מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הנקהמ02/10/2011
שלום
ילדתי לפני 10 ימים ואני מניקה. אני משתדלת שההנקה תהיה מלאה ובמקביל אני שואבת חלב.
אני שואבת בסביבות ה120. שמתי לב שכשבני יונק, הוא מתעייף אחרי כחצי שעה ולא מעוניין להמשיך לינוק, נהיה חסר סבלנות ובוכה ואז אני משלימה לו עם בקבוק והוא מסיים עוד כ-40.
אך אפשר לעבור להנקה מלאה, אני לא מעוניינת להיות תלויה בהשלמות
אשמח לעצה בנושא
חג שמח ושנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה - תגובה
יעל משיח ארזי02/10/2011מ שלום
מזל טוב
הייתי מציעה לך להיפגש עם יועצת הנקה שתוכל לבדוק את החיבור של תינוקך לפיטמה ותוכל להציע הצעות על בסיס מה שרואה. כמו כן תני להנקה צאנס עברו רק 10 ימים. אך בינתיים חשוב שתעקבי אחרי עליה במשקל בטיפת חלב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנקה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין03/10/2011חשוב לי להוסיף כי לתינוק הרבה יותר קל לאכול מבקבוק (הזרימה יותר חזקה ואין התאמצות רבה של השרירים) ואם הוא יתרגל שאחרי הנקה מגיע הבקבוק הוא עלול לדרוש לבסוף רק את הבקבוק וסופה של ההנקה להיסתיים כי אף אחת לא יכולה/רוצה לשאוב לטווח רחוק.
כך שאני ממליצה לך להפחית את השאיבה אלא אם כן את יוצאת מהבית ולא להפוך את זה להרגל שהוא ידע אמא זה הנקה ומישהו אחר אם זו סבתא או אבא נותנים בקבוק. לאט לאט אם תתעקשי הוא יתרגל להנקה ויתחזק בקצב שלו.
גם אני ממליצה שתפגשי עם יועצת הנקה + טיפת חלב לשקילה. ואחרי השקילה תחזרי לפה עם הנתונים וניתן את דעתינו.
מזל טוב!
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסה על בסיס מיםדנה01/10/2011
שלום רב,
בתי בת 8 חודשים אלרגית לחלב. אני מכינה לה בערב דייסה (של מטרנה) על בסיס מים. לפעמים מוסיפה סילאן או חלבה בשביל הטעם...
האם זה מזין מספיק לארוחת ערב? אח"כ מקבלת לפני השינה בקבוק עם נוטרמיגן ואוכל בין 100 ל-200 תלוי...
מה עוד ניתן להוסיף לדייסה בשביל שיהיה מזין? בכלל אשמח לקבל המלצות לארוחת ערב מזינה.. אני ממש לא אוהבת את עניין הדייסה הזה אבל היא די בררנית....
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסה על בסיס מים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/10/2011שלום דנה,
ילד אוכל מה שנותנים לו ובעיקר מה שהוא רואה שהוריו אוהבים לאכול.
הכל עיניין של הרגל והתמדה.
לגביי הדייסה, איני ממליצה על דייסות מוכנות. עדיף להכין דייסה ביתית משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה. ניתן להוסיף לדייסה פרי יבש חתוך לקטן כמו צימוקים או תמרים, לגרד מעל פרי טרי כמו בננה או אגס או תפוח. להמתיק כפי שאת עושה או לתבל בקינמון.
ארוחה מזינה וטעימה.
אך העיקר הוא לגוון בתזונה בסוגי המזונות ולא לתת כל יום את אותו הדבר. יום פרוסת לחם עם חומוס וירקות חתוכים, יום מרק, יום ירקות מאודים, וכן הלאה... כדי שתאהב מאכלים רבים ולא תתרגל רק לטעם ומרקם אחיד.
