תמיד עדיפה לתינוק, אבל אם המלצת אז כנראה שאני טועה, אני התחיל להכין לה את הדייסה שהמלצת בעוד חודש (כשתיהיה בת 7 חודשים)

האם ניתן להאכיל את הדייסות האלו בבקבוק??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    13/10/2011

בשמחה דיקלה

דרך בקבוק זה יהיה קשה להאכלה כי זה יוצא סמיך ולא יצא מהחור של הפטמה וחור גדול מידי יכול לצאת דרכו דייסה מהר מידי. תנסי ותראי אולי תעשי את זה דליל יותר. מקסימום תתני בכפית.

חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    מרינה
    05/10/2011

שלום.
    תינוקת שלי בת 5 חודשים.התחלנו טעימותבגיל 4 חודשים.האם זה בסדר להחליף לה ארוחה ב-130 גרם ירקות ולהשאר עם 3 בקבוקים תמ"ל.(סה"כ מגיעה ל4 ארוחות ביום).
    היא כבר מסוגלת לסיים כ-130 גרם ירקות.רופא ילדים אומר שאין שום בעיה עם זה , אך רציתי להתייעץ גם איתכם.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/10/2011

שלום גליה,

אכן אין שום בעיה, להיפך רק בריאות! והכי חשוב לגוון בסוגי הירקות בכל פעם. ובגיל חצי שנה אני ממליצה להתחיל להוסיף קטניות עדינות כמו אפונה ועדשים בכל הצבעים לירקות + דגנים מלאים כמו אורז, דוחן, כוסמת, קינואה.

ולא לשכוח לתת לה גם לשתות מים במהלך היום.

גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה- משקל נמוך
    שולה
    05/10/2011

שלום, בני בן שנה שוקל משקל נמוך לגילו (8 קילו). נמצא באחוזון 3 לפי הגרף של טיפת חלב.
    התפריט היומי שלו הינו:
    בוקר- תחליף חלב של מטרנה בכמות של 120-180 מ"ל.
    ארוחת ביניים- גבינת "תאומים" בטעם תות ובננה/פרוסת לחם עם גבינה לבנה
    צהריים- מרק ירקות+עוף/אורז/פסטה/תפוח"א/שעועית/פתיתים
    עלי לציין שהוא לא אוהב בשר טחון.
    ארוחת ביניים- מחית של גרבר/בננה מרוסקת עם תפוח או בננה לבד.
    ערב- תחליף חלב בתוספת תפריט משפחתי: גבינה לבנה/ גבינה צהובה/ חביתה/ביצה קשה (לפעמים, לא תמיד אוהב). אני מביאה לו בין הארוחות לפעמים במבה. האם כדאי להפסיק לגמרי את הבמבה. עלי לציין שהוא מטופל עם משאפים ואנלציות בגלל אירועים חוזרים של חרחורים וקוצר נשימה.
    הוא ילד בררן באוכל. מאכלים רבים לא אוהב. מאכלים שניסיתי ולא אהב-אבוקדו, אפונה, בשר, דייסה של מטרנה- לא בבקבוק ולא בכפית.
    מה עלי לעשות בכדי שיעלה במשקל? יכול להיות שהארוחות שלו לא מספיק מזינות ומגוונות? האם הוא נחשב שהוא בתת תזונה? מה עלי לעשות בכדי שיעלה במשקל? מדאיג אותי שהוא רזה ונראה קטן לגילו.
    תודה, שולה

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן שנה- משקל נמוך

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה- משקל נמוך - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

שולה שלום
    האם תמיד היה על אחוזון 3 או שירד מאחוזון גבוה יותר. אם תמיד היה וממשיך על אותו האחוזון אין לך מה לדאוג אם שבר עקומות למעלה שווה באמת יותר להקפיד על אכילה של יותר קלוריות.
    הכל אופן הדרך להעשיר את תזונתו בקלוריות נוספות ממקור בריא היא באמצעות שילוב של שמנים בריאים כמו טחינה גולמית, שקדייה, שמן קנולה /זית וכדומה לדוגמא ניתן לערבב ברסק תפוחים טחינה גולמית, ניתן לערבב טחינה גולמית עם סילאן כממרח מתוק על פרוסת לחם
    ניתן גם לערבב שמנת עם מעדן התאומים, למרות שממליצה לך ללכת על יוגורט טבעי מעורבב עם שמנת ופרי טרי מעורבב ולא המעדנים העתירי סוכר.
    כמו כן חשוב לא להתייאש, לא להראות לו שאתם מתאמצים יותר מידי
    להציע את האוכל לאכול איתו להראות שאתם אוכלים את אותו האוכל
    שיהיה בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן שנה-משקל נמוך