שתיהיה שנה נפלאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 10 חודשים עם תאבון בלתי נשלטחגית01/10/2011
שלום
בני בן 10 חודשים . בעל תאבון בריא מאוד. התזונה שלו כרגע מבוססת בעיקר על מוצקים למעט בקבוק אחד בבוקר ואחד לפני השינה (עד לפני שבועיים הנקתי , אבל חלה ירידה בייצור החלב אז עברנו למטרנה). זה אמנם מאוד כיף שיש לי ילד שמוכן לאכול הכל. מאוד אוהב אוכל , להתעסק איתו וגם לאכול. אבל הבעיה היא שיש לו תאבון בלתי נדלה... כמעט בכל מצב הוא מוכן לאכול. הוא אוכל כמויות יפות של אוכל בכל ארוחה ובדרך כלל אני מחליטה שנגמרה הארוחה כי נראה לי שהוא אכל מספיק. כמעט אף פעם לא הגעתי איתו למצב שאם אני מציעה לו כפית הוא לא יפתח את הפה.. כל פעם שהוא רואה אותי במטבח מכינה אוכל , אפילו לעצמי, הוא בוכה כי הוא גם רוצה לאכול. בארוחות משפחתיות אני לא יכולה לשבת לאכול בשקט כי הוא מיד ניגש לשולחן וגם רוצה לאכול, אפילו שהוא אכל כבר ארוחת ערב. ולאחר שאני נותנת לו לטעום מכל הבא ליד ומחליטה שזה כבר מספיק הוא שוב מתחיל לבכות כי רוצה עוד.. אם אנחנו שמים צלחת על השולחן סתם בשביל נשנושים לחברים שמבקרים הוא נעמד ליד השולחן ודורש עוד ביס ועוד ביס..
לי זה נראה יותר מסתם רעב . אני מפחדת שהוא יגדל להיות ילד שמן.. (גם אני וגם בעלי אנשים רזים. אבל במשפחה שלי קיימת נטיה להשמנה..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלוואי עליי !!!
אילנית01/10/2011שיאוכל כמה שהוא רוצה..מה רע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 10 חודשים עם תאבון בלתי נשלט - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/10/2011שלום חגית,
אני חושבת שאתם זקוקים ליעוץ תזונתי משפחתי פרטני. דרך הפורום זה יהיה קשה מאד לתת לך ייעוץ מבלי להבין את התמונה הכללית של התזונה במשפחה, התזונה מרגע הלידה המצב הבריאותי וכן הלאה...
אין ספק שעודף רעב הוא לא בריא כפי שרשמת בתחילת ההודעה. מאוכל צריך להנות ואוכל צריך להזין אך הוא לא צריך להיות מרכז החיים או כזה שיש אליו כמיהה חזקה. אכילה עודפת בהחלט יכולה להוביל להשמנה.
אשמח לעזור לכם
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 7.5 חודשיםליאור01/10/2011
שלום רב,
בני בן 7.5 חודשים. בגיל 4-6 חודשים נתתי טעימות ועכשיו הוא אוכל שלוש ארוחות מלאות ביום. בין הארוחות מעט מיים (לא כל כך אוהב) ותמ"ל לפי הצורך.
תפריט דוגמה -
5:00-6:00 - 100 -80 מ"ל תמ"ל (מנסה בקבוק של 180, אך לא רוצה להמשיך לשתות יותר)
8:00-9:00 - ארוחת פירות (בננה משולבת כל פעם עם פרי אחר + אבוקדו+ שקדיה)
11:00-12:00 - 60-80 מ"ל תמ"ל (כי גיליתי שכשמתעורר הוא רעב אבל זה מוקדם מידי לצהריים)
13:00-14:00 - מנת בשר (הודו נקבה + בקר) עם ירקות
17:00 - שוב ארוחת פירות+שקדיה (לא אוהב בכלל עגבניה נראה שחמוץ לו).
19:00 - 120 מ"ל תמ"ל
20:30 - 60-100 מ"ל תמ"ל אחרי אמבטיה לפני השינה
אם לא אכל מספיק ונראה לי שרעב, יקבל מעט תמ"ל אם מתעורר בערך ב22:30. אם לא מתעורר עד 23:00 מרעב, לא נותנת אוכל עד הבוקר רק מים.
שאלותיי -
1. איך יכול להיות והאם תקין שאוכל רק 100 כשהוא קם, אחרי לילה ללא אוכל?
2. פירות חומציים לא אוהב אלא אם כן בא בשילוב של בננה. האם זה בסדר לערבב בסיסי עם חומצי?
3. איך ניתן להגיש גם ירקות כמו עגבניה+מלפפון שלא יהיה חמוץ? ניסיתי עם שקדיה/טחינה גולמית אבל זה לא עזר. האם ניתן להוסיף דגנים? אגבה (דבש המבוסס על צמח האגבה במקום דבש דבורים)? סילאן? האם בכלל כדאי להמתיק או שלנסות שוב ושוב עד שיסכים לטעום חמצמצות?
4. מה יכול להיחשב כתחליף לבשר מבחינה תזונתית?
5. האם כדאי לטחון זרעים בריאיםכדוגמת פשתן, צ'יה ולשלב בדייסה? איזה זרעים מותרים?
6. האם להוסיף למנת פירות דייסת מטרנה או שעדיף שלא?
7. התינוק מסכים לאכול רק מרקם טחון לחלוטין בבלנדר ידני. ניסיתי למעוך פירות רכים/ירקות מבושלים למרקם דייסתי עם מעט גושים, אך הוא לא מסכים לאכול (עושה קולות של חנק ומקיא הכל). האם להמשיך לנסות או להתחיל רק בשלב מאוחר יותר להעביר אותו למזון עם מרקם גושי? אמרו לי למעוך לו מהתחלה אבל בינתיים זה לא הולך...
8. אמרו לי בטיפת חלב שצריך לשתות 180 בוקר וערב ועוד 1-2 בקבוקים של 180במהלך היום בין הארוחות. זה לא קורה בפועל והוא אוכל פחות. האם זה נורא? הוא פשוט לא מסכים לאכול יותר ומפנה את ראשו ומעיף את הבקבוק בידיו.
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 7.5 חודשים - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/10/2011שלום ליאור,
שאלותייך רבות ואני מאד ממליצה שתגש/י ליעוץ פרטני. אשמח לעזור.
אך בכל מקרה אענה על הכל:
1. אני לא רואה צורך לתת תחליף חלב כי "מוקדם לצהריים" לדעתי עדיף לתת מנת צהריים ב12 על מנת תחליף חלב.
2. אין צורך לנסות לתת יותר תחליף חלב כדי "להשמין" את התינוק, הם יודעים בידיוק כמה הם צריכים לאכול ומתי הם שבעים הגישה של לנסות להגדיל את הכמויות בכח היא לא נכונה בעיני.
3. במקום 2 מנות פרי ביום אני ממליצה לתת דייסה ביתית משיבולת שועל או סולת מחיטה מלאה דייסות איסטנט כפי שתיארת ושאלת איני ממליצה אין כמו דייסה שמכינים בבית מבחינה תזונתית וגם מבחינת הטעם. דרך אגב פירות מתעכלים הכי טוב על קיבה ריקה בבוקר.
4. לגבי הלילה, אני בעד לתת לילד לאכול ולא לתת מים כתחליף לאוכל. אם את רעבה בלילה את שותה מים או אוכלת? נכון שהכי נכון זה לא לאכול בלילה, אך מדובר על תינוק. אני חושבת שכדאי לראות לאזן את התזונה על מנת שלא יתעורר רעב, אך אם בכל זאת מתעורר רעב לתת לו לאכול. זה לא חייב להיות תחליף חלב זה יכול להיות גם מעט חלב צמחי כמו שיבולת שועל, שקדים, סויה, אורז מלא וכן הלאה...
5. הטעם של הפירות לא משקף בהכרח את החומציות שלהם. מבחינת עיכול הכי טוב לא לערבב פירות בכלל. אך אם את כן מערבבת אז עדיף כמה שפחות סוגים ויש כמה יוצאי דופן שלא כדאי לערבב בכלל איתם כמו פירות הדר, אבטיח, מלון, קיווי וענבים. כל השאר ניתן לערבב עם עוד סוגים אך כאמור כמה שפחות כך עדיף.
6. עגבניה לא חייבת להיות חמוצה, תנסי עגבניות שרי או עגבניות תמר. ולגבי מלפפון הוא בכלל לא אמור להיות חמוץ, אלא אפילו מתקתק כך שאיני מבינה את כוונתך. בכל מקרה לא הייתי מוסיפה ממתיק מכל סוג שהוא לירקות. חבל להרגיל את הילד לטעם המתוק. הירקות טעימים כפי שהם.