שולה
    10/10/2011

שלום,
    אנו שוב פונה אליכם בנוגע לבני בן השנה. אני לא הצלחתי למצוא את תשובתכם בפורום אז אשאל שוב.
    הוא נולד במשקל נמוך, 2.650 ק"ג והשתחרר במשקל 2.500 ק"ג.
    הוא כל הזמן היה באחוזון 10 בטיפת חלב ובבדיקה האחרונה של גיל שנה הוא ירד
    לאחוזון 3. עלי לציין שהוא מטופל עם משאפים של פליקסוטייד וונטולין בגלל אירועים חוזרים של קוצר נשימה, שיעול וחום מגיל 4 חודשים.
    הארוחות שלו מתחלקות כך:
    07:30-08:30- תמ"ל מטרנה 120-180 מ"ל.
    09:00- גביע גבינת "תאומים" בטעם בננה או תות של תנובה/מחית פירות של גרבר או מחית טבעית עם בננה ותפוח.
    12:00- מרק עוף עם ירקות/אורז/פסטה/תפוח"א/פתיתים/דג אמנון או סול.בשר טחון לא אוהב.
    16:00-17:00- פירות מרוסקים.
    19:00-20:00- תמ"ל 120 מ"ל ובנוסף ארוחה משפחתית הכוללת: חביתה או ביצה קשה, גבינה לבנה, קוטג'/פשטידה/גבינה צהובה/אבוקדו.ניסיתי דייסות ביתיות של סולת ושיבולת שועל והוא לא אהב. גם דייסות מטרנה לא אוהב.
    בסה"כ הוא אוהב לאכול ומה שמציעים לו הוא שמח לטעום אבל עדיין המשקל שלו נמוך לגילו. הוא שוקל 8 קילו.
    רציתי לשאול:
    1. האם הארוחות שהוא מקבל מספיקות? או שאולי הכמות שהוא אוכל מועטה?
    2. האם עלי לגוון לו בתפריט?
    3. האם יש לו הפרעות אכילה?
    4. האם עלי להניח לו ולתת לו לאכול מה שהוא אוהב
    5. האם השלמה של תמ"ל במקום ארוחה זה תקין? (לא תמיד רוצה לאכול צהריים)
    תודה וחג שמח
    שולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה אצל תינוקת עם תס"ד
    אביב
    04/10/2011

שלום.
    אני מעוניינת לדעת, תינוקת כבת חמישה חודשים הלוקה בתסמונת דאון.
    האם ניתן להתחיל לתת לה מזון מלבד חלב אם כשאר התינוקות, או שאצל תינוקות אלו זה שונה?
    ואם כן, מתי להתחיל, ובמה?
    פעולת היניקה שלה טובה, היא אוכלת כמות טובה וכן תאחרונה התחילה לשתות מבקבוק (חבל אם).
    אם הפרט חשוב - היא כחודש לאחר ניתוח לב.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה אצל תינוקת עם תס"ד

הוספת תגובה

• תזונה אצל תינוקת עם תס"ד - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/10/2011

שלום אביב,

מדוע היא החלה לשתות גם מבקבוק?

לדעתי לא צריכה להיות בעיה להתחיל מוצקים בהדרגה כמובן כפי שעושים עם כל תינוק.
    אך אם את חשה כי הינך זקוקה ליעוץ פרטני את מוזמנת לבוא ליעוץ תזונתי בהתאמה אישית.