7. מבחינה תזונתית, אין שום צורך בבשר, למעשה נמצא כי גם לאוכלי בשר יכולה להיות אנמיה וגם חסר בויטמין B12 שמאד נפוץ באוכלוסייה בלי קשר לסוג תזונתם.
המטרה היא לאכול מאוזן ומספיק מגוון הרבה ירקות, דגנים מלאים, קטניות, פירות, אגוזים שקדים וזרעים לגבי תינוק את אלו כדאי להגיש כטחינה מחשש לחנק. אם המזון מאוזן ומגוון עם כל המזונות שפירטתי אין סיבה שיהיה חסר תזונתי בלי קשר לאם אוכלים בשר או לא. לגבי ויטמין B12 אני ממליצה לכל האוכלוסייה לקחת מגיל חצי שנה פעמיים בשבוע.
8. לגבי המרקמים, כל ילד אוהב מרקמים אחרים ולכן את צריכה להמשיך לנסות עד שתבינו יחד מה הכי מתאים לו. וזה לא חייב להיות תמיד אותו הדבר כמובן.
כאמור, אני מאד ממליצה לך על ייעוץ תזונתי פרטני, בגלל שיש לך כל כך הרבה שאלות (וזה לגיטמי לגמריי) הכי נכון לבחון את התזונה לפי התמונה הכללית ולא רק מהפרטים שבשאלותייך. אשמח לעזור.
שנה נפלאה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ליאור04/10/2011תודה רבה על התשובה המפורטת,
אשמח להמלצה על תזונאי לתינוקות באיזור חדרה?
שנה טובה!
ליאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה...
ליאור04/10/2011האם אני יכולה לתת חיטה רגילה/מלאה לתינוק בן 7.5 חודשים?
או יותר נכון איזה דגנים וקטניות מותר?
האם המלאים לא קשים יותר לעיכול?
תודה שוב וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה קטנה... - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/10/2011לא רק שמותר אלא גם מומלץ ביותר.
את הקטניות יש להשרות במים לפני הבישול.
מומלץ להוסיף למרק ומהדגנים אפשר גם להכין דייסות.
גמר חתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין04/10/2011שלום ליאור,
איני מכירה איש מקצוע באיזור חדרה, אך אני מבצעת יעוץ גם דרך האינטרנט לגרים רחוק. אומנם זה לא כמו פנים מול פנים אך המפגש מאד יעיל.
אשמח לעזור
0542037734* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן 8.5 חודשים לא אוהב מרקנמרוד01/10/2011
שלום,
הבן שלי בן 8.5 חודשים (גיל מתוקן 7 חודשים אם רלוונטי) בקושי מוכן לגעת במרק המרוסק. הוא כן אוהב מאד את הפירות וגם התחיל לאכול מוצק - ביצה, קציצות וכו'. האם אני צריך להמשיך להתעקש איתו על המרק או שאפשר לותר לו ולהסתפק בארוחות מוצקות (שהן הרבה יותר קטנות מבחינת כמות מין הסתם)? בנוסף הוא אוכל מטרנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן 8.5 חודשים לא אוהב מרק - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין02/10/2011שלום נמרוד,
תנסה מרקים אחרים אולי הסוג לא לטעמו, בנוסף לא חייבים לטחון עד הסוף, העיקר שהירקות יהיו רכים מספיק - אולי הוא לא אוהב את המרקם הזה. תנסה מרקים מעדשים כתומות, צהובות, ירוקות, בשילוב קינואה, בורגול ואורז מלא.
בנוסף מאד חשוב לכלול בתזונה ירקות טריים (להתחיל לתת לטעום ולהרגיל למרקם אפילו אם זה בכמויות קטנות), ודגנים מלאים כפי שהזכרתי במרק אך גם בתור דייסה ומומלץ שתיהיה דייסה ביתית.
לדעתי אסור לוותר ולהמשיך לתת את אותו סוג מזון, כי אז זה מה שהילד מתרגל ולכן גם זה מה שידרוש וירצה לאכול. הגיוון בעיני הכי חשוב כי זה המפתח לבריאות.
שנה נפלאה שתיהיה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת הנקה תינוק בן שנהשיר30/09/2011
חגגנו לבני יומולדת שנה השבוע. הוא עדיין יונק במהלך היום כמה פעמים ובהרדמה וכן בהתעוררות בבוקר ולעיתים גם עוד פעם או פעמיים במהלך הלילה אם הוא מתעורר.