אשמח לעזור
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחמש - יש צורך בהשלמת בקבוק?
    מאיה
    04/10/2011

שלום,
    אני אמא לילד בן שנה וחמישה חודשים.
    אני מתלבטת אם בגיל הזה הוא עדיין אמור לאכול מבקבוק במהלך היום.
    התפריט שלו כזה:
    בבוקר- בקבוק+דייסה
    בסביבות 9:30 בגן: כריך+ירק
    11:30 - ארוחת צהריים בשרית +פחמימה
    13:30 - בקבוק
    16:00 - כריך+פרי
    17:00 - בקבוק
    18:30 - ביצה/מעדן חלב/פשטידה
    20:00 - בקבוק+דייסה

לתחושתי, אם לא יקבל את 2 הבקבוקים במהלך היום, יהיה רעב. השאלה היא האם להחליף אותם במזון אחר שמא אינם מספקים את הערכים התזונתיים הדרושים בגיל הזה או שאין מניעה שימשיך לקבל בקבוק במהלך היום, ואם כן - עד איזה גיל?

תודה מראש על תשובתכם

הוספת תגובה

• בן שנה וחמש - יש צורך בהשלמת בקבוק? - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

מאיה שלום
    ההתקדמות והמעבר למזון מוצק בלבד הם אישיים אבל כמובן שהמטרה היא להפסיק לספק את התזונה באמצעות בקבוקים על ידי החלפה למזון מוצק
    במקום הבקבוק את יכולה למשל לתת דייסה בכפית שמעורבבת עם תמ"ל או חלב אם
    את יכולה לתת יוגורט עם פרי או פרוסה עם טחינה או גבינה
    אך עשי זאת בהדרגה
    הציעי ארוחה והשלימי עם בקבוק הכמויות ירדו באופן טבעי עם הגדלת הארוחות הרגילות
    בהצלחה
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות,
    צליל
    04/10/2011

ברצוני לדעת יש דייסות, של מטרנה, של לייף, כל מיני דייסות בטעמים, אני שמה את זה כתוספת בסימילאק, אפשרי לשים בחלב רגיל(פרה) זה גם נקרא דייסה? הבאתי אתמול לבני בן השנה וחצי פעם ראשונה, חיממתי במיקרוגל מעט, זה בסדר, או שעדיף בגז לחמם להרתיח ואז לשים בתוך הדייסה?

לקביעת תור
    סגירה
    דייסות,

הוספת תגובה

• אפשר בהחלט

גילי
    05/10/2011

אני נותנת דייסות מטרנה ומצוין במפורש שניתן להוסיף לתמ"ל, מים וחלב. אישית, לא אוהבת חלב פרה ומוסיפה למטרנה, אבל את בהחלט יכולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייסות, - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

אור שלום
    בגיל שנה וחצי מותר כבר הכל, אך העדיפי דייסות ביתיות עם דגנים מלאים כמו דייסת קוואקר או אורז מלא
    לגבי חימום במיקרו, הזהרי שלא יהיה פיזור חום לא שווה ובנך יקבל כוויה
    עדיף לבשל דייסה ביתית באמצעות גז
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדייסה ולמרק,תודה לשלושתכן,

צליל
    05/10/2011

לגבי דייסה תמיד שמתי את התוספת של מטרנה (דייסה) כל מיני בסימילאק עצמו, רק פעם 1ניסיתי לשים את הדייסה של מטרנה בחלב פרה, אבל אנסה את הקווקר שמעתי שהיא בריאה לתינוקות, מעבר לכךרשמתי שאני נותנת מעדנים לא התכוונתי כלל למילקי, לדני, אלא לשטוזים, גמדים, או דניאלה יש בזה גבינה, גם גבינה לבנה זה טוב נכון? כי בעבר נתתי דנונה ועשה לו קיבה רכה אז פחדתי, ושאלה אחרונה במרק שאני מכינה אורז, ת,אדמה, בצל, קישוא, גזר, בטטה מתוקה, אני שמה כנף או חתיכת עוף, זה בסדר? יש דבר חשוב שאני צריכה להוסיף?או קיטניות אחרות? בשר טחון בקר לא עושה לא טוב,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי,

צליל
    06/10/2011

לכבוד יעל, נטלי ואיילת הוספתי שאלה אנא אנו לי בבקשה יום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לדייסה ולמרק,תודה לשלושתכן, - תגובה

יעל משיח ארזי
    06/10/2011

אור שלום
    לגבי המעדנים גם אלה שהזכרת מכילים כמות גדולה של סוכר ולכן יש עדיפות לגבינה לבנה פשוטה ומקסימום ניתן להמתיק עם מעט סילאן או רסק פרי
    לגבי המרק נסי לגוון עם הודו וקטניות המכילות יותר ברזל מעוף.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארוחה בגיל חמישה חודשים
    נירית
    04/10/2011

שלום רב,
    בני בן חמישה וחצי חודשים והתחלתי לתת לו טעימות של ירקות ופירות לפני שבועיים וחצי. עושה רושם שהוא רוצה להגדיל את הכמות. האם זה בסדר לתת לו ארוחה שלמה של ירקות בגיל חמישה וחצי חודשים? או שעדיף למשוך עוד קצת את הטעימות? מתי צריך להוסיף מים בסוף הארוחה?