הוא ילד בעל תאבון גדול אוהב במיוחד לאכול בשר אבל גם דברים נוספים.
הילד אלרגי לחלב ולבוטנים.
הוא לא לוקח תחליף חלב אבל כבר שותה מים מכוס.
השאלות שלי:
אני מעוניינת להפסיק את ההנקה בלילות בשלב ראשון ובהמשך גם את ההנקה בכלל.
איך מפסיקים?
מה צריכה להיות התזונה שלו לאחר הפסקת הנקה כך שהוא יקבל אספקה מספקת של סידן ודברים אחרים לאחר הפסקת ההנקה שלא ממוצרי חלב (כי הוא אלרגי)?
עד כמה לדעתכן ההצעה של האלרגולוג לתת לו לאט לאט מוצרי חלב במרפאה תחת השגחה על מנת להעלים את התגובה האלרגית לחלב ולבוטנים היא אפשרית וטובה?
המון תודה
שיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת הנקה תינוק בן שנה - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011שלום שיר
תזונה מאוזנת צריכה לכלול בעיקר ירקות, אחכ דגנים מלאים כמו אורז מלא, קינואה, גרגרי חיטה, גריסים, כוסמת, שיבולת שועל, וקטניות כמו אפונה, עדשים, חומוס, שעועית, סויה, פירות, שקדים וזרעים בגיל הזה רק כטחינה. ולאחר מכן מעט מאד בשר. ואני ממליצה על הימנעות ממוצרי חלב כך שגם ככה אין בעיה כי את אומרת שהוא אלרגי.
לגבי ההנקה אני מבינה שאת מעוניינת להפסיק להניק אך המלצתי היא להמשיך לפחות עד גיל שנה וחצי ואפילו לעבור את השנתיים. דרך אגב כך גם ממליץ משרד הבריאות.
ההנקה מגנה על התינוק מפני מחלות, מחזקת אותו, ומזינה אותו פלוס שההנקה מוסיפה המון גם מבחינה רגשית.
מה שכן את יכולה להפחית בכמויות ובמקביל לדאוג לארוחות מזינות. לגבי סידן וכל המרכיבים האחרים אין מה לדאוג כל עוד הילד אוכל כל מה שתיארתי. המטרה היא מזון מספיק מגוון וכמה שיותר טבעי. אני מאד ממליצה לך לבוא לייעוץ תזונתי פרטני.
חג שמח ושנה נפלאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רימונים לבת שנה - באוירת החג-שרון28/09/2011
שלום,
האם מותר לתת רימון לתינוקת בת שנה? אוכלת כבר מוצקים, אוכל בצורה גבישית ומעוך, או שיש סכנת חנק? מה עוד ניתן להציע לתינוקת לתת לאכול בארוחת החג מהסימנים?
תודה,
שנה טובה,
שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רימונים לבת שנה - באוירת החג- - תגובה
ד''ר נטלי שוינקלשטיין30/09/2011שלום שרון
אין בעיה עם גרגרי רימון כל עוד יש שיניים וכל עוד את מרגישה שזה נכון עבור ביתך. כלומר שהיא לועסת ולא ישר בולעת.
אשמח לענות על כל שאלה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דייסת אורז- תינוק בן 4 חודשיםעדנה28/09/2011
aשלום רב, יש לי תינוק בן 4 חודשים ושבוע , מקבל מטרנה 150 מ"ל , בתקופה האחרונה קם גם בלילה לאכול , התחלתי היום לתת לו דייסת אורז בלילה פעם אחת כדי שישן , האם זה רעיון טוב ? האם זה לא משמין ? (שוקל בסביבות 6 ומשהו , שמנמנן
) האם להתחיל בזה כמזון ראשוני לפני שהתחלתי לתת טעימות מוצקים זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דייסת אורז- תינוק בן 4 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי28/09/2011עדנה שלום
דייסת אורז מומלץ להתחיל מגיל 7 חודשים
ובלי קשר לא כדאי בלילה אלא בהמשך כארוחת בוקר או ערב
מומלץ להתחיל עם טעימות של ירקות פירות וגם אז מציעים בכל פעם פרי או ירק אחר בכמות של עד 2 כפות. ניתן להתחיל לשלב כמה סוגים רק אחרי שניסית אותם בניפרד. גם ההתקדמות במספר הארוחות צריכה להיות איטית והדרגתית. אחרי כמה ימים של ארוחת טעימות אחת נוסיף עוד אחת ואחרי כחודש את השלישית. כמו כן בשלב זה הטעימות מגיעות בנוסף לתמ"ל ולא במקומו, קודם נציע את המוצקים ואז תמ"ל.