לקביעת תור
    סגירה
    ארוחה בגיל חמישה חודשים

הוספת תגובה

• ארוחה בגיל חמישה חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

נירית שלום
    העליה בכמויות צריכה להיות איטית ומתונה גם אם התינוק מראה סימני התלהבות
    אחרי כמה ימים של טעימות את יכולה להגדיל בהדרגה לכמות גדולה יותר
    לגבי מים בעיקרון כאשר מתחילים עם מזון מוצק מומלץ להציע מים אחרי המוצקים במיוחד אם את עולה בכמויות
    בהצלחה
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה בסוף הארוחה

נירית
    05/10/2011

תודה רבה על התשובה. רק כדי לוודא, אני צריכה להציע לו לשתות מים אחרי הירקות או הפירות, ומיד אחרי זה גם להשלים את הארוחה עם סימילק? או שעדיף לחכות קצת ביניהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתיה בסוף הארוחה - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

הכל תלוי בכמות פרי ירק שאוכל אם כמות גדולה יכול להיות שלא יהיה זקוק לסימילאק אם עדיין אוכל כמות קנה ירצה כניראה סימילאק
    מים אין צורך בכמות גדולה כי בירקות ובפירות יש הרבה מים אך להציע רק בסוף הארוחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לתת אורז לבת 5 חודשים?
    נון
    04/10/2011

יונקת , 2 שיניים . עדיין לא יושבת , אבל מראה סימנים של חוסר שביעות רצון מההנקה ונדמה לי שהיא רוצה לאכול - רוצה לינוק כל שעתיים בערך . גם לי קצת קשה ההנקה , אבל אם זה טוב לה , אין לי בעיה להמשיך.

הוספת תגובה

• האם אפשר לתת אורז לבת 5 חודשים? - תגובה

יעל משיח ארזי
    04/10/2011

נון שלום, להבנתי אם התחלת עם טעימות או שאת עדיין רק מניקה
    בכל אופן מומלץ להתחיל טעימות של ירקות ופירות גזר/ בטטה / תפו"א / בננה/ תפוח
    כמובן הכל מאודה ומרוסק והצגה איטית ומתונה של כל מאכל בנפרד לפני שמשלבים יחד. עם האורז ובכלל עם הדגנים הייתי מחכה עד לגיל 7 חודשים
    גמר חתימה טובה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לתת אורז לבת 5 חודשים? - תגובה

איילת בר
    04/10/2011

שלום לך,
    למה דווקא את שואלת על אורז?
    בכל מקרה את יכולה לתת לה אורז אך במנות קטנות. כרגע היא בגיל של הטעימות. לא מחליף הנקה.

לגבי ההנקה יש סיכוי שהיא בקפיצת גדילה ולכן דורשת הנקה כל שעתיים
    ממליצה לך לא להתייאש. מגיל שישה חודשים תוכלי כבר לתת לה מזון מוצק במהלך היום וזה יוריד משמעותית את ההנקה.

בהצלחה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראשית תודה רבה על התגובות

נון
    05/10/2011

התינוקת מתלהבת מאוכל ומוחה נמרצות כשאני מפסיקה. יש לציין שהיא תינוקת גדולה , כנראה מעל 9 ק"ג כיום. היום קיבלה מרק ירקות עם קוואקר . אני מתגוררת עם הורי , אז אני לא יכולה לעשות לגמרי מה שאני רוצה.
    אנשים מתייחסים לאישה מניקה , כאל עצלנית , כי כשאת מניקה כל שעתיים את לא ממש יכולה לעשות משהו , חוץ מעבודות בית קלות.