ניתן להתחיל בתפו"א /בטטה / גזר /קישוא/דלעת /אבוקדו /בננה/תפוח /אגס
בהצלחה
שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה ירקות ניתן לתת לתינוקת בת חצינטלי27/09/2011
היי ביתי בת חצי שנה אוכלת 2 ארוחות מוצקים ביום פירות ומרק ירקות עם עוף וקיטניות היא סיימה את תקופת הטעימות ואוכלת כבר ארוחה מלאה בין 150 ל200cc
שאלתי היא איזה ירקו תניתן לתת היא אוכלת זגר תפוח אדמה דלעת קישוא בצל האם ניתן לתת גמבה עגבניה מלפפון???
ועוד שאלה קטנטנה האם 2 ארוחות חוץ מהתמל זה מספיק או שעלי גם לתת לנ ארוחת ערב מוצקת?
ומתי אפשר לתת ביצה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה ירקות ניתן לתת לתינוקת בת חצי - תגובה
יעל משיח ארזי27/09/2011נטלי שלום
מגיל חצי שנה ניתן לאכול עגבניה מלפפון וגמבה לגבי אספרגוס, שעועית ירוקה , סלק, חצילים, בצל, תירס מומלץ לחכות לגיל 7 חודשים ועם פטריות לגיל 9 חודשים.
לגבי ביצה מומלץ להתחיל עם החלמון (צהוב ) החל מגיל 8 חודשים וביצה שלמה כולל הלבן החל מגיל 9 חודשים שנה.
אחרי חודש של נסיונות עם 2 ארוחות טעימות אפשר להוסיף ארוחת טעימות שלישית שבהדרגה תגדל לארוחה
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה עזרת לי מאוד חג שמח
נטלי01/10/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחות לתינוק בן 6.5 חודשיםמיכל27/09/2011
שלום
יש לי בן בן 6.5 חודשים. שוקל 8.2 קילו. מגיל שלושה חודשים אוכל סימילאק.
סדר היום שלו קבוע:
6:00- בקבוק סימילאק (180 מ"ל)
9:00- ארוחת פירות (בננה, תפוח, אגס, מלון, לעיתים טחינה גולמית או אבוקדו)
12:30- ארוחת ירקות (מרק טחון עם הודו, בטטה, קישוא, תפו"א, קוסקוס או עדשים או קינואה)
16:00-בקבוק סימילאק (180 מ"ל)
20:00- בקבוק סימילאק (180 מ"ל)
שאלתי היא- איזו כמות צריכה להיות הארוחות של הפירות וירקות?מה הממוצע לגיל הזה ובהתחשב בתפריט שלו? האם 180 מ"ל זה הרבה או מעט מדי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ארוחות לתינוק בן 6.5 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי27/09/2011מיכל שלום
לגבי כמות הסימילאק, הכמות היא על פי הצורך והעליה במשקל אם ניראה לך שעדיין רעב ניתן לעבור ל240 סיסי
בנוסף את יכולה להתחיל לתת ארוחה נוספת של טעימות גם אחר הצהריים או בערב למשל עוד מנת פרי / ירק.
גודל מנה היא עיניין אישי של בנך, הכמויות צריכות לעלות בצורה איטית ומתונה עד למצב שלא יזדקק לתוספת של תמ"ל אחר המוצקים.
לא לשכוח להציע גם מים לאחר ארוחות של מוצקים
בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוק בן חצי שנהרינת26/09/2011
שלום רב, בני בן חצי שנה
רציתי לדעת כמה אמור לאכול ביום, בדר"כ מתעורר בין 7:30- 8:30 ולא מצליח לסיין 120 מ"ל של מטרנה. לאחר שעתיים אוכל פירות (בדר"כ חצי בננה, תפוח, אגס, כפית שקדיה ושזיף או נקטרינה וביסקוויט) ואז רק אחרי 4 שעות אוכל בקושי 120 ואחרי שלוש שעות מרק ושוב בשמונה בקבוק שגם אותו לא מסיים ואוכל בערך 80.ולפעמים אני משלימה עוד 100 כשהוא ישן ב 23:00 וזה לא תמיד.
מה אני עושה לא נכון? אולי מנת הפירות גדולה מידיי? כי יוצא שאת כל ארוחות המטרנה הוא לא מסיים. הוא שוקל 7.800 והגובה 71
אשמח לקבל תשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תינוק בן חצי שנה - תגובה
יעל משיח ארזי27/09/2011רינת שלום
האם עולה במשקל בהתאם לאחוזונים? יכול להיות שבנך מעדיף מוצקים על המטרנה ולכן בהדרגה את יכולה להוסיף ארוחות של טעימות ולאחר מכן להשלים עם מטרנה בצורה כזאת לא יחסר לו מזון ויהנה יותר מהאוכל.
בהצלחה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עולה במשקל
רינת28/09/2011בצורה תקינה.
אם הבנתי נכון, את מציעה שאתן מנה קטנה של ירקות ומנה קטנה של פירות ואשלים עם מטרנה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוא עולה במשקל - תגובה
יעל משיח ארזי28/09/2011את הארוחות שכבר אוכל אין סיבה להקטין , אם הוא רעב לאחר שמסיים אפשר להוסיף תמ"ל כשתוסיפי את הארוחה השלישית התחילי בהדרגה מכמות של 2 כפות ואז את התמ"ל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיהוקים ושיהוקים ללא הפסקהמיקה26/09/2011
שלום לכן,
יש לי תינוק בן כ-תשעה ימים:)
הוא אוכל באופן מסודר, בעיקר סימלאק, ומידי פעם אני שואבת ונותנת לו חלב- אם.
לאחר כמעט כל ארוחה, אחרי שלב גרעפס הוא נרדם לאיטו, וכעבור כשעה קם ,כשהוא מגהק ומשהק ללא הפסקה, לעיתים זה יכול לקחת עד כ- 10 דקות עד שזה נפסק...
איזה עצות יש לכן בבחינת זמן ההאכלה וכו' על מנת להספיק את התופעה הזו?
מה אפשר לעשות אחרת ?
תודה רבה, מיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיהוקים ושיהוקים ללא הפסקה - תגובה
יעל משיח ארזי27/09/2011מיקה
אין בשיהוקים כל בעיה , כניראה שיש בועות אויר שניתקעות, לגבי האכלה מבקבוק הקפידי על האכלה איטית והנמיכי את הבקבוק כך שלא ישתה מהר מידי.
כמו כן נסי אולי לפני שאת משכיבה אותו לתפוח על גבו עוד קצת אולי ישתחרר גרעפס נוסף
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יוגורטים ומעדנים לתינוקות מתי מותר?שושי26/09/2011
שלום וברכה,
רציתי לדעת מאיזה גיל מותר / צריך להתחיל עם דברי חלב כגון: גבינות לבנות גוטג' יוגורטים ומעדנים??
ומאיזה הכי כדי להתחיל (נאמר לי להתחיל עם דניאלה כי זה הכי אוורירי וקליל ואחר זה אפשר גמדים) קראתי פה בפורום שכדי יוגורטים טבעיים לא ממותקים מקסימום בתוספות של פירות טבעיים.
אם מותר לכן להמליץ על יוגורטים ספציפים אשמח לדעת שמות המוצרים כדי שאדע בדיוק מה לקנות. ואם אתן לא יכולות אז תרשמו לי מה צריך להיות כתוב על האריזה למה לשים לב?