ואם אפשר עוד שאלות (אפשר לענות בכן ולא )

1. דין קוואקר כדין אורז - כלומר עדיף להתחיל מגיל מאוחר יותר?
    2. אם כבר התחלנו , כדאי לחזור אחורה , ולהמשיך בהנקה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמן קנולה בריא ?
    שרית
    04/10/2011

שלום

יש לי תינוקת בת 9 חודשים
    אני מוסיפה לה קצת שמן זית לירקות המרוסקים (בסוף , אחרי הבישול והריסוק)
    אם אני מטגנת לה ביצה , אני משתמשת בקנולה .
    לאחרונה שמעתי שייתכן ששמן הקנולה לא בריא
    האם נכון ? ואם כן במה כדאי להשתמש לטיגון ?

שאלה נוספת ,
    לאחרונה הוספתי לה ארוחת מוצקים שלישית (לדוגמא מעדן ביו + ביצה)
    אם אני אתן לה במקום פסטה לתינוקות עם רוטב עגבניות
    או משהו אחר שהוא לא ממוצרי החלב ,
    ייתכן שיחסר לה סידן (בהנחה שהיא לא כל כך אוכלת טחינה ) ?

תודה רבה
    דנה

לקביעת תור
    סגירה
    שמן קנולה בריא ?

הוספת תגובה

• שמן קנולה בריא ? - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    04/10/2011

שלום דנה,

אני מסכימה איתך לגבי שמן קנולה. אני מעדיפה להמליץ על שמן זרעי ענבים לבישול, טיגון עדין וסלטים, ואת עושה נכון שאת שמה את השמן לאחר הבישול, כך את שומרת על ערכיו התזונתיים. אני ממליצה לך גם להוסיף מידי פעם שמן זרעי פשתן העשיר באומגה 3 אך להקפיד לא לחמם אותו כלל.

לגבי הארוחה השלישית שתיארת, אני ממליצה להפחית ככל האפשר במוצרי חלב. הטענה שמוצרי החלב הם המקור העיקרי והאיכותי ביותר לסידן היא שגויה ונוצרה עקב סיבות מסחריות כלכליות של חברות החלב.

סידן יש בשפע בירקות, קטניות ודגנים מלאים, זרעים וגרעינים.

קטניות: אפונה, חומוס, שעועית, עדשים, סויה.
    דגנים מלאים: אורז, כוסמת, חיטה מלאה, כוסמין מלא, דוחן, קינואה וכן הלאה..
    זרעים וגריענים שניתן לטחון או לקנות ולתת כ"טחינה": שומשום מלא, שקדים, גרעיני דלעת, אגוזי מלך וכן הלאה... פשוט תוסיפי לה את זה לאט לאט בתזונה והיא תתרגל.

ואם לא, אז לפחות לדאוג באופן יומיומי שיהיו ירקות, קטניות ודגנים מלאים בתזונתה.

אני מעדיפה להמליץ לך על הארוחה השלישית לתת דייסה משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה על בסיס חלב צמחי כמו שקדים או אורז מלא.

או פרוסת לחם מקמח מלא עם חומוס/אבוקדו/טחינה וירקות חתוכים קטן קטן.

פסטה עדיף לא לקנות מהחברות לתינוקות כי מדובר על פסטה עם חומרים מרככים, תוספי טעם וחומרים לא טובים והדבר המרכזי הבעייתי הוא שהפסטות האלו מקמח לבן.

פשוט תקני פתיתים / פסטות קטנות מקמח מלא.

גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים
    אפרת
    04/10/2011

בני בן 4 חודשים ואני רוצה להתחיל טעימות. כמה זמן להמשיך עם הטעימות ומתי כבר אפשר לעבור לארוחות מלאות של מרק ופירות. בעוד כחודש נכנס לגן ושם כבר נותנים ארוחות, האם ניתן כבר לתת ארוחות בגיל 5 חודשים?
    בנוסף, אוכל בלילה פעם אחת בערך בשעה 3:00/4:00 כאשר הארוחה האחרונה הינה בערך ב20:00. נראה כי לא כ"כ רגוע במשך הלילה כי זז המון. אולי בגלל שרעב? האם כבר ניתן לתת דייסה בגיל זה, אם כן איזו מומלצת?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    תינוק בן 4 חודשים

הוספת תגובה

• אנא תגובתכן

אפרת
    06/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תינוק בן 4 חודשים - תגובה

ד''ר נטלי שוינקלשטיין
    06/10/2011

שלום אפרת,

מומלץ לתת טעימות עד גיל חצי שנה, ורק אז להציע ארוחה גדולה יותר.
    לגבי דגנים מלאים (דייסות) מומלץ גם מגיל 6-7 חודשים.

לגבי האכילה בלילה, וחוסר השקט נראה כי חסר נתונים על התפריט הכללי שלו. אם את מרגישה שרעב תנסי לתת לו לאכול בערב מאוחר יותר.

גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 8 חודשים
    מיכאלה
    03/10/2011

שלום, רציתי לברר לגבי התזונה של בני... אתמול בטיפת חלב נאמר שהוא מתאים לאחוזון 50 והמשקל לאחוזון 25, הוא שוקל 7.5..
    בערך ב 8 בבוקר הוא אוכל דייסת שיבולת שועל על בסיס מים ומעט מלח.
    ב- 11 מנת פירות לרוב בננה, תפוח, נקטרינה לפעמים אגס ומנגו.
    בסביבות 14 הנקה קצרה (אני חוזרת מהעבודה)
    ב 16:30 מנת ירקות עשירה - לעיתים ממש רוצה ולעיתים בקושי רבע מנה (תפוח אדמה, קישוא, דלעת, בטטה, בצל, סלרי וכוסברה) עם עוף.
    ב 19:30 20:00 שוב דייסת שיבולת שועל.
    ואז מספר פעמים בלילה הוא קם להנקה.
    האחות אמרה שדייסת השיבולת שועל לא מתאימה, אין בה את המרכיבים המספיקים לתזונה של תינוק, היתכן? אמרה שאין לזה ערך קלורי משמעותי מרוב לחץ הלכתי לקנות אתמול דייסה מוכנה של מטרנה , הוא ממש לא הסכים ובצדק....
    ועוד שאלה, אוטוטו מתכננת להפסיק את ההנקה ולעבור לאיזומיל (צמחי) בעיקר בגלל שהבן הגדול אסמתי, כמה מנות של התחליף צריך לתת ביום?
    תודה מראש על תשובתך, מיכי.

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבן 8 חודשים

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

מיכאלה
    05/10/2011

האם ניתן להוסיף ביצה? אם כן כיצד וכמה בשבוע?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

לגבי ביצה בשלב זה מומלץ לתת את החלק הצהוב בלבד , עם ביצה שלמה לחכות לגיל שנה
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לבן 8 חודשים - תגובה

יעל משיח ארזי
    05/10/2011

מיכאלה שלום
    את דייסת הקוואקר ניתן לערבב עם חלב אם שאוב או עם תחליף חלב כך ימשיך לאכול את הדייסה אך בשילוב עם החלב.
    האם אחוזון 25 הוא האחוזון בו היה כל הזמן וממשיך עליו או היה באחוזון גבוה יותר וירד באחוזונים?
    ניתן להוסיף לתזונה שאת מציעה גם שמנים בריאים כמו טחינה גולמית / אבוקדו / שקדייה
    יעשירו קלורית את הדייסה / הירקות/ הפירות ניתן להוסיף כמעט לכל דבר
    מציעה לך בכל זאת ללכת על תחליף חלב רגיל ולא צמחי במידה ותפסיקי להניק או לשאוב ואם יתעוררו בעיות תעברי לצמחי
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

מיכאלה
    09/10/2011

הוא ירד באחוזון,
    מדוע עדיף לתת תחליף חלבי ולא צמחי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת - תגובה

יעל משיח ארזי
    09/10/2011

לגבי הירידה באחוזון כמו שהזכרתי קודם השתמשי בטחינה גולמית, אבוקדו , שמן זית ואו קנולה על מנת להעשיר את הפירות והירקות שאת נותנת
    לגבי הפורמולה, אין טעם לתת צמחי כשאין צורך הוא מיועד לתינוקות הסובלים מרגישות לחלב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת ...
    איילת המותק
    03/10/2011

שלום !

מחפשת היכן ניתן לקנות בקבוק למשאבת חלב ידנית של מדלה .
    קנינו משאבה ובתי הגדולה ,בת שנתיים , שיחקה עם הבקבוק והוא נעלם ...
    הבנתי שניתן לרכוש רק בקבוקים .
    מישהי יודעת איפה באיזור המרכז ישחנות או רשת שאני יכולה לקנות רק בקבוקים למשאבת חלב של מדלה ?
    וכמה זה עולה ?