ואיזה אחוזי שומן מומלץ לקנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוגורטים ומעדנים לתינוקות מתי מותר? - תגובה
יעל משיח ארזי27/09/2011שושי שלום
מוצרי חלב לא ניגר ( לא חלב) ניתן להתחיל לתת מגיל 9 חודשים או אפילו לחכות לגיל שנה. מומלץ לדחות ככל שניתן מתן של מוצרי חלב מתוקים כמו מעדנים וגמדים וכו' אפשר לתת גם גבינה אישית לבנה פשוטה או קוטג' יש את האריזות האישיות הקטנות. לגבי יוגורט , אין סוג מסויים פשוט יוגורט טבעי 3% שומן ולא כזה שיש בו תוספת סוכר.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת מוצקים בבת 5 חודשיםש26/09/2011
שלום,
בתי בת 5 חודשים. התחלתי טעימות מזון בגיל 4 חודשים, והיא מאוד נהנתה ודרשה כל פעם עוד ועוד. הגעתי כיום למצב שהיא אוכלת מנת פירות במקום ארוחת תמ"ל. בגלל שהמלצות משרד הבריאות הן לתת ארוחה רק מגיל 6 חודשים זה קצת מטריד אותי...
1. האם זה בסדר להחליף ארוחה אחת של תמ"ל במוצקים כבר בגיל 5 חודשים?
2. כמה זה נחשב מנת פרי מספקת לארוחה?
3. אם היא מסיימת מנה יפה של פרי (100 סמ"ק), שבעה, ולא מראה סימני רעב, האם עדיין להציע לה תמ"ל או לחכות שתהיה רעבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
ש26/09/2011האם לתת מים לאחר ארוחת מוצקים או לחכות לגיל 6 חודשים?
איך לתת גלוטן כדי למנוע צליאק - דייסת סולת זה טוב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה - תגובה
יעל משיח ארזי26/09/2011מים מומלץ לתת מהרגע שמתחילים עם מוצקים
כמובן אחרי ולא לפני האוכל
לגבי גלוטן אין בעיה אך עם הדייסות כדאי לחכות קצת לפחות לגיל 6-7 חודשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת מוצקים בבת 5 חודשים - תגובה
יעל משיח ארזי26/09/2011שירה שלום
משרד הבריאות מציע היום להתחיל טעימות בגיל 4 חודשים ולא יאוחר מ-6 חודשים כך שבעינין הזה אין מה לדאוג.
כמו כן חשוב מאוד שהטעימות יהיו מאוד הדרגתיות ומתונות גם מבחינת סוג המזון כל פעם סוג אחר ורק לאחר מכן שילובים ובכמויות קטנות שעולות לאט לאט גם אם יש התלהבות מצד התינוקת.
מנה בעיקרון היא לא משהו קבוע אלא לפי הצורך והרצון של ביתך, אם אחרי מנת הפרי היא עושה סימנים של רעב ניתן לתת לה תוספת תמ"ל.
בגדול בשלב שבו את נמצאת הטעימות עדיין באות כתוספת לתמ"ל לא במקומו, אבל אם כיום רגילה לאכול את הפרי ושבעה אין צורך להאביסה.
עכשיו את יכולה כבר לתת 3 ארוחות טעימות בעיקר של ירקות ופירות בנוסף לתמ"ל כמובן ובהדרגה יגדלו הכמויות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות באכילהנירית25/09/2011
שלום, הבן שלי הוא בן 5 חודשים ושוקל 9 ק"ג. לאחרונה הוא אוכל הרבה פחות מהכמות המומלצת למשקלו. בעוד שהוא אמור לאכול משהו כמו 1350 ליום לפי משקלו, בפועל הוא אוכל 800-1000. האם יש סיבה לדאגה? יש לציין כי החיתולים שלו במהלך היום מלאים ועד כה הוא עולה במשקל בצורה תקינה. כמו כן, לא נראה כי הוא חולה במשהו, משום שהוא במצב רוח טוב במהלך היום. אני מנסה לשכנע אותו לאכול יותר אך ללא הצלחה. האם כדאי להתעקש יותר? בנוסף, בשבועות האחרונים הוא מתעורר כמה פעמים בלילה בבכי, דבר שלא היה בעבר. האם יכול להיות שזה קשור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות באכילה - תגובה
איילת בר25/09/2011שלום נירית,
יכול להיות שבנך מצמיח שיניים ולכן אוכל פחות ביום ומתעורר בלילה.
אם הוא מתעורר בלילה מרעב רצוי לתת לו בקבוק וכך ישלים את התזונה של הבוקר.
בגילו את יכולה להתחיל עם טעימות.
זו הזדמנות לתת לו קצת מזון בכפית להעביר אותו למוצקים בהדרגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)