תודה ,
    איילת

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת ...

הוספת תגובה

• נדמה לי שבשילב

מ
    03/10/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי, בררן באוכל,
    צליל
    03/10/2011

שלום, חוזרת אליכם שוב, בני בן השנה וחצי כמעט, אוכל בבוקר בין 240 ל180 סימילאק, אחכ בגן פירות, יותר מאוחר מרק, בשנה שעברה בגן הייתי שולחת שוב סימילאק 180, עצרתי את זה ואני שולחת מעדן עם פתי בר, משעה 4עד 8מה אני נותנת לילד שלי? עד שמקבל ב8את הסימילאק, ניסיתי אבוקדו, חביתה, ביצה מקושקשת, הוספתי קצת חלב,לא אוכל, ניסיתי פירה זה בסדר, ניסיתי פתיתים אוכל מעט אחכ הכל מוציא, אני ממש מיואשת, היו לו שילשולים שחוזר ובא עקב שיניים אז אחהצ נותנת לו בננה , כי פירות כבר אכל בגן,זה לא לעיניין לתת רק ביסקויט במבה עד 8 אנא עיזרו לי,

לקביעת תור
    סגירה
    בן שנה וחצי, בררן באוכל,

הוספת תגובה

• בן שנה וחצי, בררן באוכל, - תגובה

איילת בר
    03/10/2011

שלום טוהר,
    בהחלט לא כדאי לתת במבה ומעדנים כל אחר הצהריים ובכלל זה לא מזון מומלץ לילדים.

ממליצה לך להחליף את המעדן בכריך או פרי בשעה 16:00
    כמו כן תמשיכי את סדר היום כך שבשעה 18:00 תגישי לו כבר ארוחת ערב.
    עד שש את יכולה להגיש לו ירקות חתוכים ופירות. אין בעיה לתת פירות גם אם אכל במשך היום.מומלץל תת 3 מנות פרי ביום ויותר עדיף על כל המעדנים שהמתוקים שהילדים אוכלים.

ביגלה במקום במבה.

כארוחת ערב יכולה להיות אחת מהאופציות:
    -מג'דרה עם ירקות
    -דייסת קוואקר או סולת על בסיס חלב שקדים עם מעט קינמון
    - חביתה עם קוואקר וירקות חתוכים
    -אפונה וגזר עם כוסמת. ילדים אוהבית את הכוסמת.
    וכל מה שאתם רגילים לאכול.

לא להתרגש מהעובדה שלא אוכל תמיד אפשר לנסות שוב ולהציע לו במקביל את המזונות שאוהב.

לבריאות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה, לכבוד איילת,

צליל
    03/10/2011

תודה רבה על העצות, אני מקווה שיאהב אבל חוץ מזה רק לדעת, איך מכינים את האפונה והגזר והכוסמת מאדים את זה? ודייסת קוואקר זה על בסיס מים ? במקום סימילאק בערב? וחשבתי שבייגלה זה אסור כי זה קשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי,

צליל
    04/10/2011

רשמתי המשך לשאלה לכבוד איילת, אשמח לקבל תשובה בתודה מראש,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתשובה, לכבוד איילת, - תגובה

איילת בר
    04/10/2011

שלום טוהר,

לגבי הבייגלה אם את מרגישה שהוא צעיר מידי אז וזה קשה אז לא לתת. משתנה מילד
    לילד.

אפונה וגזר את מבשלת על אש קטנה ומרסקת עם מזלג.
    את הכוסמת מבשלים לפי ההוראות על גבי האריזה. בערך כוס ורבע מים על כוס כוסמת.

את דייסת הקוואקר אפשר על בסיס מים וכדאי להוסיף כפית שקדים טחונים (מוכרים זאת כשקדיה) או על בסיס חלב שקדים.
    הדייסה לא במקום הסימילק. אלא אם מבחינתך זה בסדר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד איילת, לגבי מעדנים

צליל
    04/10/2011

נותנת לו שטוזים, או דניאלה, לא מילקי ומתוקים,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכבוד איילת, לגבי מעדנים - תגובה

איילת בר
    05/10/2011

היי אור,
    גם בשטוזים ודניאלה יש לא מעט סוכר.
    ממליצה לך לגוון מידי פעם עם כריך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה